Tagovi

Povratak kao uzmicanje - Ante Đapić i hrvatska politika

Ovih dana možemo čitati u hrvatskim medijima, Jutarnjem listu i Glasu Slavonije, da se Ante Đapić vraća u hrvatsku politiku, te da ima namjeru opet postati saborski zastupnik.

Ovaj dnevnik sam podijelio u dva dijela. U prvom dijelu ću pokušati napraviti jednu analizu pozicije HSP-a i Đapića iz rakursa Sanaderovog HDZ-a kao one stranke na vlasti koja je imala dovoljnu moć atomizirati pravaše. To je od početka bila neravnopravna utakmica, sa unaprijed izvjesnim rezultatom. Sanaderizacija hrvatske politike usadila nam je nekolicinu predrasuda kojih će se biti teže riješiti, negoli samoga Sanadera.
Nakon tog 'opravdavanja' Đapića i HSP-a, pokušat ću precizno ponoviti neke stavove zašto se Đapić ne bi trebao vratiti na hrvatsku političku scenu.

I.

Osim građana koje je iskorištavao, postoji samo jedna i izričita politička žrtva koja je morala podnositi svu moć Sanaderovog iživljavanja. Najveća žrtva Sanaderove diktature je Ante Đapić. Pozivam sve građane, a posebno novinare, da mi pokažu jedan jedini tekst koji je afirmativno napisan od 2003. o Anti Đapiću i HSP-u. Jedan jedini! Hrvatski građani se mogu na ovome primjeru zapravo uvjeriti koliko je u hrvatskom društvu zapravo sanaderovština duboko ušla pod kožu sustavnim medijskim demonizacijima bivšeg predsjednika HSP-a (i ne samo njega). I koja je još uvijek djelatna. Jer, a to je ono najgore, Sanader nas je naučio misliti na svoj način.

Političkoj propagandi se najbolje suprostaviti činjenicama. I propaganda se koristi nekim činjenicama, ali na način da ih prilagodi onome tko je platio prilagođavanje. Ovo tvrdim: Sanader je najveći dio novca iz crnih fondova potrošio na rušenje HSP-a i Ante Đapića.

Pogledajmo činjenice: 2003. godine HSP ima u Saboru 8 zastupnika. Nakon uhićenja Ante Gotovine 2005. rejting HSP-a raste na 14,3%. Na izborima 2007. godine HSP jedva preživljava potop – imaju samo jednog zastupnika. Postavljam pitanje: što se dogodilo od 2005. do 2007. godine a da bi se opravdao ovakav strmoglavi pad HSP-a? Ante Gotovina je još uvijek u zatvoru. U zatvor ga je poslao baš Sanader, uz poznatu Šeksovu krilaticu: locirati, identificirati, uhititi, transferirati. I opet su uspjeli pobjediti. To se dogodilo zato što su marginalizirali HSP, dio njihovih birača preuzeli a dio pasivizirali.

Politička propaganda koja je korištena u ovom slučaju nipošto nije originalna. Ona je zapravo provedena prema udžbeniku. Npr. Sanader se nalazi u Salzburgu i istražnom zatvoru. Svima nam je više-manje poznata njegova pozicija u sustavu kojemu je on bio glava. A kada biste pitali prosječnog građanina, ili recimo vas osobno, šta mislite tko je gori Ante Đapić ili Ivo Sanader, malo bi se ljudi suzdržalo da ne kažu da su isti. Baš u toj percepciji se krije dubina Sanaderovog zahvata u bit hrvatskog političkog društva. Jer svima nam je poznato da je Đapić lažni magistar, a malo kome je poznato da je na Splitskom sudu 2005. godine oslobođen svih optužbi. A možda i vas zahvati jal kada vam kažem da je gospodin Đapić, od raznih medijskih kuća na ime odštete za klevetu do sada zaradio više novaca nego kao saborski zastupnik. Krvav je to novac. Bolje da je prodao stranku HDZ-u.

Tu sada dolazimo do druge predrasude koju nam je Sanader usadio: Đapić je HSP prodao HDZ-u. Samo mi nije jasno zašto je onda platio Thompsonu da ne pjeva za HSP? Ili zašto je naredio Davorinu Mlakaru da dopusti registraciju HSP-a dr. Ante Starčević, iako je stranku istog naziva 1994. želio registirirati gospodin Krešimir Pavelić, pa je dobio odbijenicu jer se naziv stranke ne razlikuje dovoljno od izvornog HSP-a. Ono što nije bilo zakonito 1994. postalo je zakonito 2009. A zakon se nije mjenjao. Ali jest premijer države. Nadalje, ako je HSP prodan HDZ-u, zar se ne bi očekivalo da je u interesu HDZ-a jačanje HSP-a? Da, da je istina ono što nam je Sanader preko medija rekao.

Prije nekoliko dana mogao se pročitati naslov u medijima: Sačić je Đapićev čovjek. U petak je stajao natpis: Tajni dogovor: Đapić na čelo HSP-a, a Sačić u Sabor.

U čemu je problem? U rečenici da je Sačić Đapićev čovjek nalazi se sanaderovska uvreda. Jer su nas mediji naučili da je Đapić loš čovjek, pa je svaki Đapićev prijatelj ili član stranke isto takav. Ali nam je HDZ pružio jednu varijantu časnog uzmaka: postoji HSP dr. Ante Starčević kojemu je on dopustio registraciju, pa oni članovi koji su pravi pravaši, mogu ići u tu stranku. Samo da ne idu kod Đapića.
Drugi naslov cilja na našu naivnost i sklonost urotama. Jer, zamislite, Đapić bi se rado vratio na čelo HSP-a, pa mu je za to potrebna urota. I to će se dogovoriti sa Sačićem. Ovakav scenarij mogu izmisliti samo sanaderovi bivši plaćenici. Ako niste znali, ja ću vam reći: Danijel Srb, predsjednik HSP-a pobjedio je na izborima za predsjednika stranke između tri kandidata, tajnim glasanjem 1200 izaslanika. A na koji način je Jadranka Kosor izabrana za predsjednicu HDZ-a i, što je strašno i kriminalno, za premijerku države? Tajnim glasovanjem? Između nekoliko kandidata? Ne, gospodo, postavljena je na prijedlog capoa Ive Sanadra, a podržana je pljeskom 10 000 vjernih pristaša. S jedne strane imamo totalitaristički HSP na kojemu se između tri kandidata demokratski bira predsjednik, a s druge strane imamo demokratski HDZ na kojemu se uopće ne bira, već se postavlja ne samo predsjednica stranke nego nova premijerka.

Možete pročitati u Nacionalu članak u kojem se govori o okupljanju desnice, pod Sačićevim vodstvom. Nagradno pitanje: koja se stranka niti ne spominje? HSP. A Sačić je javno rekao da simpatizira HSP. Međutim, dobro je da je Sanader u zatvoru, pa se za koju godinu može očekivati da će i njegov utjecaj na medije opasti. Odnosno njegove stranke.

Narod se pita – postoji li alternativa? A ja postavljam sljedeće pitanje: koja parlamentarna stranka u ovom sazivu Sabora, niti ikada prije, nije bila na vlasti u Republici Hrvatskoj? Samo i jedino HSP. Zašto onda narod ne bi glasao za HSP? Pa nisu ludi. Sanader je rekao da Đapić ne valja. A Sanader je u Salzburgu. Dakle, bio je u pravu.

II.

Iako smatram da je dobar dio negativnog imagea koji danas trpi Ante Đapić Sanaderova medijska kuhinja, opet smatram da se gospodin Đapić, ako želi dobro HSP-u, ne bi trebao vratiti na političku pozornicu. Baš zbog tog negativnog imagea. Jer je njegov ugled toliko ocrnjen da se odražava na cjelokupan rad i rejting stranke. Neko bi mogao reći da nisam logičan, jer s jedne strane smatram kako je veliki dio negativne slike u javnosti iskonstruiran Sanaderovim crnim fondom (možda ste primjetili da je Jutarnji list bio osobito sklon velikom Vođi, kao što sada vrišti o Sanaderu kao hobotnici), a s druge strane ga pozivam neka se ne aktivira. Zašto se Đapić ne bi trebao vratiti, ako je politički nevin?

(nadam se da oni kojima na ovu formulaciju skače tlak na 300 neće smetnuti sa uma da HSP nikada nije bio na vlasti na državnoj razini, a na one koji bi me željeli dobrohotno podsjetiti da je HSP bio u koaliciji sa SDP-om u više slučajeva, poručujem: to mi je poznato, samo mi nije jasno zašto se zbog koalicije SDP-a i HSP-a samo HSP razapinje kao prijetvorna stranka, a nikome ne pada na um zbog istog razloga prozvati SDP?)

Na hrvatskoj političkoj sceni još nije zaživjelo političko načelo da se stranka ne smije koristiti kao servis, već da dužnosnici stranaka trebaju misliti na stranku u cjelini, a ne na vlastitu korist. U toj konstataciji zapravo leži sva Đapićeva negativnost ali to nije samo njegova boljka, odnosno boljka HSP-a. Međutim, to je nešto što će se rado drugima zaboraviti. Ovo želim reći: budući da Ante Đapić ne kotira dobro među potencijalnim biračima, te služi kao sredstvo napada na HSP, ne bi se trebao kandidirati za Sabor, te bi trebao prepustiti svoje mjesto drugim ljudima. Ali je teško stojati sa strane, pogotovo kada se namiriši situacija u kojoj bi HSP mogao proći dobro na izborima. Ali taj dobar prolaz ovisi i o tome da li će se počasni predsjednik kandidirati ili ne. To je politička odgovornost koju svaki političar mora imati na umu. Recimo, Čačić na svojoj savjesti i računu ima puno više političkih grijeha, pa nikome ne pada na pamet rugati mu se i prozivati ga zbog pada rejtinga HNS-a. Ali HNS nije HSP. Iz Sanaderova kuta gledanja.

Vrijeme je da se ostavimo dvostrukih kriterija. Ako budemo sve stranke mjerili istim aršinom možda dođemo do poražavajuće činjenice da su sve hrvatske stranke iste, ali barem nećemo živjeti u iluziji da to nije istina. A ukoliko su sve iste, a vi neznate za koga glasati, onda ćemo uzeti jedan veliki šešir, pa neka božica fortuna odluči tko će nas predstavljati, kad mi više sami nismo sigurni u to.

Bolje da sudbinu svoje zemlje damo fortuni u ruke, negoli aklamaciji 10 000 pristaša velikog Salzburškog vođe. Kojima smo do danas svi na usluzi i uzici. Do izbora.

Komentari

Srb demokratski izabran za predsjednika HSP-a :)

Mora da se šališ.
Na tom sam Saboru bio izaslanik i bio sam do kraja upućen u rolku koju je Đapić napravio.
Nisi spomenuo 3000 članarina koje su preko noći plaćene od ne znam koga i 300 deputata koji su instalirali Srba.
Nisi spomenuo da su na sabor došla djeca koja nisu znala nabrojiti ni sve kandidate.
Nisi spomenu da su tim istim deputatima odmah po završetku sabora isplaćivane dnevnice.
itd itd itd da ne nabrajam dalje

Anto Đapić je đavolji sluga
A zašto ga Sanader nije volio pa jednostavno jer izdajice ne vole ni oni koji od njih imaju koristi!

Tko je glasao

Čičci

Da je HSP ono za što se predstavlja, o Đapiću već dugo ne bi bilo ni riječi.
Otišao bi davnih dana, onda kada je HSP doživio izborni poraz!

Slučaj Đapić i slični, unutar tzv. "demokratskih" političkih stranaka, samo je pokazatelj kako one više sliče vojničkim formacijama, nego li demokratskim strukturama.

Kako uopće pomišljati da se netko može nositi s državnim problemima u Saboru, kada nije u stanju politički se otresti osobe koja šteti, ne samo vlastitoj stranci?
Umjesto da stvaraju neku nove programe i metode rada, oni se troše na istrošene!

Takvi političari podsjećaju me na čičke utrljane u kosu nedužnih!

Tko je glasao

Sve sto sam imao reci o toj

Sve sto sam imao reci o toj temi sam rekao jos prije vise od 3 godine.

http://pollitika.com/kako-je-dapic-rusio-srusio-hsp

I dalje stojim pri tome. O Sanaderu ne bih trosio rijeci, mozda samo da ponovim da bi rado poslusao vijest da je zaplutao Salzach-om, glavom prema dolje , naravno.

Tko je glasao

Za čitatelje "sa strane",

Za čitatelje "sa strane", dakle za one koji posljednjih dvadeset godina ne žive u Hrvatskoj, propagandni uradak poput ovog dnevnika bi možda i mogao zvučati kao ozbiljno štivo u kojem se analizira desni krak političke scene u Hrvatskoj. Međutim, kod svih koji su bili tu, napisano može izazvati tek čuđenje što nekome uopće može pasti na pamet pokušaj da se Đapića rehabilitira i pokuša prikazati ne samo kao još relevatnog političara već i onoga tko bi Hrvatsku mogao povesti u tzv. bolju budućnost.

Zbog toga je nesvrsishodno trošiti vrijeme na ozbiljnu polemiku o tome trebamo li više vjerovati sebi i svojim očima i ušima ili onome u što nas dnevnikom pokušavaš uvjeriti.

Uspio si nadmašiti čak i Kosoričinu sliku o relaksiranoj naciji a Jakov Sedlar s onim svojim filmom o Đapiću može samo kaskati za tobom i usput učiti kako se to radi.

B-52

Tko je glasao

Ma koliko Đapić bio dodar glumac

Ma koliko Đapić bio dodar glumac a Marko branilac udbaškog projekta, fakti govore suprotno.
U ovoj državi u poslednjih 20 godina, bez udbinog odobrenja nije se moglo ni prdnuti, a kamo li donijeti odluku da Đapić zamjene Paragu.
Još uvijek se ne zna da je u HSLS-u, najveći posao u uništenju te stranke, odigrao agent KOS-a Zlatko Kramarić, kojeg je udba po običaju nagradila mjestom u "hrvatskoj" diplomaciji.
Unatoč pušćanju magle i zelnog dima, prave istine o stvaranju lažne demokracije u RH, polako izlazi na vidjelo.

Tko je glasao

Ovom izvaranom i napaćenom

Ovom izvaranom i napaćenom narodu,namjanje treba Đapić,tajni agent,SDPa i HDZa,kada vide da HSP jača i da ga treba razjebat,izvuku jokera,Đaponju.
Ante,sto ti iruda,idi u Ćaprazlije,uzmi penziju, i ne vraćaj se više nikad.
Jer moglo bi ti se i zamračit pred očima.

M.
Lobor,grad.

Tko je glasao

"Neprijatelj mog neprijatelja

"Neprijatelj mog neprijatelja moj je prijatelj " ! Nek napokon izađe istina na vidjelo , nek se vidi kakvi su to ljudi u HDZ - u i njihovi plaćenici "pljuvači" . Dolje HDZ i lopovi , živjela Hrvatska !

Hsp ima moj glas.

Dum spiro spero

Tko je glasao

"Neprijatelj mog neprijatelja

"Neprijatelj mog neprijatelja moj je prijatelj " ! Nek napokon izađe istina na vidjelo , nek se vidi kakvi su to ljudi u HDZ - u i njihovi plaćenici "pljuvači" . Dolje HDZ i lopovi , živjela Hrvatska !

Hsp ima moj glas.

Tko je glasao

Đapić -agent udbe

Đapić -agent udbe, te nije nikakav desni, polu desni, ni ultra desni. U udbaškom igrokazu višestranačja, instaliran je u stranku koja je oteta Paragi . Paragu kojeg udba nije mogla kontrolirati, zamjenio je Đapić, vješto glumeći ustašu čime je tzv. politička paleta bila popunjena.
Tuđman je na taj način popunio sve fasete od lijeva do "krajnje" desna, te za se prisvojio zlatnu sredinu kako bi pred svijetom glumio da eto Hrvatska ima umjerenu demokratsku stabilnu vlast! Šara, laža, i još jedna predstava hamleta u mrduši donjoj.

Svi u RH znaju da je ovo istina, ali mudraci po pollitici još dobivaju lovu da mute i pušćaju maglu i zeleni dim.

Tko je glasao

@rush

Svakih sam gluposti pročitao ali ova nosi zlato.

Tko je glasao

agent KOS-a

Istina je da je SIS 1992. godine otkrio da je Đapić bio dužnosnik «Kontraobavještajne službe Jugoslavenske narodne armije» (KOS JNA) o čemu je pisao zagrebački tjednik Nacional 27. studenog 2001. godine. Kad je Tuđman saznao što mu je tajna služba razotkrila, da je Đapić doušnik, ucijenio ga je njegovim doušničkim dosjeom, pridobivši ga za doušničku suradnju na razbijanju HDZ-u najvećeg oporbenog konkurenta – HSP-a. Dosje je i objavljen a Đapić to nikad nije ni demantirao.

Tko je glasao

Čovječe, kad čujem tko je sve

Čovječe, kad čujem tko je sve bio u KOS-u i UDBI, doista pomislim da se njima ne bismo više trebali pretjerano baviti ;) Ima ih ko' pionira...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

ubijaš me u pojam

Sad tek ništa ne kužim.Ideš li ti nazad u HSP ili ????

Tko je glasao

rasulo HSPa se desilo u

rasulo HSPa se desilo u posljednjih devedeset dana kampanje pred parlamentarne izbore 2007 godine i sanaderova rečenica koju gore spominješ je definitivno bila iznimno efektna te je polučila svrhu

ako postoji jedno jedino dobro djelo koje je HDZ napravio ikad, onda je to upravo apsorbiranje radikalne desnice koja se evo posljednjih mjeseci diže iz pepela (iako bi je trebalo, ako ima imalo mudrosti, spriječiti u tome)

ante đapić je elementarna nepogoda i sramota za samog sebe, za HSP a potom i cijelu hrvatsku politiku, lik koji nije apsolutno ničime pridonio ali je istovremeno koristio svaku moguću i nemoguću priliku da osobno profitira (sjetimo se samo kamen ingrada i tih dogovora)

osim što se nadam da će đapić prije ili kasnije doći na red pravosuđa, ako je to potrebno, slažem se i s time da ponovno preuzme HSP te da ga ovaj puta uništi do kraja

Tko je glasao

rasulo HSPa se desilo u

Ti mrak kao da si svo ovo vrijeme živio u Bangladešu ili se u najmanju ruku spustio s Kriptona a ne da obitavao u Hrvatskoj.Iskreno iz tebe nedvojbeno izlazi mržnja ne toliko prema Đapiću (što je manje važno) koliko prema tzv. desnici ili kako veliš radikalnoj desnici.Ne vidim po čemu je to HSP bio i jeste radikalan, po osnivanju HOS-a možda i obrani zemlje, po tome što je ukazivao na srbe kako ti veliš kao elementarnu opasnost za sveopći opstanak Hrvatske, ili što se možda zalagao u parlamentu za zakon o lustraciji, ZERP-u itd.Bojim se da si malo previše u svom odgovoru iznio svojih subjektivnih iz ne znam kojih razloga negativnih emocija (mržnji).Đapić i HSP kakav god da je iznjedrio je 2004.g. osam saborskih zastupnika, a koliko je npr. tzv. građanska ili ti urbana alternativa ala HNS imao tada i sada ima mandata.Po čemu je to Đapić bad guy a Čačić good guy, ma nemoj molim te.Čačić je iza sebe ostavio pustuš u vidu 150 Kamen-Ingrada, da bih te malo prisjetio budući te izgleda neko vrijeme nije bilo doma pogledaj ovo: http://online-press.hr/uspon_radimira_cacica_90ih_o_knjizi.html
Takovih priča iz Hrvatskih vladajućih i koalicijskih stranaka ima pun sepet.Banderos je npr. do unazad godinu dvije bio Supermen, danas pak ti bokca običen tat, Linić i INA velika ljubav, Fižulić, Obersneel, Jakovčić kukuriku i ode istarska obala i nekoliko sela, Mesić-Našice-cement i frend koji posuđuje mrtvo ladno milijun,dva, koliko već treba, tvoj voljeni sadašnji el prezidente 5, 6, 7 stanova, honorar od Nobelove nagrade
http://www.advance.hr/clanak/josipovic-nemam-pet-stanova-nego-cetiri/
Mrak nemojmo se varati i lagati, nemoj trest žbun nemaš pojma što iz njega možeš istjerati, međeda, nosoroga, nikako ne lisicu.Nadalje tebi mrak pitanje: možeš li mi suvislo odgovoriti iz kojeg razloga dvojica saborskih zastupnika HSP-a kojima su novi mandati praktično bili zajamčeni naprasito i bez objašnjenja odlaze iz stranke, volio bih to znati jer sam skučenih dosega po takovim pitanjima.Sanader izjavio čuvenu rečenicu "Glas za HSP je glas za SDP" i svim glasačima HSP-a se dogodio klik u glavi, ma hajde molim te, pročitaj još jednom za svaki slučaj Pilov Dnevnik.Nadalje Đapić nije nelegalno oteo stranku HSP kako to neki imputiraju ovdje već na ništa manje niti drugačiji način od Sanaderova otimanja HDZ-a Pašaliću, ne ću o motivima i konzekvencama ali tako je to bilo, potpuno legatis na "Kutinskom saboru" 11. rujna 1993.g. (ja bio).No, o Sanaderovoj krađi HDZ-a se šuti i to je tabu tema dok o Đapiću i preuzimanju HSP-a zna i vrabac na grani.Za kraj mrak: desnica je svakom narodu, društvu i državi naprosto nasušno neophodna kao ionizator i pročistač zraka od raznih vrsta zagađenja, bila ona to i ekstremna kako ti veliš ma koliko je mrzio.

Tko je glasao

siouxhos iliti Đapićev potrčko

Nemaš ti veze o ničemu, praviš se glup kada spominješ glas za HSP je glas za SDP. Sanader je to izjavio jer nije glup poput tvog prasca lažnog magistra i osječkog dezertera đaponje koji je rekao da mu ne bi bio problem koalirati sa SDP-om na državnoj razini jer imaju pozitivna iskustva na lokalnoj.
O tome da đaponja nije oteo stranku ne vrijedi ni spominjati. Normalno da si bio u Kutini kada si igrač HDZ-a kao i đaponja. Ovakve bajke možeš pričati svojima u Primorskoj 5 a ne ovdje. A nisi ni vrijedan da spominješ HOS.

Tko je glasao

siouxhos iliti Đapićev potrčko

HSP1861
Vi ili ti si naletio na krivog čovjeka a pogotovu si krivo prezentirao moj komentar.
NISAM JA NIKAKAV ĐAPIĆEV POTRČKO JER JA SAM U HSP DOŠAO PRIJE NJEGA, JA SAM SA SVOJIH 20 GODINA OSNIVAO HOS I POSLAT ĆU TI SVOJ RATNI PUT, JA SAM OSNIVAO HOS U VINKOVCIMA I NA DESETKE PUTA BIO SA POK. ANTOM PARAĐIKOM I DOBROSLAVOM PARAGOM.JA SAM BIO SLOVENIJI SA PRVOM GRUPOM U KAMPU ZA OBUKU HOSA UZ NAZOČNOST PARAGE I JANŠE, JA SAM BIO U HOSOVOM KAMPU NA OTOČKIM VIROVIMA, JA SAM SUDJELOVAO U PRVOJ HOS-oj AKCIJI U RH, JA SAM BIO AKCIJU KRUŠEVO, MASLENICA, JA SAM BIO U HUMANITARNOM
KONVOJU ZA JANJEVO NA KOSOVU, JA SAM BIO U PROBOJU ZA VUKOVAR, MENE JE MILE DEDAKOVIĆ JASTREB IMENOVAO ZAPOVJEDNIKOM HOSOVOG INTERVENTNOG VODA DO NJEGOVOG UHIĆENJA.JA SAM DAO MLADOST I NAJBOLJI DIO ŽIVOTA ZA HOS I HSP.a ti si očito novi na ovom blogu pa ne shvaćaš sa kim imaš posla.I za sve što sam ti ovdje nabrojao dobit ćeš u inbox moje ime prezime i broj mobitela.Definitivno si se namjerio na krivog čovjeka.Ne branim ja ovdje Antu Đapića već Pravašku ideju, a HDZ mi je tebi za informaciju pucao na automobil "92., provalili u stan i pretukli dečke koji su "92. ljepili plakate pred izbore i ona mi je najomraženija stranka u RH (osim naravno sdss-a).Iza svega iznešenog stojim svojim imenom i prezimenog, te možeš osobno sve provjeriti sa samim Paragom.Stoga mi ne spominji da nisam vrijedan imena HOS-a na to sam iznimno osjetljiv (slab)
Prijatelju pamet u glavu, na ovom blogu ni ti ni ja nećemo dobiti palac gore.

Tko je glasao

Zasto ne objavis javno svoje

Zasto ne objavis javno svoje ime i prezime, pobogu? Cega se to bojis?

Tko je glasao

Zasto ne objavis javno svoje ime i prezime, pobogu? Cega se to b

Dragi prijatelju HSP 1861 je dobio privatnu poruku sa mojim imenom, prezimenom, brojem mobitela i više od toga.A ustinu ne vidim razloga da tebi ili pak ostalim sudionicima bloga objavljujem svoje ime i prezime, nema apsulutno nikakvog straha, a i koliko mi je poznato to nije praksa na Politici.Tko si uostalom ti ???

Tko je glasao

S obzirom da stojim iza onoga

S obzirom da stojim iza onoga sto pisem, bilo bi neumjesno da se ne potpisem:

http://poliwiki.net/index.php?title=Gordan_Ponjavi%C4%87

Isto ocekujem i od tebe ako stojis iza onoga sto pises.

Tko je glasao

Rush koliko mozemo primjetiti

Rush koliko mozemo primjetiti ne stoji iza onoga sto pise :-)

Tko je glasao

gale

gale — Sri, 09/03/2011 - 23:48.
Rush koliko mozemo primjetiti
Rush koliko mozemo primjetiti ne stoji iza onoga sto pise :-)

Moj minus se odnosi na tvoj pritisak na sugovornika da oda svoj identitet.

I ja moram štititi svoju anonimnost, jer sam pred žandarima preplivao Dunav. Ponekad se čak mora nešto i slagati, jer dok uvjeriš bosance da nisi vo, odoše muda!

Tko je glasao

Nekome tko je sa 20 godina

Nekome tko je sa 20 godina uzeo prvi pusku u ruke objava svojeg identiteta je najmanji problem. Nekom laznjaku to je velik problem. Zasto ne bismo utvrdili tko je laznjak, a tko ne? To je bar lako.

Tko je glasao
Tko je glasao

Rush koliko mozemo primjetiti ne stoji iza onoga sto pise :-)

Uspio si me isprovocirat `OK, evo ti manji dio moje biografije, ali očekujem nešto slično i od tebe.Tko si u stvari ti osim možda provokator i obično škrabala po ovom blogu.Nemam se čega stidjeti, a najmanje me je strah istine o sebi.Izvoli.
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000526249584

Tko je glasao

Halo Tomo pa što ima u

Halo Tomo pa što ima u Vinkovcima.
Nema te u Cerni.

Tko je glasao

Halo Tomo pa što ima u

Pa vidio si brate, dogodio se narod.Nego što se nejavi poBogu brate kad si već i ti bio na događanjima, da popijemo barem "kafu" ?

A u Cernu navratim kad idem u smjeru ZG, mislim prođem jer idem preko B.Grede, ali ne znam gdje bi ja tebe tamo mogao pronaći, hehe.

Tko je glasao

siouxhos

Točno, ja sam novi na blogu ali sam i stari kada se govori o HSP-u i HOS-u. Registrirao sam se samo zbog ovoga članka koje smo komentirali. Što se tiče Vas, mogu se složiti sa svime ali tvrditi da je tzv. sabor u Kutini legalan i legitiman je apsurd. Znam da su tamo i neki na prevaru dovedeni ali to ih ne opravdava.

Tko je glasao

HSP1861

Ja sam taj Kutinski sabor koliko znam usporedio sa HDZ-ovim kada je Sanader na isti način pobjedio Pašalića, pa pročitaj moj komentar dobro još jednom.Znam ja točno što se tamo događalo, ali jednako tako sam u to vrijeme bio u ratu i nisam imao uvida u sve detalje prije samog sabora.Budući sam ti poslao sve svoje generalije zamolio bih te i da mi se javiš, bilo bi korektno sa tvoje strane, barem to.Rekao sam ti ja se ne krijem, imaš me i na fcb-u i moje kontakte sa Paragom, moje slike iz rata i sve što sam napisao, pa nazovi.

Tko je glasao

siouxhos

HSP se nema što baviti sa sukobima i saborima HDZ-a dok ne očisti pred svojim dvorištem.
Đapić i Kandare u Kutini nisu pobjedili Paragu jer oni tada više nisu ni bili članovi HSP-a niti su mogli išta kao bivši članovi sazvati. Ono što je u Kutini napravljeno od strane Đapića, Kandarea, Kvesića, Jukića i još nekih je bilo nelegalno i kriminalno urađeno uz blagoslov i podršku HDZ-a. I toga treba bit svjestan i priznati a ne poput noja zabijati glavu u pijesak ili baviti se drugima. Kažeš nije se imalo uvida u sve. Točno, neki ste bili na ratištu. Ali to vas kasnije nije trebalo spriječiti kada se sve saznalo da a) izađete iz HSP-a ili b) najurite Đapića.
Velika je greška članova stranke koji misle da su pravaši samo ako su u HSP-u što je besmislica. Đapićev HSP nije ono što je bio HSP pod vodstvom Parage i pokojnih Paradžika i Kraljevića.
I kad tad će se spor riješit. HDZ ali i SDP su davali Đapiću legalitet samo zato jer su imali koristi od njega i jer su znali da sa Paragom nema trgovine. Kada dođe presuda iz Strasbourga onda našim tzv. sudovima neće više padati na pamaet da donose političke presude umjesto pravnih.
Đapić je grobar HSP-a i tu je svakoj priči kraj.
Najmanji je problem javiti se samo je problem što ni danas nitko neće promijeniti svoje stajalište između onih koji iz potpuno neobjašnjivih razloga stoje uz Đapića i onih koji su legalnog i legitimnog predsjednika HSP-a i osnivača HOS-a Parage.

Tko je glasao

Pa što se ti onda baviš

Pa što se ti onda baviš HSP-om kad nisi počistio pred svojom kućom.
Koliko vas ima u stvari još 15 ili 20 u 1861.

Tko je glasao

optimista

Đapiću jesi to ti?!

Tko je glasao

HSP1861

Dragi prijatelju kada te pozivam da se javiš ne pišem to bez razloga, ovdje bih na blogu mogao pisati doktorat o HSP, Đapiću i Paragi, no smatram da to nije za svačije oko i uho, napose većine ovdje zluradih na stanje na desnoj političkoj sceni.Stoga ne želim tipkati po tipkovnici o svemu što znam jer bi bilo previše "šeretskih" osmjeha.Pročitaj mrakov komentar, shvatit ćeš da je Đapić sporedna uloga u osvrtu na Pilov Dnevnik.To je i bio cilj mojeg odgovora, analiziraj molim te još jednom sve iznešeno na ovu temu i doći ćeš do pravog zaključka.

Tko je glasao

Tko je Radimir Čačić

Znate li da je Radimir Čačić:

- kao direktor prouzročio stečaj težak 324 milijuna kuna uključujući i nikad vraćeni dug prema državi od 51 milijun kuna
- predvodio privatizaciju Coninga, tvrtke vrijedne preko 16 milijuna njemačkih maraka, koja je prodana u bescjenje
- malverzacijama prebacivao imovinu s tvrtke na tvrtku kako bi izbjegao plaćanje stotina milijuna kuna dugova

Znate li da:
- današnji Coning je zapravo preimenovana tvrtka Condelta osnovana 1993. godine s temeljnim kapitalom od samo 114 njemačkih maraka, dok je "pravi" Coning, osnovan još 1984. godine, najvećim dijelom završio u ogromnim dugovima i stečaju
- zbog nepravilnosti je poništena privatizacija Coning holdinga. Međutim, ta tvtka je ponovo vraćena Čačiću i drugim kupcima dva mjeseca nakon što on postaje ministar za javne radove, obnovu i graditeljstvo 2000. godine
- čak 70 tvrtki u Izraelu pravomoćnom je presudom uzalud u Hrvatskoj tražilo naplatu dugovanja od Coning holdinga
- od pet članova komisije koja je privatizirala Coning jedan član je optužen, a drugom se sudi za gospodarski kriminal

Ovo i još mnogo drugih detalja o poslovanju Coninga 90-ih pročitajte u knjizi Uspon Radimira Čačića 90-ih, novinarskom radu koji je nastao na temelju 3.000 stranica dokumenata hrvatskih i izraelskih sudova.

Tko je glasao

V plćnc HDZ - nmt

V plćnc HDZ - nmt nkd mr šrnj lž!!! Blj zbj glv pjsk jr vš vrjm j gtv! Žvjl stn Hrvtsk!

Dum spiro spero

Tko je glasao

argumentiraj jednu jedinu laž

argumentiraj jednu jedinu laž odozgora; sve je lijepo dokumentirano i na žalost đapića dobro poznato

HSP je najobičniji politički parazit, poput Thompsona ste našli jednu nišu i pod okriljem politike i tobožnje brige za nacionalno crpite zdravo tkivo ovoga društva (koje je nakon 20 godina takvih poput Đapića postalo totalno otrovano)

Tko je glasao

mrak

Najvažnije je da SDP-e ne crpi zdravo tkivo ovoga naroda udružen sa svojom sestrom HDZ-om. Jedni i drugi upravo rade ono što ti napominješ da radi HSP, a to je da iskorištavaju vječitog antagonizmom između ustaša i partizana, zajebavaju ovaj narod i tako dobijajau izbore. Što se njihovog ekonomskog progarama tiče imamo ga na djelu, a kad netko pokušava biti alternativa onda on ne valja, ma nemoj molim te.
Đapić je kakav je, ali druge stranke imaju po nekoliko Đapića u svojim redovima, a mi imamo samo jednog

Tko je glasao

Bolje zabij glavu u pijesak

Bolje zabij glavu u pijesak

A vi vašu tamo i zadržite!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Đapić je grobar HSP-a kojega je uništio uz pomoć HDZ-a

Allowed HTML tags:

Tko je glasao

Istina

Slažem se sa konstatacijom da je Đapić grobar HSP-a. Đapić nije znao sa kim i kako da ide jer je trčao najprije za Đukićem i odlazio kod njega u Lapac, poslije za Glavašom koji ga je postavio u fotelju gradonačelnika Osijeka, ali trčao je i za Sanaderom uz čiju je nesebičnu pomoć od sedam saborskih zastupnika HSP-a doveo do jednog zastupnika i to samog sebe.
Sjetimo se koliko se borio za sebe kada je kao gradonačelnik Osijeka govorio da sportska dvorana košta duplo više od onoga za koliko je izgrađena.

Tko je glasao

Osijek je JEDINI grad koji

Osijek je JEDINI grad koji NEMA dugove za rukometnu dvoranu. Išla je na račun države, tj. Sanadera :)

Istovremeno je sagrađena i uređena još jedna arterija skoro dužinom cijelog grada zajedno sa tramvajskom prugom. Što je bilo u planu još 1990.g. !

Opoziciju su mu činili:
Glavaš sa prijedlogom o zaduženju Osijeka od 800 milijuna kuna za izgradnju dvorane i investiranju 50 mil kn u NK Osijek !?!
Kramarić koji je naplatio "uređenje" glavnog trga preko 50 milijuna kuna, klupe po 100 000 eura svaka !

Uz takve protivnike izbore bi dobio i Princ Fašnik. Ne treba precjenjivati snagu HSP u Osijeku koji je negdje oko 5 %. Sa nepopularnim Đapićem sigurno ostaju ispod praga.

Tko je glasao

ČITAM...

Na hrvatskoj političkoj sceni još nije zaživjelo političko načelo da se stranka ne smije koristiti kao servis, već da dužnosnici stranaka trebaju misliti na stranku u cjelini, a ne na vlastitu korist.

DODAJEM...
biračima se ZALIJEPILA ZABLUDA da se stranka NE smije koristiti kao servis, već da vrhovnici stranaka trebaju misliti na stranku u cjelini, a ne na vlastitu korist,

u koju ciljanu svrhu?
birači trebaju vjerovati stranci, a NE voditeljima stranke,

u koju ciljanu svrhu?
birači trebaju vjerovati HDZ bez obzira na (zloUporabe) Tuđmana,
birači trebaju vjerovati HDZ bez obzira na (zloUporabe) Sanadera,
birači trebaju vjerovati HDZ bez obzira na (zloUporabe) Kosor-ice,

birači NE trebaju znati,

- stranka je alat/servis za utemeljenje u državi jednog vođe i jedne stranke i jedne gomile državnih zaROBljenih naredboPrimaca (naroda)

- stranka je vojna organizacija kojom zapovijeda hijerarhijski vrhovnik s podređenim pouzdanim, a pokornim i poslušnim generalima,

- stranka ima samo jedan cilj,
- smjenjivanje zatečenih vrhovnika države i utemeljenje u osvojenoj državi jednoga vođe i jedne stranke i jedne gomile državnih zaROBljenih naredboPrimaca (naroda)

(kuloarski se pričalo da je Šušak bio očaran ovim receptom i bez ograde najOdanije počeo kuhariti po ovom receptu Ha-De-Ze smjenjivanje zatečenih vrhovnika Hrvatske)

ČITAM...
Vrijeme je da se ostavimo dvostrukih kriterija.

DODAJEM...
konkretno, nema dvostrukih kriterija, sve su stranke iste i sve stranke imaju ista 2 kriterija,

1... stranka je alat/servis,
2... hijerarhijski vrhovnik i njegovi generali moraju učinkovito koristiti stranku kao vojnu organizaciju i bez obzira na cijenu smijeniti zatečene državne vrhovnike,

a dokaz?

HDZ GG (gizdavo gazdovanje) Republikom Hrvatskom,

*****

Tko je glasao

Jedna dobra stvar

Ono što se Sanaderu može staviti u "plus" je raskidanje sa pogubnom (za Hrvatsku) "tuđmanovskom" politikom, politikom mitova i stremljenja prema nekoj Hrvatskoj XIX stoljeća.
A ako je doista "sklonio" Đapića i njegov ustaško-operetni HSP, to je još jedan plus više.
Istina sve ono drugo što je Sanader činio, preteže, ali ovo je definitivno bila pozitivna stvar.

Tko je glasao

Plus dnevniku jer daje zanimljivu prespektivu gledanja

iako nakon svega što se o Đapiću zna i što je isplivalo na vidjelo zadnjih petnaestak godina, (počevši od objave transkripata pa nadalje, muljaže sa stanovima, diplomama, novcem i sl) - moja je velika nada da više nikad ali baš nikad neće biti iole relevantna figura u hrvatskoj politici. Ipak zaslužujemo puno bolje od jedne ovakve 'vaške'.

P.S. Trebao si napisati pod kojim je obrazloženjem bio oslobođen optužbe za plagijat. Pozdrav ;)

Tko je glasao

Mediji su samo rekli da nije

Mediji su samo rekli da nije kriv, niti on niti mentor Kandare. Ali se puno više istaknulo kako je presuda donesena svega nekoliko dana prije zastare, kao da bi bilo bolje da je nastupila zastara, nego što je oslobođen.

Ja osobno nisam imao uvid u njegov magisterij, pa ne mogu suditi iz prve ruke. Ali sud ga je oslobodio, to je činjenica.

Petar Macut

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci