Tagovi

Pollitika.com - novi moderni Feral Tribune

Sjećam se onih godina pred sam kraj prošlog stoljeća kada je novinarstvo u Hrvatskoj preživljavalo svoju renesansu, bolje sutra i apsolutni izlazak iz pakla. Tih godina je Hrvatska prvi put pokazala što misli o stranci opasnih namjera i svoje povjerenje poklonila tada, iako ne najsavršenijoj, najboljoj opciji.

Hrvatsko novinarstvo tada je pokazalo da je istina bitnija od svih privilegija koje donosi činjenica da ideš niz dlaku vladajućima. Feral Tribune, Nacional, Globus, Radio 101 imali su ključnu ulogu u demokratizaciji medija i ljudi. Ivo Pukanić tih je godina shvatio da naklada nez obzira koliko novca donosila ne može biti veća od iznosa tužbi za klevetu, pa je shvatio da mu je bolje prikloniti se strani koja ima novaca i balansirati između onih koji daju više i koji će njegov NCL pretvoriti u giganta iz kojeg će on sam izvući svoj novac i gdje neće morati tražiti novog Tuđmana da bi podigao nakladu.
Ipak, novi Tuđman se pojavio u liku i djelu Dr. Iva Sanadera, čovjeka o kojem je Pukanić pisao prije 8 mjeseci dok je ovaj radio i živio u Austriji. Napisao je svašta o njemu i njegovoj propaloj tvrtki. Ipak koliko god je tvrtka bila u rasulu uspjela mu je pomoći da u Hrvatsku donese sto satova bez baterija i 2 milijuna eura. Nakon toga, Sanader je počeo medijsku kampanju i pred same izbora sklopio pakt sa Pukanićem. Ovaj nije 5 ružnih rijeći napisao o njemu dok je SDP-ov križ cijelo vrijeme bio Rajko Ostojić kojega je Milanović stavio na listu. Protiv Milanovića i nije mogao jer ovaj jadan i nema mrlju. Možda mu je to greška jer da ima mrlju, znači da bi imao para, a ako ima para to znaći da bi i Adlešič (čitaj: ADLEŠIČ) i Friščić bili skloniji prirodnijoj opciji odnosno Socialdemokratima.

Činjenica da surovi kapitalizam ne bira djelatnost gdje ostavlja kapital na distanci od moralnog novinarstva ali jednostavno smatram da bi svakom novinaru trebao biti mnogo važniji vlastiti kredibilitet od aktive na banci - novca od prljavog novinarstva. Ukidanje PDV-a za novine, a u predizbornoj godini znači jednostavno objavljivanje primirija novnarima od strane HDZ-a. Budimo realni, pa neće novinari pisati protiv ruke koja ih drži na ledu i ujedno hrani. Ionako znamo da nitko ne može reagirati i govoriti u ime novinara osim relevantnog Hrvatskog novinarskog društva, a to društvo ima sklopljen ugovor o pogodnostima sa tvrtkom Anterra Hertz, agencijom za iznajmljivanje vozila koje je vlasnik Stjepan Tuđman. Toliko o slobodi medija, nesvrstanima i nekorumpiranima. Novinarima pogodnosti, Tuđmanima pogodovanje.

I zato danas rijetke novine i rijetke televizije gdje urednica nije Hloverka imaju relevantne vijesti bez zaobilaženja istine.
Internet u ovom desetljeću ima veliki utjecaj na otkrivanje istine. Pollitika.com se profilira da postane, mislim da to već jest, Feral Tribune 21. stoljeća.

Komentari

Gospodine Marshal, bilo bi

Gospodine Marshal, bilo bi zanimljivo danas nakon godinu i pol čuti što mislite o vašem vlastitom dnevniku. To vas pitam zato što dijelim vaše mišljenje o intrnetu, ali ne i o vašem i našem nadanju da će se Pollitika.com profilirati da postane Feral Tribune 21. stoljeća.

Tko je glasao

Ovdje se po ovom i po nekim

Ovdje se po ovom i po nekim drugim dnevnicima ponovo pojavljuju neki BRUNO pa neki deusexmachine koji na sve strane djele bezvezne loše ocjene a da nisu do sada objavili niti jedan dnevnik. Gospon mrak, mislim da bi komentare članovima trebalo dopustiti tek kad sami napišu barem tri dnevnika,

Tko je glasao

marin držić on pukne, pa

marin držić

on pukne, pa ostaje živ
pukinarenje nije novinarstvo, već strvinarstvo
kad otvorim puky news, osjetim undercover smrad i ne bi trošio riječi o nečemu što se drži da je nešto, a nije ništa
(mali tić - veli krič )

nego, ima nešto u tome da ovaj blog, u ovim vremenima svijetli jače no feral.
mi smo svi pomalo politički picaferaji, različiti smo, sa svih strana, nismo novinari, nismo tjednik i napokon brži smo ( i svakako neiskusniji, što ne mora nužno biti loše ).
i imamo dva L, a feral ima samo jedno L :

LLIBERTAS

marin držić

Tko je glasao

A možda smo svi mi samo

A možda smo svi mi samo žrtva još jednog spina?

Možda je naš jedini rezultat ispucane frustracije među manje-više poznatom i profiliranom publikom?!

Kako god ovaj kursor izazovno treperi, vrlo brzo se umiri s par udaraca u tastaturu. I? I onda čitamo reakcije, brojimo glasove za i protiv, dodajemo nove i nove redove, hvata nas stvaralačka groznica, postova je sve više...I što dalje??

Neki dan sam dobila mail s tekstom s Pollitike (A kako bi izgledali naslovi da je pobjedio SDP?!) i naravno da mi je bilo drago...ipak, pitam se koji je naš doprinos?? Pišemo nadahnute tekstove, skriveni iza raznoraznih nikova, nudimo rješenja, savjetujemo, kritiziramo, ljutimo se...i što??

Da li smo mi uopće likovi koji žive ono što pišu...koji su dokazi postojanja ove svjesti? Osim sati i sati provedenih u blijedom svjetlu monitora? Što se promjenilo?

Što bi reko ZR: malo san daun :-)

Statistička pogreška

Tko je glasao

parapolitička naklapanja -

parapolitička naklapanja - dobro je rekao 45lines. uostalom, jedino on i još par likova tu piše pod svojim imenom....a mi ostali, u čemu je naš problem ? jel to FF (fear factor) u igri ili smo silno tašti, bojimo se da nas ne bi prozvali glupima, nepismenima, whatever? baš se pitam u čemu je hack? jer, zapraff, ako bismo DOISTA htjeli nešto napravit, onda valjda ne bismo trebali nastupati kao anonimusi? tja, ni sama nisam pametna, barem ne ovak' u ranu zoru, dok kuckam napamet u mraku da ne bih probudila svojeg peseka TO je ljubaff:))
evo, kontam sad, toliko sam nasrala protiv mesića do sada, i sad da se potpišem, hehe, pa da završim ko željac?? a tko bi mi onda na peseka pazil, otkud da znam da bi me MUP pustil 3x na dan da ju izvedem :))

CC

Tko je glasao

Prilično dobro oslikana

Prilično dobro oslikana medijska slika u današnjoj Hrvatskoj. Samo, ja bih dodao da baš ne treba puno vjerovati ni manjim TV i radijskim postajama, budući da su one još i više pod utjecajem politike od medija na državnoj razini. Sve ostalo stoji. Strašno je u što se pretvorilo hrvatsko novinarstvo!
O HND-u ne treba trošiti riječi (prostor). To je jedna birokratizirana institucija, koja se rijetko kada bavi svojim poslom, tj. zaštitom profesije od svih vrsta nasrtaja - političkih, ekonomskih, mafijaških,...
Ali, još gore od svega toga je što ono malo čitateljske publike (cca. 10 posto Hrvata) i traži takve sadržaje. Država bi upravo u tome trebala primijeniti svoju korektivnu funkciju, koju ima u tržišnoj ekonomiji, ali ona to ne radi. Ono malo medija što je još ostalo u njenom vlasništvu, ona zapravo ne zna iskoristiti, osim za političku propagandu, koja je, k tome, toliko jadna i razvidna da joj se ljudi smiju. Diletanti na sve strane!

Tko je glasao

Kažeš: "Ovaj nije 5

Kažeš:
"Ovaj nije 5 ružnih rijeći napisao o njemu dok je SDP-ov križ cijelo vrijeme bio Rajko Ostojić kojega je Milanović stavio na listu. Protiv Milanovića i nije mogao jer ovaj jadan i nema mrlju. "

Znaći ako Ranko Ostojić ima mrlju....pa nek se pojavi na sudu i nek ju spere ili nek snosi posljedice.
Bit će da je ovo drugo u pitanju.
Milanović je podupro i Bandića i Ostojića...i to je činjenica.Pitam se što mu je to trebalo

Tko je glasao

Pa znam ali je pod istim

Pa znam ali je pod istim uvjetima mogao doći do Sanadera hvatajući se za njegove ministre lopove, recimo Vukelića, Hebranga, Žužula...

Nego je on bio jedan od vrhunskih spin doctora za Sanadera.

The Marshal

Tko je glasao

ostojić je negativac po

ostojić je negativac po pukaniću zato što je sudjelovao u hvatanju gotovine na način da je morao kreirati praktički parapolicijsku grupu jer su informacije iz MUPa curile na sve strane

pukanić je po vlastitom priznanju povezan s petračem i gotovinom i to je ujedno razlog nezadovoljstva

Tko je glasao

ajmo se mi fokusirat na

ajmo se mi fokusirat na bitno pitanje a to je: gdje je lovica, tj. milijun i koliko ono kuna koje je navodno Ostojić utrošio za raznorazne akcije (pa i onu u svezi lova na Gotovinu) a, opet ponavljam, navodno nije podastro sve račune. dakle, ajmo prvo TO riješit: da li je to Pukanić izmislio ili nije? ako nije, onda činjenica da je Milanović stavio tog lika na listu znači, po meni, a i po svakom iole normalnom i civiliziranom biću, plus relativno pristojna moralna vertikala, etika, itd. znači samo jedno: Milanović, ako sam i nema mrlje, preuzeo ju je od Ostojića, dunque, IMA mrlju.
Ako je pak Pukanić to izmislio, čekam da se Ostojić javi i obrani, i.e. da nam veli da JEST podastrijeo sve račune. Dobro? Ajmo jednakim aršinom mjerit' SVE pa tako ako Zoki i dalje traži račune za satove, ja mu predlažem da vidi što je s tim računima od Ostoje - tek toliko da ne bude dokon dok čeka Sankijeve račune za satove, :))

CC

Tko je glasao

A što kaže državno

A što kaže državno odvjetništvo?
Ne vjerujem da bi vlast mirno godinama gledala i ne poduzimala ništa protiv čovjeka iz glavne oporbene stranke ako ima nešto konkretno protiv njega.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Državno odvjetništvo

Državno odvjetništvo "pliva" od kad mu je na čelu neprikosnoveni, od sviju hvaljeni Mladen Bajić. On je u slučaju Gotovina, po Mesićevu nalogu surađivao sa Ostojićevim protivnicima Turekom i Bagićem (potonjem je tek nedavno ukinuta zabrana kroćenja na tle EU). Bajić je sve informacije Ostojićeve skupine proslijeđivao Tureku i Bagiću. A Dragutin Cestar, bivši pomoćnik ministra za krim policiju, preko informacija koje su išle preko Bajića, progonio je suradnike skupine. Tipu s inicijalima M.L. koji je surađivao s Državnim odvjetništvom na lociranju Gotovine, ali i sprječavanju terorizma, u tu svrhu zadržao je stanovitu količinu eksploziva koji je trebao poslužiti kao dokazni materijal, Turek, Cestar i Bajić natovarili su optužbu za terorizam. Došla ga je uhititi specijalna policija, ali je uspio pobjeći. A nedavno je na Općinskom sudu u Drnišu nepravomoćno osuđen za terorizam iako je jedan od članova ostojićeve skupine svjedočio da je i Bajiće bio upoznat o njegovom identitetu, odnosno ulozi koju je obavljao za državu. Pollitika ima sve više angažiranih blogera, ali mi se čini da još uvijek nema dovoljno onih koji analitički prate što se događa. Mislim, stalno ta parapolitička naklapanja.

Pred skoro godinu dana objavim kako se SOA izravno na blogovima angažirala da me diskreditira i onda zaradim negativne bodove, primjerice od saborskog zastupnika Dragutina Lesara, koji bi ako ništa, barem u Saboru mogao postaviti pitanje o mojim navodima. Onda me na inicijativu SOA-e i DORH-a i uhapse, naravno, većina blogera se zgrozi, a Dragutin Lesar ni ne odgovori na moju privatnu poruku da ne bih želio ako je on imao neugodnosti što je u međuvremenu samnom izmijenio nekoliko priv imenom i prezimenom poruka. I sad induktivni zaključak: mi blogeri s imenom i prezimenom, jedini možemo ostvariti neki efekt bloganjem: Lesar je opet u Saboru, a ja i dalje pod sumnjom da odajem državne tajne.

Molim, da na ovaj komentar ne reagira Čika Velja jer mi je njegova logiciziranja preko glave. Uostalom, osvanulo je neko čudnovato, blog otvoreno pismo na njegovu adresu, od nadasve metalogički nastrojenog Nemanje, pa nek se zabavi logičkim pogreškama u konkluzijama koje izvodi "Car Vaseljene", a mene neka ostavi da na miru "pišem i dalje".

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Za pogledati film Munich od

Za pogledati film Munich od Spielberga. O tajnoj akciji Mossada na likvidaciji 11 odabranih palestinskih vođa koji su po njihovom saznanju bili povezani s otmicom izraelskih sportaša 1972.
Zašto: odabrani agenti su u potpunosti undercover, tj otpisani su i iz oficijelnog Mossada. Imaju neizmjerne financije, jedino što se od njih traži su obavezno priloženi računi za sve akcije (legalne kao i ilegalne).

Židovi znaju što je bitno... nema cile mile sa lovom.

Democracy is more than two wolves and one sheep voting on what to have for dinner...

Tko je glasao

gledala 2x...a kad smo kod

gledala 2x...a kad smo kod židova.. baš nešto razmišljam..a da mi uvezemo jedan broj židova stručnjaka iz financija i ekonomije da nam vode državu ? onda neće biti tih čudnih nestanaka lovice, hrpetine satova se ne
će stvoriti na noćnom ormariću preko noći, penthousi koje je kupio zapraff "bracek".....i šire. zbilja mislim da je ideja super i da bi nam država financijski procvjetala preko noći...evo, Sanki ako ovo čita nek porazmisli o mojem prijedlogu, pa ne možemo od polančeca i šukija očekivati ludilo i bravure u ekonomskoj sferi ?osim toga, šuki treba paziti na srce a polančec ima problema s krvožilnim sustavom, u prijevodu neće dugo trajat :)) i tko će ih onda zamijenit kad vidimo da HDZ pati od kadrovskih problema....a ono što valja je zbrisalo u sigurnije vode (Dalić, Žigman...) ?

CC

Tko je glasao

Još je smješnije što

Još je smješnije što Pukanić tuži Ostojića jer je ovaj rekao da Pukanić zaštitnik organiziranog kriminala.
Pazi, čovjek koji prima pisma od Petrača iz zatvora ima želuca i obraza za takvu tužbu. Za krepati od smijeha!

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Pazi, čovjek koji prima

Pazi, čovjek koji prima pisma od Petrača iz zatvora ima želuca i obraza za takvu tužbu.
No, nemožete optužiti čovjeka zbog pisama koje je primio. Samo zbog onih koje je poslao (ili nije objavio)

;)

Democracy is more than two wolves and one sheep voting on what to have for dinner...

Tko je glasao

To jedino može riješiti

To jedino može riješiti sud...Ostojić izbjegava pojaviti se na sudu i s tim se Pukanić kiti
To je nepoštivanje pravne države...

Tko je glasao

Snaga pollitica.com nije

Snaga pollitica.com nije samo u dobrim tekstovima nego još više u neposrednim komentarima i mogućnosti žestoke rasprave. Toga dnevne novine nemaju i tu je internet svakako u prednosti.

Tko je glasao

I da ne zaboravimo spomenuti

I da ne zaboravimo spomenuti koncept medjuorganizacije koja nadilazi prostor medijske buke po svim pitanjima. Sve u svemu, Feral je mozda bio velik, ali nije pollitici ni do koljena :-)

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Sve u svemu, Feral je mozda

Sve u svemu, Feral je mozda bio velik, ali nije pollitici ni do koljena :-)
Možda nije ali je sigurno bio skromniji :-D :-D :-D.

Tko je glasao

Hehe. Ne trebamo stedit

Hehe. Ne trebamo stedit hvalu kada se obavi dobar posao :-)

Ovo ide na Mraka, jeli.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci