Tagovi

Pouka

E što su ti izbori. Zbog njih je moguće sve. Otvorit će se nove dionice autocesta. Istina, kratke, ali nove.
Osnovnoškolci i srednjoškolci će dobiti besplatne udžbenike. Stari umirovljenici dobit će povrat polovice ili cijelog duga. Novi umirovljenici dobit će rješenja o većim mirovinama.
Povećanje će biti simbolično. Branitelji će dobiti dividendu iz braniteljskog fonda.
Građani će moći kupiti dionice T-HT-a prema povlaštenim cijenama. Tako će Vlada učiniti sve za uspjeh jedne stranke na izborima. Naš premijer Vladu naziva "moja Vlada". Ta njegova iskrenost će nas u ovoj godini skupo stajati. Njegova Vlada nikad nije ni djelovala kao naša. Uvijek je bila njegova. Prema toj logici, i državni proračun je njegov. Iz nabrojanih primjera jasno je da je riječ o akcijama koje se sviđaju biračima.
Jasno je i da se akcije neće financirati iz HDZ-ove riznice, nego iz državnog proračuna. On kupuje, mi plaćamo. On svojima kaže uzmimo narodu sve i obećajmo mu sve da bi smo mu poslije izbora dali mrvice.
Jasno je da on i njegova Vlada misle da će birači platiti njihovu pobjedu. Živi bili pa vidjeli!
Pouka priče- jedan vic:
- Molim vas pošto kruh? - pita čovjek prodavačicu u pekari.
- 10 kuna, gospodine - odgovori prodavačica.
- 10 kuna?!? - vrisne čovjek.
- Nije do nas gospodine - 2.5 kune vam idu Ivi, 2.5 kune Jadranki, 2.5 Jarnjaku u HDZ, a 2.5 košta kruh.
- K vragu i država! - psuje čovjek i pruža prodavačici 10 kuna.
Prodavačica uredno spremi novce u blagajnu i vrati čovjeku 2,5 kune.
- Sto sad? - zapanjeno će kupac.
- Žao mi je - odgovori prodavačica. - nema kruha!

Komentari

Svaka čast na gruntovnici!

Svaka čast na gruntovnici! Kritika korupcije i autokracije primljena na znanje, ali to je dovoljno da netko ne glasa za Sanadera. Zašto da glasa BAŠ za vas, a ne za SDP ili HNS ?

Osobno cijenim vaš doprinos politici, ali već dugo ne čujem za nove ljude iz DC-a (osim možda Morića). Bilo bi šteta da ne pređete prag, pa čak i stranke poput PGS i IDF već su formirali koalicije sa jačima od sebe i osigurali si opstanak.

Dvije Vesne zajedno. Odjednom izbori postaju puno zanimljiviji, zar ne ?

Tko je glasao

Program za snažnu pravnu

Program za snažnu pravnu državu je jedan od programa DC-a.Napravili smo program s jasnim i konkretnim mjerama do kada stvari u reformi trebaju biti gotove.
Što se tiče koalicija ja mislim da se nitko ne treba skrivati ili preživljavati u savezu s drugima.
Birači DC-a će znati da njihov glas koji su dali DC-u ne idu nekom drugom , ali ćemo pred izbore jasno reći tko su nam koalicijski partneri poslije izbora.DC ima ljude, osim Morića ima mladog Vladimira Novotnija,ima mladu Ivu Miu Erak, ima Slobodana Langa,ima prof Anzulovića.Režeka i dr.
Zašto da se glasa za nas, a ne za HDZ ili SDP, pa zato što mi, kada smo na vlasti uvijek nešto konkretno napravimo i imamo rezultat.Jednom riječju mi u DC-u radimo,ne trgujemo i ne odustajemo:)To baš često ne vidite u politici.
p.s.Inače s Vesnom imam dobru suradnju.

Tko je glasao

Jednom riječju mi u DC-u

Jednom riječju mi u DC-u radimo,ne trgujemo i ne odustajemo:)To baš često ne vidite u politici.

reče Vesna i ostade živa.

No reci Vesnice, koliko je DC inkasirao za prekonoćni prelazak vijećnika Zlatka Perovića iz HDZ-ove koalicije u SDP-ovu? Da se malo prisjetimo

Na sinoćnjoj sjednici Općinskog vijeća Kostrene smijenjen je HNS-ov donačelnik i šef resora komunalija i gospodarstva Davor Vičević, a umjesto njega u izvršnu vlast (SDP-PGS, op.LQ) je ušao vijećnik DC-a Zlatko Perović.......Koalicijski partneri DC-a, članovi HDZ-a, bili su nemalo iznenađeni ovakvim razvojem događaja, s obzirom da je Perović član zajedničkog kluba vijećnika i da dan uoči sjednice nije ni spominjao takvu mogućnost.

A ne zaboravimo
da je upravo DC-ovac Zlatko Perović protiv kostrenskog načelnika PGS-ovca Miroslava Uljana i tadašnjeg Poglavarstva (SDP-PGS) 2002. godine podnio kaznenu prijavu, a ovim činom je postao njegov zamjenik, kao da se ništa od toga nije dogodilo.

Vesna, Vesna. Jedno govoriš, a drugo radiš.

Reci, koliko ste love inkasirali od Uljana?

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Nažalost, bez konkretnih

Nažalost, bez konkretnih mjera i programa i njihova kvalitetnog plasiranja u javnost kako bi postali prepoznatljivi, vječno bavljenje HDZ-om bi moglo loše proći na ovim izborima koji slijede. Uostalom, temu je sasvim dobro ispod mene razradio bosancero... :-)

bezkomentara.org

Odabrali smo ih na ponos i diku, na svoju priliku i sliku...

Tko je glasao

Postovana Vesna. U redu je

Postovana Vesna.
U redu je ukazivati na promasaje i pogreske danasnje vlasti ciji ste dio do nedavno i sami bili. No ispravnije bi bilo pred birace izici sa cjelovitim programom na koji nacin DC vidi buducnost Hrvatske. Konkretni potezi i mjere s kojima bi se pokrenuo zamasnjak ekonomskog razvoja ono je sto ja ocekujem od svake odgovorne stranke koja ima aspiracije za udio u vlasti. Na zalost vecina gubi vrijeme u ukazivanju na tudje promasaje mozda iz straha da bi dobra rjesenja koja imaju neki drugi pripisali sebi pa ta rjesenja skrivaju od ociju javnosti. No s takvim nacinom ne pridobijate nove glasace koji i onako ako glasaju za vas ne znaju za sto glasaju. Da li za SDP ili za HDZ. To jest kojem se jacem polu politickih silnica budete ovaj put priklonili. Zasto onda ne bi taj glasac odmah glasao za jedan od izvornih polova nego za nesto za sto ne zna kamo ide.
Zato od Vas ocekujem da jasno i artikulirano objasnite svrhu svojeg politickog djelovanja i tko su oni kojima se DC obraca. Uz to najvaznije u ovom trenutku je imati dobar i realan ekonomski program koji nije na nivou proglasa nego je sastavljen od konkretnih mjera s kojima bi se pokrenulo gospodarstvo. Od izbora do izbora hrvatski gradjani gube ono najdragocjenije a to je vrijeme.
Srdacan pozdrav.

Tko je glasao

DC ima nekoliko vrlo

DC ima nekoliko vrlo konkretnih projekata s kojima smo već izašli u javnost.To su:
1.Program za snažnu pravnu državu i borba protiv korupcije
2,Program za poljoprivredu
3.Porezna poltika(porez na dobit i porez na dohodak 15%)
4.Croatia Fond ( zabraniti rasprodaju državne zemlje)

Izlazimo uskoro s gospodarskim programom, obrazovnim programom i zdravstvenim programom.
Što zastupa DC? Građansku opciju političkog centra,razvoj srednjeg sloja i provođenje potrebnih reformi(ali ne zbog toga što to traži EU, već zato što to moramo napraviti zbog nas samih)Žeimo imati jasnu strategiju razvoja za idućih dvadeset godina.Mi ne želimo da građani gube vrijeme zbog politike i zato kada smo na vlasti imamo rezultat.
Nismo prodavači političke magle.To smo pokazali i na reformi pravosuđa.
EH, da,još nešto što nas razlikuje od drugih,ne damo se politički gaziti i ne volimo političku trgovinu.
Eto, to je ukratko naše političko lice.

Tko je glasao

1.Program za snažnu pravnu

1.Program za snažnu pravnu državu i borba protiv korupcije
Obzirom da ste bili ministrica pravosudja i da ste u tome ostvarili odredjene pomake vjerujem da poznajete nacina na koji bi mogli ovo rjesavati. No pitanje je kako se korupcija i jos mnoge druge stvari mogu rjesavati od vrha ministarstva. Naime sve je premrezeno sitnim interesima i svaka inicijativa se tesko probija kroz birokratski aparat to jest mora se uloziti poprilicno zivaca i strpljenja da bi na tom podrucju doslo do ikakvog pomaka. Uz to pitanje je koliko u pravosudju ima postenih kadrova s kojima bi se moglo pokrenuti opostenjivanje sudstva. Ovo izgleda kao nemoguca misija samo bez Toma Kruza.
2,Program za poljoprivredu
Sto ovo konkretno znaci s vase tocke gledista? Narocito povezano s:
4.Croatia Fond ( zabraniti rasprodaju državne zemlje)
Ovo mi bas nije najjasnije pa bih molio pojasnjenje.
3.Porezna poltika(porez na dobit i porez na dohodak 15%)
Da li to znaci da bi bila samo jedna stopa poreza od 15%? Koji bi bio neoporezivi dohodak?
Koliko znam sve socijalno osjetljive drzave imaju progresivne stope oporezivanja. Osnovni cilj ovdje bi trebao biti kroz poreze omoguciti razvoj malog poduzetnistva i ozakonjivanje sve te silne sive ekonomije koja se jos i danas tolerira kao nekakvi ispusni ventil za sprijecavanje opceg nezadovoljstva.
EH, da,još nešto što nas razlikuje od drugih,ne damo se politički gaziti i ne volimo političku trgovinu.
Eto, to je ukratko naše političko lice.

Za sada ste samo Vi prepoznatljivo politicko lice stranke koja ima namjeru zauzeti svoj dio prostora u politickom centru. No tu je jako velika guzva pa je pitanje prelaska izbornog praga. Jer na nivou deklaracija i programa sve se stranke zalazu za slicno. Volio bih da mi na prethodna pitanja odgovorite malo konkretnije.
Puno pozdrava.

Tko je glasao

1.Sumnja da se išta može

1.Sumnja da se išta može promijeniti:Bila u pravosuđu, vidjela da je dosta toga premreženo i kažem Vam usprkos tome da se stvari mogu mijenjati.Ja sam dokazala da mogu.Za nastavak priče posebno za smanjivanje korupcije treba snažna politička volja.Da sad dođem ponovno na isto mjesto u prvoj minuti prvog sata povukla bi najteže poteze.Uostalom moj prijedlog reforme ima jasne rokove do kada što treba napraviti.Ja se ne bojim rokova:)
2.Poljoprivreda:poljoprivrednu proizvodnju vidimo kroz seljačka obiteljska gospodarstva okrenuta prema ekološkom i ruralnom razvoju.Osnivanje Agro - banke s programima za razvoj poljoprivrede i proizvodnje.Zabrana isplata poticaja za uvoznu stoku.Zabrana uvoza smrznutog mesa i GMO hrane.Ukidanje dadžbina (komunalne i vodne naknade) za gradnju svih gospodarskih i poduzetničkih objekata (kuća, štala, plastenik,…)itd.
3.Croatia Fond:sve nekretnine kojima država raspolaže se ne prodaju nego se daje u koncesiju, ali prije toga se osniva Fond.Fond je na Londonskoj burzi.Zarađuje za državu.Vrijednost Fonda čine atraktivna turistička zemljišta.Npr Skrivena luka na Lastovu.Po nama ne bi išla u prodaju, nego u koncesiju kroz Fond.
Porezi:dakle cilj je pojednostavii poreze i pročistiti skrivene poreze.Zamijeniti stupnjevane porezne stope na dohodak koje su od 15-do 45% s jedinstvenom od 15%, porez na dobit od 20% sa 15%.Dakle oavkav model ne ukida socijalne doprinose,carine te namete za međunarodnu trgovinu i transakcije.Niskim stopama utaja poreza se ne isplati,bogati prezni obveznik kojima ima 100 puta veći dohodak od drugog poreznog obveznika platio bi sto puta više poreza.Ovako se rješamo svih odbitaka,rupa u zakonu,izuzetaka.Dokrajčuje političku korupciju i potiče ekonomski rast.
sumnja:da li moja opcija može preći prag i imamo li ljude.Da, imamo ljude koji su sve ovo i osmislili i vidjet će se na listama DC-a. U politici trebaš biti i principijelan i pokazati petlju.DC neće biti plastelin stranka niti trgovačka stranka.Onaj tko razmišlja kao mi će glasati za nas.
p.s.sorry zbog prostora nije sve stalo što sam mislila reći:)

Tko je glasao

Zadovoljstvo mi je da

Zadovoljstvo mi je da konacno imamo politicare koji se usude uci u diskusiju na javnoj sceni.
kažem Vam usprkos tome da se stvari mogu mijenjati.
Istina samo je pitanje sto moze uzani gornji sloj preokrenuti. Za to treba puno zivaca, i volje te spremnosti na veliki rizik jer se mnogima staje na uhodane poslove i visoke provizije. Hint: Nematerijalne stete kod saobracajnih nezgoda i sprega sudaca s odvjetnicima u dogovaranju odsteta. Problem je u tome sto uzani krug na vrhu vlasti recimo pokrene promjene u smjeru opostenjivanja sudstva ali dok se to kroz razne "birokratske" kanale spusti do dolje sve se raspline i prodje dosta vremena. No ako budete i dalje imali priliku upravljati s tim resorom a koliko vidim to vam je osnovni interes i u to ste jako zagrizli ja vam zelim puno srece.
poljoprivrednu proizvodnju vidimo kroz seljačka obiteljska gospodarstva okrenuta prema ekološkom i ruralnom razvoju.Osnivanje Agro - banke s programima za razvoj poljoprivrede i proizvodnje.Zabrana isplata poticaja za uvoznu stoku.Zabrana uvoza smrznutog mesa i GMO hrane.Ukidanje dadžbina (komunalne i vodne naknade) za gradnju svih gospodarskih i poduzetničkih objekata (kuća, štala, plastenik,…)itd.
Ovo mi lici na scifi. Naime bez ekstenzivne poljoprivredne proizvodnje nema ekonomicnosti a ako nema ekonomicnosti nema niti zarade, a ako nema zarade onda je drzava da bi odrzala proizvodnju primorana izdvajati velika sredstva i s time bi se skare cijena okrenule naopako u odnosu na ono sto je nekada bilo. Kako bi mogli zabraniti uvoz mesa iz inozemstva ako Hrvatska ne proizvodi dovoljno mesa za svoje potrebe? Moje misljenje je da se treba teziti zatvaranju proizvodnog procesa u poljoprivredi te brendiranja proizvoda na svjetskom trzistu. Ono sto je selu potrebno je vizija razvoja u kojoj primarne kulture nisu psenica i kukuruz.
Porezi:dakle cilj je pojednostavii poreze i pročistiti skrivene poreze.Zamijeniti stupnjevane porezne stope na dohodak koje su od 15-do 45% s jedinstvenom od 15%, porez na dobit od 20% sa 15%.Dakle oavkav model ne ukida socijalne doprinose,carine te namete za međunarodnu trgovinu i transakcije.Niskim stopama utaja poreza se ne isplati,bogati prezni obveznik kojima ima 100 puta veći dohodak od drugog poreznog obveznika platio bi sto puta više poreza.Ovako se rješamo svih odbitaka,rupa u zakonu,izuzetaka.Dokrajčuje političku korupciju i potiče ekonomski rast.
S jedinstvenom poreznom stopom samo bi bogati postali jos bogatiji a onima na rubu egzistencije ne bi bilo nista lakse. Misljenja sam da je progresivna porezna stopa bolje rjesenje od jedinstvene porezne stope no pitanje je cenzusa te raspona stopa. I naravno kreiranje posebne politike poreza za one koji tek krecu u biznis i jos vise za zaposljavanje novih zaposlenika.
sumnja:da li moja opcija može preći prag i imamo li ljude.Da, imamo ljude koji su sve ovo i osmislili i vidjet će se na listama DC-a. U politici trebaš biti i principijelan i pokazati petlju.DC neće biti plastelin stranka niti trgovačka stranka.Onaj tko razmišlja kao mi će glasati za nas.
p.s.sorry zbog prostora nije sve stalo što sam mislila reći:)

Niti jedna "otpadnicka" stranka nije uspjela samostalno prijeci izborni prag. Pored toga prostor u kojem zelite djelovati poprilicno je popunjen vec etabliranim strankama. Tako da pred vama predstoji ostra borba za zauzimanje tog prostora. U biti vasi glasaci su na neki nacin lijevi centar HDZ-a te dio glasaca liberala. HDZ glasaci vec su odluceni za Sanadera a liberalni su na vagi izmedju SDP-a i HNS-a i HSLS-u predstoji borba za prelazak izbornog praga uostalom zato su i sklopili koaliciju s HSS-om to jest idu blago prema "desnom centru". Da li je pravo rjesenje predizborna koalicija ne znam no biti ce jako tesko prijeci izborni prag. Nemojte misliti da imam nesto protiv Vas nego jednostavno pokusavam objektivno sagledavati situaciju.
Sto se tice koalicije mogli bi napraviti "blogersku koaliciju izmedju Vas i gospodina Lesara. To bi svakako bilo zanimljivo za vidjeti. :)

Tko je glasao

Vlada i je Ivina, a ministri

Vlada i je Ivina, a ministri nisu ministri. To su tajnice i tajnici koje sjede ispred ivinog ureda i drže ogledalo da premjer može vidjeti tko je najljepši i najpametniji. Takmiće se tko će se više dodvoriti caru. Ne misle i nemaju cime misliti. Dozvoljeno im je da govore gluposti u stilu kirina, lovrin ili neistine poput vukelić, šuker... Metode koje si nabrojila dio je cirkusa kojim misle osigurati predstavu u idućem madatu. Bojim se da za izbore nema dovoljno organiziranog i jasnog otpora protiv takvog ponašanja vladajućih. U Mađarskoj za laži premjera ljudi izašli na ulice, u Ukrajini svako malo ljudi na ulici... U hrvatskoj korupcija, nema pravne države, krađa, pranje novca i t.d. a oporba, sindikati i drugi mlako prigovaraju. Ispada da je svima dobro.

Tko je glasao

E moja Vesnica,s čim bi ti

E moja Vesnica,s čim bi ti plačala takve stvari?iz svojeg đepa?Sad si u Vekoj Gorici i kad nekaj delate s čijim novcem plačate i ak fali kam idete prosit novce.Izgleda da kod vas političara nema ni srama ni morala,jedan drugom predbacivate ono kaj sami delate kad imate uzde u rukama.

Tko je glasao

Ne možeš dijeliti novce

Ne možeš dijeliti novce kojih nemaš.Otriježnjenje nakon izbora biti će strašno što se tiče lažnih obećanja i nada....

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci