Tagovi

Potpisala sam inicijativu Markićke kao manje zlo

Moj svjetonazor je kilometrima udaljen od promišljanja Željke Markić & Co. Tko bi mi lani rekao da ću išta potpisati u njenu korist tj njene inicijative rekla bih mu da je malo bubani.
Međutim u trenutku kada se društvo survava, a "subjektivne snage" sviraju oproštajni valcer odlučila sam potpisati ne zato što je inicijativa dobra već zato što je manje zlo od ovog što nude trenutni politički paraziti. Njihova bahatost i odvojenost od naroda je toliko bljutava da jednostavno moraš biti mentalni debil i ne vidjeti da nas uz muziku odvode na stratište srednjeg vijeka...
Jel potrebno objašnjavati zašto markičkina inicijativa nema veze s demokracijom izbornog sustava već ima veze s produženjem agonije i umiranja na rate.
Zašto nema veze s demokracijom - zato jer nema spoznaju da ovom intervencijom u Ustav ne rješava pitanje principa većine kao temeljnog postulata demokracije iliti upravljanja naroda samim sobom.
Ona se bavi preslagivanjem moći političkih stranaka, a pritom zaboravlja da te političke stranke imaju podršku 35% ukupnog biračkog tijela. A 35 % je isto kao i 1% kada ocjenjujemo validnost demokracije. 65 % biračkog populusa ne priznaje političke stranke kao svoje predstavnike (apstinenti izbora) već isti traže svoje autentične predstavnike koje će birati neposredno na zborovima građana od mjesne zajednice pa naviše u vertikali i koje će moći mijenjati unutar izbornog cikljusa u trenutku kada ocijeni da izabrani-ca ne provodi dogovoreni mandat.
Dakle Markićka svjesno žrtvuje 65% glasaća - građana kao opravdani kolateral u borbi za vlast onih kojima ta vlast ne pripada. Vlast izvire iz naroda i pripada narodu i ista se ne može ustupiti jednoj ili više stranaka - stranka ne može zamijeniti suverena, a kamoli što same stranke kradu tu vlast narodu na način da naprave popis svojih pijuna na nekakvoj listi a onda narod neka bira s te liste kao svoj izbor, neka preferencijalno miksa konačni poredak kolko mu srce drago i opet ostaju sve samo moji uhljebi, narod ne može dopisati ni jednog svog kandidata a kamoli da sam kreira listu s više kandidata od broja koji se bira. Dakle preferencijski glas u postojećoj konstelaciji samo prividno utjeće na konačni izbor - zapravo uopće ne utjeće jer su na listi isključivo puleni koji podnose račun stranci (čitaj predsjedniku stranke) a ne izbornom tijelu. I nitko ga u izbornom razdoblju ne može politički dekapitirati pa i u slućaju da se kao Kerum ili Karamarko godinama ne pojavljuju u parlamentu - a privilegije i apanaže kapaju...Izborni prag 3% - ha, ha, dragom bogu svejedno samo malo veća gnjavaža u slaganju vladajuće garniture koja opet nema nikakve veze s narodom. Možeš biti i u zatvoru a da primaš naknadu iz muke poreznih obveznika, možeš biti i veleizdajnik domovine - plačica sjeda sigurno, i povlaštena penzija.
I sve to Markićka ne nudi inicijativom, ali nudi prodrmavanje bezobraznih političkih elita koje su se toliko osilile da im narod više ni nije potreban osim kao povremeni folklor.
Ako to prodrmavanje bude i malo turobno za postojeću stranačku infrastrukturu - moj napor odlaska na mjesto skupljanja potpisa bit će donekle rehabilitiran...

Komentari

SAD ILI NIKAD

SPASIMO SAMI SEBE

( Naziv političkog patenta je : SiS umjesto PiP )
(Stručni i Sposobni umjesto Podobni i Poslušni)

Poštovani državljani u RH, krajnje je vrijeme da zaustavimo propast i uništenje domovine za koju su mnogi živote dali (poginuli branitelji) ili dijelove svog tijela (branitelji-invalidi) ili dio svog mukotrpnog rada (visokoobrazovani i radišni djelatnici).

Dosadašnji politički sistem (kvazi višestranačje) odgovara onima (komunistima i udbašima) koji su opljačkali Hrvatsku, koji je i dalje pljačkaju i uništavaju sa željom da nestane da ih ne bi netko jednog dana proganjao za ratno-poratni kriminal i korupciju.

Nedavno provedeni referendum o potrebi promjene izbornog sustava-zakona je dobar ali nedovoljan za kvalitetan pomak u životu i opstojnosti Hrvatske a svjedoci smo slučaja EU parlamentaraca iz Hrvatske (Štir i Plenković) kada su zajedno pokušali nešto učiniti za Hrvatsku i obojica na isti način dobili po prstima od partijskih šefova.

Da bismo se konačno lustrirali - riješili komunista, udbaša i njihovih potomaka odn.PIP-ovaca podobnih i poslušnih) i kvazi (njihovih) mladih u strankama, sadašnjih pljačkaša i rasprodavatelja Hrvatskog bogatstva ( INE, otoka, voda, itd.) a otvorili put stručnim i sposobnim-SiS-ovcima, da bismo se spasili od propasti i poniženja, rješenje je vrlo jednostavno, kao i svaki patent, lako i brzo izvedivo, samo ga se treba dosjetiti, hladne glave, a ono je slijedeće:

1.-Organizirati putem Internet mreža i na svaki drugi način sveopći referendum protiv dosadašnjeg političkog sustava i dokinuti ga odn. prisiliti sadašnje saborske zastupnike da izglasaju Zakon o ukidanju političkih stranaka-partija ( lažna demokracija ).

2.-Referendumom zatražiti da Vlada RH i saborski zastupnici odmah organiziraju nove izbore u Hrvatskoj za izbor novih saborskih zastupnika (svi moraju biti neovisni) uz određivanje min. broja potpisa potpore sugrađana da bi se mogli prijaviti na izbornu listu.

3.-Zakonski znatno smanjiti broj saborskih zastupnika u Saboru RH na racionalan broj.

4.-Zakonski odrediti da saborski zastupnik ima mjesečni osobni dohodak-plaću u visini prosječne plaće u HR ( jedino će tako znati kako je narodu kojeg predstavlja ).

5.-Zakonski odrediti da saborski zastupnik ima ista (nikako povlaštena) prava iz radnog odnosa glede ostvarenja mirovine kao i svi drugi radnici u HR, po odrađenom stažu, odn. zakonski izbalansirati visinu mirovine u skladu sa stručnom spremom, a ne da čistačica iz Elektroprivrede ili Vlade RH ima znatno veću mirovinu nego npr. inženjer iz nekog poduzeća (monopolist je omogućio veće uplate svom djelatniku u mirovinsko i zdravstveno).

Dipl.-Ing. Miodrag Garić
( Hrvatski građanin iz BiH )
( Sudski vještak za cestovni promet u BiH )

Primarijus

Tko je glasao

Zastupnički model parlamentarizma se potrošio

Pogoduje li liberalna zastupnička demokracija, kao dominantni model upravljanja u kojem živimo, zapravo stranačkom sustavu u kojem se putem fiktivne „narodne volje“ i medijskog inženjeringa manipulira javnim mnijenjem i onemogućuje narodu izravno sudjelovanje u donošenju odluka od nacionalnog interesa. Upitno je također hoće li promjena izbornog sustava imati posljedice glede daljeg slabljenja ili jačanja državnoga suvereniteta unutar transnacionalnih struktura (recimo EU i NATO), kojima domaće stranke često služe kao unutarnje ekspoziture. Suvremene oligarhije danas tvore financijsku superklasu na globalnoj razini, koja ima zasebne gospodarske i društvenopolitičke ciljeve, kao i paralelna paradržavna središta moći, te koja nadilazi interese naroda na nacionalnoj razini. Primjeri tog apatridskoga ponašanja pronalazimo u pojavi političkih mandata koji su u sukobu interesa zbog pripadnosti međunarodnim političkim ili gospodarskim nadzornim i upravljačkim odborima, ili pak obavještajnim organizacijama. Stoga bi trebalo razmišljati o uvođenju drugoga tipa „imperativnog i opozivog mandata“ umjesto sadašnjega zastupničkog mandata koji potiče politički nomadizam i neprestano institucionalno recikliranje, vidljivo u fenomenu bujanja političkih konvertita koji nakon isteka mandata prelaze u suprotne političke stranke, a da nitko ne dovodi u pitanje valjanost njihovih mandata.

Tko je glasao

koji nakon isteka mandata

koji nakon isteka mandata prelaze u suprotne političke stranke, a da nitko ne dovodi u pitanje valjanost njihovih mandata.
i ne samo to, šeću između izvršne i zakonodavne vlasti unutar jednog mandata. Po meni bi jedna takva, relativno mala izmjena pravila ponašanja, tj da nema šetanja s jedne na drugu starnu Markovog trga već značila mnogo veći napredak u efikasnosti političkog funkcioniranja od preferencijalnog glasovanja.

Tko je glasao

Jadna ti je zemlja u kojoj se Bauk poziva na Šeksa

Bilo je žalosno sinoć gledati tv izvještaje o tome koliko je potpisa prikupila Ž. Markić. Stvarno je jadna zemlja u kojoj već odavno nije utvrđeno koliko je potpisa potrebno za raspisivanje referenduma.
Još je jadnija zemlja u kojoj se mladi ministar Bauk snishodljivog osmijeha poziva na trijeznog ideološkog neprijatelja Šeksa kako bi opravdao napuhavanje brojke potrebnih potpisa.

Tko je glasao

Žalosno, ali nikakvo iznenađenje

Vuk mijenja dlaku u jesen i proljeće, a čovjek prema potrebi.

P. Kanižaj

Nedostatak talenta često se nadoknađuje nedostatkom karaktera.

Tko je glasao

komentar s facebooka, preko politike plus

sjenka

komentar s facebooka, preko politike plus
dobar

HDZ je protiv referenduma. SDP je protiv referenduma. HNS je protiv
referenduma. Karamarko, Vesna Pusić, Peđa Grbin, Šeks, Pipl Mast Trast
As, Lignja Josipović, svi uhljebi i podguzine, svi potkupljeni novinari i
mediji, sve "civilne udruge" koje se hrane državnim milijunima, svi oni
koji su sje... i opljačkali ovu državu su protiv referenduma. I to
razumijem jer se bore za svoje pozicije i svjesni su što će im se
dogoditi ako referendum prođe.

Ono što ne razumijem je kad čujem kod nekih običnih ljudi "slažem se s
referendumom, ali neću potpisati zbog Markićke". Zato što ne volite
osobu koja potiče promjene koje svima trebaju, vi nećete te promjene?
Nećete da vama bude bolje, jer bi možda i njoj moglo biti? Nećete dati
glas za pošteniji politički sustav zato što bi Markićka možda mogla ući u
Sabor? A ne smeta vam što je tamo Vesna Pusić koja nema ni 1%?
Ili još stotinjak podguzina kojima ni ime ne znate, niti čime su
zaslužili da vode ovu zemlju? Ali nema veze, bitno da Markićka ne uđe.

To razmišljanje je tisuću puta gore, jadnije i debilnije od onog prvog.
Oni prvi se barem bore za svoje privilegije, a za koga ili što se bore
ovi drugi? "Neka država i dalje bude sje..., neka vladaju uhljebi i
đubretari, samo neka Markićka ne uđe u Sabor". To dokazuje koliko je
glava ovog jadnog naroda sje... i koliko zaslužujemo sva govna koja iz
dana u dan jedemo. E pa jedite ih i dalje kad ste takvi idioti. I
sljedeći put kad budete srali protiv političara i režima sjetite ste da
ste debili i da ne zaslužujete bolje. I da ćete i dalje ostati stoka
sitnog zuba koju će i dalje jahati svi ovi partijski paraziti koji o
vašem trošku žive kao kraljevi i svima vam se rugaju u facu. I meni s
vama skupa jer sam i ja prisiljen jesti govna zbog vas kratkovidnih,
neinteligentnih i zatucanih miševa koji ni ne zaslužujete ništa bolje od
Milanovića i Karamarka i njihovih poslušnika.

Eto vam ih, uživajte u njima. I ne serite više protiv njih jer ste isti kao i oni i jer zaslužujete točno ono što imate. Neka stoka i dalje vodi stoku. Ipak je najvažnije da Markićka ne uđe

luka

Tko je glasao

tužno je

tužno je je što je puno više potpisa sakuipljeno za referendum kojim su se ograničila građanska pravagrupe ljudi koji se usude javno iznijeti svoju seksualnu oriujetaciju nego što je sakupljeno za referendum i preferencijalnom glasovanju. s tugom možemo konstatirati kako smo mi Hrvati još jako daleko od demokracije. krivimo političare za nastalu situaciju ali ne priznajemo da oni debelo koriste apatičnbost i tišinu naroda.sad uskoro kreće sakupljanje potpisa protiv monetizacije cesti. političari će sve napraviti da ga miniraju. postanimo ponovno domoljubni.

w. ;)

Tko je glasao

Nisu se "ograničila

građanska prava grupe ljudi......" itd. Zato jer brak nije "građansko pravo". Kad bi brak bio "građansko pravo" onda bi svaka osoba koja si zbog ovih ili onih razloga ne nađe partnera za brak mogla ustvrditi da joj je ograničeno građansko pravo. Zapravo, svaka punoljetna osoba izvan braka bila bi u situaciji ograničenog građanskog prava (neke svojevoljno, a neke silom). Svaki bračni partner koji želi raskinuti bračnu zajednicu, bio bi u poziciji da onome kojega napušta zapravo - oduzima građansko pravo. Svaki "prosac" koji od druge osobe dobije odgovor: "Ne, ne želim se udati/oženiti za tebe!", mogao bi se s punim pravom požaliti da mu se ugrožava građansko pravo.

To da je brak "građansko pravo" - to je propagandna besmislica.

Tko je glasao

Za pametnu minuserku Bigulicu:

"Građanska prava su zakonski regulirana prava, koja jedna država ustupa članovima svojega naroda (svojim građanima). Građanska prava u demokratskim državama uključuju primjerice pravo glasovanja i sva druga osnovna prava ali ne i ljudska prava (jer se ona ne odnose samo na građane u državi).

Građanskia prava se odnose u cjelini na ona prava, koja utječu na odnos između pučanstva i države, a manje na međusobni odnos između stanovnika.

Građanska prava čine zajedno s ljudskim pravima, osnovne zakone. Polazna točka za građanska prava je državljanstvo i zalaganje za zajednicu i za sudjelovanje primjerice na općinskim izborima ili na državnoj razini."

Nerado se obraćam za pomoć ove vrste (Viki-liki-miki-pediji), ali za Bigulicu je dostatno!

Nešto ili jest, ili nije "taksirano" da se tak' izrazim.... Ako jest "taksirano", onda se prema tome nemremo odnosit kao prema poeziji, mislim, s neograničenom količinom pjesničke slobode! Jest da dobro zvuči u propagandne svrhe, ali ipak.....

Upravo je imbecilno pozivati se na "građanska prava" kada se radi o pitanju "homoseksualni brak -da ili ne?".

Međutim, to tak dobro zvuči u epp-u da se je teško odreći.....

Tko je glasao

Ajde sad ti, Bigulice,

prostudiraj kak' su "taksirana" "ljudska prava" pa da vidimo kak' stojite s utrpavanjem homo-braka u tu taksonomiju!

Ja to ne znam napamet, nisam expert, ali imam neki intuitivni špurijus..... Nešto intuitivno mi šapće da "pravo na život" , kao valjda temeljno "ljudsko pravo", nemre ić' u istu taksonomiju s "pravom na homoseksualni brak"...... Odnosno, ako to spada u istu taksonomiju, onda smo lagano u k.....cu..... Nekaj smo gadno pobrkali.....Taksonomije nam ne štimaju...... Rezultat bu bil da imamo jako puno "prava", a sve manje zraka za disanje.....

Tko je glasao

Tako da, poštovana, pristojna,

kulturna i uljuđena Bigulice, homo-brak može spadati samo u "taksonomiju žudnje"! Štoviše, u taksonomiju "nemoguće žudnje"!

To jest, tamo kamo spada i žudnja da imam veće sise nego što ih imam, ljepšu guzicu nego što je imam, da u sedamdesetoj godini izgledam kao da mi je dvadeset i tako dalje.....

Jedino je to ispravno "taksirani" teren na kojemu se može odvijati rasprava o pitanju: "homoseksualni brak - da ili ne?".

A to je već čist nekaj drugo, da ne velimo deseto....

Tko je glasao

Koji je bio rok

za skupiti potpise za "definiciju braka", a koji je sad. Iskreno, ne znam i ne da mi se tražiti, pa, ako netko zna?

Nedostatak talenta često se nadoknađuje nedostatkom karaktera.

Tko je glasao

...

15 dana...isto kao i sada...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Ako to prodrmavanje bude i

Ako to prodrmavanje bude i malo turobno za postojeću stranačku infrastrukturu - moj napor odlaska na mjesto skupljanja potpisa bit će donekle rehabilitiran...

Ljude se može prodrmat na mnogo načina. Evo jedne male statistike dnevnika i komentara posljednjih dana na pollitiki.com koja ponešto govori o tome gdje Hrvate treba prodrmati

Objavljena su dva (!) dnevnika na temu odnosa države i MOL-a u INI, zatvaranja rafinerija i općenito na temu koja je žestoko zrdmala javnost s obzirom na slučaj Sanader i njegovu ulogu u privatizaciji INE.
Komentara 16

Objavljeno je 4 dnevnika na temu izvjesnog Jovića, za kojeg po mojoj slobodnoj procjeni 99 posto pučanstva nikada nije ni čulo, ali sada odjednom svi imaju nešto za reći.
Komentara cca 340 (!)

Po Hrvatima, to što izvjesni g. Jović, savjetnik Predsjednika Republike ima za reći o nekim temama na stranicama nekih subvencioniranih časopisa (koje isto nitko ne čita) je važnije od stvari od kojih živimo sada i živjeti ćemo u budućnosti.

Šta bi ti htjela, drugarice Sjenko?
Kakav narod, takva politika.

Tko je glasao

Hlad, ipak, važan je i Jović,

Hlad, ipak, važan je i Jović, iz niza razloga.

No dobro si prezentirao dvojnost morala u ovom društvu. Čini se da ona ovo društvo ne samo ne smeta, nego je zapravo i želi.

Sve na manifestativno-simboličkoj razini silno je važno u ovdašnjem javnom diskursu. A na supstancijalnoj razini, pravo na rad, pravo na stabilnost, pravo na sigurnost, pravo na solidarnost, načini kako ih osigurati, itd., jedva da su teme javne rasprave.

Prema tome, zaista, kakvo društvo, takva i politika.

Tko je glasao

Hlad i Argus

Dečki moji, zašto se zaustavljate samo na konstataciji - kao društvo je takovo i ...

Zašto je društvo takovo, zašto je "in" rukovoditi se niskim strastima, koje su posljedice, što napraviti na promjeni stanja!!!

Čime su naša djeca i unuci zaslužili ovakvo bolesno nasljedstvo!?

Tko je glasao

Višak demokracije

mi trebamo autoritativnu vlast (nisam rekao autoritarnu), koja na skali između efikasnosti i demokracije bira efikasnost. Zvuči heretički, ali da, zagovaram redukciju ovog demokracijskog kaosa prema modelu autoritativne vlasti koja ima jasnu viziju u kom smjeru idemo, koja ima tehnokratske ambicije, visoke profesionalne kriterije i transparentan sustav nagrađivanja dobrih rezultata i kažnjavanja promašaja.
Liberalna demokracija zapadnog tipa nije savršen stroj za brzo napredovanje društva, pogotovo onda kada je mi sami počnemo tretirati kao fenomen koji nema alternativu.
Naš sjeverni susjed Orban je u posljednje vrijeme postao poznat u svijetu po svom vrlo originalnom tumačenju demokracije kao iliberalne demokracije kojoj je cilj izgraditi dugoročnu i stabilnu nacionalnu državu. Orban ima vrlo stabilnu većinu u parlamentu, nema potrebe za koalicijskim partnerima, s lakoćom mijenja ustav, ne ustručava se pred javnošću zagovarati jedan vrlo specifičan oblik državnog korporativizma, mađarske interese stavlja ispred europskih, ograničava monetarnu suverenost centralne banke, i u svakom slučaju se trudi stvoriti vrlo autoritativnu državnu vlast, koja ne pati od kompleksa ako ne poštuje trodiobu vlasti i checks and balances...
Uspkos velikim kritikama o razilaženju europskih demokratskih standarda i mađarske političke prakse, koje se mađarskoj upućuju iz najviših EU institucija, njemačke pa i američke vlade, Viktor ne posustaje....
Za divno čudo, strani investitori ne zaobilaze mađarsku, ni europski ni ruski, a BDP raste - 4% ! Valjda vole stabilnost i sigurnost svojih investicija...

Ne iznosim to kao primjer Hrvatskoj, ne mislim da Orbanovski primjer treba imitirati.
Ali u dilemi da li prihvatiti demokratsko-referendumski stampedo, koji nam se nudi kao jedino rješenje, nije zgorega pogledati malo oko sebe.

Tko je glasao

društvo je takvo jer je sve relativizirano

sve se može sagledat i objasnit ispraznim floskulama iz potpuno suprotnih ideoloških gledišta. sve može i ovako i onako, nitko ništa ne zna sigurno, osim budala, jelte. nema više nikakve logike iza svega, radnici pljuju po drugim radnicima, a uzdižu ove koji ih gaze. svi kradu ako im se pruži prilika jer ne ukrast u prigodnoj situaciji znači bit budala. kod nas se sitnom lopovu skida glava, a velikom kapa. još sitniji veleizdajnici gule krumpire, dok im nadređeni veleizdajnici i dalje jašu na grbači naroda koji je deklarativno iznimno domoljuban, a opet pokorno trpi i čak podržava ruganje s državom i samim sobom.

nekidan sam bio na nekom događaju na velesajmu di je bandić zapošljavanje preko veze istaknuo kao najveći problem ove zemlje. zamisli, on propovijeda zapošljavanje po meritumu. a stoka plješće oduševljeno, stotine njih koji su upravo preko veze dobili posao. plješću i drugi, plješću svi skoro. samo je par ljudi gledalo okolo očekujući da će netko iskočit na binu i reć 'skrivena kamera'! ali ne, to je normalno. isto ko šta je normalno da hdz priča o lopovluku i gospodarskom oporavku. jer oni su reformirani. kao i hns-ovci čačićevi. i ljudi to puše, kako, zašto, ne znam, ali puše. hdz je u vrijeme kad je bio povlačen po sudu, kad su se premijeri i ministri hapsili, bio druga najjača stranka u državi. za uništavanje društva su dobili 40-ak mandata u saboru kao nagradu. pa to je montipajtonština teška.

hrvacka je podijeljena na rezervat nepotista i kronista, i vjetrometinu za ostale. ovi u rezervatu imaju sve, radnička prava, kolektivne ugovore, sigurne plaće bez obzira na rad, djeca im nemaju problema sa zapošljavanjem, generalno žive ko bubrezi u loju. a s druge strane žice su ovakvi poput mene. bez rodbine, bez veza, s trunkom obraza. mi smo ostavljeni na milost i nemilost raznoraznim krivolovcima i nemamo praktički nikakve poluge ni alata za borbu. mi smo sitting ducks kako se ono kaže.
zbači u rezervatu je socijalizam, a vani je neki bastard kvazineoliberalnog kroni-kapitalizma. prava nema, plaće nema, trpi i šuti je moto. ako nećeš ti čeka ih 300 tisuća u redu da te zamjeni, a režije uredno dolaze.

svaki jebeni dan gledam i slušam likove koji mi tvrde da je radnicima u hrvackoj dobro i da se previše bahate, da im treba srezat prava. koja prava majku vam jebem u pičku svima? koja to prava? u kojem to balonu živite? prošli poslodavac mi je dužan ko zna koliko plaća, novi ne želi ni čut za prijavu, ali bar redovno plati. znači meni je ugodno iznenađenje kad dobijem plaću za svoj rad, makar i mizernu. zamislite moje standarde gospodo felksibilizatori tržišta rada? pa šta hoćete više, da me bičujete ko na galiji?
ogromna većina mojih poznanika, redom mlađih ljudi s diplomom, žive otužno. ne gladuju baš, ali ni ništa više od toga. životare. nemaju ugovore za stalno, nemaju nikakve planove za budućnost jer ih ne mogu imat. jedini planovi koje čujem su o emigraciji. radnik je zadnja jebena rupa na svirali u ovoj govnari od državi i ko god priča protiv radnika poserem mu se u čvalje svečano.

povraća mi se kad vidim onog šugavog hajdaša dončića koji mi kakti suvereno docira s tevea da se autoceste moraju prodati. mora se samo umrit štakore partijski, sve drugo je otvoreno za raspravu.

u svemu tome uporno slušam o nekim jebenim srbima, stalno neki srbi. srbi ovo, srbi ono, hrvati zakinuti, hrvati sjebani u vlastitoj državi. pa dajte više isusamu! kakvi srbi, kakvi bakrači? srbi su izgubili rat, ima ih nešto sitno posto u hr, u haagu su osuđeni ko agresori, naši generali oslobođeni. ušli smo u nato i eu, srbi nisu i ko zna kad će. teško je za povjerovat, ali srbi su u gorem sranju od nas. NEMA VIŠE SRBA GOSPODO!!! možete vi trabunjat o srbima u vladi, srbima na mjesecu, njihovima agendama skrivenim i ostalim tlapnjama, ali srbi su kurčev faktor u hrvackoj. ne možemo se na njih vadit.
problem smo mi, naš nedostatak morala, obraza i općenito kompasa. problem je oportuni šljam kojem je vlastito dupe na prvom mjesto. oni kradu za sebe i djecu, ali ne misle na unuke. misle da blagajna nema dno. problem su i svi oni drugi, a ja se nadam da su većina, koji nisu smeće od ljudi ali trpe ove prve jer nemaju nikakvu platformu na kojoj bi se ujedinili i artikulirali da im je pun kurac više licemjera, lopova i raznoraznog fundeća društvenog.
i nije to kriza od jučer, niti je samo naš fenomen
http://www.youtube.com/watch?v=rGIY5Vyj4YM

počinjem maštat o tome da se na političkoj sceni pojavi neki pošten socijalist, baš ono ljevičar do bola. jel se može osnovat neka poštena ljevičarska stranka? za takve bi volontira strastveno. nabijem na kurac ovu falšu ljevicu i desnicu, skupa sa centrom.

Tko je glasao

hehehe

đavla si ti lignja, lignja je josipović :)))))
ptofesor

Tko je glasao

Profa, Josipović bi trebal

Profa,

Josipović bi trebal dobit novi nadimak, barem po odjelu.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/proglaseno-izvanredno-stanje-u-karlovcu-...

Tko je glasao

...

bravo lignja...ja isto to uporno tupim, ali ipak kod prosječnog hrvatskog sitnozubana uvijek prevlada imaginarni neprijatelj, a ne stvarni ...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Bravo lignja (iskreno)

Za početak ih treba verbalno raskrinkati bez obzira na vokabular, potom toljagu jer oni vide samo sebe i opet samo sebe...

Tko je glasao

Naravno da nisu ničim

Naravno da nisu ničim zaslužili takvo nasljedstvo.

A zašto je društvo takvo, kompleksno je pitanje i nema jednostavnoga odgovora.

Odgovor može biti organski, da je društvo naprosto bolesno, što nije bilo uvijek, pa valjda i neće biti uvijek.

Može biti i drugačiji, ako se nastoji odgovoriti zašto je stvaranje zakašnjele nacionalne države, koja se pokazala samom sebi svrhom, bilo toliko važnim.

Treba se pitati i generira li, i u kojoj mjeri, sam ovaj model tzv. demokracije posljedice kakve osjeća ne samo ovo, nego i druga društva (demokracija je i u SAD, Sudanu, Njemačkoj, Izraelu, Ukrajini, Turskoj, itd.)

Dekadencija "zapadne civilizacije" pogodila nas je svom snagom, a obrambene reakcije gotovo pa nikakve. Nikakve ili zbog nerazumijevanja problema, neznanja, nesposobnosti, ili pak zbog one simboličko-manifestativne razine koju sam prije spomenuo, koja to generira.

Stupanj obrazovanosti ovoga društva takav je kakav je. I tako je krug zatvoren. Jedna razina priječi drugu, sama se sobom reproducira, a supstancija društvu nije toliko važna.

Nemam recept što napraviti, ali da nam je društvo obrazovanije, sigurno ne bi bilo isto.

Tko je glasao

Čovjek obrazovan školom, bez

Čovjek obrazovan školom, bez druge literature, nije obrazovan čovjek.

Antun Gustav Matoš

Utapamo se u informacijama, i gladujemo za znanjem

Roger D. Rutherford

Napredak tehnologije je kao sjekira u rukama patološkog kriminalca

Albert Einstein

Znati mnogo stvari ne znači biti mudar

Heraklit

Dakle, obrazovanje je apsolutno neophodno, no tehničko znanje je samo dio komponente (Napredak tehnologije je kao sjekira u rukama patološkog kriminalca), ono što nam fali je podizanje svijesti o tome tko smo, što smo, što želimo i možemo li to ostvariti a da ne uništimo i sebe i sve oko sebe? Tu dolazi ovaj citat:

Mnogo učenja nikada neće podučiti razumijevanju. Heraklit

Danas i djeca u osnovnoj školi znaju činjenice za koje bi mudraci prije 2000 godina i život dali. I gdje smo stigli, zar smo bolji ljudi? Zar smo manje krvoločni? Zar smo manje pohlepni? Živimo li u boljem svijetu ili totalno zagađenom? Što smo dakle dobili obrazovanjem osim oružje svog uništenja? Da, dobili smo donekle komforniji fizički dio života, no nije li priča o obrazovanju u stvari priča o višoj svijesti? E pa, tko ima hrabrosti reći da je svijet imalo napredovao u ovih par tisuća godina, odnosno da smo probili ograničenja, riješili se pohlepe, okrutnosti, nekaraktera, neprincipijelnosti, loših i još gorih sistema? Niti na jednom području osim tehnički nismo napredovali, a što će nam i ta tehnika kad svaki dan očekujemo rat sila koje imaju tisuće atomskih bombi i (kako izgleda) imaju ih namjeru i upotrijebiti?

Ono što hoću reći, u obrazovanju je nešto jako trulo, jer bi inače bilo nekog napretka u inteligenciji i svijesti ljudi, no napretka nema ama baš nikakvog.

Zlonamjerni neće shvatiti da nisam protiv obrazovanje, već protiv zloupotrebe obrazovanja. Najbolji primjeri tih zloupotreba su vrbovanja najvećih znanstvenika za ogromne plaće i za privatne interese! Za nečiji profit. To je jedan dio.

Drugi dio je nedovoljno poklanjanje pažnje uzdizanju svijesti djece i stvaranju novih (inteligentnijih) bića. Zar je zatrpavanje informacijama obrazovanje, informacijama koje djeca ne mogu shvatiti na brzinu, niti imaju vremena razmisliti i o stotom djelu onoga što uče?

Treće, što vrijedi znati princip fisije ako je koristiš za ubijanje? Što znači znati sve o virusima ako to koristiš profita radi, a ne na korist čovječanstva? Što znači biti dr.sc politologije, a kradeš, otimaš, lažeš i u konačnici izazivaš smrt? To je priča o višim principima!

Obrazovanje da, ali je beskorisno na ovoj vulgarnoj razini!

Razum može zamijeniti gotovo svaki stupanj obrazovanja, ali obrazovanje ne može zamijeniti razum.

Nedostatak talenta često se nadoknađuje nedostatkom karaktera.

Tko je glasao

Teorija bez prakse

Možemo se mi koliko hoćemo razbacivati parolama, poslovicama i populističkim izjavama - ostaje činjenica da je hrvatsko društvo podobrazovano.

Količina neznanja i nekompetencije nagomilala se u svim sferama, a posebno u sferi managementa i humanističkih znanosti - zato društvo nazaduje, neučinkovito je i bez pozitivnih ideala.

Osim toga, posljednjih četvrt stoljeća nije iznjedrilo pozitivne primjere, niti uzore, ma koliko ih fabricirali.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

znanje ulijeva samopouzdanje,

znanje ulijeva samopouzdanje, ali šta ćeš u državi u kojoj možemo smisliti stotinu valjanih razloga zašto nismo uspjeli, osim znanja. Nikako da dođemo do zajedničkog nazivnika da je uzrok ove izgubljenosti u svijetu i životu - nedostatk znanja, ili lijepo rečeno neznanje

Tko je glasao

Nositelji diploma uglavnom su glupavi i nepošteni

ostaje činjenica da je hrvatsko društvo podobrazovano.
Količina neznanja i nekompetencije nagomilala se u svim sferama, a posebno u sferi managementa i humanističkih znanosti

Nositelji prljavih poslova elita i globalno i lokalno jesu nositelji diploma raznih fela i oni su pomogli ustrojiti odnos 1:99. Samo obrazovanje je nedovoljno za prosperitet društva humanosti...

Tko je glasao

U, sad si me zatekao korektnim razmišljanjem

Ajd kopiraj ovaj metodološki obrazac kod svakog komentara i imaš šanse za rehabilitacijom...

Ono što hoću reći, u obrazovanju je nešto jako trulo, jer bi inače bilo nekog napretka u inteligenciji i svijesti ljudi, no napretka nema ama baš nikakvog.

http://pollitika.com/obrazovanje-kao-usadak-indoktrinacije

Nitko ništa nezna, krhko je znanje...

http://humansarefree.com/2010/11/another-true-history-chapter.html

Tko je glasao

Poslušat ću te :)

Tek sam sad i sam shvatio da ovo i nije loše rečeno. :D

Nedostatak talenta često se nadoknađuje nedostatkom karaktera.

Tko je glasao

Sjenka

Ja uvijek korektno razmišljam, odnosno obrazlažem zašto nešto mislim, pritom sam otvoren za argumentiranu raspravu, no morala si primjetiti da se rasprava svodi na ovo: "aha, majku ti tvoju desničarsku, fašističku, hrvatsku, vaku, naku, ja recimo, ne mogu ništa dobro smisliti, napisati, itd., po onima koji drukčije misle. I sama mi samo lijepiš minuse i ni s čim se ne slažeš, a sad bi me, kao, rehabilitirala. :) A vidiš, ja i kod onih koji različito misle nađem dobrih stvari i ne libim se dati plus ako se s nečim slažem. Draga Sjenka, svijet nije crno bijel i vi niste uvijek i apsolutno u pravu, ma tko bili vi, isto kao ni mi, ma tko bili mi. I nikako mi nije jasno da se na ovoj razini ljudi ukopaju kilometre duboko u svoje ideološke rovove i ni makac. Ne mogu to razumjeti i ne mogu??? A možda je upravo i ukopavanje na baš na ovoj razini uzrok sveg zla koje nas snalazi, možda!

Nedostatak talenta često se nadoknađuje nedostatkom karaktera.

Tko je glasao

ak zbogtebe i mile kukuriku

ak zbogtebe i mile kukuriku ostanu na vlasti jebacete jeza............................. :)))))))))

Tko je glasao

Kakva je korist ako namjesto

Kakva je korist ako namjesto Kukuriku dobijemo još jednog Sanadera? :-(

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

sanader je bio bolji od

sanader je bio bolji od kukuriku stoke............. lopovcina muljator al bolji U SVEMU cak je i kokos kosor bila bolja jebate

Tko je glasao

Istina!

Em je bio viši rastom, em je imao zgodniju ženu, em je bolje uvjerio naciju da nije peder..... Zbilja je u svemu bio bilji! Toliko bolji da je uopće idiotski to uspoređivati.....

Tko je glasao

Istina je, čak je i Kosorica

Istina je, čak je i Kosorica sada nedostižni uzor za njih.

Tko je glasao

Je,

samo da se sutra vrati, opet bi bila dostižna! Garant! Tako da vam ta utjeha nije baš nešto......

Mislim, teško je uopće riječima opisati koliko je drug Tito bio bolji od Karamarka! :)

Tko je glasao

Čisti agitpropi!

Ona je prošlost- loša prošlost, ali ovi su sada najgora moguća sadašnjost.
Čak cenzururaju i kada visoki predstavnici UN-a govore da bi u Siriji mogla nastati katastrofa poput Vukovara i Srebrenice. Zamisli, oni nama izrezuju u vijestima to "poput Vukovar"a, ne bi li umanjili srpske zločine u Vukovaru i dalje tjerali svoju masilničku politiku prema Vukovaru!

Koja gamad?
Čisti agitprop!

Tko je glasao

Ideš?

Kaj je to istina? Da su oni spomenuli i Vukovar, a ovi ga "izgubili u prijevodu"? Ne mogu vjerovati!

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci