Tagovi

Predsjednički izbori - pažljivo čitajte ankete (2) - rat anketama

Chick fightDobro su kolege predvidjele pišući Predsjednički izbori – pažljivo čitajte ankete… da će nastati cijeli dar mar oko ovih anketa koje se sada objavljuju. Tako je danas SDP objavio svoju anketu kao odgovor na objavu prethodne - Prema SDP-ovim anketama Josipović ‘debelo’ vodi. Rezultati i ove ankete potvrđuju trendove, pa ispada da su tu obje ankete poklapaju:

Prema rezultatima najnovijeg istraživanja rejtinga predsjedničkih kandidata, koje je za SDP provela istraživačka agencija "Sinergie" u razdoblju od 9. do 11. rujna na reprezentativnom uzorku stanovnika Hrvatske u kojem je sudjelovalo 1600 ispitanika, najviše glasova birača, 26,4 posto, dobiva predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović. Slijedi ga Nadan Vidošević s 13 posto glasova, a na trećem je mjestu Andrija Hebrang sa 7,1 posto. Na četvrtom mjestu je Milan Bandić sa 6,7 posto, slijede ga Vesna Pusić s 4,4 posto, Vesna Škare Ožbolt sa 4,2 posto i Damir Kajin sa 3,3 posto glasova.

Pretpostavljamo da se radi o telefoncu zbog brzine, pa to i objašnjava onih 34,9% koji nedostaju do 100% i koji se nisu znali odrediti oko kandidata. U usporedbi s prošlomjesečnim anketama Pulsa i Promocije Plus, ove ankete mogu indicirati da je Nadan Vidošević, svojom kandidaturom i kampanjom, zamijenio Andriju Hebranga na 2. mjestu koje može voditi u drugi krug izbora. Meni je zanimljiviji popratni tekst uz koji su rezultati ankete poslani u medije, a potpisan je od glasnogovornice Josipovićeva stožera Danice Juričić:

Prije par dana u javnost su plasirani rezultati istraživanja rejtinga predsjedničkih kandidata koje je plasirala agencija Totus Opinionmetar koje je rađeno irelevantnom metodologijom, bez anketara, već pomoću pitanja snimljenih na automatskoj sekretarici upućenih ispitanicima nestratificiranog uzorka. Takvo nereprezentativno istraživanje rađeno je u cilju grube manipulacije javnog mnijenja i dezinformiranja javnosti. Sva dosadašnja istraživanja koja su provele ugledne hrvatske agencije rađena su prema reprezentativnim uzorcima i provjerenim metodologijama.

Prvo stil pokazuje neobičnu nervozu u stožeru kandidata koji trenutačno, prema vlastitom istraživanju, uvjerljivo vodi. Proziva se agencija koja je stala svojim imenom iza istraživanja - Totus Opiniometar. Za razliku od ponuđene alternative - firme Sinergie - prva se bavi istraživanjima, ima reference i klijente i kao što su kolege već pisale, takve firme nemaju namjeru tek tako igrati se sa svojom reputacijom, inače brzo odlaze s tržišta. Tvrtku Sinergie nije moguće pronaći na webu u ovom trenutku, a na adresi sinergie.hr nema sadržaja (odnosno se sada pojavio, ali sadrži skripte koje antivirusni programi detektiraju kao opasnim hvala letdevet), niti su bili dostupni za komentar, dok je prema net.hr tvrtka Totus Opiniometar i njeni predstavnici uredno odgovarala na upite novinara i odbila uopće na ovoj razini polemizirati sa SDP-om.

Ono što me je posebno zabavilo je usporedba rezultata dvaju anketa - Totus je objavio grešku od +-4%, a SDP nije naveo o kojoj se greški kod njih radi. Ako primijenimo tu grešku na rezultate prve ankete možete dobiti Josipović 24%, Vidošević 16%, Hebrang 8% što je jako blizu rezultatima SDP/Sinergie ankete. (BTW radi li se o istoj agenciji iz ove vijesti - tu joj se ime drugačije piše - Neizvjesnost do očitavanja zadnjeg izbornog listića: Ostojić jedini "ugrožava" Keruma).

Tim više pitanje, čemu ovako napadački ton, koji samo može biti neuspješno pokriće za nesigurnost u Josipovićevu stožeru. Zato sve one koji se žele ozbiljno baviti anketama još jednom pročitaju za uvod dobar dnevnik - Vodič kroz izbore – ankete, istraživanja javnog mnijenja, pa će lakše i argumentiranije komentirati sve ankete ubuduće.

In a time of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act.
http://manjgura.hr

Komentari

Upravo naiđoh da je i Vesna

Upravo naiđoh da je i Vesna Škare Ožbolt protiv Crkve u Hrvata. Njen PR očito ne zna svoj posao. Ovime je Vesni zagarantirana propast na izborima. Evo linka:

http://lobotomya.blog.hr/2009/09/1626778532/eksluzivno-na-kavi-s-predsje...

My Soul

Tko je glasao

MySoul sunac, oli si čitala

MySoul sunac, oli si čitala bez naočali ili su te pukle fumade....

ukratko, da prepričam (za one kojima se ne da čitat): Ožboltica veli da da Crkva ima svoje neupitno mjesto u državi, da se sporazum između RH i Svete Stolice ima poštivati sve do event. revizije istog, da bi bilo ok. da i Crkva pomogne u doba krize; veli da joj idu na živce dvostruki standardi: ono, Meske može lupat što hoće i nitko ne propitkuje utjecaj njegovih bedastoća na plebs (a da utječe, utječe) dok s druge strane divljaju (Meske posebice) kad Crkva javno izrazi neko mišljenje o nekoj temi of public interest, itd.itd.

jesmo mi to čitali isti interview ili si ti nešto sitno pobrkala Ožbolticu s dežurnim antifašistom Kajinom?
taj voli derat' po crkvi više nego Boga vidjet' :))

CC

Tko je glasao

Ona reče: Osobno mislim da

Ona reče: Osobno mislim da bi reviziju trebalo učiniti" mislivši na sporazum sa sv. Stolicom. Još je rekla da misli da bi trebalo obustaviti isplate iz proračuna za tu namjenu.

To isto misle i komunisti.

Katolici su u pravilu zadovoljni sporazumom sa Svetom Stolicom.

Pročitaj još jednom što je guja rekla. Sad sam opet pobjesnila, kad sam to pročitala, a to znači da bi njen PR trebao dobit nogu s posla, jer joj nije dobro savjetovao. No guja je guja, ne može tu pomoći nikakav PR savjet. Ako se i uljepša, jezičac će joj rascijepljen svejedno iskočiti, kad se pomami za pilićima.

My Soul

Tko je glasao

ajd' MySoul ne pi*** bogati,

ajd' MySoul ne pi*** bogati, pa jel ženska rekla da sad kad je frka, kriza, ovo, ono da bi bilo fer da se obustavi ili smanji - ne da mi se sad otvarat intervju - davanje iz budžeta dok traje ta jebena kriza; pa što je tu zaboga loše? koji fuckin' komunisti, pa ne možeš to uopće uspoređivati, pa oni bi crkvu SKROZ izbacili iz igre. misliš da bi jedan milanović rekao da ga smeta što crkva kao ne može javno reć' neko mišljenje a meske može laprdat' kak' mu se digne. to je ono što sam ja zapamtila iz intervjua i to mi se dopalo, da je rekla da ne možemo imati dvostruke sttandarde, predsjednik može utjecat na mase a crkva, šatro, ne smije (btw. to posebno Meske zagovara, uostalom to znaš).
a da mi im se lovica mogla malo smanjiti dok raja stenje pod haračem, sorry, ali mogla bi.

u samom sporazumu sa svetom stolicom stoji klauzula koja kaže da ako u zemlji nastupe posebni uvjeti, blabla, financiranje se može revidirati, blabla, jasno dogovorom. i što sad tebe to toliko jebe, da prostiš na terminu? kao prvo ugovor (još) nije krenuo u reviziju, možda i ne bude..ali, da sam ja npr. Bozanić SAMA bi rekla, ajmo dečki smanjit malo apetite dok je rvacka u komi. jer oni trebaju brinut za narod, jel tak?

CC

Tko je glasao

Zašto npr. nije rekla da se

Zašto npr. nije rekla da se privremeno obustave isplate za sport i kulturu ili nacionalne manjine, jer je eto kriza? Zašto je opalila baš po Crkvi? Zato jer mrzi Crkvu u Hrvata, kao i svi komunisti! I zato neće proći na predsjedničkim izborima! Možeš ti tu argumentirati ovo i ono, te ona je mislila ovak, te onak. Ali, meni kao prosječnom biraču se zamjerila atakom na Crkvu i kraj priče!

My Soul

Tko je glasao

ajd bogati MySoul ne pi***

ajd bogati MySoul ne pi*** iako se doduše mogu složit s tobom da bi se mogle obustavit isplate za još neke segmente, osim crkve, dalo bi se tu nabrojit, od arene do silnih drž. agencija za koje niko ne zna što zapraff rade, pa silne udruge, typo babe i onaj nekakav podumnjak koji nam soli pamet, itd.itd.
e sad, ježi ga, pitanje je bilo o crkvi, pa valjda nije ni mogla ponabrajat što bi još presjekla, barem dok se zemlja izvuče iz govana, ali nekak vjerujem da bi se ožboltica složila barem s dijelom ovog tvojeg (recimo, kad smo kod kulture, posebno me nervira ono šerbedžijino kazalište i dio brijuna koje tretira on i njegova famiglia kao privatnu prćiju..a znamo tko je počeo s tim: mali račan iliti SDP. naravno.)

CC

Tko je glasao

tec d pojnt da sam ja

tec d pojnt
da sam ja ožboltica, skrenula bih priču s crkve na brijune i slavodobitno rekla: gledajte, ima puno drugih stvari na kojima bi se najprije moglo uštedjet, prije neg što se takne u crkvu u hrvata!

e, zato što ona to nije rekla, zato je ispušila, ko precednica, prije neg je izborna tekma uopće počela!

My Soul

Tko je glasao

@My Soul: mrzi Crkvu u

@My Soul:
mrzi Crkvu u Hrvata, kao i svi komunisti
Minusi koje dobivaš nisu "cenzura" nego izražavanje mišljenja o kvaliteti tvoje argumentacije. Ja sam osobno uostalom, kako sam davno rekao, protiv sustava da s određenim brojem minusa neki upis postaje nečitljiv. Neka tu bude, neka ima 15 minusa, to će privući moju pažnju da ga pročitm i dodam i svoj, ili pak dam plus ako mislim da je minus neopravdan.

U ovom slučaju, nazvati Vesnu Škare Ožbolt komunisticom je nebulozno. Čak i da ona "mrzi Crkvu", to nije osobina samo komunista (i ne svih komunista).

Zoran Oštrić

Tko je glasao

Zorane, skini se više s

Zorane, skini se više s mene. Ja sam rekla da je to moje mišljenje, kao birača, o njoj! Je li to dovoljno jasno, ili?! Šta bi ti htio mijenjati mišljenje u mojoj glavi? Što se tiče argumentacije, koliko me pamćenje služi, dala sam link na članak u kojem stoje riječi, koje sam citirala! A što bi tebi bio argument, ako ne citat i link?!

My Soul

Tko je glasao

@My Soul Šta bi ti htio

@My Soul
Šta bi ti htio mijenjati mišljenje u mojoj glavi?

Da.

Zoran Oštrić

Tko je glasao

:) My Soul

:)

My Soul

Tko je glasao
Tko je glasao

kreso, daj stvarno malo

kreso, daj stvarno malo prokomentiraj tu fotku iz slobodne.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Što se tu ima

Što se tu ima komentirati?
Slučajno su se zatekli na istom pogrebu.

Eto, jedan od mogućih odgovora.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Zar nitko od vas nije

Zar nitko od vas nije pročitao Vidoševića u business.hr neki dan - i ja nisam znao da je to izašlo, dok mi nisu gurnuli citat na Faceu - http://predsjednicki-izbori.com/intervju/slabe-donacije-pokazuju-dubinu-... (ovo je jedini izvor koji sam našao on line)

Jeste li, unatoč teškoćama s donacijama, angažirali agenciju Krešimira Macana i koliko vas stoje njegove usluge?

- Ta je informacija pogrešno objavljena u medijima. On i njegova agencija dugo rade za Kraš i njegov je zadatak trenutačno zaštititi Kraš od eventualnih negativnih implikacija moje kampanje na tu tvrtku. On nije uključen u moju kampanju.

Što mogu nakon ovog više komentirati...

In a time of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act.
http://manjgura.hr

In a time of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act.
http://manjgura.hr

Tko je glasao

Ali da mu nisi dao bar par

Ali da mu nisi dao bar par dobrih savjeta... Ajde priznaj. Vidoševićev nastup u medijima je toliko bezgriješan da moraš imati prste u tome bar malo. Neću nazvati to radom na crno u kampanji nego samo "malim bonusom" za direktora Kraša.

Napali su me neki tvoji simpatizeri da nastavljam spin iz Slobodne kao da su ga pustili neki suparnički stožeri. A meni se sve čini da ako slikica i je spin mora biti tvoj spin. Da se pokaže malo Sanaderu i Milanoviću tko uistinu vlada Hrvatskom.

Ostaje nam samo nada da ćeš se jednom smilovati i postaviti na vlast makar u nekom selu u Lici dobrog i poštenog, a siromašnog čovjeka. Onako besplatno radi dobrobiti sela i njegovih mještana. Jer kako si krenuo dobro nam se ne piše.

hatepogodak

Tko je glasao

Vidoševićev nastup u

Vidoševićev nastup u medijima je toliko bezgriješan???

HEJTIĆ, sunac, daj se malo skoncentriši ...čitaj malo kako on odgovara na neka delikatna pitanja (typo, imovina)..a ima bogme i poprilično natruha Bandić-stila.....ono, plošno i površno, opća mjesta i tak...nu, ja sad govorim s pozicije, kak' se ono veli, intelektualca (što god to značilo, hehe)

al' kad Miki utrči u ring...Lep kao Greh će se naći u sitnim problemima i njegov bezgrešan, kako ti kažeš, nastup neće možda biti dovoljan. e, sad uvijek ima varijanti i subvarijanti..možda Meske, pardon, Nadanko zovne Bajića da otvori onih par fajlova pod naslovom: M.B. - pending cases ?...

CC

Tko je glasao

Pa kako bi trebao odgovarati

Pa kako bi trebao odgovarati na pitanja o imovini? Iskreno? Pa da završi u zatvoru. Jasno da će odgovarati plošno, površno, općenito... Da iskreno kaže kako je došao do bogatstva i šta čeka Hrvatsku slijedeće godine ne bi imao ni 3 posto u anketama.

Uostalom tako površno govori i o ekonomiji (biti će jedan članak i o tome uskoro kada se nakupi materijala). Ali to je upravo ono što prolazi kod većine birača, tako da je to najbolja moguća strategija.

hatepogodak

Tko je glasao

Vidoševićev nastup u

Vidoševićev nastup u medijima je toliko bezgriješan

Vidoševićev nastup u medijima je počeo katastrofalno i Vidošević se od toga nikad neće oporaviti. Ne treba zaboraviti koliko birača ima HDZ. Vidošević je bio HDZ-ovac i umjesto da je iskoristio tu poziciju, bez obzira što je morao napustiti HDZ, on je u vrijeme dok je članstvo žalilo odlazak svog ljubljenog premijera, izjavio da "do sada nije kritizirao Sanadera, ali sada hoće" odnosno nešto slično tome je rekao. To je bilo prestrašno za čuti u tom trenutku, jer je izgledao kao lešinar. Ono što ja čujem od HDZ-ovaca je da mu to nitko nikad neće oprostiti. Vidošević je imao upražnjeno mjesto, odlaskom Sanadera, ali ga nije znao iskoristiti, već se zeznuo, kao mnogi i otišao iz stranke. Provest će se jednako poput svih ostalih pobjegulja, poput Mate Granića, Vesne Škare Ožbolt i mnogih drugih, koji čim su otišli iz HDZ-a zatrlo im se ime u politici, da se ne govori da ne mogu prijeći ni izborni prag. Bahati Nadan Vidošević ne zna da je bio ime, jer je iza njega stajao HDZ, a kad sazna, ispuhat će se kao mjehur od sapunice. Čak nije ni dovoljno inteligentan pa da skrije svoju opaku ćud. To što se uvaljuje među šljakere, samo govori o tome koliko je dvoličan i vjerojatno mu nitko od tih šljakera nije nasjeo.
Koliki je kiks Nadan Vidošević napravio vidi se i po tome što sam ja na tog lika ispočetka bila indiferentna, a sad sam na njega alergična, iako mi i dalje ne predstavlja ništa, kao ni u početku. Mislim stoga, da je to temeljna greška njegovog spinmajstora i ne bi mogao proći tvoj zaključak da je Vidoševićev pristup medijima bezgrješan. Rekla bih prije da je taj pristup ravan katastrofi.

My Soul

Tko je glasao

Prema tebi je HDZ kao

Prema tebi je HDZ kao monolitan. A istina je miljama daleko od toga. HDZ je danas izlomljen u frakcijama toliko da ih jedino strah da svi skupa ne potonu drži skupa. Kada su jednoglasno podržali Kosoricu to je bio signal da im je voda do grla. I barem jedna od frakcija (možda baš ona splitska, Sanaderova) je iza Vidoševića. A to da će radi kredibiliteta Vidošević malo oprati Sanadera je apsolutno nebitno. Predstava koja Sanaderu trenutno ne šteti, a Vidoševiću koristi. Ako Vidošević prođe u međusobnoj suradnji neće smetati. A ako se Sanader odluči vratiti za koju godinu takve male bockalice iz neke stare kampanje ga neće niti malo dirnuti.

hatepogodak

Tko je glasao

nemoj se zavaravati, sanader

nemoj se zavaravati, sanader je još uvijek u srcima svih hdz-ovaca i onaj koga je on odredio za svog zamjenika, jer kosorica jeste samo njegova zamjenica, birači će "slijepo" podržavati. nedavno sam bila prisutna na skupu više hdz-ovaca od kojih je jedna rekla da joj još uvijek nije jasno zašto je sanader otišao i da je to još uvijek boli te da želi znati razloge i želi da se vrati i očekuje da će se vratiti.
vidošević se gadno zeznuo kad je pokušao lešinariti. to mu je bila zbilja kardinalna greška. da je pokazao zrnce sućuti, mogao je pridobiti simpatije svih. ali što ćeš, kad je bedast!

My Soul

Tko je glasao

On i njegova agencija dugo

On i njegova agencija dugo rade za Kraš i njegov je zadatak trenutačno zaštititi Kraš od eventualnih negativnih implikacija moje kampanje na tu tvrtku.
Kako ono? Nije g...., nego se pas p....

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

ha, čuj, Šokre, onda ga

ha, čuj, Šokre, onda ga nisi dovoljno impresionirao ako ti je "samo" Kraš ostavio :))

nego, imam jedan prijedlog: zašto ti fino ne bi uzeo Alku (Vujicu) pod svoje i zaspinal svekoliki rvacki(pretežno blesav) puk pa da nam Alka zasjedne na Pantač? ona je zgodnička, laprda bez cenzure, često i bez mozga...ali plebs to voli (usput, nije ona baš tak bedasta kak' se pravi).

zamisli Alku s ciganskim cvijetom u kosi kako na vrtoglavim štiklama nonšalantno šeta bruxelleskim hodnicima i očijuka s EU parlamentarcima. pa to bi bilo ludilo, uzeli bi nas u EU u roku keks.

iskreno rečeno, Buncek teško da ikoga može impresionirati, a i ta neugodna diskrepancija između tjelesne građe i glasića je zbilja - neugodna.

Alka sad nema lovice ali sigurna sam da bi ti dobro platila čim bi se uselila na Pantač. A najbitnije od svega: da poslije Keruma uspiješ ustoličiti jednu Alku ti bi bio - CAR! Kakav Marra, Trippi, Noble, Plouffe i ostali igrači...za tebe bi znao ceo svet :))

CC

Tko je glasao

Ma to može zvučati kao

Ma to može zvučati kao fora, ali nema ni teoretske šanse da on ostvari bilo kakav rezultat - onda ide samo s jednom namjerom, sasvim legitimnom ako se kanadidiraš - besplatnim publicitetom - a to dobro radi i sama:-)

In a time of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act.
http://manjgura.hr

In a time of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act.
http://manjgura.hr

Tko je glasao

jel otud taj zaljubljeni

jel otud taj zaljubljeni pogled u lepog ko greh?

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

ako ti je neka rekla da je

ako ti je neka rekla da je TO zaljubljeni pogled, gadno ti je lagala.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

je, može bit da su samo

je, može bit da su samo htjele sex

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

je jako je stručan.. za to

je jako je stručan.. za to bi prvo trebalo imati struku. za trabunjanje ne treba imati struku. pošto svi trabunjaju morali su nešto izmisliti kak boi si dali kredibilitet, pa su sad PR stručnjaci

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

koji je smisao ovih anketa

koji je smisao ovih anketa za bilo koga osim za političare? jel bi ljudi morti trebali glasovati za vodeće u anketama ili po vlastitom nahođenju i savjesti?

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

hahahaa kad god je riječ o

hahahaa kad god je riječ o anketama, uvijek se sjetim one fenomenalne izlazne ankete po kojoj je čuljakica proglasila jurčića premijerom :)) to mi je bila anketa stoljeća :)) ne, milenijuma :))

My Soul

Tko je glasao

da sjecam se, to su one

da sjecam se, to su one ankete koje su po metodologiji medju najpreciznijima na svijetu, ali u hrvatskoj nisu mogle u racunicu ubaciti tisuce fantomskih biraca...


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

ali u hrvatskoj nisu mogle

ali u hrvatskoj nisu mogle u racunicu ubaciti tisuce fantomskih biraca...

a ti to misliš na izbore 2000-te kad je potpuno NEMOGUĆE pobijedila komunistička koalicija? pa da, to bi mogao biti razlog, jer drugog ne vidim. pa ne bi katolički narod nakon jugoslavenskog mraka birao ateiste na vlast, da to nisu bili fantomski listići.
ali ne, ne, ja mislim na one izbore, na kojima je Jurčić bio kandidat za premijera, pa kad je čovjek svestrano odradio kampanju, onda je Zoki htio zaskočiti u njegovu stolicu, a izmakla se obojici. Vjerujem i da Josipović trenutno za Zokija odrađuje predsjedničku kampanju, a jadan ni ne sluti da će pet do dvanaest na njegovo mjesto uskočiti Zoki, jer je "stranka tako htjela"!

My Soul

Tko je glasao

Postoje države u kojima je

Postoje države u kojima je zakonom zabranjeno objavljivanje anketa prije izbora i to je praksa koja mi se dopada. Na kraju krajeva, jedina relevantna "anketa" su izbori.
Istraživanja su alat - za tvrtke, političke stranke i kandidate, itd. - da vide kako stoje, što rade dobro, što loše, kako ih koji segment percipira, doživljava i na kraju, što trebaju promijeniti/popraviti da bi ostvarili svoj cilj. U HR istraživanja te vrste su postala propagandni alat, dio PR mašinerije.

A da bi mogli ocijeniti relevantnost nekog istraživanja , trebalo bi osim uzorka vidjeti i pitanja, način na koji su postavljana, kada i u kojem redoslijedu, itd... A statistikom se može jako manipulirati - i stoga, trebalo bi objavljivanje istraživanja zabraniti par mjeseci prije izbora jer se glasači time ne bi trebali zamarati. Kandidati bi.

Tko je glasao

Slučajno ili ne - na

Slučajno ili ne - na stranici sinergie.hr se naglo danas pojavio sadržaj LOL. Koliko vidim ne bave se istraživanjima...

In a time of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act.
http://manjgura.hr

In a time of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act.
http://manjgura.hr

Tko je glasao

No krasno, kad sam otišao

No krasno, kad sam otišao na stranicu sinergie.hr javilo mi je da stranica ima Trojanski konj "HTML:Illiframe-B [Trj]"

Microsoft Malware Protection Center - TrojanDownloader:HTML/Iframe.B
This threat is classified as a Trojan - Downloader. A downloader trojan accesses remote websites in an attempt to download and install malicious or potentially unwanted software. Some downloader trojans target specific files on remote websites while others may target a specific URL that points to a website containing exploit code that may allow the site to automatically download and software or malicious code on vulnerable systems. This threat is detected by the Microsoft antivirus engine. Technical details are not currently available.

Bolje je zaobilaziti takva veselja!

leddevet

leddevet

Tko je glasao

sad si zaražen, pazi da ne

sad si zaražen, pazi da ne preneseš ženi :))

My Soul

Tko je glasao

Uf, meni nije ništa

Uf, meni nije ništa prijavilo, moram provjeriti stroj sada:-(

In a time of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act.
http://manjgura.hr

In a time of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act.
http://manjgura.hr

Tko je glasao

Evo i meni prijavilo Trojana

Evo i meni prijavilo Trojana - skinuo sam živi link - ne otvarajte tu stranicu...

In a time of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act.
http://manjgura.hr

In a time of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act.
http://manjgura.hr

Tko je glasao

pretpostavljam da je Trojana

pretpostavljam da je Trojana netko ubacio na stranicu sinergie.hr. i to baš sada kada je izašla anketa...ajmo IT.experti..dajte nam objasnite u čemu je hack

CC

Tko je glasao

Sorry, nisam mogao

Sorry, nisam mogao pretpostaviti da bi netko tako posložio stranicu...

In a time of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act.
http://manjgura.hr

Tko je glasao

Kaj vas dvojica

Kaj vas dvojica filozofirate oko anketa; to je samo igračka za obmanjivanje javnosti, a izbore će dobiti onaj koji se bude povodio za srcem, onaj koji bude slušao narod, a ne čitao ankete.
Po anketama Vidošević ili Josipović pobjeđuju! hmmm..teško moguće, jer jedan od njih, a zna se koji, prije izbora završit će iza rešetaka, ako ima boga i pravde, a ovaj drugi je dete iz pješčanika koje bi se igralo predsjednika. Ako već služi narodu tolike godine, gdje su mu rezultati rada? u hagu?

Tko je glasao

Esperanza, heehh, baš smo

Esperanza,
heehh, baš smo zločesti :):).
Moš zaboravit da će prvi završit iza rešetaka u čibi. Debelo je njegovo zaleđe. Nego meni je interesantniji ovaj drugi. Dobro si primjetila da je obavio "dobar" posao za Hag. Što takav dobar posao nije napravio za one druge koji su tamo trebali završiti, a nisu, ili zašto takav dobar posao nije obavio za procesuiranje kriminalne pretvorbe te još gore privatizacije, MOžda bi mu se tada na tapetu našao i sam Nadan Vidošević, pa bi imali neke koristi od takvog pravnog stručnjaka. A već prije sam pisao da ne smatra bitnim na rezultate glasovanja, glasovanje dijaspore, niti se bunio na biračke spiskove.
Dobar dio glasova će izgubiti zbog ZAMPA u kojemu je on bio glavni kreator. O tom je i Lesar ponešto napisao u svom dnevniku ovdje. Tako će se na svaki prodani prazni cd plačati 0,08 kuna, na dvd 0,12 kuna, za memorijsku karticu kapciteta do 5 gb do 6 kuna. itd. Sada su nanjušili kabelske operatere koji će morati plačati po 0,08 eura po svakom korisniku putem usluge za svaki njhov dostupni kanal bez obzira puštaju li muziku ili ne ili gledao to netko ili ne. Klasični kabeelski operater radi s cca 50 kanala, što iznosi po korisniku 33 kune mjesečno. A to je polovica onoga što korisnik plaća za mjesečnu uslugu operateru. plus pdv, plus ostali troškovi i što operateru ostaje. Ključ u bravu? Da nema toga operateri bi mogli korisniku ponuditi 70,80, ili devedeset programa za istu lovu. Dakle plača se dostupnost klijenata mreži, dakako i za javnu tv se izdvaja jedna kuna mjesečno koju operater prenese. Dakako da ovdje treba posebno spomenuti mlade generacije koje traže pristupnosot svih podataka potpuno besplatno. Tu će IVo izgubiti glasova i glasova. Nisu više mladi ono što su nekad bili. Sad bar oni imaju pristup informacijama.

Pozdrav,

grdi

Tko je glasao

SDPova anketa je telefonska

SDPova anketa je telefonska i po metodologiji, uzorak je 1500+ anketiranih pa je i pogreška manja nego od "sporne ankete"

Tko je glasao

Veličina uzorka ne utječe

Veličina uzorka ne utječe na veličinu pogreške kod istraživanja (utječe samo na vjerojatnost da bi pogreška mogla biti manja). Presudan utjecaj na veličinu pogreške ima procjenjena reprezentativnost (odnosno sastav) samog uzorka za dotično mjerenje, i tu se dokazuju vrhunske agencije.

Naravno, ukoliko naručitelj ima novaca i ozbiljnu agenciju s kojom radi tako da ispitivanje može provesti na uzorku koji istovremeno i reprezentativan i velik, tada možemo govoriti o velikoj pouzdanosti ispitivanja.

O tome sam već pisao: koliko je očekivana razina pogreške dobivenog rezultata istraživanja o, primjerice, vjerojatnosti da će se kućanstvo odlučiti na kupovinu novog hladnjaka u sljedećih šest mjeseci (da se maknemo od politike), kojeg ćeš provesti na 1.500+ ispitanika, u kojem anketari provode ispitivanje u blizini gimnazija u vrijeme velikog odmora?

Tko je glasao

Ne previše manja - ovisi o

Ne previše manja - ovisi o više faktora - ne znam zašto je nisu naveli - meni je puno veći problem što nitko ne stoji svojim imenom iza te ankete... Jer i na ovako velikom uzorku, veliki broj ljudi je odbio ili ne zna...

In a time of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act.
http://manjgura.hr

In a time of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act.
http://manjgura.hr

Tko je glasao

Samo nemoj da na kraju

Samo nemoj da na kraju ispadne da ti (odnosno tvoja agencija) radiš za nekog od kandidata jer će ta činjenica tvoja opažanja staviti u potpuno drugi kontekst.

Tko je glasao

Pišem stvari za koje

Pišem stvari za koje čvrsto vjerujem da stoje - do kampanje još ima puno vremena - ali i vjerujem da će ovi dnevnici i poslije nje biti referentni - jer pišem načelno...

In a time of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act.
http://manjgura.hr

In a time of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act.
http://manjgura.hr

Tko je glasao

Šokre, are you sure da

Šokre, are you sure da pišeš samo načelno? eto, zanima me čisto kao fenomen...ništa ne inputiram..

jer, ako si, kao što Napoleon gore piše, angažiran na bilo kojoj strani onda bi se diskretno morao restrain from commenting na ovom sajtu jer ispadaš nevjerodostojan, ja mislim bar? manjgura site je drugo, tu mo'š derat' potpuno slobodno, 'cause you're the boss..

CC

Tko je glasao

Predsjednički izbori su

Predsjednički izbori su jednostavniji za anketiranje jer je cijela zemlja jedna izborna jedinica. Međutim, sve ankete padaju na pripremi, uzorkovanju i kasnijoj obradi. Masa anketa uopće ne navodi statističku pogrešku. Osim toga, anketari rade za ljude i institucije koje ne žele čuti istinu, već žele čuti vlastitu projekciju istine. Pri tome zaboravljaju činjenicu da se istina može negirati, pomesti pod tepih, ili ignorirati - ali zato istina ne prestaje biti istina.

Ako se pri izradi ankete ne uzme u obzir da smo mi zemlja puna polupismenih i ne baš pretjerano pametnih ljudi, rezultat može biti svašta. Gledao sam neki dan kako Splićani komentiraju Kerumove "probleme" sa javnom nabavom. Gomila budala je shvatila da on ima problema zato što vrtiće želi raditi vlastitim novcem. Ha, ha, ha. Idioti uopće nisu shvatili da on zbog "hitnosti" daje baji i svome pajdi njihov (gradski) novac. Ha, ha, ha. Bolje nisu ni zaslužili.

S tog aspekta, ankete su potpuno nebitne. Zapravo uopće nije bitno tko će biti predsjednik. Tko god bude da bude - Hrvatska ga je itekako zaslužila, kao što je zaslužila "institucije sustava moraju funkcionirati" Mesića, tako zaslužuje čovječju ribicu Josipovića, dugoprstog Lepog Caneta, za žutu kuću spremnog Hebranga ili bilo kog njih puput i njima nalik.

Tko je glasao

meni je puno veći problem

meni je puno veći problem što nitko ne stoji svojim imenom iza te ankete...

Po meni to je nebitan faktor za neku statističku obradu jer upravo zbog toga je glasovanje tajno.
Ako netko javno podrži putem ankete predsjedničkog kadidata svojim imenom
to ga javnost percipira kao da je za kandidata i glasovao...a ljudima to u realnom životu donosi nelagodu :)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci