Tagovi

Pozitivan tekst

JEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTA

Komentari

A mi?

Spomenuli ste sat, Sajam a niste spomenuli Glazbeni studio Cerovac. Neoprostivo:)

Tko je glasao

ispričavam se:)

ispričavam se:)

Tko je glasao

Momče

prihvati sredinu u koju si došao a ne traži da se sredina tebi prilagodi.

Tako i mi ovdje imamo puno Bosanaca koji tvrde da su veći Hrvati od nas domaćih samo zato što stalno vise u crkvi njuškajući hoće li se što džabe djeliti.

Plus snaše koje gledaju mladog popu,hehhehehehe.

sve dobro...

Tko je glasao

znaš kaj drvosječe@, trkeljaš

znaš kaj drvosječe@, trkeljaš bezveze, nisi pročitao niti jedan moj tekst na ovu teme, a ako jesi onda provociraš

kakvi Bosanci i kakvo prihvaćanje sredine?

pa ja sam prvi za to i uvijek sam to zagovarao, samo zašto bi vama to bilo bitno, bitno je da se laprda

Tko je glasao

A zasto se to Dugo Selo zove

A zasto se to Dugo Selo zove grad Dugo Selo?

Tko je glasao

zato što u Meksiku raste

zato što u Meksiku raste crveni grah

Tko je glasao

Ne znam zašto svi "dotepenci"

Ne znam zašto svi "dotepenci" (tvoj izraz) starosjedioce karakteriziraju sa "vrag ti mater zjebi"? Iako sam "starosjedioc" (kako glupi izraz) u D. Selu, moram priznati da ne poznajem baš puno ljudi koji koriste takav oblik izražavanja. Možda neki stariji stanovnici okolnih sela i koriste neke od tih izraza, ali to ni u kojem slučaju ne smijemo promatrati kroz negativni kontekst, ipak su oni "svoji na svome". Nisu li narječja i lokalni naglasci narodno blago? A o pripisivanja gemišt tradicije isključivo starosjediocima da ni ne pričam :-)

Ovaj komentar ne ide tebe isključivo, nego generalno sve novopridošle stanovnike Dugog Sela.

I ispravak jednog krivog navoda. Crkva sv. Martina na Martin Bregu datira još od 1209. godine i kao takva je najstariji objekt tog tipa u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Tko je glasao

i nije "dotepenec" moj izraz

i nije "dotepenec" moj izraz iz Bačke ga nisam sigurno donio, tamo su "dođoši", a "starosjedioc" mi bolje zvuči od npr. "domorodac"

u tekstu ne vidim negativni nego isključivo šaljivi uz simpatije kontekst, tako da ne znam kaj da vam velim na to :)

Tko je glasao

ispravak ispravka krivog

ispravak ispravka krivog navoda, crkva se spominje prvi puta 1209 godine ali se smatra da je tada bila drvena, a ova koju danas gledamo, zidana, datira iz 16 stoljeća, barem koliko sam ja upoznat sa poviješću

a "vrag ti mater zjebi" uz dodatak "norec jedan" npr., je zanimljiva i smiješna psovka nama koji je prvi put čujemo pa nam ostane u sjećanju, i nije istina kako se radi o okolnim selima ja sam živio 17 god u strogom centru i imao sam nekolicinu susjeda npr. deda Željko pokojni sa svojim :

"vrag vam mater vašu bosancovi, boljši su nam Srbi bili" ::))

Tko je glasao

Ispravak ispravka ispravka

Ispravak ispravka ispravka krivog navoda :-)

Oko 1688. je sagrađen toranj, 1695. je dodan svod. Do tada je postojala građevina s ravnim stropom u gotskom stilu. Da sam zloban mogao bih reći da nam "dotepenci" pokušavaju uzeti dio naše povijesti na koju smo jako ponosni i koju su nas od davnina učili u školi na satovima povijesti :-) No, te činjenice i nisu najbitnije za cijelu temu.

Kad spominjemo lokalni naglasak, uvijek nam se vizualiziraju nekakvi stari dedeki s 80 i kojom godinom na grbači. Ima li itko "mlađe" generacije da se još uvijek u svojem svakodnevnom govoru koristi takvim govorom? Ja ih ne poznajem baš previše a poznajem jako puno ljudi. Kakvim naglaskom govore 80-godišnji zagrebčani? Da ne spominjem naglaske stanovnika Dubrovnika, Splita, Osijeka. Da li ti naglasci i narječja te sredine čine manje urbanima?

A da bi se moglo mnogo napraviti na poboljšanju uvjeta života u našoj lokalnoj zajednici, to svakako stoji. Ali na poboljšanju životnih uvjeta moraju ravnopravno sudjelovati i "domoroci" i "dotepenci". Jer ne smijemo zanemariti činjenicu da trenutno u D. Selu populaciju većinom sačinjavaju novopridošlice. I samom tom činjenicom nema logike optuživati jedino i isključivo starosjedioce za jadnu situaciju u Selu. I još jedan podatak za bolje sagledavanje činjeničnog stanja. 1991. Dugo Selo je brojalo 9 969 stanovnika, a 2001. 14 300 a 2011 17.531 stanovnika. I ne, nisu dugoselci toliko seksualno aktivni, ne radi se o baby boomu :-)

Tko je glasao

sve što ste napisali

sve što ste napisali potvrđuje ono što ja pišem već u nekoliko tekstova, koje vjerovatno niste čitali pa ne razumijem zašto u vašim komentarima cijelo vrijeme osjećam dašak "svadljivosti"?

a kaj se crkve dotikavle, opet ste potvrdili šta sam napisao, premda vam nitko ne pokušava ukrasti povijest jer i ja sam taj podatak uzeo sa stranica Dugog Sela od autora koji je ponosni domorodac

Tko je glasao

Naravno da sam pročitao vaše

Naravno da sam pročitao vaše prošle tekstove, neki su i preneseni na našem lokalnom "selskom" portalu :-)

"Svadljivost" koju vi prepoznajete u mojim komentarima je vjerojatno proizašla zbog predodređenog obrambenog stava koje mi "domoroci" moramo zauzimati u komunikaciji s novopridošlima, jer uvijek smo izvrgnuti napadima jedino i isključivo zbog činjenice da smo tu bili prije njih.

Molim da moje pisanje ne shvatite previše osobno jer nije usjereno protiv vas.

I opet kaj se crkve dotikavlje. Jel se za izgradnju (bilo koje građevine) uzima kad je nadograđen krov ili je ipak temelj mjerodavniji :-) Jer, ipak nisam uzeo podatke sa mjesta na koje vi sugerirate, internet je ipak malo šire mjesto i nikad ne iznosim činjenice ako nemam barem 2 do 3 izvora informacija :-)

Tko je glasao

"Svadljivost" koju vi

"Svadljivost" koju vi prepoznajete u mojim komentarima je vjerojatno proizašla zbog predodređenog obrambenog stava koje mi "domoroci" moramo zauzimati u komunikaciji s novopridošlima, jer uvijek smo izvrgnuti napadima jedino i isključivo zbog činjenice da smo tu bili prije njih.

ponavljam pitanje, citirajte gdje ja to napadam bilo koga u bilo kojem tekstu po pitanju domaćih i dođoša?

Molim da moje pisanje ne shvatite previše osobno jer nije usjereno protiv vas.

nažalost, pošto pišete ispod mojih tekstova, teško mi je to tako gledati, osjećam se ugroženo:)

I opet kaj se crkve dotikavlje. Jel se za izgradnju (bilo koje građevine) uzima kad je nadograđen krov ili je ipak temelj mjerodavniji :-) Jer, ipak nisam uzeo podatke sa mjesta na koje vi sugerirate, internet je ipak malo šire mjesto i nikad ne iznosim činjenice ako nemam barem 2 do 3 izvora informacija :-)

Pročitao sam to na 3 izvora koje sam dobio na googleu a jedan od njih je turističke zajednice DS link, pa ako oni krivo informiraju ljude, onda blago našim turistima :)

Tko je glasao

PS Zanima me gdje ja to

PS Zanima me gdje ja to optužujem bilo koga osim lokalne vlasti za situaciju u DS koja je takva kakva je?

imam osjećaj da vi imate priču koju pričate, a druga strana vam je na "mute", pa se igramo polupanih lončića

Tko je glasao

Polupani lončići ili ne,

Polupani lončići ili ne, slažem se s vama da je trenutna vlast u Selu katastrofalna i da je zasnovana isključivo na interesnoj osnovi. Ali, lokalna vlast je tema koja zaslužuje jedan poduži esej a ne sumnjam da bi bilo zanimljivog materijala i za DORH i USKOK.

Tko je glasao

prije par dana sam rekao baš

prije par dana sam rekao baš to USKOK i DORH bi imali pune pune ruke posla, pogotovo sa garniturom pretposlijednjeg gradonačelnika koji je mito i korupciju digao na poseban nivo

Tko je glasao

Koliko sam ja upoznat sa

Koliko sam ja upoznat sa stanjem stvari, bivši gradonačelnik je politički umirovljen a stranka iz koje on potječe je doživjela stanovite unutarnje promjene, vodeći kadar je prilično pomlađen. Još da takve promjene doživi i stranka aktualnog gradonačelnika, Dugom Selu bi se mogli osmjehnuti i vedriji dani. Stranku aktualnog tandema dogradonačelnika nikakvo pomlađivanje ne može spasiti, oni su totalno beznadan slučaj :-(

Tko je glasao

pa umirovljen ili ne kriminal

pa umirovljen ili ne kriminal ne zastarijeva zar ne?

a i o mirovini bi se dalo, pošto je još uvijek član SDP-a, tj tog neznamkaksezove njihovog glavnog vijeća na razini Hrvatske a i u zadnjoj kampanji je bio aktivan

s mladoliki HDZ-ovac je posebna priča

Tko je glasao

dobro pišeš Rebel...

..jel ti to onak' spontani talent il' se baviš time u nekom obliku i profesionalno?
da si novinar, čisto sumnjam, jer oni su uglavnom polupismeni a i s duhom i humorom baš nisu doma; onaj "nategnuti" humor i bljedunjavu ironiju of Ante Tomić a kojeg sirota raja i dalje puši narafski, ne računam pod humor

btw. Tomić je prije bio baš ono, okej, ne znam što mu se desilo u zadnjih koju godinu, stvarno baca na ono, stupidne fore jednog Mesića i sličnih likova..

CC

Tko je glasao

to je uzaludni talent, koji

to je uzaludni talent, koji ne plaća vodu i struju

premda, za živjeti od pisanja moraš biti :

a) vanserijski talent

b) uvlačiguz ili od nekoga nećak

c) imati sreće, ali biti primoran pisati tekstove tipa : izvadili mu oko a došao zbog bubrega

bez lažne skromnosti sa predumišljajem, mislim da ne zadovoljavam niti jednu kategoriju

Tko je glasao

Zapravo

moraš biti 3 u 1, tj. trebaš zadovoljiti sva 3 kriterija odjednom plus pronaći načina da ti se djelo prevede vani... Dakako, dobro bi bilo i napisati scenarij za neku hrvatsku sapunicu...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

dobro, u principu krivo sam

dobro, u principu krivo sam se izrazio, ova tri navedena uvjeta vrijede za novinare/kolumniste, ne isključivo za sve vrste pisanja pisac/pjesnik i sl.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci