Tagovi

Pomirljiv tekst

Potaknut jednom polemikom između forumaša Zaphoda i Laganinija zaključio sam da tu ima nerazumijevanja pa sam pokušao pomoći jednom da proba shvatiti drugog, kojeg duže preko foruma poznajem.

Napisao sam post koji se u naletu skribomanije ))) pokazao ovelik..pa ga dajem kao dnevnik..na pozornost tzv. desnih i na pažnju tzv.lijevih.

Da probam pomoći
u tvom analiziranju @Laganini , našeg najvećeg zajebanta @zaphoda jer sam se puno više svađao s njim nego ti,hehe

Znači

ljevičar, liberalan, anacionalan, građanin, kosmopolit, europejac, meteroseksualac, gayfrendli,gradski fakin,jednom rječi klon sadašnjeg premijera...... samo bolji čovjek, djed mu je bio partizan a ćaća, cijenim oficir jna.. djed mu je Hrvat iz Istre a ćaća neki Srbijanac kojeg poslalo da brani Jugu negdje u Dalmaciji;-))

Trebaš znati da se s škvadrom iz kvarta kao dvadesetogodišnjak tek odslužio JNA na Kosovu, pretpostavljam pod utjecajem pjesama Jure Stublića javio u gardu gdje su mu rekli najprije da ne treba, dok ne pribave oružje njegovog VES-a...šteta da zagnoji negdje na Baniji..a radaristi PZO-a baš ne rastu na vrbama..pa ga pozvali i odradio domovinski rat kako je već odradio..s radijatorom iza guzice...ali ..netko je morao i to...pazeći na ekran.

DRžim da je on davao uzbunu našim protuzrakoplovnim topovima kad se dignu tj. pojave na radaru avioni JNA.

Vjerovatno su ga koristili i kao računača za topništvo.

Tipični lojalni domobranac i po tom pitanju..kapa do poda.

Fore o navijanju za protivničku stranu su deplasirane.

Ujedno, iz svih naših sukobljavanja mišljenja zaključio sam da bi , da nije uspijela Tuđmanova pomirba i da se Hrvati udbaši i kosovci nisu priklonili Tuđmanu i Hrvatskoj pa i poprilično hrvatskih Srba( prirodno jer su vidjeli da s čejenima razgovora nema) nego da je došlo ( i ) do međuhrvatskog obračuna na liniji Juga ili Hrvatska....držim da bi naš @Zapi bio među onima koji bi bili za Jugu...takvih je mnogo.. osobno poznajem neke, pa i rođake kojima sam morao reći: "Žao mi je, doći će do toga da ću vas morati pobiti..ili vi mene a četnici će trljati ruke."

Poslije su progledali. Odabrali normalnu i prirodnu stranu.

I još...))naš kolega zborištar je na liniji teze...pomalo nategnute...Ive Josipovića da su hrvatski branitelji aka hrvatski partizani ( bez komunizma )pod komandom Andrije Hebranga sr., kojeg je Tito ubio prilikom staljinističkih čistki sebi ne do kraja odanih ljudi, njemu sumnjivih.
Ujedno držim da su i Zapi i Josipović dijelom u pravu..jer se ustaštvo ipak nije primilo u onom svom negativnom kontekstu..nije ni trebalo..

Ja osobno Franju Tuđmana više doživljavam kao nastavak ideje Andrije Hebranga sr., a manje kao nastavak ideje Ante Pavelića...jer nam zaista ni ne treba Velika Hrvatska do Zemuna ili do Drine. Nemamo čime napučiti ni ovu ZAVNOHovsku, a držim da se oni koji žive do Zemuna i do Drine ne bi složili da preko noći postanu Hrvati, a nema ni potrebe da ih tjeramo..svejedno će i oni ući u EU...čak i oni preko Drine. Kad tad.

Bilo je pokušaja neprijatelja da nam podmetne ustašluke, a ni naših budala nije manjkalo...no ukupno gledano..

Naša generacija nije ni ustaška ni komunistička, ali jest srušila Jugoslaviju po želji ustaša i po želji hrvatskih partizana.
Znači...@zapi s kojim sam se stotinu puta zakačio..nije negativac nego pozitivac...

Pored toga...takvi poput @zaphoda nisu stigli za Juge ( on je negdje oko 70.tog godišta) na osobnom primjeru osjetiti loše strane onog sustava, ni države..i sam sam kao dvadesetogodišnjak postao član SK..ali sam izišao nakon 7 godina.
On , Zaphod vjerovatno nema loših iskustava ni sa Srbima ni s Jugoslavijom. Zato ima romantičarski odmak od iste. Ne voli četnike ali voli partizane. Ustaše pljuje zbog razdoblja WW2 ali nazire se shvaćanje težnja za nacionalnim oslobođenjem tj. razumije pojavu ustaša, Radić i dr.

Na kraju krajeva i Tito je rušio kraljevinu Jugoslaviju.

Zvijezda petokraka mu nije mrska jer je rastao do adolescentske dobi uz istu. Uz to je više matematičar nego društvenjak...tako da ima, primjetio sam..poprilično rupa u poznavanju i razumijevanju povijesti ovih prostora u 20.stoljeću.

Sve su nas indoktrinirali za Juge.

Znači, s obzirom na okolnosti života od 45.- 90.,, pa i od ranije, isprepletene ljudske i obiteljske odnose, naglu tranziciju koja je razočarala mnoge, pa i mene..zaključujem da možeš neke izvesti iz Jugoslavije ali ne možeš Jugoslaviju istjerati iz njih.

Ja ih gledam s nježnim razumijevanjem kao mog tetka koji je lijepo pričao o Austrougarskoj..a nije bio nepismen..bio je trgovac..za stare Jugoslavije.

Sve dok nisu agresivni ili bezobrazni.

Prirodno je da se neki iste sjećaju s nostalgijom.Jedan moj tetak r. 1900.te se Austrougarske sjećao s nostalgijom. Govorio je da se tada znalo za red. Na moje podjebavanje..pa zašto ste mnogi Hrvati težili Jugoslaviji on je imao odgovor u stilu : " Brat je mio koje vjere bio", ali se nitko nije nadao da Srbi poslije 1918.te neće biti braća..nego financi i žandari.

Znači, treba imati razumijevanja za te naše , što se vole nazivati antifašistima i ljevicom. Prisvajaju si monopol na antifašizam i socijalne ideje...ali to povezuju s bivšim sustavom i...tu griješe..

Iako se u mainstrem medijima desnica prikazuje kao neobrazovana ili neupućena...činjenica jest da je sklonost idolatriji češća kod ekstremne ljevice (Stalin, Tito, Kim Il .., Mao Ce.. itd).

Danas kad nema dovoljno klasične radničke klase plavih ovratnika...ljevica se gubi pa se i traži...

To je proces koji traje...rekli bi marksisti ..revolucija koja traje. Dok ne pojede svoju djecu.

Recimo, imamo klasični prosvjed ratnih veterana i nije nigdje u svijetu zabilježeno da se organizira kontraprosvjed olfo NGO grupa koji nastupaju s lijevih pozicija...naši kvaziljevičari su prvi koji su to poduzeli.

Neki koji su nasjeli na propagandu tzv. lijevih medija čak su bili spremni dobiti batina, bilo od policije, bilo od prosvjednika koji do danas mirno..sukladno ustavnom pravu i demokraciji..prosvjeduju..ne ulazeći sada u motive.

Naš @Zaphod i još neki brane ideju kontraprosvjeda po inerciji tzv. lijeve struje...

No treba zapaziti da on od pokušaja podsmjeha, dalje ne ide...ne prelazi granicu ..pristojniji je od recimo Freda Matića, bivšeg ministra Milanovića i mnoooogih novinara koji nastupaju pod punim imenom.

Zato mu čestitam, iako znam da se kontrolira..pa mu i na tome čestitam.

Komentari

kakav

je ovo moronski dnevnik? jesi to posta profiler drvo? cijeniš i mniješ svemiropolisno izgleda.

nisam detaljno proučavao tekst pa se ispričavam ako griješim, ali osim tvojih konstrukcija o čovjeku kojeg nikad nisi vidio ni čuo, smisao je bio objasnit laganiniju kako je zborištar zaphod normalan čovjek, jel? hahahaah po ovom komentaru ispod mog se vidi kako je to urodilo plodom.

ovo je ko mini pokušaj svehrvatske pomirbe, normalni bi se trebali pravdat i objašnjavat glupanima. pa kao što vidimo po reakciji laganinija - ne ide. iako si mu probao sve nacrtat ko petogodišnjaku, on i dalje bljuje stravične kretenarije ko rabična džukela.

daj napiši jedan dnevnik da nam približiš laganinija kao osobu, cijenim da bi se dobro nasmijali.

Tko je glasao

Daj nam Ljigu opiši Drvosjek, pliz

Baš me zanima što se ima dodati starom ishlapjelom četniku, a da bude smješno?

Vjerojatno je krljav kao i svi četnik-partizani, smrdi po duvanu, ima nekoliko razreda - kurceva, ograničen i jadan samo stenje JuGovnoslavija, JuGovnoslavija...

Meni to čak nije smiješno, al sjetih se, s obzirom da su ti JuGovnonostalgičari teški anakronizam i da će uskoro izumrijeti možda bi bilo dobro sve ih skupiti u nekakav cirkus pa pokazivati, pa nek se bar djeca smiju... Jedino treba paziti da djeca ne bacaju kamenje na njih, jer će oni sigurno pljuvati djecu i tako ih izazvati.

Yep, cirkus zakon, definitivno treba organizirati JuGovnonostalgičarski cirkus.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

infantilan

si, patetičan i ničim ne doprinosiš raspravi.

Tko je glasao

Lignja, si, patetičan i ničim

Lignja,

si, patetičan i ničim ne doprinosiš raspravi.

Sad se je pravi javil.

Gdje si ti do sad dal nekakav doprinos raspravi?

Kreneš sa svojim čoporom na osobu koja ima tanje živce podmuklim napadima na osobnoj razini, i onda se čudite reakcijama.

Tko je glasao

Ljigi

Ponavljaš se, ponavljaš se...

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Drvosjek, kad malo razmislim

padne mi na pamet ovo: Hajde mi molim te pronađi samo jedan upis ovog Zaphoda, a u kojem on ne proziva sve Hrvate ustašama, dakle označenima za smrt, samo jedan upis u kojem ne sere po Hrvatima i Hrvatskoj.
Samo jedan upis gdje on daje i minimum ljudskosti Hrvatima?

A ja ću tebi pronaći tisuću njegovih upisa kojih se ni Draža Mihajlović ne bi postidio.

Gle čuda, danas sam tebe branio od ppetre :))) a sad se ljutim na tebe, ma ne ljutim se, ali sam razočaran da ne shvaćaš koliko je ovaj bolestan i da to što ti njemu titraš njega samo potaklo da se još više iživljava nad hrvatskim narodom?

Ne razumijem poantu, ali znam da kad bi opet izbio rat da bih prvo počistio petu kolonu, a to znači da mi ovakav sigurno ne bi bio iza leđa. Ti si možda omekšao no to bi te odvelo ravno u klopku pete kolone...

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Ne,ne

tamo sam ti na temi kad si isto pitao..napisao da znam ljude koji ga poznaju.

Pročitaj.

Naravno da bi u Hrvatskoj bilo petokolonaša, ali @zap ne bi bio ( jedino da se njegova djedovina Istra ide odcijepiti, hehe)

On jednostavno drugčije gleda i na rat i na raspad Juge i dr...

Istina je da ga se poprilično primilo ovih petnajstak godina detuđmanizacije.

On je više kao lijevo , ali zar nije i Franjo Tuđman rekao da Hrvatskoj treba i solidna ljevica, kao korektiv.

Ja sam više za stvaranje prijatelja nego za megaprodukciju neprijatelja.

Svatko može imati svoje zablude, on, ti, ja..svi.

Pročitaj njegove rasprave kod polemika o pravima gay..osoba..hehe..

Žešće se bori za prava pedera nego za prava, ajmo reć Srba ili Jugoslovena,hehe...pitam se zašto..veli da osobno nije...al ja mu ne bih okrenuo leđa bez pancirnih gaća;-)))

sve dobro...

Tko je glasao

ki bi da bi...

Ovaj, misliš da si toliko neodoljiv homoseksualcima?

Zašto? Pederi nisu bili strana u ratu. Tako da u raspravi mogu razumjeti da je netko imao tijekom rata puno lošija iskustva od mene - i da je prošao puno gore od mene.

Ono u što ne vjerujem je nacionalni kolektiv kao nešto jako čvrsto. Jezik, kultura, običaji - onako ugrubo - to da.

No - kao što upravo na ovom portalu vidimo, to "Mi Hrvati" je vrlo labavo. Dogodi se ... recesija... jedan "Mi Hrvati" će raditi još žešće, drugi će otići vani, treći će protestirati, četvrti će pasti u depresiju... nema jedinstvene reakcije.

Kad dođe do "gay-parade" neki "Mi Hrvati" će protestirati, neki će biti u povorci, neki će čuvati povorku, neki neće niti znati da se dogodila... opet nema jedinstvene reakcije.

"Mi Hrvati" nisu jedno tijelo sa sto glava, gdje svi idu u istom smjeru, daleko od toga. No - oni koji su slabijeg karaktera i nisu se dovoljno psihički razvili - vole misliti da je tako, jer im to daje potrebnu sigurnost krda. I onda su strašno šokirani kada saznaju da to nije tako - i kreću verbalni napadi, prozivanje, zvanje na linč "druge strane" i slično.

p.s. Zanimljivo je da takvi nisu među onih par osoba koje čovjek zove prijateljima. Budući da su stalno u strahu od gubitka, njima opraštaju sve - zato je i Pavelić imao suprugu Židovku, recimo. Ta vrsta ljudi će rado potjerati sve Židove iz stanova jer "negdje piše da su oni protiv Hrvatske", ali se neće usuditi to reći svom vođi.

p.s.2. Ajde me prestani braniti, pliz. Laganini je totalno otkačio, priča o tome kako bih "klao nerođene Hrvate", luduje kao da se najeo gljiva - a ti mu kao govoriš "ma pusti, dobar je zaphod, recimo - pije pivu". Ako me već želiš braniti reci mu da je bezobrazni idiot.

Tko je glasao

Bogme ti opleo po Josipoviću i židovskim stanovima

Ta vrsta ljudi će rado potjerati sve Židove iz stanova

Jesi siguran da ovako javno smiješ Josipovića prozivati zbog dva židovska stana?

Mislim, drago meni, al se bojim za tebe, jer udba je udba.

Veliš komunisti oteli sve do jednog židovskog stana? Dobro je da su došla vremena da se to smije reći, a to smo mi Hrvati branitelji, dragovoljci tebi omogućili, inače da je ostalo po starom sad bi te oni čekićem lovali po Njemačkoj, kužiš?

Zato prestani više sraćkati po svojoj zemlji, pogotovo prestani to raditi za novce.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

?

Ti si se, momak, potpuno pogubio.

Tko je glasao

Dragi Drvosjek

Tvoj pomirljivi text zvuci kao : pusti Lijeve oni su budale.

Evo mog pokušaja:

Za vrijeme AustroUgarske udale se dvije sestre za dva brata u Domaljevcu. Moj pradjed po maminoj mami
bio slijep na jedno oko. Njegov jedini sin imao djevojku u Luki, ali mu momci tamo prijete da ne dolazi ljepotici.
Kupi on pištolj i zamoli strica, pradjeda moje supruge Seke, da mu pokaze kako se ta naprava koristi.
Nekako se aktivira metak i ošteti tom Prdjedu Ivi unutarnje organe.
Nakon višednevnih muka, umre i ostavi iza sebe puno djece.
Moj pradjed othrani svu tu djecu.

Ljepotica iz Luke se uda u Štitar, Slavonija.

Dođe taj prokleti rat.

Najstariji sin tog pradjeda Ive ode u Domobrane ili Ustše, je li uopće važno.
Zarobe ga partizani i on postane partizan.
Njegov mlađi brat bio Ustaša kod nas u selu. Baka Ivica krije pisma djeda Ive, jer se boji da ce se brat na brata naljutiti.
Jedan Ustaša, drugi partizan. Nema vijesti mjesecima o bratu. Misli poginuo.
Sazna da je brat živ i u partizanima.
Od radosti ode u gostionu i napije se. Igra Ruski Rulet i pogine.
Njegova ljepotica iz Luke nakon par mjeseci rodi Miju, oca moje supruge.
Njegova sestra se morala udati u Luku z a Guslara.
Nesretan brak, ljepotica, trudna.
Dolazila bratu na grob po snijegu.
Razboljela se i umrla.
Njena majka takodje umre.
Rodila se Kaja, Katine Kate.
Podigao ih djed Mata, sto je bio u partizanima i nije imao svoju djecu.
Miroslav te zadnje Kaje, otišao neki dan u Ukrajinu da ratuje za par dolara.
Kaja bila razroka i jedva ga podigla, jednu ćerku dala Crkvi.

Eto to je RAT, smrt, suze, krv, jad i bol.

Znaš li da sam čitao knjigu komuniste o Kozari.
Za lektiru 1984.
Brat otišao u partizane, oca zbog toga odveli u Jasenovac.
Drugi brat ode u Ustaše da izbavi oca.

Zarobe partizani domobrane i ne znaju što sa njim a.
Odluće ih tiho zaklati .
Brat partizan sjedi u kolibi i zapisuje imena , jednog po jednog.
Ulazi jedan i on zapisuje ime.
vidi čuda njegovo ime.
Podigne pogled i vidi Brat.
Na druga vrata je trebao izači i biti zaklan.

Dragi moj drvosjek.
Pa zar nam nije dovoljno, bratoubilačkog rata.
Znaš li koliko jje Srba bilo u HV i morali su klati Brata u JNA i li "četnicima".

I mi se tim Ratom dičimo...
Na volju ti...

Tko je glasao

Tvoja priča je vjerujem istinita

Problem je ova paralela između WW2 i našeg oslobodilačkog rat.

Bilo je nešto Hrvata u srpskoj vojsci. Bilo je nemalo Srba na našoj domaćoj strani ( primjerice jedan Milan čijeg sam sina upisao u lovačko društvo i kojem sam bio mentor kao lovcu- pripravniku) i mnogi drugi.

Njima se moglo dogoditi da u borbi za svoju domovinu Hrvatsku, jer ona to jest..tu im je dom..ubiju svog brata. Ti ljudi su zapravo najveće žrtve ovog rata..njima nitko ne vjeruje do kraja..što držim pogrešnim.

Žao mi je ako ti je zazvučalo kao: Pusti Lijeve oni su budale. Nije mi to bila namjera. Htio sam napisati kako razumijem lijeve u smislu ako je jugonostalgija i titoizam lijevo.

Ja sam isto lijevo kad su socijalna društvena pitanja na dnevnom redu.

Otprilke u teoriji : Socijalni nauk Katoličke crkve.

Kad su Dom, Domovina i obitelj u pitanju..onda sam oštro desno.

Valjda zbog kraja gdje živim i ranijih iskustava.

sve dobro...

Tko je glasao

Kada su u pitanju Dom ,

Kada su u pitanju Dom , Domovina i obitelj nema lijevog i desnog stava već samo ispravnog i pogrešnog

Tko je glasao

imaš pravo biti

fleksibilan @acinium, kod mene ti je pak ovako: postoji crta koja se ne prelazi

Nešto što je jučer bilo pogrešno (primjerice pjevati hrvatske pjesme) danas je ispravno.

Znači podložno tumačenju.

sve dobro...

Tko je glasao

po pitanju Doma , Domovine i

po pitanju Doma , Domovine i obitelji ta crta nije ni lijeva ni desna već ispravna ili pogrešna a nju postavljamo sami. Pjevanje nekih hrvatskih pjesama nije bilo pogrešno već protivno tadašnjim propisima.

Tko je glasao

mislim

da je domoljublje, rodoljublje, patriotizam subjektivan osjećaj...i crtu ispod koje se ne ide određuje svatko za sebe...

kao što ja tebi ne određujem kako ćeš ti to poimati tako zadržavam pravo da mi nitko ne određuje ispravnost

pjesme sam spomenuo samo da ilustriram ispravno / neispravno

sve dobro...

Tko je glasao

nekome je i ovo ispravno

nekome je i ovo ispravno http://www.cafe.ba/tekstovi/23672_Thompson-Jasenovac-i-Gradjika-Stara.html i misli da je to domoljublje, rodoljublje i patriotizam

Tko je glasao

čemu uvodiš ovo u raspravu @acinium

hoćeš me navući da branim ustaše, hehe , pa da me kao diskreditiraš, jel. Da homogeniziraš jednu stranu na fonu " ili mi ili oni" pa da se danas vratimo na teme od ubojstva S. Radića na ovamo... znači...ostao si bez argumenata.

Slabo, slabo.

No dobro, pošto nije teško natjerati žabu u vodu prihvatit ću bačenu rukavicu.

Tomsonove pjesme dizale su moral hrvatskoj pobjedničkoj vojsci, a ustaškom famom su Srbi sami sebi pucali u nogu, jer kod povika " AJMO USTAŠE" njima se ledila krv u žilama.

Sami su svojom propagandom , lažima i mitovima oslabili moral svoje vojske, da ne govorimo o onoj djeci, regrutima u jna, znam..doživio sam to.

Što se tiče stiha: " Oj Stipane i Račane pojest će vas crne vrane"..

Znači, na vlasti su bili Stipan i Račan. Tadašnja Račanova vlada donijela je zakon da je HAG mjerodavan i za OLUJU..znači, posebno za OLUJU izuzetu od početka rata...uzroka i posljedica. Znači za završni čin rata, šah-mat, pobjedu.

Time je otvoren lov na hrvatski ratni zapovjedni kadar koji im nije bi po volji.

Tada je započela detuđmanizacija i haranga na branitelje.

Sjećaš se da su htijeli i J.Bobetku uručiti hašku optužnicu, ali su neki ljudi ispred kuće brali kestene..pa nisu mogli naći poštara koji bi mu je uručio.

Da su pokušali J. Bobetku uručiti optužnicu...neke procjene kažu da bi ih zaista pojele crne vrane...simbolično, a možda i ne..

Pjesma im je poslala poruku da ne čine dobro i oslobađajuća presuda generalima u Hagu to potvrđuje, a ova sada zadnja UN-ova presuda koja u opisnom djelu raščlanjuje tko je napadač a tko napadnuti , zabija zadnji čavao u lijes pokojne detuđmanizacije.

Da, nekom su i te pjesme mjera za domoljublje.Meni ne trebaju. Ja nisam Stipan da bi u Australiji pjevao ustaške pjesme za novac.

Kojeg bih kao izgubio.))))

Kad god poželiš raspravljati o ustašama budi mi gost.

sve dobro...

Tko je glasao

Ne mogu te ja diskreditirati

Ne mogu te ja diskreditirati već eventualno ti sam sebe.
Ovu sam pjesmu uveo iz razloga da ti pokažem da ipak negdje treba biti granica je takva pjasma kao i https://www.youtube.com/watch?v=1sVj_QRol7I nikada nikome nije donijela ništa dobro ni narodima pa ni onima koji ju pjevaju , a njihovo rodoljublje, domoljublje i patriotizam je u stvari uvod u zločin i po meni ne bi trebalo biti iznad crte dopuštenog.

Tko je glasao

ma to ti ko kod Orwela

ustaše zločesti, četnici zločesti..partizani dobri...acinium

to je jednostavno...sebe svrstaš u neustaše i nečetnike i misliš da si dobar čovac, jel

samo te podjele iz razdoblja 45-90. danas ne drže vodu...

a tko će procijenjivati tko su ustaše a tko četnici...pa sud vaše partije...

klasični titoizam...udari malo po Hrvatima , ubij Hebranga, smjeni Rankovića,

izdaj Savku i Miku, izdaj Nikezića i Latinku Perović...nedaj Hrvatima i Srbima da se nađu na nekom zajedničkom cilju jer onda gubiš moć..

prepisano danas kod nas, malo prilagođeno... podjeli građanstvo po bilo kojoj osnovi, primjerice " ili mi ili oni" brantelji kontra NGO, antiteisti protiv vjernika...zamuti vodu...stara komunistička škola...poplaši Srbe i druge manjine pa se ponudi kao jedini zaštitnik, ako nema dovoljno manjinaca..izmisli ih..obećaj im veća prava...bla, bla..

sve dobro...

Tko je glasao

Nisam pisao ni o Orwelu , ni

Nisam pisao ni o Orwelu , ni o ustašama , ni o pratizanima ni o četnicima priču smo počeli o granici iskazivanja domoljublja, rodoljublja i patriotizma pa sam ti naveo jednu pjesmu a @laganini drugu pjesmu koje , po meni, nebi trebale biti dopuštene u iskazivanju ni domoljublja, ni rodoljublja ni patriotizma , a ti na to kreneš priču koja nema nikakve veze o temi o kojoj pričamo, a pri tom mene koji nikada nisam bio član ni SK niti bilo koje druge političke stranke ili partije svrstavaš u neku partiju pa onda polemiziraš o tome kao nekom mom stavu koji si ti utvrdio na osnovu čega?

Ja nemam potrebe biti u nekoj partiji ili stranci da bih imao svoje mišljenje pa makar bilo i pogrešno a nisam niti čovjek koji ustrajava na svom mišljenu kada netko iznese dobar argument kontra jer je to glupo.

Po meni, navedene pjesme ne mogu biti prihvatljive u iskazivanju domoljublja, rodoljublja i patriotizma.
Partizanske pjesme takvog karaktera nisam uspio naći , a i ne poznam nikoga osim @feniksa kome bi takve pjesme mogle biti prihvatljive u iskazivanju domoljublja , rodoljublja i patriotizma prema državi koje nema i izmišljenoj naciji koja je u izumiranju, bar u Hrvatskoj.

Tko je glasao

Ti bi da se Hrvatima

u Hrvatskoj zabranjuju neke pjesme...reci to naglas nekoliko puta... @acinium

"Ja bih Hrvatima u Hrvatskoj zabranio neke pjesme"

Što onda slijedi..što bi poslije zabranio...napravi popis...

Koga bih to ja kao Hrvat u Hrvatskoj trebao tražiti dozvolu i pitati, smijem li ja pjevati tu pjesmu...

Zato što eto mladokomunist Zoki ili štajaznam tko želi da se umili još malo svojim glasačima. Jel vidiš ti kakav problem u tome.

Pa onda se pjevaju baš iz inata. Iz inata je sablja Ban Jelačića okrenuta prema Mađarskoj. Iz inata je mađar u Hrvatskom saboru dobio nogom u guzicu.

Iz inata klinci na stadionima urlaju ZA DOM- SPREMNI...

Zabranjivati neke pjesme znači ulizivati se Srbima i kriptoJugosima .

Pa zar ih nismo porazili u ratu i JUGOSLAVENSKU narodnu armiju i Srbe.

Ili možda ipak nismo...možda treba opetovati. Što ti misliš?

sve dobro...

Tko je glasao

Da i dalje mislim da takve

Da i dalje mislim da takve pjesme o klanju ne izražavaju nikakvo domoljublje, rodooljublje i patriotizam već zločin i ne radi se ovdje o Srbima , Mađarima ili kriptoJugoslovenima već o nama.

Tko sam ja da tebi ili bilo kome zabranim nešto ali bih podržao provođenje takve zabrane.

Ako sam dobro razumio takve pjesme su ti prihvatljive za iskazivanje domoljublja, rodoljublja i patriotizma pa ako te ne smeta povodom državnih praznika bih ti na lokalnoj stanici po tvom izboru naručio nekoliko takvih pjesama.

Tko je glasao

Lažni Mesijo

vrati se u močvaru.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Poštovana gospođo @Bigi

ja sam normalan čovjek, poučljiv. Na mene kazne djeluju, Pošto sam Vas jednom uvrijedio kao ženu rekavši Vam na temi gdje ste Vi i mnogi ovdje nazočni orgijali gradeći ZZP i navijali ste za osudu hrvatskih generala.......

...nešto u stilu... da Vas je trebalo mobilizirati u Kažnjeničku bojnu da dečkima perte čarape... tada sam bio baniran mjesec dana...držim opravdano...i opet Vam se ispričavam što sam vam napisao to što sam Vam napisao...jer je u Domovinskom ratu bilo krasnih, hrabrih i požrvovanih
žena... Moja iskrena isprika Vama kao ženi , još jednom.

No vama kao polemičarki na ovom forumu moram reći da ste kao polemičarka za ocjenu -1.

Što potvrđuje i Vaš gornji upis o močvari. Često linkate ili iznosite teze koje se potvrde kao laž ili se naprosto logikom objasne, dokažu kao nevjerodostojne.

U prilog Vam ide što niste sami i jedini kojima se to događa....e kad ostanete bez streljiva..prelazite na podcjenjivanje i vrijeđanje sugovornika koji vam kontrira.

Vi i ostali poput Vas morate prihvatiti činjenicu da je vaše otišlo još 90. i što dalje vrijeme prolazi vaše je sve udaljenije.

Ako želite sebi dobro, pa i u zdravstvenom smislu..morate se pomiriti s tom činjenicom.

Reciklirajući stare fore iz doba komunizma ili tzv. detuđmanizacije...ispadate smiješni i jadni...a što se vi više batrgate to " mi " više guštamo.

sve dobro...

Tko je glasao

Šumska crvotočino

Laganini si nabij svoju iskrenu ispriku tamo gdje najviše guštaš.

Nemoj si laskati da ja s tobom ikad polemiziram na način na koji ti shvaćaš polemiku. Polemika nije razmjena mišljenja. Polemika je napad i pljuvanje po tuđem mišljenju (tvojem). To je ono što ja radim, a vrlo vjerojatno ću činiti i nadalje s jednakim žarom. Zato jer tvoje mišljenje zaslužuje jedino napad i pljuvanje.

Teze koje iznosim su moje i kao takve nisu niti lažne niti istinite. Linkovi koje iznosim su istiniti i vjerodostojni i u službi mojih teza. Moje su teze vjerodostojne onoliko koliko sam i ja sama.

Cilj mojih replika tebi i nije da ti budeš njima zadovoljan, naprotiv. Tvoja ocjena -1 samo mi laska. Ciljam na -5 barem :P

Ovo što se događa danas samo potvrđuje da sam bila 100% u pravu sa svojim uvidima još 1990. koji su se s vremenskim odmakom samo još bolje artikulirali.

Ne brini za moje zdravlje jer nema bolesnijeg od biti govno od čovjeka. U tom se smislu osjećam savršeno zdravom.

Guštajte dok možete. Vaše guštanje otkriva vaš psihopatski bolesni karakter.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

A lude li babe???

Zla baba!

Nemaj s njom posla Drvosjek, spalit će te munjena zla baba! :)))

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

a gledaj @Laganini

možda su joj ovakvi poput nas usmrtili nekog, možda je voljela nekog Hrvata koji je poginuo za Hrvatsku, pa je njoj Hrvatska kriva za osobnu tragediju...kužiš.. možda joj je za Yuge bilo bolje..bila je mlađa, a to kod žena igra, znaš..

ja u svakom čovjeku / ženi pokušavam naći bar zrnce dobrote, najozbiljnije

sve dobro...

Tko je glasao

može i ovako

srbi zločesti, jugoslaveni zločesti, hrvati i branitelji dobri... drvo

to je jednostavnije... sebe svrstaš u nesrbe i nejugoslavene i misliš da si dobar čovac, jel

samo te podjele iz razdoblja '91.-'95. danas ne drže vodu...

a tko će procijenjivati tko su pravi hrvati, a tko jugokomunjare...pa sud vaše partije...

klasični tuđmanizam... udari malo po srbima, ubij Reihl-Kira

izdaj generale, izglasaj zakon o ćirilici... ne daj Hrvatima i Srbima da se nađu na nekom zajedničkom cilju jer onda gubiš moć..

bla, bla...

reklo bi se da skačeš sam sebi u usta, ali ništa čudno za ognjištarce.

Tko je glasao

Pa na temama

o Domovinskom ratu naravno da su Srbi ( isključujući one koji su bili s nama)
zločesti.Jugoslaveni, dapače.

Zadnja haška presuda u svom opisnom djelu lijepo obrazlaže da su Srbi i Jugoslaveni tj. JNA + Crna Gora izvršili agresiju na Hrvatsku s elementima genocida, ali eto nije se mogla utvrditi sama genocidna namjera...dok se za etničko čišćenje i brojna zločinstva kaže da su neosporno izvan svake razumne sumnje- dokazana.

Znači, može ovako kako si napisao @acinium...

"""srbi zločesti, jugoslaveni zločesti, hrvati i branitelji dobri... drvo
to je jednostavnije... sebe svrstaš u nesrbe i nejugoslavene i misliš da si dobar čovac, jel"""

Ja sebe ne trebam svrstavati, ja jesam Hrvat...antifašist i antinacist jer sam se borio protiv srpskog nacizma ( svi u jednoj državi, jel)..čak mi se ne može podmetnuti ustaško podrijetlo jer mi je i ćaća bio u NOB-u.

Da, jesam branitelj.. višestruko odlikovan..Na Plitvicama 1996.g. , znači prvo dodjeljivanje ordenja poslije Oluje sam po Franji Tuđmanu..odlikovan...pitaj buraza, veliš da je bio u specijalnoj pa cijenim da je i on morao istupiti s bijelim rukavicama i svečanoj odori.

Da, ukupno gledano branitelji su dobri. Ne kužim zašto bi se po toj osnovi svrstavao...ili jesi ili nisi.

sve dobro...

Tko je glasao

pa

u drugom svjetskom ratu su ustaše bili zločesti i dokazano su, za razliku od srba, vršili genocid i imali logore smrti. kako to da o njima često pričaš odvratno apologetski?

kako to na domovinski rat gledaš crno-bijelo, a za ww2 vidiš pedeset nijansi sive?

kakav je taj tvoj antifašizam kad endehaziju smatraš pozitivnom epizodom? čini mi se da sam to od tebe pročitao u više navrata, ispričavam se ako griješim.

dio komentara ne kužim jel pričaš meni ili acinumu, ali nije ni bitno. možeš li mi pojasnit zašto pravdaš endehaziju i ustaštvo kao deklarirani antifašist? kako si uspio pomirit te dvije stvari u glavi?

Tko je glasao

žao mi je

ne možemo se složiti. NDH je bila izraz težnje Hrvata za državom.

Iskorištena je prilika kad se stara Jugoslavija raspala. Ustaše su najprije bili revolucionari za narodno oslobođenje ispod tuđeg (srpskog ) jarma.
Logori, ubijanja, zločini...to su posljedice. U ratu se znaš...ubija. Tomu ratovi služe.

Tvoje gledanje na WW2 je zastarilo i temelji se na učenju i propagandi od 45-90. , jasenovačkom mitu i s tim ste već dosadni.

ovo

"" za razliku od srba, vršili genocid i imali logore smrt"" ti je isto netočno,

Srbi su isto ubijali hametice, bilo kao četnici bilo kao partizani ili malo ovi malo oni.. vršili su genocid samo takav po istočnoj Bosni, na području Hrvatske ubijali Hrvate, a logore nisu imali kao Hrvati u NDH ..nešto malo Banjica i sl.. jer su odmah na licu mjesta sve pobili i poklali...nisu voljeli da se bakću s logorima....treba to ipak organizirati..ustrojiti...tako da si kod Hrvata - ustaša eto mogao i preživjeti...a kod Srba-četnika nikako.

Jednostavno...zločine su činili svi a ustaše su bili Hrvati i jedini su se borili za Hrvatsku državu...dok svi drugi protiv nje...kužiš..zato su mi ustaše draži, bliži..po ideji, jel...a ostali mi nisu dragi nego su mi mrszki )))
Hrvatski partizani su se borili za što su se već borili, ali su izborili Jugoslaviju. Vidiš, ja ne volim Jugoslaviju, ja volim Hrvatsku..da me je...ubiješ. Mogu li biti jasniji.

Znači, dobro si pročitao i ne griješiš...to je moje viđenje WW2, ali to nema veze samnom..ja sam rođen dvadesetak godina poslije...

Ako ti mene osuđuješ što kužim ustaše...to je tvoj problem...

sve dobro...

Tko je glasao

loše

drvo, loše.

ustaše revolucionari za narodno oslobođenje, jasenovac mit. nema smisla uopće dalje raspravljat, još malo pa ćeš i holokaust negirat.

drugi dio komentara si malo zločesto interpretira ispustivši onaj dio o dokazanosti genocida, i sam si rekao da je sprski nedokazan, a o ustaškom nema dvojbi. iako, kako vidim, kod tebe ima.

općenito puno je to kognitivne disonance, antifašist koji je fan ustaša, a partizani su mu mrski (ako spadaju pod 'ostali' u tvom komentaru), nemam vremena za dalje, a nema ni smisla.

Tko je glasao

ni nema smisla raspravljati

s tobom o tome...kod tebe eto nema..dvojbi..

to je dogmatski pristup s kojim se jednostavno ni ne može raspravljati

što se genocidnosti ustaša tiče...to je isto ostatak ostataka velikosrpske i jugokomunističke propagande, memoranduma sanu i sl.

Da bi se nametnuo kompleks krivnje Hrvatima. Zaostao si negdje u osamdesetim prošlog stoljeća.

Znači, ustaše su bili prvenstveno borci za hrvatsku državu....sve drugo su posljedice.

Čemu u raspravu uvodiš holokaust...Židove su ubijali svi pod Hitlerom a Nedićeva Srbija je u tome bila rekorder...prvi su imali Judenfrei .

Mislio sam da razgovaramo o Hrvatima i Srbima ev. Jugonostalzima, a ti bi temu proširio. Onda zbrišeš.

Tipično za lignje.

sve dobro...

Tko je glasao

ma jasno

znači posljedica 'borbe za hrvatsku državnost' je bila tvornica smrti u jasenovcu u kojoj su se sustavno ubijala djeca? pa ovo je za anale birtijske povijesti.

stvarno nema smisla išta dalje pričat jer se s nekim ko lupeta ovakva odurna sranja o ovim temama ne raspravlja već samo otpljune u njihovom generalnom revizionističkom smjeru. ali ja sam pristojan mladić pa ću se suzdržat.

bečka sam škola drvo, šta mogu.

Tko je glasao

znači

ustraješ na jasenovačkom mitu...inzistiraš na posljedicama zanemarujući uzroke...nešto prije 75 godina mjeriš današnjim vremenom...i još se kao ljutiš i pljuješ...

najinteresantnije je to što preskačeš devedesete i bježiš u četrdesete prošlog stoljća kojih se malo tko sjeća i koje su toliko lažima urešene po Srbima i komunistima...da je već pomalo smiješno...

Kad sam ja bio mlad govorilo se o najmanje 1 000 000 do 1 700 000 ubijenih Srba , Židova , Roma i "poštenih Hrvata" ( pošteni = komunisti) pobijenih u Jasenovcu.

Ma da je i jedan previše je...ali... s obzirom kako su se digli na ustanak protiv države...

Preuveličavanje žrtava ustaša bilo je u funkciji suzbijanja hrvatske državotvorne ideje jednako ubijanju Hrvata u inozemstvu. To je davno pročitano i prozreno.

Danas su ustrajavanja na tim premisama u funkciji zaključka da Hrvate ..i opet...treba netko kontrolirati...a najbolje Srbi i ( reformirani ) komunisti, jel.

Neće to ići...druga su vremena. Ustaša nema niti nam ih treba.

sve dobro...

Tko je glasao

Beogradska, a ne Bečka škola!

Beogradska, a ne Bečka škola!

Tko je glasao

"Beogradska, a ne Bečka škola!"

@ppetra samo ti nemoj o tomu tko je u kakvu školu išao.

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

A zašto ti pravdaš Jugoslaviju

A znaš da je bila oko deset puta smrtonosnija za svoje građane od NDH? Znaš i to da je Tito između sedmog i desetog mjesta na listi najvećih masovnih ubojiva svih vremena, a da je komunizam i Vijeće Europe osudilo kao najsmrtonosniju ideologiju svih vremena, a ti te zločine i zločince braniš, zašto?

Kako ti uspijevaš pomiriti antifašizam Tita i partizana, a onda pokolj tih istih, pokolj koji ulazi među 10 najvećih svih vremena???

To je ono što vi ne shvaćate, to da bi ili trebalo te stvari ostaviti iza sebe ili ih potpuno i prema činjenicama rasčistiti, jer će opet biti krvavih ratova, a to navodno vi ne želite?

No moram vas razočarati, nastavi li se ovako selektivno prihvaćati dokaze i jednu stranu ocrnjivati, a drugu veličati, rata če opet biti, i to krvavog. Za taj rat bit će odgovorni oni koji ne prihvaćaju istinu i koji grade svoju budućnost velike države na fantazijama i lažima, naravno da će im se te fantazije krvavo rasplinuti, a kome to treba? Nama sigurno ne.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Zaboravih demantirati tvoju misao da su četnici bili sveti ljudi

Gdje god su Srbi četnici prošli sve su spalili i poklali, o njihovoj okrutnosti su i partizani priče pričali, a ti sada navede podal podatak da Srbi nisu ubijali, kako nisu, u Srbu i okolici pobili su par tisuća ljudi, svećenika su nabili na ražanj i ispekli, Bigulica kaže da su sve te obitelji, žene, djeca i svećenici bili ustaše, ma da?

Udbina je prije ww2 bila čisto hrvatska, poslije rata čisto srpska, o čemu mi pričamo?

Četnici su se dogovarali sa ustašama da mirno prođu kroz Hrvatsku, kad je počela bježanija, no su stotine hrvatskih sela putem poklali i spalili, sve što im se našlo na putu, a onda ih ustaše dočekali na Lijevča Polju i pobili oko 40 000 (po svjedoćenju Draža Mihajlovića) u borbama prsa u prsa.

Uglavnom, u Lici i gdje god su bili pobili su koliko su stigli, što ti nisi čuo za popa Đujića?

http://hr.wikipedia.org/wiki/Mom%C4%8Dilo_%C4%90uji%C4%87

Krajem 1942. i početkom 1943. godine Đujić je sa svojim četnicima počinio pokolje po selima Gata, Tugare, Cista, Gornji Dolac, Zvečanje, Dugopolje, Štikovo, Maovice, Otavice, Vinalić, Kijevo i Garjak.[5] U selu Kosovu kod Knina formirao je i sabirni logor,

Ma ima toga koliko hoćeš, ali reći da Srbi nisu ubijali??????????????????????????

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

koji

ti je kurac ovih zadnjih par dana? mislim, nisi ni dosad bio nešto suvisao, ali sad se već ozbiljno brinem za tvoje mentalno zdravlje.

Tko je glasao

lignja

ne brini se ti za njegovo mentalno zdravlje.budala ne moze pobudaliti.

Tko je glasao

@lignja a što si očekivao od

@lignja a što si očekivao od nekoga čije društvo čine ppetra i Skviki!?

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Ljudi uvijek mogu, ako mogu, demantirati i razgovarati o

činjenicama, za razliku od prasadi koja samo nasrće na ljude jer su drukčiji, ljepši i pametniji od njih pa ih to izluđuje.

Dakle, što je s činjenicama?

Ovo je ogledni primjer nekih na ovom forumu, kad ne mogu pronaći kontra argument onda slijedi primitivno vrijeđanje, na temu nečijih krvnih zrnaca, recimo.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

onda slijedi primitivno vrijeđanje na temu nečijih krvnih zrnaca

E baš se našao pravi koji će nekome spočitavati primitivazam!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Lagani, Kaj se uopće obazireš

Lagani,

Kaj se uopće obazireš na njegove komentare.
To ti je stara ishlapljena i usamljena svađalica koja stalno traži nekog s kim se bi svadila.

Tko je glasao

Znači ovo nije istina, a istina je da Srbi nisu ubijali'

Jel? Gle, ja sam ovdje da razaram iluzije i donesem svjetlost, znam da je svjetlost neugodna ako stalno živiš u tami, al što da radim???

A možeš li ti argumentirano razgovarati? Demantiraj, što od ovoga nije istina?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

"ja sam ovdje da razaram iluzije i donesem svjetlost,"

@Laganini opsesija je imati povez na očima, a govoriti o svjetlosti. Iluzije ti nitko nemože oduzeti, ali one te kao što vidim,o samo vode u nove zablude i opsesivna djelovanje!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

sory @acinium

post ide @lignjunu, ali eto tiče se dijela naše male raspre, a on se nastavio ispred, poturio se ;))

sve dobro...

Tko je glasao

Drvosjek, napokon sam shvatio što radiš

Čitavo vrijeme se čudim kad ti ovog jadnička cipelariš i vraćaš gdje mu je mjesto, a nama kao ne daš da se od njega branimo i još ga hvališ, pa po ušima, a jadničak ništa ne shvaća... hahaha. e jesi heben igrač... :))))

No, kako rekoh, shvatio sam što radiš, čuvaš ga za sebe jer si škrt i bojiš se da ovakvog jadnika više nigdje nećeš naći pa ga čuvaš samo za sebe, kad ti netko digne tlak, a ti po budali... :)))

Okrutan si, okrutan do boli. :D

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci