Tagovi

Potraga za G.J.D. – Riki Mlin

U,  jedinstveno iz proreda u redove, iz kasa u trk

U crkvenoj kanti za otpad u jednom slavonskom gradu koji je nekad bio veći od Zagreba nađoh odbačeno pismeno Upute izvjesnog Vase svekolikom članstvu pod radnim nazivom “U,  jedinstveno iz proreda u redove, iz kasa u trk”, u kojem piše (podnaslovi su moji):

Policija Republike Srpske je na dojave četničkih konja iz Hrvatske otvorila istragu za nepoznatim počiniteljem ili počiniteljima zbog djela izazivanja međukonjske mržnje, diskriminacije i sablazni.

Incrimen

Za sada je znano da imaju samo podatke da se radi o djelu pokazivanja u javnosti 1/4 stiliziranog fašističkog križa od strane jednog konja hrvatske pasmine, i to njegovom desnom prednjom nogom (vidi ilustraciju, screen shot). Slika je nastala praćenjem kretanja i komunikacije ovog donjeg s ovim gornjim. Snimke glasanja donjeg su prepoznatljive a gornjeg nisu već se samo naslućuju. Čitači govora s njuške tvrde da će za koji dan točno znati razgovor među njima.

Navodni učesnici

Prvo: Konj hrvatske pasmine koji se odaziva na latinično i ćirilično ime ‘Riki’, označen svojim položajem u odnosu kao donji (veći, tamniji po boji, posve gol, izrazito i nejednako dlakav). Kad komunicira s prednje strane onda rže a sa zadnje prdi.

Drugo: Gornji (dvonožni, manje dlakav, kreće se s pokrivalom za glavu s različitim oznakama, svijetle boje, artikuliran, nos briše lijevom nadlanicom, desna spremna) uvijek bira gornji položaj, komunicira kratko i zapovjedno. Kodno ime, prema izrađenom profilu ličnosti, se naslućuje da ima veze s prirodom (tratinčica, drvo..) te oružjem (ruž za usne, sjekira), prelazi iz jednog u drugi profil i ili kod.

Sablazan podmetanja

Postoje teorije da je donji (veći, tamniji po boji, posve gol) svojim utjecajem, besramnošću i dominacijom doveo gornjeg pristati na razvratne igre prskanja i kupanja u vodi, mada se ne radi o zakonskoj obitelji. Te svoje igre izvodili su u blizini mlina u kome naš hrvatski živalj od vjekova melje brašno za kruh.

Još je sablaznije po naš svjetonazor što, mada znamo da su obje osobnosti hrvatskog porijekla, za donju nam vjerska pripadnost nije poznata. Tu je i sablazan mješanja mirisa u oba pravca tj. od gore prema dolje i obratno.

Nema više ‘samo zovi’

Zadnje nezvanične vijesti od neimenovanih izvora bliskih istrazi dojavljuju da je  od agresorske srpske akcije pod nazivom G.J.D. (gornji jaše donjeg)  kod nas pokrenuta priprema aktivne obrane pod kodnim nazivom Riki Mlin.

Molimo građanstvo i konjanstvo da se ne odazivaju pozivima policije R. Srpske za pomoć u  akciji G.J.D. u prepoznavanju umiješanih u ovaj navodni događaj izazivanja mržnje.  Mi znamo da se tu radi samo o rzanju donjeg i posljedica iskrivljenih nogu uslijed slabije ishrane u mladosti te poroda u kući. Jednako tako je u nas kultura da se u privatnost i orjentiring konja ne uplićemo, bez obzira jesu li oni četnički ili naši, gornji ili donji.

Gornji jaše donjeg al nije gol 

Navodno se obrana priprema pregledavanjem snimaka gdje se vidi da, za razliku od donjeg, gornji nije posve gol. Za donjeg je poznato da nikada nije imao osjećaj srama a gornji ga dobija tek povremeno.

Analizom snimka se vidi kako gornji diskretno svojom desnom nogom pokazuje (denuncira) donjeg upravo u času kada donji izvodi inkriminiranu radnju pokazivanja u javnosti 1/4 stiliziranog fašističkog križa. Pretpostavlja se da je nošenje neke od oznaka na glavopokrivalu gornjeg ostavilo teže posljedice na njegovom čelu i da se možda radi o šestoj koloni. Ili čak sedmoj.

Kako zaštititi  sebe od sebe i sve druge od nas 

Provedba: Ni njima, niti našima a pogotovo sebi i svojima,  ne govoriti naglas, ne pisati, o tome ne sanjati, ako pitaju ne priznati da bilo što znamo o donjem ili gornjem. Paziti da ne negiramo negaciju već samo stvarnu poziciju kako gornjeg tako i donjeg.

Privremeno ne davati izjave za Direktno.hr i ne pisati na Pollitika.com!

Eto, da. Nu.

PS: na  dnevnik ovakvog ‘neozbiljnog’ sadržaja najbolja dopuna bi bio ozbiljan rupertov  Iako si izašao iz ormara, za  Uto, 16/06/2015 - 15:29, odgovor drvosjeku, pa pogledajte na http://pollitika.com/o-dezulovicu-i-gnjidama#comment-492783

---------

https://www.youtube.com/watch?v=r9G1lT2qAUE riki mlin 2

Komentari

Obožavanje

Ajme... cijeli dnevnik posvećen jednom čovjeku. Drvo, pripazi se, ovaj se smrtno zaljubio :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

jel

ovo brokeback drvo?

ne rugajte se s čovjekom, možda je pijani krezubaš, ali nije mu lako. zamisli mrzit komunist, a sam si bio komunist, kakav je to unutrašnji razdor. da stvar bude gora djed (ili ćaća) mu se borio na strani mrzskih neprijatelja hrvacke - partizana, a on fašist. toliko kontardikcije u jednom čoeku, živa šizofrenija, moga bi nabrajat do sutra.

a vi se zajebavate i sprdate zato šta odašilje gej vibru dok gordo jaše ćetalja. to mu je najmanji problem pobogu.

drvo ako trebaš s nekim razgovarat o svojim problemima koje neuspješno pokušavaš utopit u rakiji, tu sam za tebe. no homo.

Tko je glasao

"no homo" @lignja

a čim sam stavio filmić " srpska vojska pederi" eto tebe ...

prije bih ja tebi mogao pomoći s problemom ovisnosti kojeg ti zaista imaš...nego ti meni s problemom za kojeg misliš da ga imam...

no svejedno, hvala ne treba

Zašto misliš da ja i moj ćaća nismo jednaki...on se svojevremeno borio protiv fašista..a ja devedesete i protiv nacifašista i protiv crvene zvijezde...

nisu ista vremena..iako je vama nekima uslijed kojekakvih halucinogena..vrijeme valjda stalo...

kako ja mogu biti fašist ako sam za osudu svih totalitarizama...i kažnjavanje svih zločinaca ..pa i onih koji su ubijali Hrvate u miru...samo zato što su Hrvati i katolici....i radi komunističke pljačke...

Ujedno..kakav sam ja to fašist..ako sam imao u postrojbi i nekoliko Srba..koji su se samnom zajedno borili protiv srpskog nacifašizma...i to dragovoljno...

malo te jebe percepcija...

sve dobro...

Tko je glasao

nacifašisti '91.

fašistički komunisti '45., ustaše borci za nezavinost, ti i ćaća isti, a on bio u partizanima dok ti otvoreno priznaješ da si fašist (iako ti je trebalo puno nagovaranja, ko pravoj pičkici) hahhahahh pa ko će to više pratiti moj drvo. dosega si level krezubaške krezbašice ppetre sa tom svojom nadriterminologijom u kojoj je vuk zapravo crvenkapica.

samo ti nastavi sa rvati katolici pričom, ni rakija uskoro neće pomagat, ali ja te čekam kao rame za plakanje. za razliku od vas rvata katolika, mi ljevičari razumijemo i praštamo, čak i i najokorjelijim krezumicama.

Tko je glasao

nisam ja priznao da sam fašist

nego bih radije išao recimo sa Musolinijem nego sa Staljinom...ako treće nema...

sve dobro...

Tko je glasao

ima treće

ali ti si već usra motku na oba kraja i iša prvo sa staljinom, a danas s musolinijem, u tome je problem.

Tko je glasao

JA TU NE VIDIM PROBLEM

s dvadeset godina sam bio znatiželjan..s 30 branio dom i obitelj

pošto sam bio s ovima oko 7 godina...vidio kakava je to velikosrpska klika..

neki su dogurali i do vlade rsk...što sam trebao...biti za Slobu, hehe...

baš si malac...i mulac

sve dobro...

Tko je glasao

Kaj se uopce opravdavas onima

Kaj se uopce opravdavas onima koji su i sami zuljali klupe u Kumrovcu.

Bil si u partiji i kaj onda.
Znamljude koji su i danas idealisti komunizma a uvijek bili postivani ko i dan danas, no vecina je smece.

Tko je glasao

primjer tenkista

https://www.youtube.com/watch?v=X22yhleSZW4

od kojih smo napravili traktoriste

sve dobro...

Tko je glasao

primjer Hrvata izdajice

http://hr.wikipedia.org/wiki/Pokolj_u_Novom_Selu_Glinskom_16._listopada_....

Pokolj u Novom Selu Glinskom 16. prosinca 1991. je bio ratni zločin kojeg su počinile srpske postrojbe za vrijeme Domovinskog rata.
U ovom ratnom zločinu srpske su paravojne postrojbe ubile 33 hrvatske osobe u Novom Selu Glinskom kod Gline, među njima i jednu djevojčicu.
Počinitelji su bili članovi izviđačko-diverzantske postrojbe, a sumnja se ponajviše na velikosrpsku paravojnu skupinu "IDG Jose Kovačevića" [1].

Nakon ovih zločina, u dolini rijeke Maje, u kojoj se nalazi pet sela, koja su većinski hrvatska (Dolnjaci, Joševica, Maja, Prijeka i Svračica) su iselili svi Hrvati, čime su velikosrbi uspjeli u nakani da od Hrvata etnički očiste područje od Gline do Dvora na Uni. Osim Majskog bazena, uspjeh u etničkom čišćenju, kojim su uklonili sve Hrvate, postigli su u 27 sela koja se nalaze sjeverno od Gline (Bišćanovo, Donja Bućica, Gornja Bućica, Desni Degoj, Dvorišće, Ilovačak, Gračanica, Hađer, Donje Jame, Gornje Jame, Jukinac, Kihalac, Novo Selo Glinsko, Marinbrod, Prekopa, Selkovac Donji, Selkovac Gornji, Slatina Pokupska, Velika Solina, Mala Solina, Stankovac, Šatornja, Gornje Taborište, Donje Taborište, Donji Viduševac, Gornji Viduševac, Zaloj). U rečenim selima su Hrvati bili jedini stanovnici. Sva navedena područja su upravno pripadala gradu Glini. Tako je kao posljedica fizičke likvidacije i zastrašivanja nakon što su velikosrbi okupirali ta područja, opustjelo cijelo područje, odnosno nestalo je 7 tisuća dotadašnjih stanovnika, isključivo Hrvata. Time je bio etnički očišćen cijeli prostor od Kupe na sjeveru do Dvora na Uni na jugoistoku, a za jedine stanovnike je imao Srbe. [1].

sve dobro...

Tko je glasao

he,he..mali ispravak netočnog navoda

konj nije čiste hrvatske pasmine...baka mu je došla iz Engleske...kao sportski konj--kasačica

https://www.youtube.com/watch?v=mIg0ByHzVPA

pa pošto nije dala očekivane rezultate..bila je predviđena za klanje ( mesarska obrada)...e onda je jedan isu uzeo i poklonio sinu..čisto da je spasi od klanja...

Taj je međutim kobilu engleske pasmine pustio slobodnu na polja između rijeke Une i Save , lijevo od ušća...među mnogo konja hrvatske pasmine hladne krvi i posavskog imena...naravno, zanemarana od vlasnika....rodila je kćerku u vezi s jednim hrvatskim hladne krvi..iz mješanog braka- znači...tako da nije mogla dobiti " krštenicu" i novčani poticaj..jer još nije osnovana " stranka miješanih brakova" za konje...ne odobrava se mješane konjske krvi, jel...a ako se desi..takvi potomci se tretiraju kao mesarska roba..predviđeno za klanje..........

prije nego što su je prodali Talijanima, eto i ona se sparila s nekim Posavcem..pa se rodio Riki koji je znači 1/4 Englez a 3/4 hladne hrvatske krvi..

uvijek se izdvajao kao mladi pastuhić od ostalih iz krda..nekako je bio poseban, drugačiji...ili možda neprihvaćen..ne znam...

Naišao sam slučajno kad su ih hvatali u polju ispod nekih sela nastanjenih isključivo našim Srbima ..koji su se vratili.....poslije "Seobe Srbalja pod Milanom Martićem", a većina traktora im je ostala s druge strane Une---negdje tamo daleko..

izdvajali su trogodce i utrpavali u kamion za Italiju...zasigurno ne zbog sporta...pogotovo ne zbog--pola..

https://www.google.hr/search?q=polo&espv=2&biw=1024&bih=649&tbm=isch&tbo...

...bili su predviđeni za klanje ...kao i većina iz tog kraja..krda..

eto, dopao mi se pa sam ga odkupio..baš njega kao netipičnog..i spasio ga noža..i omogućio mu prekrasan život... prema onoj: Tko spasi jedan život spasio je cijeli svijet.

Za napomenuti je da mu je vlasnik također iz mješane veze, naime..otac mu je veterinar a majka liječnica...i simpatiziraju srodne stranke...mada ima i otklona od pravila....

ps: autor me izgleda često sanja, drago mi je da sam ostavio utisak kod tenkista koji su prekvalificirani u traktoriste...

sve dobro...

Tko je glasao

Kad utisak prelazi u otisak

ps: autor me izgleda često sanja, drago mi je da sam ostavio utisak kod tenkista koji su prekvalificirani u traktoriste...

ps: napisano zbog tvojih otisaka

Tko je glasao

moji otisci su u mojoj domovini @bube

Nisam došao na adresu :Mađarska, Pečuh,Zrinui u. 15

vidjeti što ste i kako ste vi traktoristi u egzilu... ili u neke od kafića u blizini---znam kako dišete... vidim po ovima u Banja Luci...koliko ih muči nostalgija i mnogima je u duši žao što su grizli ruku koja ih je hranila...

čuj stari..s konjima treba znati..pogotovo s pastusima...nije svatko za taj posao...

ps. neka si..ja npr. kad sam pisao dnevnik isključivo o kolegi ( @zap) pisao sam ga da ga branim...

ti meni misliš prijetiti pišući dnevnik posvećen meni...povezano sa svastikom , može i s ujnom..nema problema...

Samo nastavi...i nemoj odustati kao onaj amerikanac srpskog podrijetla...

da se plašim..ne bih se indirektno predstavio kojekakvim filmićima i dnevnicima

slobodno dođi na teren gdje sam doma..ko riba u vodi... simbolično govoreći rastrgat ću te ko krmača masnu torbu...naravno ..virtualno...

sve dobro...

Tko je glasao

Udba sudba

"Nisam došao na adresu :Mađarska, Pečuh,Zrinui u. 15"

Opa bato! Podzemlje, blato.

Tko je glasao

izbjeglička vlada krajine

isto ima neku kao ..ah za prikupljanje informacija, pronalaženje suradnika i Hrvata spremnih da se prodaju..pokoju manipulaciju i sl.

pa se moramo mi stari konji..malo zajebavati s njima..

U moj kraj, dok sam još bio aktivan..poslali su nekog iz Švicarske..paz sada ..Albanca s Kosova rodom..kao iza rata..dopremit će u ustanove neke kompjutere kao donaciju..i te legende...profa matematike....

jako se iznenadio............

ti...ti si šaljivčina...

sve dobro...

Tko je glasao

Znak prepoznavanja tratinčice i crveni ruž

Neispravna adresa, radi se ulici po imenu vojskovođe, državnika i pjesnika Nikole Zrinskog, da ne lutaš po bespućima i ne promašiš, znak prepoznavanja tratinčice i crveni ruž:

  1. Miklós Zrínyi or Nikola Zrinski was a Croatian and Hungarian military leader, statesman and poet. He was a member of the House of Zrinski, a Croatian-Hungarian noble family. He is the author of the first epic poem in Hungarian literature. Wikipedia

  2. Born: January 5, 1620, Čakovec, Croatia

  3. Died: November 18, 1664, Gornji Kuršanec

  4. Spouse: Marija Sofija Löbl (m. 1652), Marija Euzebija Drašković (m. 1645)

  5. Books: The Siege of Sziget

  6. Parents: Juraj V Zrinski, Magdolna Zrinski

  7. Siblings: Petar Zrinski

Tko je glasao

pa nemaju u Pečuhu

dvojezičnu ili dvopismenu ploču....ili možda imaju...hehe

Ivo Lola Ribar = Ištvan Bećar Pecaroš

sve dobro...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci