Tagovi

Pozitivne vijesti iz EU-a, u Njemačku bez ograničenja.

I jesu li to najpozitivnije moguće vijesti koje nam dolaze zbog pristupa Europskoj Uniji?
Svi naši mediji i internet portali su prije nekoliko dana na svojim naslovnim stranicama prenijeli vijest ( neslužbenu ) kako Njemačka planira ukinuti radne dozvole i restrikcije za nas Hrvate.
U prijevodu to znači da ćemo od 01. 07. 2015 godine moći slobodno i bez ograničenja ići tražiti zaposlenje u Njemačkoj.
S obzirom na stanje i perspektive naše ekonomije, pokažu li se dotične informacije točne za očekivati je pojačanje talasa iseljavanja Hrvata u Njemačku, posebice Hrvata u BiH.

Vratimo se sada vremenski malkice unatrag. Točnije vratimo se do datuma ( 01. 07. 2013 ) kada smo pristupili Europskoj Uniji. Od tog za nas povijesno važnog datuma prošle su gotovo dvije pune godine.
Tada smo, kako su nam govorili naši političari, ispunili svoje strateške ciljeve te postali dio velike civilizirane Europske obitelji.
S pristupom uniji neizostavno je došlo do porasta optimizma oko poboljašanja standarda života. Bilo je tu svakojaki naivnih bisera i stručnjaka koji su nam govorili o poštenim Europskim političarima koji će se boriti protiv korupcije i kriminala te će u red dovesti naše lokalne tajkune i šerife. Bilo je tu i očekivanja da će nam teći med i mlijeko, da će sam ulazak u Europsku Uniju automatski značiti porasta plaća, pad nazaposlenosti i pad siromaštva.

Ali na putu svog tog optimizma i svih tih očekivanja ispriječila su uvijek istinita ali često okrutna, realnost.
A naša realnost, naša stvarnost, brzo je razbila optimizam vezan za ulazak u Europsku Uniju. Siromaštvo, nezaposlenost, korupcija, kriminal, lokalni šerifi, sve, baš sve je ostalo isto, kao i prije nego li smo pristupili Europskoj Uniji.

Naš narod, naši građani, po tko zna koji put, ispali su sramotno velike neznalice i slabići. Jer htjeli smo "samo" prebaciti odgovornost sa sebe na druge, htjeli smo samo da drugi obave naš posao , htjeli smo ne činiti ništa a istovremeno uživati u plodovima tuđega rada.
Kako drugačije objasniti to da je naš narod očekivao od Europe i Europskih institucija da će se boriti protiv naših korumpiranih političara i tajkuna a mi se sami ne želimo boriti.
To bi bilo isto kao da neki Afrikanac očekuje od Hrvatskih političara da će se boriti protiv korupcije i kriminala u Africi.
Europska Unija i svijet tako ne funkcioniraju. Ako se mi samo nećemo pokrenuti i ustati protiv korupcije i kriminala onda je cinično tražiti da to učini netko drugi za nas i umjesto nas.

I sad gotovo dvije godine nakon ulaska u Europsku Uniju, kao najpozitivniju vijest iz te Unije prenosimo informaciju ( neslužbenu) da ćemo uskoro bez restrikcija moći ići raditi u Njemačku.
A Europska Unija kao organizacija/zajednica/institucija, nudi puno više, ali samo onima koji su sposobni, koji znaju uzeti i iskoristiti prilike i prednosti koje im Unija pruža. Mi to ne znamo.
I zato nam ostaje da se radujemo tome što ćemo uskoro moći lakše nego ikada prije otići i raditi u Njemačku.
Nema tu ničega lošeg, novo stanje ( ukidanje radnih dozvola ) i nova pravila će zasigurno nekima dobro doći i netko ( pojedinci ) će to znati dobro iskoristiti.
A onima koji ni to novo stanje ne znaju iskoristiti ostaje čekanje i nadanje, da će Europska Unija jednom konačno uništiti naše korumpirane tajkune i političare te pomoći našem napaćenom i poštenom narodu.

Tekst je izvorno objavljen na
http://www.strijela.info/

Komentari

Europska Unija kao

Europska Unija kao organizacija/zajednica/institucija, nudi puno više, ali samo onima koji su sposobni, koji znaju uzeti i iskoristiti prilike i prednosti koje im Unija pruža. Mi to ne znamo.

Krivo. To ne zna hrvatska, čitaj "jugoslavenska" "politička elita" u posljednjih 15 godina. Uklonimo ih - dajmo šansu ljudima izvan Mesićevog i inih udbaških klanova.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Sada je i antifašističkoj

Sada je i antifašističkoj ljigi jasno što je Kolinda Grabar Kitarović radila za vrijeme posjeta Njemačkoj. :):):)

Ma zapravo njima nikada ništa nije jasno još od 04. svibnja 1980. Lobotomirane tikve.

Tko je glasao

nema to veze s Kolindom, nego

nema to veze s Kolindom, nego sa Karamarkom i suradnjom sa minhenskim IFI institutom, koji HDZ-u piše program reformi itd...
Ovo je jedan od načina na koji sestrinska CDU pomaže strankama desno-od-centra u predizbornoj kampanji, a nakon izbora i pobjede na izborima slijedi otrežnjenje.
Gospodo, obećali ste uravnotežen budžet, reformu javne uprave (čitaj otpuštanje 20 tisuća ljudi), smanjenje penzija, produženje radnog vijeka, svođenje zdravstvenih standarda u realne okvire (čitaj privatizacija zdravstva), biznis frendli okruženej (čitaj fleksibilno radno zakonodavstvo), i naravno, gdje god se u Europskoj uniji glasa, glasati ćete za njemački program štednje i općenito za lidersku ulogu Njemačke, ali mimo europskih institucija.
Proziran trik. Samo, treba voditi računa da ovi činovnici, koji će biti iz državnog ustroja bačeni na cestu, ne mogu raditi u Njemačkoj. Tamo oni ne trebaju nikome. NIjemci su stara i potrošena nacija, njima treba svježine i mladosti.
Rezultat bi bio da se Kolinda vratila u Hrvatskoj i izjavila ...."da je nakon konstruktivnih razgovora njemačka vlada odabrala Hrvatsku za realizaciju strateškog plana njemačkih inozemnih investicija, i to za početak jednu tvornicu automobila, svejedno, Volkwagen, ili Mercedes...."
he, he, otpisani, taj filmek ne buš gledal tak brzo...

Tko je glasao

he, he, otpisani, taj filmek

he, he, otpisani, taj filmek ne buš gledal tak brzo...
daaa, mnogim su scenaristima to rekli producenti... ali ipak su nastali kultni uzor filmovi kao npr. Ben Hur.

Vrijeme, samo vrijeme je u pitanju. U životu jednog narod ili države 25 godina je ništa, zanemarivo.
Moja generacija će pomrijeti ali Hrvatska će živjeti vječno!

Film je u montaži. :):):):)

Tko je glasao

tko bi ulagao zdrave novce @hlad

nelustriranim nereformiranim lexperkovićevskim komunjarama koji na ulici uhljebljuju stranački podmladak...ili kao u slučaju List...traže u džep privat para koliko misliš uložiti u biznis..recimo u igralište i ergelu za polo konje...kao IDS kadar u Istri....koji je kao "antifašistički", jel..nepodmitljiv...

Onda ..pored svih podmićivanja..preko 60 % ti uzimaju kroz razne poreze i paraporeze..e da bi mogli financirati kojekakve NGO poput Documente..gdje sestra Pusić daje lovu bratu Pusiću..ili Zlatar Violić daje Dragi Pilslu da glumi ljevičara kod kojeg pišu rashodovani političari...

Zato nitko neće,,ni strani ni domaći..ulagati zdrav novac..možda samo špekulativni...

Naime..zapitaj se..bi li ti osobno uložio kakve svoje novce..ili kao odgovoran menadžer ..novce svojih vlasnika..kad moraš podmićivati od najmanjeg načelnika općine i oko njega..do ministra i oko njega.

sve dobro...

Tko je glasao

u zabludi si. Za veliki

u zabludi si. Za veliki njemački biznis to nisu nikakve zapreke. Navikli su oni na Ruse i na dalekoistočnu Aziju, mi smo kikiriki u odnosu šta se događa u nekom drugim korumpiranim zemljama..
Kad NJemačka stvarno ima strateških ambicija u nekoj drugoj zemlji, najprije njemački ambasadori otvaraju prostor, zato i postoje, za razliku od naših, koji i ne znaju zašto su u nekoj zemlji.
Onda stižu banke i velika industrija, s osnovnim motom - mi izvozimo kapital, a uvozimo profit.
Pretpostavka je da njihovi strateški think tankovi donode odluku koji se prostor smatra strateškim.
Najprije su srednjeeuropske zemlje jer je to utaban put gdje njemačka automobilska industrija ide prema nezasićenim tržištima Poljske, Ukrajine i Rusije.
Onda ide pravac Jadran Baltik, na koji mi računamo, samo što Njemačka favorizira austrijsku trasu, sa početno točkom u Veneciji, jer su, naravno, odnosi sa Austrijom mnogo bolji nego s Hrvatskom, i zato se europski fondovi za izgradnju prometne infrastrukture usmjeruju preko Austrije.
Treći strateški smjer je jadransko jonski, i na tom smjeru prema njihovom mišljenju Hrvatska treba imati važno mjesto, ali u okviru integracije Zapadnog Balkana kao pripremi za kolektivni upad u Uniju.
Hrvatska bi po njima trebala odigrati stratešku ulogu kao centar industrijske i financijske obnove Balkana, i od nas očekuje da na toj trasi nudimo projekte i tražimo novac za takve projekte.
Budući smo mi mala država u tranziciji, nastala na rasapu Jugoslavije i raskidu veza sa Istokom, nijedna naša politička opcija ne može to prihvatiti, posebno HDZ, i zato mi sa Njemačkom i Europom ne možemo uhvatiti "tempo".
Paradoksalno, što se više borimo protiv balkanskih integracija, sve se više balkaniziramo i negativnom kontekstu, i tu se krug zatvara.
Zato što prije treba prihvatiti neke notorne činjenice - da mi pripadamo Balkanu, da moramo prihvatiti i neke naše obveze prema tim geopolitičkim realnostima i političkim faktorima koji odlučuju. Ovaj puta nije Britanija, nego Njemačka, i nikada ne propuštaju priliku da istaknu što se od Hrvatske očekuje.
To je tako za sada. Možda postoji i neka druga opcija suverenog odlučivanja o našoj vlastitoj sudbini i pripadnosti srednjeeuropskom krugu, ali mi smo mali i slabi, u obliku kifle, a u kifli je međunarodni protektorat, koji ne može sam zaživjeti...

Tko je glasao

I što se od Hrvatske

I što se od Hrvatske očekuje?
To ti najbolje opisuje slučaj Perković! Ostale imperativno traže da mi počistimo sa scene.
Moj Dnevnik o lustraciji je sve rekao (ili skoro sve) o tome signirao i nije slučajno napisan tog nadnevka.... :)):)
usporedi malo nadnevke i događaje.
Budi mi dobro, @hlad.

Tko je glasao

maknuo si perkovića, i

maknuo si perkovića, i ....šta si dobio?
Sudi ga njemački sud, i vjerojatno će ga i osuditi.
Njemačka ti dalje šalje poruke da se odlučiš i zauzmeš svoje mjesto u jadransko jonskoj "regiji".
Biti će para i radnih mjesta, samo treba proraditi. Umjesto Pelješkog mosta, s kojim im šaljemo signal da problem integracije Zapadnog Balkan želimo zaobići, traži lovu za koridor Vc, od Ploča do Budimpešte, ili recimo za izgradnju teromelektrane za mostarsku tvornicu aluminija, pa ćeš vidjeti kako će Mercedes odjedanput postati zainteresiran....

Tko je glasao

Njemački investitori su u

Njemački investitori su u prošlih 15 godina kontinuirano dolazili u ZG. Cigansko-šumska vladajuća alijansa ih je uvijek odbijala po naredbi VB.

Ta vremena su prošla.

P.S. Usputno pitanje:
Znaš li koliko je investicija bilo u tijeku unutar Libije kada su Ameri odlučili uništiti tu zemlju? 200.000.000.000 $. Dobro vidiš - nije tipfeler. Gadafi je samo tu zaposlio 2.000.000 radnika koji su došli u Libiju. Preferirao je radnike iz Afrike i taj broj uvezenih radnika je bio skoro trećina svih stanovnika/državljana Libije.

Tko je glasao

hrvacki

viteže otpisani, insinuirate li vi da je naša trilateraška precjednica zapravo radila na tome da se hrvackim radnicima otvore švapske granice kako bi mogli krenuti u val iseljavanja, kao za vrijeme jugoslavije?

sudeći po ovim smajlijima, vas veseli što će nam zemlju napustiti radno sposobno stanovništvo i pumpati njemački bdp dok se mi u svojoj domovini suočavamo s kolapsom, kako ekonomskim, tako i populacijskim.

od precjednice krezubih koja je zapravo judeomasonska marioneta bi ovakvo nešto i očekivao, ali od vas, hrvacki viteže otpisani, kao osvjedočenog domoljuba, nisam očekivao da se tome veselite i time se ponosite.

shodno tome moram vas još jednom upitati - jeste li vi udbaš hrvacki viteže otpisani?

Tko je glasao

Mi, Hrvati domoljubi imamo

Mi, Hrvati domoljubi imamo dogovor: Srbofili, jugonostalgičari, antifašistička ljiga... od 1990. kontinuirano uništava Hrvatsku. Nemamo izbora, vrijeme je za bolne i velike žrtve. Zato "smajlići"... ali ti to nisi u stanju shvatiti a nije ti ni "dadeno" da shvatiš zahvaljujući gore nabrojenima.

U tim i takvim okolnostima mlade šaljemo van, vi ste tome krivi, - prioritetno u Njemačku kao našu jedinu prijateljsku zemlju u EU, u kojoj će stvoriti kapital ( ne prioriteno u materijalnom smislu) već steći znanje i iskustvo kako se radi, živi i upravlja u vlastitoj državi i državom.

Za to vrijeme, mi koji smo oružjem stvorili ovu zemlju "počistitimo palubu" - lustracijom, istinom i još nekim institucijama deratizacije i asanacije Domovine.
Uostalom, mi hrvatski domoljubi znamo sva sredstva i načine da to provedemo i sačuvamo krvlju stečeno dok nam djeca i unuci "uče" kako se stvara i vodi država.

Potrajati će to 15 do 20 godina.
Taman toliko koliko je prosječno preostalo nama iz 1991. još života. Naš cilj je da te godine potrošimo na gore opisano.

P.S. Spisak članova UDBE postoji na mreži. Pronađi me tamo pa mi javi....:):):):)

Tko je glasao

Mi, Hrvati domoljubi imamo

Mi, Hrvati domoljubi imamo dogovor: Srbofili, jugonostalgičari, antifašistička ljiga... od 1990. kontinuirano uništava Hrvatsku. Nemamo izbora, vrijeme je za bolne i velike žrtve... "počistitimo palubu" - lustracijom, istinom i još nekim institucijama deratizacije i asanacije Domovine

Tvoje govorancije @otpisani se otprilike svode na sljedeće.
"Naše strpljenje je pri kraju. Neka se čuvaju. Doći će vrime kad ćemo začepit njihova lažljiva srbofilska, jugonostalgičarska.... usta."
To bi se tako dalo sažet, zar ne?

Tko je glasao

Ma kurir njihov, sažimaj ti

Ma kurir njihov, sažimaj ti to kako ti dragoo.
Ali ne zaboravi: nitko meni ni mojoj Domovini neće prijetiti duce/brevik pozdravom.
Čak ni kozičavi Milanče.

Tko je glasao

hahahahaha

moram priznat hrvacki viteže otpisani da ste me dobro nasmijali ovim komentarom. ne znam koji je dio komičniji, ovaj o slanju mladih na školovanje u prijateljsku švabiju da vide kako se živi i radi, ili ovaj da ćete vi prostataši nešto lustrirat.

plastično ću vam objasnit kako bi izgledala ta imaginarna lustracija vas krezumica. to bi za vas, hrvacki viteže otpisani, bilo kao da izvodite autofelacio. na prvu zvuči neloše, ali kad probaš skužiš da ti se puno više gadi što pušiš kitu, nego što uživaš u samom pušenju.

zato pazite šta prizivate hrvacki viteže otpisane, jer bi se moglo ostvariti.

na kraju, još jednom bih vas zamolio za odgovor na pitanje - jeste li vi udbaš?

Tko je glasao

@lignja, ti si obični

@lignja, ti si obični provokator, debilni, neinventivno derište u službi cigansko-šumske alijanse

Što se tiče "prostataša" i još tamo nečeg što si upisao a tiče se kao seksa.. Dovedi mamu ako nije straija od npr. 50 ili kći ako nije mlađa od 21 pa ćeš vidjeti...
Ne spominjem suprugu.. ta te već vjerojatno ostavila a "suprug" me tvoj ne zanima.
Zadovoljan? što si tražio - dobio si!

Krezumica od milja zvan @otpisani!

Tko je glasao

bravissimo

hrvacki viteže otpisani, psihoanaliza vam je u rangu krezubog kolege drvosjeka na dva bićerina previše.

što se tiče vaših seksualnih aspiracija, nema potrebe da razočaravate bilo čije majke i kćeri, a kamoli moje. u godinama ste kad vam viagra treba da ne popišate dasku, prostata je veličine lubenice, a bez pokrića je prati i rast ega. kad se takvi krenu hvaliti izvedbom u krevetu samo produbljuju dojam ishlapjelih i otužnih staraca.

pozivam vas, hrvacki viteže otpisani, da se zbog ljubavi prema našoj domovini dozovete pameti.

Tko je glasao

Psihoanaliza? da, očito ti je

Psihoanaliza?
da, očito ti je potrebna...

A što prizivaš - to i dobiješ!
Zakon cijelog svemira jest takav.

Tko je glasao

stručnjak

s iskustvom, očito

sve dobro...

Tko je glasao

drvo (ili kako prepoznati stručnjaka)

dobro dolje piše skvikač - "...netko se mora pobrinuti za hrvate ..."

nakon 91ve kad je zemlja stavljena na švedski stol, a sada ide završnica - potpuno očišćen teren

Tko je glasao

Ja se uopće ne brinem

za Hrvate....ove stare komunjare i hadezenjare bivše komunjare...titoisti koji hodočaste u Kumrovec ili Dedinje će kao dinosauri izumrijeti.

Ja uživam ko prase u blatu u vrući ljetni dan u podne. Do prije neki dan faktički, do 90-te išlo se na sud zbog dodatka pjesmi " Marjane, Marjane"..ako umjesto - i na vrh barjaka zvjezda petokraka" otpjevaš " i još jedno slovo ime Isusovo"...
poznajem čovjeka koji je prekršajno odležao 3 mj. zbog toga..jer su se eto neki koji su to čuli..osjetili " uvređeni i ugroženi"..a danas malo po malo..zlotvor Tito završava u smeću....gdje mu je i mjesto.

U Hrvatskoj se nije nikad bolje živjelo..bez obzira na sve i u odnosu na sve.

Što se tiče "švedskog stola" eto, naš primeminister bi i djecu ponudio svjetskim pedofilčinama...jer to traže korporacije...

sve dobro...

Tko je glasao

Sv. Drvo, zaštitnik nejači

Ne brinem ja za djecu - dok je tu Sv. Drvo koje štiti mališane.

Jest da Sv. Drvo ne vidi podatak da se svake godine upisuje X manje djece u prvi razred osnovne i srednje škole, da djeca nemaju za užinu u školi.

To sve nisu pravi problemi, to su trice i kučine kojima se Sv. Drvo ne zamara.

No zato su krucijalni problemi horde stranaca koji pod maskom turizma, kupanja i sunca - zapravo dolaze u našu Svetu Domovinu tražeći Našu Djecu.

Neće vam uspjeti, bjelosvjetski srboeuroBski HoštaBleri, tu je naše Sv. Drvo!!!

Tko je glasao

Za svoje ja se ne brinem

odgojeni na starinski način..gdje je mati mati a ćaća ćaća. Znači..ljudi..Hrvati..kršćani koliko toliko ..bolje da propane selo nego običaj..

"Stari, znaš..imam novu curu..samo da znaš..nije Srpkinja"....-Dobro sine..na 200 Kn..i imaj na umu da je i ona nečije dijete...ako je misliš ostaviti nemoj je napumpati..i tako..očinski savjeti, hehe

Pucanje, rastavljanje i sastavljenje se podrazumijeva.....teren Vojne krajine..jebiga.

Za kćeri ide odgoj ovako..Kćerce..daj svima koji išću a koji ne išću ti i sama ponudi..nemoj biti slijepa kod očiju.. kad se udaš e onda se drži tog kojeg si odabrala...dovedeš li mi Srbina u kuću odmah puštam Čavoglave a priju i priku pozdravljat ću s " for home ready"..da se ugodnije osjećaju.....za stolom ćemo stalno pričati o Oluji i traktorijadi...

i tako..

što me briga kako ti svoju djecu odgajaš...ja kritiziram politiku koja nameće tj. pokušava nametati pederopedofilsku propagandu

sve dobro...

Tko je glasao

gladna djeca

su sporedan problem, bitno je da drvo iščupa korijene titoizma iz hrvata.

http://i.imgur.com/jR0G7ML.gif

Tko je glasao

@lignja, oprosti ali ti si

@lignja, oprosti ali ti si sirovina i bedak.

P.S. Što se tiče lustracije.... - "viđat će se" :):):)

Tko je glasao

Pa mora se neko pobrinuti za

Pa mora se neko pobrinuti za Hrvate. Vi SDP-ovci zapošljavate ljude preko ministra i to na cesti.

Tko je glasao

skvikač

jesi li i ti dobio posa u nemčiji kao stipendist ovog programa outsourcanja mladeži da se nauče civiliziranom životu?

samo je tebe tito posla na edukaciju, a to znači da kolignja ide njegovim stopama, što znači da je mrziteljica svega hrvackog. zbunjen sam.

Tko je glasao

Lignja, jesi li i ti dobio

Lignja,

jesi li i ti dobio posa u nemčiji kao stipendist ovog programa outsourcanja mladeži da se nauče civiliziranom životu?

Ja nisam namjeraval ići u Njemačku, no bil sam prisiljen. Posel nisam mogel dobit jer potičem iz nepodobne obitelji.

Kaj se tiče civiliziranog života, pa bili smo civiliziraniji 100 puta više nego vi danas, a ti si jedan tipični primjer te razlike.

Tko je glasao

Primjer

Skviki, ti si živi primjer kako to izgleda kad Hrvati odu u državu "u kojoj će stvoriti kapital ( ne prioriteno u materijalnom smislu) već steći znanje i iskustvo kako se radi, živi i upravlja u vlastitoj državi i državom."

Ti si onaj pozitivan primjer - stečena civiliziranost ne seže dalje od trošenja njemačke penzije u Hrvatskoj. Bolje i to, nego onaj doprinos koji inače tipično donesu peronosporičari povratnici, koji su živi dokaz žilavosti hrvatskog primitivluka.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Skviki nije dobar primjer za

Skviki nije dobar primjer za živi i upravlja u vlastitoj državi i državom."
On je previše liberalan po tom pitanju, miroljubiv i fin gospodin; - a sve su države u svijetu nastale "na ljutu ranu ljuta trava".
Npr. USA pobili su barem 50.000.000 Amerikanaca da bi iz Europe uselili fukaru na mjesto starih civilizacija u obje Amerike.
I ubijaju ih još i danas.

Ako ti državu netko i pokloni, opet isto... Pogledaj Izrael.
Država ti je dugačka i široka proporcionalno kolika su ti skladišta "baruta". Ostalo je trabunjanje.

Tko je glasao

zbunjen sam. Normalno da si

zbunjen sam.
Normalno da si zbunjen. :):):):)

Pojašnjenja radi: Prouči kako su Židovi dobili državu Izrael, sadašnju. Khhhhm da, to je iznad tvojih mogućnosti jer ti lijeva i desna strana ne komuniciraju preko onog važnog "mosta" kojeg ti u svojoj glavi nemaš a bez tog mosta si uvijek zbunjen, vjeruj; ili provjeri kod nekog neuropsihijatra. (paziii, mogao bi te taj na duži rok zadržati u "ustanovi" :):):)

Srušio ga Tito još na Neretvi, i onaj ruski topnički časnik, zapovjednik "partizanskih titovih boraca"..
Moš mislit - boraca, pobjegli i ostavili svoje ranjene i bolesne...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci