Tagovi

Pollitika.com u raljama života

Kad sam se prije gotovo 45 tjedana učlanio na Pollitika.com, imao sam predodžbu kako je to mjesto na kojem mogu slobodno iznositi svoje (ne samo) političke stavove. Nakon izvjesnog perioda sudjelovanja na nekim drugim forumima, dolazak na ove stranice je bio pravo osvježenje u svakom pogledu. Shvatio sam da je to pravo mjesto za ljude poput mene koji o društvenim zbivanjima pa tako i o politici imaju dovoljno saznanja i na temelju toga jasno uobličene političke i svake druge stavove, a koji se istovremeno ne bave poslom koji bi im omogućavao da ih iznose većem broju ljudi.

Zbog karaktera interneta kao i misije Pollitike.com navedene zajedno s drugim pravilima korištenja ovih stranica, zaključio sam kako zajedno s drugima mogu dati doprinos formiranju javnog mijenja dijela populacije koja se koristi internetom.
Neopterećen određenom stranačkom politikom, za pisanje sam birao opće političke teme, nešto o braniteljima i one o djelovanju Crkve. Poput drugih, i moji su članci ocjenjivani nekad bolje a nekad lošije, baš kao i komentari.

Kako nisam naivan, očekivao sam da će ove stranice postati metom različitih političkih grupacija koje će i putem Pollitike.com nastojati doprijeti do birača. Naivni bi možda i pomislili da će ovo biti samo mjesto salonski dokonog ćaskanja o politici, te da će rasprave biti oslobođene predizborne napetosti koja kako vidimo, sve više prožima sve pore društva. Ipak, i ja sam dijelom bio naivan. Koliko god bio spreman na nadmetanje argumentima i čak priželjkivao pravu i oštru polemiku, nisam očekivao da će se ona toliko često pretvarati u ad hominem napade i ponekad bujice prostačkog vrijeđanja osoba. Koliko god oni koji se time služe više govore o sebi nego o onom ili onoj koga vrijeđaju, isto nije ugodno čitati a još manje naći se kao meta.

U početku je HNS bio taj koji je prednjačio u izbornoj promidžbi i, po meni, to je radio na pogrešan način nekritički veličajući Radimira Čačića kao idealnog premijerskog kandidata i idealizirajući baš svaki potez stranke koju on predstavlja uz istovremeno omalovažavanje drugih pa i „prirodnih partnera“. Argumentirano polemizirajući sa sadržajem i metodama s agitpropovskim obilježjima, doživio sam prve izljeve bijesa pogođenih mojim kritikama.
U nastavku, to mi se dogodilo sa zagovornicima stranke na vlasti, potom onima koji nisu mogli otrpiti da netko nedovoljno zdušno ne kritizira Milana Bandića i na kraju, ponovno sa zagovornikom HNS-a.

Ispalo je da se na stranice Pollitika.com preslikava životna zbilja u kojoj se doista može susresti sve, od onoga što je ugodno i čovjeka veseli do onoga što nitko normalan ne voli i što želi izbjeći. U stvarnom životu možemo birati društvo u kojem se privatno krećemo a kad smo profesionalno vezani za sredinu u kojoj doživljavamo neugodnosti, moramo ih trpiti bez riječi, suprotstaviti se na isti način ili ih ignorirati ukoliko ih ne možemo riješiti nekom svojom aktivnošću.

Na Pollitici.com imamo sličan izbor.

Budući pravila Pollitika.com ne osiguravaju suzdržavanje pojedinaca od vulgarnosti i ad hominem napada, baš kao ni apeli pojedinaca kojima to smeta, pred svakime od nas postoji izbor.
Možemo trpiti uvrede onih koje ne opterećuju norme uljuđene komunikacije, možemo im se suprotstaviti na isti način i pokušati ih nadmašiti još težom uvredom ili možemo „otići“ iz sredine u kojoj smo izloženi neugodnostima.

Ukoliko se ne želimo lišiti zadovoljstva pisanja i neke vrste druženja s ogromnom većinom koja je ugodan sugovornik i s kojima je korisno i pravo zadovoljstvo razmijeniti mišljenja, možemo predložiti da se postigne dogovor i dograde pravila korištenja ovih stranica na način da se prostakluk sankcionira ili ignorirati članove koji nedostatak argumenata nadoknađuju psovkama i uvredama najgore vrste.

Moj izbor je upravo to. Ostati i pisati, ignorirati one koji ne postižu bar minimum kulture dijaloga i založiti se za uvođenje sankcija za prostačenje i napad na osobu sugovornika a sve to s ciljem unapređenja kulture dijaloga na Pollitika.com.

Vjerujem kako u ovome neću ostati usamljen.

Komentari

sm, bio si jedan od prvih s

sm, bio si jedan od prvih s kojima sam razmijenio komentare/ocjene, s kojim sam polemizirao, kojeg sam kritizirao ili bio kritiziran. Nakon tog iskustva mogu reći da Te smatram jednim od najkulturnijih sudionika na pollitika.com, štoviše, kad bi se dijelila nagrada za fair play, mislim da bi ju Ti posve zasluženo osvojio.

Jedino (u čemu se slažem s galetom) što Ti se zaista ponekad omaknu dvostruki kriteriji pa tuđu manu vidiš, a istu takvu svoju ne. I vrlo Ti teško pada kad to drugi uoče pa Te zbog toga kritiziraju.

Zaista se slažem s Tvojim uvidom da internet komunikacija/demokracija ima sve vrline i mane zbiljske komunikacije i demokracije (dokaz da imaju pravo oni koji tvrde da je tehnologija neutralna i da ju tek ljudska uporaba čini dobrom ili zlom), ali ipak i neke bitne razlike. Mana je, naravno, virtualnost tj. nepostojanje direktne veze s procesom donošenja odluka. S druge strane, virtualnost dovodi do ogromne redundancije (zalihosti) formi i sadržaja. Upravo to, pak, iz aspekta sistemske teorije može biti i prednost - redundancija, naime, dopušta neprekidno sistemsko usavršavanje procedura i protokola, a to su, kao što znamo, temelji demokracije.

Zato je ova naša avantura toliko zanimljiva i uzbudljiva, a doprinos svih sudionika/sudionica nemjerljiv i jako bitan.

grgo

grgo

Tko je glasao

U početku je HNS bio taj

U početku je HNS bio taj koji je prednjačio u izbornoj promidžbi i, po meni, to je radio na pogrešan način nekritički veličajući Radimira Čačića kao idealnog premijerskog kandidata i idealizirajući baš svaki potez stranke koju on predstavlja uz istovremeno omalovažavanje drugih pa i „prirodnih partnera“. Argumentirano polemizirajući sa sadržajem i metodama s agitpropovskim obilježjima, doživio sam prve izljeve bijesa pogođenih mojim kritikama.
U nastavku, to mi se dogodilo sa zagovornicima stranke na vlasti, potom onima koji nisu mogli otrpiti da netko nedovoljno zdušno ne kritizira Milana Bandića i na kraju, ponovno sa zagovornikom HNS-a.

svaka cast za ovu ispovjest, tesko bi to covjek mogao sve popamtiti za nekoga drugoga, a nekad cak i primjetiti sve finese, pa je vise nego zgodno kad neko napravi ovakav osobni repetitorij.

Posve je jasno da je svakome neugodno biti meta ad hominem napada i uvreda, a da je s druge strane jako ugodno kada ti se pruzi kolegijalna podrska i obrana od toga ukljucivo i diskvalifikacija nepocudnih.

Osobno sam iskljucivo orijentiran disonanciji i analizirati iz posve usamljenih kutova prakticki svaku od tema (koja mi se svidi premda mnoge nepravedno ignoriram) i tu sam neumjeren i svakako ne bih da se to to mijesa .

Zato cu i nastaviti u tom pravcu.

Naime, razumijem da su ad hominem napadi i vrijedanje neugodni i da ih se tesko ljudski trpi, no to je u govornistvu prednost koju ti sugovrnik automatski predaje jer se od takvih stvari lakse obraniti ako uopce za to i ima smisla (jedna od mogucnosti je i ignoriranje odnosno samo upozoravanje na neprimjerenost).
Krajnje desno i krajnje lijevo (pretpostavljam i krajnji centar), odnosno ljudi s takvim ideo podlogama skloniji su emocionalnim pojednostavljenjima tj "skresati sve u bradu" i tu uopce nema zbora. Ja takvim ljudima pomalo i zavidim jer nemaju "muke" koje osobno prodem postavljajuci najrazlicitije kombinacije i trose puno manje vremena. S druge pak strane ad hominem govornici ako ih se zelucem ali i tastinom moze istrpiti imaju jednu genijalnu osobinu: nesto su svojim habitusom skupili i sada to ispoljavaju, a ni sami nisu sve izvagali, ispekli i slozili vec to nepatvoreno daju javno na uvid bez obzira cak unatoc tome koliko to bilo odurno pakiranje i bezosjecajnost prema sugovorniku. Smatram da to ipak vrijedi promisliti jer se u tome krije dosta toga vaznoga za temu sukoba sto ne znaci da icim podrzavam prostacenja i nasrtaje posebno niske, upravo suprotno.

Tko je glasao

SM, osobno cjelu ovu ekipu

SM, osobno cjelu ovu ekipu djelim na dvije skupine. One koji ce po cjenu opce kompromitacije intelektualnog postenja forsirati svoje licemjerne stavove do kraja i na one koji ce na ukazanu kritiku unaprijediti svoje stavove, a kritiku asimilirati u novom misljenju.

Prva ekipa jednostavno ne moze suvislo razgovarati sa nikim, osim sa svojim coporom. Druga ekipa moze i druga ekipa nema problema sa ljudima drukcijeg misljenja, dok pojedince koji raspravu zele prebaciti na niske emocije, ekipa vrlo lako moze ignorirati, ako vidi nesto vise u cijeloj prici od sitnih strasti.

U cijeloj prici, primjetio sam, mada si ambivaletan, da u zadnje vrijeme prevazes na iskljucivost, umjesto da radis ono sto bi covjeku tvojeg intelektualnog kapaciteta bilo sasvim prirodno da radi.

I tu cisto za primjer, ponovno spominjem tvoju famoznu peticu CikaVelji za jedan apsolutni ad hominen, prepun uvreda, na moj racun. Sada se ja pitam, kako jedan SM koji istovremeno djeli petice ljudima koji djele ad homineme njegovim neistomisljenicima moze biti cista obraza i pozivati se na uvodjenje nekakvih normi ponasanja? Covjek koji se niti ne pomislja korigirati nakon jasnog ukazivanja ovog licemjerja?

Pobogu SM, za pocetak bi bilo sasvim dovoljno da korigiras svoj ponasanje, jer upravo je to put razvoja medjusobne tolerancije, povjerenja i kvalitetnog dijaloga. I tu nikakva baniranja, cenzuriranja, ne mogu imati tu snagu, kao sto ima ovo najobicnije postenje. SM, puno lakse je promjeniti sebe, nego sve ostale.

Tko je glasao

Prva ekipa jednostavno ne

Prva ekipa jednostavno ne moze suvislo razgovarati sa nikim, osim sa svojim coporom.

Cijela pollitika.com je SDP čopor. Svaki pokušaj drugačije diskusije je osuđen na ocjenjivanje s nulom (možda 1) ili kolektivnim napadanjem svih koji mogu, po partijskoj direktivi.

Ne kažem da sam ja primjer dobrog člana, kada sam se ovdje pojavio ovdje nije bilo niti jedne diskusije tipa "ova vlada je napravila to i to što je dobro, ali možda su trebali i ovo", već je svaki post bio s pridjevima "nesposobni", "kriminalci", "korumpirani", "ništa napravili" itd... Na osnovu toga ja sam zazueo nastup koji je odgovarao zatečenoj situaciji, plus dodao malo svoje specifičnosti diskusije radi...

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

na ovaj gornji komentar

na ovaj gornji komentar dobio si lošu ocjenu iznimno zbog prvog odlomka, i to zato što sugovornike kao prvo strpavaš u čopor (što je uvreda ako uzmemo u obzir da neke druge vrste, a ne ljudi dolaze u čoporu), zato što svaki pokušaj diskusije NIJE a priori osuđen na nulu (kod mene nije, a primjećujem da ima i drugih ljudi kod kojih nije), nego je baš naprotiv poželjan jer bi stranica bila dosadna kada bi se na njoj nalazili isključivo istomišljenici, nadalje zato što nema ovdje nekog kolektivnog napadanja (mislim da je na ovoj stranici više-manje svatko isprofiliran u tolikoj mjeri da se može prepoznati autor komentara i bez da vidiš nadimak; osim toga, ne možeš ti zabraniti nekome da iznese svoj stav samo zato što ti njegov stav ne odgovara, a već je iznešen od strane nekog njegovog istomišljenika) i ovo posljednje koje me najviše smetalo - po partijskoj direktivi. mislim da je nepotrebno pojašnjavati.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

bojim se da je ipak problem

bojim se da je ipak problem u tebi. nebrojeno puta sam pročitala prvi odlomak, dva ili tri tvog komentara i razmišljala da ću ti napokon dati četvorku. i onda dođem do zadnjeg odlomka.... tuga, čemer i jad. uglavnom je za zadnji odlomak ("umjesto zaključka", mogli bismo nazvati taj dio komentara) rezervirano ono "ali ti to ne znaš jer si....., jer ne znaš razmišljat, jer ovo jer ono, jer su ti roditelji..... itd" (znaš i sam jako dobro na što mislim), a to je za mene dovoljan razlog za automatsku nulu jer vrijeđanja (osobito kroz nagađanja!) takvog tipa NE TRPIM ni pod razno, pa makar da su odlomci koji su mu prethodili najargumentiranije i najpametnije štivo na koje sam ikad u životu naletjela.
da se samo suzdržiš od tog svog zadnjeg odlomka i da se za mrvicu uzdigneš iznad najprostijih uvreda, sigurna sam da bi ti se karma u roku 2 tjedna udvostručila, ali bi se dogodilo i ono najbitnije - tebe bi netko doživio, a svima bi nam boravak na ovoj stranici bio ugodniji.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

Možda da malo bolje

Možda da malo bolje pogledaš postove i ocjene koje sam ti ja dao...... .... možda bi i promijenio stav ili ba bar nebi generalizirao.... pokušaj bar.

Tko je glasao

Ne kažem da sam ja primjer

Ne kažem da sam ja primjer dobrog člana, kada sam se ovdje pojavio ovdje nije bilo niti jedne diskusije tipa "ova vlada je napravila to i to što je dobro, ali možda su trebali i ovo", već je svaki post bio s pridjevima "nesposobni", "kriminalci", "korumpirani", "ništa napravili" itd... Na osnovu toga ja sam zazueo nastup koji je odgovarao zatečenoj situaciji, plus dodao malo svoje specifičnosti diskusije radi...

Tipican obrambeni mehanizam. Nasao si se pozvan oduprijeti tzv. "opozicijiskoj vecini na ovom portalu" i naravno imas puno pravo sudjelovati u diskusijama. Samo svaki tvoj komentar pa i dnevnici (http://pollitika.com/blog/bijesdrugi) nazalost izgleda kao tipican SPAM.
Cak sam neke tvoje konstruktivne komentare ocjenio sa najvisim ocjenama. Steta da takvih je jos uvijek premalo. Mislim da se trebas vise truditi da se dovedes na razinu komunikacije potrebnu da tvoje misljenje bude prihvaceno, ovako mi se cini da taj nacin zapravo stvaras kontraefekt.

Tko je glasao

Manje od pola ekipe je

Manje od pola ekipe je SDPovsko. Sto se tice Sanadera, ja kao neSDPovac brijem da ce u Hrvatskoj stvari krenut naprijed, tek kad se oslobodimo korumpirane ekipe na politickom vrhu. To je uobicajena praksa sa odlicnim rezultatima, isfurana u velikom broju zemalja koje su prosle ovakvo stanje.

Sad, pretpostavljam da si svjestan Sanaderove korumprianosti. Ako nisi, zaboravi da sam ista napisao :-P

Tko je glasao

Zanima me ekipa koja nije

Zanima me ekipa koja nije korumpirana. Daj listu tih da i ja dam glas za njih...

U HR svi proglašavaju političare korumpiranima samo zato jer 99% građana svoje probleme pokušava riješiti s 20 dg Franck kave pa do plavih kuverti. Takav sustav nam odgovora, to nam je u krvi i svaka reforma je zbog toga nepoželjna. Reforme ne gura raja, već ih moraju progurati s vrha i uvijek se reforme shvaćaju kao napad na nečiju sigurnost {dodatnih prihoda}. Zato i optužuju ove na vrh za korumpiranost...

U visokoj politici stvari nisu crno bijele i teško je napraviti zacrtano a da u očima naroda koji ne razumije uglavnom ništa ne ispadneš korumpiran (tj da nebudu ljubomorni na tebe). Npr, Verona. Što je tu korumpirano? Nije po svim pravilima ali u čemu je problem ako je to bio jedini način da država preuzimanje Plive usmjeri na našu korist?
Da li je premijer zbog toga odmah korumpiran? Uzeo novac od Baara? Nitko pojima nema ali zacrtali si u glavi da je, stavili ga na afera.pollitika.com i ajmo sad glasati za svoju budućnost na osnovu takvog shvaćanja politike. Ne ja, a vi kako hoćete...

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

prvo:priznao si Veronu i

prvo:priznao si Veronu i još kažeš :pa što?
drugo:kako to misliš država je preuzimanje Plive skrenula u našu korist,čiju?Tko ste to vi?
treće:nekada je pametnije šutjeti

cvjetići

Tko je glasao

Nu, to ja cjelo vrjeme

Nu, to ja cjelo vrjeme govorim. Podjela na SDP i HDZ je smislena samo dok su i jedni i drugi korumpirani. Nu, da dodju ljudi koji su iole sposobni i jednako dobronamjerni, SDP i HDZ bi u dvije godine nestali sa politicke scene.

BTW, sto se tice korupcije, jesi li vidio ovu aferu sa Bandicem? To je prilicno nedvosmislena prica, cisto da se razumijemo. A sto se tice licemjerne raje, budi bez brige. Da ljudi ne moraju davat kavu da dobiju temeljne usluge koje su im omogucene u razvijenim drustvima, isti dan bi ti ljudi zaboravili na te obicaje.

Tko je glasao

Nije tema posta ali kad se

Nije tema posta ali kad se već spominje:

Npr, Verona. Što je tu korumpirano? Nije po svim pravilima ali u čemu je problem ako je to bio jedini način da država preuzimanje Plive usmjeri na našu korist?

Ja mislim da je problem Verone upravo u tome što građani misle da je stvar i tek kako išla u vašu korist.

Također, 20dkg je slab alibi za daleko veće iznose koji se vrte u namještenim privatizacijama i tzv. JPP koji to nisu.

B-52

Tko je glasao

Ja mislim da je problem

Ja mislim da je problem Verone upravo u tome što građani misle da je stvar i tek kako išla u vašu korist.

Ima jedna narodna: misliti je drek znati

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

I tu cisto za primjer,

I tu cisto za primjer, ponovno spominjem tvoju famoznu peticu CikaVelji za jedan apsolutni ad hominen, prepun uvreda, na moj racun. Sada se ja pitam, kako jedan SM koji istovremeno djeli petice ljudima koji djele ad homineme njegovim neistomisljenicima moze biti cista obraza i pozivati se na uvodjenje nekakvih normi ponasanja? Covjek koji se niti ne pomislja korigirati nakon jasnog ukazivanja ovog licemjerja?

Točno je da ponovno spominješ "peticu" ali istine radi, prvi puta opisuješ na što se odnosi. Što reći nego da je moguće da se to dogodilo.
Bilo bi dobro da si odmah reagirao pa bismo lako vidjeli zbog čega se to dogodilo i da li je posrijedi greška.

Ne slažem se s tim što na temelju jednog slučaja daješ generalnu ocjenu. Podijelio sam "mali milion" ocjena pa nije baš najobjektivnije cijeniti me na temelju jedne, no ne sporim ti ni to tvoje pravo.

Volio bih da me se odmah upozori ili pita u slučaju da je nešto sporno, javnim komentarom ili privatnom porukom.

Isključiv sam jedino u tome da imam pravo na vlastito mišljenje što ne sporim ni drugima, te da se svako mišljenje može izreći na barem minimalno pristojan način.

B-52

Tko je glasao

Ono sto je bitno u cjeloj

Ono sto je bitno u cjeloj prici, jeste da ti ponasanje koje zamjeras drugima nije strano.

Tko je glasao

"Sve što je ljudsko nije mi

"Sve što je ljudsko nije mi strano" ne uključuje jednako ponašanje na svim mjestima i u svim prilikama.

Zato postoje neke norme ponašanja pa i ovdje. Ja razumijem zašto neki nedostatak argumenata nadoknađuju vrijeđanjem ali to ne znači da odobravam prostačko vrijeđanje sugovornika.

Osobno, smatram da osoba izložena takvim uvredama ima pravo na (samo)obranu, što ponekad i činim izbjegavajući upotrijebiti i jedan prostački izraz tako da kod mene toga nećeš naći.

No ovaj članak zapravo nije o meni već se odnosi na Pollitiku.com. Vlastiti sam primjer iznio samo kao ilustraciju onoga o čemu pišem. Zato ne treba raspravu svoditi na osobnu razinu.

Osim toga, mislim da moje pisanje nije baš najbolji primjer onoga o čemu se u članku govori ali nisam protiv argumentirane rasprave i o njemu. S naglaskom na "argumentirane".

B-52

Tko je glasao

Cuj. Mene osobno daleko vise

Cuj. Mene osobno daleko vise smeta tvoje intelektualno nepostenje, nego sto me moze smetati bilo koja direktna uvreda sa bilo cije strane. No, zbog toga ne smatram da bi tebe trebalo sankcionirati na bilo koji nacin. Dapace, tvoja karma (stvarna, ne ove ocjene), dovoljna je kazna.

Tko je glasao

Cuj. Mene osobno daleko vise

Cuj. Mene osobno daleko vise smeta tvoje intelektualno nepostenje, nego sto me moze smetati bilo koja direktna uvreda sa bilo cije strane.

Iako već po običaju skrećeš s teme članka, zapitat ću što misliš pod tim što je citirano.

Dok se o nečijem izražavanju može, posebice u kontekstu članka (vrijeđanje sugovornika i korištenje prostačkih izraza) iznijeti argumente i biti konkretan, sumnjam da se to može u raspravi o nečijem intelektualnom poštenju ili nepoštenju.

P.S.

Zanima me i na temelju čega sebe vidiš pozvanim i relevantnim za prosuđivanje tuđeg intelektualnog poštenja.
Ili se opet radi o već uobičajenom provociranju i skretanju rasprave na područje koje nije tema ovog članka a tebe jako zanima..

B-52

Tko je glasao

Vidis. Sada me optuzujes da

Vidis.

Sada me optuzujes da skrecem s teme, ubacujes mi svoje rjeci da to mene jako zanima, dok sam nastavljas u tom smjeru i jos nabacujes ulje na vatru. To bi ukratko bilo klasicni primjer intelektualnog licemjerja koje sam uocio kod tebe (nisi jedini, i meni se zna zalomiti :-)).

Dakle. Ako te interesira neki detalj i ako se slazes da je potrebno da dignemo raspravu na visu razinu opcenito na politici, onda pokazi karakteristiku vodje i sam digni razinu komunikacije na visu razinu, ja cu uciniti svoje da podrzim cjelu pricu.

I naravno, izbaci ad hominem iz rasprave, s obzirom da je po tvojim vlastitim saznanjima stetan, mozda cak i neprihvatljiv za rasprave na www.pollitika.com.

Nego, o cemu je ono bila tema? Aha, o uvodjenju pravila. I sad, o kakvim ti pravilima govoris? Da neposteni ljudi sa nesto razvijenijom jezicnom ekvilibirstikom mogu raditi sto god hoce, dok ce jednostavni i iskreni ljudi spusiti u cjeloj prici, jer nikad nisu niti imali potrebu umatati rjeci u celofan, kako bi plasirali najnize udarce?

Jesam li te dobro shvatio? Ako jesam, moram reci da takva mjera nece pomoci pollitici ni na jedan nacin, osim da ce se rasprave izbirokratizirati i samim time oslabiti. To nije dobro.

Tko je glasao

Dakle. Ako te interesira

Dakle. Ako te interesira neki detalj i ako se slazes da je potrebno da dignemo raspravu na visu razinu opcenito na politici, onda pokazi karakteristiku vodje i sam digni razinu komunikacije na visu razinu, ja cu uciniti svoje da podrzim cjelu pricu.

Vidiš, ja sam za raspravu ponudio ono što piše u članku. Ako ti želiš nešto drugo, napiši post za raspravu na višoj razini pa ti budi vođa jer ja za tom ulogom ne osjećam potrebu.

Međutim, ako u tvom postu nađem nešto što će biti vrijedno da se uklučim u raspravu, rado ću ja tebe podržati.

Što se tiče licemjerja, moraš znati da si ovdje puno toga pisao pa bi se već i iz toga moglo točno zaključiti što te zanima. Nemoj potcjenjivati intelektualni kapacitet ostalih koji ovdje pišu. Dodatno, ti si javna osoba pa ne možeš isključiti da se o tebi zna i više od ovoga što tu napišeš.

Zanimljivo je da na moje pitanje nisi odgovorio. Da li to znači da tvrdnju o intelektualnom nepoštenju ne možeš argumentirati ili je nešto drugo posrijedi?

B-52

Tko je glasao

Cini mi se da smo ovu temu

Cini mi se da smo ovu temu apsolvirali.

Tko je glasao

Potpuno se slažem i mislim

Potpuno se slažem i mislim da je ne treba ponovno otvarati na svakoj drugoj temi. To je bespotrena vrtnja u krug.

B-52

Tko je glasao

za pocetak bi bilo sasvim

za pocetak bi bilo sasvim dovoljno da korigiras svoj ponasanje, jer upravo je to put razvoja medjusobne tolerancije, povjerenja i kvalitetnog dijaloga.

ovo bi trebali važiti za sve nas

Tko je glasao

Možda bi se od nasilnika

Možda bi se od nasilnika trebali braniti ignoriranjem a ne ga pokušavati uvjeriti u svoje mišljenje.
Vjerujem da na pollitici ima profesionalnih špijuna provokatora koji imaju zadatak razbiti portal. Takve ne mogu nikakve ocjene sprijećiti. Registrirati će se pod drugim nikom, ili ima više nikova pa na jedanom glumi dobrog dećka i ima pristup svim opcijama.

Tko je glasao

Mladi gospon, ovo ste baš

Mladi gospon, ovo ste baš lijepo napisali. I skidam vam šešir. Treba izdržati i ne dati se omesti. Koji puta to nije lako, ali na dugu prugu se isplati.

Tko je glasao

@ap, tvoje pisanje i

@ap, tvoje pisanje i komentari me oduševljavaju bez obzira slažem se ili ne sa napisanim, i podržavam te 100%, a ako sam dobro razumio pravila, mrak je baš to (sustav ocjenjivanja i važnost karme) i napravio da se spriječi pisani terorizam na ovim stranicama,.....

Tko je glasao

Također visoko cijenim

Također visoko cijenim tekstove i komentare koje napiše "ap".

Međutim, ovaj sam tekst napisao ja.

"to sam ja...Leclerc" :)

B-52

Tko je glasao

@sm, hvala , dobio sam malu

@sm, hvala , dobio sam malu okladicu......... volim dobar humor,..... ali molim te,...nemoj se lažno predstavljati,..... zar ne vidiš
... "pa to sam ja,.....Leclerc"
..... ali, ok,.... blizanac sam....... stvarno

Tko je glasao

ako sam ja terorista koji

ako sam ja terorista koji vam smeta, recite, odjaviti ću se istog trenutka...

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

ajde ti skreši svoje

ajde ti skreši svoje vulgarnosti i vrijeđanja i lijepo počni pisati argumentirano te isključi svoju lobotomiju prema vladajućoj stranci i biti ćeš sasvim OK

imam ti ja jednog visoko pozicioniranog HDZovca s kojim se povremeno nađem pa pričamo o svemu i svaćemu, uglavnom o politici i makar se rijetko kada složimo iz diskusije i jedan i drugi izađe pametniji

ne vidim razloga, da i s tobom ne bude tako ali daj se malo kultiviraj, doista si nepristojan a iskreno sumnjam da si takav samo ovdje

Tko je glasao

Bijesdrugi, ti si jedno od

Bijesdrugi, ti si jedno od najvecih blaga ovog sajta. :-)

Tko je glasao

Bijesdrugi, ti si jedno od

Bijesdrugi, ti si jedno od najvecih blaga ovog sajta. :-)

Pa Šta ga više ne zaprosiš. :-)

Tko je glasao

Evo vidis kako se odmah

Evo vidis kako se odmah prepozna onaj na koga se odnosi.Primijetio si da sa tobom ne polemiziram od kada si uvrijedio Cerovca.I zamolio bih te da se NE odjavljujes ali i da prestanes vrijedjatiMeni osobno,a kako vidim nisam sam svako vrijedjanje smeta.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci