Tagovi

Poziv na kršenje izborne šutnje!

Imam prijedlog za sve aktiviste ovoga portala. Predlažem da svi, cijeli izborni dan kršimo izbornu šutnju na sve moguće načine. Ne zbog toga što se mi inače ne držimo propisa i zakona, već što je ovaj propis besmislen jer ne sadrži u sebi nikakvu sankciju.

Zašto bi, možda se pitate, neki propis trebao sadržavati u sebi nekakvu sankciju da bi se obdržavao, zar ne bi trebalo biti dovoljno to da je nešto propisano? Nije dovoljno. Jer ako se nešto brani, ili zahtjeva od građana, onda treba 1. obrazložiti zašto se to traži ili zahtjeva; 2. propisati primjerenu kaznu onim građanima koji nisu zadovoljni objašnjenjem pod brojem 1.

Npr. meni je propis o izbornoj šutnji potpuno besmislen. Dakle, br. 1. mi nije dovoljno objašnjen, odnosno neda mi se slušati dosadnog zakonodavca. Da je br. 2. predviđen možda bi onda dva puta razmislio prije nego bi prekršio ovo pravilo.

Ova akcija, dakle simultano, namjerno i masovno kršenje izborne šutnje, koje bi moglo krenuti s ovoga portala, te se prenjeti na facebook, možda natjera buduću vlast da predvidi kazne za prekršitelje ovoga pravila, tj. mene.

I ovo je samo jedan mali korak prema demokratskom društvu u kojem će se 1. poštivati pravila; 2. kažnjavati prekršaje; 3. poštivati inteligenciju svojih građana.

Ajmoooo!!!!!!!!!!!!

Tagovi

Komentari

da

izborna šutnja, uz sankcije za prekršaj da
obaveza svakog građanina da izađe na izbore, uz sankcije za neizlazak da

luka

Tko je glasao

a kako ćeš kazniti HDZ-ove mrtvace ako ne izađu

Kažnjavanje onih koji nisu izašli. Pa kako ćeš to napraviti kada je oko 940.000 prekobrojnih birača? Neki su mrtvi, neki su na listama po dva ili tri puta jer je Karamarko bio ministar pa ih nije htio srediti, a oni u Bosni ionako ne odgovaraju ni za što pa nam biraju u sabor gangstere koji nas onda pljačkaju.

Tko je glasao

izborna šutnja

Zbilja ne znam zbog čega postoji izborna šutnja, osim da dan prije izbora se već može na miru gledati televizijski program bez opasnosti od slušanja raznih praznih obećanja koja dovode slušatelja da se zapita tko je tu zapravo lud?

Neke demokratske države su odustale od predizbone šutnje - jer su shvatili da ona nikamo ne vodi. Onaj tko je odlučio je odlučio a onaj tko je neodlučn ni taj jedan mu neće pomoći i da će najvjeratnije ostati doma. Zbog toga su neke pametne države uvele kaznu za neizlazak na izbbore i s njom si naplatile dio potrošenog novca za izbore. Predlažem neka se ovaj običaj uvede i kod nas. Barem bi semalo napunila državna blagajna.

Po povećanju broja prijavljenih stranaka i neovisnih lista, čiji broj raste na svakim izborima, vidi se kako zbog unosnog zanimanja saborski zastupnik, u opasnost dolaze hrvatske šume. Osim što ih se nemilice uništava zbog privatnih lobističkih interesa, sad dolazi dodatna opasnot zbog sve većih i većih glasačkih listića. Ne znam da li će za slijedeće izbore glasački listići biti veličine ručnika, plahte ili že biti u obliku svitka ili bilježnice.

Tko je glasao

pa to i jest razlog!

Zbilja ne znam zbog čega postoji izborna šutnja, osim da dan prije izbora se već može na miru gledati televizijski program bez opasnosti od slušanja raznih praznih obećanja
Zar ti to nije dosta? :)

Tko je glasao

evo nesto sa fejsbuka:

Izbori ? Farsa u režiji svjetskih moćnika i domaćih poltrona, slično kao i u bivšoj državi. Sve se zna unaprijed ZNA SE da se ponovo rađa crvena Hrvatska na odru taštine i jedinstva, ne nekakove desnice nego nacionalne svijesti. Biranje manjeg od dva zla, donosi samo ponovo zlo, nastavak ove protunarodne politike bez obzira na boju pobjednika. I pravo nam budi. Vjerujmo i dalje galamđijama kukuri...kavcima i sličnim, vjerujmo u njihove patetične govore bez pokrića i isprazne riječi. A imamo li što drugo u beznađu hrvatske budućnosti. Vraća li se 1102 godina, godina gubitka hrvatske suverenosti?? Vidjeti ćemo 05.12. A onda, onda slijedi dug i trnovit put do nove samostalnosti. Nijedna sila nije za vijeka...

Kitz

Tko je glasao

Besmislice, kao i na onom

Besmislice, kao i na onom drugom dnevniku. Cijenim da je institut predizborne šutnje vrlo dobar, a i dobro uređen. Kao prvo, u ta dva dana se barem malo odmorimo od političarskih predizbornih sra... kh-khm, promidžbe,a kao drugo, odzočnost zakonskih sankcija upućuje na - moral. Da, da. Jeste kad čuli za to? Ah...

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Logika za debile...

Nakon mjesec dana reklamnih spotova u udarnim terminima plaćenih lovom iz tko zna kakvih crnih torbi - oni sad "moralno" i nadasve šutke gledaju s jumbo plakata i svake bandere i na dan izborne šutnje.

Inače, smiju li se za vrijeme predizborne šutnje uništavati plakati - dakako, u tišini?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Koliko ja znam, za mene ne

Koliko ja znam, za mene ne vrijedi izborna sutnja, jer nisam clan nikakve stranke...Inace svi su valjda u medjuvremenu shvatli da ce ovaj zakon morat izbrisati, jer je jednostavno, kako da se izrazim:glup...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci