Tagovi

Policija je pod vodstvom Ivice Kirina upala u teško rasulo

1.) Mafijaških ubojstava i paleža nikad više nije bilo nego upravo pod ministrovanjem Ivice Kirina. Njegova izjava da su mafijaška ubojstva plod policijskog djelovanja prije bi se mogla svrstati u „shit of the year“ jer takva tvrdnja iz usta čovjeka koji je na vrhu vertikale zadužene za sigurnost zemlje govori nam samo jedno. Građani, snađite se sami.

2.) Prošlo je dva mjeseca otkako je na cnn.blog.hr objavljen dokaz, a prenijeli su ga i ostali mediji, o umiješanosti ministra Branka Vukelića u pranje novca u splitskom Brodosplitu. Što je policija napravila u ta dva mjeseca? Ništa! Ministar Kirin odgovorio je lakonski da oni tu ništa ne mogu jer čekaju austrijsku policiju. Dakle austrijski interpol inicira istragu, jer je hrvatska policija rekla da je sve u redu, i onda prema Kirinu ispada da austrijanci koče istragu? Mene samo zanima što to hrvatska policija čeka od austrijanaca? Možda potvrdu autentičnosti zapisnika da je Branko Vukelić nazočio spornoj sjednici NO Brodospilta i da je znao za pranje novca? Ne bih se čudio, s obzirom da je hrvatska policija prvotno zaključila da je sve u redu.

3.) Slučaj Jakše Cvitanovića Cvika, korčulanskog narko bossa. Nakon velike blamaže hrvatske policije, kad su policajci prvo u miru popili piće s Cvikom dok su ga privodili u dubrovačku policiju, a zatim ga pustili da im pobjegne, došlo je do nekih kadrovskih smjena gdje je dvoje ili troje policajaca zarotirano, tj. premješteno u neke druge postaje. Nekoliko mjeseci nakon toga u „Jutarnjem listu“ mogli smo pročitati intervju s jednom korčulanskom ovisnicom koja je dilala heroin za korčulanske narko bossove. Iz tog intervjua jasno se vidi da je dilanje heroina na Korčuli nastavljeno i nakon slučaja Cvik i da je u tome duboko upletena i policija. Što Kirin poduzima po tom pitanju? Ništa!

4.) Korupcije u zemlji nije bilo nikad više, svaki dan u novinama čitamo o sumnjivim poslovima raznih poduzetnika, pa i političara. Kirin izjavljuje da policija zna točno gdje se što dešava, ali da ne mogu ništa jer nemaju nikakvih dokaza. Još jedna od genijalnih izjava ministra policije koja samo govori o tome kako policija nije u stanju ništa odraditi kako treba jer u njezinim redovima vlada totalno rasulo i da jedino što ovu zemlju drži da ne padne još dublje u ralje kriminala su upravo mediji koji svaki dan objelodane bar po jednu nezakonitu rabotu.

Komentari

pa korupcija je sastavni dio

pa korupcija je sastavni dio našeg milog i predragog društva. od lekara ive pa do najsitnijeg dilera na ulici svima su ručice zamazane fekalijama.
što se korčule tiče, tu nema puno dvojbe, sve zaposlenike mupa na tom otoku treba ili otpustiti ili premjestiti kao nagradu za poseban način služenja narodu. a onu cvikovu "odvjetnicu" i suca koji ga (ni)je kažnjavao na dubrovačkom sudu treba osuditi za veleizdaju 20ak godina i ponovo aktivirati goli otok. nema pravih kazni, nema straha i kriminalci rade što hoće. čemu graditi ceste mehanizacijom kada imamo takve biljkice koje bi trebalo natjerati da rade i dobivaju samo stan i hranu (puni pansion). ako odluče štrajkati glađu, to je njihovo demkratsko pravo kao i pravo da snose posljedice štrajka glađu (smanjivanje pučanstva za -1).

Tko je glasao

ispada da je policija tu

ispada da je policija tu samo da bi skinula mačku sa susjedovog drva a znamo kako bi to trebali raditi vatrogasci,mislim kako se policija polako gubi u svemu tome,da li namjerno ili je stvarno nemoćna znaju samo oni koji su joj na čelu,smatram kako se iza malih akcija hvatanja onih što ukradu 4 šteke cigareta,što susjedi pokradu cvijeće jer nemaju novaca za pravi buket,što se prebrzo voze rolama po gradskim šetnicama,ustvari želi ljudima zamazati oči i reći im kako je sve u redu,kako policija zna što radi,a vjerujem i da zna samo što to neće pomoći Hrvatskoj i njenim stanovnicima da žive u zemlji bez kriminala,droge,ubojstava,kamatarenja.Da li će netko nekad uspjeti uvesti red ne znam,ali sam uvjeren kako sadašnji ministar to zasigurno nije u stanju.

Tko je glasao

koliko je meni poznato,

koliko je meni poznato, poanta policajca u zajednici je upravo gradnja povjerenja sa sugrađanima kroz akcije poput spašavanja mačaka, hvatanja sitnih lopova...

Tko je glasao

Vidiš da su zauzeti

Vidiš da su zauzeti pretresom novinskih redakcija. Inače, u programu hdz-a piše: Hrvatska demokratska zajednica drži da pravo na informaciju spada u temelje demokracije, a iz toga proistječe naša puna potpora slobodi medija i svijest o njihovu značenju u modernom društvu. Nevjerojatno, kako je to promaklo ekipi koja je sastavljala Progress Report
borja.org

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci