Tagovi

Politicka nepromisljanja i neponasanja "Lijeve Vlade"

.

Vlast RH - Lijeva"Lijeva Vlada" kao neki pojam danasnje koalicije na vlasti jest lijeva, ako samoproglasenost necim mozemo uzeti zaozbiljno. No, kako god, tako je zovu ne samo samoproglaseni desnicari vec i svi oni u sredini, svi mi, obicni, najobicniji gradani koji smo navikli prihvacati sto nam nasi Vladari kazuju da jesu..

Moja danasnja prica svodi se ipak na politicko promisljanje politicara, "lijevih", za koje mi se cini da se odavno negdje zagubilo kao promisljanje, bar sto se politike tice... Naprosto mi je nejasan tako silan otpor i javno izjasnjavanje "PROTIV" referenduma o braku, posebno svi moguci posve idiotski pokusaji kvaziargumentacije sporednim argumentima, kad im je prolaz referenduma jedina sansa da imaju nekakve tj. ikakve sanse na sljedecim izborima. Cudno razmisljanje? Samo ako povrsno gledamo. Stvarnost i noge na zemlji vode upravo takvom zakljucku.

Politicari ovise o svojim biracima. I u tom grmu lezi zec. Ova danasnja Vlada je u mnogim stvarima puno korektnija od one prosle, kao-desne. No umjesto da se trudi stvarno napraviti nesto na nuznom, egzistencijalnom podrucju za drzavu, drustvo i pojedinca ona najvecu halabuku dize po "drustvenim pitanjima" i to na tako glup nacin, idiotskim izjavama, placenim tiskovinama i jos neprimjerenijim TV nastupima. Nebitno da li se tu radi o homo-braku ili cirilici u Vukovaru, izrucenju po EU uhidbenom nalogu, zdravstvenom odgoju ili tek svadi ministara sa nogometnim birtijasem, sve to je bez svrhe i pameti te im zasigurno ne donosi podrsku sireg kruga gradanstva, cak ni vlastitih biraca.. No ono sto se danas sasvim ozbiljno pitam jest iskljucivo vezano na pojam braka i videnog zadnjih tjedana.

Posto je ocigledna intencija ka promjeni definicije braka u univerzalnu od strane politicara danasnje "Lijeve Vlade", a u onu koja vrijedi za sve koji upraznjavaju seks, (citaj: "brak je ozakonjena veza temeljena na bilo kakvim seksualnim odnosima i seksualnim zabavama dvoje ljudi")...... .....jednako tako je evidentan kontra-stav vecine gradanstva po pitanju definicije braka koji je i dalje postojan za uvrijezen, samorazumljiv, danas zakonit pojam braka kao zajednice zene i muskarca, moj zakljucak glasi: 

Jedina sansa "Lijeve Vlade" da ponovo bude odabrana, lezi u cinjenici nemogucnosti jednostavne i samovoljne promjene zakona po politickoj odluci manjine na Vlasti. Dakle, uvjet je da se politicka promjena uvrijezenog pojma brak, njegove tradicije kao i promjena dosadasnjih zakona vezanih za bracnu zajednicu sprijeci zapisivanjem definicije u Ustav. Ovako, kako danas stvari stoje, lako je zakljuciti da bi "Lijevi politicari" debelom vecinom izgubili svaku gradansku podrsku na bilo kojim izborima jer zele dirati i mijenjati prvom prilikom ono sto je vecini samorazumljivo, bili "lijevi" ili "desni" glasaci. Dakle, ako pojam braka u tradicionalnom smislu ne bude zapisan u Ustav, a time i zasticen od politicke samovolje, vrlo je vjerojatno da bi buduca izborna pobjeda danasnje "Lijeve koalicije" bila formalni okidac i za promjenu pojma brak. Za ocekivati bi bilo da se izborni rezultat pobjede u glavama "Lijevih" politicara protumaci kao podrska promjeni uvrijezene definicije braka. Ako se pak desi suprotna situacija te refrendum 01.12.2013 prode, brak kao zakonska veza zene i muskarca dobije svoju Ustavnu zastitu, prestaje i mogucnost da ce "lijevi politicari" nastaviti sa takvim pokusajima jer bi bilo evidentno da se to protivi vecini, dakle i njihovim glasacima. Sto u prijevodu znaci da nisu za takve promjene dobili mandat pa ih nece ni u buducnosti, a na racun nekih novih izbornih pobjeda moci provoditi, odnosno samo tako olako pokretati Ustavne i zakonske promjene po tom pitanju jer nemaju za nju ni podrske, ni realnih mogucnosti.

lijeva Vlada - drzim glavuCini mi se posve nelogicno i posve ne-politicki ovo lobiranje danasnjih politicara na Vlasti na referendumskom glasanju "PROTIV" kad je suprotno jedan od preduvjeta da uopce dodu u neku buducu priliku pobjede na izborima odnosno obnasanju vlasti.

Ili ... ili...

Sve ovo sto vidimo mozemo tumaciti kao zelju "Lijevih" za debelom hladovinom i sinekurom bez rada u vjecnoj opoziciji?

 

 

 

 

 

Luna

 

 

 

 

.

.

.

Komentari

ni meni nije jasno čemu

ni meni nije jasno čemu toliki strah od referenduma, dovoljno je da pusićka ili netko drugi iz vlade kaže da ako referendum prođe da neće biti novca za penzije i pola obiteljštaraca će ostati doma, kao što je bilo i kod referenduma o ulasku u eu. vole naši ljudi samostalnui neovisnu obiteljštarsku hrvatsku, ali ne toliko koliko vole svoje penzije.
to će biti možda i dovoljni demotivator da raferendum bude većinski protiv.

a upakiramo li vijesti o nestanku penzija s osvetom gej masonskih bjelosvjeckih bankara ne samo da neće glasati za, vać će glasati proiv. hrvatska je tamo gdje je penzija.
obitelj damo, penziju ne damo!

Tko je glasao

Hrvatska vlast

uz pomoć jakih snaga sigurnosti uspješno zaštićuje pederske kolone ponosa.

Samu sebe i svoju kolonu sjećanja u Vukovaru ne uspijeva zaštititi.

Predsjednik Vlade i Predsjednik države večeras pred tv kamerama gutaju knedle.

Nešto je čudno u državi Danskoj.....

Tko je glasao

Gdje su danas

bili pederi da zaštite Zorana Milanovića u koloni sjećanja? Da mu pomognu da se probije do cilja?

Tko je glasao

Može li se reći

da su pederi danas izdali Zorana Milanovića?

Može li se odatle očekivati da Zoran Milanović zbroji dva i dva?

(Nisam baš brojila, ali mi se učinilo da je on u večerašnjoj izjavi više puta spomenuo prava "istospolnih manjina" nego svoje pravo da bude Predsjednik Vlade RH na cijelom teritoriju RH.)

Tko je glasao

Apaurini su ti na uobičajenom

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Želiš li to reći

(ali se ne usuđuješ pa zato gađaš apaurinima), da su pederi amnestirani od svake obaveze da se isprse bilo gdje u javnom prostoru - osim u pederluku?

Čak i kad dobiju neusporedivo jače snage zaštite poretka nego što ih predsjednik Vlade dodijeli samome sebi?

Tko je glasao

Ako pedera ima između 7-10% populacije

onda je statistički i prosječno i apsolutno bilo više pedera u koloni predvođenoj Obiteljskim stožerašima, nego u koloni vlade i predsjednika.

Što bi sad ti - da peder ide na pedera?!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Naravno!

Ako peder lijevog i pravednog političkog opredjeljenja neće ići na pedera neonacista, i to samo zato jer su obojica pederi, i ako je to što su pederi jedino načelo koje ih čini solidarnima -

- onda ja nemam nikakvoga razloga da na referendumu glasam "protiv"!

Razmeš, drugarice? S apaurinima i bez apaurina, to bi moralo biti razumljivo: poredak stvari! Red veličina! Društveni prioriteti!

Ja bih, načelno govoreći, žrtvovala sve slobode i prava svih pedera u ime toga da vlast koju je narod izabrao može 18. studenoga doći tamo kamo je naumila doći!

Jer kad narodna Vlast ne može 18. studenoga doći do naumljenog cilja, tada ili Vukovar više nije dio hrvatskog državnog teritorija, ili Hrvatska više nema svoje narodne Vlasti!

A u tom slučaju su pederi zanemariva stavka!

Tko je glasao

Onda je pederluk

svojevrsni - klijentelizam! Drugarice!

Tko je glasao

Onda, drugarice,

pederi nemaju nikakvog pokrića da se suprotstavljaju crkvi - ako se nezanemariv broj njihovih drugova s kojima su solidarni po svaku cijenu, skrasio po samostanima i u svećeničkim mantijama!

Svaki peder se snalazi kako zna i umije, a mi ih sve podržavamo! Naprosto kao takve: kao pedere!

Kako si, drugarice, našla model po kojemu ćeš podržavati pedera u tangama, sa zastavom u rukama i okićenog šarenim perjem, jedan dan u godini, u takozvanoj Paradi ponosa - a istovremeno ćeš pljuvati po pederu u ormaru, to jest, onome koji se skrasio u samostanu?

Teško pitanje: licemjerstvo? (kao što vi znate često trubiti); ideologija?; isprani mozgovi?;moda?; brend; furka?......

Tko je glasao

Joj Foma, kak si ti beeeedastaaaa...

Joj Foma, kak si ti beeeedastaaaa...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

nije bedasta nego ima pravo

nije bedasta nego ima pravo

Tko je glasao

Draga,

i od pameti se povremeno ne škodi odmoriti! Probaj, ne boli! Možda ćeš postati duhovitija!

A u tom stanju ti svašta pametnoga može pasti na pamet - čega se ovako pametna i neduhovita nikada ne bi dosjetila!

Tko je glasao

Hologram kao opsjena

Politicari ovise o svojim biracima. I u tom grmu lezi zec.

Kad bi to tako bilo u političkoj praksi ovaj svijet izgledao bi malo drugačije. I ona piramida moći imala bi drugi nagib. Nažalost, realnost nam pokazuje da "birači" ovise o političarima koji proizvodnjom pristanka gnjeće birače upravo u onom smjeru u kojem ovi kobajagi samostalno odlućuju. Politika je umijeće manipuliranja oligopola, uostalom cijeli obrazovni sustav je nasađen da odaje privid kao stvarnost - buđenje nastaje s velikim društvenim katastrofama kada se naplaćuje dugogodišnja opčinjenost "civilizacijom" čega je i demokracija dio kao mantre.
Stoga postavljanje zaključaka na bazi pogrešne premise vodi ka produženju masovne opsjene i držanje lojtre superhiku čije lice većina ne želi vidjeti, božanstvo uvijek mora imati status nedostižne tajnosti...

Tko je glasao

Machiavelli iz našeg sokaka

Naprosto mi je nejasan tako silan otpor i javno izjasnjavanje "PROTIV" referenduma o braku, posebno svi moguci posve idiotski pokusaji kvaziargumentacije sporednim argumentima, kad im je prolaz referenduma jedina sansa da imaju nekakve tj. ikakve sanse na sljedecim izborima.
Ova vlada je kakva je, nažalost, no to što se ne ponaša populistički da bi bila izabrana na sljedećim izborima, barem u ovom konkretnom slučaju, je napokon dobrodošla promjena u ovim krajevima. Zar trebamo opet dobiti "piškit-kakit" premjera da bi tebi bilo politika vlade razumljiva?

Ja bih volio da je ova vlada još manje populistička i da su napokon povučeni toliko potrebni nepopularni potezi i da se krenulo u sređivanje državnog ustroja, administracije, ugovora s crkvom i povrh svega da se rasturi sva ova kriminalna HDZ-ejska ostavština kao i ona neHDZ-ejska.

leddevet

Tko je glasao

da gospođo

@lunoprof
u pravu ste. Iz vašeg upisa jednostavno, glasno i jasno stoji;
Da je kojim slučajem na vlasti tzv. "Desna vlada" i isti problem, vaš upis bi ostao isti.
Činjenica da vlada bilo lijeva ili desna ide kontra svojih birača, bilo njih 700 tisuća ili milijun,
vlast jednotavno nema "šlifa". Prošao referendum ili ne ti glasači za ovu vladu glasati više neće. Osobito se to odnosi na ruralne sredine a specijalno tamo gdje lijevi imaju i večinu na lokalnoj razini.
Mene isto tako zapanjuje strast , (potrošen novac, izgubljeno vrijeme ) kojom vladajući preko (osobito jutarnjeg) medija nastoje uvjeriti građane da glasaju ne.
Bilo bi dobvro da kolegice i kolege s portala shvate da je ovo upis o vlasti , (trenutno lijevoj,
a sutra bi moglo biti o nekoj drugoj) koja se svim silama trudi da izgubi birače.
E da je samo pola tog vremena i novca utrošeno na rješavanje nezaposlenosti, gospodarskih, i ostalih egezestencijalnih problema.

Tko je glasao

mislim da nisi sasvim u

mislim da nisi sasvim u pravu... odnosno, da su takozvani desni na vlasti vrlo vjerojatno bi moj komentar bio isti jer je vrlo vjerojatno da bi veliki dio "marsirao obaminim putem".. no, ipak ne citavo celnistvo... jer imaju tu srecu da su jos uvijek na zemlji, da kuze gdje zive i tak to... pa te strahote domacih vladajucih ne bi i na "zapadno ideoloskom pravcu" bile tako pravocrtne, a ekonomija bi isla vrit bas kak ide i ova, sam zbog malo drugacijih razloga.. za nas obicni svat, ekonomski bi vrlo vjerojatno bilo isto ili barem slicno..

"Lijeva vlada" ili vlada homo-cirilicara .. je na zalost potpuno na "zapadno ideoloskom pravcu" i da ih netko poslihta mogli bi reci ""obamici i dalje bez pogovora marsiraju"..
no oni obamu ne znaju i ne mogu slijediti u ekonomskim malverzacijama, prvo zato sto nisu amerika, drugo zato sto nemaju pojma o ekonomiji i trece zato sto fala bogu nemaju pete flote.. sto ih dakako ne sprecava da domace decke salju marsirati u prethodnicama te flote... da zakljucim, naprosto imamo isprazne ideologe koji kopraju kaj kopirati misle da mogu, a to su americke pizdarije sa izmisljenim ljudskim pravima, zelenim pizdarijama i ostalim "visim idejama" a'la matrix world.. umjetne ili barem iznajmljene matrice, umjetnicka hrana za narod i kavijar za gazde, avioni, helici i ostali tomu slicni tutaci.. place i dodaci zamaskirani u socijalistickom ruhu ali americkih iznosa..

mi imamo veliki problem sa takozvanim ljevicarima, ovo nije samo zabava za narod.. ono oda "homo-cirilici" vec prodaja zapadne ideologije, obama care ideologije ... jer se nastoje umiliti svojim gazdama ... no s druge strane si potpuno u pravu... sve to rade jer su potpuno nesposobni bilo sto drugo suvislog raditi... na ideologiji su zaradili polozaj sa ideologijom ga zele zadrzati... drugo nikad nisu imali niti su ista drugog u zivotu radili.. razlika je samo sto puno manje kradu nezakonito, puno vise normiraju, i na temelju normiranja i uvodenja reda jednako unistavaju kao oni prije kradom..

naprosto imamo idiote.. lijeve ili desne.. ipak, ovi ne kradu tako jako, a referendumom ih mozemo i ograniciti .. bar tako izgleda..

stoga mislim da ako referendum prode.. lijevima je dana sansa da ponovo budu izabrani... zato jer nece moci dalje u toj tocki prodavati tu ideologiju pa ta recimo opasnost nestaje, a ne kradu bas kao oni prije, i sto je najvaznije mozda od svega... (to cemo jos ustanoviti da li je tako) postivati ce volju referenduma jer se boje naroda koji ama bas nikakve veze nema sa tim "uzvisenim marsirajucim obamicima"..

ako pak referendum ne prode, onda ce biti na slijedecim izborima smlavljeni.. iz jednog i vrlo jednostavnog razloga.. da ne bi mogli provoditi "svoju new-ideologiju"... a u ekonomiji su se, bar sto se naroda tice i efekta budalastina koje u ekonomskom smjeru proizvode ionako jednaki ili mozda cak brze devastirajuci ucinkoviti od kleptomanske politicke opcije

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Začudio sam se tom komentaru,

Začudio sam se tom komentaru, nisam ga od tebe očekivao.

Vlast nesumnjivo ima mnogo mana, no i više je nego bjelodano da je desnica pokušava srušiti "institucionalno i vaninstitucionalno", između ostalim i "događanjem naroda".

Namjerno sam upotrijebio te termine, jer se događa upravo to: desnica, najveća opozicijska stranka sa svojim satelitima, koordinirano nastupajući sa Crkvom, pokušava legalnu i legitimno izabranu vladu, izabranu na demokratskim izborima, srušiti na ulici, jer u institucijama niti to predlaže niti uspijeva.

Opozicija, umjesto da, na način primjeren demokratskim metodama, kvalitetnim prijedlozima u Saboru i javnosti pritišče poziciju, ubacuje u igru raznorazna ideološka kukavičja jaja, svodi politiku na emocije i izvodi je na ulicu, ignorirajući demokratske oblike političkoga nadmetanja i nanoseći štetu demokratskim procesima i politici uopće. A kad je vlast prisiljena na to reagirati, onda je napada da se neracionalno ponaša.

Onaj tko to ne želi vidjeti zapravo banalizira takve metode i pomaže narušavanju demokratskih procesa, pa sam se stoga i začudio tvom komentaru.

Tko je glasao

ljudi nahvao i referendum

arguse,

ova se vlada ponaša kao da je odlučila da će lex perković, ili njegova ustavna izvedenica biti točka,
na kojoj će proći ili pasti
jedina bitna stvar, obrana dvadesetorice udbaša od izručenja
sve su ostalo nijanse, preljevi, deserti, dodaci
nema tu ni ljevice ni desnice, ni mrvice svjetonazorskih razlika, ni grama poštovanja zakona
opsjena i opsjenari
ljudi nahvao
u saboru ima i više ruku nego je potrebno
i promjene ustava mogle bi lako proći
ali sve ima svoju cijenu

građanima je toga opsjenarstva malo i previše
lex perković nije tema oko koje se može mobilizirati ljude na referendum
na kraju
nitko ne želi građaninu perkoviću zlo
ali bio bi red da dobije potporu državnih struktura
u namjeri da se od ozbiljnih optužbi za teško ubojstvo obrani pred nadležnim sudom

izostanak takve potpore
ne postupanje u dobroj vjeri
varanje, laž, manipulacija,
umaraju, iscrpljuju
bandić se čini sve manje negativnim
gotovina već izgleda kao siguran pobjednik predsjedničkih izbora

hrvatska na žalost nema ni gorbačova, koji je izrastao iz KGBa, i svjestan nevjerovatne snage kojom totalitarni aparat kontrolira rusko društvo, prihvatio ogromni rizik raspada SSSRa
kao cijenu jedinog mogućeg puta ka slobodi
nema dakle odricanja od totalitarne službe, makar i uz rizik da perković i udbaši kažu štogod neugodno za današnji sdp
nema ni deng hsiao pinga, koji bi shvatio da mačke ipak moraju hvatati miševe,
dakle i da se posluša nekog od ljudi koji su u privredi s obje noge
nema ni sašu radulovića da kaže dosta je bilo
da je vrijeme da prestane političko kadroviranje,

jer se od sdpa, hnsa i hdza, a bogami ni od hdssba
nemamo što nadati
na kraju ostaje samo nada da
i nad UDBOM ima jačih službi
ali kakva je to nada, i kakva je to država koja ovisi o
odnosima snaga stranih tajnih službi

u međuvremenu branit ćemo zdrav razum i demokraciju
referendumom

luka

Tko je glasao

Prestar si da bi bio tako

Prestar si da bi bio tako naivan.

A premlad da bi se izvlačio na senilnost.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Pročitao sam jutros jednu

Pročitao sam jutros jednu analizu u kojoj je glavna teza kako aktualni ideološki rat odgovara Milanoviću jer se pred naletom tzv. desnice kroz stalna međusobna prepucavanja ujedinjuju i zbijaju redovi tzv. ljevice te da će pred iduće izbore sve one birače koji imaju iole liberalnije stavove biti strah od toga što bi se sve naknadno moglo uvesti u Ustav i zakone ukoliko bi na izborima pobijedila Karamarkova tzv.desnica. Analiza ima uporišnih točaka a teza je i suvislo prezentirana i suvislo argumentirana.

Od ovog tvojeg mi se čini da želiš reći isto.

Koliko mogu proniknuti u tvoj tekst, sličnosti s gornjim ima no ogromna je razlika u prezentaciji i argumentaciji. Ako sam i pogriješio oko onoga "što je pisac htio reći", zbog te je razlike.

P.S.

Ispravi riječ "neponašanja" u naslovu.

B-52

Tko je glasao

ona čudna brojka

sm,

izazivanje sukoba s desnicom jest jedna od konstanti milanovićeve strategije
koja je zadnjih mjeseci postala vidljiva, izronila kao vodeća nit
jer su ostali dijelovi strategije izblijedili, ili su se pokazali neuspješnima

milanović vodi sdp već godinama
bez jurčića i/ili čačića nema ekonomske strategije
uvođenje reda o kojem povremeno govori on i njegovi ministri
sporije je i slabije je od reda koji svaki dan postiže
normalna domaćica u normalnoj obitelji, normalni kapetan normalnog trajekta, normalni kirurg u normalnoj operacijskoj sali
ovo sdpovo sliči na đaka ponavljača koji lovi zadnji rok i zadnji popravni
i onda se ponosi kako je uspješno doplovio od rijeke do splita
i nije se nasukao kao marko polo
(stvarno nije teško biti bolji od hdza...)

osim obrane josipa perkovića i još dvadesetorice udbaša, optuženih za sudjelovanje u organizaciji teških ubojstava,
nema niti jednog elementa politike od kojeg milanović nije spreman odustati
ako prilike budu tražile

ćirilica u vukovaru, pojavila se kad je trebalo u bruxelles
pred vivian reding
da bi se imalo još što pokazati osim lex perković

referendum i jedan i drugi
nisu posljedica sukoba ljevice i desnice
niti odražavaju nekakav sukob
luna je pristojna

oni su izraz subliminalne spoznaje većine građana u hrvatskoj da su žrtve manipulacije
političara
budimo pošteni
da se u hrvatskom saboru o lex perković, i novim ustavnim promjenama a la perković
može glasati tajno
perković bi dobio ne samo potrebnu dvotrećinsku, nego 90% većinu
(karamarko se izjasnio protiv lex perković tek nakon susreta pedagoški raspoložene frau merkel)
perković i udbaši u hrvatskom saboru imaju većinu kakvu nije imao ni franjo tuđman u najboljim danima
ne samo u saboru
još jasniju prednost imaju u medijima

većina građana to osjeća
zato je referendum zapravo mimo ljevice i desnice
bez obzira na napore milanovića i njegovih da nekako stvore razjarenu desnicu

nadam se da će nakon ova prva dva referenduma slijediti
referendum o plaćama političara
kojim će građani imati priliku u ustav zapisati odredbu da izabrani političari ne mogu imati plaću veću od prosječne hrvatske plaće
dok se u hrvatskoj ona zoranu tako čudna brojka
ne smanji ispod 10%

luka

Tko je glasao
Tko je glasao

Da, točno, često imaš

Da, točno, često imaš problema s razmijevanjem :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

...što se mene tiče...

...i mog jednog glasa od ´mogućih 3 750 000 ...
Sudbina mu je zapečaćena od trenutaka kada mi je došlo do malog mozga da se kroz taj neki modul i preporučenu i obveznu literaturu podmeće rodna ideologija monstruma Kinseya i njegove sljedbe...
,,,,,,,,,,,,,
http://www.youtube.com/watch?v=8nkeRvtPmn0

Secret History: Kinsey's Pedophiles (hrvatski prijevod)
,,,,,,,,,,,,,
.
-..a potom sprdnja naprednih kolega s člankom Ustava:

Pročišćeni tekst Ustava Republike Hrvatske,
Ustavni sud Republike Hrvatske, 23. oţujka 2011.
18
Članak 63.
Roditelji su dužni odgajati, uzdržavati i školovati djecu te imaju pravo i slobodu da
samostalno odlučuju o odgoju djece.
Roditelji su odgovorni osigurati pravo djetetu na potpun i skladan razvoj njegove
osobnosti.
Tjelesno i duševno oštećeno i socijalno zapušteno dijete ima pravo na osobitu njegu,
obrazovanje i skrb.
Djeca su dužna brinuti se za stare i nemoćne roditelje.
Država osobitu skrb posvećuje maloljetnicima bez roditelja i onima za koje se ne brinu
roditelji.
[NN 135/97., čl. 5., 15. 12. 1997.]

...uz tvrdnju da se i to treba promjeniti u korist skrbi države za djete...

...što me je učvrstilo u uvjerenju da se radi o svojevrsnoj Kulturnoj Revoluciji bez Maoa i Velike četvorke. Koliko god to pretjerano zvučalo, od sada pa nadalje dovoljno da taj moj jedan glas od 3 750 000 ne pripadne nikome, niti jednoj inicijativi niti političkoj snazi koja se izrijekom ne distancira od tih, za mene čudoviših, sličnih tendencija...
Ne radi se tu o političkom mišljenju...radi se tu o unutarnjem nemiru,
...pri svakom pokušaju da racionaliziram išta od tih nazovinaprednih promjena, nešto se u mojoj nutrini pobuni. Bit´ će da je to u nekada davno u djetinjstvu uspostavljena osobna ideja o razlici između dobra i zla...
...ako sam i jedini, što vjerujem nisam, ipak neću iznevjeriti to djete u sebi...

Tko je glasao

Jesi li ti sad rezidentni

ili misliš samo skočit na referendum, nagrbačit nam ksenofobni Ustav, pa se potom vratiti u veselu, slobodnu i sekularnu Češku?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

hm, da..

...nisam ni primjetio pa se potom vratiti...kada se "vraćam" onda je to u Zagreb...

Tko je glasao

fiju-briju

...a nije samo Češka, ima toga još...
Slobodan sam čovijek i to koristim, i mislim i nadalje koristiti bez obzira što ti o tom mislila.
Bitnije mi je što ja o tom´ mislim...Bigulice...

Tko je glasao

Vi koji se "vraćate"

Pa koga vraga ne donesete i poneku upotrebljivu tekovinu iz tog bijelog svijeta? Pa nije vrag da se svi vraćate iz Bjelorusije?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

da ti je malo vise upregnuti

da ti je malo vise upregnuti vijuge mozda bi uspjela shvatiti da vrlo upotrebljive tekovine i lucidne zakljucke dobijas iz bijelog-sveta servirane na pladnju... no ni to ne pomaze... ne samo da ih skuzis vec i da ih uopce uocis..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Kad ih ti reinterpretiraš

onda ih bogme i preskočim ;)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

vidovita Milanka?

...baš sam dovuka rabljeni frižider...

Tko je glasao

Nadam se

da je Končarov i klase A :P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao
Tko je glasao

Ajme logike...

Ti uporno zaboravljaš tko je i kako pokrenuo ovu homofobnu inicijativu, pa se u tvom zbrkanom mozgu iskonstruirala ideja kao da su to pokrenuli sami vladajući, kako bi mogli agitirati za "PROTIV", te time sami sebe diskreditirati kako bi se smijenili i pobjegli u tople jasle opozicije?!

Vama i za vlastite gadarije mora biti netko drugi kriv!

Podsjetit ću te - referendum su pokrenuli ovi: http://www.jutarnji.hr/tko-su-ljudi-na-celu-neokonzervativne-revolucije-...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Pametofobija

Ti uporno zaboravljaš tko je i kako pokrenuo ovu homofobnu inicijativu

Učinio je to glavom i bradom ministar nečega Željko Jovanović. Nikad, ali nikad Markićka ne bi prikupila toliko potpisa, da nije bilo njega i onog neustavnog seljoberskog cirkusa s nametanjem famoznog "rodnog" ideološkog 4. modula zdravstvenog odgoja djeci. Bravo, ministre!

Suvereno ste osvojili prvu nagradu za enormnu glupost... ali hej, niste je zadržali dugo - s trona glupavaca brzo vas je skinuo vaš voljeni vožd Zoki, s "Lex Perković" & vukovarskom ćirilicom. Dakle, bravo, premijeru! Željkovu enormnu glupost ste elegantno pretvorili u bezgraničnu, dvije godine trošeći na sve same važne, goruće, neizostavne, kardinalne, krucijalne teme. Pljes, pljes, evo spontana suzica mi kanula od silnoga ganuća... :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Ničega spornog nije bilo u modulu 4

(oš da ti ga opet linkam:P )

Skenjali su onda, gladili jaja crkvi, dozvolili cirkus Reismanice i inih hoštaplera i šarlatana, pa sad imaju to što imaju - skoro da mi ih nije žao.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Ničega spornog nije bilo u

Ničega spornog nije bilo u modulu 4
(oš da ti ga opet linkam:P )

Ničeg, osim "rodne" ideologije. Ne bu išlo, sori :-)

Skenjali su onda, gladili jaja crkvi,

Misliš svađali se s crkvom, bez razloga, i to kao da se svađaju s nekom državom, jebote, a ne s običnom vjerskom zajednicom.

dozvolili cirkus Reismanice i inih hoštaplera i šarlatana,

Hm? Kako su je mogli spriječiti? Nikako. Niti je to trebalo uopće pokušavati, a osobito ne kako su to učinili - od muhe napravili slona, koji ih je pregazio.

pa sad imaju to što imaju - skoro da mi ih nije žao.

Eto. A mogli su lijepo biti pametni i baviti se onim zbog čega su izabrani na vlast: jačanjem slabašnog gospodarstva i progonom kriminala i korupcije. I nitko im ni jednu ideološku riječ ne bi rekao, niti bi bilo ikakvih referenduma. Pa i da su s gospodarstvom i tako zeznuli, opet bi mogli reći da su barem pokušali, jebiga... ovako, još dvije godine u vjetar, a stanje sve gore.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Nemoj zaboraviti da

Nemoj zaboraviti da "lijevima" odgovara ovakva politička platforma jer u protivnom bi morali govoriti o ekonomiji. U sjeni ovih prepucavanja Linić svaki tjedan uvede neki novi porez. Ti porezi, kao ni one financijske piramide iz devedesetih ne mogu donijeti ništa doboro. Ovakve rasprave služe samo da se zavara prazan želudac.

Tko je glasao

a možda i liberalima i

a možda i liberalima i desničarima odgovara ovakvo stanje.
sad i desnica i ljevica jedni drugima udaraju kkontru oko ćirilice i braka, što znači da se u ekonomiji uglavnom slažu i da nema mijenja politike.

da se inzistira ne ekonomiji i da tu desnica udara konru i skuplja bodove na npr protivljenju golf igralištima, privatizaciji, razanju i drugome onda znači da bi se mijenjala i ekonomska politika zemlje, ovako se svađaju oko onoga oko čega misle da je svađa moguća, a šute o onome gdje vlastitih rješanja nemaju ili misle da su ona dobra.

i već lagano diže tlak to proglašavanje sdp-a ljevičarima. oni su liberali, a ne ljevičari. ja sam ljevičar.

Tko je glasao

Hmm, da su liberali brinuli

Hmm, da su liberali brinuli bi oko ekonomije. i slažem se da nisu ljevičari jer ne bi dizali poreze, gazili radnike, doktore, privatni sektor i koga već sve ne. ako mene pitaš zajednička im je crta da žele biti na vlasti. Toliko koliko njima treba uvijek će biti (saborske mirovine, privatne vožnje avionom, skupi auti, dnevnice, solidne plaće, brojne povlastice, slikanje sa šefovima država itd)

Tko je glasao

Evo zato nam desni umiru od

Evo zato nam desni umiru od govorenja o ekonomiji. Kad Karamarka vidim, odmah pojacavam ton da cujem tog ekonomskog gurua. Da o Markicki i ostalima ne govorim.

Tko je glasao

Razloga za zadovoljstvo još

Razloga za zadovoljstvo još više Karamarko.

Da nije ovog ideološkog rata, i on bi morao pričati o ekonomiji.

B-52

Tko je glasao

Da nije ovog ideološkog rata,

Da nije ovog ideološkog rata, i on bi morao pričati o ekonomiji.

Slažem se. i Karamarko bi morao pričati oo ekonomiji. I Milanović i Karamarko. I što je zaključak?

Tko je glasao

Patuljci pojma nemaju

Patuljci pojma nemaju.

Tko je glasao

Slažem se, ali će upravo zbog

Slažem se, ali će upravo zbog toga Kukuriku izgubiti tlo pod nogama - uspjeli su referendum o braku pretvoriti u glasovanje o svojoj vladi. Što reći, nego: "Bravooo..." :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

da, ali zapravo nitko nema

da, ali zapravo nitko nema koristi od njihovog poraza.. država tone a mi imamo ideološke rasprave...

Tko je glasao

Koliko puta moram napisati da

Koliko puta moram napisati da se slažem? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

posve idiotski pokusaji ...

Šmržnem še špožnajom da še dnevnik žapočinje vrijeđanjem švakog mišljenja koje nije jednako onom autorice tekšta.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci