Tagovi

Predizborni program

Priblizavanjem izbora namece se pitanje sto ponuditi glasacima i cime ih pridobiti da glasaju bas za opciju koju predstavljamo. Polazeci od ozbiljnih analiza i dubinskog snimanja raspolozenja na respektabilnom uzorku diljem lijepe nase domovine i u svim strukturama drustva nasa politicka opcija iznjedrila je slijedeci program:

gospodarstvo. Obzirom da je Hrvatska zemlja penzionera a oni sto misle i privredjuju odlaze u inozemstvo gospodarske mjere svode se na lobiranje pri razvijenim zemljama za vece kvote radnih dozvola uz uvijet onih koji odlaze da moraju redovito slati 40% onoga sto zarade u maticnu zemlju.

Lokalna samouprava: Omogucavanje dobijanja statusa opcine svakom mjestu koje ima vise od 100 (stotinu) stanovnika uz uvijet zaposljavanja nacelnika, tajnice, procelnice i zaljevaca fikusa s time se povecava broj zaposlenih te se rjesava narusena socijalna slika drustva.

Obrana. Hrvatsku smo obranili od vanjskog neprijatelja no unutarnji neprijatelj i dalje rovari a i vanjski se nesto uzjogunio i dalje postavlja svoje velikodrzavne aspiracije temoramo podici nivo borbene gotovosti i zaposliti najmanje 100 000 (sto tisuca) profesionalnih vojnika.

MUP. Policija mora budno motriti i paziti te je potrebno najmanje 300 000 (tristo tisuca) policajaca

Prosvjeta. Hrvatska je zemlja znanja te samim time a i cinjenicom da se hrvati radjaju s malom maturom i da su strucnjaci na svim podrucjima nekakva posebna skolska politika nam ne treba i tako za vojsku, policiju i nacelnike opcina ne treba neka skola a i sto su skolovaniji to vise razmiusljaju te nam remete mir i spokojstvo. Uostalom tko se zeli skolovati neka ide van.

Umirovljenici. Umirovljenici su stuo hrvatskog drustva narocito oni koji su u mirovinu otisli pod posebnim uvjetima jer su oni svoju krvcu lili za Hrvatsku vodeci presudne bojeve u saborskim i drugim klupama.

Bankarstvo. Uvodi se poseban porez na kamatu i to je glavni izvor financiranja drzavnog proracuna.

Branitelji. Povecanje mirovina braniteljima narocito onima s PTSP-om koji su dobili u nekoj kancelariji u Minkenu ili slicnoj prvoj crti bojista.

Ovim kratkim i jezgrovitim prijedlozima obecavamo svima vise privilegija i manje rada a onima koji zele raditi omogucavamo brzi odlazak u inozemstvo te uz porez na kamate i devizne dotacije onih koji su pobjegli glavom bez obzira nama i nasim poslusnicima osiguravamo bezbrizan zivot.

Ozbiljni politicki analiticari citajuci ovaj program nisu mogli nego zakljuciti kako je pobjeda sigurno nasa jer postavljamo najmanje 600 000 onih koji ce od ovakvih mjera dobro zivjeti i koji ce na izborima honorirati ovakav politicko ekonomski program.

Komentari

OZNA sve dozna

Kako li si se docepao HDZ-ovog predizbornog programa?Cestitam.

Tko je glasao

Nije samo hadezeov. U osinjak

Nije samo hadezeov. U osinjak privilegija i stecenih prava nitko se ne usudi dirnuti.

Tko je glasao

Zasto sve stranke imaju nesuvisli program?

notice by Luna on Saturday, September 10, 2011 at 3:07pm
.
Zato sto nemamo suvislo drustvo. Zato sto imamo drustvo ciji clanovi razmisljaju na temelju svojih prava, a nikada na temelju svojih obaveza.

Zato su i predizborne kampanje i programi stranaka temeljeni na raznim pravima i na nijednoj obavezi. No to nije cudno. Tako se ponasa politicar, radnik, sluzbenik, roditelj, na zalost i djeca kao proizvod odgoja familije i drustva.

Crkva pomaze u ne razmisljanju o obavezama, jer ni ona ne ispunjava svoje. Trazi svoja prava, novce, povlastice. Sa oltara i od naroda. Koji to samo preslikava dalje. Pa onda narod trazi svoja prava na poslu, na fakultetu, u lokalnoj zajednici. Od Drzave naravno.

A drzava.. Sto je ta drzava koja uskracuje prava? Ta drzava smo mi, gradani. Tko je to drustvo koje nam uskracuje prava? I to drustvo smo mi, gradani.

I tako zatvaramo krug.

Sami sebi uskracujemo osnovna prava covjeka jer trazimo posebna prava pojedinca. Tako sami sebe onemogucavamo u ostvarenju osnovnih prava svih, jer do njih ne mozemo sve dok ne pocnemo ispunjavati svoje obaveze.

A za posebna prava pojedinaca u odgovornom drustvu koje ispunjava obaveze ionako nema mjesta. Jer drustvo koje ispunjava svoje obaveze je jedino moguce kao drustvo jednakih gradana po svojim pravima, ali i obavezama.

I tako zatvaramo krug, polako ostajuci svi bez svojih osnovnih prava na obican ljudski zivot, jer nismo ispunili obicne ljudske obaveze. Zalosno je jedino sto toga vecina uopce nije svjesna.

http://lunoprof.bloger.hr/post/zasto-sve-stranke-imaju-nesuvisli-program...

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Kvaliteta stranaka je produkt

Kvaliteta stranaka je produkt razvijenosti politickoga trzista. Mi smo tek u fazi razbijanja politickog duopola koji je ozbiljno kocio proces razvoja trzista. Sada kada duopol pada, otvara se poprilican prostor za ideje koje zelimo vidjeti u stvarnosti. Do sada je to bilo neizvedivo, jer nije bilo potrebne podloge.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci