Tagovi

Poštenje je OUT, kriminal IN.

Iako ova Vlada RH još nije odradila 100 dana sa uz tzv poštedu od napada oponenata, građani RH, a penzići posebno, već gube strpljenje budući je nakon samo tri mjeseca od izbora već svima jasno da sa Kukuriku brodom nešto ozbiljno ne štima.

Pozivajući i prozivajući već duže vrijeme HDZ kao kriminalnu organizaciju samo zato jer je otvorena „poneka“ istraga ili „tek“ podignuta optužnica, da bi na koncu oni sami na sjednici Vlade donijeli odluku po kojoj samo pravomoćno osuđene osobe ne mogu biti u upravi ili NO nekog državnog poduzeća, a pri tome dobro znajući da sam HDZ kao ni itko od njihova ex vodstva nije pravomoćno osuđen, jest ne samo neviđen političko – pravni presedan već i krajnje nakaradna poruka svim ljudima koji u ovoj zemlji nastoje živjeti pošteno radeći svoj posao, ovo posebno jer je poznato da se čak i za posao čistačice u državnoj službi mora predočiti potvrda o nekažnjavanju odnosno da se uopće ne vodi kazneni postupak.

Ako pri tome znamo da su sudski procesi u Hrvatskoj prečesto beskonačne trakavice onda je sasvim jasno da je ovakvim potezom bez presedana Vlada RH upravo amenovala pravo svim kriminalcima i „kriminalcima“ da se bez ikakvih zapreka javno uključe u političko – gospodarski život Hrvatske bez obzira da li su ubili, opljačkali, silovali, dilali drogu, prevarili ili bilo što drugo…. Dovoljno je samo da za počinjeni zločin, pa čak i uz jasno priznanje, nisu pravomoćno osuđeni. Bolesno da bolesnije ne može biti, reći će svi koji barem i površno poznaju definiciju političke odgovornosti, a o moralnosti da i ne govorimo.

Po navedenoj odluci Vlade može se lako dogoditi da npr. neki ministar, pa čak i sam premijer izvrši višestruko ubojstva (nehajem, namjerom ili kako ga god okvalificirali) a potom Saboru predlaže ili obrazlaže donošenje novog Zakona o nošenju oružja ili pak Zakona o sigurnosti u prometu. Zamislite kakve li ironije da član Vlade RH kao dokazani pedofil (naravno bez pravomoćne presude) predlaže Zakonsku regulativu glede pedofilije. Možete li zamisliti situaciju u kojoj višestruki silovatelj (opet bez pravomoćne presude) u ulozi člana Vlade na sjednici Sabora RH obrazlaže izmjenu dijela Kaznenog Zakona u svezi navedena kaznena djela???? Ovim potezom Vlade RH politički sud partije očito postaje mjerodavniji i od samog pravosuđa. Može li gore ??

Od svega navedenog gluplje i bahatije mogu biti samo javno izrečena opravdanja „odgovornih“ koji su navedenom odlukom omogućili počiniteljima kaznenih djela da mogu legalno djelovati u strukturama vlasti, a ako se nešto na ovakav način omogućava onda je i više no opravdano vjerovati da se točno zna zašto odnosno radi koga. Možda samo zbog u dva desetljeća stvorenog mnoštva „stranačkih“ i „koalicijskih“ kriminalaca kojima se sada moraju vraćati usluge ili se pak samim kriminalcima i „kriminalcima“ više ne sviđa vlastita pozicija koja nije pod konstantnim političko medijskim reflektorima.

Što god da jest, NE VALJA.

Komentari

Ako nijansiramo

jedno je kada mediji potaknuti oponentima napadaju,sumnjiče,optužuju i osuđuju neke ,npr. Bandića i Keruma,često s pravom,

ali sasvim je druga priča kada se protiv nekog podigne optužnica koju neko tamo vijeće potvrdi.

Primjer:
Horvatinčić je ,ne ulazim sada u fiškalske rasprave o izravnoj ili neizravnoj namjeri,nehatu,nemaru i sl.) prouzročio smrt dvije osobe.
Čačić je .isto to.

Mediji su Horvatinčića doslovce rasturili,pod pritiskom istih je bio i pritvoren,po mome potpuno bez veze,čista šikana,dok je Čačić,također medijskim posredovanjem,postao drugi čovjek vlade RH.
Naravno,vještim političkim koaliranjem,igrama i dr.

Da je narod direktno birao Čačić ,siguran sam ne bi bio to što jest.
Ovako,uz psa dobili smo i buhe.

sve dobro...

Tko je glasao

To sa upravama NO je nista

To sa upravama NO je nista ili gotov nista u usporedbi sa:
1. Derogiranju HANFE http://www.glasistre.hr/hrvatska/vijest/347563
2. "Ukidanje" financijske policije http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/172883/Vlada-nakon-osam-godina-uk...
bas kao i 2001. http://www.hsp1861.hr/vijesti/010525sk.htm
3. Oporezivanja dobiti iz proslih razdoblja (iole pozitivnih naglo ce povuci dobiti do he he sutra i adio Mare)

Treba samo pogledati kome su Caciceve najave o investicijama de facto vratile zivotni puls (ako se cijena dionice pogleda kao EKG):
http://appsrv1.to-one.com/pls/b21web/taexe.graf1?p_first=NO&p_tip=&p_tic...

Tko je glasao

Uvijek može gluplje i bahatije

Od svega navedenog gluplje i bahatije mogu biti samo javno izrečena opravdanja „odgovornih“ koji su navedenom odlukom ...

Kad je gotovo cijela Pollitka.com osuđivala autorovu i BUZ potporu predsjedničkom kandidatu Milanu Bandiću, njihov je alibi bio upravo nepostojanje pravomoćnih sudskih presuda kao jedinog mjerila da se nekoga nazove kriminalcem ili korumpiranom osobom.

Što se od tada dogodilo pa promijenilo autorov stav, možemo samo nagađati.

Meni na pamet prvo pada katastrofalan neuspjeh na parlamentarnim izborima i poraz upravo od Kukuriku koalicije.

Kao da slušam Kosoricu. Može ona sad sto puta govoriti ispravnu stvar ali ... nekako mi ne sjeda kako treba.

Mislim, teza je ok, temu smo ovdje već debelo eksploatirali upravo iz tog kuta.

B-52

Tko je glasao

A jesi li siguran....???

@sm,

Kad je gotovo cijela Pollitka.com osuđivala autorovu i BUZ potporu predsjedničkom kandidatu Milanu Bandiću, njihov je alibi bio upravo nepostojanje pravomoćnih sudskih presuda kao jedinog mjerila da se nekoga nazove kriminalcem ili korumpiranom osobom.
Zar je protiv Milana Bandića DORH ili USKOK podigao neku optužnicu????
Kako tako nečeg po mojim informacijama nema ne vidim zašto bi se uopće spominjale ikakve pravomoćne presude....
....a da još jednom provjeriš što sam ono tada pisao......!? ... možda se podsjetiš koliko ste imali jaku argumentaciju .... posebno sada kada je onaj ZAMP opet isplivao..... pa se možda podsjetiš i na ono spašavanje love iz ..........

Tko je glasao

... možda se podsjetiš koliko

B-52

Tko je glasao

jel moze

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci