Tagovi

Postaje li Hrvatska katolicka dzamahirija?

Prateći zadnjih dana prijepore oko zdravstvenog odgoja te uklanjanje plakata za kazališnu predstavu prisjetio sam se onih divnih dana socijalističkog samoupravljanja kad su imali sjednice nekakvih foruma na kojima su drugovi partijci i ideološki pobornici pravog socijalističkog puta pisali razne bijele knjige i osuđivali iseološka skretanja raznih kulturnih pregalaca na brdovitom balkanu. Tada su se na udaru oštrice pera Šuvarovih jurišnika našli i brojni pisci, redatelji, glumci, pjesnici i drugi.

Slično se danas događa u Hrvatskoj samo s drugim predznakom. Danas vrh katoličke crkve želi biti ono što je prije trideset godina bio savez komunista vrhovni arbitar i krojač svih društvenih zbivanja u državi. Tako se Bozanič poput Šuvara ili Špiljka petljaju u sve i svašta, tako katolička crkva u katoličkoj ideološki zasljepljenoj mladeži ima nove jurišnike koji su spremni raditi slično kao komunistički jurišnici kada su šezdesetih godina prošlog stoljeća šišali mlade tek propupale hipijebraneći se uklanjanjem uvojaka kose protiv dekadencije zapada.

Danas vrh katoličke crkve pred poraznim rezultatima gubitka broja stada ipred koliko toliko pokazanom odlučnošću i prkosom ministra Jovanovića (bez obzira bio on u pravu ili ne bio) poteže inkviziciju i čudoređe te upotrebljava sva sredstva ne bi li disciplinirala neposlušne ministre i ne bi li od Hrvatske napravila katoličku džamahiriju u kojem bi inkvizicija bilo jedino sudstvo a riječ kardinala i biskupa jedini pravorijek.

E pa drugovi popovi kako bi rekli španjolski borci No passaran.

Komentari

Katolička sexualnost

Sex je najvažnija stvar na svijetu - kaže svećenik Stojić u NU2. Na pitanje kako se isti odnosio prema sexu u svojoj mladosti gospodin svećenik lakonski odgovara - ne sjećam se... O diskriminaciji žena glede svećeničkih zvanja kriv je Isus jer ženu nije predvidio za svog učenika...kad su pak nekretnine u pitanju onda o Isusu ni i...
I to prolazi kod pastve u 21 st!

Tko je glasao

Klerike mući lova a ne spolni odgoj

"Nažalost, država se ni ovdje ne zna postaviti kako treba", kazao je u intervjuu. "Taktizira se, a gotovo cijeli teret sukoba s Kaptolom prebačen je na leđa ministra Jovanovića. Istina, sa Crkvom treba razgovarati, ali samo i jedino o položaju vjerskih zajednica i o tome provode se ili ne provode ugovori Hrvatske s Vatikanom. Ako ovdje popustimo, ne mislim samo na Vladu nego i na državu, onda smo definitivno na putu da Hrvatsku pretvorimo u vjersku državu. A takve u ujedinjenoj Europi nema".

http://www.index.hr/vijesti/clanak/mesicev-egzorcizam/658892.aspx

Tko je glasao

Nadam se da cete i na

Nadam se da cete i na dnevniku Trudne pete gladna rit biti jednako aktivni kao i na ovom dnevniku. Podsjetimo u zdravstvenom odgoju prijepor je cetvrti modul koji ce se obradjivati u skolama oko 3 sata godisnje. U navedenom dnevniku su krsenja ljudskih prava koja se provode desetljecima od svih sustava i na svakojake nacine i bez zelje i volje da se ta krsenja prekinu.

Tko je glasao

:)))

:)))))))))))

Tko je glasao

Jooj Foma

Ja sam nekad mislila da si ti neka... neću reć intelektualka, ali ono makar obrazovana žena. Mislim, da ćeš ovo linkati s dnevnik.dr-a i još nasloviti "Sociologinjama za razbibrigu", mislim... dno dna. Mogla si makar klinknuti linkove u samom tekstu, mogla si barem letimično proguglati o tome na što se pozivaš, ne bi ti trebalo dulje od dvije minute da shvatiš kako treba malo pričekati s prenošenjem zaključaka, pogotovo s obzirom da ti ne idu u prilog. Ali ne, sladostrasno si, kako ti već umiješ, prigrlila zlonamjerni pamflet s jednog od najkonzervativnijih portala u Hrvatskoj.

Ovo je samo jedan link od mnogobrojnih koje negiraju, osuđuju i u potpunosti se ograđuju od Regnerusove studije, koju nazivaju skandaloznom, a koja je nota bene financirana od poznatog antigej instituta svotom od 785.000 $, a korištena je u Romneyevoj predsjedničkoj kampanji - http://thenewcivilrightsmovement.com/bombshell-corruption-uncovered-in-r.... Potrudi se malo, obnovi si engleski i pročitaj...

Inače, kakve veze ima s temom "gey parenting"?

P.S. daj prosim linkaj nešto s KKK stranice ili one Sarah Palin...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

arenašica

A đizs, daj nešto opskurnije, ne ovu kamilicu :)

Jesi barem pogledala i izvornik: http://www.nytimes.com/2012/10/13/us/mark-regnerus-and-the-role-of-faith...

Jesi malo pogledala i tko je autor? Nije ti ništa palo u oči? Tko je financirao studiju?

skloniji su nevjeri (40 prema 13 posto)... mislim... 13% djece heteroseksualaca je sklono nevjeri? :) hehehe joj daj...

Tko je glasao

Jesi malo pogledala i tko je

Jesi malo pogledala i tko je autor? Nije ti ništa palo u oči? Tko je financirao studiju?

I ti svašta pitaš! Pa zar ne znaš je @foma još davno rekla da nju kod linkanja takve stvari ne zanimaju. Valjda da joj ne utječu na objektivni stav:))

The Observer

Tko je glasao

Ako ostavimo po strani

Ako ostavimo po strani znanstvenikova religijska uvjerenja, ostaje činjenica da je sa znanstvene točke gledišta upitan dizajn ovog istraživanja, a onda i njegovi rezultati.

http://www.youtube.com/watch?v=tLnCqAT_bcw

@Foma Fomič si utvara da može razumjeti pa čak i davati relevantne ocjene o sociologijskim istraživanjima na temelju žutog novinarstva. Otprilike jednako je relevantna i većina drugih njezinih komentara.

nemesis

Tko je glasao

Teško je davati

relevantne ocjene o siciologijskim istraživanjima! Foma si ne utvara da to može! Za to postoji sociologinja Nemesis!

Sociologinje si olakšaju proces davanja relevantnih ocjena - na taj način da stvore misaone, nestereotipne koncepte zvane "gender teorija" za koje nisu potrebna nikakva istraživanja!

Ni upitnog, ni neupitnog dizajna!

I onda je sve u redu!

:))

Tko je glasao

heh, kvaka je da je frajer

heh, kvaka je da je frajer pod homoseksualne roditelje racunao one cija su djeca odgovorila da na pitanje "je li netko od vasih roditelja imao homoseksualnih partnera za vrijeme roditeljstva" pa onda to usporedjivao s brojkama turbo-ko-iz-glorije heteorseksualnih parova. jes da je u ovu prvu brojku ukljuceno od alkica do narkica (a u drugu nije), al nije zanimljivo kad se to zna.

al ima jedna bolja fora (a fomi garant nije upalio kliker) - hajde rasprave radi da je istrazivanje po ps-u. pa ak uzmemo da je veci postotak u problemima koje djeca imaju razlog da se po nekom kljucu ta djeca oduzmu, foma valjda nece imati problema da napravimo jos jedno istrazivanje, al budemo gledali jel roditelji vole dostojevskog.

Tko je glasao

Oh, koji iznered

u redovima sociologinja!

Tko je glasao

a cuj, sto budala zamrsi

a cuj, sto budala zamrsi deset pametnih ne mogu odmrsiti.

Tko je glasao

Jest!

To se naročito odnosi na gender-teoriju, he, he!

Tko je glasao

znanost u Areni

A čuj, tko se napaja na takvim vrelima mudrosti, takvo linkovlje i stavlja. Da još barem isti provjere što citiraju, al' ne - bitno da naslov odgovara nečemu u njihovim glavama... treba ukinuti besplatno školovanje, fakat ne daje rezultate :)

Tko je glasao

Zanimljivo mi je ovo da

Zanimljivo mi je ovo da dnevnik koji se bavi rubnim stvarima naseg drustva ( doslovno rubnim no koje su dignute na kljucno pitanje) dobije preko 200 komentara i da komentatori ne posustaju sa svojih pozicija i linije bojista. S druge strane dnevnici koji problematiziraju odnos drzave prema ranjivim skupinama dobijaju dosta pluseva no prikupe jedva dvadesetak vise manje pozitivnih komentara koji su iznenadjeno sazaljivi prema cijelom stanju u sektoru ciji se problemi opisuju iako se radi o gorem krsenju ljudskih prava nego sto je pitanje plakata, sexualnog odgoja i slicnih tricarija jer ovdje se radi o tisucama ljudi koji nikome nisu nista nazao napravili a ipak su bez svoje volje strpani u zatvorene prostore s ogranicenim kretanjem i bez i malo mogucnosti za ljudskim dostojanstvom. Naravno kad sepripadnici lgbt zajednice dojdu ljubiti pred katedralom onda je to politicko pitanje par exelance a kad roditelji s djecom protestiraju zbog krsenja prava i loseg tretmana drzave onda dojde u podrsku nekolicina. Ovo samo pokazuje kakvo smo mi drustvo i kakvi su nam eticki i moralni principi.

Nadam se da cete svi vi malo razmisliti o ovome sto sam gore napisao.

Tko je glasao

Hej Slaveni...

Možda će ovaj komentar zvučati kao da je krivo upao, ali meni se čini da mu je baš tu mjesto.

Zar smo sve zaboravili? I čemu vodi mržnja, čemu vodi isključivost? Nije se dosta ginulo na ovim prostorima, nego ćemo sada u ratove zbog upotrebe nekog pisma ili zbog toga kako netko u intimi koristi otvore na svom tijelu?

Stvarno vas je to briga? Ono, stvarno? Užasno vas smeta da li će Jovo svoj dopis poglavarstvu da umire od gladi pisati na ćirilici? Totalno vas fascinira činjenica da se Ana voli ljubiti s Marijom, a da Tonči voli Martina i u tome vidite opasnost? Osjetili ste se uvrijeđeni nečijim umjetničkim viđenjem neke predstave, nekog glupog plakata?

Od 1001 jedne bitne stvarni - mi (da, množina) smo izgleda potpuno izgubili sposobnost da se borimo za one bitne. Osim toga - polako kao da gubimo ono na što smo često bilo ponosni - veselje, srdačnost, širina duha. Sjetite se ponekad da smo svi mi potomci Matije Gupca, da su nam preci bili gusari, težaci, seljaci, radnici - i da im često vlasti, pa tako ni crkva, uopće nisu željeli dobro. Odakle ta želja da se drugima govori što i kako - pa pustite svakoga neka radi što i kako želi. Tisuće pisama? Može? 1001 način korištenja vlastitog tijela? Ma samo naprijed.

Zar stvarno mislite ako netko u nekakvom glupavom "zdravstvenom odgoju" ne kaže djeci da postoje i drugi načini života osim onog proklamiranog u crkvi - da oni to sama neće dokučiti? Zar ne bi trebalo svojim primjerom i društvom pokazati čemu što vodi. Što bi netko pao s Marsa mogao zaključiti nakon što prvo pogleda popis stanovništva RH, a onda stvarno situaciju u RH?

Navodno smo Slaveni (većina nas), nešto što nas svrstava u vesele osobe, koje vrlo rijetko pokreću ratove, koje najviše cijene "dušu", umjetnost, pjesmu - zapravo zdravi hedonizam svih vrsta. A što smo postali? Nacija siktavih zluradih osoba koje gube vrijeme prateći cijeli internet s idejom "da vidim, tko me danas uvrijedio?", nacija onih koji bi stalno nešto vraćali unazad, radili povrate, a čemu - nemamo pojma. Postali smo jednako glupi kao i većina političara koji nas vode. Ustrašeni, licemjerni. I ne, ne isključujem ni sebe iz svega ovoga.

Na sve ovo me asociralo to što me ulovilo da slušam ruske pjesme danas, pa se čudim kakav odnos imaju, iako su raščistili s komunizmom i iako je isti ostavio i te kakve žrtve na vlastito stanovništvo, dakle kakav odnos imaju prema svojoj pozitivnoj povijesnoj ulozi. Nigdje ni traga srama, nitko se ne srami crvene zvijezde na kapi. Mi stalno pokušavamo promijeniti povijest, stalno lažemo sami sebe pa stojimo u mjestu. Mnogi narodi kao da su sebi normalno rekli da je to dio njihovoh života te žive normalno s time dalje. Mislim da su nam 90-te i odricanje dijela vlastite povijesti strašno mentalno naštetile.

http://www.youtube.com/watch?v=kBuedwvS6Mc

Tko je glasao

Slaganje-neslaganje

Poanta, cijenjeni kolega, nije u tome da li ćemo mi prihvatiti postojanje nekog ili nečeg, već u tome što ti t takvi imaju potrebu svakodnevno nas obasipati time kako oni žive život. Iskreno mi je svejedno da li Pero baca Jozu ili Darinku na leđa, ali mi nije svejedno da Pero ima potrebu mene upoznati s tom činjenicom, ako ste me shvatili.
Jednako mi je tako svejedno, da li netko piše arapskim pismom, ćirilicom, latinicom, nu nije mi svejedno kad se netko tko je izabran od ovog naroda pravi papskiji od Pape, pa uvodi dvojezičnost tamo gdje je ćirilica u najmanju ruku nepoželjna iz povijesno opravdanih razloga. Na kraju, Turaka je oko 5 mil. u Njemačkoj, pa ne vidim da se ulice Njemačkih kvartova krcatih Turcima diče dvojezičnim natpisima.

Tko je glasao

da pokušam...

1) Pokušaj se na tren staviti u tuđe cipele. Bi li ti volio (a ne misliš tako) da ti dijete mora od malena crtati da je sretna i dobra obitelj samo ona s ocem i majkom i djecom. Da je heteroseksualni odnos jedini ispravan. Nisu li upravo "manjine" dužne cijeli život slušati kako postoji samo jedna ispravna stvar, jedan ispravan način? Po meni - puno je pravednije da jedna svjetnovna institucija (škola) navede čitav spektar - a neka svaka obitelj odgaja svoje potomke u duhu kojem želi.

2) Primjer baš nije dobar. Da budem iskren, ne znam kako stoje njemački zakoni s dvojezičnošću, no ovdje je ipak "promašen fudbal". Naime, mi ne pričamo o ukupnom broju Srba unutar Republike Hrvatske, nego isključivo na prava koja im pripadaju na temelju zakona o manjinama i odnose se na lokalne zajednice. Dakle, ako u nekoj njemačkoj lokalnoj jedinici Turaka ima zakonskih X posto, čisto sumnjam da bi se neko pravo spočitavalo. Da ne spominjem i da je riječ o području "dobiveno" mirnom reintegracijom gdje smo upravo zbog smanjivanja žrtava na obje strane pristali biti "dobri domaćini".

Tko je glasao

Hm.....

Dopustit ćete dragi kolega, da i ja imam pravo na drugačije mišljenje ili smatrate da postoji jedna istina, vaša? Nije li točno da se u zadnje vrijeme rodna ravnoprravnost izpolitizirala do krajnosti? Dali bi po toj osnovi na ulice trebali izači i heteroseksualci da nas upoznaju sa svojim seksualnim životom?

Ne radi se dragi kolega o broju Srba? Pa zašto onda nema nazivlja ulica na mađarskom, rusinskom, češkom i inim jezicima manjina? Radi se o želji nekih da ponovo Srbima i Talijanima da mjesto kpje oni ni po ćemu ne uaslužuju. Nije samo pitanje ćirilice, jer ona je, bez obzira što se o tom mislilo i hrvatsko pismo, već je uvođenje dvojezičnosti puno šire sociološko i političko pitanje. Stoga Vaš pokušaj destrukcije ne pada na plodno tlo, jer ste i po jjednom i po drugom pitanju u krovu.

Tko je glasao

Manjine u Republici Hrvatskoj

Manjine u Republici Hrvatskoj treba zakonom zabraniti.
Jedino tako će biti mira.
Probajte u Americi provoditi "manjinsku politiku"??????
Naravno, ta zabrana nikada doći neće jer je to prastara politička igra Engleza (pa i Francuza) na ovom prostoru. Manjine uzdigni na pijedestal i stalno podjaruj vatricu pa kad treba - zapališ cijeli Balkan u par dana.
To je politika najzločinačkije države u Europi - Velike Britanije, tj. Engleske. Države koja je širom planete pobila i popljačkala više ljudi nego li Hitler i Staljin skupa.

Tko je glasao

holoukast

Manjine u Republici Hrvatskoj treba zakonom zabraniti.
Jedino tako će biti mira.

Mein Kampf.

Izvorno, riječ holokaust označava žrtvu paljenicu, pri kojoj se spaljuje cijela životinja. Danas je međutim u cijelom svijetu ta riječ uobičajeno ime za genocid nad Židovima (hebrejski: שואה/šoa), te u širem značenju i sustavno istrebljivanje drugih grupa (prvenstveno Romi) za vrijeme nacističkog režima u Njemačkoj. To se značenje onda ponekad prenosi i na razne druge slučajeve sustavnog i/ili masovnog istrebljivanja ljud

Zakonom zabraniti manjine:
Romi su manjina. Zakonom ih zabraniti
Gay populacija su manjina. Zakonom ih zabraniti.
Muslimani su manjina. Zakonom ih zabraniti.
Budisti su manjina. Zakonom ih zabraniti
Znanstvenici su manjina. Zakonom ih zabraniti.
Bankari su manjina. Zakonom ih zabraniti.
....................................

Svaki čovjek je u neku ruku manjina i treba ga zakonom zabraniti.

Da točno, kada se zakonom zabrani homosapiens - bit će mira na kugli zemaljskoj.

Tko je glasao

@zoc, spominješ teške i ružne

@zoc, spominješ teške i ružne riječi koj ja uopće nisam izrekao, još manje pomislio, kao užas holokausta ili Mein Kampf.
Takve insinuacije a la LJRW ostavi za dječji vrtić kamo i spadaš.
Moje je legitimno pravo da mislim da nacionalne manjine na Balkanu treba zabraniti.
Ako je to kažnjivo, moje mišljenje, neka me osude sudovi a ne ti. Točka!
Ja ću i dalje tako misliti a rekao sam i napisao gore višlje i zašto tako mislim.

P.S. Inače, da imalo išta znaš o politici, da je razumiješ, tada bi valjda uočio zadnjih 6 mjeseci u EU gdje su rasprave u njihovom "parlamentu" išle u tom smjeru da odustaju od brisanja nacionalnih država.
Tebi to ne govori ništa, ali meni jako puno.

Država (politički) nam i je tu gdje je jer se svaki k....c petlja u politiku a to nije "žuja" u zadimljenoj balkanskoj krčmetini.

Tko je glasao

Ma badava ti link @Skviki!

Ma badava ti link @Skviki! Misliš li da ovaj neki @zoc razumije o čemu Tito govori? Misliš li Ti da on razumije kako je Tito uspio toliko dugo vladati između dvije vatre: Varšavskog i NATPO pakta? Nemaju ovdje neki "političari" blage veze o politici osim što su naučili kvrckati po tastaturi pa se logirali na Pollitka.com i sda misle da su političari. Moš mislit!
Tito sigurno nije bio budala i samo ovih par rečenica objašnjavaju koliko je dobro razumio opasnost nacionalnih manjina koje su i njemu nametali. Ali on to nije baš "pušio".

Tko je glasao

:)

Pa nije loše. Spomenuo je radne ljude i socijalističke ljude. A ne drugove kapitaliste, drugove svećenike ili drugove bankare.
............
Problem je u strpavanju različitosti u jednu vreću. Kada jedan način razmišljanja pokuša postati jedini način razmišljanja (totalitaran), dešava se progon drugačijih - jer inače nema mira u (izaberi ime zemlje).

Njemačka. Vijetnam, Laos, Kina, Irak, SAD, Kanada, Australija..... i tako....

Tko je glasao

Zoz, Pa nije loše. Spomenuo

Zoz,

Pa nije loše. Spomenuo je radne ljude i socijalističke ljude. A ne drugove kapitaliste, drugove svećenike ili drugove bankare.

Zar nisu svi ovi navedeni, ljudi od krvi i mesa.

Ima loših i dobrih ljudi, no ima i takvih koji smatraju da su neki posebni drekec. Među njih spadaju i oni koji zlorabe manjine u političkoj borbi i destabiliziranju jedne zemlje.
Traže nekakva posebna prava za sebe, mjesto da steknu poštovanje drugih ljudi, pa na ravnopravnoj razini žive jedan život.

Tko je glasao

Tko stoji iza UK

Kolega@,

jeste li zaboravili tko je većinski gruntovni vlasnik teritorija kojeg zauzima UK i SAD!?

Ili isto bingo pitanje u slućaju Hrvatske... zašto dobrovoljno pristajete na obrazac PROIZVODNJE PRISTANKA!?

Tko je glasao

Bingo-protupitanje: Tko je

Bingo-protupitanje: Tko je vlasnik i pod čijom je direktnom upravom Washington DC?
... kada se već igramo kviza....

Tko je glasao

Odgovor u oba slućaja je oduvijek bio - Jezuiti

Religija je smokvin list u pozadini čega je manipulacija strahom pakla.
Što su ljudi manje obrazovani i slabijeg imovinskog stanja, njima je lakše manipulirati iz pozicije stoljeća opstojnosti na pragu vrata paklenih.
Usudila bih se još i reći kako je vrlo mali broj ljudi koji iskreno vjeruju i svoje nade polažu u crkvena učenja i ine katekizme, i još k tome žive u skladu sa “svojim” tuđim uvjerenjima.

Tko je glasao

Sjenka, Što su ljudi manje

Sjenka,

Što su ljudi manje obrazovani i slabijeg imovinskog stanja, njima je lakše manipulirati iz pozicije stoljeća opstojnosti na pragu vrata paklenih.

A šta se ti visoko obrazovana i bogata, uopče krečeš svakodnevno među tim ljudima.

Mogla bi si nači iste takve ko i ti, pa si sa svojim šovinističkim i primitivnim pisanjem ne obogačujete međusobno arogantnost i homofobiju.

Tko je glasao

@sjenka: Odgovor je netočan!

@sjenka: Odgovor je netočan!

Tko je glasao

hm

Iz tvog odgovora bi se dalo zaključiti da ti ne želiš da te Srbi, Talijani i homoseksualci uopće upoznaju sa svojim postojanjem? Eto, ali svatko želi da živi. Pa i oni. A jedna od pojavnosti života je upravo ta - pokazati da postojiš i ostaviti trag.

I "mi wasp-ovci" kada smatramo da nas država ne doživljava - obično kažemo "ustat ćemo iz fotelja, neka vide koliko nas ima" i maltretiramo svakoga svojim viđenjem stvari, ne vidim zašto bi se ostali drukčije ponašali.

Uglavnom, mislim da se pobjednik treba ponašati - pobjednički (ili barem mudro, pa predvidjeti ovakav slijed događaja, pa unaprijed najaviti moratorij). Sada kada smo tu gdje jesmo, stavit natpise na pet jezika, uključivo ćirilicu i to je to.

Tko li je ono ovo citirao: Demokracija ne znači: "Ja sam jednako dobar kao i ti" nego: "Ti si jednako dobar kao i ja". [Theodore Parker]?

Tko je glasao

Demokracija?

Demokracija, kakoto gordo zvuči! Pa, hajdemo to malo razltčit, DEMOS - NAROD. Demokracija - vladavina naroda, a koliko ja zynam na ovim prostoria jošje uvijek više heteroseksualaca od homoseksualca u ovoj državi , kao i Hrvata od Srba. Problem nastane kad maojina pokuša nametati volju većini.

Tko je glasao

citat

Ti onda sam ne razumiješ citat kojim se dičiš...

Demokracija je upravo suprotno, demokracija nije "teror većine nad manjinom"... demokracija je uzdizanje manjina na razinu većine.

Ako imaš jednookog u društvu, ne možeš biti jednak (osim ako si svi ne izvade po oko). Demokracija je davanje jednookom mogućnosti onoga koji dobro vidi.

Nije valjda da demokraciju shvaćam samo u onom najbrutalnijem obliku "jedan čovjek jedan glas"? To smo davno ustanovili. Zašto bi većina (koja uvijek može po načelu jedan čovjek jedan glas) doživljavala to kao nametanje? Pa je li cilj pravedno društvo ili što? Onaj tko je jači - taj i daje. Pobjednik - daje. Onaj koji je slabiji - taj prima (milost, ruku podrške, kakogod).

Zašto se želiš ponašati kao gubitnik?

Tko je glasao

Teror??!

Pa, zar je demokracija teror manjine nad većinom?! To ameri lijepo zovu TERORIZAM! Problem se javlja kad nekom daš mali prst, a on hoće cijelu ruku. Nakon svega što su učinili u bliskoj prošlosti Srbi, po meni, nisu zaslužili ni mali prst. Nije moj pristup gubitniči, več je Vaš na tragu kukavičke, podrepaške politike svih Vlada.

Tko je glasao

???

Prvo ja ne znam što su to tebi "učinili Srbi" - pretpostavljam da misliš na neke određene Srbe, a ne na sve. Meni je glupo pričati u terminima "Hrvati su ovo, a Srbi su ono".

Drugo - što je to podrepaški u provođenju zakona vlastite zemlje? Ti bi da ih krše, ne kužim?

Postojalo je (tj. još uvijek postoje) pametni izlazi iz ove situacije:

1. Budući država u svojim rukama ima Državni zavod za statistiku - znali su kada će izaći rezultati popisa i znali su koja pitanja mogu biti "opasna"? Mogli su donijeti odluku o moratoriju PRIJE objavljivanja popisa - i nitko ne bi trepnuo.

2. Mogu, u maniri pobjednika i suverene zemlje, reći "Naravno da imate na to pravo, o čemu je riječ, mi poštujemo svoje zakone" i napraviti sve po zakonu.

3. Mogu, u maniri pametnog izvrdavanja uvesti peterojezičnost i sve natpise staviti na pet jezika i pisama (latinica, ćirilica, mađarski, talijanski, njemčki) i tako "utopiti" ćirilicu među ostale višejezičnosti.

Upravo proglašavanja moratorija nakon objave smatram bezrepaškim i glupim ponašanjem nekoga tko je, eto, tek sada shvatio što mu piše u vlastitom zakonu, pa migolji na jadan način.

Tko je glasao

Srpsko pitanje

Možda niste primjetili, cijenjeni kolega, ali ja sam napisao, da je ćirilica i hhrvatsko pismo, pa mi u ovom slučaju ne smeta samo pismo, već povlaštenost manjine, koja je Hrvatsku, svoju Domovinu, ako ćemo pravo, zavila u crno u ime nekog srbovanja. I onda, na pravdi Boga, u tom istom Vukovaru kojeg su satrli i ubili mu dušu,, zahvaljujući nekakvoj mazohističkoj potrebi uvlačenja u europsko prkno, dobiju prava koja ne postoje nigdje na kugli zemaljskoj. Pa čak ni u Srbiji, recimo u Kragujevcu gdje i dan danas Nijemci nisu " rado viđeni " gosti. U nekim dijelovima Hrvatske, Srbima ne bih dozvolio pristup ni kao turistima. Svojim komentarom, kojim pokušavvate naći zakonsku osnovu u važečim zakonima, možda e te impresionirati svoju publiku, ali nećete odagnati mogućnost i pravo čovvjeka na obranu, a to je pravo iznad svih zakona. Usput, želio bih Vas podsjetiti da su na ovim prostorima vrijedili raazni zakoni, prema kojima su Hrvati proganjani, ubijani raseljavani, zatvarani i sl.
, pa gdje su danas ti zakoni i oni koji su ih provodili? Na đubrištu povijesti, a tko će završiti i ovi današnji.

Tko je glasao

"Srbima ne bih dozvolio pristup ni kao turistima"

Ja fakat ne znam za kakvu si se ti to državu borio.

Ove pjesničke bravure ostavi ppetri, ona je puno bolja u tome.

Ja samo govorim o zakonu vlastite zemlje i borbi da jedna vlada najzad stekne muda pa da poštuje zakon onako kako piše - ili da ga mijenja.

Ovo za razne zakone prema kojima su Hrvati proganjani i zatvarni i ubijani - to vjerojatno misliš na NDH, ali ne pričamo sada o tome.

Tko je glasao

Neka promijene abnormalni zakon

Ja samo govorim o zakonu vlastite zemlje i borbi da jedna vlada najzad stekne muda pa da poštuje zakon onako kako piše - ili da ga mijenja.Mijenja sve u šesnaest, pa neka promijeni i taj koji osigurava nagradu za genocid nad Hrvatima u Vukovaru!
A prije toga , neka primijeni Zakon o prebivalištu i spriječi odlijevanje novca iz hrvatskoga proračuna za stanovništvo Srbije.

Ove pjesničke bravure ostavi ppetri, ona je puno bolja u tome.A da se ti ostaviš spominjanja moje malenkosti, u razgovorima s drugim komentatorima!

Tko je glasao

kraljice citiranja imena

Ostavit ću se, čim se i ti ostaviš istoga - kraljice nabrajanja nickova u svojim komentarima :P

Tko je glasao

Lažna optužba za "izazivanje rječocida".))) - Carla del Pinokio

Budući da te pristojnošću nisam mogla nagovoriti da se ostaviš spominjanja, moga nicka, u svojim komentarima (jer ti to treba da unaprijed i za stalno "difamiraš" stavove osobe, pod nickom ppetra), u samoobrani, samo primjenjujem isto "oružje".

Ali, još si daleko mnogoljudniji u tom "ratu", pa si još dovoljno hrabar.
U suprotnome, bi te pomela "oluja":))).

Već si započeo s lažnom optužnicom za rječocid nad tobom.))), iako si prvi započeo s time.))), a uskoro očekujem i optužnicu za "neselektivno rječogranatiranje" s fantomskom udaljenosti od pola komentara koju sam morala ispoštivati.))).

Tko je glasao

izvrtanje

Dragi kolega, izvrčete moje riječi. Urput ih vadite iz konteksta. Nu, dobro, ne ću inzistirati jer vidim da nema pomoći, kao što se ne ću upustiti u raspravu o partizanima i ustašama. Nu ako me več pitate, nisam mislio na NDH jer ona nije donosila protuu Hrvatskme zaknne, već na crkotinu od bivše države.

Tko je glasao

gle

Ako tebi rasni zakoni i odvođenje vlastitih sugrađana nije protu-hrvatsko djelovanje, onda nemamo o čemu pričati. S onima koji brane fašizam nemam o čemu pričati.

Tko je glasao

dijalog? Demokracija? Nepoznati pojmovi?

Dragi kolega, jednako kao ni ja s onima koji brane crvene koljače.

Tko je glasao

??

Branim provođenje zakona svoje zemlje. Proglašavati cijeli narod (Srbe) krivim za nešto - što ti neprestano radiš - meni je jednostavno strano. Tako nikada naprijed.

Tko je glasao

Naprijed? Kuda?

Vi, dragi kolega, branite zakone, od koga? Koliko ja znam zakone brani državni aparat svim raspoloživim sredstvima. Mislim da biste se više trebali zauzeti za narod koji nitko ne brani od loših zakona. Mislim da se slažemo u zaključku da postoje loši zakoni? Usput tzv. "Rasni zakoni" nisu bili upereni protiv Hrvata, a i nije ih stvorila NDH, već ih je morala prnvoditi na bazi međudržavnog sporazuma.. A znate li, cijenjeni kolega, koji je grad u tadašnjoj Europi prvi javio u Berlin da je " Juden frei"? Beograd!!! Pametnom dovoljno.

Tko je glasao

Zaphod, Proglašavati cijeli

Zaphod,

Proglašavati cijeli narod (Srbe) krivim za nešto - što ti neprestano radiš - meni je jednostavno strano.

Mene bi zanimalo : kako je 1/3 Hrvatske par pojedinaca moglo okupirat i učinit tolko zločina.

Tko je glasao

...

A čuj, Srbi (svi naravno - do jednog) nadirali, a mi se branili. Ali bilo nas je malo i slabo naoružani. Pa smo gledali prema vani, našoj dijaspori. Neki su doduše dolazili pomoći ponekad, ali zapravo su samo plaćali uvođenje svog vodovoda.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci