Tagovi

Poruka za KUKAVICE iz HDZa !!!

Ovaj put neće biti beštimanja :-)

Jer, za razliku od kukavičluka SDP-a koji me dirnuo na fundamentalnoj osobnoj razini, kukavičluk HDZa je „standardne“ vrste. A ukratko se svodi na:

HDZ je skupina lažljivih i kukavičkih bandita koji će bez okolišanja ignorirati demokratske norme ponašanja, zaobilaziti i navlačiti pravnu proceduru na svoju stranu a kad treba i bezočno lagati samo kako bi i dalje ostali na vlasti !

Eto ga ! Hm, kad bolje pogledam, možda bi HDZovci rađe „samo“ jedan dugi „jeeeebite se“ što su u gore spomenutom postu popili SDPovci :-)

Jer ovo su gadne optužbe !

Ali, ajmo redom.

Početi ćemo od ključne stvari – demokracije. Što je „demokracija“ ? Za malog Ivicu jedna moguća definicija je „To je ono kad možeš reći što misliš“ (famozni free speech) ! I Hrvatska je po tom kriteriju rekao bih gotovo 100 % demokratska zemlja.

Ali, da li je to dosta ? I da li je to doista tako ?

Danas u Hrvatskoj, odgovor je NE i NE !

Prvi NE proizlazi iz zapažanja da je Ivičina definicija bila primjerena starim vremenima, kad su Grci okupljajući se na trgovima začimali i definirali demokraciju. Sjećamo se kako je to bilo u Ateni - skupili bi se „glasači“ na trgu i nakon rasprave odlučili. Robovi (a čini mi se i žene ;-) su bili isključeni i to je bilo moguće organizacijski provesti (nekako pamtim da ih je bilo red veličine desetak tisuća s „pravom glasa“). U tako organiziranom društvu je garancija da „možeš slobodno IZREĆI što misliš“ bila apsolutno dovoljna za „demokraciju“ !

Zbog nužnosti izborne demokracije, danas više, alas, nije tako što nas vodi na problem masovnih medija.

Jer to što Zvone Radikalni doista ima slobodu da izrekne gore navedenu tvrdnju u nekom društvu bez straha od progona, pa čak je i napiše na svom blogu, i nije neka značajna stvar ! Mislim, jest, značajna je i ona predstavlja osnovu demokracije, ali toj osnovi je nužna i nadgradnja kako bi se mogao osloboditi duh demokracije (Rusija, Egipat, Venezuela, anyone ?)

A duh demokracije nije utjelovljen (barem ne potpuno) samo u činu glasanja, već i u činu otvorene i slobodne diskusije/rasprave o temi o kojoj se glasa ! Džaba „ultimativne moći“ glasača ukoliko su ti isti glasači neinformirani, ili što je još gore krivo informirani !!!

Po tom pitanju, ovi izbori u Hrvatskoj predstavljaju TEŠKI DEBAKL, ponajviše u sferi nacionalnih televizija. Jer, da nema tu i tamo cara Šprajca, što se izbora tiče TV kao izvor informacija za Zvonu Radikalnog ima doslovnu vrijednost 0 (NULA) !!!

O izbornim pravilima vezano uz nacionalno koncesionirane TV kuće i pokušaju oporbe da se ta pravila učine smislenijima sam već pisao u postu Luka Bebić kaže DA NE MOŽE, a vi se gospodo iz oprobe možete jebati :-).
I, da se razumijemo, HDZ je imao potpuno legitimno pravo odbiti promjene pravilnika o praćenju izbora jer činjenica jest da su na prošim izborima dobili mandat, imali su parlamentarnu većinu i tako to ide u demokracijama.
Ali, posljedica toga je Dnevnik koje je gotovo potpuno depolitiziran (što vladajućima naravno odgovara jer novinari „po dužnosti“ moraju pratiti njihov rad), Stanković i politika u zadnje vrijeme su kao mačak i vruća kaša (baš me zanima ko će biti gost na izbornu nedjelju ;-) i sve u svemu, prosječni građanin će od nacionalnih televizija dobiti relativno šturu informaciju o predstojećim izborima te planovima i programima različitih političkih opcija.

„Sučeljavanje“ kandidata u emisijama za koje je i na teletekstu u sekundu predviđeno koliko vremena kadidati imaju „alocirano“ (negdje oko 4 i po minute) je travestija demokracije. Pogotovo kad se uzme u obzir da zajedno u emisiji završi Ante iz Mrduše Donje i recimo Jadranka Kosor !

JEL' ITKO TO GLEDA ??? Osim obitelji onih koji se tamo pojavljuju ;-)

„Svi će barem dobiti jednaku priliku“, viče G-News :-)

OK, s time ja nemam nikakvih problema ! Ali imam velikih problema s time da je novinarima zabranjeno profesionalno obavljati svoj posao ! A pogotovo imam VELIKIH problema s činjenicom da se Ivo Sanader boji izaći na megdan Zoranu Milanoviću !

VEEEELIKIH problema !!!

Spominjao se neki 19.11 kao Dan D, ali eto ga, prođe a ništa od Obračuna kod O.K. Korala (je znam, umro mu je otac, i ja mu izražavam svoje saučešće, ali ima još dana do izbora, a od HDZa po tom pitanju ni glasa).

Ukratko – KUKAVIČKI !!!

A posebna je priča da li smo mi uopće 100 % demokratska zemlja ! Time dolazimo do drugog NE i stvari koja me je silno nasekirala i koja je posve dovoljan dokaz protiv ovih 100 % - radi se naime o zabrani HSPovog spota.

Vidjeli ste ga, naravno, kao i svih ostalih stotinjak tisuća korisnika Interneta u Hrvata i on u biti i ne nosi ništa novoga ! Ali problem je što ga nisu vidjeli did Mate i baba Mara iz Mrduše Donje, a bogami ni stric Pero i ujna Anka iz Lisičića Na Moru :-) jer eto, taj spot nije „podoban“ za emitiranje na televiziji !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jel' Ivo Sanader održao taj govor na splitskoj Rivi – JEST !
Jel' Vladimir Šeks u kameru izložio „plan i program akcije Gotovina“ – „locirati, uhititi, transferirati“ – JEST !
Jel' taj plan „ostvaren“ – JEST !

Pa mamu vam vašu korumpiranu bando iz Etičkog povjerensta – koji k.... ste onda zabranili spot !!!!!!!!????

„Je, ali se u njemu na negativan način priča od dr. Ivi Sanaderu“ – PA MAJKE TI IRUDOVE JASNO DA SE GOVORI NA NEGATIVAN NAČIN !!! Kako bi se drugo moglo govoriti kad je najprije srao i srao jedno, a onda pojeo svoje govno nakon dvi godine ? Odnosno, još ga nije pojeo, i trudi se da ga niti ne pojede (i dobro mu zasad ide)!

Banda !

Ma u stvari, možda i nije problem u njima. Možda oni samo slijede pravilnike koje su napisali neki „Drugi“ !?

Al' gospodo draga, ako su već pravilnici tako „civilizacijski“ napisani da zabranjuju negativnu kampanju (pa čak i kad je do zadnje crtice, točkice i citata točna !), onda sigurno u tim pravilnicima negdje piše i da je zabranjeno LAGATI u toj istoj kampanji ! To bi, barem meni, ipak nekako bilo najvažnije ako već želimo civilizirane i „klinički“ čiste, dane kažem dosadne, izbore (za razliku od npr. američkih koji su sve samo ne čisti) !

Pa kako onda - recite vi meni gospodo iz Etičkog povjerenstva - kako je onda moguće da te iste osjetljive dušice iz HDZ-a na svojim plakatima bezočno lažu i iskrivljavaju izjave/programe/planove svojih političkih protivnika ?
Kako je moguće da iz (gotovo) svake HDZove predizborne poruke i plakata vrišti „SDP je za legalizaciju droga“ (što je naravno, ispravan stav ;-) ali za što je iz SDPa opetovano naglašavano da nije i njihov stav !?

KAKO ?

A možda mi je i jasno :-). Naime, to nisu spotovi na nacionalnoj televiziji !!! U novinama, na jumbo plakatima, ili u izjavama se može srati, lagati i mazati oči naivnom puku bez problema. Ali kad pričamo o spotovima koji se vrte na TVu i koji u posvemašnjem nedostatku kvalitetnog praćenja izbornog procesa svojim neprestanim „iskakanjem iz svake paštete“ predstavljaju osnovu za izgradnju mišljenja svekolikog puka (pogotovo onog koji se ne spaja na Internet) – e onda su druga pravila igre !!!

Da ne bi did Mate i baba Mara slučajno vidjeli nešto što nije za njihove stare oči. I kako bi HDZu i dalje mogle prolaziti floskule o „obrani nacionalnih interesa“, o „vjerodostojnosti“ i „mi ovo a oni ono“ i ...

Kako je onda moguće, pitam ja Vas draga gospodo iz Etičkog povjerenstva, da Kalmeta zvani „Mister 10 posto“ mrtav ladan na TVu izjavi da su izgradili 435 km autocesta, kad je točna brojka gotovo 4 (ČETIRI) puta manja, barem po izračunu bussines.hr portala, i iznosi 113,5 km !!!

KAKO ?

Slabo pratim predizborne spotove, ali znam da se u HDZovima „uspjesi“ u cestogradnji često spominju. Doduše, nisam čuo da u spotovima na televiziji spominju egzaktno brojku 435, ali sam siguran da takav dojam ima većina birača s obzirom da Kalmeta ubacuje tih „preko 400 km novih autocesta“ u svaku svoju izjavu !

Dakle, nisu samo kukavice, već i LAŽOVI !!! Nema druge riječi :-)

A financiranje predizborne kampanje ?

E, i tu su oni „po slovu“ zakona ! Jer zakon, ako sam dobro zapamtio, traži tek naknadnu prijavu troškova i donatora – kad „karavane prođu“ pa ti ispravljaj krive Drine (a čini mi se da sam čitao o tome da kampanja Jadranke Kosor još nije posve „prijavljena“ u tom pogledu – ispravite me ako griješim).

To što bi u demokratskoj zemlji bilo sasvim normalno, čak i očekivano, da se stranke i kampanje financiraju na potpuno transparentan način, pa da se prije izbora liste donatora objavljuju na internetu (što su neke stranke i napravile – zapamtio sam HNS, a čitatelji će dopuniti listu) – to njima nije toliko bitno!

Što uostalom i ne iznenađuje :-)

Četiri godine se „dijelilo“ rođacima, prijateljima i vozačima, te je sad došlo vrijeme da se malo dobivenoga „vrati/reinvestira/tajno donira“ ! A sve zato da bi se nakon toga moglo još četiri godine „dijeliti“ !

Promućuran plan ! I što je najbolje u cijeloj priči, za sada odigran posve u skladu sa zakonom i procedurom (barem ovaj medijsko-izborni dio)!

A svim onim „braniteljima“ HDZ-a koji će na ovaj post reagirati upravo takvom obranom („Sve je po zakonu, što se žališ ?“ ili „Pa izborna pravila je donijela još koalicijska vlada !“ – neistina, vidi Luka Bebić post) poručujem:

Kanite se ćorava posla, 'cos you are missing the point !

Jer kad je trebalo odlučiti da li dati konkretan i stvaran doprinos daljnjem razvoju demokracije u Hrvatskoj ili gledajući sebične interese zaštititi status quo, HDZ je odabrao ovo drugo.

Legitiman izbor, oko toga nema spora!

Al' ne prolazi kod Zvone Radikalnog.

Komentari

Evo, da malo "živnemo"

Evo, da malo "živnemo" diskusiju, a i da vidimo što kažu ugledni HDZovci Internet gerilci, prenosim post naše drage Lion Queen u cijelosti:

Heh, na Pollitika.com-u nikako da se počmu baviti sobom i svojim nesposobnim SDP-om, već im HDZ nikako ne izlazi iz glave. Što bliže izborima, oni se sve više i više izbacuju iz takta. Nemaju programa, ne znaju što bi prezentirali biračima, pa iznose svoj jedini program - ogovaranje HDZ-a izmišljotinama i lažima. Ali ovolika glupost sveučilišnog profesora me naprosto fascinirala. Dakle, veli ON na Pollitici:

OK, s time ja nemam nikakvih problema ! Ali imam velikih problema s time da je novinarima zabranjeno profesionalno obavljati svoj posao ! A pogotovo imam VELIKIH problema s činjenicom da se Ivo Sanader boji izaći na megdan Zoranu Milanoviću !

Pa, gospodine Vrli, zbog čega bi to jedan svjetski poznati premijer, čovjek koji se dokazao i u domovini i u dijaspori i u Europi i u svijetu, uopće izlazio na "megdan" s nepoznatom individuom koja je iskrsnula niotkuda i odjednom, bez da je itko ikad prije čuo za njega, postala predsjednikom marginalne stranke u Hrvatskoj. SDP je marginalna stranka, jer mu je za vladavinu u prethodnom mandatu bila potrebna koalicija čak 6 stranaka, da bi uopće mogao bilo kakve propise izglasati. SDP sam za sebe nije ništa niti može išta. Stoga bi dr. Ivo Sanader, ukoliko bi uopće od njega njegovi birači i očekivali da izađe na nekakav megdan, jedini dostojan megdan imao kada bi nasuprot njega sjelo ukupno 6 čelnika marginalnih stranaka. Tek tada bi to bio ravnopravan megdan. Jer njih 6 jedva može parirati jednom Sanaderu.

Stoga mi birači HDZ-a uopće i ne želimo da naš premijer izlazi na megdan nasuprot voždu 1/6 nekakve koalicije. A koliko nam je poznato premijer će učiniti ono što mi želimo, a ne ono što želite vi, Milanovićevi glasači. Vaš Milanović našem premijeru nije dostojan ni cipele brisati. "ne znam" "ne razumijem pitanje" "puno pitanja, nemam odgovora" "pušio sam travu, ne preporučujem" "ne dam većinskim katolicima katolički vjeronauk u školi" "ne znam" "ne mogu" "teško pitanje".....

Mislim da je sve jasno ;-). RIJEČ DA BIH DODAO :-)))

Tko je glasao

Također bez rječi, samo -

Također bez rječi, samo - Lion Queen.

Tko je glasao

dovoljno je samo 30 sekundi

dovoljno je samo 30 sekundi da se odgovori na ovakvu analnu speleologiju koju je pokazala naša Lavlja Kraljica:

Novo vrijeme

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

Ne znam da li zbog neumitnog

Ne znam da li zbog neumitnog silaska s vlasti ili prevelike ljubavi, Lionica je promijenila izričaj.

U ovdašnjim se komentarima nije toliko bavila alpinizmom. Ne znam samo gdje Mu ih toliko stane.

B-52

Tko je glasao

Čuj, protiv ovakvih

Čuj, protiv ovakvih argumenata, se naprosto ne može.

Tko je glasao

Puno istine a samim tim i

Puno istine a samim tim i gorčine u postu Zvoneta Radikalnog. Bilo bi još bolje da nema toliko žući. Ali što jest, jest. Treba iznjeti stvari na vidjelo.

Tko je glasao

Ne merem drugačije -

Ne merem drugačije - previše je žuči :-( ...

Tko je glasao

zvone, zvone, raspisa se

zvone, zvone, raspisa se ti.....a što si zapraff štel reći tim svojim predugačkim postom? da političari lažu? pa dobro jutro, dragi zvone. usput, bilo bi zgodno kad bi sad krenuo meni/nama dokazati da je SDP stranka ljubitelja i štovatelja istine i samo istine. btw. uradak slobodno može biti kraći :))

CC

Tko je glasao

I nemoj molim te protiv

I nemoj molim te protiv prestavljanja i sučeljavanja stranaka na TV-ima. Dugo se nisam dobro nasmijala, kao kad ih gledam. Moj favorit je lik s placa u Imotskom, koji je prijavio svoju nezavisnu listu. Čovjek će uvesti organizaciju poljoprivrde koju smo imali prije '90.
Svaki dan se pojave nove živopisne face. Te emisije naprosto obožavam.

Tko je glasao

Evo jedne vrlo interesantne

Evo jedne vrlo interesantne stvari..ne može se pristupit web stranici Washington Timesa. Slucajnost ili...?

Tko je glasao

ajde, ajde, smiri se i

ajde, ajde, smiri se i probaj ponovo. strpljenja. ne radi se o tajnoj uroti u režiji HDZ-a kako si ti sigurno pomislio

CC

Tko je glasao

Zvone, polako i nemoj se

Zvone, polako i nemoj se prikoviše jidit jer ćeš dobit čiruštinu ka vulkan.... a u nedilju je i zadnji pečat na jednoj ovjeri..... jel tako?

Tko je glasao

Zvone ovaj put bi ti dao i

Zvone ovaj put bi ti dao i više bodova za tekst da mogu :), vidiš šteta je što internet nemaju did Mate i baba Mara iz Mrduše Donje, a bogami ni stric Pero i ujna Anka iz Lisičića Na Moru :-), ali dolaze i ta vremena kada će pristup imati većina. Zaključak je generalni da su ovi iz HDZ-a zreli za zatvor, a ne daj Bože još četri godine ovoga ludila!

Tko je glasao

Ali obecao je Ivo internet u

Ali obecao je Ivo internet u svakom domu!!! Bas me zanima kako to misli napraviti? Zna netko? Bijes-iza-prvog prosvjetli nas

Tko je glasao

Nije mi jasno što znači

Nije mi jasno što znači internet u svakom domu. Pa i danas neću reći svatko, ali skoro svatko ima telefonsku liniju, a onda i automatski može imati i internet. Zašto ih više ne uzme, vjerojatno je bitanje novca. Da li to onda znači da će nam Drivo osigurati besplatan Intrenet. Što naravno, povlači, a što će nam iternet, kad nemamo računalo. Pa da nam u slijedećoj kampanji obećava račaunalo za svakoga, opet valjda besplatno.
I mala, neprimjerena, usporedba. Goebbels je nNemcima dao radio u svaku obitelj. Samo je taj radio imao samo jednu frekvenciju. A on je bio majstor propagande.

Tko je glasao

Neke pametne države rade i

Neke pametne države rade i to. Ne besplatno, ali npr. da se trošak odbije od porezne osnovice, i time se automatski smanji na pola za korisnika. Obrazovano i informirano stanovništvo je osnova svega.

Ali, to je već viša "matematika", i ne uklapa se u važeće scenarije.

The Observer

Tko je glasao

Obrazovano i informirano

Obrazovano i informirano stanovništvo jest osnova svega, no nama u lijepoj našoj takvih ne treba jer zna se...

Tko je glasao

Sanader je prodavac magle.

Sanader je prodavac magle. Kao prvo terminoloski ne mozes obecati svakome domu brzi internet. Jedino mozes konekciju na internet i brzu vezu. Kao drugo - danas tako i tako svatko besplatno moze dobiti ADSL :) Samo je stvar u potpisivanju ugovora na 12 ili 24 mjeseca gdje se obvezujes da ces placat racune nekom od providera.

--
Think for your self, question authority.

--
Think for yourself, question authority.

Tko je glasao

Bilo bi lijepo kada bi

Bilo bi lijepo kada bi svatko mogao dobiti ADSL... Ja se već 5 godina borim sa T-scum-om, da stave D-SLAM u novu centralu kraj moje kuće, isto kao i mojih 30-ak susjeda ali ništa od toga...
Na kraju sam uzeo modem od Vip-a, i plaćam promet kao suho zlato...

Tko je glasao

..kad se već hvataš za

..kad se već hvataš za detalje i prigovaraš sanaderu neprecizno izražavanje onda svoj "your self" zamijeni točnom verzijom, tj. yourself. ne bi štela da se barica i perica koji morti već imaju brzi internet krivo educiraju :))

CC

Tko je glasao

I stand corrected :). Btw,

I stand corrected :). Btw, ova moja greska ne utjece na drustveni zivot, no Sanaderov ipak da. Toliko o tezini izrecenog.

--
Think for yourself, question authority.

--
Think for yourself, question authority.

Tko je glasao

Amen!

Amen!

Tko je glasao

Hoćemo li dočekati dan

Hoćemo li dočekati dan kada će HTV u Dnevniku napraviti 5-minutni prilog o "preko 400 km autocesta", gdje će se u pripremi izraditi tablica s kronološkim popisom početka i završetka izgradnje pojedinih dionica, i na osnovi toga postaviti odgovarajuća pitanja odgovornima iz Hrvatskih Cesta, oporbi i g. ministru?

I tako svaki dan kampanje o drugoj temi i d drugim akterima, npr. o inozemnim dugovima, pelješačkom mostu, zaposlenosti, itd.

Pa da svi vide tko tu laže.

The Observer

Tko je glasao

dok "vrhunska profesionalka"

dok "vrhunska profesionalka" Hloverka Novak Srzić jaše po Informativnom programu HTVa, nećeš vidjeti ništa od toga o čemu pišeš. nije važno tko bio, je ili će biti na vlasti. žena čije je uređivanje odvelo "Danas" u smrt, unatoč financijskim injekcijama države, usmislila je da može uređivati program javne televizije. nekako mi se čini da će se jako brzo pokazati koliko je HTV izgubio glednosti, a koliko je podebljao svoje i tako veliko rasipanje novaca.

Novo vrijeme

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

Ovo je pretjerano

Ovo je pretjerano simplificiranje problema, nije samo Hlo kriva za niski standard hrvatskog novinarstva koje je svedeno na prenošenje izjava sukobljenih strana. Vijesti ne pišu novinari nego glasnogovornici.

Problem je što novinar doista može biti bilo tko i što može pokrivati bilo koju temu, a standard obrazovanja na novinarskom fakultetu je na razini mediokritetne srednje škole. Uz to, novopečeni novinari nemaju od koga učiti jer ni stariji kolege ne primjenjuju visoke standarde zbog utrke za profitom.

Dodatni problemi su niska razina javne i medijske svijesti o tome što je uloga medija, koja je njihova odgovornost i kako otvorena rasprava ("free speech") uopće treba izgledati.

Opinioiuris

Opinioiuris

Tko je glasao

Ivo Sanader izlazi na megdan

Ivo Sanader izlazi na megdan Zoranu Milanoviću 25.11. Tu mu nema uzmaka. Pa što Bog da i sreća junačka(geslo bana Jelačića)!

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci