Tagovi

Predsjedniče, puca li Vam pred očima?

Zapitate li se bar danas kome ste svojim kontraproduktivnim „hodočašćem“ na Bleiburško polje i polaganjem vijenca „nevinim žrtvama“ poslali ne samo poruku, nego snažan vjetar u jedra?
Jel' Vam bar danas jasno da su brojni „mjeritelji visine kukuruza“ na Splitskoj rivi, znanim povodom, bili tamo okuraženi upravo Vašim nepotrebnim i silno štetnim „hodočašćem“?

Kad nekontrolirano, nepotrebno i štetno podilazite jednom dijelu hrvatskih državljana, koje potpuno neosnovano, ali valjda na krilima proglašenih istina, proglašavate „našim ponosom“, dajete im do znanja da su nedodirljivi, iako se nikad nisu ogradili od onih, ne tako malobrojnih u svojim redovima, koji su pljačkom, nasiljem, ubojstvima i razaranjima „pronosili slavu“ hrvatskoj državi i narodu diljem svijeta.
Brojni iz tog dijela „Vašeg ponosa“ su bili na Splitskoj rivi, znanim povodom, te uz već navedene također „mjerili visinu kukuruza“.

Onaj koga „silno poštujete“ (ne mogu se domisliti čime je stekao to Vaše silno poštovanje) i čija posjeta je bila „izuzetno značajna i korisna za Hrvatsku“ (značaj i korist za Hrvatsku od te posjete su mi nedokučivi), a koji podržava hrvatske klerofašiste u njihovim nasrtajima na sekularnost hrvatske države, a time i povredu ustava, jedamput kroz ponižavajuće ugovore s Vatikanom, a drugi puta kroz „uguravanje“ Vojnog ordinarijata u MORH, nije pozvao predstavnike Crkve u Hrvata da se konačno distanciraju od fašizma, odnosno njegove hrvatske inačice, ustaštva, niti ih je uputio da trebaju biti milostivi i tolerantni pa i prema onima koje je prema crkvenom nauku priroda (po njima Bog) uskratila.

Naprotiv ideološka podloga pokušaja linča na Splitskoj rivi dolazi upravo iz crkvenih redova, posebno od „modernih svećenika“, poput stanovitog fra Joze Ćirka koji to za sebe tvrdi, jer svira gitaru, igra nogomet, propagira ljubav i druži se s mladima ... ali je istodobno „sretan što su slike nenasilja, poput razbijenih glava i podignutih desnica „mjeritelja visine kukuruza“ obišle svijet, jer se time pokazalo da Split ne trpi "nenormalno ponašanje"“(sic!).
Vrijedno je citirati fra Jozu koji kaže:
„Nisam vidio nikakvo nasilje i nerede u subotu, ono je bila normalna reakcija ljudi na nešto što je neprirodno. Zašto se nisu organizirali i "prajdali" negdje gdje ih nitko ne vidi? Neka traže svoje slobode za stolom, u Saboru, a ne na ulici. Kad su građani izišli na Rivu kako bi podržali naše generale, političari su to osudili, a kad su to učinili pederi i lezbače, onda ni riječi. Isto tako, sada se više nitko ne pita koliko je ta parada koštala građane, a kad je dolazio sveti Otac, mediji su se i te kako o tome raspisali“, nakaradno uspoređujući neusporedivo.

Zato, gospodine predsjedniče, radi brojnih gafova koje ste počinili u zadnje vrijeme, bio bi red da se oslobodite nekih vaših savjetnika, pogotovo onih za unutarnju politiku, jer izgleda da i njima i Vama treba poduka o tome da fašizam nije pravo na drugačije mišljenje, kao i to da se fašizam ne popravlja.
Fašizam se ruši!

Bilo bi zgodno da Ustavnom sudu postavite zahtjev za ocjenu ustavnosti „Radićevih ugovora“ s Vatikanom, kao i ocjenu ustavnosti odluke o „smještanju“ Vojnog ordinarijata u sastav MORH-a, a potom onako nevino upitate uzoritog kardinala kojim povodom slavi dan antifašističke borbe kod jame Jazovka; radi onih koji su pobijeni od strane ustaša prilikom „operacija čišćenja Žumberka“, čija su tijela bačena u Jazovku, koja se tako počela „puniti“ ili radi tijela ustaša i domobrana poginulih u borbama za Krašić kao i ustaša osuđenih na smrt i strijeljanih?
Što slavi i kome komemorira?

A bilo bi zgodno uzoritog podsjetiti i na reakciju vrha KC u poslijeratnoj Njemačkoj koja je priznala svoju bešćutnost, nebudnost i propuste, te se distancirala od nacističkog režima, te da bi bilo zgodno kad bi i Crkva u Hrvata, konačno napravila isto u odnosu na ustaški režim, a ne da okolo „komemorira“ upravo ustaškoj državi.

Bilo bi mu zgodno i ukazati da je upravo u redovima klera najveći broj onih „neprirodnog“ ponašanja i to upravo prema onima najnevinijima i najnezaštićenijima, djeci.

Komentari

g.FENIKSU odsada samo dajem

g.FENIKSU odsada samo dajem pluseve
molim podršku
neka čovjek bude prvi na atp ljestvici
sarkazam i kontekst je za intelektualce
za FENIKSA je tablica

ZAGOR

Tko je glasao

Eh, da...

A možda je Feniks punio jame...Mislim tko god da je to radio ( šesta lička il sedma kordunska) u jamama su ljudi. Uglavnom hrvati. Josipović je predsjednik Hrvatske. Vidim nekakvu poveznicu...Krivca za sada ne...Meni puca pred očima kad predsjednik kaže da se dogodilo zlo u Splitu. Ako se netko ne slaže sa vašim seksualnim opredjeljenjem to više gledam kao demokraciju. Ne zlo.

Put za pakao je popločen dobrim namjerama...

Tko je glasao

Feniks

Sve očekivanio dragi kolega, ali samo jedna digresija, nisu oni u Splitu "mjerači visine kukuruza", to smo mi kontinentalci. Oni su dragi kolega "mjeritelji visina valova" za najžeščih bura.
Smrt fašizmu dragi kolega.

Tko je glasao

@lovac21

Sve očekivanio dragi kolega, ali samo jedna digresija, nisu oni u Splitu "mjerači visine kukuruza", to smo mi kontinentalci. Oni su dragi kolega "mjeritelji visina valova" za najžeščih bura.
Jaka muda ... a ustvari fašistička tuga, jad i nevolja ...
I jedni i drugi ni za kurac niste.

Tko je glasao

Feniks

Nismo mi dragi kolega za kurac, mi smo za pičku, znate, mi nismo pederi.

Tko je glasao

pazi lovče21

ženski spolni organ je nekiput izraz i za kukavicu.

zbilja ste vi muški komplicirani nekiput zbog raznih uotreba ženskog spolnog organa ...

w. ;)

Tko je glasao

Lovac

To je mali dio koji mjere valove.

evo odgovora iz policijske postaje:):):)

Uhvatilo Antonia (fetivog Spličanina) i Matu-Vlaja
Pita policajac Matu-Vlaja zašto je dizao desnu ruku u zrak.
A Mate(.(onako u majici na špaline, sav oznojani kraviv očiju) njemu sve priznaje i kaže: Jesam diza sam desnu ruku da povonjam kako mirišem na pot (znoj). Policajac popizdija i pustio ga jer nema dokaza.

Zatim je došao do Antonia (fetivog spličanina koji živi u potkrovlju Dioklecianove palače).
Pita on Antonia: Antonio, a koji kurac si ti dizao livu ruku u zrak.
Aj da si dizao desnu i vonjao se ispod pazuha ali zašto lijevu.
Govori njemu Antonio: Gospodine istražitelju kao da ste došli iz neke zapizdine pa ne znate da je to pozdrav Cezaru. Pozdrav našem Cezaru Kerumianu i ide ovako:

"Ave Caesar Kerumian, morituri te salutant!" (Zdravo Cezare Kerume, pozdravljaju te oni koji će umrijeti! ...)

Bidni istražitelj pustio Matu-vlaja i Antonia (fetivog spličanina)

grdi

p.s. Posli su na Klisu zajedno sa elitom Građanske stranke i njenim predsjednikom Kerumom ili pečenu kozletinu i mladu kapulicu i veselo podrigivali utapajuči žeđ u misnom vinu.

Tko je glasao

U prošlom dnevniku prozivaš

U prošlom dnevniku prozivaš suce u Karlovcu i državu Hrvatsku jer nikako da se osude ubice 13 zarobljenika sa Karlovačkog mosta , a ovdje prigovaraš predsjedniku što je otišao na Bleiburg odakle je krenuo Križni put u smrt nekoliko tisuća ljudi.

Koja je razlika između tih zarobljenika, osim što su zarobljeni, razoružani i mrtvi a njihove ubice odlikovane.

Tko je glasao

@acinum

Kako tebi nije jasno da se u slučaju "Bleiburg" ne radi ni o kakvim ratnim zarobljenicima, već isključivo o razoružanim odmetnicima (nisu položili oružje do roka propisanog "Aktom o bezuvjetnoj kapitulaciji ...", već su nastavili s ratnim operacijama), na koje se zaštitne odredbe međunarodnog ratnog prava ne primijenjuju.
Pročitaj si članak 5. spomenutog Akta, u kojem se kaže da će Zapovjedništvo OS antifašistgičćke koalicije i VK Crvene armije "prema onima koji ne budu poštivali odredbe Akta primijeniti kaznene i druge mjere koje budu smatrali primjerenima".
Treba li ti crtati kao se postupa s odmetnicima?
Ili da budem brutalno jasan do kraja, pa da i zadnja pederčina razumije o čemu je riječ:
Dakle, da su partizanske snage, kao dio Antifašistiičke koalicije, smaknule sve odmetnike do jednoga, mogle su to učiniti i pravdati se da su samo "primijenile kaznene i druge mjere koljke su smatrale primjerenima".
Temeljem hijerarhijski "najstarijeg" dokumenta tog vremena, "najstarijeg" zato jer ga nijedno tijelo i nijedan organ nisu mogli izmijeniti ili derogirati.

Tko je glasao

Znači bilo je potrebno je

Znači bilo je potrebno je vlasti RH protiv odmetnika od vlasti donese Akt koji bi sadržavao tu rečenicu "prema onima koji ne budu poštivali odredbe Akta primijeniti kaznene i druge mjere koje budu smatrali primjerenima". i poslije toga ubijaj koga hoćeš i kako hoćeš po zakonu.
Svaka čast na dosljednosti a u čemu je tu razlika u odnosu na fašiste koji su ubijali po istom principu?

Tko je glasao

@acinum

A što reći ...
Prouči "Act of military surrender ....", vidi da je zadnji rok za polaganje oružja pred onim jedinicama i komandama s kojima se bilo u borbenom dodiru, u 23:01 sat 08. 05. 1945., a jugoslavenski kvislinzi prisiljeni su, pod prijetnjom potpunog uništenja, položiti oružje tek 15. 05. 1945., punih 7 dana poslije ultimativnog roka.
Dakle sami su se preveli u status odmetnika.
Sad prouči odredbe Međunarodnog ratnog prava koje se odnose na zaštitu ratnih zarobljenika, pa vidi na koji način se štite odmetnici.
Potom seri dalje, jer ni dosad nisi radio drugo.

Tko je glasao

Dakle pobunjeni Srbi u

Dakle pobunjeni Srbi u Hrvatskoj su imali status odmetnika koji nisu položili oružje i na njih nije trebalo primjenjivati ženevske konvencije već prema prosudbi jedinica na terenu.
Ti bi bio najbolji odvjetnik ovim našim generalima u Hagu. Srbi , odmetnici od vlasti, nisu položili oružje i imali su pravo prema prosudbi sve po redu pobiti?

Tko je glasao

acinum

sto ti treba ovakva diskusija.nemoj se praviti budala,mogao bi i ostati.a ovi sto ti daju pluseve su vec odavno poludili.Drzi s tema u kojima si se dokazao,a ovo pusti strucnjacima poput feniksa,golgote i drugih.u lose si drustvo upao.mislim na ove sto ti daju pluseve,bez veze.

Tko je glasao

tenor

Opla, kolega, prešli smo na grubu igru. Pa zar to nije naše igralište ili ste zaštićeni daljinom dobili na hrabrosti.
Toliko o nasilnosti nas desničara.
"Tko rano poludi, život mu prođe u sreći i veselju". Sretno !!!

Tko je glasao

Ja se u pravilu i držim tema

Ja se u pravilu i držim tema o kojima nešto znam a tamo gdje ne znam a zanima me pitam a kada dobijem odgovore koje nemaju veze s logikom , bar mojom ograničenom, tada pitam ponovno.
S stavovima Golgote i Fenixa se u velikoj mjeri slažem izuzev nekoliko bitnih činjenica.
Kod Golgote se ne slažem oko njegovih stavova u vezi KC jer sam kaže da je agnostik i po pisanju vidim da uopće nije upoznat sa načinom rada i radom KC kao institucije, niti odnosima Vatikana i KC i imovinom KC u Hrvatskoj a na jedan vrlo grub i ne tolerantan način, reklo bi se fašistički, piše o tome. Bez ikakve podloge.
U ostalim stvarima što se tiče Golgote mogao bih se složiti s tobom - u mnogo tema ima više znanja od mene i bolje piše od mene.

Kod Fenixa nisu problem činjenice koje iznosi i očito ih zna mnogo, načitan je čovjek to se vidi iz dnevnika i komentara ali problem nastaje kod analize tih činjenica i zaključaka na osnovu tih činjenica a oni su mu po meni potpuno pogrešni.
Glavni nedostatak u njegovom promišljanju je stavljanje Tuđmana kao glavnog kreatora raspada Jugoslavije i rata u Hrvatskoj i sagledavanje činjenica samo od dolaska Tuđmana na vlast i ne razumijevanje da Jugoslavija počela propadati početkom 80-tih godina i da je do dolaska Tuđmana već bila gospodarski posve propala i da je rat, Tuđman i sve što se poslije događalo samo posljedica gospodarskih problema 80-tih godina i da je uticaj kojekakvih emigrantskih grupa koje su većim dijelom bile pod kontrolom UDBE bio beznačajan kako tada tako i danas.
Mnogo je krivih zaključaka, ne činjenica tako da mi ne može biti neki autoritet ni u temama o kojima je moje znanje skromno.

Tko je glasao

Acinum@

Ja bi se zamislio, ipak kada ti se obrati ovakva veličina u svijetu mislilaca pollitike.com znaš da je trenutak došao staviti prst na čelo i dobro dobro porazmisliti.

Tko sam? Što sam? Kuda idem? Dolazi li Nubiru? Jesmo li potekli od Sumerana?

Ipak tenor@ sa svoja 2,5 dnevika u nepune 4 godine na ovim stranicama ima određeni renome i njegova se riječ vrednuje.

Dakle razmisli bludni sine.

Tko je glasao

Uh,da sam

to znao kolovoza 1995. god. (i da nemam savjest) ne bi mi ostao ni jedan komad streljiva.

Feniks,nisu oni završavali rat nego su sprovodili revoluciju i eliminirali buduću opoziciju.
To je danas svima jasno. Tebi također,ali eto ne priznaješ da ti je jasno,bar javno.

Pa najmanje su ubili pravih ustaša (uostalom kao što su i nama mnogi pravi četnici izmaknuli 1995. i to čak gazeći svoje tenkovima jer im je bila voda u ušima),nego su ubijali sve one za koje su mislili da im nije imanentna komunistička filozofija i da će sa njima u budućnosti imati problema.

sve dobro...

Tko je glasao

@drvosjek

Ovo "svima" odnosi se samo na vas fašiste i klerofašiste, drugima su jasna kršenja odredbi "Akta o bezuvjetnoj kapitulaciji ..." i posljedice tih kršenja.

Tko je glasao

Mislim da feniks@ i danas

Mislim da feniks@ i danas svakodnevno ide na položaje u okolici Siska, napeto iščekujući mrskog okupatora da nagrne sa sjevero-zapada. Čvrsto stišće svoju tandžaru u lijevoj ruci dok desnom dezinficira glasnice ljutom travaricom iz Šibenskog zaleđa. U rijetkim trenucima mira, odmotava maramu svoje pokojne babe Mande ne bi li se okrijepio parčetom špeka Adidas formata. Nakon okrijepe, spušta svoju pretešku glavu na nešto suhe trave koju je skupio i sniva slatkim snom kako mu u susret jaše bijeli Lipicaner na čijoj kičmi sjedi ni manje ni više nego Josip.

Još onako snen, Fićo hitro skače na bijeloga Lipicanera, držeći se čvrsto za Josipov opasač sa vjetrom u kosi i špekom u gebisu jašu u susret Rosi Luxemburg koja ih nestrpljivo, svježe oprane kose zavezane u rep, očekuje sa druge strane Drave...

Tko je glasao

Svaka čast @Rebel! Ovako se

Svaka čast @Rebel!
Ovako se nisam smijao već tri mjeseca, makar mi smijeh još uvijek pričinjava bol...
Bolji opis @Feniksa i njegova "odreda" još ne vidjeh.

Tko je glasao

Nah..

Jelenska@ vidiš da pravovjerni minuseri ne vole satiru i humoresku, dakako ako se neki od "neo-libe" pisaca poigra sa Crkvom, vjerom, domoljubljem, pedofilijom, krezavošću, čoporima, dinaridima, onda je to prihvatljivo i po tome se snimaju filmovi, ali u njihove veličine dirnuti...

oooooooo ne, po staroj dobroj navadi trošnih perjanica humoreska na njihov račun je udruženi zločinački poduhvat..

no nema veze, ja i dalje zamišljam feniksa@ kako sada sa objema rukama drži Josipov opasač dok jure preko Ukrajinskih žitnih polja tamo prema Volgi.

Tko je glasao

rebel...

...ovo je genijalno, ovaj tvoj odgovor feniksu....stvarno super...ne znam koji dio mi je bolji, onaj sa špekom u gebisu ili onaj s tandžarom, ahahahah...

joj sad će se feniks uvrijedit...i proglasit te homofobom....a možda i (pritajenim) gay-em a pride još i fašistom. zašto ne, ovih dana to etiketiranje od strane gay-eva svih nas koji nismo gay je jako popularno kao što vidimo..
gay-evci samo naprijed, i jaca je ustaša, i ja sam ustaša, i moja mama isto naginje jer je rekla, zamisli svetogrđa, pa kog su boga potegli baš u Split, pa znamo svi da su dalmoši teške "konzerve"...kud baš tamo..

CC

Tko je glasao

Nah..

Charlie@ znaš kako kaže Blašević "ne vređaju se oni tako lako", a u konačnici i nisam ga uvrijedio, čisto malo satire i parodije da razbiju monotoniju:)

Tko je glasao

Eh da ...

..-. čovjeka može uvrijediti samo čovjek ili netko koga smatramo čovjekom, a ja nekolicinu ovdje dolazećih talenata ne smatram ljudima.

Tko je glasao

Eh da ...

..-. čovjeka može uvrijediti samo čovjek ili netko koga smatramo čovjekom, a ja nekolicinu ovdje dolazećih talenata ne smatram ljudima.

Tko je glasao

Gebis

Ispao mu gebis pa dok se saginjao dva puta pritisnuo "objavi"

Tko je glasao

Ok.

Ok.

Tko je glasao

Fićo,

Jesi li ti transseksualac? Ili sam imaš takav gard?

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci