Tagovi

Politički konsenzus

Proteklih tjedana se mamlaz koji piše pod ovim nickom usudio prognozirati kako će građanski Mamić kupiti utakmicu, a ono sebi oslobodio prostor za posipanje pepelom.

Scena prva: Guinnessov doživljaj na Lijepu našu, a Stipe ih nadjačao!

Pobijedio nogomet, koliko god to zvučalo smiješno laicima nogometa u Hrvata (onih 2,43%, manje neg' Srba) koji ne žeku nogomet i koji su gledali dvocifrenom minutažom ultra dosadno naganjanje lopte. Štimac je odigrao utakmicu koja se od njega očekivala, svaka čast na glumljenju Trenera svih trenera. ta priča, da ti s Hrvatima možeš samo sa stavom i iskustvom iz niželigaške Švicarske, pokazuje se ispravnom. Školski, čestitke Štimcu i stožeru, nije bilo Mamića niti u mrvicama. Loši smo i dokazujemo to iz utakmice u utakmicu, ali ovaj put je, za razliku od svih utakmica nakon druge Turske, trener dobio vrlo visoku ocjenu. Omogućili su mu to njegove postavke na terenu i neprocjenjivi Modrić uz novog Šukera Mandžukića.

Scena druga: sve ti se u životu poklopi u jedan trenutak, karijera, narav i okolnosti, Šimunić je na Marakani zaslužio muk, samo da je zdravlja i sreće da nas vodi i na Marakani.

Vratimo se na početak, uvodu u tekmu. Mi uđosmo. Oni čekahu. Mi Hrvati, oni Srbi. Mi latinica, oni ćirilica. Umjetna je to trenutna tvorevina da bi se odmaklo od tekućih kaotičnih problema koje CK SKH ima na unutarnjem i vanjskom planu, naši sugrađani srpske nacionalnosti su kao i uvijek najdraža zvečka kad se bebe zaigraju.

Rekoše odgovorni za nastajanje lex Perković kako je sudbonosno uvesti ćirilićno pismo u Vukovar. Rekoše to isti, a pridružiše im se u antimotivu isti. Stvorimo masu vage barem približne lex Perkoviću, upućene budućem EU partneru. Lex Perković je priča prošlosti, raspravljajmo o tekućem i bitnom, kako od Srba ušićariti više nego Slovenci od nas? Druga je strana priče nemogućnost povezivanja parcijalnog interesa CK SKH kao ekonomskog gospodara s građanskim i nacionalnim interesima.

Doba je nazad. Ne nazad u mračne devedesete, nego u onu mračnjavu kad si se zavjeke oslobodio pravnih ratnih dvedesetih, a ostalo ti za neriješeno ono zlokobno ranije i uvodno. Još smo im ovaj put dali odriješene ruke (mi, ne EU, njima smo dali desetomjesečni embargo, ovo su interne stvari).

Nego, konsenzus... CK SKH traži partizane i ustaše otkad ih je u demokraciji, vječni je to rebalans ničega koji rezultira karijesom kod zubatih. Sinoć je delegacija CK SKH i HNS-a očekivala i dobila konsenzus u stavovima koje dijeli s budućim EU partnerom, a koje je začela prije koji dan u Vukovaru. Poruke su jasne i razumne.

Da li CK SKH i HNS kao krovne organizacije svega što nam je bitno mogu donijeti preokret u oživljavanju regije kojoj teže manje više samo oni? Da li imaju moć osokoliti hrvatskog navijača na primjenu europskih vrijednosti za razliku od prastarih slogana istočnih susjeda? Da li imaju moć napraviti pandan njihovom ubijanju ustaša tako da Srbina iz "Ubij, ubij" pretvore u Četnika?

Komentari

@kradem je zaboravio...

SVE i SVE što postoji JEST - rezultat sistema, sistemski rezultat,

primjerice i konkretno
Milanovićevi ministri izvan sistemski hoće imati hrvatski lex,
Milanovićevi ministri brzo su sistemski onemogućeni imati hrvatski lex,

vrijedno je opaziti i razumjeti...
Milanovićevi ministri MORAJU izvršiti €Uropske unije sistemski uhidbeni nalog,

dakle,
SVE i SVE što postoji MORA biti rezultat sistema, sistemski rezultat,

@kradem je u dnevniku brojio i nabrojio rezultate BEZ spajanja sa sistemom koji proizvodi imenovane rezultate od nogoMeta i glavoMeta pa do političarskih lopovluka tuđih prihoda, imovine i ljudskih prava,

vrijedno je opaziti i razumjeti...
a... lopovluk tuđih prihoda, imovine, ljudskih prava
b... MORA postojati
c... SVE do nestanka sistema koji proizvodi lopovluk tuđih prihoda, imovine, ljudskih prava,

povezati i spojiti (krvavi i lopovski) rezultat i sistem koji proizvodi (krvavi i lopovski) rezultat JEST - akcija koja razOtkriva sistem i njegovu Ahilovu petu za gađanje u ciljani pogodak „u sridu“ Ahilove pete,

@kradem ima priliku da po lopovskom iskustvu izvrsno razOtkriva označeni sistem i njegovu Ahilovu petu za svoje i naše gađanje u ciljani pogodak „u sridu“,Ahilove pete,

adfilantrop

Tko je glasao

oNemogućen jest tvoj upliv u

oNemogućen jest tvoj upliv u sustav, konkretan i obuhvatljiv, na tragu Pijan Plota Josipa: u Republici Hrvatskoj zakon jeste da nije oNemogućeno.

Moj lopovLook je u nastavku, a lopovLook CK SKH se ogleda u pet najbogatijih hrvata koji carstvo zasnivaju na državnim poticajima, te na miljarDAma eura koje EU sustavno pomaže utajivati skupa s CK SKH.

Tvoj nick odražava težnju, imaj u vidu da moj nick odražava mene.

Da bi otvorio neki posao trebaš imati posla za par radnika i sebe, te promet dovoljan za isplatu plaća istima. Zamisli nekakvih 3000 novčanih jedinica maržiranog udjela dnevno, i kad sve podijeliš to bude to. Ako npr. račun za najam poslovnog prostora glasi na 800€, kako stvaraš razliku od 1600€ koliki je ostatak najma u kešu?

Radiš uslugu vrijednosti 1000 novčanih jedinica + PDV. Kad nazoveš nadležno ministarstvo i pitaš na koji način se treba boriti protiv izvođača radova na crno koji naplaćuju 500 kn bez ikakvih poreza, dobijaš odgovor kako postoje trenuci kad je izvođenje radova bez izdavanja računa sredstvo opstanka.

Skačeš od uloge do uloge i tražiš sebe izvan ičega, ali ne možeš se naći nigdje u piramidi pošto na svakoj stepenici primjećuješ i sudjeluješ u sivoj ekonomiji, direktno ili za šefove.

Tako da je Krunoslav Radem preko nicka odlučio biti dio neke virtuelne zajednice koja i jest i nije CK SKH.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci