Tagovi

Pomozi mi pravdo, Papa i Tuđmane!

Umjesto da građanima koji mjesečno zarade 4.500 kuna i njih 300.000 koji su nezaposleni, Sanader pojasni kako je zaradio kolekciju satova vrijednu cca. 1.000.000 kuna on je prvo "najavio borbu protiv korupcije", "predložio spomenik Tuđmanu" i "pozvao Papu u Hrvatsku", a potom kad su i fotografije potvrdile medijske napise, Sanader je "novinare profesionalce prozvao komunjarama", "objavio seks skandal SDP-a" i "upregnuo Vjesnik kao svoju PR službu".

Što na to reći: Dobrodošli u Hrvatsku. Zemlju malih ljudi koje njihovi političari smatraju - budalama!

Jer ako ste se ikad pitali za kolike nas budale drže političari, evo vam odgovora na primjeru Sanaderovih satova. No, nije to morao biti Sanader, mogao je to biti i Račan, Čačić ili Mesić. Slučaj Sanaderovih satova pokazuje na koji način političari manipuliraju građane Hrvatske i koje tehnike pri tome koriste.

Kronologija slučaja Sanaderovih satova i potencijalnog korupcijskog skandala bez premca do sada:
30.12.2006: Jutarnji objavljuje temu o satovima na rukama hrvatskih političara pri čemu je otkriveno da Sanader ima jedan skupi sati (najskuplji od svih političara)
05.01.2007: [obrana] Sanader - najavio žešću borbu protiv mita i korupcije u izbornoj godini
06.01.2007: [obrana] Sanader - najavio spomenik Tuđmanu u Splitu
07.01.2007: [obrana] Sanader - poziva Papu da posjeti Hrvatsku
08.01.2007: Nacional objavio fotografije Sanaderove milijunski vrijedne kolekcije satova pri čemu je otkriveno da Sanader na ruci nosi satove za koje je dvojbeno kako ih je mogao legalno zaraditi
10.01.2007: [napad] Sanader - komunistički novinari ruše mi ugled
11.01.2007: [napad] Sanader - Striptizetom u krilu SDP-ovca protiv Sanaderovih satova
13.01.2007: [napad] Sanader - Vjesnik objavio pamflet o tome da je rubrika pokretnina u imovinskim karticama - sporna

"Sramota da premijer ne razumije duh anti-korupcijskih zakona" - Josip Leko, predsjednik Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa kojem je Sanader propustio prijaviti svoju milijunski vrijednu kolekciju satova.

Komentari

unatoč tome što su

unatoč tome što su šostarove fotke izišle u krajnje pogodnom trenutku za sanadera, mislim da šostarova afera ima sva obilježja privatnog sukoba ako ništa drugo onda zato jer se radilo o privatnoj zabavi s malim brojem pozvanih uzvanika tako da je sada već slavni fotograf sasvim sigurno bio dio pozvane svite a samim time i blizak šostaru

Tko je glasao

U pravu si da ima sva

U pravu si da ima sva obilježja privatnog sukoba, ali ima još neka obilježja koja daju prostor i za druga tumačenja.

Ukoliko se radi o događaju od prije tri godine, znači da fotografije negdje leže pune tri godine. Izašle su baš sada. Slučaj? Može biti.

Ne vjerujem kako je fotograf čuvao slike do sada, vjerojatnije je da su umnažane i distribuirane "dobrim prijateljima" barem u periodu neposredno nakon zabave i u svrhu da se "kuri" Šostara. U tim uvjetima nije nemoguće da dođu u ruke i nekome izvan tog kruga.

I na kraju, nije li moguće (a do kraja devedesetih smo imali bezbroj primjera) da određena stranka/ke skuplja takve materijale za "zlu ne trebalo"?
A sad su baš super sjele.

Nisam za teorije zavjere i navedeno ne mora biti istina, ali moraš priznati da ne zvuči loše.

B-52

Tko je glasao

Nisam pobornik teorija

Nisam pobornik teorija zavjere, ali ukoliko su fotografije nastale prije 3 (TRI !?) godine, onda je doista čudno da su baš sad "izletjele" (iako i mrak može lako biti u pravu pa da se radi o unutarnje-zagrebačkom sukobu - npr. Šoštar nekome stao na žulj ili mu smeta).

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci