Tagovi

PravDA za SVE! ili ?

Umjesto da prenosim svoje neke stavove o slijedećem citatu, prepustiti ću svima da prvo upiju što je bilo rečeno:

"Domoljublje ne počiva na vlastitom interesu, već domoljublje je ono koje počiva na rezultatima. Temelj pravde smo sami", rekao je Josipović, ističući da će biti predsjednik svih građana-

Došlo je vrijeme da se Hrvatska preispita i odlučno promijeni ono što je pogrešno, ono što ljude čini nejednakima, što ih dijeli i ponižava. Nije samo riječ o tome da moramo mijenjati zakone i donositi nove ili bolje. Riječ je o tome da svatko od nas počne mijenjati sebe. Jer temelj pravde uvijek smo mi sami, jer je svatko od nas taj koji svojim ponašanjem stvara ili negira pravednost.

Zato, ne smijemo se bojati, ne smijemo šutjeti, ne smijemo okretati glave. Hrabrost je ta koja pobjeđuje nepravdu.

Inzistirat ću na izgradnji sustava koji će potaknuti građane da prihvate i žive ove vrijednosti i načela, a ne da se osjećaju gubitnicima ako to čine. Dragim riječima, inzistirat ću na sustavu u kojem će biti kristalno jasno da se korupcija i kriminal ne isplate.

Domoljublje, terminologija koja je konačno postavljena u pravi kontekst samog značenja te riječi.

Definirana je glavna problematika u RH, naime ono što je "pogrešno" a to je "ono što ljude čini nejednakim".

Identificiran je glavni uzrok ovoj problematici u naj jednostavnijem objašnjenju a to je "jer temelj pravde uvijek smo mi sami".

Onda dolazimo do onoga di slušamo "Mi moramo,mi trebamo itd", jasno da se ne tribamo bojati ali kako kada se strah usadio u srž ovog društva! 65 godina se crpi sve na temelju "straha" i sada od jednom tribamo biti "junačine"! ahaaaaa to reci onome koji pokušava preživjeti od 600 Kuna penzijice/morovine! Mislim da je svakom tko ima i malo objektivnosti jasno što pokušavam istaknuti, jer kao što su oni vukovi samo dlaku promjenili 1990 god. tako nećemo ni mi zecevi (stoka sitnog zuba)!

A na kraju se pitam koje su to ovlasti koje će dozvoliti da krene u realizaciju ovoga što je rečeno, ovo što smo htjeli čuti od novog Predsjednika?
On će inzistirati? Kako?

Na kraju bojim se kako će uz sve najbolje namjere "hobotnica" biti prejaka i opet će i ova ekspedicija nestati u sred tog oceana. Ocean koji se zove "život u mafijaškoj državi", ocean u kojem plovimo i polako tonemo te nikakvo da vidimo neku obalu bilo kakvog kopna pa makar i ljudožderi živjeli na tom kopnu!

Budemo vidjeli!

Jakob Matovinović - Jakša

Komentari

Dobar...

Dobar... dobar!!!

''Mostarskim se proljećem ne samo spajaju dvije obale ovog čudesno lijepog grada, nego se promiče suradnja i dijalog u regiji. U gradu pjesnika i umjetnika, gradu koji je poput suvremene Europe zbroj jezika, naroda, vjera i kultura, zahvaljujući djelovanju Matice hrvatske ponovno se jezikom umjetnosti gradi ono što je nekoć bila jedna od najvećih vrijednosti Mostara - bogatstvo različitih kultura'', rekao je Josipović.

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/04/15/0911006.html

i naravno ono o ćemu svi bruje ovih dana.... definitvno potez Čovjeka koji drži do dignitet svih ljudi koje predstavlja neovisno o tome di bili u svitu!

'Bio sam presretan kada sam čuo da Ivo Josipović odlazi u Ahmiće i Križančevo Selo', kaže Tihomir Blaškić, nekadašnji zapovjednik operativne zone Srednja Bosna, najviši časnik HVO-a koji se pojavio pred Haaškim sudom zbog zločina u Ahmićima.

http://pollitika.com/comment/reply/7768#comment-form

Jakša
"Tu fui, ego eris "

Obrisan

Tko je glasao

Je li ja vidim Predsjednika

Je li ja vidim Predsjednika svih nas Hrvatica i Hrvata, neovisno bili po državljanstvu, nekakvim genima ili samo po nekakvim simpatijama u toj skupini koja nosi Hrvatski Grb?

"Ostajem pri žaljenju promašene politike devedesetih. Da je išta vrijedila ta politika broj Hrvata u BiH ne bi bio prepolovljen", kazao je Josipović u Pečuhu, prenosi Večernji list.

izvor: http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/04/16/0613006.html

Ivo Josipović
Predsjenik RH
Prvi među jednakima!

Pečuh, bravo Predsjedniče! i to su naši Hrvati koji su dio Mađarske nacije... Hvala Bogu nisu zaboravljeni!

PS. Korak po korak, možda se revitalizira naš naj bogatiji resurs.... a pitajte bilo kojeg Časnika koji je to resurs.. ili bilo kojeg šefa kadrovske službe! Imamo bogatstvo u toj dijaspori... te propadalo je punih 20 godina! Možda konačno uspijemo svoje resurse korsititi za dobrobit svih nas a ne samo stotinjak probrani partijaša! Pak vidim mogućnost da netko misli "dugoročno" i izvan postavljeni granica ("Think out of the box").

ref: http://pollitika.com/za-cim-zali-ivo-josipovic#comment-217349

Nadam se kako se ovaj trend neće pokvariti!

Jakša
"Tu fui, ego eris "

Obrisan

Tko je glasao

Vrijeme da pratimo što tko

Vrijeme da pratimo što tko kaže i zašto kaže!

Hobotnica službeno se hvata svega što može i ono što ne može samo tako kontrolirati!

ref:
http://pollitika.com/predsjednik-ivo-josipovic-online-krenimo-u-realizac...

Sve ima smisla... svaki potez mora biti promišljen i pod nadzorom! Vrime će svoje pokazati koliko i zašto!

Nekada je desna ruka u rukavici... pa nemamo pojma čija je ruka počinila zločin... nema otisaka... ali vrijemenom se sve pokaže i dokaže!

Zašto je Bog nama dao dva uha i samo jedna usta?
Da bi mogli duplo više slušati i u pola manje pričati!

Think about it!

Jakša
"volim svoje i poštujem tuđe"
http://www.youtube.com/watch?v=OkO8qa3V5gg

Obrisan

Tko je glasao

Skandal do

Skandal do skandala

Josipović već smijenio svog povjerenika

Predsjednik Ivo Josipović pravi je rekorder. Njegov povjerenik za selo i poljoprivredu Mato Mlinarić nije uspio ni ugrijati stolicu, a predsjednik ga je već najurio. Dogodilo se to svega nekoliko sati nakon što ga je imanovao.

"Unatoč prijedlogu udruga seljaka Mato Mlinarić neće biti imenovan povjerenikom za selo i poljoprivredu u novom Uredu predsjednika Republike Hrvatske jer nije dostavio cjelovitu informaciju, odnosno bitne dijelove iz svoje biografije", kaže se u priopćenju Odjela za informiranje Ureda predsjednika RH.

Predsjednikov savjetnik, navodno, posljednje dvije godine nije državi plaćao najam poljoprivrednog zemljišta. K tomu je, piše Večernji list, od države uzimao poljoprivredne poticaje, a da zemljište nije ni obrađivao niti je na njemu išta sijao. Iz Garešnice, gdje je Mlinarić bio gradski vijećnik, doznaje kako je protiv njega nedavno podnesena i kaznena prijava.

Nakon situacije sa Sašom Perkovićem i Markom Rakarom ovo je već treći skandal vezan uz tim Ive Josipovića.

izvor: http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/02/19/0704006.html?pos=n0

KAKO MOGUĆE?

JOOOOJ JOŠ I OVO!

Josipović i sedam poučaka: Tko kaže da je novi predsjednik dosadan?

VEĆ NA prvoj predsjedničkoj konferenciji za novinare Ivo Josipović morao se braniti od kritika i objašnjavati skandale koji su izbili u javnost. Nije loše za prvi dan na Pantovčaku. U napetom iščekivanju budućih kontroverzi možemo zaključiti da je tu za prvi put bilo mnogo korisnih poučaka.

PRVI POUČAK: Žalite se Predsjedniku, a ne policiji

Ako se kao običan građanin nađete na udaru laži, tračeva i podvala koje o vama šire nekakvi paraobavještajci ili obični provokatori, nemojte se obratiti policiji. Obratite se izravno Uredu predsjednika. Evo kako je to objasnio Ivo Josipović na press konferenciji: "Obratio sam se predsjedniku Republike, kao čelniku legalne obavještajne zajednice, a ona je obavila posao kako ga obavještajna zajednica treba obavljati". Dakle, kao obični građani i legalisti, da ne govorimo pritom još i ustavno-pravni stručnjaci, za pomoć se ne obraćate institucijama koje bi se trebale baviti zaštitom građana - recimo, policiji - već upravo onoj koja se time ne bi smjela baviti. Što nas dovodi do iduće stavke.

DRUGI POUČAK: Nagradite onog tko vam je pomogao

Ako vam u nastojanjima da se kao običan građanin, izravno na Pantovčaku, zaštite od kriminalaca i paraobavještajaca, pomoć pruži savjetnik za nacionalnu sigurnost, svakako se pobrinite za to da ga za tu pomoć nekako nagradite. Primjerice, da ga ostavite na mjestu savjetnika. Argument je neoboriv: zaslužio je imenovanje time što vam je pomogao u izbornoj kampanji. To je svakako dobar argument za priču o stručnosti i moralnosti. I za još malo priče o Perkoviću...

TREĆI POUČAK: Ignorirajte stručnost i cijenite "stručnost"

Osim zahvalnosti, kriterij za imenovanje Saše Perkovića bila je i stručnost. Zanimljiv je to poučak, naročito ako se ima u vidu Perkovićeva "stručnost" u slučaju Vladimir Zagorec, gdje nije samo kršio ustavne i zakonske ovlasti pregovarajući s bjeguncem od pravde o eventualnim beneficijama pred hrvatskim pravosuđem, već je kao iskusan obavještajac dopustio da ga se pritom snimi videokamerom. Perković je i ovom prilikom pokazao "stručnost": pomogao je Josipoviću u kampanji, ali je opet dopustio da ga se ulovi s prstima u pekmezu. Doduše, ne na videosnimci, ali zato u izjavama samog šefa.
ČETVRTI POUČAK: Instalirajte "majstore" na krive funkcije

Ako vam u kampanji pomaže neki "majstor za internet", kako je Josipović na presici nazvao Marka Rakara, onda je svakako red da mu se odužite tako što ćete ga pozvati da obnaša dužnost koja s njegovim majstorstvom nema izravne veze - da bude zamjenik predstojnika Ureda predsjednika. Bez visoke škole, bez iskustva u vođenju ovakvih ureda, bez kvalifikacija i, u krajnjoj liniji, bez potrebe da netko tko bi bio zadužen samo za internet - kao pravi "majstor" - bude tako visoko pozicioniran u hijerarhiji. Tko bi, recimo, vodio ured da se Klisović razbolio? Mrak?

PETI POUČAK: Odbacite vrući kesten tek kad iskoči u javnost

Ako se pak za takvu osobu, dakle Marka Rakara, pokaže da je ostao dužan državi, onda ga promptno skinite s liste savjetnika. Ali tek kad afera izbije u javnost. Taj poučak koristan je s dva aspekta: pokazuje kako se čak i ovi novi političari rješavaju vrućih kestena, ali služi i kao upozorenje ostalim Josipovićevim suradnicima što ih čeka kad bude situacija povuci-potegni.

ŠESTI POUČAK: Tko ne vrati novac državi, ne može u Ustavni sud (Pardon, ipak može.)

Ovaj poučak ima šire značenje. Dakle ovako: Marko Rakar ne može biti djelatnik Ureda predsjednika dok državi ne vrati novac koji joj duguje, dok Ivo Josipović može biti predsjednik države iako štedionica gdje je on bio predsjednik Nadzornog odbora nije vratila novac svim štedišama, ali je vratila njemu. Je li to Nova pravednost (za razliku od one stare)? I mnogo važnije, hoće li se po tom pravilu smjenjivati i suci Ustavnog suda (koje priseže predsjednik Republike) koji su utajili porez, poput Marka Babića?

SEDMI POUČAK: Tko još kaže da je Josipović dosadan?

I na kraju, ako se ovo sve nakupilo prvi dan u Uredu, što nas tek čeka u ostalih pet godina? Sudeći po savjetničkoj ekipi, možda ništa posebno. A sudeći po tome kako je krenulo s njihovim biografijama (Drago Pilsel i pijano kamenovanje sinagoge, Zrinka Vrabec Mojzeš i milijunski dug Stojedinice, Joško Klisović, njegov kum i supruga, pa evo i Mato Mlinarić i sudska presuda u vezi poreza), možda nas čeka pravi urnebes. I neka još samo netko napiše da je Ivo Josipović dosadan...

IZVOR, (VAŠ i NAŠ NAJMILIJI): http://www.index.hr/vijesti/clanak/josipovic-i-sedam-poucaka-tko-kaze-da...

Jakša
"volim svoje i poštujem tuđe"
http://www.youtube.com/watch?v=OkO8qa3V5gg

Obrisan

Tko je glasao

Uz svo dužno postovanje

Uz svo dužno postovanje Matu Mlinarića i Marka Rakara NE MOŽEMO I NE SMIJEMO trpati u isti koš.
Slažem se da su napravljeni veliki propusti i da je sve oko imenovanja savjetnika obavljeno traljavo, neprofesionalno i sramotno za Ured Predsjednika koji treba biti primjer svima nama i koji treba podizati standarde, ali je jako pogrešno i uvredljivo trpati u isti koš Rakara, Mlinarića i Perkovića.
Marko Rakar je pošten čovjek, koji nista nije zatajio, posjeduje međunarodne reference i jedan je od najkompetentnijih ljudi koji bi usao u Ured da se Ivo založio za njega, i bio nam je svima svjetlo na kraju tunela.
Mato Mlinarić posjeduje sedam kaznenih prijava, pravomoćno je osuđen, dvije godine nije plaćao državi za zakup državnog zemljista, uzimao je poticaje za tu istu zemlju (na kojoj se manji čovjek od zarasle drače ne bi vidio), a nije sadio nista.
A o Perkoviću, krupnijoj ribi ne moram ovdje ni pisati...
Dakle, molim Vas sve izuzmite Mraka iz te ekipe jer svrstavajući ga u isti koš s njima ne vrijeđate samo njega nego i nas ostale sitne duše.

Tko je glasao

ozna (uvijek) sve dozna

ozna (uvijek) sve dozna ;(

posve si u pravu, jedan je žrtva okolnosti a drugi očito oportunist i prevarant

(poštenjak ne muze državu samo zato jer je u prilici. ako prilika od tebe napravi lopova, to samo znači da si to uvijek i bio)

Tko je glasao

Našem Mraku sam jednom

Našem Mraku sam jednom odgovorio na njegovo kakanje oko kandidature Milana Bandića (nešto u stilu):

"Kome može smetati to što se državljanin M.bandić odlučio konzumirati svoje Ustavno pravo da se kandidira za Predsjednika RH"

Nije shvatio o ćemu pišem... kasnije je mudro šutio ili je ognorirao jer mu je prvobitna reakcija pokazala meni da nije ni svjestan tko sve podržava i pomaže određenim kandidatima. Odogovr mu je bio "Meni smeta... ne želim njega za predsjednika" (nešto u tom stilu).

Sada dajem link na 0.01% informacija koje mogu svima malo pomoći u tome da shvate kako je ovo u RH pak režim:

Špijunska afera: Josipović se nije smio obratiti savjetniku Perkoviću već isključivo policiji

"SAŠA PERKOVIĆ mi je tijekom kampanje puno pomogao da otklonim nasrtaje paraobavještajnog podzemlja koji su bili usmjereni protiv mene, članova moga tima i naših obitelji", rekao je u razgovoru za tjednik Globus predsjednik Ivo Josipović, objasnivši kako mu je Mesićev savjetnik za nacionalnu sigurnost, "pravodobnim informacijama i upozorenjima", pomagao u predizbornoj kampanji

ako mu nije jasno da nije njegov dug katalizator za neke stvari već doslovce je nekome smetao... a pitajte se opet kome bi on to mogao smetati? ili još bolje pitanje Kome je stao na žulj?

Pitajmo se, Zašto HDZ nije išao kontra kandidata SDP-a? pa makar to bilo u drugom krugu!
Zašto je HDZ nominirao (kandidirao) Hebranga?

i na kraju izvolite izvor ovog članka kojeg treba čitati i tražiti što piše između redova a ne samo ono što su istaknuli, meni se rodlilo priko 101 pitanje o svemu što se zbivalo zadnjih nekoliko mjeseci ovdje u RH.... vjerujem kako će i Vama ako tražite ono što je izostavljeno!
http://www.index.hr/vijesti/clanak/spijunska-afera-josipovic-se-nije-smi...

Na pitanje autora članka "Tko je prekoračio ovlasti?" ja odgovaram da nije nitko, oni imaju ovlasti raditi što god žele u ovom režimu! ovo je režim i nikakvo nije "slobodna država"

THINK ABOUT IT!

Jakša
"volim svoje i poštujem tuđe"
http://www.youtube.com/watch?v=OkO8qa3V5gg

Obrisan

Tko je glasao

Josipović se okružio

Josipović se okružio predstavnicima privatnog kapitala

Zbog važnosti koju pridaje gospodarstvu, novi hrvatski predsjednik okupio je jak Savjet za gospodarstvo, u kojemu su, među ostalima, čelnik T-HT-a Ivica Mudrinić, Damir Kuštrak iz HUP-a, Zdenko Adrović iz RBA te Gordana Kovačević iz tvrtke Ericsson Nikola Tesla.

A što se tiče uljepšavanje prošlosti?

Također, Josipović će imati Savjet za ratne veterane, u kojem će sjediti i veterani iz II. svjetskog rata.

Repriza ili samo nastavak?

Toplo oki #2?
ili u čast Prvom Predsedniku i njegovom angažmanu u akcije poslije 1945 god?
Kako god bilo nastavljamo sa životom nakon 1945 god. Priča koja izgleda nikada neće vidjeti kraja u ovom dilu svita!

Sve u svemu izgleda kako naš "kuki" je sve rekao... "ništa novog!"

ali... budemo vidjeli..... i oept se najvjerojatnije razočarali :(

izvor citata: http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/02/19/0176006.html?pos=n0

Jakša
"volim svoje i poštujem tuđe"
http://www.youtube.com/watch?v=OkO8qa3V5gg

Obrisan

Tko je glasao

koristim ovu priliku da vas

koristim ovu priliku da vas sve obavijestim da neću više biti na pollitici (mislim, pratit ću vas samo tu i tamo, ali neću komentiravat, ocjenjivat, itd.).

razlog: case Mrak + uloga toplookog + uloga gnoma Perkovića u instaliranju dotura Ivele na Pantovčak.

mislim da sad mogu reći i ovo: VŠO je bila u pravu kad mi je (još ohohooo prije kraja prvog kruga) rekla da će Josipović biti instaliran uz pomoć određenih krugova.

ono što mi je malo žao jest to što se kandidati tzv. Lige B (tzv. Liga B: VŠO, Kajin, Tuđman, Jurčević, Mikšić, Vukšić) nisu uspjeli dogovoriti da zajednički istupe tužbom sudu u Strasbourg zbog medijske blokade i diskriminacije od strane komercijalnih televizija, medija, itd. jasno, od toga ne bi bilo ništa - jer dotur Ivela perfectly fits the EU establishment - ali barem zbog dinamike :)) naime, u ovim izborima extenzivno je kršen Zakon o izboru predsjednika RH, članak 14, stavak 2 te odredbe članka 14. stavka 2. Ustava RH a što nije bio slučaj 2000. i 2005. (vjerujte mi, sve samo proučila, ali evo, samo jedan primjer: izbori 2005. na upit komercijalnih TVs, DIP je jasno rekao da bi predstavljanje samo nekih kandidata (a ne svih na hrpi) predstavljao diskriminaciju zbog čega su te kuće odustale od sučeljavanja); ima još toga, ali da ne duljim.

sad sam pročitala da će na Pantač zasjesti i taj neki lik iz WWII (da nije onaj Fumić, jel taj još živ?) eee, to me ful oduševilo. dakle, imamo kontinuitet :)) ajde, dotur Ivela, da se ne zajebajemo, instalirajte i toplookog kao savjetnika za, recimo, suradnju s nesvrstanima. da fino zaokružimo ovu unaprijed isplaniranu igru.

CC

Tko je glasao

Misliš li da je postalo

Misliš li da je postalo preopasno baviti se pollitika.comom za svih, ili si samo ti na tapeti. Reci, pa da se zna.

My Soul

Tko je glasao

Dušo, Pravilo broj

Dušo,

Pravilo broj jedan:
SVE ZA PARTIJU (PARTIJA JE NAJVIŠI CILJ)

Pravilo broj dva:
NIŠTA TE NE SME IZNENADITI

Pravilo broj tri:
SVE OSTALO U ŽIVOTU JE NEBITNO.

Sada samo zaključi kome tko smeta i koliko...... iskreno nevjerujem da bilo koji bloger ovdje može smetati nekome, osim ako ga ne uzme na zub iz nekakvih osobni kompleksa ili sasvim drugi razloga.
Dalje, da ne okolišam, nigdje na politici nije iznesen ni jedan jedini dnevnik koji bi mogao u bilo kakvom omjeru nekome naštetiti, kontrola štete to odmah rješava a ovdje nije još bilo potrebe za bilo kakav ozbiljan angažman, možda koji kokošar ili kokoš tu i tamo ali nigdje se nije do sada pojavio pravi igrač iz bilo koje PR ekipe odozgo!

Samo zaključi! Ja smatram da mi možemo i dalje trabunjati ovdje i malo skidati sa sebe neki teret koji nas pati... bez ikakvog straha, čak smatram ovaj blog kao dobar lijek u psihološkom smislu za neke (sebe uključujem u tu skupinu).

CC sigurno zna zašto će prišutjeti, kao i neki koji su bili "neaktivni" ovdje u određenim periodima jer su osjetili da im je to "najbolje" za njihovo zdravlje i život u ovom režimu! Hoću u kratko reči kako svi mi znamo najbolje što i kako triba i kako tribamo nastupati u određenim trenicima. Nema tog pravila koje može važiti za sve nas u isto vrime.

Ovaj dnevnik kao što vidiš i komentari nisu toliko atraktivni, oni koji su sada vezani za IJ ne smiju se pojaviti na ovakvu temu, mi koji želimo imamo svoje neke razloge zašto ne komentiramo a ja koristim tuđe objavjljene vijesti kako ne bi sam počinio neku klevetu! (prirodni instink za preživljavanje) opet smatram kako bi nekome i ovo bilo previše ako je "kompleksaš" i to me najviše brine jer smo premala država koja ima prevelike komplekse i to na osobnim nivoima, nismo demokrati i nemamo ni trun tolerancije t.j. sve svahčamo "osobno" i te kako vračamo jednim drugima na isti način! Izdignuti se iz ove jame nečemo još xy godina i to je ona sirova realnost naše današnjice. Što će sutrašnjica donejti ovdje u ovim krajevim ja ne znam ali njušim zlo, isto kao što vuk nanjuši sebi ranjeno lane na kilometar!

Jakša
"volim svoje i poštujem tuđe"
http://www.youtube.com/watch?v=OkO8qa3V5gg

Obrisan

Tko je glasao

Iskreno rečeno, bojim se

Iskreno rečeno, bojim se više bilo što napisati na Pollitici, jer ne želim da me istražuju ničije tajne službe zato jer se ne osjećam ni krivom ni dužnom. Ovo što se događa je prestrašno. U Hrvatskoj očito ne postoji ni D od demokracije. Od jugoslavenskog mraka očito se ništa nije promijenilo, najbolje je držati jezik za zubima, da ne bi završio na "golom otoku". Ne bi CC dizala toliku prašinu jednim svojim komentarom na pet dnevnika, da je nisu nagazili. Ne pada mi na pamet podmetati leđa za izbistravanje neke istine, kad su svi oni u istom košu i svi vode istu politiku, a to što su za narod sve upakirali u ljevicu i desnicu, kako bi ga tako lakše držali pod kontrolom, to je ravno riječkom karnevalu. Fuuuuj. Idem radije igrati pc-igrice. Što se mene tiče DEMOKRACIJA JE MRTVA.

p.s. jadni oni što misle da su nekoga birali na izborima. davno prije izbora, kockice su poslagane i odabrani su oni koji će voditi državu. izbori su obična farsa za neuki narod. ni u tome više ne mislim sudjelovati. čisti gubitak vremena.

My Soul

Tko je glasao

Dobro jutro! Od

Dobro jutro!

Od jugoslavenskog mraka očito se ništa nije promijenilo, najbolje je držati jezik za zubima, da ne bi završio na "golom otoku".

ref: http://pollitika.com/sto-uciniti-nasljedstvo-saveza-komunista-jugoslavije

Tranzicija od komunizma

1985. samo je 28 % članstva SKH gledalo pozitivno na višestranačje u Hrvatskoj, dok je u ožujku 1990. taj postotak porastao na 65.3 %. 1989. i 1990. značajan broj članova SKH odlučio je istupiti iz partije. Između kraja 1989. i lipnja 1990. broj članova SKH pao je s 298 000 na 46 000, a procjenjuje se da je 27 000 bivših komunista pristupilo HDZu prije ožujka 1990., a ukupno u cijeloj 1990. 70 000. Značajan broj uglednih komunista, mnogih koji su bili i žrtve čistke iz 1971. osnovalo je nacionalistički HDZ, uz potporu hrvatske dijaspore. Bivši partijski vođe Tripalo i Dabčević- Kučar povezali su se s nekomunističkom umjerenom "Koalicijom narodnog sporazuma". Ukratko, u suton komunističke vladavine, mnogo je bivših komunista pristupilo strankama za koje se mislilo da će steći narodnu potporu.

Ove brojke o članovima sugeriraju da se HDZ može smatrati nasljednicom komunističke stranke. Ukupno je 97 000 članova bivše SKH prešlo u tabor HDZ-a, dok je samo njih 46 000 odlučilo ostati u stranci koja će kasnije postati SDP. Taj zaključak se može izvesti unatoč tome što je orijentacija HDZa bila antikomunistička.

VUKOVI SU SAMO DLAKU PROMJENILI!

KOME PRAVO ILI NE, HRVATSKA JOŠ UVIJEK IMA SVOJE KOMUNJARE!

Jakša
"volim svoje i poštujem tuđe"
http://www.youtube.com/watch?v=OkO8qa3V5gg

Obrisan

Tko je glasao

Kako sam krenuo pratiti malo

Kako sam krenuo pratiti malo prvi nekoliko dana rada novog Predsjednika RH, evo nešto najnovije:

Predsjednik i premijerka dogovorili su i skori sastanak ekspertnih timova za gospodarstvo u kojem bi s jedne strane trebali biti Josipovićevi savjetnici, a s druge premijerka s ministrima financija i gospodarstva.

Meni je ovaj dio zapeo za oko,
(Po pitanju imenovanja novi kadrova)

- To nije bila tema sastanka. Nema naznaka za to imenovanje - rekla je premijerka, dok je predsjednik ustvrdio da njega "u prvom redu zanimaju stručni i moralni kapaciteti osoba".

Kako sada ovo protumačiti nakon što smo uvidjeli rezultate dosadašnji "imenovanja" ili boje rečeno "nogom u tur" određenoj osobi?

izvor: http://www.vecernji.hr/vijesti/kosor-vojkovic-nije-bio-tema-josipovic-sa...

MISLIM DA SVE OVO DAJE JOŠ VIŠE TEŽINE MOJOJ ZAVRŠNOJ TEZI U SAMOM DNEVNIKU!

Mislim da Vidoviti Milan bi se već mogao bojati malo konkurencije... za razliku od njega moja predviđanja su do sada priko 80% točna! Hmmmm... watch out bre Milane... here comes ba Jakša :)

Jakša
"volim svoje i poštujem tuđe"
http://www.youtube.com/watch?v=OkO8qa3V5gg

Obrisan

Tko je glasao

Što je Sanader kazao

Što je Sanader kazao Josipoviću na inauguraciji?

Osvrnuo se i na susret s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, koji se pojavio na inauguraciji i čestitao mu na uspjehu.

"Zaželio mi je da uspješno odradim svoj mandat i da postignem one ciljeve koje sam iznio u svom govoru", otkrio je novi predsjednik.

ref: http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/02/18/0815006.html?pos=n0

To meni znači da mu je dao do znanja kako neće mu samo tako dozvoliti da čačka po svim tim aferama!

Tko je gazda u selu?

Ovo će sada postati bitka ili fina partija šaha dva drugara koji će poslije ove partije popiti koji gemišt ili bevandu zajedno i ZA+JEDNO!

budemo vidjeli!

Jakša
"volim svoje i poštujem tuđe"
http://www.youtube.com/watch?v=OkO8qa3V5gg

Obrisan

Tko je glasao

Mislim kako ovaj link kaže

Mislim kako ovaj link kaže sve u par slika!

http://www.net.hr/webcafe/page/2010/02/18/0661006.html

Nekima je kašika pala u med, budite sigurni kako će se neki sada razvijati u velike domoljube ili borci za pravdu i demokraciju! naravno vukovi ostaju vukovi i oni koji su bili sa strane gledali kako im vukovi otimaju ono što su htjeli za sebe će sada zasigurno kao lešinari kupiti ono malo što mogu!

Nekima je ovo prilika da iskoriste ovu gužvu, nekima je došla voda do ušiju!

Kako god bilo da bilo biti će interesantno gledati kako se neki od sada ponašaju jer još uvik stoji ona stara dobra izreka:

"Daj Čovjeku vlast pa češ tek tada vidjeti kakav je to Č/čovjek!"
(ovo se ne odnosi samo na druga Predsjednika, već i na one oko njega)

PS. Ne imenujem nikoga niti eludiram ni na koga, vrime će svoje pokazati.

Jakša
"volim svoje i poštujem tuđe"
http://www.youtube.com/watch?v=OkO8qa3V5gg

Obrisan

Tko je glasao

Mr.Jaks, a jesi vidio potpis

Mr.Jaks, a jesi vidio potpis pod sliku Meskea i žene mu, kako ono bijaše Milojka Duduković, tak je (znaš ona ti je porijeklom Ukrajinka); kaže tekst kako mu je bilo jako lijepo na ovom poslu...pa šta je taj nešto radio? osim što je putovao i fino se gostio (sebe i svoju, jelte, Ukrajinku) na zajednički račun?

CC

Tko je glasao

Sumnjam ja da je ona

Sumnjam ja da je ona Ukrajinka!

Prije bi rekao da je nekakva ruskinja, ali tko zna to su bila turbo vrimena za crvenu armiju u tim krajevima!

Da je njegova žena 1% nalik Predsjednice Ukrajine, ja bi na sav glas u ovom "muškom" svitu njega branio u bircu... "vidi kakva mu je žena"... a kada nije to slučaj takav... hebiga moram se pridružiti tebi i takvima pa ga po malo i grditi tu i tamo!

:)

Mi muškarci.. na što padamo... jesmo jadni :(

Iskreno nema više ni živaca slušati i gledati kako partijaši jednim drugima dijele komplimente... gadi mi se sve to više nego što neki mogu sebi zamisliti... okusio sam Hrvatsku... i što to znači "Imamo Hrvatsku".... i mogu samo reči da sam u najblažem obrazloženju "razočaran".... radio sam za Amere... i to relativno zahtjevne poslove u dosta zahtjevnim uvjetima... radio sam za NATO... vidio sam sa jedne strane kakvi su ti majmuni koji su na funkciji ovdje kod nas (neovisno o nivou vlasti), probao sam nešto promjeniti u svom dvorištu... uvjerio sam se da je ovo i dalje režim ovdje.. ništa više ni manje od onoga što je vladalo 45 godina.. samo pod novom zastavom...

Žao mi je ... ne mene.. koliko moje dice... i žao mi je svih ti ljudi koji nisu imali prilike okusiti slobodu!
Možda je bolje da nisu... jer ne može boljeti onoga koji ne zna što propušta! makar ne toliko kao onoga koji zna što se propušta!

Jakša
"volim svoje i poštujem tuđe"
http://www.youtube.com/watch?v=OkO8qa3V5gg

Obrisan

Tko je glasao

Mislim da nije važno tko mu

Mislim da nije važno tko mu je žena. Važan je on i njegovo djelovanje.
Pa mi ti komentari o porijeklu Mesićeve žene zaista izgledaju neukusno. Koga briga otkud je ona?
Kao da je ona bitno utjecala na išta.
Inače se slažem sa ostatkom komentara.
Pozdrav
Mirtaflora

Tko je glasao

Namjerno neukusno jer jedino

Namjerno neukusno jer jedino takvim odgovorom možemo zaustaviti daljnu raspravu o tome!

Klin se klinom izbija, taj koji udara u klin je uvijek kriv bez obzira što je odradio posao!

Jakša
"volim svoje i poštujem tuđe"
http://www.youtube.com/watch?v=OkO8qa3V5gg

Obrisan

Tko je glasao

Mr.Jaks, ........."Iskreno

Mr.Jaks, ........."Iskreno nema više ni živaca slušati i gledati kako partijaši jednim drugima dijele komplimente... gadi mi se sve to više nego što neki mogu sebi zamisliti... okusio sam Hrvatsku... i što to znači "Imamo Hrvatsku"....!"
-- Ovo si mi gotovo oteo iz usta.....samo sto sam ja, ne u najblazem, nego u "najljucem smislu" razocarana u majmune i idiote koji vode ovu drzavu vec skoro 20 godina.
Velicinu i dubinu Hrvatske Tragedije ne mogu ni shvatiti oni koji nikad nisu zivjeli u slobodi i demokraciji, nit' se "makli iz svog sela".
Zivjela sam i radila u par zemalja i razlicitih sistema (UAE, Jordan, Danska, Britanija-trenutno, SFRJ i samostalna Hrvatska) i mogu slobodno reci bez imalo ustrucavanja i samozavaravanja - nigdje ne vidjeh i ne osjetih toliko zla kao u rodnoj mi zemlji!
Pa si kao krscanka, temeljem Svetog Pisma promisljam, da je hrvatski puk u velikom grijehu i da ovo mora biti kazna Svevisnjeg (a koji je zbog svoje pravednosti morao i kaznjavati zloceste narode.....)
Jer, Pismo upozorava:
* Ne varajte se, Bog se ne da ismjehivati! Sto tko sije, to ce i zeti.* (Poslanica Galacanima 6.7,8)

PS. Moram upozoriti, da je apsolutno pogresno poistovjecivati pojmove Bog i Crkva (kao sto to mnogi rade), jer najkrace receno - BOG je BOG, a Crkva su samo ljudi.

Tko je glasao

Danas sam slušao jednu

Danas sam slušao jednu mladu damu kako mi je ispričali jedno iskustvo ovdje u RH,

Nekada je radila kao obrtnik, prodavala je slatkiše i kavu itd. na tri različite pijace različitim danima u tjednu. Imala je ugovor sa Kraš, te jednom prilikom joj šefić veleprodaje (ili skladišta, nisam dobro shvatio koji šefić točno, a nisam ju htio prekidati) joj rekao da dođe popodne i da sa istim nalogom digne tu robu ponovno i da će on osobno potpisati, te da tu robu koju je digla dva puta a samo jednom platila da dijele po pola! Ona se kulturno izvukla sa istinom i rekla kako ona nema robe na crno i da su inspekcije sve rigoroznije po pijacama jer ona neće nikaga podmazivati od tržni inspektora kao što drugi rade pa ne smije imati robu na crno. OK.. prošlo nitko nikome nije ništa zamjerio te on njoj dodao "nemoj biti luda" itd. ... nakon nekoliko godina je zatvorila obrt jerr nije mogla izdržati sve te poreze i davanja te inspekcije su ju ubile u pojam jer ona je bila jedna od njih nekoliko koji jednostavno nisu nikome htjeli platiti pinku i otišla je raditi za plaču u tuđoj firmi!

Danas je rekla kako je bila glupa i kako je trebala raditi kao i svi ostali koji su imali robu na crno, plačali pinku inspektorima i naravno radila bi i dan danas da je tako radila, kako nije i kako je legalno zatvorila obrt te kako nije uspjela naplatiti ono što su joj neki ostali dužni (na knjigu) a što je ona sve platila sebi na račun svaki put u dnevni utršak.... a ti sisti koji su joj ostali dužni se izmotavaju i nju izbjegavaju dan danas......

e to je naš nivo moralnosti ovdje! Svaka čast njoj i ona dan danas radi za plaču! poštenije ne može!

druga priča koju sam jutros slušao od susjeda je slijedeća:

Išli njegov susjed i još jedan u krađu drva (ovdje u približnoj šumi) te od jednom neki traktor se provozo lenijom i stao... oni se posakrivali.. kada ono jedan od največi katolika i obiteljski čovjek iz susjednog sela! i jedna udana žena koja je također redovita u prvoj klupi kada je misa u njihovoj župi! i mažu se ko ludi... kao da su tinejđeri.. to su bili vriskovi i svašta nešto.. ovi onako sakriveni u šumi se nauživali besplatnog pornića... i što je još gore bojali su se da ih ne vide slučajno jer su ovi pak malo močniji par i ovaj koji vara na svoju ženu kao i muž od ove koja isto tako vara tog svog jadnika... i oboje su članovi največe partije u nas Rvata.. ZNA SE!
Kada su otišli švaler i švalerka ovi nastavili piliti drva... natovarili prikolicu i bjež doma.. da bi u roku pola sata celo selo znalo tko se skim maže po šumi!

Meni je zgadio život ovdje kada sam odslušao ovo uz jutarnju kavicu... jer znam da taj koji mi priča to nije lažov i ne izmišlja te zna da ja neću nikoga nikada imenovati ako slučajno i prepričam ovu priču! (kao što i neću).

Onda kasnije od ove kolegice ovu priču mitu i korupciji! Informacija iz prve ruke!

Baš mi je bila prekrasna subota.... prekrasan dan u kojem sam totalno van sebe i ne znam dal da vrisnem od muke ili da krenem u lov i da sjednem u čeki i da odmorim živce večeras i sutra i možda čak prekosutra! Ne trebam ni staviti metak u cijev... dovoljno da se izoliram i da slušam kako kiša pada oko mene... to je jedino mjesto di mogu vidjeti kako je priroda jedino mjesto di se čovjek može uistinu odmoriti od ovog pakla za kojeg smo mi sami sebi krivi!

Jakša
"volim svoje i poštujem tuđe"
http://www.youtube.com/watch?v=OkO8qa3V5gg

Obrisan

Tko je glasao

@Danas sam slusao..... e bas

@Danas sam slusao..... e bas me nasmijao onaj SUMSKI PORNIC i kradljivci, za pet! Najbolje ti otic' tamo odakle si dosao.

Tko je glasao

Budemo vidjeli! ovo si

Budemo vidjeli!
ovo si odlično rekao. Treba vidjeti što će moći/htjeti napraviti.

Tko je glasao

@Mr.Jaks, potpuno si u

@Mr.Jaks, potpuno si u pravu, ništa novoga, nikakva senzacije, sve je kao što je bilo za očekivati, samo lijep igrokaz za javnost.

Sve je već viđeno, tako da bez obzira što smo dobili novoga predsjednika države, sa postojećom vlašću i nepostojećom oporbom, za očekivanje čuda mislim da nema ni trunčice nade.

Volio bi i bio bi neizmjerno sretan, da nisam u pravu!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Kuki sunac, već sama

Kuki sunac, već sama činjenica da smo se riješili ovog starog udbaša i lezilebovića Mesića mene ispunjava NEIZMJERNIM zadovoljstvom. više nas nikad jedan predsjednik neće po svijetu sramotiti idiotskim vicevima, nekulturom i balkanskim primitivizmom; i da, imponira mi to što je Ivela dr.mr.tr., što kuži klasiku, itd. po kulturi i obrazovanju bolji je i od hrpu stranih predsjednika. i to je skroz cool. kad već imamo državu u banani barem da imamo predsjednika koji je pristojan i uz to je još dr.mr.tr.

na drugo ne računam, usprkos obećanjima, itd. jer, kao što sam kažeš, s postojećom vlašću i nepostojećom oporbom, što on može učiniti? eventualno ovaj mališa od 3 godine iz Velike Britanije, novi član MENSE, za kojeg procjenjuju da ima IQ u razini jednog Bill Clintona, taj bi nas možda izvukao. možda da ga dotur Ivela angažira u timu? nije loša ideja, nek' Mrak stupi s njim u kontakt, možda malac pristane :))

CC

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci