Tagovi

Pollitika.com - komentari

Kratka napomena; iz nejasnog razloga nije moguće slati komentare od jučer 23:40.

Istražujem problem i kada riješim javim.

Komentari

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE pritiješnjena s preko 830000 POTPISA pa još k tomu s bezbroj dnevnika i komentara vjerojatno nastoji onemogućiti stvaranje javnog mijenja koji premijerki i njenoj naslijeđenoj vladi ne idu u prilog.
Dakle ovaj komentar pišem samo da vidim dali problem objave još uvijek postoji. Jednostavna radoznalost!

svakim danom sve više znam da ništa neznam

Tko je glasao

progutalo mi nekoliko

progutalo mi nekoliko komentara, koje neću ponavljati. Da nisio napisao obavijest nebi ni primjetio.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

problem koji se dogodio s

problem koji se dogodio s bazom je zasada riješen i komentari od ovog časa na dalje idu normalno

sorry svima onima (a kojih je bilo 70ak) koji su od ponoći do malo prije pokušavali poslati komentar ali nisu uspjeli

p.s. pollitika uskoro ide na novi i veći server pa se više ovakve stvari neće događati

Tko je glasao

test

test

Tko je glasao

test

test

Tko je glasao

test My Soul

test

My Soul

Tko je glasao

c # CIS; D# DIS; E#

c # CIS; D# DIS; E# EIS....TEST # testisis :):)
bitno je da radi. Čitatelji i komentatori politica.com navalili na server najvjerojatnije iziritirani potezima Vlade RH te biserima vladajućih zakonopisaca kojima je u dubini njihove male duše jasno da ima više potpisa nego li je HDZ dobio glasova na zadnjim izborima.
Slijedi citat koji je star 11 godina. Od tog vremena hrvatskim građanima se dogodio pokojni Ivica Račan, politički pokojnik Ivo Sanader, te, USKORO BIVŠA PREMIJERKA ,Jadranak Kosor. Koliko vremena tapkanja i gacanja u blatu korupcije, nesocijalne države i pezperspektivna društvA. Uzaludnog sustava institucija pravne države
"Sve je u Hrvatskoj zdrobljeno, pretvoreno u zgode, u epizode, u djelovanje raznih interesnih grupa – u kojima se nadmeću pojedinci, svaki za svoj račun – i nema drugih mjerila i nema drugih ciljeva; samo se još trivijalne fraze patetično prikazuju kao nada nacije, da bi se izigrala dubina politike i veličina njezine uloge. To je ponašanje cinične i provincijski nemarne samodostatnosti, ona je za sebe uvijek i početak i kraj. Hrvatska je na taj način ne samo zdrobljena nego i posve isključena s povijesnog fronta suvremenog svijeta, gurnuta na njegovu periferiju, gdje se obavljaju zaostali poslovi provincijâ – bili to ratovi ili programi obnove, svejedno
—————–
Nešto je u mojim očima odlučujuće:
da je čistoća duše izvoditelja bitan element u tom poslu.
J. Lacan
Ali bit duha je sloboda.
M. Heidegger
Hrvatska je u ovom trenutku zbirka različitih dronjaka od snova, fantazama i činjenica, s kojima se majstorìjâ u isto tako različite svrhe: mitomanske, opsjenarske, demagoške, folklorne ili kriminalne. U svim slučajevima započinje se na isti način: svaki sadržaj svodi se na svoju najnižu razinu – na posvemašnju beznačajnost. Taj postupak naziva se pragmatizmom, a odnosi koje uspostavlja jedinim stvarnim okvirom za efikasnu politiku. Zato: “Ako politika više ne zna potresti, to je naš grijeh.” Ona samo potvrđuje da “ono što se danas zove političkim pragmatizmom nije ništa drugo nego nedostatak vizije” – i hrabrosti za nju.
Svatko se nepopustljivo drži svojih predrasuda i svojih navika, svojih priča i njihovih likova – bezobzirno ih upotrebljava, ne razlikujući otpatke od duha (a “duh je sudbina i sudbina je duh”); Bog je tako postao banalniji od pismonoše; kič je postao jedina forma u kojoj slava i veličina djeluju razumljivo i uvjerljivo, u kojoj njihova vrijednost postaje privlačna i dobiva svoju efikasnu cijenu.
U svakoj značajnoj, a posebno u svakoj velikoj istini, odjekuje uznemiravajuća daljina. Po tome se takva istina prepoznaje: ona postavlja zahtjeve i nije dovršena – ni u prošlosti ni u sadašnjosti ni u budućnosti. Zato je dočekuju s tjeskobom, s nepovjerenjem, s oprezom. Zato je i prihvaćaju sporo, oklijevajući, puni sumnje – najčešće je prilagođujući svojim egoističnim interesima. To se zove “usklađivanje s realnim mogućnostima”. Nepoznatom se oduzima njegova privlačna snaga i izazovi, poznatom se oduzima neizvjesnost, uznemiravajuća dubina i duh preispitivanja. Potrošiti, a ne prevladati! – to je načelo
trivijalnosti.
ZAGONETKE OPSTANKA
Sve je u Hrvatskoj zdrobljeno, pretvoreno u zgode, u epizode, u djelovanje raznih interesnih grupa – u kojima se nadmeću pojedinci, svaki za svoj račun – i nema drugih mjerila i nema drugih ciljeva; samo se još trivijalne fraze patetično prikazuju kao nada nacije, da bi se izigrala dubina politike i veličina njezine uloge. To je ponašanje cinične i provincijski nemarne samodostatnosti: ona je za sebe uvijek i početak i kraj.
Politika ispunjava svoju ulogu samo kad je laboratorij akcijâ čovjekove slobode, u kojem se ništa ne ponavlja, u kojem se zamisli provjeravaju na nepovratan način, neizbježno i s nepredvidivim posljedicama – planirano i neplanirano djeluju zajedno, istodobno i nezaustavljivo. Tako nastaje naš svijet, na taj način mi bivamo i ostvarujemo svoje ciljeve; tako susrećemo bitne zagonetke svog opstanka i radne zamke odgovora na njih – jer sloboda je naše najintimnije središte.
Formativno načelo politike mora biti kultura, zato što je ona ono “esencijalno znanje” koje “konstituira pretpostavke svake velike volje”. Zato tvrdnja da “svaki razgovor o filozofiji jest i razgovor o politici”, ukazuje na razinu na kojoj se trebaju postavljati politička pitanja i poduzimati političke akcije.
U trenutku sloma komunizma Hrvatsku je pokrenula snažna volja temeljnog identiteta: odlučno je izabrana nacionalna nezavisnost, bez daljnjeg raspitivanja o karakteru njezinih ostalih ciljeva. Gotovo svaki Hrvat bio je uvjeren da se ostvaruju upravo njegovi ideali. Ali: opasno je imati državu ne pitajući se kakvu – jer bilo kakva država znači i da je sve dopušteno. To je kobno pravo, puno pogubne lakoće. U njegovoj podjeli postoje samo pobjednici i poraženi i pobjednicima pripada sve, a poraženima ništa. Pobjednici tada provode samo svoje mišljenje i zato se i najveća zamisao pretvara u najgoru činjenicu.
USPUTNA DEMOKRACIJA
Što manje propitivanja, to manje slobode. Tako je naša usputna demokracija – bezbrižno reducirana, jer nas malo obvezuje i lako se izigravaju njezine procedure – svedena samo na okvir za vlast jednog pokreta, HDZ-a. Umjesto procesa političkog oblikovanja volje temeljnog identiteta kao suvremenog liberalno demokratskog okvira države, oni su sve okrenuli priručnoj prošlosti – nestala je budućnost, umjesto nje vlada ponavljanje – prošlosti koja ne postavlja nikakve zahtjeve u pogledu suvremene demokracije. Naprotiv, posve je suprotna njezinom bitnom zahtjevu: “kontinuiranom redefiniranju ciljeva”. Tako doživljavana prošlost prepušta sve samovolji – i HDZ je sebe i Hrvatsku zato pretvorio u samo aparatom uprave povezane grupne i pojedinačne interese.
Hrvatska je na taj način ne samo zdrobljena nego i posve isključena s povijesnog fronta suvremenog svijeta, gurnuta na njegovu periferiju, gdje se obavljaju zaostali poslovi provincijâ – bili to ratovi ili programi obnove, svejedno.
Suprotstaviti se tome možemo jedino zaokretom koji će pokrenuti snažna politička volja kao izraz i moć povjerenja u program koji je odgovor na pitanje kakvu Hrvatsku hoćemo, odgovor koji u sebi povezuje niz stranačkih odgovora, sa svim njihovim različitostima, odgovor pluralizma liberalne demokracije, njezine dinamike, njezine neposredne suvremene povijesnosti. S njim se, dakle, vraćamo u procese povezivanja suvremenog svijeta, Europe posebno.
ZDROBLJENO DRUŠTVO
U ovom trenutku to pretpostavlja – poštujući upravo demokraciju za koju su izbori nezamjenjiv način odlučivanja o promjenama, njihovom cilju, sadržaju i redoslijedu akcija, koje pojedini politički programi predlažu – donošenje novog izbornog zakona u Hrvatskoj; novog da bi omogućio novosti. Jer svaki je izborni zakon jedan projekt. Domašaj tog projekta ovisi o karakteristikama političkog stanja u kojem se zakon donosi i o odnosu prema njima, koji se u zakonu neminovno izražava.
Najbolji je izborni zakon onaj koji najtočnije izražava političku volju izbornog tijela, što znači: daje joj odgovarajuću moć u upravljanju državom. Uloga tog jednostavnog okvira ne svodi se samo na neusmjereno statističko preslikavanje stanja u izbornom tijelu. Iz svakog utvrđenog rezultata treba se izvesti zaključak o njegovim posljedicama – poželjnim ili nepoželjnim. U zdrobljenom društvu, kakvo je hrvatsko, izborni projekt treba neminovno upućivati na traženje produktivnih odnosa u društvu – u društvu koje će imati jasno raspoređene i oblikovane političke snage kao pretpostavku dinamičnog demokratskog razvitka, s njegovim stabilnim uporištima.
U suvremenom liberalnodemokratskom svijetu politički centar je to stabilno uporište. On izražava i projektira interese onog dijela društva, koji nosi temeljne pretpostavke njegovog razvitka, njegovog napretka – svih njegovih promjena. Snaga političkog centra je snaga optimalne djelotvornosti pojedinaca i zajednica, jer osigurava njihovu slobodu i uvjete zajedništva u njoj. Jedino tako se može postići najviša razina proizvođenja, jer se potiče originalnost koja je uvijek pokretač budućnosti kao novoga.
PRILIKA ZA SLOBODU
U Hrvatskoj je politički centar razjedinjen i tako oslabljen. Neminovno, jer sve što je učinjeno u politici zadnjih pedesetak godina bilo je protiv njega. Sadašnje drobljenje Hrvatske posebno je teško pogodilo upravo onaj dio društva za koji politički centar prije svega želi osigurati odgovarajuće uvjete djelovanja: slijedeći povezanost svih uspjeha društva sa znanošću, tehnologijom i obrazovanjem – od uspjeha obiteljskih posjeda, malih i srednjih poduzetnika, do velikih korporacija. To je cjelina koja omogućuje stabilnost i mijenu istodobno, sigurnost i stalno kritičko redefiniranje svih ciljeva društva.
Izborni zakon koji bi svojim odredbama ometao konsolidiranje i razvijanje političkog centra izravno bi štetio Hrvatskoj, ometajući tako njezinu dugoročnu i produktivnu stabilizaciju. Tražiti pravedne i demokratske izbore u Hrvatskoj znači i poduprijeti snage koje su temeljni uvjet za trajni izlazak iz sadašnje sveobuhvatne nacionalne krize – poduprijeti one čija je politika neizostavna u svakom programu izgradnje Hrvatske koja će biti sposobna partnerski autentično sudjelovati u svim suvremenim, posebno europskim integracijskim procesima i odnosima.
Dati priliku političkom centru danas znači dati priliku slobodi svakog pojedinca da se ispuni u osobnim poslovima, koji su uvijek uspješni toliko koliko su rad, kritičnost i novost – jer budućnost prolazi samo putovima nadmetanja osoba i njihovih zajednica.
Vlado GOTOVAC
Nažalost još jedan pokojnik:Feral Tribune, 21.6.1999.

svakim danom sve više znam da ništa neznam

Tko je glasao

e, jesi se ti raspisala na

e, jesi se ti raspisala na test...što bi tek napisala da nije samo test :):)

My Soul

Tko je glasao

nije Željka nego Željko

nije Željka nego Željko

Tko je glasao

kako znaš? jesi joj ti

kako znaš? jesi joj ti pogledala u gaće?

My Soul

Tko je glasao

MyS Lyon, neki zlobnik bi

MyS Lyon, neki zlobnik bi rekao da je to ne pristojno i da nekome (da ne bi bili homofobni i to pripisali samo damama) ko na taj način gleda na stvari nešto takvo viri iz očiju

Tko je glasao

evo, ovaj dnevnik bez teme

evo, ovaj dnevnik bez teme je baš prikladan da na njemu objavim svoj prosvjed protiv diskriminacije na spolnoj razini. svi ste bili svjedoci mog sukoba po tom pitanju sa željkom antunović i nitko nije reagirao i zaštitio me od njenih napada. tako da sam se sjetila da bih mogla prosvjedovati na način da se željku obraćam u ženskom rodu, sve dok me ne počme uvažavati kao ravnopravnu ženu na netu. ako se on meni nekažnjeno i potcjenjivački može obraćati kao muškarcu, a kad sam mu isključivo iz tog razloga rekla da imam cice, tj. da želim da mi se obraća u ženskom rodu, navalio mi se podsmijavati i podjebavati. a vi ništa. ti ga čak i braniš. e pa, neće ići. oštro prosvjedujem!!! i ovo je početak mog štrajka, tko god željku bude pružio potporu protiv mene, provest će se isto, pisat ću mu u ženskom rodu. prosvjed će trajati sve dok mi se željko ne ispriča za uvrede. ok?

My Soul

Tko je glasao

pitanje dali je prvo bilo

pitanje dali je prvo bilo jaje ili kokoš, vječno je pitanje. No, dobro neka prvo bude kokoš, ako tako želi osoba koja se stidi vlastita imena i prezimena a koja samoj sebi tepa: My Soul. No, ukoliko želi zadovoljiti vlastitu radoznalost , nagon, kad god poželi mogu je upoznati sa sadržajem mojih „gača“. To što se poigrava činjenicom da imam slično ime i prezime s njoj omraženom političarkom SDPa mora znati da je moje prezime rođeno, od oca naslijeđeno, dok je Željkica prezime zaslužila udajom.
Na koncu, to što mi se, navodno, iz protesta (zamislite molim lijepo, samo zato što nitko nije reagirao na moje „objede“ žaoke i ugrize) obraća kao sebi ravnoj, dakle ženskoj, ostaje samo neuspjeli pokušaj da od mene načini“ pizdu“. Činjenica, uzaludan trud !Naime kad god „namirišem“ hadezenjarku i HDZa logiku popizdim i bez da me itko spolno mijenja. To nije mijena to je konstanta od 1994. godine. U mnogo čemu se ne slažem s Malom Dušicom, ali to ima veze samo s njenim političkim stavom i isključivo je njemu suprotstavljen. Takovom se opredjeljenju nagonski odupirem i suprotstavljam ali pod vlastitim imenom i prezimenom. No, kao žensku osobu ne mogu a da joj se ne divim kao i svakoj drugoj osobi ženskog spola, spola koji je dobiven samim rođenjem. U njenom slučaju čak i onda kada se zalaže za većinu u Saboru, „kokošinjcu“ po Vitezu, te kada, zbog te činjenice ispadne takva kakva ustvari jeste. Dali je to dokaz da je ipak najprije bila kokoš a ne jaje, ostavljam na izbor ocjenjivačima, dakle čitateljima.

svakim danom sve više znam da ništa neznam

Tko je glasao

mogu li dobiti

mogu li dobiti neopravdan
naime nestašica vremena me natjerala na preskaknja komentara, ali nije opravdano :-)
uglavnom, ispričavam se

Tko je glasao

p.s. šta ti je ono Lyon?

p.s. šta ti je ono Lyon? MyS mi je jasno. Jel to opet ona žena u pitanju, koju ne možete zaboraviti i za kojom svako toliko cmizdrite svi, pogotovo poveznik? Gotovo da ću postat ljubomorna. Samo čekam da mi natrči :)

Tko je glasao

već je zauzeta


već je zauzeta

Tko je glasao

dinamo!!!

dinamo!!!

Tko je glasao

test is

test is

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci