Tagovi

Politika i odgovori

U najnovijem intervjuu kojeg je sa mnom odradila ekipa MaspokHR-a upoznajte se sa mojim odgovorima na aktualna društveno-politička pitanja. U intervjuu dajem odgovore na niz pitanja, koja su vjerujem, i vama zanimljiva. Tako primjerice tumačim razloge zbog kojih sam podnio kaznenu prijavu protiv potpredsjednika Vlade Polančeca, objašnjavam o čemu ovisi hoće li kazneni postupak biti pokrenut, vjerujem li u pravnu državu, što to birači prepoznaju u HNS-ovim programima, koji su efekti Milanovićeve pojave u hrvatskoj politici, što ću ulaskom u 6. saziv Sabora prvo učiniti, zašto SDP tek sada javno podržava moju već dvije godine staru inicijativu za ukidanjem određenih benificija saborskih zastupnika i državnih dužnosnika te zašto sam pokrenuo tu inicijativu.

Komentari

Moram priznati da postoji

Moram priznati da postoji jedan detal koji me je zasmetao po pitanju HNSa. Naime, Lesar. Ti svojim djelovanjem ispadas solo igrac, nesto kao nezavisni zastupnik, a ne pripadnik jedne POLITICKE ORGANIZACIJE koja bi ipak morala zajednicki djelovati kada je potrebna medjusobna podrska.

Cisto za primjer, presica po pitanju kaznene prijave i sl.

Tko je glasao

Čisto za primjer, uopće te

Čisto za primjer, uopće te ne razumijem. Budi jasniji.

Tko je glasao

Sve sto radis u zadnje

Sve sto radis u zadnje vrijeme, a da mi se svidja, nije inicijativa HNSa, vec tvoja osobna inicijativa. Ostatak HNSa prakticki da ignorira tvoje poteze, sto nije karakteristkika respektabilne politicke organizacije. Eto, cak te niti Vuljanic direktno ne podrzava na ovom sajtu.

Jel me razumijes sada?

Tko je glasao

Evo mene da ne bi bilo ono -

Evo mene da ne bi bilo ono - nismo znali. Lesar je moj predsjednik kluba (zastupnika u Saboru). Jel' stvarno misliš da na svaku njegovu inicijativu trebam skočiti i vikati na sav glas "I ja ga podržavam". Meni je to neukusno, a jasno da ga podržavam. Prijatelji smo i najveći dio poteza usuglašavamo ili u najmanju ruku obavještavamo jedan drugog što ćemo napraviti. Jasna stvar da se sa svim što Lesar radi apriori ne slažem. Pa mu to i velim kad se ne slažem. Što opet ne znači baš ništa, osim da se ne slažem. A ako treba objašnjavati da podržavam kaznenu prijavu za Srebreno i slične poteze, onda stvarno nisam ništa radio i nisam pokazao gdje stojim i što mislim o potezima ove vlasti. Isto vrijedi i za glasanje dijaspore i neke druge poteze. Konačno, ni Lesart ne vrišti svaki puta na sav glas da bi podržao ono što ja pokrenem. Mi ti, vjerovao ili ne, imamo svaki svoju glavu. I koristimo ju kako tko smatra uputnim. Neko uspješnije, neko manje uspješno. A na sajtu nisam da bih podržao bilo koga nego da kažem što ja mislim. Pa kom se sviđa, kom ne.

nvuljanic

Tko je glasao

Vuljanicu, nije bitno sto ti

Vuljanicu, nije bitno sto ti i Lesar podrazumjevate. Bitno je ne ostati nedorecen, kako bi se smanjio prostor za makinacije. I sam primjecujes kako se sa Lesarom cesto i ne slazes, a nije bas za ocekivati da bi javnost po nekom defaultu trebala moci jasno razlucivati ove trenutke.

Potjeh dolje spomije opasnost od marginalizacije Lesara u trenucima kada sam sica teskom artiljerijom, a ja primjecujem da Cacic sa svojim standardnim PR trakavicama i dalje dobiva vise podrske ostatka HNSa negu u trenutku koji bi se mogao smatrati zescim presedanom u hrvatskoj politici, trenutku koji je uzrokovao upravo vrlo visoko pozicioniran HNSovac.

Ne bilo ko u svakom slucaju.

Sto se tice tvoje uloge na sajtu, s obzirom da je ovo ipak politicki sajt, a ne klub skupljaca salveta ili nesto tome slicno, izrazito je bitno da ostavis informaciju oko toga podrzavas li nesto ili ne. Izrazito je bitno da nam upravo to kazes. Naravno, ti to ne trebas uciniti, kao sto nisi trebao niti doci na ovu temu. Ali ocekuje se.

Postovanje.

Tko je glasao

Ali je za očekivati da na

Ali je za očekivati da na ovako medijski eksponiranim stvarima dobije podršku stranke da ne ispadne onaj čudak Lesar opet nešto p.... Inače je lako ignorirati i inicijativu za mirovinama (što je falilo da su to podržali Pusić i Čačić, dobilo bi na težini) ili pak da je Vesna podržala istragu oko Srebrenog i tražila da se Maestro proširi i još na neke konkretne slučajeve (Sunčani Hvar npr.). Ovako na momente izgleda da im je neugodno zbog nekih Lesarovih inicijativa, kao da se moraju ispričavati kolegama zastupnicima jer im idu rezati buduće mirovine ili Polančecu što mu remete godišnji. Pa i da danas mi zvoni izjava Vesne Pusić koja je izjavila da bi "rado imala nekog sposobnog tipa poput Ratka Mačeka u svojim redovima" (ima negdje u JL da ne tražim sada točan citat). LOL, neka uzme ovoga kojeg imamo i nosi ga si doma kad joj toliko imponira:-) To nije konsistentno slanje poruke, kada javnosti poručuješ da lažov dobro radi svoj posao. Koji mrtav hladan (vidi gore) izjavi da SDP kuca na otvorena vrata, da Vlada ionako razmatra taj prijedlog (ovaj Lesarov o mirovinama).

Tko je glasao

Imala sam ja u jednoj firmi

Imala sam ja u jednoj firmi generalnog direktora. Jako fin covjek. Slovio je za jakog pregovaraca i bio postovan od svih. Imala sam ja i tehnickog direktora u toj istoj firmi. Jak igrac, strucno potkovan, iskusan... Onda krenu sastanci i igre bez granica s kooperantima i ponudacima. Pa ja slusam prije sastanaka kako se domaca ekipa dogovara: Vidi, ja cu naravno ici uz dlaku i biti umjeren da se ne talasa, ne smijemo se s njima zamjerati - a ti Tehnicki udri i ne popustaj! TO kaze Generalni.
I onda na sastanku krene pregovaranje i veli Generalni Ovci preko puta sebe - JJJojj, ja se slazem s vama, potpuno! Ali Tehnicki to ne da! Vidite da je zagrizao ko buldog ! I ne znam sta da vam kazem, on je zapeo da izgura svoju varijantu, a on je tvrd, a ne mozemo bez kucnog konsensusa - a da se nademo negdje na sredini vi i ja? I onda krene nacimavanje i detalji.
Pa ako ovakav stil ne prode, uvijek se nade prostora za dogovor bez zamjeranja.
I onda to tako krene i Generalni se nikad ne zamjeri nikom, ne podrzava previse "odusevljeno" svoje utjecajne suradnike, vazi za kooperativnu osobu, svak voli s njim poslovati - docim vazni pobocni igraci udaraju i odraduju segmente koji se nikad ne bi odradili tako dobro bez te taktike...
Je li to onda isto vodstvo HNS a pliva nizvodno, a par igraca odraduje hrabrije poteze koje Generalni ne mogu glasno reci? A ovo o Maceku - ma to se gda Pusic dooobro nasalila ...

Tko je glasao

Malo mi je cudno zamisliti

Malo mi je cudno zamisliti Pusicku u toj ulozi, napose nakon njezina velika sjaja uzrokovanog britkim jezikom naspram politike u BiH.

Tko je glasao

Apsolutno. HNS ima priliku

Apsolutno. HNS ima priliku da javno manifestira svoje prioritete i ta prilika HNS samo dodatno kompromitira.

Tko je glasao

Ili idemo malo dalje od ove

Ili idemo malo dalje od ove teme - npr. Sunčani Hvar - cnn otvori priču, objavi ugovor, temu je u više navrata dotad bez dokumenata pokušao otvoriti SDP bez uspjeha, a stalno ju je gurao Tonći Tadić, koji je bio jako dobro upoznat s cijelom pričom. Sada je više manje sve jasno, ugovor koji je objavljen je 99% finalni ugovor, jasno je da se radi o privatizaciji i pogodovanju u privatizaciji i što se događa? SDP šuti iz ne znam kojih razloga, iako bi Željka Antunović mogla na tome zakucati Sanadera u zemlju u njegovoj izbornoj jedinici. HSP prebacuje Tonćija Tadića u 9. izbornu jedinicu, samo da ne talasa previše Sanaderu i ovaj se zbog stranačke stege povlači. Jedina koju stvar pokušava dovesti gdje bi trebalo a to je Uskok i DORH jest Vesna Škare-Ožbolt i svi je puštaju da se sama s time tuče kao luda Mare, što i HDZ odgovara, jer je upravo takvom žele i prikazati. I sad što će napraviti oporba? Šutati? Što VSO ili SDP ne bi trebali podržati Lesara za Srebreno? I obratno? Stvar je principa, ako je riječ o kriminalu, nije bitno tko ga je otkrio, nego da ga se sankcionira. Nikola Vuljanić je prvi počeo pričati o sramotnoj privatizaciji KIM-a kojeg je kupila tvrtka s dva zaposlena i 5.000€ dobiti prošle godine. Pa svaka od mojih firmi je po tom kriteriju mogla kupiti i Sunčani Hvar, budući da imam puno bolje pokazatelje od Chemoderma. I baš me sad zanima, hoće li netko na to reagirati? To su prave teme, a ne mirovine - njih ionako skrešete u jednom mahu, samo ako bude postojala politička volja. A nikome realno od toga neće biti bolje. Naprotiv, ako sankcioniramo lopove u Srebrenom i Sunčanom Hvaru, drugi put će biti svi puno oprezniji i neće rasprodavati obiteljsko srebro, zbog "par milijunčića" u off shore ili austrijski džep. Pa će Srebreno dobiti hotel, a Hvar pravog partnera (ne ove turističke poluidiote koji znaju drmnuti lovu, ali nemaju pojma da Amerikanci nikada i nikome nisu spasili sezonu na Jadranu (SD prije par dana), Talijani i Nijemci možda):-(

Tko je glasao

HSP prebacuje Tonćija

HSP prebacuje Tonćija Tadića u 9. izbornu jedinicu, samo da ne talasa previše Sanaderu i ovaj se zbog stranačke stege povlači.Neće ići. Tomašićka si je zabetonirala prvu poziciju u 10., a Tadić je i prošle izbore bio kod Kalmete i Milinovića u gostima. Ove godine bi im to trebalo dati ploda u vidu još jednog izabranog zastupnika uz Tadića, a takav ishod vjerojatno ne bi puno smetao HDZ-u.

Tko je glasao

Ajde da to i stoji - zašto

Ajde da to i stoji - zašto ne otvaraju Sunčani Hvar? Pa oni sami tvrde da se nikada nisu u privatizaciji omastili? Mislim da je osječka kava skupo plaćena...

Tko je glasao

Od kad je Đapić po

Od kad je Đapić po Tuđmanovu nalogu preoteo HSP Paragi ta je stranka satelit HDZ-a i tako će ostati dok se ne vrati Paragi.
Nikad HSP neće osvojiti vlast. Jedino u koaliciji s HDZ-om.
Tomašićka je nedavno gostovala kod naših iseljenika u Švicarskoj i ponovila ono što često ovdje pišem da Mladen Bajić ima papire o 800.000 DM koje je Kutle isplatio Sanaderu. Kad su je zapitali zašto ne pravi od toga frku u Saboru rekla je da se "tu ništa ne može".

P.S. Tadić i Rožić su bili trojanski trojanski konji HDZ-a
u HSLS-u. Sjetite se plana Lisica.

HSP je za hrvatsku demokraciju veća sramota od HDZ-a.

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Obzirom da je HSLS

Obzirom da je HSLS devedesetih bio prilična i samostalna politička snaga, trojanski konji Tadić i Rožić pa i HSP su bili samo dio udruženih stalnih destruiranja HSLS-a i izravnog onemogućavanja izborom osvojenih rezultata (zagrebačka kriza), u čemu su uz sve frakcije HDZ-a (i današnji mesićevci i DC) sudjelovali i vrhovi stranaka SDP (Tomac i drugi uz znanje Račana), HNS (radi poslova, samo malo vještije od HSS-a), Tomčićeva klika u HSS-u, IDS koliko je stigao, dakle sve snage koje danas glume čuđenje nad tako ključnim nedemokratskim postupcima kao neshvaćanje da su jedini genijalni za nešto.

To je sve do jučer bazdilo od takvog silnog uvažavanja demokratskih pravila i to u Hrvatskoj u kojoj se u par birtija po Zagrebu sve to zna za jedno jutro do tančina.

Tko je glasao

Ali zar po profilu i Paraga

Ali zar po profilu i Paraga ne spada u liniju agenata provokatora - smo je pitanje kome je bio na vezi. Cjelokupan njegov opis na to upćuje?
Inače - dok sam tražio "Mi smo prvaci" naletio sam na "Zlatne godine" i sjetio se i "Priče iz Hrvatske" - zar ta dva filma nisu dobro opisali ono o čemu smo razgovarali ovih dana - o tome kako stare strukture, svim promjenama usprkos, ostaju na vlasti?

Tko je glasao

Ključni z...b je u tome,

Ključni z...b je u tome, što su svi drugi agenti profitirali,
a njega je Tuđman upropastio. Malo nelogično. Ili je logika u tome "da iznimka potvrđuje pravilo". Ima čak i takvih manijaka , poput primjerice izvjesnog T. Č. iz Osijeka, jednog od desetak potpisnika Glavaševih HDZ-ovaca koji su 1989. potpisali podršku Tuđmanu za šefa HDZ-a (faksimil objavljen u knjizi Ankice Tuđman "Moj život s Francekom), koji je nedavno u Hrvatskom listu ustvrdio da je Paraga odgovoran za smrt Ante Paradžika i Blaža Kraljevića, a koji su navodno htjeli surađivati s Šuškom, ali ih je Paraga u dogovoru s Manolićem dao srediti. I onda mene CikaVelja optužuje za konstrukcije i teorije urote koje ne piju vodu.

Neda mi se sad o ovoj temi. Drugom prigodom.

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Ili je otkazao poslušnost?

Ili je otkazao poslušnost? Ajde kad ti se bude dalo, da i tu temu malo raspravimo. BTW imaš li sliku Ivana Zvonimira Čička koji postrojava crnokošuljaše na Širokom Brijegu s početka devedesetih - e tu bi trebalo digitalizirati, da se ne prave da je nije bilo?

Tko je glasao

Ma imam to. Objavljivao i

Ma imam to. Objavljivao i Marko Barišić u Vjesniku (ili Obzoru) s konca devedesetih, ali se to onda smatralo napadom na civilno društvo (HHO). A pred koju godinu objavio i Viktor Ivančić i Feralu, pa nikom ništa. Danas se od Čička svi (izuzev Nine Pavića) ograđuju. Ali, nije to Čičak radio u dogovoru s Paragom. Mislim da tada više nije bio ni predsjednik HSS-a. Ta operacija je bila dogovorena s Marinkom Božićem i ST-om koji je, kako znamo i osnovan od UDBA-e.

P.S. Ivan Zvonimir Čičak je u kumskim vezama s Tihomirom Oreškovićem i zbog te činjenice HHO nije ništa poduzimao devedesetih u zaštiti Milana Levara, Zdenka Ropca i Zdenka Bande.

Paraga nije imao tih problema. Upravo je Paraga prvi izvijestio javnost o imenima "nestalih" gospićkih Srba tako izravno odgovorivši na laž predsjednika Vlade nacionalnog jedinstva Franje Gregorića koji je na primjedbu SAD ambasadora u Beogradu da je počinjen zločin u Gospiću, rekao da je to djelo HOS-a. Paraga nije pristao biti u Hrvatskoj ono što su Šešelj i Drašković bili u Srbiji zato su ubijeni Paradžik, Kraljević i deseci drugih njegovih suradnika.
Zato nema Parage u Haagu, a Šešelja ima. HOS-ovac Tomislav Madi, odgovoran za zločin u Cerni, u vrijeme zločina bio je podređen brigadi HV-a iz Bjelovara.

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Chichago? Da, to s

Chichago?
Da, to s "rješavanjem" pitanja HOS-a i njihovom pridavanju postrojbama HV je zanimljivo.
Direktiva, uključiti! Kako znaš i umiješ, drugačije rade štetu, idu kud hoće, kao fol pomoći, a onda isprovociraju nešto i bris, a ostali dobiju po pljuci, nije jedamput.

Uključili su se oni, da dobiju plaću, a i nešto od opreme. Zapovjedno? Slabo. Nikakva vojska. Obožavali puške pumperice, rukavice bez prstiju i ostalu ikonografiju, nepouzdano za ozbiljnije, po vlastitom napinjanju, sve specijalac do specijalca.

U fazi o kojoj govoriš, nužno zlo, zato što se moralo.

Ako uzmeš da im je Đapić bio Načelnik ratnog stožera, nije ni čudo.

Pojedinačno bilo dobrih dečkiju, ali da organizirano nešto?... katastrofa... subordinirano?...nikako

B-52

Tko je glasao

Ma da. Koliko se sjećam,

Ma da. Koliko se sjećam, Čikaga su, zajedno s nekim Merčepovcima, sredinom te 1992. pridodali tvojima na zadarsko bojište. J... ga! On je kasnije bio potpredsjednik HVIDR-e. Upravo za onog, Šuškovog režiranog prosvjeda:
Šuškovi junaci Domovinskog rata: Tomislav Madi Čikago

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Ispravak, pogrešno me

Ispravak, pogrešno me svrstavaš

...sredinom te 1992. pridodali tvojima na zadarsko bojište.

Znam na koje misliš, ali je pogrešno "tvojima". Ja nisam bio na tom dijelu.

B-52

Tko je glasao

Kad sam s "Tigrovima" išao

Kad sam s "Tigrovima" išao prema Popovu Polju, u epizodi opisanoj pod Cerovčevim postom, čuo sam taj info. Nisam ništa loše mislio, a možda i nisu bili s ttvojima. :)

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Znam da nisi. Moje područje

Znam da nisi. Moje područje je bilo puno dalje.

B-52

Tko je glasao

I taj Cicak je bio

I taj Cicak je bio predsjednik HHOa? Da covjek ne povjeruje.

BTW, jel materijal pogodan za youtube? :-)

Tko je glasao

Tesko da je Paraga bio iciji

Tesko da je Paraga bio iciji poslusnik.

Tko je glasao

Ali zar po profilu i Paraga

Ali zar po profilu i Paraga ne spada u liniju agenata provokatora - smo je pitanje kome je bio na vezi. Cjelokupan njegov opis na to upćuje?Grrrrrrr...

Tko je glasao

Ne razumijem?

Ne razumijem?

Tko je glasao

To ti je jedna od puno jako

To ti je jedna od puno jako uhodanih ali i upitnih tema, koje nisu ni blizu rješene. HSP s predsjednikom Paragom je bio dio pobjedničke grupacije (HDZ, HSS Čičak, HSP) nakon izbora 1990.g. i time parlamentarna stranka, uključujući zastupnika Paragu. U vrijeme prvih gužvi je ubijen po nerazrješenim okolnostima potpredsjednik stranke Paradžik, koji je bio blizak sa predsjednikom Paragom i raznim političkim osobama (Budišin kum itd.). Slijedili su još razni drugi obračuni i razne političke i medijske igre, kao dio više raznovrsnih ratnih i političkih frontova.

Osim puno i previše toga o čemu akteri šute pa se ne zna dobro, tu je i jako puno paradoksa. Jedan od njih jest da su Paraga i njegovi bliski suradnici sustavno prikazivani kao ključno ustaško jezgro i agenti raznih nedefiniranih sila, što je u bitnoj mjeri još upitno. Tako su npr. prikazivani i Ivan Cerovac, pokojni Cesar i razni. U isto vrijeme na sceni su kod svih opcija oni za koje je poznato i jasno da su u određenim razdobljima bili i sudjelovali u ekstremističkim praksama svih vrsta te da su bili u nekoj vezi sa agenturama svih vrsta. To je poznatije za sadašnji sastav HSP-a i razno iz razdoblja HDZ-a a manje je poznato za drugo.

Npr. da je to u intelektualnim i akademskim vodama dominantna geneza i razvoj a u medijskim skoro pa isključivo jedini oblik. Obzirom da je to bilo blisko Krleži, onda ne treba čuditi da su razni korifeji, koji i sada djele najfinije humanističke lekcije, u najmanju ruku bili izvozani i umočeni u prilično blamirajuće situacije a ne tako rijetko kreatori i akteri.
Npr. da su svuda oko velikog novca povezane strukture bivše SFRJ i kasnijih razdoblja (pa su i svi tzv. hercegovački biznismeni s tim u vezi, pa i jako puno njih iz Mesićevih i Bandićevih krugova, pa je i jedan Mato Arlović s tim u nekim vezama, pa su i razne Linićeve i Čačićeve niti takav kontinuitet i tko sve ne).
Ta smetlišta su, kao i razna druga prepunjena i nesanirana ili nedovoljno sanirana. To je nešto što će se dugo i pomalo rješavati, prevelik je to posao i ulaganje za jedno razdoblje.

Tko je glasao

Gore sam ti trebao boldati

Gore sam ti trebao boldati samo da... Sunčani Hvar je Tadić otvarao, a u sezoni bi to valjda po njima bilo "protivu nacionalnim interesima". :-)

Tko je glasao

Svaka cast na postu. BTW,

Svaka cast na postu.

BTW, po pitanju Ozboltice, ona ima losu karmu po pitanju HDZa u njoj je kljucna podrska ostatka ekipe da bi poprimila politicku relevantnost. A niti u jednom trenutku Ozboltica nije dobila podrsku niti od SDPa niti od HNSa, niti o HSPa. Koja je poruka nama biracima, nama koji smo malo bolje upoznati u aferu Suncani Hvar?

Vrlo jednostavna. Svi su isti. I tu nema mjesta za spocitavanje javnosti, vec prije svega politicarima koji zdusno propustaju svaku priliku koja bi mogla ukazati na drugacije.

Tko je glasao

Sada si jasniji.I

Sada si jasniji.I razumijem.
Ali, i Srebreno i mirovine JESU moji osobni prijedlozi koje sam dao ili pokrenuo u osobno ime. Srebereno kao građanin, mirovine kao zastupnik. Priznajem , ni za jednu ni za drugo se nisam s nikim u stranci konzultirao niti pak sam očekivao da se stranka o tome javno izjašnjava.

Tko je glasao

OK. Ali sto to onda znaci?

OK. Ali sto to onda znaci? Da te HNS ne podrzava? Mogu primjetiti i to da na www.hns.hr ne mozemo naci niti jednu tvoju izjavu, a umjesto toga imamo frazerske traktate Cacica.

Pobogu, sta si ti nezavisni zastupnik? Istina, kuzim da nije lako kao nezavisni doci na poziciju na kojoj si sada, ali opet, HNS se krov ignoriranje tvojih inicijativa malo zesce sramoti.

Cemu tako nesto? I sta uopce ostali clanovi HNSa misle o tvojim inijativama?

Tko je glasao

jasno je ko dan..Lesar

jasno je ko dan..Lesar jedini radi u toj stranci sustavno svaki dan a ostali čekaju da se nešto dogodi

Tko je glasao

Možda HNS opipava teren

Možda HNS opipava teren među demokratski naprednijom populacijom (ili kako već kolega ovdje napisa, ne mogu pronaći) ne bi li doznao ima li smisla depersonalizirati kampanju?

Tko je glasao

Igore, da se razumijemo. Ne

Igore, da se razumijemo. Ne napadam tvoga oca, vec prozivam one koji bi mu morali drzati zaledje bez ikakve dvojbe.

Tko je glasao

Razumijemo se mi, budi bez

Razumijemo se mi, budi bez brige. Ali od kuda toliko poziva na hijerarhiju i stegu? Nisi ti jedini koji se poziva na to.. A meni je smiješno gledati pojedince kako sve u šesnaest nešto lamentiraju oko SDP-a (ili drugih stranaka) i sve lijepo krasno, a em su anonimni em više štete rade SDP-u nego koristi.. Pa ako već upućuješ Lesara na hijerarhiju i stegu, što ćeš sa ovima..? Meni je Lesarova uloga u HNSu primjer jedne nove političke prakse. Sviđa mi se što se u HNSu ljudi ne drže za muda kao primjerice u SDPu i HDZu. Neka svatko radi po svojoj savijesti i pameti, sve dok je na strani razuma, logike i napretka u redu je. Na kraju krajeva, Lesar je je-di-ni i prvi predlagao neposredne izbore još prije nekoliko godina kada je predložiti nešto takvo bilo čak i opasno. Zašto neposredni? Pa upravo zbog te odgovornosti koje političke (društvene) funkcije nose. Iskreno, volio bih Lesara vidjeti na čelu HNS-a, sa dobrim timom.. I, usput, ne brigaj ti za mene ili mog oca, mi smo ti taman u onim odnosima da smo ponosni jedan na drugog. A svatko od nas dvojice svoju čast može braniti sam. Svatko od nas nosi svoju pamet u glavi, svatko od nas ima svoje puteve. I metode. I akcije. i...

Tko je glasao

Izgleda ipak da se ne

Izgleda ipak da se ne razumijemo.

Naime, ne pozivam se niti na stegu, niti na hijerarhiju, vec na ono za sto politicke organizacije i sluze (nije to samo borba na listi), a to je PODRSKA kod zalaganja za stvari koje su u skladu sa politickom organizacijom.

Toga naime sasvim izgledno nema niti u SDPu, niti u HNSu, osim ako se ne radi o financijskim interesima (primjer Mamicevi neboderi, Ferencak i slicno), kada cijelo stranacko vodstvo promptno reagira na "objede", te pokaze neobicnu volju pr zastiti onoga sto se ne bi smjelo stititi.

BTW, dokle god ljudi glasaju za tri slova, nuzno je da ta tri slova ne budu shizofrena karaktera.

Tko je glasao

Sviđa mi se što se u HNSu

Sviđa mi se što se u HNSu ljudi ne drže za muda kao primjerice u SDPu i HDZu.

Super mi je kako neki pojednici na osnovu jeftine PR kampanje zaključe da u nekoj stranici vlada totalna sloboda, da su svi svoje vođe, pojedinci smišljaju svaki svoju strategiju, nema stranačke stege....
Kakva magla i mulj (jedna od takvih magli o unustranačkoj slobodi je bila dio orgija koalicije - da će svatko u saboru glasati svojom voljom, na kraju je naravno bilo istina koliko i bicikli na poslu..)

U HNS-u i IDSu vlada veća diktatura neko u bilo kojoj drugoj stranci. Niti p****ti ne mogu bez da pitaju Vesnu ili Jakovčića... Sjeti se samo liberala i njihovih unutarnjih sukoba, što je sve isplivalo na vidjelo. Pa onda HSS i rušenje Tomčića...

--
www.youtube.com/user/bijesdrugi

Preporučam i
www.youtube.com/HDZzna
www.youtube.com/HDZpokrenim

Tko je glasao

"Lesara za

"Lesara za premijera!"

Skinite Čačića i ispočetka.

B-52

Tko je glasao

SM, ne zaj.......!

SM, ne zaj.......!

Tko je glasao

Lesar bi iza sebe trebao

Lesar bi iza sebe trebao imati puno vise od ilesara i galeta, da bi i pomislio pucati tako visoko.

Tko je glasao

Za internet je lako, malo

Za internet je lako, malo više nickova i privid je tu.
Za izbore je ipak potrebno više.

Analogno tome, ja stalno ukazujem na isto u slučaju HNS-a.

B-52

Tko je glasao

Nisu ilesar i gale nickovi,

Nisu ilesar i gale nickovi, vec stvarne osobe od krvi i mesa. Cisto da se razumijemo ;-)

Tko je glasao

Naravno da nisu. A jesi li

Naravno da nisu.

A jesi li ti siguran da iza svakog nicka postoji različita osoba od krvi i mesa? Da neki ne guslaju s više toga, da stvore privid podrške? Ili da više njih gusla pod jedan, to su ovi što rade smjenski?

I to je mogućnost koju daje internet. Vidjelo se više puta.
Čisto da se razumijemo. :)

B-52

Tko je glasao

Upravo zato bi mi bilo drago

Upravo zato bi mi bilo drago kada bi iza SM stajala osoba sa imenom i prezimenom, kao sto je to slucaj sa prethodna dva nicka ;-)

Tko je glasao

Stoji samo jedna osoba. Od

Stoji samo jedna osoba. Od krvi i mesa. I to mi je jedini nick. Nema prevare. Ima koji znaju.

B-52

Tko je glasao

To svi kazu. Ja i mojih 50

To svi kazu. Ja i mojih 50 nickova :-P

Tko je glasao

A kako znaš da ih lesari

A kako znaš da ih lesari nemaju više?

B-52

Tko je glasao

Ma šta, pola nickova ovdje

Ma šta, pola nickova ovdje je mojih. Ma šta pola, tri četvrtine. Evo, sad idem još pootvarati.

Tko je glasao

SM , sve što pišem

SM , sve što pišem objavljujem samo pod jednim , parvim imenom.I ne koristim se ni tuđim imenima ni nickovima.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci