Tagovi

Posljednjim presudama Haaški tribunal provodi Memorandum2 SANU

Samo za neupućene u političku strukturu, pa onda i za pravdu koju provodi, posljednja presuda Haaškog tribunala kojom se u porvostupanjskom postupku optuženog ratnog zločinca Vojislava Šešelja oslobađa od svih točaka optužnice, može biti neugodno iznenađenje. Ona se na neki način mogla i očekivati nakon što je Radovan Karadžić kao tvorac i izvršitelj genocidne politike u Bosni i Hercegovini dobio kaznu od samo 45 godina, dok su neki drugi srpski niže rangirani vojni dužnosnici dobili doživotni zatvor.

Po nalogu država koje svojim utjecajem stoje iza Haaškog tribunala, a to se prije svega odnosi na Veliku Britaniju i njezine europske saveznike Haaški tribunal se svojski trudio da ratna zbivanja na području bivše Jugoslavije tumači kao građanski rat, iako se radilo o velikosrpskoj agresiji protiv nesrpskih naroda na području Jugoslavije. U ključnom predmetu, onome koji se vodio protiv hrvatskih generala Gotovine i Markača išlo se toliko daleko da se hrvatski državni vrh na čelu s predsjednikom Tuđmanom optuži za „udruženi zločinački pothvat“ kako bi se politički i pravno dovelo u pitanje samo osamostaljenje Republike Hrvatske, a velikosrpska agresija svela na građanski rat u kojemu nema odgovornosti na nekoj od zaračenih strana. Što je najtragičnije tu tezu zastupale su na ovaj ili onaj način hrvatske vladajuće garniture počevši od predsjednika Mesića do predsjednika Josipovića uz asistenciju svih premijera i ministara vanjskih poslova u njihovim mandatima. Tek nakon što su se u sudski proces uključili Amerikanci preko predsjednika Tribunala i predsjednika drugostupanjskog vijeća Theodora Merona Gotovina i Markač su oslobođeni, a stigma o udruženom zločinčkom pothvatu koja je visila nad Hrvatskom je uklonjena. To je kasnije još čvršće potvrđeno presudom Međunarodnog suda pravde kojom nije potvrđen genocid što ga je u Hrvatskoj počinila Srbija, ali je potvrđeno da se radilo o agresiji, dakle ne o građanskom ratu i da su u njoj počinjeni akti genocida.

Politička i nacionalna elita u Srbiji i dva desetljeća nakon što je ona doživjela četiri ratna poraza s ključnim na Kosovu bez obzira na nepobitno utvrđene činjenice ne želi se predati, pa je nakon Memoranduma Srpske akademija nauka i umetnosti iz 1986. koji je bio idejna podloga za ostvarenje velikosrpske politike, prije pet godina usvojen Memoradum2 SANU. Taj drugi Memorandum u novim mirnodopskim uvjetima želi nastaviti s velikosrpskom politikom prethodnog Memoranduma, jasnije rečeno srbijanska nacionalna elita ne odustaje od svojih planova, ma koliko to zvučalo beznadno, od širenja Srbije prema Zapadu odnosno prema Hrvatskoj. Glavna točka tog Memoranduma je umanjivanje odgovornosti Srbije za počinjene zločine i razaranja i optužnicama, potjernicama i montiranim sudskim procesima protiv državljana Hrvatske, BIH i Kosova staviti je u ravnopravan položaj s tim državama. Upravo ove dvije posljednje presude Haaškog tribunala su na liniji umanjivanja odgovornosti Srbije za ratne strahote koje je proizvela velikosrpska politika krajem prošlog stoljeća na ovim prostorima.

Prve reakcije hrvatske politike su očekivano oštre, počevši od predsjednice Republike preko premijera i drugih vodećih političara. Te reakcije međutim ne smiju ostati samo na Radovan Karadžić, verbalnoj razini, jer hrvatskoj politici stoje na raspolaganju velike mogućnosti da prisili Srbiju da se konačno urazumi i prihvati odgovornost za zločine koja je velikosrpska politika Slobodana Miloševića počinila na ovim prostorima, uključujući i Hrvatsku. U ovom trenutku Srbiji je i te kako stalo da započne pregovore o članstvu u Europskoj uniji. Hrvatska je preko svojeg ministra vanjskih poslova Mire Kovača već poručila Beogradu da Hrvatska ne će pristati ne početak pregovora u poglavlju 23 dok Beograd ne ispuni određene uvjete. Prije svega radi se o zahtjevu da Srbija ukine zakon o univerzalnoj odgovornosti na temelju kojeg su srbijanski sudovi već sudili nekim Hrvatima za djela koju su po njihovim optužbama počinjena na teritoriju Republike Hrvatske.

Nakon ove presude Haaškog tribunala, bez obzira na pritiske koji dolaze iz Europe, a posebice iz Njemačke, Hrvatska te uvjete treba pooštriti, prije svega zahtjevom da nema početka pregovora Srbije s EU o poglavlju 23 sve dok se ne riješi sudbina i posljednjeg branitelja ili civila od oko 1000 koliko ih Hrvatska traži. Naravno da će Hrvatska biti pod pritiskom Europske unije da popusti Srbiji, ali ovaj put u tome Zagreb nikako ne smije popustiti. Treba se ugledati na primjer Grčke koja već desetljećima blokira pristupne pregovore Europske unije s Makedonijom samo zbog imena države. Presuda Tribunala u Haagu očito je prelila čašu strpljennja, pa je u pravu ratni ministar prof. Andrija Hebrang kad zahtijeva da konačno uzmemo sudbinu u svoje ruke, a to prije svega znači da se u Hrvatskoj pokrenu sudski postupci protiv kreatora agresije JNA i KOS-a koje prethodne vladajuće garniture nikad nisu ni pokušale pokrenuti. „Odradimo mi svoj posao, a pustimo Haag nek ga nosi vrag“, zaključio je prof. Hebrang.

Komentari

Politicka presuda

Najbolji mi je ovaj dio koji implicira da je oslobadjajuca presuda donesena pod politickim dikatom.Tek nakon što su se u sudski proces uključili Amerikanci preko predsjednika Tribunala i predsjednika drugostupanjskog vijeća Theodora Merona Gotovina i Markač su oslobođeni, a stigma o udruženom zločinčkom pothvatu koja je visila nad Hrvatskom je uklonjena A ja mislio oni oslobodjeni jer je to pravedno... :)

Tko je glasao

četnik iz londona

editor
dobro ste mislili, oslobođeni su jer je to bilo pravedno, jer je Theodor Meron vrhunski pravnik za razliku od Nizozemca Orieja koji je presudio po nalogu Londona. A da je sudac Meron bio u pravu potvrdio je Međunarodni sud pravde gdje nije predsjedao Amerikanac, pa je presuđeno da je Srbija izvršila agresiju na državu Hrvatsku i da su u toj agresiji počinjeni akti genocida, ali ne i sam genocid. vidite li koliko ste u svojoj četničkoj sljepoći kratki i glupi.

Tko je glasao

sudski postupci protiv kreatora agresije

Zaboga, ne misli valjda na Tanjug???

Tko je glasao

vkrsniče

vi ste petredačko režimsko piskaralo, udbaški špijun koji je ocvao u wannabe ustašu. uza sve to ste i notorna budala.

idite u srbiju.

Tko je glasao

nije bitno ako je bio nekad jugoslavenski udbaš?

bitno je da je srpskim udbašima pokazao srednji prst i postao hrvatski udbaš.

Naime, kako je poznato najprije su se posvađali jugoslavenski komunisti, udbaši.....po nacionalnoj osnovi...itd

Što se tiče ustaša, e jebiga..umro poglavnik pa nemamo MI HRVATI ukoliko poželimo, pred kim položiti prisegu.

No dobro, nemamo ni potrebu za tim jer je nezavisna (od Beograda) država Hrvatska tu.

sve dobro...

Tko je glasao

e, hebi ga drvo

po tim tvojim kriterijima ti bi i šešelju sve oprostijo, samo ako prizna da je ustaša :P. a lustracija i to :))))). ne viruj svakom na rič, najveće pi*de će ti uvik reć ono što voliš čut, eda bi bolje prošle - tomčev poučak :DDDDD
profesor

Tko je glasao

što imam opraštati Šešelju

on je slobodan čovjek. Pred međunarodnim sudom nije prošao jugoslavenski i jugošljamerski trik i spin o nekoliko zločestih Srba i nekoliko zločestih ostalih, Hrvata. i dr.

Kad je onomadne bila prvostupanjaska presuda Gotovini i Markaču, negdje ovdje sam napisao dnevnik, gdje sam jasno rekao da smo u Oluji jedva čekali da se Srbima najebemo matere. Tko je bio branitelj i kaže drugačije- laže.

Nisam kmečao ni onda , ali ne kmečim ni sada. Bilo mi je drago kad su Gotovina i Markač oslobođeni i bilo bi mi drago da osude Šešelja u žalbenom postupku.

No to nije do mene, ja eto samo otvaram oči našim jugićima , orjuni i ostalim izdaji sklonim pizdama.

Valjda se i ti sijećaš da nama nikakvi bradonje na početku nisu predstavljali problem, nego JNA i njoj subordinirane jedinice.

Komunisti , kos jna, svalili bi sve na jednog lajavca, medijskog četnika, e da se prikrije zločin crvene zvijezde petokrake. Partizanske.

Tomčev poučak ti je i Tuđmanov poučak, Mesićev ako baš hoćeš.
Stipe Milanović i sl.

Pa neće lustracija zahvatiti generale koji su iz jna prešli u HV.

Lustracija jest i bude više kao idejna, lustriraju se oni koji rade protiv Hrvatske bez obzira na službu. Naravno, ubojice Hrvata treba osvijetliti, prestati štititi i suditi im.

sve dobro...

Tko je glasao

partizanska zvijezda...

... kaj ti je stari glasao za Miloševića?

Jest, Milošević i ekipa su bili partizančine i pol, stani pa gledaj.

Tko je glasao

umro bre Poglavnik...

... pa si položio prisegu mrtvom Titi :D

Očito nisi poželio!!! Poželi! Samo poželi, možeš ti to!

Tko je glasao

Čemu @zap

ne treba, položio sam prisegu ovoj sadašnjoj nezavisnoj državi Republici Hrvatskoj, kao i ti uostalom.

ps. nije bio još mrtav ako misliš kad su me primili u sk u jna, taman je crkavao u Ljubljani, sjeme mu se zatrlo

sve dobro...

Tko je glasao

Savez mača i rala...

... zašto skraćivati tako lijepe riječi poput Savez Komunista Jugoslavije - kojeg si bio član?

Polažemo zakletve po kućama, udbarimo, komunjarimo, ustašarimo, boli nas quac, a druže Drvo? :)

Tko je glasao

Kak sad pak to za Krsnika vrijedi

a ne vrijedi recimo za Perkovića?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Gosn. Krsnik

dajte prosim vas lijepo, objasnite našoj @Biguljači razliku između Vas i Perkovića kojem se sudi za organiziranje političkog ubojstva.

Perković je dokazano bio udbaš, profesionalac zadužen za borbu protiv tzv. ekstremne emigracije.

Krsnik je bio novinar i to što ga neki ovdje dovode u vezu s udbom, znači samo da ne znaju kako je to funkcioniralo.

Kao dopisnik TANJUG-a, ukoliko je bio na dispoziciji nekoj od brojnih tajnih policija u Jugi, bio je na dispoziciji SID-u, službi koja je pokrivala vanjske poslove, ambasade i to.

Recimo, kao dopisnika TANJUG-a, mogao ga je nazvati službenik SID-a i pitati za mišljenje o tome da Tito posijeti Australiu npr.

On mu je mogao reći da to ne preporučuje, jer bi Hrvati u Australiji organizirali demonstracije protiv posjeta komunističkog diktatora, a Srbi- četnici bi mogli organizirati atentat da osvete Dražu. Kužiš @ Bigi, to nije kažnjivo. Ubijanje jest.

sve dobro...

Tko je glasao

smeće

gosp. drvosjek,
budući da se bigulica već dosad predstavila kao smeća, ispod je ljudskog dostojanstva komunicirati sa smećem.
Zato odgovaram vama i drugima koji nisu smeće kad je u pitanje moja osobnost. uvriježeno je mišljenje da je tanjugovac jednako udbaš ili kosovac. to je uistinu tako bilo u godinama nakon stvaranja Jugoslavije, ali kako se juga počela raspadati tako se i tanjug reformirao, naročito poslije ustavnih promjena 1974. godine. Kad se birao dopisnik tanjuga u Australiji tadašnji jugoslavenski ambasador u australija Aleksandar Šokorac hrvatskl Srbin koji je bio svojedobno šef kabineta Edvarda Kardelja pa čak i Tita inzistirao je da za dopisnika dođe novinar tanjuga iz Hrvatske, a ne neki ekaviziranitzv Hrvat iz beogradske redakcije. Tada je direktor Tanjuga bio Hrvat Pero Ivačić kojega su otvoreno u beogradskoj redakciji zvali ustašom, ali mu nisu mogli ništa, jer ga je štitio Stane Dolanc.
U Australiji nisam bio nikome na dospoziciji osim redakciji Tanjuga niti sam se kao službenici jugoslavenske ambasade ili generalnih konzulata bavio špijunskim radom. Usput rečeno većina organizacija tzv. hrvatske neprijateljske emigracije bila je pod kontrolom Udbe, pa su čak i organizatorii famozne Bugojanske skue bili udbaši.
Kad sam se vratio u Split jedan udbaški špicl po imenu Radoš pokušao me je vrbovati, jer sam i nakon 1971. godine bio prijatelj s bivšim predsjednikom SUBNOR-a za Dalmaciju pok. Matom Matkovićem koji je nastradao u Hrvatskom proljeću.Tog špicla sam najurio iz dopisništva, ali svemoćna udba nije me mogla ucijenjivati jer nisam imao prljavih stvari u dosjeu.
To je cijela priča, a čitava bulumenta idijota zakrečenih mozgova na ovom poratlu mogu pričati što ih je volja, a šize zbog toga što jedan tanjugovac na piše onako kako bi oni htjeli i željeli.
drvosjek, ne posustanite i stojte mi dobro.

Tko je glasao

@Ukrižnikova borba za "istinu" i bolju prošlost

Evo nam našeg @Ukrižnika opranog od članstva u SK i od suradsnje sa SDS za kokju Marko Veselica kaže da su "svi oni koje je SDS htjela da surađuju s njom, s njom i surađivali". Ali eto doznajemo da se našeg @Ukrižnika vrbovalo, ali on je ostao čvrst i nepokolebljiv "kano klisurina". Pače ima moć da "likvidira" "udbaškog špicla". Mo'š mislit'!

Biti novinar Tanjuga, značilo je biti član SK, biti podoban u svakom slučaju i proći sigurnosne provjere.
A biti dopisnik iz inozemstva značilo je biti sve to u de luxe izdanju.
Naš @Ukrižnik je sve to bio i sve to prošao, kako on piše jedini izvan toga, znači po Duhu svetom.

Pa onda tu je Hrvatsko proljeće, Hrvatina @Ukrižnik ostaje netaknut, ali se nastavlja družiti s ljudima "stradalim u Hrvatskom proljeću"!?

Pišem ovo zato što sam poznavao nekolicinu "Vjesnikovih" novinara iz tog doba, s nekim od njih se povremeno družio, a s jednim i prijateljevao, dobro se sjećam što su mi pričali, a prema tome što su mi oni pričali, naš @Ukrižnik bezočno laže.

Tko je glasao

Dobro znaš @ Fenikse

da se u bivšoj, od 1945- 90 te događao stalno manje više otvoreno, sukob među komunističkim elitama po nacionalnoj osnovi.

Na kraju je Račan s hrvatskom delegacijom napustio nikad završeni zadnji kongres SKJ-ot.

Ja sam prijateljevao sa Srbinom izBosne koji je bio zaposlenik , operativni radnik sds-a (udbe kolokv.). Doslovce kućni. Negdje 1988.g. manje smo pričali o ribičiji a više o politici. Bio je sasvim ok tip. Pokrivao je cijelu bivšu sisačko- banijsku regiju, kako se to onda zvalo: Zajednicu općina.

Međutim što, iz postavljenih pitanja i nametnutih tema razgovora znaš što hoće. Ja sam primjerice, početkom 90-te, pred prve izbore prihvatio igru.

Očito je bilo da se čovjek lomi. Razum mu je govorio da smo mi Hrvati u pravu, e ali srce ga je vuklo na drugu- velikosrpsku stranu.

Kad smo se poslije 30. svibnja složili u razgovoru da se Yuga bude definitivno raspala, predložio sam mu da se stavi na našu stranu.

Nudio sam mu vezu s vrlo visoko pozicioniranim čovjekom u novoj vlasti, hadezeovcem. Rekao sam mu da ću jamčiti za njega, a već sam bio involviran u razbacivanje kalaša po terenu i sl.

Rekao je da će razmisliti. Nakon dva dana, poslao je ženu i djecu kod svojih u Bosnu, kao kod djeda i bake. Par dana kasnije je došao k meni i u razgovoru sam shvatio da je to zadnji, pozdravni iliti oproštajni razgovor.

Mogao sam mu napraviti probleme u tih par sati, ali nisam jer čovjek naprosto nije bio zločest. Radio je svoj posao zanatski, a opredijelio se kako ga je vuklo.

Svi koji su bili s njim u poznanstvu ili prijateljstvu su, znači udbaši. Po tvome.

sve dobro...

Tko je glasao

Pa druže gospodine vkrsnik, odlično ste to objasnili

Nažalost, bilo je malo preambiciozno od mene nadati se da ćete makar vi, kad je već crvotočnom to nedosegljivo, uvidjeti smisao ove usporedbe.

Naime, i vi i vaše imenovanje duboko je bilo slizano i isprepleteno s politikom, u koju je duboko bila slizana i isprepletena udba. I prije i poslije 1990. Profesionalizam, da prostite, nije bio ključan za vašu karijeru, koliko pogodan politički val, kojeg ste znalački uzjahali i u Jugoslaviji, i u Tuđmanovoj Hrvatskoj. To je jednostavno činjenica.

Isto kao i Perković - prije Tuđmana, Perković je bio špija, manipulator, gospodar ucjena i terora strahom, a to je još uspješnije bio u Tuđmanovo vrijeme, gdje je navodno odlično surađivao sa Šuškom.

Uglavnom gospodine, Krsnik, pazite da nekome ipak ne bi palo na pamet lustrirati druga Krsnika. Držim da je Perković više zadužio Tuđmana od vas, a vidite kako je završio.

Inače, jedna mi je stvar nevjerojatno smiješna - držite se kao da vi sudite Perkovića, zaboravivši da mu sudi Njemačka. Po našem pravosuđu, Perkoviću ne bi ni dlaka pala s glave, a mnogi bi se i dalje znojili od frke zbog stvari kojima ih je isti mogao držati u šaci. Zato ste uostalom i sretni da ste ga se riješili, zar ne?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Perkoviću i Mustaću se sudi

u Njemačkoj temeljem teritorijalne nadležnosti. Naime, ubojstvo je počinjeno tamo. Prosto ko pasulj @ Biguljačo.

Kod nas su izglasali zastare i svašta nešto, e da bi se zaštitili.

Sve je bilo isprepleteno politikom tada. Pitanje je kojom i kakvom politikom.

Da ti pomognem pojmiti te procese. Moraš poći od činjenice da su se hrvatski obavještajci tada više bojali svojih srbijanskih ili srpskih kolega nego tzv. ekstremne emigracije ili ustaša.

Birajući između vješanja o klavirsku žicu ili četničke kame, naši udbaši Hrvati su se odlučili da se priključe procesu i uklope se pa i upravljaju tim procesima raspada Jugoslavije.

Kad su shvatili da srbizirana JNA neće moći sačuvati Jugu, što im je preostalo.

sve dobro...

Tko je glasao

Sporo pamtiš, brzo zaboravljaš

Tuđman je već sam Perkovića i lustrirao i abolirao i rehabilitirao, a ti si zaboravio našu diskusiju od prije cca 2 godine - ne radi se naime o suđenju Perkoviću za Đurekovića, već za istraživanje i suđenje njegovoj ulozi u udbašoidnim aktivnostima 90-tih, kad su tajne službe širile laži i paniku, manipulirale strahom, a usput su nestale pemzije, stara devizna štednja, lova od otkupa stanova, lova od dijaspore, ljudi i slično, uz intenzivnu kutleizaciju i formiranje Tuđmanovih "stališa" - to bi mene puno više zanimalo da nam drug gospodin špijunčina Perković ispriča, međutim, ekipica je nanjušila frku i elegantno ga poslala u hladovinu njemačkog pravosuđa.

A ovo o čemu trućaš more da bidne i točno, ipak si ti insajder koji si se često pretvarao da si Srbin, čime si se ne jednom hvalio :P
Potpuno mi je lako zamisliti kako prijetiš nekom poštenom jadniku klavirskim žicama...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Tuđman se okružio tada udbašima @ Bigulice

i pomoću pomirbe stvarao državu. Ovdje se radi o ubojstvima u tuđim državama koje nešto imaju za reći. Sve je to manje više poznato,a to što ti sada uvodiš neke elemente u diskusiju koji nemaju veze s time, drugi je par opanaka.

No što, ta pomirba nije iskreno prihvaćena i kad su jugokomunističke snage došle na štih poslije Franjine smrti, započela je tzv. detuđmanizacija predvođena Stjepanom Mesićem.

Umjesto da smo mi njih lustrirali 1995.g.

Naravno da smo im davali na znanje što ih čeka ukoliko se ne priklone ideji hrvatske države.

sve dobro...

Tko je glasao

S obzirom na ovo što sam navela

Tuđman je državu stvarao prije svega pljačkom, uz pomoć između ostalim i udbaša Perkovićeva kalibra. Pljačka i osiromašenje građanstva utkani su u same temelje ove truleži u kojoj živimo. Ja bih rado da se to rasplete. Tebe pak više zabavljaju priče o ustašama i partizanima. Ne čudi me.

Inače, ovi su ti komentari totalne nebuloze bez osnovne logike, skoncentriši se, nisam ti ja ljigavi da mi možeš bacat boze :P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Pljačka najvećih razmjera bila je

nakon preokreta 1945.g. kad su se komunisti- boljševici popeli u sedlo.

Ni jedna trgovinica špecerajem nije ostala kod vlasnika. Sve su opljačkali.

Pored domaćih pljačkaša cijeli pogoni su se odvozili u Srbiju.

Onda se tijekom cijele Juge kojekakvim ekonomskim politikama pljačkalo Hrvatsku. Slovenci su imali Kardelja da ih štiti, dok su Hebranga ubili pa se do sedamdesete nitko nije usudio ukazati na puku pljačku Hrvatske.

Kako su prošli ovi sedamdesete- znamo.

Mene ne zabavljaju priče o ustašama i partizanima, nego vi iz jugošljam sfere stalno potežete NDH-a, jasenovačku veliku laž, e da ne bi pričali o ratu devedesetih.

sve dobro...

Tko je glasao

mudro zboriš...

... prije rata (onoga) živjeli smo u tamnici naroda, mrskoj Kraljevini, sve nam oteše i pobiše,

... tada dođoše Nijemci i uzeše nam sve

... nesmotreno uđosmo u novu tamnicu hrvatskog naroda, i ono malo što je ostalo Beograd pljačkaše i pljačkaše, svaki dan su vlakovi puni blaga svakojakog išli za Beograd, navodno je Tito volio uz piće popiti par dijamanata, hrvatskih

... onda dođoše ovaj rat (novi) i Srbi nam napraviše (koliko ono reče ppetra) 35.000.000.000.000.000.000 dolara ratne štete

... i još nam preosta nešto bijedih privatnih firmica poput Agrokora, Ine, Dukata, Plive... Tewe... Glaxo.... čega već

Bokte, ispada da smo Mi Hrvati na ove prostore došli s barem jednom Švicarskom na konjima, a u kolima smo vukli Panamu.

p.s. Jesi li stvarno toliko glup ili se samo praviš? Mislio sam da KPJ bolje bira svoj kadar :)

Tko je glasao

opet @zap

budalesaš............na istinu je teško ići pa ti samo preostaje da se praviš blesav, što ti i nije teško..........

sve dobro...

Tko je glasao

franjo

je originalni jugokomunist, stoga ne čudi da se okružio sebi sličnima. ove priče o pomiri prodavaj u srbiji, gdje ti je i mjesto.

Tko je glasao

živio Franjo jugokomunist, haha

on jest bio jugokomunist ali je eto rušio Jugu, ne vidiš problem @lignja oko svoje teze

Trebao je Franjo dobiti Nobela za kemiju s obzirom s kakvim je govnima napravio državu.

sve dobro...

Tko je glasao

budući si

dobio akužu (3 minusa) od tria fantastikus, očito si pogodija pravu žicu :)))))
profesor

Tko je glasao

druže Tito, ne dolazi u Australiju...

... jer bi Hrvati mogli masovno se upisati u KPJ i podrivati je iznutra!!!

Tko je glasao

Lignja@ ovo što si ti opisao

Lignja@ ovo što si ti opisao je svaki gost emisije Bujica u posljednjih 150 nastavaka.

Tko je glasao

Pališ se na Bujanca @ rebel

Bujanec za svoju popularnost i gledanost može najviše zahvaliti detuđmanizatorima i Radmanu. Jugošljam se zaboravio da imamo više televizija pa ne mogu cenzurirati.

No što, komunjarstvom isprani um mislio je da može zapriječiti drugu misao.

Bujanec je otvarao prostor onima kojima je kod mainstrema bio zabranjen, tako jednostavno.

Naravno, tebi nepojmljivo jer si odrastao u Srbiji,gdje se staljinizam podrazumijeva. U Vojvodini se upija s materinim mlijekom.

sve dobro...

Tko je glasao

Čuj kordunaško banijskog

Čuj kordunaško banijskog sokola o Vojvodini priča :D

Da, poznato je da se u Vojvodini staljinizam majčinim mlekom upija :D dok na Baniji i Kordunu to beše brlja i prasetina.

Tko je glasao

jugočetnik

gosp lignja
ispričavam se što vas imenom nisam spomenuo u donjem odgovoru juri i bubi. možete pjeniti koliko hoćete, ali od četničke kvalifikacije koju ste sami izabrali jednostano pobjeći ne možete. i vi ste među brojnim jugočetnicima koji stalno ponavljaju razred i nikako ne možete prežaliti komunističku totalitarnu jugoslaviju koja je u stvari bila proširene srbija. ako vam smrdi hrvatska i njezine kune slobodno iselite u majčicu srbiju.

Tko je glasao

@Ukrižnik

Bilo bi zanimljivo čuti koji je častan izlaz, osim Titove Jugoslavije za Hrvatsku uopće postojao?
Alternativa je bila restitucij Kraljevine Jugoslavije!?
Ispada da se onda naš @Ukrižnik za to zalaže.

A osim toga@Ukrižniče, kad su u svojoj povijesti hrvatski narod i njegova država bili u nekoj državnoj zajednici potpuno ravnopravni s drugima?
Nikad!
To su jedino bili u Titovoj Jugoslaviji!

Tko je glasao

notorni jugosloven

feniks,
stvarno vam trebam čestitati na vašoj upornosti promoviranja komunistička totalitarne tvorevina kakva je bila vaša Jugoslavija. U toj totalitranoj državnoj tvorevini hrvatski narod nikad nije bio ravnopravan ne samo unuztar nje, nego unutar same tzv. SR Hrvatske, jer su glavne poluge moći i vlasti držali Srbi ili Jugohrvati ili pak jugočetnici kakav ste i vi.
ali budući da ste zaslijeljeni glupan to nikad ne će doći do vašeg mozga, pa stoga nastavite uživati u zalaganju za takvu Jugoslaviju, bila ona monarhistička ili komunistička.
Usput, u gornjem dnevniku ne govori se o toj vašj umjetnoj tvorevini negp o suglasju između prve oslobađajuće presude zločincu Šešelju i Memoranduma2 SANU, ali kako ste logički i misleno ograničeni, jedino što vam je preostalo je ponavljanje vaših nebuloza koji više ne prolaze kod normalnih ljudi.

Tko je glasao

@Ukrižnik

Od te Jugoslavije je živio i to dobro Tanjugov novinar i dopisnik, rečeni društveno-politički radnik, koji sve do Tuđmanovog dolaska na vlast u Hrvatskoj nije ni znao da je Hrvat, ako on to uopće i je.
Dakle bio je i član SK, ali i suradnik Službe, jer bez toga ne bi bio dopisnik Tanjuga iz inozemstva.

I taj ljudski talog ima hrabrosti optuživati mene za ono što je on bio i radio!? Sapienti sat!

Tko je glasao

Ekonomija Jugoslavije je bila

da ti nacrtam @ Fenikse

Krava koja je pasla u Hrvatskoj i Sloveniji a muzla se u Beogradu.

Jebala te Titova Jugoslavija. Da nije bilo njega i komunista u pred rat stečenoj poziciji Banovine Hrvatske bilo je za tadašnje vrijeme solidno rješenje.

Bez Tite tijekom vremena osamostalili bi se kao što smo se i osamostalili, tj. rastosiljali se Beograda.

Ukoliko bi bili antiprotivni, to bi riješili sa Srbijom 1:1, a ne da Hrvati ubijaju Hrvate, pri čemu su prednjačili komunisti poradi puke pljačke i otimačine.

Međutim što, Srbi su si bili umislili da mogu vladati ostalim narodima, a komunističke izdajice u svakoj naciji išle su im na ruku.

Zašto je ubijen Hebrang i spriječena ravnopravnost u socijalističkim uvjetima.

Zbog velikosrpskih interesa koji su se preklapali s tada komunističkim titoističkim i velikosrpskim.

sve dobro...

Tko je glasao

@Ukrižnik i dalje jaše.

Jel' i on možda član etičkog sudišta?
Mislim da je dovoljno pametan da bi mogao biti.

Tko je glasao

jugočetnik

feniks,
pa ne morate stalno potvrđivati ne samo da ste jugočetnik, nego i da ste primitivni i nekulturni glupan koji nije sposoban diskutirati o nekoj temi.

Tko je glasao

jugočetnici

Jura, Bube i slični vama, razni mirisi, pravednici itd,
i bez ovih minusa već ste se odavno na pollitici deklarirali kao jugočetnici. očito ništa niste naučili iz povijesti, jer jugočetnici i sami četnici nisu uspjeli pobijediti hrvatski narod. očito još niste naučili lekciju, pa vam je treba izgleda ponoviti.

Tko je glasao

Četnička kujice fpenikse

odhebi na svoje portale, krajinaforce i slične, fukaro zločinačka, fašističko nacistička.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci