Tagovi

Predizborna kampanja je čudna, a ona Kolinde Grabar Kitarović je i loša

Kada bi netko prvi put navratio u Hrvatsku, a da prije toga ništa nije čuo o našoj zemlji, mogao bi steći potpuno pogrešan dojam o tome koga ili što biramo za manje od mjesec dana. Ako bi se fokusirao na parole kojima je krcat svaki istup Kolinde Grabar Kitarović, stekao bi dojam kako je riječ o predsjedniku kubanskog ili tipa karakterističnog za bivše sovjetske republike. Nema puno razlike između nje i ostalih kandidata koji vode u anketama. I kod njih dominiraju „ja ću pokrenuti..., ja ću sazvati..., ja ću lupiti šakom po stolu“ i slične najave. Onima koji ne znaju kakve su ili uopće ne razmišljaju o stvarnim predsjedničkim ovlastima, naročito primamljivo mogu zvučati parole o pokretanju gospodarstva i privlačenju sredstava iz fondova Europske unije. Ne manje bahato je i najavljivanje administrativno-teritorijalnog preustroja zemlje, opet u „ja“ formi, putem ustavnih promjena za koje znamo da je potrebna dvotrećinska većina u Hrvatskom saboru ili većinska potpora na nacionalnom referendumu. Gotovo da uopće nema govora o tome kako će koji od kandidata zastupati hrvatske interese pred međunarodnom zajednicom, kako od Hrvatske vojske misli napraviti moderno opremljenu i vrhunski uvježbanu članicu NATO snaga ili, što posebice zanima građane, kako hrvatski obavještajno-sigurnosni sustav efikasnije uključiti u borbu s rak ranom i glavnim neprijateljem našeg društva. Naravno, radi se o dubinskoj korupciji koja je zahvatila praktički sve segmente društva. Na sva ova tri polja predsjednik države ima praktične ovlasti i doista bi morao činiti više.

Pozornice na kojima predsjednički kandidati izvode svoj performans se razlikuju. Na nekima prevladava socrealistički stil, uz zastave, biste i uvis dignute stisnute šake, dok su neke upadljivo skromne, tek dvoranica za sastanke i nekakav reklamni pano u pozadini. Blještavilo i neukus iz doba kad novac nije bio u pitanju je, nadajmo se, postalo stvar prošlosti. Nadajmo se i da ovaj put neće biti prigodno skladanih reklamnih pjesmuljaka tipa „HDZ zna“. Izgleda kako su kandidati i ovaj put izabrali turneju kako bi uspostavili tješnji kontakt sa svojim biračima. Čujemo da se i ovaj put pripremaju posebno oslikani autobusi a hoće li biti i konvoja s animatorima koji na svakom od odredišta trebaju odglumiti oduševljeno mnoštvo, vidjet ćemo. Kandidati koji si ne mogu priuštiti šatore, kuhane kobasice i vino, ili bačve s pivom za sve, teško da će moći parirati bogatijima. Umjesto sadržaja koji je bitan, i ovaj put će se biračima servirati populistički meni. Kao da su kandidati Batman, Spiderman i Catwoman.

Dobrom dijelu birača, onom koji nije zarobljen u isključivo navijački mentalni okvir, važno je da u predsjedniku države prepoznaju figuru koja pridonosi stabilnosti u zemlji, pomiritelju ako ustreba, i dostojnog zagovaratelja hrvatskih nacionalnih interesa. Biti dostojan u ovom slučaju ne znači poistovijetiti se s nacionalnim interesima kako ih definiraju pojedine političke grupacije u zemlji, poglavito desnog predznaka, već moći sjesti s drugim predsjednicima država za isti stol i ne sramotiti vlastitu zemlju. Znači ne pričati im viceve niti se svađati s njima na način kako se to radi u krčmama, ne natucati strani jezik i servilno se smješkati dok suprotna strana izlaže ono što zahtijeva protivljenje, već dostojanstveno i dovoljno odlučno ustrajavati na onome što Hrvatskoj odgovara. Sve zemlje to rade, odnosno njihovi predsjednici, pa nema razloga ne očekivati isto i od našeg. Zbog toga iritira, prvenstveno birače koji znaju koliki je kapacitet predjedničke funkcije, očiti manjak vanjskopolitičkih sadržaja u kampanji. Kako se postaviti prema susjedima, posebice prema nekima, kako se unutar Europske unije izboriti za veći dio zajedničkog kolača i što odgovoriti Amerikancima kad našim oružanim snagama ili glasom unutar EU-a i UN-a raspolažu kao sa svojim, teme su o kojima bi takvi birači rado čuli predsjedničke kandidate.

S koliko se birača tko rukovao, oduševljavaju li se dolaskom Kolinde Grabar Kitarović samo stranački aktivisti ili i obični građani i kome će tko lupati šakom po stolu, irelevantno je za odluku o tome za koga glasati. Stvaranje dojma o širokim narodnim masama koje, kao, podržavaju nekog kandidata ili kandidatkinju, može bit produktivno samo do određene mjere. Nažalost, i ta može bit dovoljna da netko odnese pobjedu prodavši biračima rog za svijeću.

Drugi važan, ako ne i važniji segment od vanjskopolitičkog je borba protiv najvećeg zla koje je obuhvatilo hrvatsko društvo. Dubinska, gotovo kapilarna korupcija je uzela svoj danak u milijardama ulupanim u autoceste, milijardama koje su utrošene u javnim nabavama i milijardama koje su pogodujući ovima i onima utrošila čelništva lokalnih i regionalnih samouprava. Osim što je to nadležnost i obaveza prvenstveno vlade i ministarstva unutrašnjih poslova, potom i pravosuđa koje mora sankcionirati sve što je otkriveno, i predsjednik republike može pridonijeti usmjeravanjem dijela sigurnosnih službi na borbu i protiv tog zla. Kad se Tomislavu Karamarku prigovaralo da je kao šef tajnih službi nedovoljno učinio u borbi protiv kriminala i korupcije, izvlačio se na to da službe nemaju ovlasti za procesuiranje takvih djela. Ne treba miješati otkrivanje i procesuiranje. Te službe, a predsjednik države ima ovlasti u upravljanju njima, imaju kapacitet za otkrivanje djela organiziranog kriminala i korupcije daleko veći od policije. Zakonska regulativa za jedne i druge nije ista. Može li onda predsjednik države potaknuti službe na tješnju suradnju s policijom i USKOK-om? Naravno da može. To je također jedna od stvari o kojima bi birači rado čuli što kandidati, i kandidatkinja, misle činiti.

Jesu li zadovoljni time kako je išlo do sada, bi li u idućem mandatu mogli dati više na tom planu i kako to misle učiniti, sadržaj je koji bi morao naći mjesto u programu svih kandidata. A nema ga. Umjesto toga gledamo neke od njih kako prihvaćaju domaćinstvo osoba koje su pod istragama za korupciju, obznanjenih u medijima a ne tajnih, i uredno šute kad čelnici njihovih stranaka te istrage proglašavaju politički motiviranima. Uredno šute, kao da se to njih ne tiče, i kad čelnici njihovih stranaka upućuju istražnim organima eksplicitne prijetnje ne bi li ih odvratili od istraživanja njihovih stranačkih drugova.

Kako onda povjerovati da bi Kolinda Grabar Kitarović kao predsjednica države radila neovisno o utjecaju svog stranačkog šefa kad mu tijekom kampanje nije u stanju reći kako istražne i organe gonjenja treba ostaviti na miru da rade svoj posao? Dijeli li i ona mišljenje glavnog tajnika HDZ-a kad poručuje istražiteljima neka pripaze kako i sami nakon promjene vlasti ne bi bili istraživani? Ne znamo. Ne znamo što Kolinda Grabar Kitarović o tome misli, jer nije rekla. Ako se ne usudi prigovoriti vodećem dvojcu svoje stranke sad kad još nemaju druge funkcije osim stranačkih, kako povjerovati da bi za isto imala petlje kad eventualno postanu predsjednik vlade i ministar unutrašnjih poslova? Lupila bi im tad šakom o stol? To lupanje bi, nakana je valjda takva, trebalo postati zaštitni znak u njezinoj kampanji. Zbog čega bi se drugog malo malo pa uslikavala za govornicom u pozi s visoko uzdignutom stisnutom šakom. Zašto ne lupi sada i kaže predsjedniku svoje stranke, od kojeg nas uvjerava da bi kao predsjednica bila potpuno neovisna, da joj iz stranke prestanu takvim izjavama štetiti tokom kampanje? Rušiti joj vjerodostojnost.

Da, kampanja za ove predsjedničke izbore je čudna. Svega ima samo najmanje onoga što je bitno i što bi misleći dio birača htio čuti. Onim drugima, također mislećima ali o potpuno drugim stvarima, nudi se gospodarski preporod i sredstva iz europskih fondova. Kao da će kandidati sami sjesti za volan šlepera koji će dovoziti eure. No ovdje čuđenju nije kraj. Čudni su i mediji koji ne pitaju o onome što je kandidatima u nadležnosti i obavezi. Umjesto toga nas zatrpavaju njihovim nerealnim obećanjima, pristajući na ulogu samo transmisije, umjesto da, posebice kad teku kampanje, budu savjest i glas javnosti.

Komentari

Dobar dio "ozbiljnih"

Dobar dio "ozbiljnih" komentatora koji su komentirali prosle parlamentarne izbore su na veleposlanickim mjestima po svijetu ili su u mirovini pa su time svojim potomcima osigurali lijepe pozicije u javnim sluzbama.
Prednost Josipovica nije samo u uhodanoj masineriji koja zdruzeno djeluje i oblikuje i misljenje i protumisljenje, nego i u mogucnosti da ciljano mozemo slobodno reci korumpira doista vazne i ozbiljne ljude, intelektualce koje fomiraju medisjku scenu i sl. kojima je osobni uspjeh zagarantiran s obzirom kakvu "kritiku" u ovom odsudnom trenutku daju. Tako se dolazi i do cudne i do lose kampanje protukandidatkinje Kitarovic jer je to upravo tako oblikovano (pojedine dnevna novina inace poznata kao predvodnica predstecajnih nagodbi doslovno se ruga i sprda sa protukandidatkinjom Kitarovic, sto prilicno ujspjesno prenosi i na svoje citateljstvo).

Pravi uspjeh koji je postigao Josipovic, ali cijela ta suita koja s njim djeluje jeste da od srama uopce mogu javno primiljiti nos. To je pravi uspjeh i to objasnjava bjesomucno natjerivanje po anketama popularnosti jos od prvih njegovih dana do danas. To da se mogu bez srama bilo gdje pojaviti to je pravi uspjeh.

Glavni razlozi zasto bi trebali umrijeti od srama (prema govoru Vlade Gotovca):
preuzimanje HRT-a u ruke neo komunista (samo za predizborne potrebe maknuti su hard core partizanski filmovi, ali je ruska avangarda jos uvijek u tijeku), nevideni pokusaj sabotiranja ulaska u EU u zadnjim mjesecima prije referenduma, spasavanje "vojnika" Perkovica i Mustaca. U to bi se mogao ubrojiti i prijedlog promjene Ustava koji se vrlo lukavo veze uz izbornu kampanju (gdje se biracima zapravo prodaju muda pod bubrege - trazi se potpora za nesto sto se jos tocno i do krajnjeg detalja ne zna, a onda ce se pravdati datom potporom za draft ustavnih promjena koje bi ionako trebale ici na referendum cime je ustavotvorna utrka i zbrka zagarantirana).

Tko je glasao

jel to to hoćeš reći da mi se

jel to to hoćeš reći da mi se smješka veleposlaničko mjesto? hoću li moći birat destinaciju? :))))

a nije li smisao demokracije da možeš slobodno iznijeti mišljenje o svemu, pa i o tom kakva je kolindina kampanja?

nije li neokomunizam najava čistki na javnoj televiziji, doslovce metenja kadrova, od strane jurišnika iz kolindine stranke?..što njezinom predsjedniku tek malko smeta samo zbog vokabulara ali ne i boljševičkia metoda kao takva

a ni kolinda se nije sjetila osuditi od svojih najavljeni pogrom na hrt-u..što će nam takva predsjednica?

B-52

Tko je glasao

Veleposlanstva su podijeljena

Veleposlanstva su podijeljena vec davno, navijse do rujna. Mozes racunati na puno nizi rang, ali nikad se ne zna (valjda nemas zaostalih dugova, nisi konfliktno ). Uvijek treba racunati i na efekt tzv "idiots but useful, tj. useful idiots, idiotarian..."

Vidi npr najnoviji primjer: http://www.vecernji.hr/hrvatska/predsjednik-treba-biti-poliglot-skroman-...

Ma zamisli istrazivanje koje je dalo odgovor na pitanja da li Pred treba biti za ili protiv angazmana HV u NATOu, (a protukandidatkinja je aktivno/pasivna djelatnica NATOa - defacto).

PS Sto se mene tice HDZ ako misli dolaziti na vlast, a ne "pocistiti" HRT onda bolje da i ne dolazi, bolje da čkomi.

Tko je glasao

Nije neokomunizam pometanje nakupljenoga smeća,već dezinfekcija

preostaloga kužnoga smeća iz kužne države- Jugoslavije i od kadrova neprijateljske države- Srbije

nije li neokomunizam najava čistki na javnoj televiziji, doslovce metenja kadrova, od strane jurišnika iz kolindine stranke?Nije, jer je ova opcija dovela svoje i najgore YU-smeće. vrijeme je da se to smeće odbaci gdje pripada- na političko smetište totalitarnih sustava, a tamo bi i trebali mnogi koji na fakultetima proizvode takvo smeće, jer su i sami preostalo smeće iz totalitarizma!

HRT, tek treba postati prava hrvatska televizija, očistiti se od "smeća" koje je RH gradilo ZZP i koje propagira Regijočetnikistan!

Tko je glasao

Divno. Međutim, ima tu još

Divno. Međutim, ima tu još jedan problem, još jedna stvar koja je stravičnija od toga da predsjednički kandidati ili predsjednik ne reagiraju na totalitarizam svojih partija. A to je da nitko ne shvaća ozbiljno ništa što se reče u Saboru. To je još gore.

Mada osobno islim da svin oni to rade i planiraju dalje raditi pa im se ne čini normalno da bi trebali tako nešto osuditi.

Tko je glasao

paraleni svijetovi

postoji teorije o paralelnim svijetovima. gledajući zadnjih par vlada i predsjednika stječe se dojam kako su oni došli iz neke druge dimenzije, iz nekog drugog paralenog svijeta i na taj način potvrđuju spomenutu teoriju. predsjednički kandidati koje gledamo i slušamo u zadnjih nekoliko dana izgeda da su isto pobjegli iz pralenog svijeta. jedini predsjednički kandidta koji je s ovog svijete je Ivan Rude. možda zato što je kao stečajni upravitelj pripadnik naše svakodnevnice.

w. ;)

Tko je glasao

plusić zbog naslova

bojim se dalje čitat :)

Provinciopolis

Tko je glasao

glasat za yusipovica moze samo zadnji moron

glasat za yusipovica moze samo zadnji moron................... ZA BILO KOGA SAMO NE YUSIPOVICA

Tko je glasao

Stovano citateljstvo, imam

Stovano citateljstvo, imam jedno pitanjce..

zakaj se tak zdusno "velike" stranke Sa malim pobocnicima trse uvjeriti bas da je predsjednik Tek jedan "fiku" dok istovremeno zdusno promoviraju svog "fikusa" Kao jedinog, velikog, neponovljivog, najboljeg spasioca nacije i drzave, vec cega god da se sjete?

zar ne bi bilo logicno da je vas velikima svenedno tko je i "ciji" je taj "fikus" bez ikakvog utjecaja? Pa bas Ti Koji stalno pricaju o nemoci i nepotrebnost "covjeka bez ovlasti" u skladu Sa svojim izjavama imaju svu moc kroz parlament... Sto ce im, dakle, netko beznacajan?

a bitka sdp-hdz-&ostatak velikana je ocigledna.. Cak i Na ovom beznacajnom pamfletu od dnevnika...

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Njuz Net

Eto kako braća Srbi rješavaju problem (posebnu pažnju molim posvetiti posljednjem odlomku citiranog članka koji je direktno vezan za ovaj dnevnik):

Haški tribunal uvažio reklamaciju Vlade Srbije na Šešelja

SHEVENINGEN, 1. decembar 2014, (Njuz) – Raspravno veće Haškog tribunala uvažilo je danas reklamaciju Vlade Srbije na Vojislava Šešelja, zbog čega bi predsednik Srpske radikalne stranke mogao da bude vraćen u pritvor ovog suda.

Kako saznaje Njuz, prve primedbe na Vojislava Šešelja članovi vlade uputili su neposredno po njegovom sletanju na aerodrome Nikola Tesla i nakon njegovog prvog obraćanja okupljenim simpatizerima ispred sedišta stranke. Zvaničnu reklamaciju uputili su tribunalu dan kasnije, nakon Šešeljeve prve konferencije za štampu.

- U slučaju neke greške, bolje je odmah se žaliti nego nepotrebno čekati da prođe neko vreme, kada stvari mogu samo dodatno da se zakomplikuju – izjavio je naš sagovornik iz Vlade Srbije koji je tražio da ostane anoniman – Ovaj Šešelj je skoro identičan onom Šešelju iz devedesetih i definitivno nije onaj kakvom smo se nadali. Slobodno mogu da kažem da nam je ovaj Šešelj uvaljen – dodao je on.

Kako nezvanično saznajemo, tužilaštvo Haškog tribunala je pozdravilo reklamaciju, dok je Hrvatska spremna da uloži oštar protest zbog reklamacije na Šešelja. Prema njihovim rečima, povratak Šešelja u Hag mogao bi da umanji teme kojima se njihovi političari bave u predizbornoj kampanji za čak 70 odsto.

Marko Dražić

leddevet

Tko je glasao

ljudi očekuju od predsjednika

ljudi očekuju od predsjednika Republike da bude karizmatska osoba, a ne čovjek iz stranačke hijerarhije. Da bude predsjednik koji svakodnevno skreće pažnju svemoćnim strankama da imaju mandat da rade u javnom interesu, a ne u stranačkom.
Naravno, to je teško postići jer bi takav karizmatički pojedinac morao imati dovoljno svog novca za kampanju da ostane nezavisan od stranačke oligarhije. Čim su kandidati stranački kandidati, izbori u stvari ne služe izboru predsjednika, nego predstavljaju test sposobnosti stranke da pobijedi na parlamentarnim izborima, koji su mnogo važniji od predsjedničkih.
Kandidat Rude donekle odskače od standardnog obrasca, ali on nema ni love ni vremena za veći uspjeh....
Umjesto razlika u profilima glavnih kandidata Kolinde G.KItarović i Ive Josipovića meni više upadaju u oči njihove sličnosti. I jedan i drugi su štreberi bez naglašenih individualnih crta, i jedan i drugi govore naučenim gradivom, bez spontanosti i vizije, koje bi predsjednik trebao imati.
O Kolindi se govori kao osobi s izazitim karijernim prednostima za predsjedničku funkciju, tj kao osobi s velikim međunarodnim iskustvom. Žena je u vrijeme izbijanja velike krize, 2008 godine bila u USA na puškomet do Wall Streeta. Ni ona, ni veliki šef Sanader nisu imali pojma o čemu se radi, osim što je i Sanader skužio "da smo u banani"....a mi se od tog udarca nismo oporavili ni dan danas...
Danas, kad je pola razumnog svijeta zabrinuto zbog naglog pada cijena nafte, i kad i velika i bogata Rusija odustaje od Južnog potoka, oni opet nemaju pojma i fantaziraju o nekakvim velikim investicijama, koje su tu negdje iza ugla....

Tko je glasao

Pokušat ću dati svoj kratak

Pokušat ću dati svoj kratak komentar kampanje do sada.
Autor dnevnika je dosta toga napisao, ali se sve svodi na Kolindinu kampanju, dok se svi ostali u biti i zanemaruju. To je nepošteno, ali je sasvim realno.
Ni Rude, ni Kujundžić ni Đapić nemaju šanse ući u drugi krug. Možda imaju ako se u idućih nekoliko tjedana dogodi nekakva ogromna šteta za Kolindinu kampanju. Npr,. uhapsi je USKOK, izađe njezina snimka kako se sa Sanaderom dogovara o financiranju HDZ-a iz crnih fondova....nešto poput toga. A čak ni to nije sigurno da bi uništilo Kolindu toliko da ne bi ušla u 2. krug.
Nažalost, kod nas samo dvije stranke imaju dovoljno kapaciteta i infrastrukture kako bi dovele kandidate do drugog kruga. I to je tako.
Komentirat ću samo Kolindinu kampanju. Kod Josipovića čovjek nije siguran što je kampanja, a što je njegov trenutni predsjednički posao. To bi također trebalo zakonski ogrnaičiti, jer već nekoliko mjeseci on koristi naše novce kako bi financirao svoju privatnu kampanju za predsjednika. Ako nije zakonski kažnjivo to bi trebalo zabraniti.

Kolinda. Je žensko. Ali, prema jednoj od anketa, samo 26% njezinih glasača su žene. Trebalo bi očekivati da će ogroman broj žena stati na stranu Kolinde. Ali ne. Razlog je to što su žene većinom ljubomorne na one njihove uspješnije kolegice. Još ako su zgodne ili bar malo privlačnog izgleda, onda će ih pokopati do kraja. Čak i bez obzira na to, Kolinda bi mogla u kampanji privući više žena za sebe, ali ne može jer se svugdi pojavljuje sa dva jajana oko sebe, Karamarkom i Vasom. Jedan je visok, drugi ima ogromnu glavu. Obojica zauzmu 90% ekrana. Kolinda, ako je i primjetimo, čini se tako mala, jadna, nemoćna....tko će onda nekog takvog birati za predsjednicu? Nigdje nema žena. Osim Kolinde. A i onaj jedan put dok se pojavila žena u njenoj kampanji, napravili su takav gaf da je Sabor raspravlja o njima skoro koliko i o Šešelju. Mislim na Rimac, Kolindu i zastavu.
Znači, prvo bi vizualno Kolinda morala uvesti žene i promovirati svoju ženstvenost i ženske specijalitete i mogućnosti u vođenju države ili bilo čega.
Ruku na srce, Kolinda ima impresivnu biografiju. Uopće je ne koristi. Teme poput vanjske politike, u kojoj ona ima veće iskustvo od Josipovića i bila bi, po meni, korisnija i uspješnija od njega, ona opet ne koristi. Nema nikakvog sadržaja. Kolinda lupa šakom po stolu i diže je u zrak. Povisiva ton. Glumi muškarca. To je tako nerealno i neučinkovito, isforsirano i glumljeno, da mora propasti.
Čemu glumiti nešto što nisi? Josipović ne glumi. On je onakav kakav jest.
Danas je u medijima objavljeno nekakvo izvješće po kojem je Hrvatska po korupciji u europskom vrhu. Hoće li Kolinda to iskoristiti u svojoj kampanji? Sama ova vijest je tako odlična za njenu kampanju, da se to vidi iz aviona. To se treba iskoristiti, mislim da ne trebam posebno objašnjavati što iskoristiti od toga. Odlično poentiranje. Hoće li ga biti?
Nekidan je slučajni premijer govorio o zakonu kojim će se dovesti na partijeske liste minimalno 40% žena. Tu temu Kolinda uopće nije iskoristila. Uopće. A ta temu joj definitivno ide u prilog. Jel trebam uopće crtati kako jedna žena u svojoj kampanji može iskoristiti temu žena u politici?
Jednu raniju raspravu je Kolinda izgubila prije nekoliko mjeseci. Onu s Kotromanovićem (mada je u javnosti izgledalo da se s njom raspravlja čitav MORH, al svi znamo da se radi samo o Anti) s kojim se je raspravljala o stanju u OS RH. I tu je mogla poentirati. Primjerice, MORH je dao priopćenje u kojem poziva kandidate da ne upotrebljavaju OS u političke svrhe. To je toliko debilno da se je lako moglo popljuvati. Međutim, Kolinda to ne čini.
Niz je takvih primjera. Nijednu priliku ona nije iskoristila. Kao da joj nije ni cilj pobijediti u kampanji. Možda ima nešto i u tome.

Tko je glasao

odličan je to komentar

odličan je to komentar kampanje, u potpunosti se poklapa s mojim tezama..jedino, ne znam kako si mislio da kolinda može poentirati na korupciji

pokušala je danas u bjelovaru, na stranačkom skupu, ustvrdila kako je korupcija rezultat "nove pravednosti"..kad to kaže kandidatkinja stranke osuđene za korupciju, čiji je bivši predsjednik i bivši kolindin šef u zatvoru zbog korupcije, izgleda groteskno..takav spin mogu progutati samo partijski drugovi

to mislim da je ujedno i glavni razlog što kolinda većinom hodočasti po stranačkim podružnicama, znajuć da joj nitko neće smjet uzvratiti pitanjem ili negodovati zbog očitih neistina ili je pitati a što je ona radila u vrijeme dok joj je bivši šef haračio..jel i onda bila za borbu protiv korupcije "ali ne samo u predizborno vrijeme",

to o predizbornom vremenu je oksimoron budući je sama o borbi protiv korupcije progovorila tek u predizbornoj kampanji

ne znam točno tko joj planira kampanju, ali je odradio prilično loš posao

B-52

Tko je glasao

Kukuriku- svoje kriminalce vraćaju u Sabor, brane (Szabo)

Tko je glasao

Što ti to uzimaš....

Tko je glasao

Božuri i crveni karanfili- u svoje stanište

Tko je glasao

SM, lako je poentirati na

SM, lako je poentirati na korupciji.
Josipovićeva kampanja za prethodne izbore se ogromnim dijelom temeljila na borbi protiv korupcije. Predsjednik čak i ima nekek mehanizme kojima može potaknuti, pokrenuti, kontrolirati borbu protiv korupcije. Kolinda samo treba reći da je situacija danas gora nego prije 5 godina. A izvješće TI-a objavljenon nekidan, joj ide u prilog. To što je HDZ osuđen za korupciju, molim te.....nemoj biti kao Stazić. Realno gledajući HDZ je svu krivnju uspio ubaciti na Sanadera. Kolindi neće otežati situaciju čak ni činjenica da je ona bila u vrhu Sanaderovog HDZ-a.
Ono što bi ona trebala iskoristiti je upravo ovo: nesposobnost sadašnjeg predsjednika da izvrši svoja predizborna obećanja, a onda nam zbog njega i jest sve gore danas nego što je bilo prije.
I ova mantra se samo mora ponavljati.

Tko je glasao

ne radi se o krivnji hdz-a

ne radi se o krivnji hdz-a ili sanadera, već o tom da kolindi to nije smetalo dok je bila sanaderova prva suradnica..o tome se radi

hoćemo li i njoj oprostit jer "da je kukuriknula ranije, da bi završila u loncu"?

B-52

Tko je glasao

Ćimić se odbio odazvati

Ćimić se odbio odazvati prijemu kod predsjednika Ive Josipovića, koji se nakon dodjele nagrada HND-a održao na Pantovčaku povodom obilježavanja Međunarodnog dana slobode medija: "Ne želim ići na Pantovčak s obzirom da smo pisali o ljudima koje štiti upravo gospodin predsjednik".

http://www.index.hr/vijesti/clanak/ilko-cimic-istrazivacki-novinar-godin...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/indexov-ilko-cimic-dobio-hndovo-prizn...

http://www.jutarnji.hr/-zamp-je-tijelo-javne-vlasti-i-mora-ustupiti-info...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/pljacka-stoljeca-index-otkriva-kako-s...

Ima još jedno tisuću linkova, koji upozorava, otkrivaju, neke druge kandidate. Važi li za ove majstore gusare ito što i aza Kolindu?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Nikakve "mantre"- neka samo dokumentaristički iznosi istinu

I ova mantra se samo mora ponavljati.Nije "mantra" nego istina: Predsjednik je srozao ugled institucije predsjednika do nivoa da se predsjedniku RH zviždi na Dan pobjde, da narod ignorira proslavu Dana pobjede na kojoj je Predsjednik RH, a još gore, on je toliko srozao ugled te institucije koja bi trebala biti na čelu kolone sjećanja, da mora ići sporednim putem do Memorijalnoga groblja na Dan sjećanja, kao i , valjda, veleposlanici stranih zemalja u RH, te da ga policija i mediji moraju smještavati makar na začelje te kolone i tvrditi da je bilo -što nije.

A tek kako je srozao instituciju kojoj je u vrh savjetničkoga tima stavio i "najpoznatijega britanskoga Srbina"- koji veliča državu koju je HV uništila i koji je podržavao interese agresorske države Srbije, pa čak i priznao pravnu nadležnost iste nad hrvatskom vojskom.
I nakon svega ga je otpustio za pottrebe kampanje!?

Koja država u vrhu oko predsjednika ima ljude agresorske države- odnosno ljude koji otvoreno zagovaraju bivšu državu čija je oružana sila napala RH?

Kolinda ne treba ponavljati nikakve "mantre" nego samo precizno ponavljati istinu- što je Josipović radio ovih 5 godina.

Ponavljati i ponavljati, a da je nervoza u njegovu krugu i njegovoj partiji pokazuju i naredbe o hapšenjima mladih koji su lijepili plakate!

Kao što se vidi Kolinda polako zaoštrava kampanju i čuva "adute" za sučeljavanja i vrhunac kampanje!
To je pametno postupanje.

Povlačiti grijehe iz prošlosti, kada je javnost prezasićena grijesima ove vlasti koaj je RH odvela u pravi financijski ponor, je smiješno i kamikazno- odnosno vraća se Josipoviću kao bumerang!

A i sve više detalja iz prošlosti izlazi na vidjelo!

Tko je glasao

Kolinda se nebi trebala

Kolinda se nebi trebala spustiti na prljavi nivo SDP-a i Josipovića, a to gospoda sprovodi pomoću piuna a na ukazivanje na to, fućkaju Lapalomu.

Tko je glasao

Skviki, ne radi se o

Skviki, ne radi se o "spuštanju na nečiji nivo". Sve primjere koje sam naveo samo sa par rečenica, ili u slučaju žena u kampanji, s malo vizualnog dojma, pobiješ i poentiraš. Što je Josipovićev slogan bio u prvoj kampanji? Koje je najjače poruke slao? PravDA. Borba protiv korupcije. Borba protiv nezaposlenosti i popravljanje gospodarskog stanja. Situacija danas je gora nego dok je on postao predsjednik. Samo se ponovi ono što je govorio i još se navede

http://www.vecernji.hr/hrvatska/hrvatska-je-jedna-od-pet-najkorumpiranij...

današnja vijest. I eto. Pametnom dosta. I navede se broj nezaposlenih i što predsjednik ni(je) napravio po tom pitanju.
Nije to spuštanje na ničiji nivo. Jednostavno se prezentiraju činjenice.

Što je najbolje, Josipović u ovoj bitki ne može dobiti jer bilo što da reče, pljuje sam po sebi i partiji čeiji je član.

Tko je glasao

Weteran, Samo sam moje

Weteran,

Samo sam moje mišljenje dodao tvojem, a tvoje nisam negirao.

Situacija je kod nas katastrofalna i to zahvaljujući vladajućima i predsjedniku države.

Bavili su se svim i svačim, samo ne onim šta je bitno. Sad su se pred izbore probudili i misle popravit ono što je skoro nemoguće bez drastičnih rezanja, a o njihovoj nesposobnosti da ne govorimo.

Nadam se samo da građani nisu totalni debili i da su zbrojili 1 i 1.

Tko je glasao

dapace, toliko smo pametni da

dapace, toliko smo pametni da cete samo vi hdzovci glasati za kolindu, a da ste imalo pametni dali bi podrsku kandidatu koji moze skinuti josipocica. ili vam to zapravo i nije interes.

Tko je glasao

Gale, Nema te osobe osim

Gale,

Nema te osobe osim Kolinde, koja može prekinuti ovu agoniju i sramotu.

Građani se vrte u krug, a o pameti nebi baš puno gubil vremena.

Ne da smo nesposobni učit na tuđim graškama, nego svoje ponavljamo kao mentalno bolesni.

Tko je glasao

agentica stranih sila i

agentica stranih sila i pripadnica zlocunacke organizacije sto uz sve radi redovno i gafove u polju kampanje za mentalno uskracene, nema nikakve prednisti u odnosu na josipocica, tako da ce dobiti flasove gotovo idkljucivo od hdza.

iliti rezimski kandidati nisu prijetnja josipovicu jer su jednako prljavi. ivu moze skinut samo neko ko nije iz tog korumpiranog miljea.

Tko je glasao

Jesi siguran da

znaš za koga radiš?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Da, da, taj korumpirani

Da, da, taj korumpirani milje. Dobro zboriš.

Tko je glasao

Gale, Josipovića se ne može

Gale, Josipovića se ne može maknuti.
Prvo, ima takav stav da se ne da isprovocirati. Naspram njega svi ispadaju primitivci i seljačine. On se nikad nikome kategorički ne usprotivljava niti ulazi u polemiku. Njegov nastup je sasvim pomirljiv, ali svaki put poentira. Kolinda je fina gospođa, ali ona ispada kao....čobanica naspram Josipovića, mada je realno sposobnija i korisnija Hrvatskoj nego Josipović. I to baš zato što je, kako ti kažeš, "agent stranih sila".
Nitko tko je van "koruptivnog miljea" ne može skinuti Josipovića niti bilo kojeg političara. Jer pravila su tako ustanovljena, a i ljudi kod nas tako funkcioniraju, da bez interesno-potkupljivačkih metoda ne možeš niti doći u situaciju da nešto mijenjaš.
Josipovićeve očite prednosti koje ima u kampanji su mediji, svi, i pozicija predsjednika države koju koristi u predizbornoj kampanji.

Tko je glasao

Lažni birači- bez njih Josipović 100% pada, a možda i s njima!

Ako EU pritisne da se makne 500 000 lažnih birača- ode Josipović gdje i nejgova "Nova pravda"!

Uzalud smirenost, finoća,.., zbog toga ih je navukao na "novu pravdu"- odnosno na "Bože Pravde"!

Tko je glasao

Ppetra, pusti te lažne

Ppetra,

pusti te lažne birače. Do nedugo su SDP-ovci bili protivnici ti birača, onda su im bili nevažni, a sada već preko medija zbore kako su oni nevažni jer ih mali broj izlazi na izbore.

Vidiš kak Milanović putuje po BiH, a u prošloj kampanji je te izmanipulirane ljude krivil da glasaju za HDZ.

Tko je glasao

pa vidim ja da vi zapravo

pa vidim ja da vi zapravo navijate za josipovica ;)

Tko je glasao

Treba biti realan. Ljudi ne

Treba biti realan. Ljudi ne glasuju za programe, glasuju za ljude. One koji su im najsimpatičniji i koji su im privlačni. Da nije tako, zar bi Obama pobijedio McCaina u Americi?
Tako da, Josipović sasvim sigurno pobjeđuje na izborima, navijao ja za njega ili ne. Bilo bi dobro da pobijedi odmah u prvom krugu jer ćemo samo potrošiti novde u drugom krugu bezveze.
S ovakvom kampanjom Kolinda nema nikakve šanse. Ostali kandidati su tu da uzmu malo glasova ovima ostalim i da daju privid demokracije. Tako ispada.

Tko je glasao

Weteran, treba biti realan, a ne "realan"¸

Realno, zar stvarno misliš da je Obama pobjedio zato što je simpatičan? Da, pobjedio je zato što je simpatičan, no ta je pobjeda bila neke druge vrste i prije izbora.

Americi, s obzirom na sve što je planirala, trebao je alibi predsjednik, taj alibi je Obama. Obama Americi daje ono ljudsko lice. To je sve netko prije izbora proračunao.

Ovako su svojim osvajanjima dali tobože nekakakvo ljudsko lice. Zamisli koliko bi halabuka bila veća da je na čelu Amerike u trenutku okupacije Iraka bio netko iz onog oligarhijskog kruga, neki debeli, zadrti i nasilni jastreb. Ovako, sa smješkom, pokrenuše spiralu zla.

S obzirom da se bavimo politikom trebalo bi nam biti jasno da je predsjednička funkcija samo gromobran onima koji stvarno vode politiku!

Zar stvarno netko misli da Obama ima pravo na mišljenje u ozbiljnim pitanjima, onim pitanjima koja se tiču interesa oligarhijske bulumente?

Budimo realni, Obama sa svojom simpatičnošću eventualno bi mogao raditi na hot-dog štandu da ga oni stvarni predsjednici i posjednici nisu prepoznali kao dobar štit od optužbi za rasizam, nacizam i plajčkašku politiku.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Obama je pobijedio jer je

Obama je pobijedio jer je imao imidž zvijezde, celebritija, ako hoćeš. To je jedan element koji mu je donio nekoliko postotaka više. Naravno, bio je tu i određen broj postotaka zbog toga jer je govorio drugačije nego što se do tada govorilo. Dok je bila ratna retorika ljudi su je se umorili. Obama je igrao na pomirbu razjedinjene amerike. Ali McCain...ej...čovjek je čitav život bio u politici. Za njega je Obama bio žutokljunac. Dok je bio u zarobljeništvu u Sjevernom Vijetnamu, Vijetnamci su ga htjeli pustiti na slobodu jer mu je stari, tada, bio senator ili nešto slično. A on odbija dok se ne oslobode njegovi suborci. Ej. čovječe.
I takav čovjek izgubi od tipa koji je praktički jučer došao u politiku.
Ali Obama je dobro govorio. Bio je crn, drugačiji, upotrebljavao je nove oblike komunikacija....itd.

Tako da, Da. Vjerujem da ljudi na izborima dobijaju jer su simpatični biračima a ne zato jer imaju neki program.

Tko je glasao

mislim da brkas realnost i

mislim da brkas realnost i nedostatak perspektive.

Tko je glasao

Omiljen-snajperisti ga čuvaju zaDan sjećanja,MUPgalijepi ukolonu

Pa kome je još simpatičan?
Ne može niti slaviti s narodom Dan sjećanja, niti komemorirati žrtvama, be usudi se doći niti na jedan gradski trg?

Lažeš Weteran, i to jee te s njegovim stožerom puno toga veže!
MUP i mediji ga lijepe u kolonu, snajperisti s vukovarskih zgrada čuvaju ga od hrvatskoga naroda, na Dan pobjede pobjedu omalovažava vrijeđajući branitelje s najmanje na svijetu neprijateljske kolaterale, obožavaju što se troljubio s ubojicom (B-92) T, Nikolićem, sretni su što za njega navija Šešelj i govori bljuivotine o njegovu ocu, koje ovaj nije opovrgnuo u javnome obraćanju (zašto?)

Htio bi se pokazati objektivnim, ali je vidljivo da si iz njihova legla-sada.

Jesi li u njegovu savjetničkome timu?
Navijač očito jesi?
Radiš li u Ministarstvu ne(hrvatskih) branitelja?

Imas podosta "prodanih duša među nekadašnjim braniteljima", pa i onih koji su , zbog čudnih razloga, čak i Merzelici čuvali leđa, iako ih neki zanaju kao "dobre" branitelje! Ljudi se mijenjaju, a neki, nažalost, u gore!

Tko je glasao

Po svim anketama do sada,

Po svim anketama do sada, Josipović dobija od 42 do 48 posto glasova. Znači simpatičan je ogromnoj većini glasačkog tijela. Glasačkog tijela. Ako Kolinda ne promijeni taktiku u kampanji, pomest će je u prvom krugu. Ostali nemaju ni imaginarne šanse. Ne realne, nego ni imaginarne. Jedino da Josipović i Kolinda iz nekih razloga odustanu od kandidature, a SDP i HDZ nemaju nijednog drugog kandidata. Što već spada u sferu bajki.

Tko je glasao

ankete

@Weterane
ne znam koliko se zapravo moze vjerovati anketama kao odrazu onoga sto zapravo narod misli. nekako imam prokleti osjecaj kako se radi o namjerno izreziranim brojkama kako bi se utjecalo na glasace da glasuju za osobu koja vodi u anketi. postoje glasaci koji ce za nekog glasati bez obzira koiko odrezao u kriminalu ali postoje glasaci koji ne zele izgubljeni glas i dat ce ga onome tko vodi u anketama.

w. ;)

Tko je glasao

ankete

@Weterane
ne znam koliko se zapravo moze vjerovati anketama kao odrazu onoga sto zapravo narod misli. nekako imam prokleti osjecaj kako se radi o namjerno izreziranim brojkama kako bi se utjecalo na glasace da glasuju za osobu koja vodi u anketi. postoje glasaci koji ce za nekog glasati bez obzira koiko odrezao u kriminalu ali postoje glasaci koji ne zele izgubljeni glas i dat ce ga onome tko vodi u anketama.

w. ;)

Tko je glasao

ankete

@Weterane
ne znam koliko se zapravo moze vjerovati anketama kao odrazu onoga sto zapravo narod misli. nekako imam prokleti osjecaj kako se radi o namjerno izreziranim brojkama kako bi se utjecalo na glasace da glasuju za osobu koja vodi u anketi. postoje glasaci koji ce za nekog glasati bez obzira koiko odrezao u kriminalu ali postoje glasaci koji ne zele izgubljeni glas i dat ce ga onome tko vodi u anketama.

w. ;)

Tko je glasao

Ankete se naravno režraju.

Ankete se naravno režraju. Čak i naručuju. Ankete u predizbornoj kampanji su baš takve, naručene i namjera im je navesti glasače na onu staru "kud svi Turci, tu i mali Mujo". Međutim, ovdje je problem što Kolinda ne zna što će s kampanjom. A ima teme s kojima može rušiti Josipovića. Pa i ova priča o hapšenjima ljudi koji lijepe nekakve plakate...to je odlična tema. Ali ima li Kolinda o dtoga koristi? Jel ikako to monetizira? Eto, zato mislim da će ih Ivo satrati.
Doduše, još ima bar tri tjedna do toga. Svaštaa se može dogoditi.

Tko je glasao

Lažirane ankete kao i za EU izbore, te lokalne u Sisku,...

Po svim tim anketama do sada Kukuriku je trebala dobiti i na EU izborima, i u Sisku i kojegdje, a nije!
Ovo su ankete u svrhu promicanja određene opcije, a ne objektivne ankete!

Josipović, bez varanja, ne može u drugi krug- jasno je to i njemu i ekipi koja bi varanje provela-zato još nisu odgovorili UIO na zahtjev za promatrače na izborima!
Ta on ne može niti izaći na neki gradski trg.

Njegovi glasači su Srbi, i jugoslaveni i uz kontrolu brojanja glasova i sprječavanje prijevara, nema šanse, baš nikakve.

Zato još za UIO nisu potvrdili promatranje izbora, dok su GONG-u i nekima potvrdili.
Bez prijevara nema nikakve šanse, pa zato pokušavaju eliminirati kao promatrače članove GI U ime obitelji, a zato ubacuju i nove rezervne igrače, jer je Kujundžić "provaljen"!

Sklon si Josipoviću, vidljivo je iz "aviona", a glumiš neutralca!
Nisi mi odgovorio na pitanja- kakve su tvoje veze s Ministarstvom branitelja,.. s ovom političkom opcijom,... ?

Koliko prostora Hrvatska Ruglotina od Televizije daje recimo onima koji su u zatvor poslali mlade Splićane koji su lijepili plakate s istinom o Josipoviću?

Zašto se to ne vrti na javnoj HTV?

Da se to radilo nekome drugome, za Tuđmana, onda bi zvonili, drečili, dovodili Puhovskoga u političke emisije uživo, a sada šute i mule!

Tako je i s Kolindinom kampanjom- režimlije podmeću li podmeću, i gledaju da je bude što manje s pozitivnim u kampanji.

Misliš da se @sm slučajno povratio iz kibernacije?
Ni ti slučajno nisi postao vjernik u namještene ankete!

A niti Kujundžić nije izronio tek tako, kao nekada Primorac i Vidošević.

Sve oni režiraju danima unaprijed, tako da se druga strana može čuti samo na sporednim televizijama, dok se Hrvatska Ruglotina od Televizije, ponaša kao terenska ekipa Srpske RT!

A tek sprdnja s Josipovićem u koloni sjećanaj: policija i mediji su ga zalijepili u kolonu, a danima prije toga su tamburali: moramo biti jedinstveni makar taj dan- iako su potraživali jedinstvo s onima koji napadaju Vukovar velikosrpskim svastikama- u što su svojim zločinima pobunjeni Srbi pretvorili ćirilicu.

Taj Predsjednik je protiv braka kao zajednice muškarca i žene, protiv HRVI, protiv Vukovara, protiv Europe, protiv EUN, protiv izručivanja, protiv suđenja agresorima,.protiv narodnih referenduma.., ma on je za agresore dobitak na političkome nebu i samo oni povezani s time glasat će za njega.

Tvoje "napamet" uvažavanje prorežimskih "anketara" jasno pokazuje gdje si. Isto tako i navijanje da je većini prihvatljiv?

Već je navedeno kome je prihvatljiv?
kKao da su birači zaboravili njegovu "Novu pravdu"!
Misliš li da to što je tada govorio i slagao ne djeluje na birače?

Ta Josipović nije u stanju okupiti niti nekoliko tisuća građana na gradskim trgovima, iako ga podržava SDP i Kukurikavci!, pa nam ga Hrvatska Ruglotina od Televizije svakodnevno propagira kao u doba najgore komunističke diktature!

Tko je glasao

Nažalost, uzalud ti pjenjenje

Nažalost, uzalud ti pjenjenje po portalima. Bez obzira koliko ankete bile namještene, a ako jesu onda će i utjecati na konačni rezultat. Dakle, opet će Josipović pobijediti. O tome da ne može ni na jedan trg, pa lik je stalno po nekim selima i gradovima.....Nekidan je kod mene otvarao trafostanicu i parking za bicikle. Svi mu se ulizuju i ljube ga u dupe. Nije ni čudo. Jer dobija i drugi mandat.

Tko je glasao

Siguran si? Mislim da neće

Siguran si?

Mislim da neće pobijediti!

Uzalud tebi pjenjenje i navijačko pisanje.
Da se kandidira u kojoj srpskoj oblasti- prije bi prošao!
Otvaranje trafostanice, i parkinga za bicikl- taman njegov rang!

A ovi koji mu se uvlače- to su partijski g...ari!
Vidjelo se koliko je omiljen u Vukovaru, u Kninu!

Nova pravda je mrtva, pa će i onaj koji ju je zastupao ostati samo loše poglavlje u povijesti RH.
Opet ne odgovaraš na pitanje- gdje si - u ministarstvu branitelja, ili u savjetništvu kandidata za kojega nastupaš.
Očito je panika u redovima, inače biste izašli s brojem birača. Ovako pokušavate pripremiti sve za izbornu prijevaru.

A još nije odgovorio niti na ono što je Šešelj javno iznio u eteru?
Nadam se da do kraja kampanje hoće!

Tko je glasao

Koliko god ja to volio ili ne

Koliko god ja to volio ili ne volio, Josipović će dobiti izbore. Većina glasačkog tijela će za njega glasovati.
Njegova kampanja je bolja od Kolindine, Kujundžića ignorira jer se par puta zaletio bezveze, ostali su totalni marginalci i ima potporu ureda predsjednika i svu držanu logistiku za vođenje kampanje. Medije neću ni spominjati.

Tko je glasao

Nema nikakve šanse, osim teškom prijevarom

Opet nisi odgovorio, autističan si kao da si ministar branitelja,. Hrvati su ga prozreli i odbacili!
Ne može se pojaviti niti na jednome nestranačkome sdkupu da mu ne zvižde, a služi se terorom policije da suzbije pravu istinu o sebi

Niej bitna kampanja, jer on je svoju kampanju obilježio ljubljenjem sa Nikolićem, napadima na Vukovar, ustaškim zmijama u Knesetu, sviranjem klavira Dodiku, odnosom prema referendumima.
To je njegova kampanja, a ona je više nego očajna.

Može govoriti što god hoće, ali je nevjerodostojana!

Samo se ti nadaj, nade ti neće biti ispunjene!

Nema nikakve šanse, osim teškom prijevarom, a onda je pitanje kakva bi se situacija iz toga izrodila!

Tko je glasao

Evo i policija u akciji ne bi li spriječila javnu riječ

i plakate o onome za koejga pišeš (Weteran) da će pobijediti, a onda kada je procijenio da mu to može škoditi pokušava se izvući!

http://narod.hr/hrvatska/olujic-ivo-josipovic-je-pokazao-svoje-pravo-lic...

Tko je glasao

kako meni nisu izbor pijuni

kako meni nisu izbor pijuni rezima ( josipovic, kgk, kujundzic), apsolutno cista srca mogu staviti ulog od 100% na svog kandidata. sto je dobar osjecaj.

Tko je glasao

kakva kampanja, takav i

kakva kampanja, takav i dnevnik. umjesto da se bavimo kandidatima i bitnome, govorimo o nebitnim pricicama koje bas sluze da se bitno zanemari. daj malo o kandidatima kojih nisu pune naslovnice, a jacu su od cijelog ovog cirkusa.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci