Tagovi

Posle „pjevanja“ nema kajanja

„Iako sankcije Siriji za nas nisu bezbolno pitanje jer postoje izravne posljedice na naše gospodarske interese, Hrvatska je svejedno spremna stajati na poziciji obrane ljudskih prava i sankcioniranja sirijskog režima“ – otpjeva prva dama hrvatske diplomacije pozivajući se na sljedbu EU i osta mrtva, hladna – nimalo se ne zacrvenjevši. Naravno, svoju guzicu je prodala bjelosvjetskim jebivjetrima za „mrvice“, stado osta skamenjeno bojeći se krivog tonaliteta.
Kak i ne bi - doista je uspjelo dokazati kako je slobodu teško izboriti, a lako izgubiti. Europska je unija nedvojbeno ušla u novu postdemokratsku fazu i velika nevolja tek prihaja. Nije odveć teško pod krinkom „sigurnosti“ skliznuti u totalitarizam, fašizam, osobito kad to svi drugi čine i kad je u pitanju strah da ne ostaneš mali, siromašni, nesigurni, izolirani „otok“. Jer, narod koji ne zna da nije slobodan rado će služiti diktaturi. Dobro došli u EU. Niš se ne brinite: sve će se ovo loše završiti po sve nas. I veli jedna sudionica na ovom portalu – pa ako ćemo i propasti uz moj glas „za“, propadat ćemo u društvu velikih (važnih), a ne sa prezrenom sirotinjom Balkana. I nema žala za državom, za republikom – nije joj bilo suđeno da traje do „jedno ljeto“! Ali nije baš sve rastrajbano – ostala nam himna i zastava...!
Danas sam ponosan jer ja „mali črv“ mogu vama ozarena lica čestitati ulazak u nedemokratsku, proturadničku, neoliberalnu, korporativnu europsku federaciju! Nama kak bude. Referendumskoj presudi je pristupilo samo 43,68% glasaća, za članstvo u EU glasalo je 1.297.875 ili 66,26 posto birača, dok se protiv Unije izjasnilo 648.985 ili 33,14 posto birača. Zacijelo su samo primitivni, desničarski, musavi, neobrazovani „euroskeptici“ i zadrti, ali neinformirani salonski boljševici s Kapitalom pod miškom glasali protiv! Velika je i široka rijeka koja teče u smjeru suprotnom od zdravog razuma. S obzirom na činjenicu da su plebs Hrvatske pozvali da glasaju za EU gospodarski osviještena sirijskim sindromom i Vesna Pusićeva i Jaca Kosor i Zoka Milanović i Ivo zamp Josipović i Danijela Trbović, pa čak i Ante Gotovina, hrvatski biskupi, glavni mediji, Milorad Dodik i papa Benedikt – zar je uopće moglo biti sumnje gdje treba prisloniti olovku!?
Do 22. siječnja 2012. do 19.00 vur ništ nije bilo odlučeno, kao i da se svatko mogao informirati ili barem nije morao slušati laži i obmane udružene oligarhije koja je ovaj narod već tolko put preveslala da je zbilja čudno kako joj itko više vjeruje. Sada je uzaludno pjevati pjesmu o nedostaku referendumskog legitimiteta. Hrvatska je glasala (otpjevala) i to je to. I seljaci sada moreju pjevati borbene o guskama u magluštini...
Kaj smo spektakularnoga postigli? Dobili smo (oh, kaj opet!) „širu domovinu“, saveznu državu koju ćemo plaćati i izdržavati, pedesetak tisuća europskih birokrata na grbači, godišnju članarinu od par milijardi kuna i nove šefove koji će nas naučiti stezanju remenja bez da nas pitaju što mislimo o bolnim rezovima koje nam propisuju. Primjedbe se ne prihvaćaju. Svaka čast. Uspjeli smo još jednom postati administrativna jedinica federacije, ovaj put izrazito skupe, nedemokratske (i osobito prema „novim“ članicama vrlo nepravedne) europske federacije, i to baš u trenutku kad joj na oči svijeta rastu Staljinovi brkovi, dok joj pučistički duet Merkozy izvaninstitucionalno kroji sudbinu, dok bezuspješno provodi svoju bezidejnu neoliberalnu politiku i dok preko elitnih klubova i foruma postavlja u čelne fotelje zemalja-članica dužnosnike koji ni izdaleka nisu prismrdeli biračku kutiju.
Nema sumnje, sad je doista bio pravi cajt da se tom sjajnom političkom savezu pridružimo. Da to nismo učinili sad, morali bismo to učiniti kasnije — sa zločestom Srbijom, kak su unisono popevali hrvatski političari. Čemu čekati da propadnemo sutra, kad to možemo učiniti već danas?
„Gospodo! Najstrašnija je stvar, najveći je grijeh i najveća politička pogreška svoj rođeni narod stavljati pred gotove činjenice, to jest voditi politiku po gospodskoj svojoj voljici, bez naroda i protiv naroda. Ako to ne vjerujete, dao Bog svima poživjeti toliko, to neće biti dugo, da vidite kako će hrvatski narod u svojoj republikanskoj i čovječanskoj svijesti vas otpuhnuti baš u času kad ćete misliti da se narod smirio, a vi da ste ga dobro zajahali“! Poznato iz nekih drugih vremena, jel da!
Samo narod ovaj put (opet) nije odabrao „otpuhnuti“ one kaj mu rade o glavi, nije odabrao smjestiti u ropotarnicu povijesti ideje koje su svoje mjesto ondje već odavno zaslužile, nije odabrao možda teži, ali časniji put — put koji ne vodi u nedemokratsku federaciju korporativnih interesa u kojoj predsjednika ne bira narod, parlament samostalno ne donosi zakone, a neizabrani komitet jedini predlaže i provodi propise, odobrava ili odbacuje proračune „administrativnih jedinica“ i postavlja im gubernatore.
Glavni razlog zbog kojeg nismo smjeli učiniti baš to kaj smo upravo učinili sigurno se ne sastoji u unijskim pravilima o siru i vrhnju, rakiji, maslinjacima i kulenovim sekama, pa čak ni u (posve izvjesnom) gubitku suverenosti. Suveren jesi ili nisi i ne može se ni na koga prenijeti, odnosno „pametno uložiti“, dio suverenosti (nek netko informira o tome raspjevanu novu pravednost), ali se može živjeti i bez suverene države. To znamo, je li? No doista je teško pomiriti se sa životom u totalitarizmu koji raspolaže raskošnom insuficijencijom demokracije, kao kak je to slučaj s predragom nam EU.
I ne pozabite: uvijek kada izvršnu vlast prestane kontrolirati volja naroda – demokracija se pretvara u diktaturu! Europskoj se uniji desilo baš to. Unatoč silnim pozivima, apelima i oligarhijskom agitpropu, ostati na strani pravednosti makar se nebo zrušilo bila je dužnost svakog istinskog hrvatskog Europljanina, onog koji prema zloćudnoj političkoj asocijaciji koja se širi Europom osjeća tek gnušanje i čija savjest može biti mirna. Istinski su hr Europljani glasali protiv EU. Ponovit ću neke stavove i misli iz prijašnjih objava;
Princip djelovanja EU je vrlo jasan: centralizacija moći radi lakšeg nadziranja i proizvodnje pristanka. Njeni zakoni imaju uvijek primat nad zakonodavstvom “države-članice” (točnije: administrativne jedinice). Dvije su temeljne osobine pravnog poretka EU u odnosu na administrativne jedinice Unije: on ima izravni učinak na pojedince u pojedinoj administrativnoj jedinici i u potpunosti joj je nadređen. Uz to, EU pravni poredak ima i jednu nezgodnu naviku: „proždire“ pravni poredak članica. Nijemci su, primjerice, izračunali da europsko pravo čini 85% njihovog pravnog poretka. I mi smo se „usklađivali“ s „pravnom stečevinom“ EU koju smo bespogovorno prihvatili. Tako je Europska unija ušla u nas i prije no što smo mi ušli u nju. I zato je Sirija nadrapala jer graniči s Iranom. To joj Pusička nije mogla oprostiti.
Stavlja li Unija na prvo mjesto radnika ili bankare i korporacije? Podržava li doista ljudska prava, slobodu, demokraciju? Hoćemo li zbilja, kako oligarhija i njena propaganda tvrde, u Uniji upravljati, dok bismo bez nje bili upravljani? Ni trenutni ekonomski kolaps u Europi nije nipošto slučajan: i on je u funkciji jače „integracije“, a zapravo centralizacije i čvršće diktature tj proizvodnje pristanka. Ako postoji mnogo točaka odlučivanja, onaj tko je na vrhu ima problema s nadziranjem svih točaka. Ak se stvar pojednostavi, centralizacija bi omogućila lakši nadzor. Ovaj put centralizacija ima ime: ”globalizacija”. I “EU”. I “demokracija”. Ili kajveć. Floskule. Uvijena u celofan „sigurnosti“ nasuprot „kaosu“ koji bi navodno zavladao kad se svi ne bi ujedinili pod nedemokratskom čizmom, građanima Europe (i Hrvatske) prodaje se diktatura. I ona, kako su nam rekli, „nema alternative“. I na ovom portalu neki takve stavove zastupaju. Magluština...
Ima li sloboda alternative? Ili i nju valja žrtvovati na oltaru upitne „sigurnosti“ koju pruža Unija? Znamo li da nismo slobodni? Početkom ratifikacije Pristupnog ugovora koji je Hrvatska potpisala 9. prosinca započinje novo doba za Hrvatsku i njen formalni silazak u Novi svjetski poredak. Odluke se ovdje više ne donose.
Ovo je vjerojatno bio zadnji put da nas se uopće ikaj pitalo. Odsad, ako imate pitanja ili tražite kakvu pravicu — izvolite se obratiti Bruxellesu. Ste čuli mljekari!!! Ili otpilite! Začkomite, probušite još koju rupu na remenu i podnesite taj bolni rez. I prestanite kukati – zauvijek.
Uostalom, zakaj bi se bojali? Sad kad smo „otpjevali“i za EU naše europskogospodarstvo će jamačno procvjetati s tisuću cvjetova pod šoferom Čačićem, naš europski kreditni rejting (baš kao ni naše europske plaće i penzije) nipošto se neće strmoglaviti, a naše europskecijene ni u ludilu neće porasti. Bit ćemo konkurentni, stabilni, suvereni, siti, zaposleni, bogati i zadovoljni. Osim ako sve to sami ne uspijemo postići, hraneći usput i gladna briselska usta u zamjenu za „pomoć“ koju će nam pritom svesrdno pružiti.
Na kraju popevke, sada je sve svejedno. Poslije j.... pardon glasanja nema kajanja. Ako si izgubio slobodu i političku nevinost, zar je još ikome važno kaj je Pusićka priprijetila umirovljenicima da će ostati bez penzija ne glasaju li za EU ili što su eurofanatični hrvatski popovi po naputku svog pontifeksa iz Rima napuntali svoje vjernike i „sve ljude dobre volje“ da podrže utrpavanje Hrvatske u EU, „jer će nam ondje biti bolje“? Koga sad briga je li A Gotovina doista iz svoje ćelije pozvao građane Hrvatske da glasaju za EU? Naposljetku, zar je više uopće važno kolko je ljudova glasalo za, a koliko protiv EU? Ili kaj je odaziv bio slab i „apatičan“?
Kaj je dobila Hrvatska? Osim podjela na ustaše i partizane te jugonostalgičare i domoljube, sad smo dobili jednu novu podjelu: na „euroskeptike“ i „eurofanatike“. Da se narod ima čime zabavljati, dok mu u Bruxellesu uzimaju mjeru i kroje gaće.

Komentari

Ostavljeni da umru

Radosno priopćujem da me obuzima osjećaj ushićenja i dostojanstva na civilizacijske dosege ovih asocijacija gdje će i naš građanin moći fizički sudjelovati u tamanjenju obojenih i gladnih...

http://www.nacional.hr/clanak/127438/ostavljeni-da-umru

Proljetna oda radosti

Tko je glasao

Bezobrazluk Hrvatske države - fuujjjjjjj

Iran nas je među prvima priznao.
Iran je kršio embargo na uvoz oružja nametnut hrvatskoj od stane SAD i pomagao nam u obrani suverene Hrvatske.
Iran nam je poklonio S300 protuzračni sustav
Ovo mu je veliko HVALA od strane Hrvatske vlade.... poruka "našoj" vladi je da narod ne misli kao vi....letjet će te kao i prethodnici, niste Hrvatska vlada, nego sluge tuđina i izdajnici Hrvatske

http://www.vecernji.hr/biznis/vlada-zabranila-uvoz-kupnju-prijevoz-irans...

Tko je glasao

Srbi hoće mjesto INE u Siriji - kod njih nema više sile...

Sirijci ne prijete prazno, oni su to čvrsto odlučili i jasno rekli: Vi ste se svrstali na stranu naših neprijaterlja i sada ćete to osjetiti. A el Assad ( koji bolan ima veoma lijepu ženu) nije pao i sada neka naši genijalci savjetnici predsjednika vlade i republike i dalje mirno spavaju i smišljaju slične poteze. Se zmislite one o "Gospodskom Kastroru" od Ante Kovačića?

http://www.vecernji.hr/biznis/sirijski-duznosnik-inina-naftna-polja-dat-...

Tko je glasao

O lijepa o draga o slatka slobodo...

Nas 4,5 milijuna mora biti sretno sto cemo uci u asocijaciju za koju ni sami clanovi nisu sigurni koliko je smislena. I na cemu moramo temeljiti svoj zanos? Na cinjenici da ce se u nekoj prcvarnici u Italiji moci kupiti hrvatski „delanac“, premda ono sto je kljucno i sto bi nas zapravo moralo zanimati jest hocemo li uopce imati novca da kupimo bilosto.
Ili kad me politicari uvjeravaju da oni ne agitiraju za EU zbog svog pretjeranog osobnog interesa, baš mi onda postaje jasno kako su vec bacili okasca na unosne fotelje u Bruxellesu i da, stoga, nasa djeca i unuci mogu biti posve opusteni zbog istine da cemo ih svojom odlukom opet izigrati. Uostalom, pitanje o tome da li zelimo ili ne zelimo uci u EU trebalo je referendumski postaviti uoci pocetka pristupnih pregovora. Ovako je sve dovedeno do apsurda, jer tesko je godinama slusati da prevaljujes ogroman put u usvajanju potrebnog standarda i onda kad si, navodno, zadovoljio strogo postavljene norme, e tek te se onda pita zelis li uopce i uci. I to odlukom manjine.. Sve je to postavljeno kontra logike, sve je postalo politicki imperativ, a ne civilizacijski minimum. Biti danas Europljaninom znaci apriorni politicki status, obezlicen, birokratiziran, i naglaseno blaziran u glumljenju necega sto smo odavno zaboravili biti: dobronamjerni ljudi.
Moguc je još jedan potajni dogovor oko pristupanja Republike Hrvatske sa Europskom unijom, ovaj puta izgleda radi se o brodogradilistima. Ministar Linic izjavom da je potencijalni kupac nekoliko hrvatskih brodogradilišta Danko Koncar neodgovoran partner zbog kojeg bivsa i sadasnja Vlada imaju "problema" sa Bruxellesom, neupitno baca sumnju na to. Sjetimo se kako je posao za izgradnju brodova libijske ratne mornarice kraljevicki skver, ukupno vrijedan oko 120 milijuna eura, prekinula upravo Eu po inzistiranju Francuske, da bi kasnije upravo Francuska dobila taj posao. Da se ne spominje ono o povlacenju INA-e iz Sirije, takodjer zbog pritiska Eu, gdje je INA izgubila vise stotina milijuna kuna na poljima vrijednim 20-tak milijardi USD.
Zato se nas osobni referendum o europskoj pripadnosti dogadja iz dana u dan kada odlucujemo tko smo i kakvi zelimo biti. U potjeri za Europom zaboravili smo na simbolicnu istinu da samo kreativni pojedinacni duh moze mijenjati kolektivnu zapustenost.
Sto je Europa danas? Centrifuga koja je jednom imala namjeru biti centripetalna sila. Gubljenje europejstva stoga se najvise osjeca u EU samoj. Hoce li uskoro same clanice EU morati traziti da ih se primi u – Europu?

Tko je glasao

Dobar tek želi vam Monsanto

Od kada je ractopamin uveden na tržište, u ožujku 2011., preko 218,000 svinja oboljelo je od raznih popratnih nuspojava. Ractopamin je među svinjama izazvao najteže simptome, od drhtavice, polomljenih udova, nesposobnosti za hodanje do uginuća.

http://www.advance.hr/vijesti/na-tajvanu-spaljuju-tone-americke-svinjeti...

Tko je glasao

Virtualno članstvo u EU

Ta «radikalnija rješenja» nisu ništa drugo nego kolonijalno preuzimanje bivše Jugoslavije. Područje se gospodarski uklapa u EU uz ukidanje carina a euro zamjenjuje nacionalne valute. Iza rata će EU graditi i posjedovati mostove, elektrane i industrije te uzeti kontrolu nad lukama i graničnim prijelazima.

http://www.hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=205...

http://www.hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=203...

Tko je glasao

Valjda ti ne moram skretati pažnju...

da je spomenuti članak (onaj sa Sorosem) datiran još 2000-te godine, te da je cijela ova predstava oko ulaska/neulaska u EU samo jedna - predstava.

Neoliberalizam i kapitalizam tipa ruši-gradi-preuzimaj na ove je prostore kročio još raspadom Jugoslavije i naše birokratsko pridruživanje EU nema veze s problemima koje muče nas (u ili izvan EU), ili bilo koju državu članicu, a i šire...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

1% na rvacki način

Potpisujem, ali onda ne kužim zakaj si dala bjanko podršku projektu koji funkcionira na obrascu - ruši-gradi-preuzimaj posebno stoga kaj je oligarhija na prijevaru podmetnula referendum koji veze nema s demokracijom tj većinskim principom.

Tko je glasao

Svjedočimo

da prelijevanju govana ne smetaju državne, administrativne, birokratske niti bilo kakve granice. Dapače, a imamo i dosta toga posve autohtonog.

Nadam se da će isto vrijediti i za prelijevanje dobrih ideja kojih za razliku od gore navedenog, autohtonih NEMAMO, a u EU se pojavljuju. Premda se mnogi trude objasniti kako je u EU gore nego ovdje, dovoljno je otići u bilo koju EU zemlju (osim onih u kojima je ionako uvijek bilo puno gore nego nama), pa da se vidi kako to jednostavno nije istina. Mi, navikli na loše i sve gore u zadnjih 20ak godina, još niti ne kužimo koliko smo s.ebani. Pazi, nezaposlenost u Španjolskoj je ista kao i kod nas - za Španjolsku je to tragična vijest, a za nas kao nije... Iz Portugala se mladi ljudi masovno iseljavaju, zamisli, po istoj stopi kao i kod nas - Portugalu svi predviđaju mračnu budućnost, kod nas to nitko ne analizira... Grci sve više postaju beskućnici i kopaju po kontejnerima, i to je tragedija u zemlji kolijevke demokracije, a kod nas - to postaje dio folklora...

Radnicima tzv. zrelog kapitalizma, kapitalizma s tradicijom, dogorjeva do noktiju - oni sami preispituju postojeći sustav i naziru se obrisi nekih novih ideja i rješenja. Sve se manje klanjaju zlatnom teletu, a kod nas... Kod nas se svaki sitni poduzetnik i sitnoporezni muljator zabrinjava nad prevelikim pravima radnika po ZOR-u, pa makar nikoga i ne zapošljavao...

Mi imamo neke šanse jedino ako nas oplahne neka pozitivna struja izvana, jer smo dokazali da ni za što nismo sposobni, osim da sami sebe upropastimo! U protivnom, propadamo tako i onako...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Konac djelo krasi

Mi imamo neke šanse jedino ako nas oplahne neka pozitivna struja izvana, jer smo dokazali da ni za što nismo sposobni, osim da sami sebe upropastimo!
Dozvoljam ovu izvanjsku asocijaciju ali ne adresiranu ka zapadu. Ništ dobro ljudskoj civilizaciji nije donio zapad, samo kolonijalizam začinjen kršćanskom inkvizicijom. Zakaj predmijevaš da bi sada bilo drugačije. Vrlo dobro znaš da se globalizacija ne provodi zbog dobrobiti običnog radnog čovjeka već isključivo poradi korporativnog profita. To je put u pakao put u ropski status onih 99,9 %. I svjesna si toga al još uvijek tipuješ na kapitalistički zapad i korporativnu EU - na demokratski američki raj. Imali smo političku sadnicu koja je kod brižnih ljudi mogla davati anđeoske plodove - mi smo ju jednostavno odrezali jer je zapad rekao da je to otrov. Taj zapad koji nam je u najtežim trenucima rekao da nemamo pravo na biološki opstanak i zbog čega izumiremo kao narod. Koji su to argumenti na temelju kojih vjeruješ da nas u nekoj situaciji opet neće odbaciti kao nepoželjan smrad. Jesam li ja dobro shvatio tvoju odluku u podržavanju tog i takvog zapada. Između dostojanstva i teleta ti biraš zlatno tele. Kako ćeš to objasniti djeci i unucima - kao intuiciju ili kao indoktrinaciju onim - sve i sada, sutra ko živ ko mrtav. Gdje su u toj priči susjedi s kojima već godinama ne komuniciraš, rodbina, prijatelji.
I na kraju, nije ovo mržnja spram europskih građana ovo je skepsa spram institucija koje grade globalnu državu po američkom modelu gdje će samo onih 0,1% profitirati - ostali će biti kolateral. Jesi li ti svjesna tog scenarija...

Tko je glasao

Nisam sigurna što me zapravo pitaš...

tj. što je to što tvrdiš? Ti čini mi se svoje stavove pozicioniraš tvrdnjom kako mi zapravo nismo zapad, već da smo žrtve zapada. Ja bih ipak rekla da smo mi zapad, a to ne navodim niti kao dobro, niti kao loše, već jednostavno kao činjenicu. I kroz većinu svoje povijesti smo bili zapad, osim kad su nas "najezdili" Turci. Bili smo dio raznih zapadnih država. Ne zaboravi, usprkos mantri o Hrvatima od stoljeća sedmog, da su se nacije i nacionalne države pojavile tek u 19. stoljeću. Mi smo do tada, a i nadalje, bili narodi i prostor zapadne civilizacije. Ja prema tome nemam nekakav preemocionalni odnos, to je jednostavno tako.

Odnos 99:1 ne odnosi se na zapad prema ostatku svijeta, već i na odnos unutar zapada samog. Zapad porobljava sebe kao i mi sami sebe, na isti ili vrlo sličan način. Ne vidim što dobivamo ako se od zapada distanciramo, niti vidim kako bismo to mogli učiniti. Samodovoljni-nismo; respektabilni kao izolirana pojava (što nismo) - opet nismo; snažni, inventivni, s nekim adutom u rukavu - i opet nismo...

Optužuješ me da tipujem na zapad - a na koga/što ti molim te lijepo tipuješ? Zapad, ako se ne tranformira, uskoro će se urušiti, i mi skupa s njima. Ne bismo bili prva civilizacija koja je popušila. Ja se ipak nadam da će se zapad (mi) transformirati i opstati.

Ovo sa djecom i unucima, rodbinom i prijateljima, indoktrinaciji, zlatnom teletu... ne bih ulazila... tu se, čini mi se, nismo razumjeli.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Pitat ću te ponovo

Kada preferiraš zapad kaj zapravo pod tim podrazumijevaš!? Teritorij, narod ili institucije. Ja sam se izjasnio glede istog i siguran sam da smo mogli izabrati započeti treći put iz mračnog razdoblja. Ali to je samo moje gubitničko mišljenje koje u srazu materijalističkog konzumerizma i čovječjeg bitka odabire mobitele i IPade,a time i njihove zakone. Čudno da Kuba, Venezuela, Kina, Rusija nemaju ni jedan element uzora koji bi mogli razvijati a da zadržimo ljudsko dostojanstvo. Ex Yu socijalizam je mnogima bio uzor pa i samom Fordu glede samoupravljanja i efikasnosti tog koncepta kad se dosljedno koncipira i provodi. Nije to žal za bilo čim već svojevrsni protest zbog namjernog zapostavljanja postojećih resursa zemlje samo da bi elita mogla i dalje parazitirati na tuđoj grbači.

http://www.jutarnji.hr/kubanska-medicina--uspjesniji-od-amerikanaca-iako...
http://hr.wikipedia.org/wiki/Kubanski_zdravstveni_sustav
http://www.jutarnji.hr/komunisticka-utopija--ovo-je-huaxi--najbogatije-s...

Tko je glasao

Možda smo mogli izabrati neki treći put

ali nismo.

Ovako je to nekako išlo - http://www.youtube.com/watch?v=xWZsiMKndbE&feature=related
pa ovako : http://www.youtube.com/watch?v=AWEu-syr_Uw&feature=channel
a završilo ovako - http://youtu.be/OtgH5bzfLA4
(Narod je dobro razmislio, pa odabrao kako je odabrao (a kao da je bolje i mogao) - sljedeći bi spot mogao biti još puno gori...)

Da, ja osobno volim gotovo sve zemlje u kojima sam bila i njihove ljude, a najbolje se osjećam u Europi. Ja nisam putovala u šoping, niti na seobe Hrvata na skijanje u pratnji domaće sarme. Ja sam imala priliku upoznati domaće ljude, vidjeti da žive u skromnim stanovima (UK), da voze stare aute (Francuska), da nemaju na sebi obučeno 2000 eura ko naši (Austrija), da teško i marljivo rade (Grčka), da su vrlo obrazovani (Bugarska), da imaju odlična vina (Rumunjska;) itd... Mogla sam isto tako vidjeti da su te zemlje (zapadne) bolje i humanije uređene od naše, u kojoj iz dana u dan vidim sve manje humanosti i sve veći nered, bez ikakve naznake da bi moglo biti bolje. Nismo mi niti Kuba, niti Kina, a niti Venezuela... te su zemlje za nas samo egzotične destinacije...

Imam utisak da u Europi ima više ljudi koji razmišljaju poput mene, nego u Hrvatskoj, te da će se u Europi promjene koje priželjkujem puno izvjesnije ostvariti nego ovdje. Kad (na žalost, ipak - ako) se to dogodi, želim biti "nutra", a ne vani...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

PS - Lenjinovi duhovi

"Ako želiš uništiti neku državu, uništi joj novac"

http://www.advance.hr/vijesti/bernard-brscic-europska-unija-postaje-anti...

Biti danas euroskeptikom za mene znači biti Europljaninom iznad svega; taj netko živi Europu bratstva, jednakosti i slobode, to je Europa Goethea, Voltairea, Puškina, Liszta, Wildea, Dunanta, Rousseaua, Schillera, Beethovena, Hugoa, a ne van Rompuya, Merkelice, Sarkozyja, Barrosa, Berlusconija.

Tko je glasao

Napominjem...

da su ovi prvi vječni, a ovi drugi prolazni... i već prilično potrošeni...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

krasne slike sa

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

sve je tak lepo, smeđe ;)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Samo za fEUdalne podanike amerima i kapitalistima uopće

Srce Afrike, Republika Kongo, DR Kongo, Uganda i druge - to je najbogatiji dio svijeta, prema mnogima još bogatiji od Bliskog istoka. Amerika i američke kompanije crpe to enormno bogatstvo već desetljećima, dok je stanovništvo daleko najsiromašnije na svijetu.
Primjerice, država DR Kongo je možda - prema količini vrijednih resursa - najbogatija zemlja svijeta, a njegovo stanovništvo najsiromašnije na svijetu, na samom kraju liste prema svim izvorima (MMF, Svjetska Banka).

http://www.advance.hr/vijesti/imperijalizam-i-njegovi-agenti-slucaj-kony...

Provinciopolis

Tko je glasao

Jel je tebi poznato da je

Jel je tebi poznato da je belgijski kralj Leopold II držal stanovnike Konga ko robove. Ko u ono doba nije htio za njega brati kaučuk, je gubio ruke, a i život im nije ništa vrjedio. Za vrijeme njegove kolonizacije je ubijeno 10 000 000 stanovnika te zemlje. Iskorištavani su do daske, a takva zajednica se nemre nikad oporavit. Traume su duboko usađene u narodu.

Za one koji znaju njemački,

http://weltderwunder.de.msn.com/history-gallery.aspx?cp-documentid=16050...

Tko je glasao

Čestitam vam

na izgubljenoj Državi, a u spomen poginulih boraca za slobodu Hrvatske.
Bar smo na tren bili Država.
Kmeti ostaju kmeti .

http://www.youtube.com/watch?v=O9e-yvaVeHA

http://www.youtube.com/watch?v=55yCQOioTyY

Provinciopolis

Tko je glasao

Tam se kefaš s Frankom...

a ovdje linkaš "Bella Ciao", s opisnim tekstom "viva il comunismo e la liberta" i pratećom srp-čekić ikonografijom u spotu... Čovjek bi si mogao pomisliti da ni sam ne razmeš to o čemu zboriš...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Kefam li se !?

Ak ti je kaj nejasno po pitanju komunizma slobodno pitaj ili pak bolje pročitaj kaj sam ju tamo pitao ?

Provinciopolis

Tko je glasao

ODBIJENA TUŽBA O REFERENDUMU

Suce Ustavnog suda trebalo bi platiti da ne rade ništa, odnosno da se vrate na Pravni fakultet, pa da tamo krivo uče studente jer bi tako Hrvatska imala daleko manje štete.
Ustavni sud Republike Hrvatske bez pravog je obrazloženja odbio ustavnu tužbu Hrvatske europske stranke, a u vezi s njihovim zahtjevom za provođenje nadzora nad ustavnošću provođenja referenduma o pristupanju Hrvatske EU te priznavanja rezultata tog referenduma.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/ovo_je_dokaz_da_ustavni_sud_brani_...

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/hrvatske_europska_stranka_tuzi_drz...

Ljubi te Golgota kao rektalnu alpinisticu!

Tko je glasao
Tko je glasao

Tko je sve bacao kamen

Klela se kurva na nevinost!

Pazi ovo, 136 glasova (dakle svi bez izuzetaka protiv ili suzdržani) podigli ruku u Saboru za ratifikaciju neustavnog ugovora. To te ja pitam - to je umjetnost proizvodnje pristanka, i tako mic po mic do nekog novog Quantanama. I sve će to rvati tražiti kao demokratsko pravo, dok i posljednji mohikanac bude disao na ovom prostoru. Tko je rekao da su isti, gospodo radnici ostaje vam samo gola toljaga - uostalom i ona je izašla iz raja...

Tko je glasao

S O S za Josipovića, pardon i za rvacku

Prosvjedi protiv "fiskalnog pakta" diljem Europe, predsjednik Josipović: "fiskalni pakt je optimizam".
Care, o goli care - gdje ste dvorjani da mi pridržite prozirne skute...

http://www.advance.hr/vijesti/prosvjedi-protiv-fiskalnog-pakta-diljem-eu...

http://www.advance.hr/vijesti/vaclav-klaus-fiskalna-unija-predstavlja-ap...

Tko je glasao

EU kosturi

Uz skromnih 9 milijardi Kn clanarine zbog CEFTE dodatni minus od 220 mil USD. Trazi se bet i Nemesis da zurno pomognu u razumijevanju ovih teorija urote...!

http://www.hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=203...

Tko je glasao
Tko je glasao

Kutleraj

Ovih se dana moglo zaključiti da je kompanija Agrokor preuzela ili je u postupku preuzimanja vlasništva te dijela funkcija Socijalističke Republike Hrvatske, koja je usahla prije 20 godina, ne bi li na tom mjestu iznikla sloboda, demokracija i tržišna ekonomija.

http://danas.net.hr/hrvatska/abenacic/page/2012/02/29/0146006.html

Tko je glasao

@golgota

Imam i ja rezerve prema biroktatskom mastodontu kakav je EU, ali druge mogućnosti nema!
I loš ti je primjer sa Sirijom - pa ne podsjećaju li te topovski udari na Homs, na udare spram Vukovara?

Tko je glasao

Porobljavanje države

Prijatel @,
bilo bi mi draže da si komentiral pod svojim stalnim nickom, ali dobro...!
Kada ja govorim o bliskoistočnom i azijskom faktoru znaj da to ne komentiram bez šireg sagledavanja konteksta. A kontekst je globalni - hapanje preostalih resursa i porobljavanje onih kaj stvaraju višak vrijednosti s tendencijom stvaranja jedne svjetske države vlade i vojske. I to sve samo zato kaj budu upravo to tražili narodi u ime svoje zaštitie. Iran, Sirija, Libija,.......... Kuba, Venezuela, Argentina,........... Rusija, Kina................
Kurvanje onih 1% do nebesa bez bojazni za odmazdom. Spominješ Vukovar - još jedna inačica mlačenja tuđim po plotu - nažalost s tonama eritrocita i leukocita. Ljudi zarobljeni u osobne tragedije ne mogu vidjeti šumu - stabla su unaprijed određena kao kolateral. Balkanska epopeja je geostrateški projekt, projektiran i izveden po perfekciji školskog primjera. Ja osjetio na vlastitoj koži tu priču i vjeruj mi da je EU nastavak Vukovara samo drugim metodama i sredstvima. A vrhunac cinizma je u tome kaj će to tražiti građani, narodi kao ofce koje misle da time izbjegavaju klanje. Znam, ostala im je samo nada...

Tko je glasao

Vlast koja prosipa naftu, prosipa i mlijeko,.., a i vodu će

A jednoga dana, kada nam jedino preostanu «EU ogledalca», ostat će nam samo mogućnost gledanja svojih blesavih lica.
«Nema veće tuge na zemlji od gubitka vlastite rodne zemlje»
Euripid
A sada, Hrvatska, dok stojiš «na pragu ulaska u EU» (po ne znam koji put), kako kažu političari poput Ollija Rehna, ovako nespremna i slaba, pogledaj što ostavljaš iza sebe i u što ulaziš dok ti na pragu sjetno zvoni «Zbogom, o lijepa, o draga, o slatka slobodo»

Iz dnevnika:
http://pollitika.com/zbogom-o-lijepa-o-draga-o-slatka-slobodo

Ostali dnevnici s tom problematikom:
http://pollitika.com/nema-nafte-nema-rudaprevise-je-mlijeka-ima-ljudi
http://pollitika.com/kako-su-na-referendumu-glasovali-lazni-biraci
http://pollitika.com/protiv-ulaska-rh-u-eu-jer-suicidu-uvijek-ima-altern...
http://pollitika.com/tone-zbog-sudara-diktature-i-demokracije
http://pollitika.com/europa-je-danas-kuca-samotna-u-kojoj-zlocin-spi
http://pollitika.com/za-grcku
http://pollitika.com/ukrcavanje-na-titanic-anschluss-hrvatske
http://pollitika.com/nismo-mi-grci-da-je-legalno-trgamo-i-palimo
http://pollitika.com/na-ulicama-grcke-tri-milijuna-eurofila
http://pollitika.com/razgovor-preko-praga
čije je tvrdnje potkrijepila i afera “INA odlazi iz Sirije” ili “Odlazak milijarde dolara” , a sve samo da bi hr- političari dokazali svoju poniznost EU, a usput nam pokazali bahatost u svojoj totalnoj nebrizi za RH”.

"Europa je danas kuća samotna u kojoj zločin (više NE) spi".

Na kraju poučak ne samo za seljake: Vlast koja prosipa naftu, prosipa i mlijeko,....

A upravo se sprema prosuti i ceste, i električnu energiju, i vodu,... i državu, jer je prijevarom i podmetanjima prosula našu slobodu.

Referendum nije bio referendum naroda, već ZZP medija, politike i stranih sila protiv hrvatskoga naroda i njegove države, i zato će uvijek biti VELIKA LAŽ!

Tko je glasao

Narod ne vjeruje u participativnu demokraciju

Kolegice @
Jedini spas, a ovdje zaista nema alternative, je da radnici napokon kazu "dosta". Na izborima se nikada nece pojaviti stranka koja bi ih izbavila iz obespravljenosti i siromastva. Mogu do kraja zivota obavljati svoje "demokratske" duznosti, ali uvijek ce ostati roblje od cijeg ce rada profitirati samo vlasnici kapitala i samo odabrana oligarhija. Uskoro ce polozaj radnika u Hrvatskoj biti podjednako los kao i u Grckoj, Bugarskoj, Madjarskoj, ali i u Britaniji, a vrlo uskoro i u Njemackoj.
Cilj moderne parlamentarne demokracije je stvaranje privida da se na visokim ili relevantnim razinama pojedine skupine stalno sukobljavaju. To nije nista drugo nego igrokaz i bacanje prasine u oci narodu.
Jesu li "svi isti"? Pa zar to nije jasno vidljivo iz jucerasnjeg primjera? Zar nisu 99% zastupnika za EU? Zar nisu vodje sindikata za EU? Zar nisu duhovni vodje za EU?
Koju razliku pronalazite medju njima? Crte lica? Zavicajni naglasak?
Taj fenomen nema apsolutno nikakve veze s Hrvatskom, on je globalan. Svaka vlast je potpuno monolitna i uvijek djeluje kao kolektiv, "razlicitosti" su obicna predstava za mase.Izabrati "drugog" kandidata jednako je kao izabrati i prvoga.Vrijeme je da se osvrnemo na rezultate i damo konacnu analizu sto se tocno desilo jucer, a kontinuirano se desava vec duze vrijeme.
U prvom redu izlazak na biralista je bio izuzetno nizak, svega 43,67%. Ovaj podatak nam kazuje kako je vecina naroda u Hrvatskoj izgubila svu vjeru u demokratski proces i "ovakvu" demokraciju. Njima nije do izvrsavanja "gradjanske duznosti" jer vec dugo vremena ne vjeruju ni politicarima, ni institucijama, ni izborima, ni bilo kojem drugom obliku participativne demokracije na najvisoj razini.
Polako – svi vi koji ste potegnuli do biralista da bi glasali "protiv", polako - pazite koga cete isticati kao "krivce" zbog ulaska Hrvatske u EU. Tko vas gnjev prebacuje ravno prema stanovnicima koji ovakvu demokraciju svjesno bojkotiraju? Tko vam porucuje da su krivi oni koji su jucer ostali doma? Te poruke vam salju isti oni koji nazdravljaju sampanjcem dok narod kopa po smecu.
Vecina stanovnika je ostala doma, ne zato sto je letargicna ili zato što zeli "da o njihovoj buducnosti odlucuje netko drugi". Niposto, velika vecina stanovnika Hrvatske ovakva odlucivanja o njihovoj sudbini odbacuje. Je li narod sam pozvao na referendum? Je li to odluka naroda? Je li narod na ulicama urgirao za ulazak u EU? Nikada.
Sukladno tome ima pravo i ne participirati u takvom referendumu, ima pravo ga odbaciti.

Tko je glasao

Minus jer

Svaka vlast je potpuno monolitna i uvijek djeluje kao kolektiv, "razlicitosti" su obicna predstava za mase.Izabrati "drugog" kandidata jednako je kao izabrati i prvoga

Zamisli da narod izabere tebe i mene :)
Zar stvarno misliš da bi bili isti kao drugi ?

Provinciopolis

Tko je glasao

Narod u Hrvatskoj ne bira, on prihvaca ili ne prihvaca gotovo

Kolega @,
narod ne moze izabrati ni tebe ni mene jer ne bira narod vec biraju odn izabiru stranacki sefovi. I takav odabir se u obliku Kurta-Murta lista daje gradjanima da uzmu ili ostave. Samo jednog zastupnika je narod direktno izabrao - Grubisica. Jedini on ima ustavni legitimitet.

Tko je glasao

Bira narod što mu je ponuđeno

ali ipak bira pa tako može izabrati i tebe i mene ako mu se ponudimo, a on (po)želi odabrati baš nas ...
Čisto kao nadopuna gornjem komentu...

Provinciopolis

Tko je glasao

Samo jednog zastupnika je

Samo jednog zastupnika je narod direktno izabrao - Grubisica.

po cemu grubisic ima ustavni legitimitet izbora, a milanovic, lesar, kosor i tomasic nemaju?


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

ah da, i cacic, takodjer.

ah da, i cacic, takodjer.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

@hatzivelkos Što smo u većini???

Da, Čačić posebno! Ma daaaaj! Politički probisvjeti koji će uskoro zavaljati val jugonostalgije, ako već nisu...Milanović-Linić-Čačićev model izlaska iz krize omča je oko vrata većini građana Hrvatske. Tek kada se vrati dio opljačkanoga u državnu blagajnu, moći ćemo govoriti o spremnosti ljudi na odricanja. Kunu bi im dao odmah, samo da isele iz Hrvatske, na Sejšele ili neki drugi famozni otok u čijim bankama je pola opljačkanoga hrvatskog novca...I sada da ja plaćam povećani PDV???Umirovljenici, studenti, nezaposleni radnici..?? Ovce smo, koze, Hlebinci, mazohisti, salonski političari, kukavice...Dobro, ne svi, ali velika većina!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Da, Čačić posebno! Ma

Da, Čačić posebno! Ma daaaaj!

ljubo, osobne netrpeljivosti treba ostaviti van komentara na nacelnoj razini.
mislis da se meni svidja j. kosor?

ono sto moram konstatirati je da nitko nije ponudio odgovor na nacelno pitanje - po cemu je "grubisic jedini kojeg je narod neposredno izabrao"? njegovo ime je, kao nositelja, na isti nacin bilo na listicu kao i imena milanovica, cacica, kosor, lesar i tomasic.

utoliko je orginalan sjenkin komentar promasen.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

@hatzivelkos Što smo u većini???

Da, Čačić posebno! Ma daaaaj! Politički probisvjeti koji će uskoro zavaljati val jugonostalgije, ako već nisu...Milanović-Linić-Čačićev model izlaska iz krize omča je oko vrata većini građana Hrvatske. Tek kada se vrati dio opljačkanoga u državnu blagajnu, moći ćemo govoriti o spremnosti ljudi na odricanja. Kunu bi im dao odmah, samo da isele iz Hrvatske, na Sejšele ili neki drugi famozni otok u čijim bankama je pola opljačkanoga hrvatskog novca...I sada da ja plaćam povećani PDV???Umirovljenici, studenti, nezaposleni radnici..?? Ovce smo, koze, Hlebinci, mazohisti, salonski političari, kukavice...Dobro, ne svi, ali velika većina!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Vojnik proizvodnje pristanka

Na tvojoj sam strani Hatz, ni jedan nema legitimiteta jer su švercani putem lista koje ustavno nisu predstavnici naroda. Predstavnici su pojedinci imenom i prezimenom, da, da...

Tko je glasao

Na tvojoj sam strani Hatz, ni

Na tvojoj sam strani Hatz, ni jedan nema legitimiteta jer su švercani putem lista koje ustavno nisu predstavnici naroda. Predstavnici su pojedinci imenom i prezimenom, da, da...

zgodno, ali i sam znas da ne zastupam taj stav. :)

moja kritika sjenkinog komentara je po liniji da ne moze grubisica izdvajati od ostalih nositelja lista, buduci to nije konzistentno na nacelnoj razini.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Nacelo i sadrzaj

Kolega @,
nacelno ste u pravu obzirom da su svugdje bile liste. Niste u pravu glede politickog sadrzaja tih lista. Razlika izmedju politickog sadrzaja liste napr SDP-a i liste Grubisica je u tome sto se lista Grubisica zaokruzivala prvenstveno da se izabere pojedinacna osoba Ivan Grubisic kao izvorni predstavnik naroda - manje je vazno sto je isti bio nositelj liste. I ta konstatacija vrijedi samo za Grubisica jer je kod njega postojao predizborni pozeljni sadrzaj kao pojedinacne osobe dok za ostale kandidate s te iste liste to ne vrijedi jer su se isti jednostavno slepali uz ime Grubisica. To slepanje vazi i za one osobe koje ste vi gore pobrojali koji su se slepali uz ime stranke. U tom slucaju ljudi su zaokruzivali stranacku listu po inerciji stada i taj izbor nema veze sa izvornim predstavnicima naroda. I upravo taj politicki sadrzaj vezan uz ime I Grubisica daje mu u odnosu na stranke ustavni legitimitet da bude izvorni predstavnik naroda kako to Ustav odredjuje. Taj kriterij mozda bi jos mogao djelomicno zadovoljiti Lesar jer su ljudi glasali za Lesara a ne za Stranku rada. Medjutim kod ostalih stranackih lista ljudi nisu glasali za Cacica i Milanovica vec za SDP, IDS, HNS - a to nema veze sa ustavnim legitimitetom.

Tko je glasao

@sjenka.hatzi.,golgota...

Ne volim raspravljati sa tobom "sjenka", ali bliz si istini - komparacija između don Grubišića i čačića je kao iz filma Kum - predsjednik kongresnog odbora contra Vitu Corleoneu!NEZAVISNA lista don Grubišića ima puni legitimitet, za razliku od velike većine drugih lista koje su rezultata opakog strančarenja.
Nema tu osobne netrpeljivosti prema Čačiću, zastupam samo mišljenje, da je to, nakon Sanadera, najveća nesreća za hrvatsko društvo i politiku. I moj glas je dobila Kukuriku koalicija, pa i Čačić, jer je to bio jedan od načina da se HDZ-u kaže ne. I žalosno je da je upravo Čačić desna ruka MIlanoviću, i ne samo što potapa sebe i HNS, potapa i Milanovićevu vladu i ruši ono malo preostalog ugleda Hrvatske u svijetu. No o tome, od mene, nakon 100 uobičajenih dana poštede nove vlade od kritike.

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

NEZAVISNA lista don Grubišića

NEZAVISNA lista don Grubišića ima puni legitimitet, za razliku od velike većine drugih lista koje su rezultata opakog strančarenja.

cuj, ti reci sto zelis, ali ja sam misljenja da su grubisiceve nezavisne liste slagane pono autoritarnije i netransparentnije od ijedne stranacke liste. time ne zelim umanjiti politicki kredibilitet i autoritet grubisica - buduci razdvajam osobu od nacelne rasprave, sto ti sa cacicem nikako ne uspijevas - ali ustvrditi da jedan sudionik izbornog procesa unutar istog sustava ima legitimitet, a ostali sudionici koji su birani na isti nacin, nemaju - je nekonzistentno.

ps: sjenki sam duzan odgovor, doci ce na red kad nadjem vremena.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Jel opet netalasanje

LjRW,
ovo nije pitanje legitimiteta Kukuriku - ovo je pitanje legitimiteta sustava Ljubo koji je zasnovan na krađi prava na predstavništvo naroda određeno Ustavom a kaj Hatz uporno ne želi shvatiti. Tu zabludu treba politološki raskrinkati i vlast vratiti suverenu kojemu i pripada i tako razvlastiti stranačku oligarhiju koju si i ti podržao kao manje zlo. Zato nemaš pravo na šutnju 100 dana, sustav to ne trpi - djeca ti to neće oprostiti.

Tko je glasao

@Golgota Vrištati?

Hatzi, kao i još neki optimisti, zaista ne kuže da nas "manje zlo" može koštati jednako kao "veliko zlo". Problem i jest u politološkom sagledavanju sustava - mali je izbor ( parlamentarna demokracija ili autokratski sustav), ili neki miješani modeli ili sustavi, što je najčešći slučaj. Politloške teorije i još više moje iskustvo pokazuje da je problem baš u proizvodnji suglasnosti, a to čine SVI do sada poznati sustavi. I ne mislim da je najveži problem u sustavima, držim da je najveći problem u - psihologiji mase, koju se da mijesiti kao tijesto. Iskreno, ne vidim snaga voljnih za preokret, apatija je uzela takve razmjere da nam nakon ove depresije predstoji samo ponavljanje povijesti - nakon svjetske krize, znaš dobro kao i ja, što se počelo događati u Italiji i Njemačkoj. Danas se vrlo slično događa u USA, Evropi pa i na Istoku, bližem i daljem. Mnoge države i društva vape za modelom "jedan narod, jedna stranka, jedan vođa".
Politička intuicija me u životu nije varala - prekarijat bi mogao dovesti do - diktatura! Utoliko bi valjalo vrištati...

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Ponavljanje povijesti

Iskreno, ne vidim snaga voljnih za preokret, apatija je uzela takve razmjere da nam nakon ove depresije predstoji samo ponavljanje povijesti ...

Ali i problem je u tome kaj to više ne bi bilo ponavljanje povijesti, to bi bila nuklearna kataklizma s biološkim suicidom. Tko su te snage koje zazivaju takav scenario, koji cilj imaju te snage - te teme jednostavno moramo forsirati ne bi li se provociralo eventualno "buđenje". Alat trenutno imamo dok nam ga ne oduzmu. Za početak događaje i pojave nazivati pravim imenom. Proizvodnja pristanka jest zavjera i ne treba se libiti istu verbalizirati bez obzira kaj predstavlja herezu u akademskim mozgovima.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci