Tagovi

Politički marketing i manipulacija!

Jel moguće da nemilosrdne i totalno neprihvatljive izjave Milorada Dodika u Zagrebu nije ništa drugo nego podmukli politički marketing trik ili manipulacijski igrokaz, možda čak dogovoren i isplaniran u zajedničkoj režiji Dodika i Sanadera?

Zašto?

Ovaj cijeli 'show' je Premijeru RH, Ivi Sanaderu bila odlična pa čak možda jedinstvena prilika da se napokon pojavi kao veliki pozitivac i borac za Hrvate i našu čast..... i to u medijima RH.
Ive Sanadera nema nigdje već duže vrijeme a pogotovo od nedavnih poskupljenja osnovnih potreba npr. gorivo i slično, mi ljudi bi se izrazili po staroj narodnoj izreci 'Kao da je u crnu zemlju propao' !
Što je sasvim razumljivo, ako pratimo sustav marketinga HDZove vlade vidimo kako premijer prenosi samo one vijesti ili izjave koje idu njemu u prilog, što je vrlo pametan način izgradnje jedne političke 'ličnosti'.
Kada uzmemo u obzir da u skladu sa ovom uhodanom praksom Ive Sanadera nema već mjesecima i da naravno on kao 'premijer' ne može i ne smije izlaziti u javnost po pitanju negativnih tema poput ZERP, cijene goriva, kruha, komunalija itd itd itd... a to traje već duže vrijeme........ i onda dođe na scenu M. Dodik kao naručen!!!!! koji blebeta o srpskoj nevinost u prošlom ratu, te kako su srbi žrtve, te da je hrvatska stvorena na genocid itd itd itd.

Tada stupa na scenu naš i vaš premijer .....Ivo Sanader..... kao veliki Hrvat i domoljub.... pravednik koji se bori za naše nacionalne interese.... i vrlo mudro vadi teme poput politike velikog srpstva i Slobodana Miloševića.... a naše rane su još uvijek otvorene, sinove i kčerke roditelji nisu i neće nikada zaboraviti.... a to naš premijer dobro zna.... i čini mi se da zna iskoristiti te rane..... jer umjesto da ostane na ovoj temi.... ono između spominje i poskupljenje i kako ta ista vlast koju on zastupa sa ovim današnjim igrokazom..... se trudi riješiti poskupljenje životnih namirnica. Naravno kraj cijelog nastupa se vrti oko Dodika i to kako smo mi žrtve a ne srbi... i naravno narod se uzruje i prihvati sve rečeno u paketu...... 'Bravo Ivo!!!'

Ali zašto bi Dodik pristao na takav dogovor?
Evo samo nekoliko razloga:

a) Dodik usigurava svoj položaj u RS-u.
b) Učvršćuje svoje biračko tijelo i opravdava njihovo povjerenje (i glas).
c) Te dobiva članstvo i glasačko tijelo karadžićevog sds-a
i naravno....
d) Stanari RSa zaboravljaju na malverzacije i njegov financijski inžinjering koje već traju godinama!!!!

Ako analiziramo ovakvu jednu moguću kombinaciju malo dublje vidimo jednu vrlo pametnu taktiku.... politički marketing i manipulacija masa..... možemo jedino zaključiti kako je vrijedna velikog aplauza.....ako se gleda od strane struke.

Što je meni strašno u svemu ovome je to da postoji velika mogućnost kako je ovakav scenarij više nego moguć..... i da sam već ćuo slične priće i u prošlosti u sličnim teškim situacijama kada je Premijeru i tada trebalo malo zraka..... a NAROD ..... ne poduzima ništa....čak vjeruje u sve što gleda na televiziji..... a TV kuće su financirane od strane koga?.... Zna se!!!!!

Di su ta povjeenstva za etiku?
Di je USKOK?
Di je Predsjednik RH?
Di su nam Savorski zastupnici? (koji zastupaju NAROD?)

Kako to da niti jedna institucija nije poduzela ništa a postoji osnovana sumnja za političku korupciju?
Naravno nemožemo dokazati za sada da je stvarno tako bilo...... za 50 godina će se arhive možda dati na uvid a možda i ne.... još nismo ništa dobili iz Beograda po pitanju NDH ili SRH.... pa zašto bi Narod dobio išta od naših!!!!! tko živ tko mrtav ... sve će se jednog dana saznati....

Dobro ...... sada je opet moderno se vaditi na onu staru izreku.....'imamo Hrvatsku'..... zato šutite i trpite sve moguće malverzacije, laži, prevare......i poskupljenja......
PS.... nemojte se bojati..... kada uđemo u EU sve će se samo od sebe popraviti, ispraviti i život će biti sjajan i bajan..... samo se ja kao i večina moji poznanika pita 'KOME.... ĆE BITI BOLJE?' ako se ovako nastavi onda je odgovor 100% sigurno: 'Nama Hrvatima NE....nema šanse da bude bolje!!!!!!'

Sve u svemu moram osobno priznati da ako je ovo stvarno bilo i malo u dogovoru..... da je to vrhunski marketing i vrunska manipulacija.... ako nije onda je stvarno kašika pala u med oba dvojici..... i trebaju jednom drugom platiti porciju janjetine u Jablanici..... kada naš premijer bude jednom išao novom auto-cestom 'C5' do Dubrovnika!
A dodik će imati posao da pošteno odradi dionicu '4C' kroz RS u suradnji sa našima!

Jakob Matovinović - Jakša
volim svoje i poštujem tuđe.

Komentari

kada uđemo u EU sve će se

kada uđemo u EU sve će se samo od sebe popraviti, ispraviti i život će biti sjajan i bajan..... samo se ja kao i večina moji poznanika pita 'KOME.... ĆE BITI BOLJE?' ako se ovako nastavi onda je odgovor 100% sigurno: 'Nama Hrvatima NE....nema šanse da bude bolje!!!!!

Da, ući ćemo u EU zapakirani u prekrasan celofan oslikat cvjetićima, a ispod njega hrpa problema koji ako se nastave gomilati mogu izazvati urušavanje jer njihova prevelika gravitacija će i ono malo dobroga što bude povući u ponor...

Tko je glasao

I dok drugi natezu svoje

I dok drugi natezu svoje kvote do kraja, mi se odricemo onoga sto nam po svakom pravu pripada. Pod tim uvjetima bilo koja integracija je stetna.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Preinertan smo narod da bilo

Preinertan smo narod da bilo što napravimo po pitanju sačuvanja Hrvatskog teritorija, Hrvatske baštine i svega što se tiće hrvatstva.....Rasprodaja je otvorena i samo je pitanje vremena kad čemo postati jeftina radna snaga, stranim kupcima, u vlastitoj zemlji.....

Tko je glasao

Kod nas nema konkurencije

Kod nas nema konkurencije odnosno sva se sredstva prvotno fokusiraju na eliminiranje konkurencije.
MOzda je najbolji dokaz za to sto Peratović nema posao.Zamislite da se pojavi lik kao Peratovic u Englesokj....o da definitivno bi bio milijunas :) no eto Peratovicu zivis u RH i zena ti placa zivot.
Medijski prostor je najbitniji on kreira misljenje/odluku/ponasanje... mase.Kod nas su svi mediji pod kontolom istih.
Dakle, ako postoji bilo kakva altenativa (HSM,ZELENI,BLOGERI....) koja istinski zeli promjene tj.micanje postojecih mora imati svoju jaku medijsku infrasrukturu(web,novine,radio.....)
Alternativa nece uspjeti sama od sebe.Sitnozubati hrvatski narod je kroz povijest rijesavao i jace mudonje(Turke,Mlečane,Ugare...) od ovih lopova.
Ako treba otvoriti i goli otok ako treba nikada uci u EU.Kao i nasi preci prije, sada je na nama je odluka
Odugovlačenjem problema svako jutro kad se pogledate u ogledalo mozete si reci: Dobro jutro pickice

Tko je glasao

100% si u pravu.... bez

100% si u pravu.... bez rada, truda i malo muke nema i neće biti ništa bolje u RH....

Jakša

Obrisan

Tko je glasao

A pameti ?????????

A pameti ?????????

Tko je glasao

Pameti ima dosta, samo ju mi

Pameti ima dosta, samo ju mi ne upotrebljavamo za dobrobit društva.

Tko je glasao

Ima dosta i gluposti. Pa ako

Ima dosta i gluposti. Pa ako kojim slujcajem udruzis glupost sa stvarima koje je Mr. Jacks spomenuo, neces daleko dogurati. Zato je pamet neizostavan faktor jednadzbe uspjeha.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Gale, S pametovanjem smo mi

Gale,

S pametovanjem smo mi tu gdje jesmo.

Bez onog kaj je Mr. Jacks spomenul, ni naj veča pamet ne vrjedi niš

Tko je glasao

Skvkiki, mozes radit ko

Skvkiki, mozes radit ko konj, ali ako nisi ubacio zrno pameti u pricu, neces daleko dogurat. To je ono sto pokusavam reci. Naravno, bez rada pamet nista ne vrijedi, tu si u pravu.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Neki kažu da pamet je

Neki kažu da pamet je sporedna stvar.... u određenim situacijama...

već ide pouka ovak:

bolje se roditi bez nekih stvari :) nego da se rodiš bez sreće.....

jer ako imaš sreće onda će ti narast ono što fali....:)

ali upravu ste svi.... pamet je bitna stvar.... samo što pohlepnost i manjak morala zamjenjuju zdravu pamet ili ju okrenu u kontraproduktivan smjer kada se tzv. političari dokopaju cipela.... zaborave na svoje opanke i postanu velegospoda.... politika u RH za puno njih je isključivo izvor financija a kada jednom osjete tu 'paru' onda im ta 'para' ostane zamjena/alternativa sreći..... i svi oko njih su možda nesretni ali to oni nevide zato što su otišli u drugi svijet..... to jest svijet seljačina koji misle da su pokupili svu pamet svijeta!!!!!!

A priznam da nisu svi isti, i ispričavam se svim dobrim ljudima koji su po nekoj definiciji političari ako misle da je ovaj tekst previše subjektivan prema političarima u RH.... naravno da skidam kapu onim normalnim ljudima koji su ušli u politiku nakon što su stekli sve što su ciljali (matrijalno) prije nego što su ušli u politiku..... svaka čast svim takvima.... bez obzira što mi samo triba jedna ruka da ih prebrojim! (A palac sam beziciro za sebe).

Jakob Matovinović - Jakša
udri jače manijaće :)

Obrisan

Tko je glasao

Politički marketing i

Politički marketing i manipulacija na relaciji RS i sve ostalo, pa i RH, uopće nisu nužni kao nešto oko čega se treba mučiti, jer je obrnuto - same pozicije i poslovanja pružaju izobilje mogućnosti za sve vrste balkanskih i svjetskih poslovanja do te mjere da je nešto bombica političke manipulacije uspust i u trku više nego dovoljno za pratiti tu zbilja svjetsku razinu.

Nešto takvo, što kao "problem" pruža takve mogućnosti, djelom kao ex SFRJ, većini snaga i nehotice biva dragocijena točka za njihove pozicije i poslovanja. Sve oko ex SFRJ a BiH naročito, je zlatni rudnik takvih mogućnosti - od zadnjeg jada i bijede negdje u svijetu do kvazi najsofisticiranijih EU poslovanja to koriste na isti način, da ne bi tako, ili kao svjesni svjetski angažman, ili kao jako dobru priliku za kakvo forsanje i zaradu.

Na tome se testiraju i pitanja raznih pitanja po BiH i ex SFRJ. Npr. veliko pitanje je šta tu igra ništa, za razliku od beskrajne prakse nešto koja ne uspjeva više održavati ni samu sebe. Skoro kao dvojba Mahatme Ghandija pred ključni potez - sam je vidio da naznake pravog svjetla na kraju tunela nema a i osobno se je odvojio od svega i u ništa, jedino je iskusna imperija u Londonu znala šta hoće i bila spremna, izvršiti primopredaju njemu osobno.

Eventualni Mahatma ovdje zna da je i to teklo neopisivo, da je ovdje to još manje smisleno te ono ključno, da je izvrnuto i da se igra na iscrpljenje, koje je blizu - sinteza čini da se ujedinjeni dugi napadi svjetskih i lokalnih (maoističkih) snaga na sve točke vraća na sve te snage, pri čemu davno odbačena materija oživljava i također igra igru a iskusni minimalizam također, jer ga sama igra sili i na kreaciju igre (kao Prosinečki nekad, obzirom da lopta često dolazi na njega jer drugdje teško nalazi pu, mora nešto vrtiti i to je počelo diktirati igru).

Tko je glasao

iskreno, meni je ta teorija

iskreno, meni je ta teorija malo nategnuta, ali mozda sam ja samo naivan.
no ako vec prikupljas razloge za takvo ponasanje...

Ali zašto bi Dodik pristao na takav dogovor?
Evo samo nekoliko razloga:
a) Dodik usigurava svoj položaj u RS-u.
b) Učvršćuje svoje biračko tijelo i opravdava njihovo povjerenje (i glas).
c) Te dobiva članstvo i glasačko tijelo karadžićevog sds-a
i naravno....
d) Stanari RSa zaboravljaju na malverzacije i njegov financijski inžinjering koje već traju godinama!!!!

e) evo ti jos jedan


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Bravo..... to nije nitko

Bravo..... to nije nitko niti spomenuo, od kako ne pratimo politiku BiH svaki dan...

kako ono kažu.... ruka...ruku... mije .... ili tako nešto.

Hmmmmm!

Jakša

Obrisan

Tko je glasao

Sve je to s ciljem obnove

Sve je to s ciljem obnove nove jugoslavije ili 'zapadnoga balkana', procesa koji je započela koalicijska vlada 2000. u suradnji s Mesićem, a nastavila Sanaderova 2003 u suradnji s, vidi vraga, opet Mesićem. Začin su davali braća Srbi potrebni za većinu. Samo što im je trebalo nekoliko 'sitnih' ustupaka napraviti: opća amnestija, obnova svih kuća (s čijim novcem, pitam se?), povratak svih izbjeglih, plaćanje svih zaostataka u mirovinama i plaćama, procesuirati ili izručiti Haagu gotovo sve hrvatske generale itd.

Ive Sanadera nema nigdje već duže vrijeme a pogotovo od nedavnih poskupljenja osnovnih potreba npr. gorivo i slično, mi ljudi bi se izrazili po staroj narodnoj izreci 'Kao da je u crnu zemlju propao' !

Nemoj tako! Nije je li čovjek osnovao povjerenstvo za praćenje rasta cijena?
Usput, sastaju se jednom u tromjesečju, a u međuvremenu cijene...? Odoše tako visoko da ih ne možemo pogledom pratiti. I kada se sastanu donesu zaključak kako će oni reagirati (samo što ne kažu moliti) prema proizvođačima, trgovcima da snize cijene ili marže. I to čine u liberaliziranoj tržišnoj ekonomiji.
Zar ima, doista, ljudi koji 'puše' te fore?

Di su ta povjeenstva za etiku?
Di je USKOK?
Di je Predsjednik RH?
Di su nam Savorski zastupnici? (koji zastupaju NAROD?)

Ha- ha... dobar vic!
Jesi čuo za onu 'ruka ruku mije'?

PS.... nemojte se bojati..... kada uđemo u EU sve će se samo od sebe popraviti, ispraviti i život će biti sjajan i bajan....

Nada umira posljednja!

cogito ergo sum

Tko je glasao

zašto ti kopiraš tuđe

zašto ti kopiraš tuđe tekstove jeli aaa

Tko je glasao

aaaa... ne čujem

aaaa... ne čujem dobro!
Čije tekstove, maaaaajke ti?
Iz kojega si ti salaša došao?

cogito ergo sum

Tko je glasao

Mi u selima nismo dovoljno

Mi u selima nismo dovoljno pametni da nesto sami zakljucimo.... na sam dan kada je Dodik došao na zbor SNVa društvo je zaključilo kako ovo smrdi na dogovor..... i zajedno smo gledali na TVu i Sanadera i ono malo o SNVu.... čak mi je jedna poznanica koja je bila tamo rekla kako je večina nazočni bili zgroženi i kako je jedna skupina budala pljeskala i podržavala takve ispade...

Kako je ovo nevjerojatno kako je Sanader odmah iskoristio ovu priliku za svoju promidžbu!!!!!

A naravno ako to ljudi sa sela govore onda je to seljačka priča a kada građanim to kaže onda je to otkriće nove engleske.... ili amerike....ili prvi korak na mjesec itd itd itd.... a zašto onda ne kaže kako je Gospodin Tolić napisao isto nešto vrlo slično (malo je okoišao je i zamotao u celofan...) na stanici za koju on piše. (JH mi je danas ukazao na tu činjenicu da nisam jedini koji takvo što misli....) neki prije neki kasnije... big deal!

Jakša

Obrisan

Tko je glasao

Neznam Nadu.... zaboravio

Neznam Nadu.... zaboravio sam nju i skoro sve o njoj...

ali pamptim da su mi nešto govorili o njoj kako je Nada..... k*#"$
ma čak i u to više ne vjerujem......!

Možda imamo neku Nadu u vlastima RH? a možda ima i previše poput nje pa se ne mora naša Nada niti pojaviti tamo!

Sve u svemu ..... nema Nade!

Jakša

Obrisan

Tko je glasao

Kontrola medija stalno ili u

Kontrola medija stalno ili u velikoj mjeri producira ovakvo stanje...šteta što se blogovi sa pollitika.com ne tiskaju ili prenose na radiju.
Građani imaju pravo na kritično mišljenje ......ako se zeli stvarno promijeniti stanje i duh građana.

Tko je glasao

Sloboda..... sanjamo o

Sloboda..... sanjamo o slobodi!

Sloboda u pravom smislu!!!!!!! Da nam je to doživiti!

Doći će i taj dan .....kad.... tad! a kao što kaže kolega ragusa..... AKO .....Narod to bude htio!

Jakša

Obrisan

Tko je glasao

... ako je ovo stvarno bilo

... ako je ovo stvarno bilo i malo u dogovoru..... da je to vrhunski marketing i vrhunska manipulacija.... ako nije onda je stvarno kašika pala u med oba dvojici..... i trebaju jednom drugom platiti porciju janjetine u Jablanici.....

Za prvi dio sigurno ostaje jedan veliki AKO, a za janjetinu ne sumnjaj.
I neće je oni platiti jedan drugome, to je naša (porezna) obveza.

P.S.:
Znaš li onu reklamu: Nije garaža nego agencija?
Tako bi i ovdje trebalo: Nije kašika nego žlica.
Bar kad je riječ o Sanaderovu priboru za jelo.
Bar ako nije aktualno ono jedan veliki AKO.

ragusa

Tko je glasao

Kako god bilo da bilo....

Kako god bilo da bilo.... dal namjerno ili se tako trefilo...... ali obadvojica su debelo profitirali......

Što bi rekli neki 'Vukovi siti a sve ovce na broju'

A za novce ne pitaj!

Jakša

Obrisan

Tko je glasao

bojim se da dodiku ni ne

bojim se da dodiku ni ne treba poticaj da bi govorio takve stvari. sjetimo se samo njegovog nastupa u nedjeljom u 2. takav primitivizam i budalaština se rijetko viđaju.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao
Tko je glasao

Priće kruže okolo

Priće kruže okolo naokolo.... ja i kolega smo razgovarali o tome neki dan....

Koliko vidim kolega na onon forumu je otišao jedan korak dalje i dodao 'tajni izvor'....

Sve u svemu ovo je samo jedna od mogućnosti... koliko istine....koliko laži.... 'budemo vidjeli ne'....

Jakša

Obrisan

Tko je glasao

Problem je što se ovakav

Problem je što se ovakav tekst kao tvoj post nikada neće objaviti u npr. Jutarnjem.

Tko je glasao

Da ga nema, trebalo bi ga

Da ga nema, trebalo bi ga izmisliti.

Tko je glasao
Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci