Tagovi

Politički humor i satira 3.

PRILOZI ZA HRVATSKI NACIONALNI PROGRAM (R)
Dobro jutro, Hrvatska!
Crne prognoze o daljem trendu pada stope natalitata ispod stope mortaliteta zabrinjavaju i dežurne optimiste ostavivši ih zbunjenim pred podatkom kako će za 3 desetljeća biti milijun Hrvata manje nego danas! Dodam li tomu da sam jutros ustao na “lijevu nogu”, petak je, pa još trinaesti u mjesecu, ukradeni saborski laptop s Interneta “fasovao” virus, struje ima pa nema, kad nema struje nema ni vode, kupujem dvopek jer nema kruha u našoj trgovini, rasprodata “Slobodna Dalmacija”, slomila se drška motike, grablje sam nekomu posudio i taj ih nije vratio, sve pizdarija do pizdarije.
Netko zlonamjeran može zapitati kakove veze imaju grablje i motika s Hrvatskim nacionalnim programom?
Nikakve. To je samo ozračje u kojem pokušavam razdvojiti bitno i nebitno, pokušavajuci se baviti državnom temom broj jedan, prepustivši ženu da dalje kuka nad držalicom motike koju neradnik (ja) odmah slomi kako ne bi morao raditi. Sad sam joj ja kriv i što sam joj rekao kako mediji prenose vijest o Karadžićevom moždanom udaru, kao, primijetilo se i 91. da je udaren u glavu. I dalje drobi nad motikom slomljene drške.
Još od vremena Domovinskog rata i svjetskog priznanja RH osjećam nedostatak Hrvatskog nacionalnog programa, kojega je u početnom razdoblju novije hrvatske povijesti kreirao dr. Tudman, u nacionalnom pokretu Hrvatske demokratske zajednice.
Medutim, kasnije je ovaj nacionalni pokret sve više poprimao obilježja stranke a embrij nacionalnog programa prerastao u stranački program, tako da danas moramo priznati kako Hrvati nemaju svoj Nacionalni program.
U početku, kada je dr. Tuđman uspješno pomirio Hrvate svih (političkih) boja na putu prema samostalnosti RH, uspješno je dosegnut prvi cilj, samostalnost RH, uz obilatu pomoć hrvatske dijaspore, koja je plaćala i naoružanje HV i HVO i danak u krvi, ugradivši u temelje hrvatske državnosti najčasnije svoje sinove i kćeri.
Onda je došao mir. Na površinu isplivava razvoj gospodarstva kao prioritet broj jedan, a potom približavanje Europskoj uniji kao novi prvi prioritet. I, dok se Hrvati ne mogu dogovoriti koji je prioritet prioritetniji, da li stari (gospodarstvo) ili noviji (pridruženje RH Europskoj uniji), javlja se najnoviji bez kojega prethodna dva nemaju smisla - kako zaustaviti izumiranje nacije?
Na tom putu već je evidentna kolateralna šteta alternativnog seksa, koju ne smijemo zanemariti kao slomljenu držalicu moje motike.
Po kuloarima se već šuška o skorom enormnom povećanju poreza na sva sredstva za sprječavanje začeća, o beneficijama za uvoz novih Hrvatica iz Europe i Svijeta, koje će nakon stjecanja hrvatskog državljanstva moći kupovati naše otoke po beneficiranim cijenama, o besplatnim trodnevnim ljetovanjima u mjestima s najlonplažama, o besplatnim pansionima za vrijeme grupnog seksa, o smanjenju izdataka za javnu rasvjetu, o nabavi seks-klupa u parkovima, čekaonicama i sredstvima javnog prometa, o dekriminaliziranju seksualnog zlostavljanja od strane nadređenih u svim državnim institucijama, o besplatnoj podjeli naputaka o seksu spisateljice Monike Levinski, o kumstvu po službenoj dužnosti predsjednika RH petom djetetu, o uvođenju štovanja boga Prijama i podizanja obeliska njegovu pimpeku na svim prometnim mjestima.
Dok se naši oficijalni politicari honorarno bave gay-lobiranjem, nesvjesni kako time ugrožavaju opstanak nacije, prikupljaju se potpisi za utemeljenje nove političke stranke pod nazivom Novi seksualni odgoj za mlade i stare, čiji je izborni slogan rušenje starog:
Prije i poslije jela treba ruke prati, nemoj da te za to opominje mati!
i uvodenje novog slogana:
Prije i poslije jela barem jednom se seksati, nemoj da te za to opominje mati!
Bit će tu i kolateralne štete, jer oni koji zaborave na seks ne zaslužuju ni jelo.
Nije sve tako jednostavno kako izgleda na prvi pogled, jer se može očekivati povećana gužva pred uredom za stjecanje hrvatskog državljanstva npr. od žutih kosookih, koji bi nam, ne daj Bože, mogli usaditi japanske radne navike! Ili npr. opasnost od Hrvata bivših državljana nordijskih zemalja, koji bi nam mogli kolateralno implementirti poštenje umjesto općeprihvaćenog širokobriješkog gesla:
Ako ne može nikako drukčije - onda ćemo pošteno!
Ili da nas, ne daj Bože, bivši Švabe novohrvati nauče radu i redu, pa nam pobude nostalgiju za vremenima kada su kasnila sva sredstva javnog prometa i kada je televizija imala klizni početak svih emisija osim Trikvartače i Dnevnika.
Nije li uz ovoliku brigu o Hrvatima, koji će to postati tek nakon stjecanja državljanstva RH, u Nacionalnom programu mjesto i Hrvatima iz dijaspore? Prvenstveno hercegovačkim Hrvatima.
Dok službena Hrvatska pere ruke od miješanja u BiH politiku, u BiH se rađa ideja o utemeljenju tri naconalne republike, a od toga do samoodcjepljenja kratak je put. Samo, onda ce se roditi novi problem: da li ce se Republika Hercegovačka Hrvatska pridružiti Republici Hrvatskoj, ili obratno? Ni to nije jednostavno, jer su Hercegovci tvrd orah. S njima ne može izaći na kraj ni diplomacija Svete Stolice, koja još uvijek rješava Hercegovacki slučaj, nastao 1942. godine kada je biskup Čule tražio pripajanje hercegovačkih franjevačkih župa petrovcima. Puk je spontano reagirao, zazidao vrata nekih crkava ne dopuštajući dijacezanskim svećenicima služenje Svete mise poslije protjerivanja franjevaca iz crkava koje je puk sagradio. Po kuloarima se glasno šapće kako Sveta Stolica ne može oprostiti svojim diplomatima što su se uopće umiješli u Hercegovački slučaj, glede sakralne politike. Za razliku od Svete Stolice, oficijalna hrvatska svjetovna politika u početku se miješala u hercegovačka BiH posla, onda je oprala ruke od toga miješanja, a sada je na pragu novo miješanje karata, zemljopisnih. Puk sve to vidi i čuje, prirodno je oštrouman, prepoznaje on politiku koja ne zna kad će piškit kad će kakit. Puk jedino vjeruje da ce političari usrati stvar, kad-tad.
I, tako, dok ja mjerkam voćke u vrtu i biram koju ću posjeći kako bih napravio držalicu za motiku, pokušajmo svi doprinijeti Nacionalnom programu amandmanima i alternativama: umjesto da se Hrvatska pridrži Europskoj uniji, razmotrimo mogućnost da se Europska unija pridruži Hrvatskoj. I, neka Sanader konačno odjene gaće, vrijeme je da Europa skine svoje.
Vrijeme je da i mi Hrvati nekoga grebemo. Ako ne znate kako, otiđite po svoje mišljenje u Hercegovinu. Rade i petkom, bez obzira što je 13.-ti.
I, nemojte zaboraviti doprinos Severine i Lucića, koji naciji i Svijetu pokazaše kako se pimpek može rabiti i u druge svrhe, a ne samo za piškit. Ne zanemarite ni BiH zabavljača dr. Nelea Karalića i priznanje kako je mudonjin sin.
I prestanite glumiti Boga tvrdnjama kako ste začeti po Duhu Svetome.
Prestanimo djeci pričati bajke kako ih je na svijet roda donijela.To su i unuci prokužili, pa kad su od bake čuli da je roda donijela i njih i njihovog tatu i mamu, i njihove djedove i bake, i pradjedove i prabake, i čukundjedove i čukunbake, onda su baki ispričali kako se prave djeca, da ne bi baka umrla u neznanju, jer po baki - 100 godina nije bilo grebačine u obitelji, samo neke rode donosile djecu. Dakle, nije to više priča ni za malu djecu, odoše rode u zasluženu mirovinu, a nama preostaje povećanje nataliteta praiskonskim metodama.
Javni apel svim Hrvatima i Hrvaticama:
Jebite se, ljudi!
Žrtvujte se i vi za nacionalno dobro!
Sretno i berićetno!

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci