Tagovi

Posjet supruge premijera Litve gradu Trogiru

Danas u jutarnjim satima naš drevni grad posjetila je supruga premijera Vlade Litve, LJUDNILA KIKILAS u društvu supruge veleposlanika Litve u Republici Hrvatskoj IVETA LEVA ,a koje je dočekao gradonačelnik grada Trogra Vedran Rožić te pročelnik Konzervatorskog odjela u Trogir Radoslav Bužančić koji je gošćama ispričao dio kulturno- povijesne riznice baštine našega grada. Svoje oduševljenje nisu krile, a kako smo doznali Ljudnili to nije prvi posjet Hrvatskoj, a kazala nam je i svoje dojmove o gradu sretnog trenutka
LIUDNILA KIRKILAS, supruga premijera Litve
(OVO NIJE MOJ PRVI POSJET HRVATSKOJ. U VAŠOJ PREKRASNOJ ZEMLJI PRVI PUT BILA SAM PRIJE 17 GODINA, ALI DANAS I JUČER BILA SAM U MOGUĆNOSTI PONOVO VIDJETI VAŠU ZEMLJU, VIDJETI ZAGREB, BILA SAM I U ARHITEKTONSKOM MUZEJU KOJI ME SE UISTINU VEOMA DOJMIO, TE LIJEPE USPOMENE OSTAJU VEOMA DUGO.OVO JE MOJ PRVI POSJET OVOM GRADU. IMAMO SLIČAN GRADIĆ U LITVI, I JAKO MI JE DRAGO DA SAM VIDJELA TROGIR. TEK GA POČINJEM ZAPRAVO UPOZNAVATI, TE MISLIM DA ĆE TO ISKUSTVO ZA MENE BITI UISTINU PREKRASNO)
Gradonačelnik Rožić gošćama je poklonio monografiju grada Trogira te knjigu koja vjerno prikazuje sve ljepote naše države.
Ovakovi posjeti svakako će pomoći turističkoj promidžbi tog bisera Jadrana, jer onaj tko jednom vidi svu ljepotu i toplinu Trogira sigurno će se ponovno vratiti.

http://www.youtube.com/watch?v=xERNIOcvbxo

Tagovi

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci