Tagovi

Pozdrav u OS RH i još ponešto

Nije trebalo dugo čekati, tek dvadesetak dana otkako su „Čavoglave“, a s njima i ustaštvo, povodom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i dana hrvatskih branitelja, na velika vrata ušle u Knin, da se na putu ustašizacije hrvatskog društva posegne i za peticijom koju će potpisati svi „napredni domoljubi“ svi oni iz javnog, kulturnog i političkog života uz puno onih iz redova katoličkog klera koji „hrvatski misle“, kojom će tražiti od jednako misleće predsjednice RH da se ustaški pozdrav „Za dom!“ – „Spremni!“ uvede kao službeni pozdrav u OS RH.

Pitam se po tko zna koji put jel' došlo vrijeme da se konačno prizna da su ustaše kroz DR pobjedom završili 2. Svjetski rat u Hrvatskoj?

Naravno sa svim posljedicama toga čina!

I time postigli da ustaštvo, ta hrvatska inačica fašizma, u potpunosti potisne u pozadinu slobodarsku antifašističku Hrvatsku?

Ili su ipak ostavili otškrinuta vrata za nove nastavke!?

Hrvatskom narodu i svim njenim građanima nametnute su proglašene istine za koje mnogi znaju da su ordinarne laži.

Hrvatska politička elita, neovisno bila to pozicija ili opozicija, nije se libila niti se ne libi neprekidno zaglupljivati narod, ne samo kroz donošenja akata u kojima gotovo da nema istine, kao što je npr. saborska Deklaracija o DR, nego što je još puno tragičnije kroz odgojni i obrazovni ciklus odgajati djecu i mladež u duhu mržnje i netolerancije prema drugim i drugačijima, i sve kroz tobožnje pozivanje na hrvatsku antifašističku tradiciju odgajati mlade u duhu fašizma, odnosno njegove hrvatske inačice, ustaštva.

Već na osnivačkim skupovima ogranaka HDZ-a, a potom na predizbornim skupovima uoči prvih višestranačkih izbora nerijetko se klicalo ustaštvu i tzv. NDH i potcikivalo se „Srbe na vrbe“, zazivalo „Drinu“ i „guste magle“ te primjenu recepta „na ljutu ranu ljuta trava“ kad su naši sugrađani Srbi bili u pitanju.

Što je tada SKH – SDP poduzimao u cilju zaustavljanja fašističkog ludila?

Ništa!

Osim izjave kako je HDZ „stranka opasnih namjera“.

A odgovor vlasti na djelovanje Tuđmana i njegovih trabanata trebao je biti energičan, pa i zabrana rada HDZ-a i njegovo raspuštanje.

Poslije preuzimanja vlasti ustaška retorika se kod vladajućih pojačavala što je rezultiralo rušenjem spomenika NOR-u, proglašavanjem antifašizma zločinačkim i ponižavanjem preživjelih boraca NOR-a. Sve ovo osim ipak smanjenog intenziteta rušenja spomenika radi se i danas.

U tom smislu je od ustaške države preuzet i naziv nacionalne valute, pripadnici kvislinških formacija, prigodno prozvani „hrvatskom domovinskom vojskom“, izjednačeni su u pravima s antifašističkim borcima, odore časnika HV neodoljivo podsjećaju na one ustaške itd. Itd.

Dovoljno je pogledati ratne zastave pojedinih formacija HV, nerijetko crne boje s insignijama smještenim u stilizirano slovo „U“, a takvi su i amblemi najvećeg broja „udruga proizašlih iz DR“.

U udžbenicima povijesti ne anatemizira se fašizam, kao najveće zlo koje je ikad zadesilo ljudski rod, niti se u negativnom kontekstu govori o tzv. NDH i ustaškom režimu kao najmonstruoznijem ikad, niti se ističe antifašizam kao civilizacijska tekovina i svjetonazorni princip slobodnog pojedinca u slobodnom društvu.

Tako da je danas hrvatsko društvo prožeto ustaštvom, što nagoni „domoljube“, da plaše narod „crvenom opasnošću“ koja mu navodno prijeti od onih koji su u najmanju ruku jednako „crveni“ kao i oni sami.

Kao posljedica svega navedenog se na nogometnim utakmicama koje igra hrvatska reprezentacija kao potpora i poticaj hrvatskim reprezentativcima u navijačkoj strasti iz tisuća grla ori „Za dom“ – „Spremni!“ i nimalo benignije „U boj! U boj! Za narod svoj!“, nerijetko popraćeno sa „Ubij, ubij Srbina!“

No ne bodri se tako samo nogometna reprezentacija, isto se može čuti i na drugim sportskim priredbama.

Zašto je tome tako?

Pa zato što su mladi ljudi u RH sustavno odgajani u duhu ustaštva, posebno isticanjem ustaša kao „boraca za Hrvatsku“ i anatemiziranjem antifašizma kao zločina per se i antifašističkih boraca, kao onih koji su se „borili za Jugoslaviju, a protiv hrvatske države“, iako su upravo antifašistički borci u svibnju 1943. uspostavili Hrvatsku kao nacionalnu državu hrvatskog naroda, preveli je na stranu antifašističke koalicije, učinivši je tako pobjednicom nad fašizmom i time joj osigurali opstojnost. Ali tu povijest i te fakte naša djeca i mladež u školi ne uče.

Može li si itko zamisliti što bi se dogodilo i kakve bi reakcije svijeta bile da njemački navijači bodre svoje sportaše, svoju nogometnu reprezentaciju, uzvicima „Sieg!“ – „Heil“?

A „Za dom!“ – „Spremni!“ nije ništa drugo nego ustaška inačica tog nacističkog pozdrava.

Sama predsjednica RH koja je kao posjetiteljica pratila jednu utakmicu na kojoj se iz tisuća grla „domoljubno“ skandiralo, ali ona niti je što vidjela niti čula, niti je ikako na to reagirala, a pogotovo ne osuđujuće

A onda je eto u posjetu Izraelu slušamo kako veliča antifašizam i ističući ga kao svoje osobno uvjerenje, ali i kao opredjeljenje čitave njene porodice.

Opasno je zavaravati se pričama kako i Evropa i svijet “klize udesno”, jer ako i ima takvih naznaka, sve je to još uvijek svjetlosne godine udaljeno od odbacivanja antifašizma, koji je kao civilizacijski doseg ugrađen u temelje svake demokratski uređene zemlje.

Dan pobjede nad fašizmom 09. 05. 1945. izabran je kao Dan Evrope i slavi se u svim članicama EU.

Hrvatska je nažalost druga priča, jer se hrvatska mladost već vise od 20 godina odgaja na ustaškim mitovima i u kojoj je izuzetno glasna KC doslovno premrežena ustaštvom.
“Velikomučenik” Stepinac, taj mračni asket, ostavio joj je ustaštvo u nasljeđe.
Zbog slavljenja ustaštva i najmonstruoznijeg režima ikad “popit” ćemo još puno “gorkih pilula”, uha će nam biti plava od “zaušnica” koje ćemo primati od EU ali i drugih iz svijeta, gdje će se o nama govoriti s prijezirom, ali bojim se da se opametiti nikad nećemo.
Ne može se narod samo tako odreči svojih “svetinja”, “domoljuba” i “boraca za Hrvatsku”.
Jel’ tako?
Tako je

Za očekivati je da će se situacija na tom planu i dalje pogoršavati, ako EU ne drmne čvrsto šakom po stolu. Tek tada bi se mogle dogoditi nekakve promjene nabolje i to nevoljko i uz škrgut zuba.

Komentari

Pozdrav

Hrvatska vojska treba za službeni pozdrav uvesti: Za dom! - Spremni!

Sve dok nije tako ovo nije ni država ni paradržava već leglo jugoslavenstva, najveće zatirajuće sile Hrvata.

Tko je glasao

zatir(aj)uća sila Hrvata

1948. 3.779.858
1953. 3.936.022
1961. 4.159.696
1971. 4.426.221
1981. 4.601.469
1991. 4.784.265
2001. 4.437.460
2011. 4.284.889

pa ti zaključi sam...

Tko je glasao

Znam da nećeš shvatiti, no ipak

U računicu nisi uveo Rat

Misliš da je to nebitna činjenica, da je nebitno što su teroristi okupirali trećinu zemlje, protjerali svojevremeno oko pola milijuna Hrvata, uključujući zone razdvajanja, što su napravili oko 35 milijardi dolara ili eura.

Naravno da ratno gospodarstvo nije konkurentno i da propada, naravano, luđaci će reći da to pravilo ne važi za Hrvatsku, te da je Hrvatska jedina zemlja u svijetu za koju to pravilo ne važi, a onda kao posljedicu terorističkih 5 godina okupacije imamo probleme.

Naravno, imamo mi i korumpirane i lopove, kradu i dan danas, eno Pusićke i njenog jargana:

JOŠKO PARO, hrvatski veleposlanik u SAD-u, pod budnim je okom Uskoka jer je uz blagoslov Vesne Pusić prodao rezidenciju RH u Washingtonu za 2.2 milijuna dolara, a novi vlasnik ju je, uz sitne preinake, prodao za 5.5 milijuna dolara.

http://www.maxportal.hr/veleposlanik-josko-paro-rezidenciju-u-sad-u-prod...

Dakle, krade se i kralo se, no ignorirati činjenicu da su rat i terorizam direktno doveli do sloma gospodarstva besprizorno je ludilo. Isto tako, zanemarivati činjenicu da je za propast planskog gospodarstva kriva i nekonkurentnost, također je glupost desetljeća.

Zašto nisu propali Podravka i Kraš, recimo? A ima takvih na stotine?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Rat je ‘uveden’, ali i Mir

Statistički podaci se mogu iščitavati. Ovisno o čitaču i njegovoj namjeri.

Rat je ‘uveden’
1991. 4.784.265
2001. 4.437.460
----------------------------
           - 346.805 (ubijeno, pobijeno, protjerano, ….)

Mir je ‘uveden’
2001. 4.437.460
2011. 4.284.889
----------------------------
           - 152.571 (…….)

Rat + Mir = – 499.376

Tko je glasao

Boli me kuac (da prostiš) za maloumnike koji odoše jer mrze ime

Hrvatska, a prije toga počiniše zulume neviđene u Europi još od ww2, to pod jedan.

Pod dva, boli me kuac za tvoju propagandu o pobijenima, protjeranima, ubijenima, jer čitav svijet zna istinu o gamadi terorističkoj i na koji su način otišli, kao i da su desetkovali sve koje su napali iz samo jednog razloga, jer su teroristička, koljačka i pljačkaška banda.

Pod tri, boli me kuac za tebe i tvoju četničku propagandu, ako baš hoćeš; drago mi je da ste otišli, drago mi je da se nikad više nećete vratiti i želim vam da vas stigne kazna za ove prljave laži pa da vas jednom stvarno netko nekuda protjera...

Pod četiri, boli me kuac za sve osim za one koji vole Hrvatsku i koji stvarno idu trbuhom za kruhom u tuđinu, njih mi je žao, a opet, i sam sam bio i ne mora to biti ni tako loše.

Pod pet, zar stvarno mislite da je nama vas žao, jeste li vi žalili nas kad ste nas ubijali, protjerivali, pljačkali, niste? E pa i nama se hebe za vas, dapače, DRAGO NAM JE.

I što sad, hoćete nastaviti kukati jer ste izgubili rat i pobjegli da ne budete suđeni zbog neviđenih pokolja?

Kad ćete više shvatiti: Izgubili ste rat, zbog neljudskih zločina pobjegli ste glavom bez obzira kao zadnje kukavice, gazili ste svoje civile, ubijali ranjenike, pobili ste svoje bolesnike sa specijalnim potrebama, bježali ste pred pravdom.

Ptravda nije zadovoljena, tek ćete ispaštati zbog zločina, no prvi dio Božjeg plana - samizgon iz države koje niste bili vrijedni - je ostvaren, drugi vam tek slijedi.

Hoćeš još jednom: boli nas kuac za vašu kuknjavu i lelek, uopće nam nije žao što ste ispali budale, prestanite kmečati, lagati, širiti mitomaniju, uhvatite se poštenog posla.

Ili nemojte, parazitirajte i dalje.

Lijepa li si...

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

kretenu ustašuljčki, kako god

kretenu ustašuljčki, kako god tebi bilo pobjednički drago, kukaš i lelečeš ti u množini a ne ja u jednini.

ljutiš se na statistički zavod, a za ove tvoje bolesti si upitaj mamu, da prostiš.

brojevi su ti na ćirilici!

Tko je glasao

Za bolesti tvoje

ću pitati tvoju mamu, da prostiš... :D

A meni je baš pobjednički drago. hehe

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

rat...

Znam da je ovo teško shvatiti ali učini mi uslugu, pokušaj... Onaj rat (pljuc, pljuc) je završio 1945... pa gledaj podatke za recimo...za 1945. i za 1961. ili 1971... to je otprilike jednako vrijeme kao između 1995. i 2015.

Jel' tako teško uočiti da je u tamnici hrvatskoga naroda broj stanovnika SRH rastao... a da u RH opada?

Želiš reći da WW2 nije imao materijalne štete i slično? Nije bilo materijalnih i ljudskih žrtava, izmijenjena demografska struktura i slično?

Jel možeš uočiti da je čak i u godinama kada je velik broj stanovnika SRH odlaio vani - njihov ukupan broj ipak - rastao?

Jel ti bitno samo figurativno pljunuti na donosioca loših vjesti - ili imaš što reći o samim brojkama, bez osvrtanja na autora i slično?

Tko je glasao

Jel' tako teško uočiti da je

Jel' tako teško uočiti da je u tamnici hrvatskoga naroda broj stanovnika SRH rastao... a da u RH opada?

Zanimljivo, a jel ti znaš da samo u USA ima 1,7 milijuna Hrvata, da ne spominjemo Južnu Ameriku, Njemačku, pa i čitavu Europu, znače li ti što ti podaci?

Dakle, dok su Hrvati protjerivani istovremeno su naseljavani Srbi iz Srbije po čitavoj Hrvatskoj, u srednju školu sam išao sa trojicom Srba čiji su roditelji doselili direkt iz Srbije, kužiš lumenu?

Nadalje, vidim da nisi upućen, no u svim zapadnim zemljama stopa prirasta stanovništva je 10x manja nego, primjerice, u islamskim zemljama i Hrvatska tu nije nikakav izuzetak.

Dakle, maestro, možda nisu samo Hrvati krivi za svoje izumiranje i starenje, što misliš o tome?

Što misliš o tome da određene civilizacijske, prirodne, kulturološke i druge probleme prestaneš pripisivati samo pojavi ustaštva, desničarenja, ljevičarenja, gluparenja... i da prihvatiš činjenicu da se to događa (na istoj razini) u svim zapadnim, mogli bismo reći - visokotehnološkim zemljama, pa čak i u Rusiji.

Ponekad mi se gadi pisati na ovom portalu i na ovoj razini, kao da se dopisuješ sa bolesnom, zločestom i neobrazovanom djecom, ograničeno do bola.

Ajd me sad molim te nastavi uvjeravati da je uzrok depopulacije u svekolikom zapadu krivnja Hrvata.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Teško se odlučiti

jesi li gluplji kad se praviš pametnim, ili kad uobičajeno blejiš...

Lažljivi stvore, s prirastom i demografijom u Europi problem imaju samo bivše komunističke zemlje i bivša Juga, poharane novopridošlom demokracijom, privatizacijom i crkvenizacijom.

Zapadnoeuropske zemlje, čak niti one u krizi, nemaju većih problema s prirodnim prirastom.

Dakle, da rezimiram, praktički SVE istočnoeuropske zemlje NAKON pada berlinskog zida 1990. suočavaju se s u najboljem slučaju stagnacijom, a u najgorem pravim izumiranjem nacije, kao recimo u Bugarskoj, premda su do tada, u mrskom komunističkom mraku, bilježili kontinuirani rast stanovništva, a nakon uvođenja korumpiranih feudalno-kleptokratskih režima devedesetih, stanovništvu kontinuirano pada interes za razmnožavanjem, unatoč raširenom crkvarenju, ognjištarenju i mitomaniji.

Čitaj i uči, kmete!

Ove zemlje se održavaju ili demografski razvijaju:
https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Denmark
https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Sweden
https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Norway
https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Spain
https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Italy
https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Portugal
https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Slovenia
...

Ove zemlje demografski propadaju:
https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Bulgaria
https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Hungary
https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Kosovo
https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Estonia
https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Poland
https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Lithuania
https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Croatia
...

I ne, nije pad u Hrvatskoj zbog etničkog čišćenja Srba, jer je u još većem broju pridošlo etnički očišćenih Hrvata, posebno iz bosanske posavine. Stoga, natrag veselje.

Shvati, u ovoj se državi koju ste nam vi stvorili pod palicom stvoritelja nikom se više ne da imati djecu...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

vjere u Republici Hrvatskoj

Meni je drago da su "ateisti i agnostici" postali druga vjera po snazi u RH :)

Tko je glasao

Biguzice, jedino objašnjenje tvog zaključka je da si ozbiljno

Retardirana.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

plusiranje...

... a daj mi nemoj reći da vlastitim komentarima daješ "plus"? :))))

Tko je glasao

Da, kad vi bednici bez domovine navalite minusirati

ja stavim plusić, jel jako boli? :D

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Blejanje

E, to je već u redu, dobro ti stoji, prirodno leži, a ni čovjek ne mora gubiti vrijeme na čitanje besmislenog trućanja.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

A jadna

Nisi ti kriva, kriva je majka priroda i otac karikaturista... :)))

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

manipulatorica

http://www.index.hr/vijesti/clanak/srbi-u-soku-srbija-u-10-godina-izgubi...

zašto si iz statističkog prikaza ispustila Srbiju @ Bigi

Pad nataliteta je u uzročno posljedičnoj vezi s politikom ravnopravnosti spolova i tzv. ženskim pravima...a kod nas i s privikavanjem na kapitalodnos i naglu pojavu dobara...razvoja tehnologije ...stvaranje potreba i očekivanja umjetnim putem..

Švedska, Danaska, Njemačka i dr. desetljećima uvoze radnu snagu i stanovništvo upravo iz bazena odakle ljudi danas biježe....

Kod nas stanovništvo migrira iz perifrija k centrima...i TO je najveći uzrok pada mentaliteta...

Ujedno i promjena načina življenja..prije 50-60 godina su neki poslovi bili "muški"..primjerice..konobar..bilo je maltene sramota da ti kćer,sestra ili žena radi kao konobarica..pogotovo kod privatnika..a danas je to normalno...

Pad nataliteta na zapadu općenito je posljedica i feminizma ..kao i potrebe za manualnim fizičkim radom...znači..taj pad prati razvoj...i politiku treba tome prilagoditi.

Naravno..tebi i ostalom jugošljamu..i za to je kriv Tuđman. Bolesno.

sve dobro...

Tko je glasao

“ljudi danas biježe....” ćak

ljudi danas biježe....

ćak i na komenjaru.com znaju da se rvatska rijeć ‘bježe’ ne piše ‘biježe’.

Naravoučenije: stoka nepismena

Nu, da.

Tko je glasao

hvala @bube

Nu, da....desi se...

sve dobro...

Tko je glasao

Ajme analize...

Da bi prosječni zapadni čovjek zasnovao porodicu, prije svega svoje društvo treba doživljavati sigurnim i perspektivnim.

Statistička je činjenica da su zemlje tzv. istočnog bloka svoja društva prije dolaska grabežnog kapitalizma pod palicom nacionalističko-klerikalnih bandita smatrali svoja društva sigurnijim i perspektivnijim. Sigurnost i perspektivnost može se smatrati sinonimom za onu uobičajenu svakodnevnu sreću, onu koju niti ne primjećujemo, primamo je zdravo za gotovo.

Nije samo Tuki kriv, uostalom on je priželjkivao čim više sitnozubana da mu hvataju teniske loptice i da ih danas-sutra može opet poslati u ratove. Ne treba potcjenjivati niti takve poput tebe koji svojim djelovanjem čine ovu zemlju suprotnom od sigurne i perspektivne.

Sigurnom i perspektivnom ovu zemlju ne smatraju čak niti migranti-nevoljnici čija su očekivanja drastično smanjena.

A ti i dalje nastavi trućati o konobaricama i pravima žena u neplodnoj Skandinaviji...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

ma ti znaš @ Bigi

da sam i ja za više socijalizma...ali hrvatskog nacionalnog socijalizma...tj. socijalne pravde,,,

ne jugoslavenskog...

no..kad smo već kod nataliteta...pa poradi malo na tome..evo ja ću volontirati...rađale su i gđe u poznim godinama..a sa mnom se ne moraš ni seksati...dovoljno je da se kupaš nizvodno od mene...

što kažeš, a ?

sve dobro...

Tko je glasao

ma ti znaš @ Bigi

da sam i ja za više socijalizma...ali hrvatskog nacionalnog socijalizma...tj. socijalne pravde,,,

ne jugoslavenskog...

no..kad smo već kod nataliteta...pa poradi malo na tome..evo ja ću volontirati...rađale su i gđe u poznim godinama..a sa mnom se ne moraš ni seksati...dovoljno je da se kupaš nizvodno od mene...

što kažeš, a ?

sve dobro...

Tko je glasao

udahni pa pročitaj od početka...

... od čega je rasprava krenula? Od izjave kako je "jugoslavenstvo" najgora sila na svijetu, najveća antihrvatska tragedija.

Do 1990. su se Hrvati - pod teškom srpskom čizmom raseljavali po čitavom svijetu - ima nas cca 1,4 milijarde po cijelom svijetu.

A onda je 1991. počeo Kraj Terora - i stotine miliona Hrvata se vratilo u Hrvatsku Bez Čizme.

A po okončanju 1995. u Samostalnu Hrvatsku ulazi preostala milijarda raseljenih Hrvata - sve do jednog oni koji su otišli zbog teškog političkog terora, disidentskih knjiga, pjevanja Bana Jelačića u noćne sate...

... ili ne?

Tko je glasao

... od čega je rasprava

... od čega je rasprava krenula? Od izjave kako je "jugoslavenstvo" najgora sila na svijetu, najveća antihrvatska tragedija.

@zaphod, hajde malo smireno i hladne glave razmisli.
Kada sam upisao da je jugoslavenstvo to što uistinu i je - bio sam u pravu. Zato i jest rasprava krenula.
Hrvatima nikada nitko nije bio veći protivnik od jugoslavenstva. Ni AU monarhija, ni Turci, ni Mlečići a ponajmanje Srbi.

Jugoslavenstvo je navodno hrvatska ideja koja je za Hrvate poguibnija nego li sve što nam se dogodilo. Ne radi se tu o iseljavanju samo...
Puno je složenije i ti to itekako dobro znaš samo "šiljiš" bez potrebe jer protiv činjenica je bedasto "ratovati".

Tko je glasao

činjenica i "činjenica"

Ja nemam problema s - jugoslavenstvom, kao ni s - hrvatstvom.

Imam problema s negiranjem činjenica.

Imamo brojke. Za vrijeme "dvije jugoslavije" je broj Hrvata - ili stanovništva sadašnje RH - rastao, kontinuirano.

Ok, reći ćeš ti - rastao je i drugima. Bila su takva vremena. Nije bilo mobitela. Od osmero djece umiralo je troje. Itd.

No (Bigulica je gore stavila gomilu linkovlja) - u mnogim zemljama kojima volimo težiti - broj stanovnika raste i dalje.

A imamo i, pa ajmo reći - vukojebine - gdje broj stanovnika pada.

E pa sad... koliko ja vidim - trenutno smo - vukojebina.

Tko je glasao

E pa sad... koliko ja vidim -

E pa sad... koliko ja vidim - trenutno smo - vukojebina.
Mi smo bili, jesmo vukojebina i tako će ostati.
Do kada? eeeh, to je čistam nekaj drukčeše pitanje... :):):)

Tko je glasao

Dodatak

što su napravili oko 35 milijardi dolara ili eura.

Trebalo je stajati

što su napravili oko 35 milijardi dolara ili eura štete.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

evo

nek narod čita Istinu o zatiranju hrvata http://hr.metapedia.org/wiki/Protuhrvatstvo_i_izdaja

ova 'naravoučenie' metapedija je vrh, zborištar drvce i kraljica krezubih ppetra bi na ovim stranicama trebali učiti što je prava satira, a ne ono njihovo satiranje mozga.

Tko je glasao

metapedia wikipedija isti q @lignja

"Zloupotreba droga je upotreba kemijskih supstanci na način na koji štete fizičkom i/ili mentalnom zdravlju. Kako se uz droge zloupotrebljavaju lijekovi i alkohol, koristi se i naziv zloupotrebe supstanci.
Zloupotreba droga podrazumijeva konzumiranje zakonom zabranjenih droga (kao što su marihuana, ecstasy, heroin ili druge droge do kojih je moguće doći jedino ilegalnim putem) te zloupotreba legalnih lijekova koji se u apoteci mogu dobiti na recept ili bez recepta. Neki ljudi počinju zloupotrebljavati droge kako bi prevazišli stres i emocionalne probleme, dok drugi žele postići stanje opijenosti. Kasnije, kad se razvije ovisnost, osobe nastavljaju zloupotrebljavati droge da bi mogli funkcionisati i da bi izbjegli neugodne simptome apstinencijske krize."

sve dobro...

Tko je glasao

Ti rugobo na lošem alkoholu

stvarno si postao svakom govnu muha.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

bitno je da me slijediš

i da te uznemiravam...nedam vama jugošljamerima da se razmašate...

a pijem inače sve što mi dođe pod ruku..osim kolomasti...a preferiram skupu viljamovku koju je eto..volio i Slobo..

sve dobro...

Tko je glasao

Vi ustašuljadija

da vam nije stečevine iz Juge, strugali biste kontejere, kao i ovi što su imali nesreću "stjecati" u Nezavisnoj...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

stečevina iz Juge

tako..tako draga..samo se ti nama izjasni...hoćeš reći da bi Hrvati danas bili kruha gladni da nije bilo Juge...

prosječna plaća u RH-693 eura.

"Prosječna neto plaća u BiH je 25 posto niža od hrvatske i iznosi 520 eura, dok je plaća u Mađarskoj od 499 eura za 28 posto niža. Najnižu prosječnu plaću u regiji od 373 eura ima Srbija, što je 46 posto niže od one u Hrvatskoj."

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/prosjecna-placa-u-hrvatskoj-pala-za-d...

Zajednica sa Srbima unazadila nas je oko 100 godina..u svakom pogledu...

sve dobro...

Tko je glasao

Rasprava s glupanom gubitak je vrjemena

Ipak, moram reći da ti je prva rečenica točna.

Da, Hrvati bi danas bili kruha gladni da nije bilo Juge. Samo, još malo pa nestalo...

Prema paritetu kupovne moći, pojmu koji ćeš ti teško razumjeti - sve su nas zemlje nekadašnjeg istočnog bloka prepišale. Znaš, to su one zemlje kojima su se nekad rugali kako rasprodaju kamp opremu na Hreliću kako bi 5 dana mogli jesti najjeftiniju paštetu na našim plažama, ili se pak vratiti doma.

Stanje je u svim bivšim republikama lošije nego je bilo za vrijeme Juge, što i nije čudo s obzirom da su ih sve poharali odličnici nadahnuti kapitalom, nacijom i križom/krstom/polumjesecom. Kad se uzme u obzir paritet kupovne moći, odnosi među republikama slični su onima iz Jugoslavije.

Što se pak prosjeka tiče, pojam napravljen da bi i tupsoni poput tebe imali neku ideju o svijetu koji ih okružuje, on je izgledao otprilike ovako:

S-sirotinja
P-prosjek
B-bogati

Hrvatska u Jugi:

SSPPPPPPPB

Hrvatska Nezavisna:

SSSSSSPPPB

Moja mama, koja je potjerana u prijevremenu mirovinu (50/30) još davne 93. nakon što su joj odličnici rasturili inače prosperitetnu firmu, uz svoju SSS i minimalne uvjete za penziju danas ima 3.100, unatoč u ratu pokradenom mirovinskom fondu od strane Tuđmanovih odličnika i sretna je jer bi danas pod sličnim uvjetima imala 1.300.

I ti bi slično prošao da nisi postao špija, cinkaroš, zločinac i ubojica (mini odličnik) koji si je poduplao staž u Nezavisnoj. Unatoč tome, dobar dio svoje solidne odličničke pemzije duguješ upravo Jugi.

Tako da i dalje možeš lizati Tukijevu bistu javno, a Titovu tajno.

Eto, a sad reci fala, jer si iz ovog komentara puno naučio.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

"iz ovog komentara puno naučio."

nisam..znao sam i prije da si lažljiva glupača..koja će i lagati za Jugu a kontra Hrvatske..izmišljati..ne vidjeti očito...

usput naravno sugovornika vrijeđati..što više da mu bude mrsko ulaziti u raspravu....međutim..ja s takvima poput tebe imam iskustva...

Tvoja žal za Jugom je na nivou medicine...a još si k tomu i zločesta...da su valjale i prva i druga ne bi propale..valjale su samo Srbima...Juga je krava koja je pasla na cijelom teritoriju ali se muzla u Beogradu...

Mati ti ima mirovinu minimum 2 x veću nego što bi imala da je ostala Juga..realno..i bez obzira na paritet i kupovnu moć...

zamisli tek kolika bi joj bila mirovina da nisu Jugoslaveni i Srbi izazvali rat...

sve dobro...

Tko je glasao

Nije ti dobro piti kolomast od ranog jutra

ppetrin kvart bježi glavom bez obzira - http://www.index.hr/vijesti/clanak/alarmantno-slavonija-i-baranja-ostaju...

O tvom niti ne pišu u smislu ljudi, ali nađe se ponešto o megapljački sisačkih HDZ glavešina.

Srušili su i Palmiru...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

pih @ Bigi

iz škole gdje radi moja žena..ove godine se ispisalo dvoje djece...odoše s roditeljima u Njemačku...

slučaj 1. Mladi par s dvoje djece ..suprug je inače odrastao u Njemačkoj i radio..roditelji su mu u Njemačkim mirovinama..dvije kuće ovdje i veeelika kuća na moru...supruga je medicinska sestra i radila je do 1998. u Njemačkoj. Godine 2001. su se za stalno doselili...njega spominjem u mom dnevniku "Paul"..imaju stan u vlasništvu u Njemačkoj...on je imao malu izvoz-uvoz firmu i polako radio..uglavnom preko laptopa i 1-2 puta na poslovni put mjesečno..glumio direktora...dok je ona držala ,amki butik i zarađivala si plaćicu..

Onda je on odlučio zaigrati s većim igračima..u prvoj ligi..pa je počeo nešto s burzom i dionicama...i u kratko..spičkao..pazi sad: 300 000 Eurića..što ušteđevine što životnog osiguranja.

Ona je mogla početi raditi u nekoj ambulanti ili bolnici i kod nas..ali je tamo veća plaća..a on želi i dalje imati i džip i solidan manji auto..i supruga auto i on oko 5-6 skupih pušaka i isto toliko pasa...a to ne može osigurati na omanjem seoskom posjedu..gdje inače solidno žive njezini roditelji...pa su otišli u Njemačku..gdje on sada servisno održava neka specijalna vozila...a ona radi u nekom labaratoriju....baš sam ih neki dan častio roštiljem kod sebe

slučaj 2. Useljenici iz BiH...par naših godina...On je radio u Županijskim cestama..pomalo se bavio poljoprivredom..stariji sin mu se osamostalio ..oženio i živi u Zgb-u..a on je..pošto je Marina Lovrić s Žužićem sjebala ŽUC..plaće počele štekati..dao otkaz i otišao raditi u Njemačku..inače je vrstan majstor ...zidar-tesar- keramičar....zlatne ruke..dok je radio u Sisku..vozio je 10 godina starog mercedesa...neki dan sam bio s njime...novi opelov džip..

Sada ide i supruga i mlađi sin s njime...inače je starijem kupio stan u Zgb-u..kada je prodao nešto imanja u BiH..kod Banja Luke...

Još ima rodnu kuću kod Banja Luke..ovdje od Srbina kupljenu kuću..što me zamolio da malo popazim ..sad kad ne bude ni žena doma..pošto i inače kod njega nekad ostavljam auto kad idem u lov...

Znači..neki odlaze i zbog, samo zbog veće plaće i bolje zarade, ambicije..a neki istina i iz nužda..ili neće raditi s ćaćom na imanju ..želi se osamostaliti...

Što se tiče odlaska iz Slavonije i Baranje...za vjerovati je da je slično...a i odlaze i oni koji su došli "vlakovima bez voznog reda"..kad su komunisti protijerali tamošnje Njemce Folksdeutschere a naselili one koji su spaljivali parkete jer su bili navikli na zemljani pod...

ili kao jedan moj susjed..neoženjen četrdesetgodišnjak..nije htio s bratom raditi - dijeliti kamenoklesarski obrt...nego je radio u HT-u..dao otkaz..i sada radi po zapadnoj Europi..s firmom nekog Austrijanca putuje svuda po svijetu...

Ja da moram..sutra bih našao posla u 3 branše: detektivsko- zaštitarskoj, metaloprerađivačkoj i konjarskoj...svaka ergela ili uzgajivačnica konja bi me zaposlila jer znam..dodati vrijednost....bilo gdje u svijetu.

Uostalom.... da ostanemo na temi...odlaze vani raditi i iz drugih zemalja tebi neprežaljene Yu..samo je eto njima nekima..malo teže...zbog grešaka njihovih političara...

sve dobro...

Tko je glasao

slučaj 3.

(a znam za hrpu takvih)

Ovdje im je vrlo solidno, bolje nego mnogima, materijalna egzistencija je najmanji problem, afirmirani su u struci, često se mogu smatrati i javnim (nepolitičkim) osobama, ali osim što su sposobni i inteligentni, malo ih jebe humanost i empatija, pa za razliku od normalnog hrvatskog krezumice i turbokatolika, koji se osjeća tim većim što su drugi oko njega manji i tim bogatijim što su drugi siromašniji, ovima je muka od sveprisutne nesreće, siromaštva, beznađa i čobanluka, pa odlaze podizati djecu u nekom humanijem i perspektivnijem svijetu.

To su tzv. antibarbarus migranti, oni koje ti, ppetra ili ljiganini baš ničim ne bi mogli impresionirati.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Spaljivanje parketa

Spaljivanje parketa
I kad napišeš nešto ljudski i prihvatljivo ne možeš bez ustašijanja.

Moraš se prosrati – priča o kokoši i jajetu.

…a i odlaze i oni koji su došli "vlakovima bez voznog reda"..kad su komunisti protijerali tamošnje Njemce Folksdeutschere a naselili one koji su spaljivali parkete jer su bili navikli na zemljani pod...

1. Iz čitave NDH iseljeno je što organizirano, a što neorganizirano oko 100000 Srba

Odmah po osnutku NDH donesena je Zakonska odredba o nekretninama tzv. dobrovoljaca prema kojoj su svi posjedi koji su dodijeljeni dobrovoljcima između dva svjetska rata postali vlasništvo države. Budući da su dobrovoljci bili u najvećoj mjeri Srbi, ova se odredba odnosila na njih. Potom su poduzeta iseljavanja Srba sa spomenutih područja, a na ista su doseljeni Hrvati, odnosno Slovenci iz njemačkih područja u Donjoj Štajerskoj. Iz čitave NDH iseljeno je što organizirano, a što neorganizirano oko 100000 Srba. Doseljeni Hrvati bili su uglavnom podrijetlom iz Hrvatskog zagorja, Dalmacije, Hrvatskog primorja, Podravine i drugih krajeva, a čini se da ih je bilo između 7000 i 8000 obitelji, odnosno između 40000 i 45000 ljudi te da su naseljeni u najvećem broju 1941. godine. Na području Baranje mađarske vlasti nisu poduzele iseljavanja takvog opsega, ali su iseljeni Srbi doseljeni u međuratnom periodu i manji dio Hrvata. U isto vrijeme Nijemci su premještani iz zapadne Slavonije u istočnu Slavoniju i Srijem. Nijemcima su se dodijeljivale obradive površine u okolici Osijeka, a kolonizacija je obuhvatila i dio Poljaka iz Bosne i Hercegovine koji su bili na području ratnih operacija. Organizirano koloniziranje u Slavoniju završilo je 1944. godine, kada su se navedenom području počele približavati jedinice Crvene armije. Pri završetku ratnih operacija u Slavoniji najveći dio koloniziranih obitelji vratio se u svoje ishodišne kotareve.

Odmah po osnutku NDH osnovani su uredi za preseljenje pripadnika njemačke narodnosne skupine. Približno 30000 Nijemaca iseljeno je s područja zapadne Slavonije na područje istočne Slavonije i Srijema do kraja 1944. godine. Najveći val iseljavanja Nijemaca iz Slavonije uslijedio je 1944. kada je Kulturbund iselio oko 110000 Nijemaca u Njemačku. Primicanjem Crvene armije i partizana iseljavanje Nijemaca postaje kaotično i počinje poprimati obilježja bijega. Koncem rata iseljavaju se i Mađari, ponajviše zbog mobilizacije u partizane.”

2. u Baranju kolonizirano 7200 Hrvata, 600 Srba i 200 Slovenaca

Odlukom Predsjedništva AVNOJ-a pitanje njemačke imovine u Jugoslaviji riješeno je beskompromisno. Domaći jugoslavenski Nijemci izjednačeni su s Nijemcima iz Reicha i proglašeni neprijateljima jugoslavenskih naroda, a njihova je imovina eksproprirana. Na području Hrvatske veće količine obradivih površina koje su pripadale Nijemcima. ušle su u agrarni fond za unutarnju kolonizaciju. Osim njemačkih sela, u istočnoj Slavoniji bilo je napušteno i šest mađarskih sela. Na napuštene posjede trebali su u prvom redu biti naseljeni veterani iz partizanskog rata. Prije naseljavanja novih kolonista trebalo je prvo iseliti kolonizirane seljake iz vremena NDH koji su u najvećoj mjeri potjecali iz Hrvatskog zagorja i Dalmacije. Uz ove, trebalo je vratiti i svojevoljno nastanjene muhadžire iz Bosne i Hercegovine koji su prebjegli na slavonsko područje pred ustaško-partizansko-četničkim sukobima. Prva kolonizacija koja se provodila nakon rata bila je u Baranju. Ondje su prvi kolonisti iz Hrvatskog zagorja pristigli već 1946. godine u Čeminac. Nedugo potom kolonizirana su i naselja Kozarac, Petlovac, Grabovac, Darda, Kneževi Vinogradi, Popovac, Branjina, Jagodnjak, Karanac, a osnovano je i novo naselje Novi Čeminac. Međimurci su naselili Kozarac i Petlovac, a Zagorci Čeminac i Grabovac. S Banije su se doseljavali Srbi u Jagodnjak. Tako je u Baranju kolonizirano 7200 Hrvata, 600 Srba i 200 Slovenaca. U Slavoniju su kolonizirani uglavnom Hrvati iz kotareva Prelog, Ivanec, Varaždin, Čakovec, Novi Marof, Split, Šibenik, Sinj, Knin i Benkovac, a odredišni kotarevi su bili Vukovar, Osijek, Vinkovci, Slatina, Đakovo i Virovitica.

Tko spaljuje parkete u Baranji? Varaždinci, Splićani?

http://www.slideshare.net/tcrisolli/demografske-promjene-u-slavoniji-u-dvadesetom-stoljeu

http://www.vrilo-mudrosti.hr/slavonija/slavonija1.htm  o naseljavanju Ličana u Slavoniju i Vojvodinu

Tko je glasao

Jugonarikača koja uporno

Jugonarikača koja uporno želi vrijeđati Hrvate i Hrvatsku, jer su njeni teroristički zemljaci, pobjegli podvijenih repova, zbog straha od vlastitih zločina, koje su radili ne bi li svoju smrdljivu državu širili na naše sveto tlo!

I zato se raduješ što naši mladi odlaze.
Uporno im medijski razvijate i prenosite svoju mržnju, ali shvate oni što je domovina kada budu u tuđini.

U početku iz njih govori revolt, ali mnogi će shvatiti da im je za njihov odlazak zaslužna tvoja jugožgadija koja namjerno radi zlo RH da bi, kao što ovdje i radi, svoju jugosmradiju prikazivala boljom i opravdavala četničku agresiju.

Tko je glasao

Moš se ti pjenit kolko hoćeš

...ali jednostavna je činjenica da odlaze glavom bez obzira baš od babuskara kao što si ti. I odlaze s veseljem, da se nikad ne vrate.

Iskreno, mene boli k... - ja sam sama dugo i često živjela vani, ne vidim u tome nikakav problem, naprotiv, svatko tko se mrdne iz ove kaljuže može samo nešto dobro naučiti i steći pokoje pozitivno iskustvo, ali s obzirom da to vas ustašuljadiju toliko rajca i pali, rado potežem upravo taj argument - bezglavog bijega bez žaljenja iz novostvorene i Nezavisne... u kojoj je hrvatska puška na hrvatskom ramenu, a hrvatska novčarka u hrvatskom džepu.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Kraj Orsatovskih metoda-mogućnost zapošljavanja i Hrvata u RH

Kada se riješimo jugoslavenčina, poput tebe, hrvatska će puška biti na hrvatskom ramenu, a hrvatska novčarka u hrvatskom džepu.

Uključit ćemo hrvatsko iseljeništvo koje su kukurikavci i Koalicija narodnog sporazuma odsjekli od RH i s njima ćemo biti jači.

A onda ćemo od tvojih potraživati 35 milijardi dolara ratne odštete i pomoći svojoj mladosti krenuti u poduzetništvo u RH, kada na Zapadu nauče što je to, jer komunjare jednostavno nemaju te "kompetencije", a i roditelje su im naučile lošim stvarima, pa mladi nisu mogli učiti na roditeljskom primjeru i teško ej u poduzetništvu kretati od nule.

I pozapošljavat čemo nešto hrvatske mladosti kada se ova srpska u deseterostruko većem broju od postotka iz stanovništva pokupi s kukuriku vlasti iz naših institucija vlasti, javnih medija, policije, uprave, javnih poduzeća, službi za zaštitu države.: kako došli- tako otišli -s kukurikavcima.

Vrijeme je prestanka Orsatovskih zapošljavanja srpske omladine u RH javne institucije, u deseterostruko većem postotku, nego ih je u stanovništvu RH. Odnosno vrijeme je prestanka diskriminiranja Hrvata pri zapošljavanju u javne službe i državnu upravu.

http://pollitika.com/za-posao-u-pravosudnoj-policiji-nazovi-098-477-911-...

Tko je glasao

med & mlijeko...

... naravno, čim uvedemo Za dom spremni i čim nam Srbija da komadić papira na kojem piše "ovo je 35 milijardi trilijardi nečega" - bit ćemo najspješnija zemlja na svijetu...

... a tek kad otpustimo Srbe, a zaposlimo Prave Hrvate - to će biti raj na zemlji

p.s. Ti ne samo da si fašist, ti si glupi fašist.

Tko je glasao

Jugošljam uvijek brani povlaštenost Srba i diskrim. Hrvata

Srbija je na Međunarodnom sudu u Haagu označena kao agresor na RH, što omogućava traženje ratne odštete od nje.

Sbijanski je problem kako će namaknuti sredstva za ratnu odštetu Hrvatskoj!
Ako nema "živog novca" imaju nekretnina, zemlje,...

Gluparaš!
Sve iznad postotka u stanovništvu je diskriminacija Hrvata i povlaštenost Srba i ti si jugošovinist, Hrvatofob i velikosrbofil.

Kukuriku je zapošljavala bez natječaja, pa će bez natječaja i otići oni koji su s njima došli.

Budući su čak i Hrvatski vladu srbizirali u deseterostruko većem postotku nego je Srba u RH, vrijeme je da uživaju u ravnopravnosti: koliko u postotku-toliko u vlasti, u medijima, među zaposlenima, ali i među nezaposlenima.

Uvijek si spreman braniti diskriminaciju prema Hrvatima, čak i u Hrvatskoj, te povlaštenost Srba- kao što i radi svaki jugošljam od osnutka SFRJ do lustracije svih koji su teško štetili RH (jugokomunjare, ali i ZZP-aši-memorandumaši,)

Ako je netko fašist, glupi fašist u RH, to je jugošljam koji se zločinački i podrivački odnosi prema RH i Hrvatima. Među njih pripadaš- tu te cijene!

Misliš da smo još u Jugoslaviji, pa da bi Srbi morali biti povlašteni u RH.

Piši, gotovo je!
Slijedi im čista ravnopravnost s Hrvatima, a ne povlaštenost. Morat ćeš se naviknuti na to, kao i ostali.

Dok se taj odnos ne ustali slično udjelima u stanovništvu, Hrvati su diskriminirani u vlastitoj državi, a to više ne žele i neće trpjeti.

Zato lustracija što prije, jer nam orsatovski uvlače svoje. Na zajedničkom radu protiv RH.
kukuriku je to i pokazala i dokazala.

Zato s kime su, bez natječaja došli, s time i odlaze! I drugi, a ne samo oni imaju jednako pravo birati svoje suradnike po ministarstvima.

Dosta je onoga: "Mi radimo kako hoćemo, a ako isto naprave prema nama, onda ih nazivamo fašistima"!

Gotovo je i s time- mirnim putem!

I svaki puta kada neki Srbin u RH, s ponosom ističe hrvatsku zastavu, cijeni RH kao svoju državu, brine o njenim, a ne srbijanskim interesima, on je naš Hrvat!

Nažalost takvi su više iznimke, nego pravilo!

I zato lustracija, da i memorandumaške Srbe izlustriramo od naših Hrvata srpskoga roda!

Budući si ZZP-aš, ti si pravi fašist prema Hrvatima. Lijepio si im zločinačku etiketu, a srpske krvnike si svojim djelovanjem nastojao pretvoriti u žrtve- tipičan pokvareni memorandumaš. I sada braniš njihovu povlaštenost ! Podmukloš jugošljamerski!

Zbog neprijateljskog djelovanja protiv RH, podliježeš lustraciji!

Tko je glasao

Ma viđe je kako se nameračila

ppetrice, vidim da priželjkuješ nekakvu veliku smjenu u kojoj bi se i ti omsrsila, ali podsjećam te da su za korisne budale poput tebe namijenjena ona najšugavija mjesta lizatora političkih guzica, koji obično i s prvim daškom vjetra iz tih istih guzica otperjaju.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Pokvareni sude po sebi,a ti

Pokvareni sude po sebi,a ti takva jesi!

Ja sam ekonomski neovisna. Imam šume, polja, vinograda, voćnjaka, dobro zarađujem (zato i imam vremena za pollitiku), nemam dugova- sve zdrava ekonomija, pa ne moram trpjeti stranačke laktaroše.
Ovo što si nabrojila ostavljam tebi, očito si u tome uvježbana i znaš kako to ide.

Vjerujem da si bila vani- u Srbiji,, imaš sve njihove osobine pisanja: mržnja prema Hrvatima, žal za Krajinom, frkalistički riječnik, sklonost vulgarizmima, ... , a koliko si političkih guzica izlizala govori i tvoja (ne) kultura!

Tko je glasao

Ohoho... lizatorica guzica iz uvjerenja, a ne iz nužde

Da, ima i takvih!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Opet sudiš po sebi i

Opet sudiš po sebi i svojima!

Ne možeš ti poznavati plemenite Hrvate, kada si drugog soja, neplemenitoga, lažljivoga, podmukloga,..., lizačkoga,...

Tko je glasao

Tebi mora da se jako zmešalo

kad si sebe stavila u kontekst plemenitosti, ali eto, kad već nikom drugom to ne bi palo niti na pamet, moraš sama.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Da bi nešto bio, moraš to

Da bi nešto bio, moraš to biti, jer nisi to što jesi, po što te neki drugi gledaju ovakvim ili onakvim!
Dakle, ja jesam plemenita, jer sam odgojem usvojila plemenitost svoga naroda!

Vidiš da sam i prema tebi plemenita, pa te nastojim popraviti i na tvoj primitivni rječnik, ne odgovaram na isti način. To je moguće zato što te ne mrzim.

To je razlika između nas i vas.

Vaši komentari (ZZP-aši, jugošljameri, jugonacisti,...- ovo nisu uvrede nego politički realni opis onoga što jeste) su puni mržnje , čim netko napiše nešto afirmativno za RH i Hrvate.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci