Tagovi

Pomozite da se čuje i naš glas 2.

Kažu, pobunio se jedan razred što je česta pojava u školama….. i nikom ništa
No onda je evolucija brzinom munje uradila svoje i dovela do pobune cijele škole poradi nekih učenicima glupavih pravila kojima su ih tretirali kao zatvorenike…. i dobiše svoju prvu veliku bitku jer su odmah potom i u još nekoliko drugih škola i gradova primijenili isti sistem samo/organiziranja i….. opet su „prosvjedom“ dobili što su tražili, a kad se malo bolje pogleda dade se lako zaključiti kako su tražili samo da ih se sasluša, uvaži,….. poštuje kao mlade ljude. Dakle samo ono što im se cijelo vrijeme deklarativno priča ali ipak iz ovog ili onog razloga jednostavno ne provodi u praksi,….. i onda se po logici stvari dogodio slijedeći klik ….. i doveo do toga da je danas u više hrvatskih gradova Zagrebu, Rijeci, Virovitici, Osijeku, Zadru, Puli … organiziran prosvjed.
Zanimljivo je u svemu ovom nekoliko detalja o kojim će zasigurno u buduće vrijeme biti i te kako velikih diskusija jer ovi „malci“ su pokrenuli nešto čega možda nisu još u potpunosti ni svjesni, ali su svakako brzo skužili na „uvodnim“ akcijama kako se uz korištenje javnih medija i Internet komunikacija neke stvari - akcije mogu i te kako brzo i efikasno organizirati i izvesti, i sve to bez velikih kalkulacija o možebitnom neuspjehu same akcije. Dakle ovi srednjoškolci su bez po muke riješili inače nepermmostiv problem kod „starijih“…. strah od neuspjeha,…. a vidi se to jako dobro i po komentarima na moj prethodni dnevnik u kojem sam samo prenio njihov poziv. Osim onih koji inače „ne čitaju“ moje dnevnike, dobar dio drugih je ipak malo kalkulirao kako sa ocjenom dnevniku na putu za naslovnicu tako i sa komentarima, a bez uvrede, jasno nam je svima i zašto. Mislite da i ja nisam pomislio da je ovaj poziv kojeg sam dobio nečija provokacija ili možebitni pokušaj diskreditiranja ? .. Da i mogao je biti. Čak je i inače izuzetno brzi na okidaču naš Zvone Radikalni zasigurno iz istih razloga dvojio što uraditi sa njihovom zamolbom koju su mu uputili dan dva prije no meni.
Za sve koji se možda sada pitaju zašto sam uopće napisao ovaj dnevnik, predlažem da pozorno pogledate ova tri tv priloga naših nacionalnih TV mreža i sami nađete odgovore, no da će u vezi ovog prosvjeda i onog što bi se iz istog moglo izroditi u slijedećih mjesec dana biti predmet niza političkih igara i spekulacija je više no 100% sigurno.
RTL

HTV 1 nov@tv No vidjeti ćemo da li i zabavno ?

Komentari

I priča se polako zatvara u

I priča se polako zatvara u traženju krivca za propalu državnu maturu, a kako stvari stoje lako bi to mogao biti i sam ministar Dragan Primorac

, a onda ispada da u stvaranju društva znanja imamo pedagoške standarde od prije 25 godina ccccc
Tko je glasao

Zoran Šprajc je u svom

Zoran Šprajc je u svom prilogu na HTV-u brzo pronašao "vezu" današnjih prosvjeda sa studentskim iz 68.

A onda je gost Dnevnika ministar znanosti, obrazovanja i športa na brzaka objasnio kako se odgađa državna matura za "jednu" godinu jer je uspio u samo jedno do podne skužiti ono što nije u prethodnih nekoliko godina..... možda i on razmišlja o 68.... no možda bi ipak bilo bolje da se usredotoći na 2008. ..... misliste li da je ona priča o porezima "nogometaša" lansirana danas tek tako ? :-)))))
Tko je glasao

Moj dojam je da mu nije bilo

Moj dojam je da mu nije bilo baš svejedno i da ipak nije očekivao ovakav razvoj događaja. Počeo je nabrajati tko sve možda nije obavio svoj posao kako treba, uz obavezno ulizivanje kako on razumije učeničko nezadovoljstvo. No, ako mu je jedini odgovor na ovo što se danas dogodilo odgoda od godinu dana, onda se već po tom defanzivnom stavu vidi da je projekt uvođenja državnog ispita totalni promašaj.

grgo

grgo

Tko je glasao

Dok mi odrasli lamentiramo o

Dok mi odrasli lamentiramo o mogućnostima interneta i komunikacijskih tehnologija, a preokupirani smo pojmoivima pravne države, korupcije, (ne)zavisnog pravosuđa, prepucavamo se o ideologijama i mozgamo o mogućim promjenama vlasti, klinci koji su odrasli uz te tehnologije započeli su praiskonsku komunikaciju svakog sa svakim i za par sati organizirali nešto što niti jedna politička snaga nije danas u stanju.
Dešava se tehnološka i umna evolucija ....

Tko je glasao

Oni moraju u vrlo kratkom

Oni moraju u vrlo kratkom vremenu riješiti svoj vrlo konkretan problem. I nema veliko muljanja, naprosto ih jako boli. Odlično su se organizirali i iskoristili su resurse koji im inače stoje na raspolaganju.
Nema političkih ni sindikalnih vođa, koji bi u zadnji trena za sitnu lovu mogli okrenuti kožuh.
Inače podržavam njihov zahtjev, jer mi se čini da je priča s državnom maturom, poputgraadnje kuće od krova.
Da bi se provela ova matura, mora se definitivno osigurati isti standard nastave, što kod nas nije ni u primislima.

Tko je glasao

Da bi se provela ova matura,

Da bi se provela ova matura, mora se definitivno osigurati isti standard nastave, što kod nas nije ni u primislima. Ako država ima lovu za vedlebne sportske dvorane i stadione koji će se jednom u 10 godina napuniti, pa milijarde za sanacije svega svačega onda mora naći i lovu za činjenje društva zananja. Nije to baš tako davno bilo kada smo pred parlamentarne izbore imali sučeljavanja na temu obrazovanje pa neka se sada malo prisjete oni koji odlučuju što su to onda govorili. Ja iza onog što sam govorio na skupu kojeg je organizirao Nezavisni sindikat znanosti i visikog obrazovanja ili na Tribini «Hrvatska kao društvo znanja i prioriteti Sveučilišta u Zagrebu» prije nepunih pola godine stojim i sada (bez obzira što je izgovoreno bilo u ime jedne političke stranke), no za Primorca, Friščića i Čehoka ......... a neka oni sada sami kažu.

Tko je glasao

Bojim se da ovdje nije u

Bojim se da ovdje nije u pitanju lova. U odnosu na druge "kapitalne" projekte, ovo su mrvice. U pitanju je znanje i volja. Škola je sistem u koji je dugoročan, spor i ne trpi ništa na brzinu, zapravo, škola strategija. A to je ono što smo nebrojeno puta na ovom mjestu ustanovili da nedostaje u Hrvatskoj. Strategija i strateški prisup. Hoće se rezultati brzi, ako ne i uspješni.
Kada je krenula priča oko nacionalnih ispita, prije par godina, u jednoj radio emisiji, nekoliko stručnjaka iz tog područja je proreklo ovakvu sudbinu projekta. Oni su zapravo usporedili cijelu priču s gradnjom od krova. Temelj, koji su tražili, a na kojem bi počivala cijela ova priča je upravo taj standard predavanja i predavača, minimum koji svaki učenik u HR mora dobiti. Nakon toga, može se krenuti u standardno propitivanje stečenog znanja.
Ovakav pristup je dugoročan, težak i naporan. Nema brzih rezultata. A vlast zanimaju samo brzi rezultati, ovaj put negativni.

Tko je glasao

klinci koji su odrasli uz te

klinci koji su odrasli uz te tehnologije započeli su praiskonsku komunikaciju svakog sa svakim i za par sati organizirali nešto što niti jedna politička snaga nije danas u stanju.
Dešava se tehnološka i umna evolucija ....
Bravo @zoc, i evo ti dam čistu peticu ....

Tko je glasao

A evo dio onog što kaže

A evo dio onog što kaže ministar uz to da je "apsolutno"moguće da do odgode dođe:
"nedopustivo da učenici imaju pritužbe poput onih da zbog priprema za državnu maturu pate neki njihovi drugi predmeti".Izvor Index.hr
Zanimljivo bi bilo znati kako misli provesti u djelo to "nedopustivo" i što će u vezi s tim poduzeti.

cvjetići

Tko je glasao

Ono što brine je da već na

Ono što brine je da već na radiju govore kako je prosvjed krenuo iz Virovitice.Da li sam ja paranoična ili je istraga u toku?

cvjetići

Tko je glasao

Istraga? Pa super! Onda će

Istraga? Pa super! Onda će uz djecu i tate i mame na ulice.
68

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

ako nađu krivca i pokušaju

ako nađu krivca i pokušaju štogod, tek onda su nadrljali...

Tko je glasao

Da li sam ja paranoična ili

Da li sam ja paranoična ili je istraga u toku? Može biti da si samo malo zabrinuta...... pa ti "malci" su u informatičkoj tehnologiji daleko ispred "Kire" i sličnih koji će se sada pokušati (bezuspješno) uhvatiti u koštac sa "njima"..... jer kao što kaže ap, krenulo je i ne može se više zaustaviti....
Di si ap ? Guštaš li ?

Tko je glasao

he,he....neka, neka, ipak se

he,he....neka, neka, ipak se kreće.
Nadam se da će uspjeti, i da će vlast uvažiti nihove zahtjeve.

Ovdje moram spomenuti još nešto.
To je Dijana Vican, ona državna tajnica koju ste mogli vidjeti u prilozima iz vijesti naših televizija.

Imao sam to nesreću da mi je ta osoba predavala na faksu, ustvari nije mi predavala jer joj se nije dolazilo na predavanja.

Te godine kad mi je predavala najprije se cijeli prvi semestar nije udostojila pojaviti na predavanjima. Prvi put sam je vidio kad je davala potpise u indeks koji su bili uvjet za upis u drugi semestar. Onda je par stotina studenata iščekivalo da se Njezino Veličanstvo pojavi na faksu i udijeli nam potpise te nam tako omogući upis u drugi (ljetni)semestar.
U drugom semestru je znala staviti obavijest da će održati predavanja, onda bi se skupilo par stotina studenata i čekalo sat dva da bi nam javili da predavanja neće biti, ali da dođemo drugi tjedan pa će se onda pojaviti.
Odgovor na to zašto je nema na predavanjima našao sam u novinama.
Otvorim novine i gle slike naše Dijane kako sudjeluje na nekoj sjednici HSLS-a. Znači za stranku ima vremena, a za studente nema.Prima plaću, a ne radi.
To su naši obrazovani ljudi, to je naša elita, oni će nas uvesti u bolju budućnost, to je naša državna tajnica zadužena za nastavu.

Dijana Vican je meni godinama sinonim za lijenost i neodgovornost na poslu.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci