Tagovi

Polančec (opet) podržao lopove iz Otoka (ne)znanja

Damir PolančecČitam sve ovo danas oko Otoka (ne)znanja i pomalo se grozim cijelog tijeka priče. Naime ako čitate naslove ispada da je NO odbor smjenio Željka Markotu, jednog o suvlasnika i inicjatora cijele priče o kriminalu na Otoku znanja, i da je sada sve ok nakon što je maknut čovjek "koji je poremetio ugovore s turističkim agencijama", "odavao poslovne tajne" itd. U čemu je tajna moći Siniše Grgića? Očigledno je da novaca nema jer ne i pokušavo FINI prodati svoj ZAPI za 30 milijuna kuna zbog čega je u konačnici i odletio direktor FINE Zoran Maksić, ne bi pokušavao prodati budašto hotele na Koločepu jer im je potencijal milijunski (u Eurima). Ako nema novaca što onda ima? Odakle mu moć? Nije u HDZ-u, nije se obogatio na račun HDZ-a? I da proda Otok znanja izvukao bi neku siću za nešto što vrijedi milijune. Čime takav čovjek drži Vladu RH za jaja? Čime takav čovjek ucjenjuje potpredsjednika Vlade Polančeca? Ima naked video sebe i njega? Mislim može li mi netko objasniti taj fantastični mudovez, kako bi rekli u Imotskom? Čime Siniša Grgić drži potpredsjednika Vlade za jaja da ovaj ne smije ništa ni zucnuti?
Siniša Grgić Otok znanjaA cijeli tok jučerašnje skuštine je potvrdio navode Željka Markote o kriminalu. Predstavnik HFP-a zbog očite nelegalnosti skupštine nije glasovao o ničemu, samo je izrazio zabrinutost u legalnost skupštine. HFP ima još dan ili dva da podigne tužbu protiv Otoka znanja kako bi Trgovački sud trajno blokirao imovinu od bilo kakve prodaje? Hoće li to napraviti? Ili ćemo za koji mjesec plakati za hotelima na Koločepu kao što je bio slučaj sa Sunčanim Hvarom, Orcom ili već kim? Gospodine Polančec dugujete hrvatskoj javnosti obrazloženje čime vas to Siniša Grgić drži za jaja!

Ma to su primitivci ljudi moji. Pročitajte ovaj navod iz Slobodne Dalmacije (njihov novinar je nazočio skupštini):Smjeni Markote je prethodila rasprava u kojoj je predsjednik Skupštine dioničara Davor Lauc prenio stav NO-a kako Markota ignorira rad Uprave i NO-a te nanosi veliku štetu poduzeća. Ustvrdio je da je Markota manipulirajući medijima odavao poslovne tajne i stvorio loše ozračje za rad s turističkim agencijama i ostalim poslovnim partnerima. Pričinjenu je štetu potvrdila direktorica Hotela Koločep Mare Musladin, da bi treći suvlasnik Siniša Grgić ustvrdio: - Postupci Markote nisu normalni i imam dojam da mu je od početka cilj opstruirati rad “Otoka znanja”. Uzalud je Markota pokazivao kopiju solemniziranog ugovora o prodaji imovine Hotela Koločep koji počinje tvrdnjom kako su “stranke suglasne da se nalaze u pregovorima o prodaji imovine splitskom ‘Chadelusu’ u vlasništvu Irca Arthura McQuade Hughesa koji će tvrtki posuditi 1,1 milijun eura uz lihvarsku kamatu od 15 posto”.

Pa sam tijek skupštine, promjena ugovora i skidanje odluke o prebacivanju nekretnina u kćer firmu dokazuju namjere dvojca Grgić-Lauc. U svakoj normalnoj državi bi njih dvojica već bila iza rešetaka, a jedan Gotovac bi bio slobodan čovjek. No očito nismo...

Sve detaljnije možete pročitati u frederikovu dnevniku - Gun Fight At The OZ Corral !! - ne znam zašto, ali imam dojam da u Hrvatskoj, za razliku od filmova, zli dečki odjašu na kraju s plijenom, a dobri ne znaju što ih je stefilo...

Komentari

Evo izgleda i potvrde naših

Evo izgleda i potvrde naših strahova - Rumeni je popustio
Ako Polančec sutra ne reagira, slijedi rasprodaja Otoka znanja
SUTRA ističe rok privremene mjere zabrane raspolaganja nekretninama Hotela Koločep, a koju je podnio Hrvatski fond za privatizaciju na dubrovačkom Trgovačkom sudu. Fond je, naime, tako htio zaštiti preprodaju dijela nekretnina koji su trebali biti prodani tvrtki Chadelus d.o.o. iz Splita. Ukoliko Fond u zadanom roku ne podnese tužbu i tako opravda ishođenu dozvolu, skinut će se i zabrana.

Tko je glasao

Zabava je prošla, a sad ide

Zabava je prošla, a sad ide business. Razlaz narode, ne igra mečka.
Pokazali su narodu, da eto ipak štite interese, naravno nacionalne, ali sad je u tom istom nacionalnom intersu stvar i prodat, jer ćemo izgubit i pare i dobar glas.

Tko je glasao

Dao sam komentar na Potjehov

Dao sam komentar na Potjehov komentar u mome postu, a kako ga smatram dosta važnim za ukupnu situaciju ovdje ću ga ponoviti:

-o-
Polančec podržao Lauca i Grgića, Markota smijenjen
Znači da sam "rumenog" dobro smjestio u revolverašku ekipu odmah iza Grgića!!!

No šalu na stranu, u cijelom ovom slučaju ima previše blata. Iz poslovanja svake godine ostvarivan negativni GOP, pa kad se iz poslovanja ne stvara zarada, novaca nedostaje, pogotovo ako postoji utemeljena sumnja da je bilo izvlačenja novaca s jedne strane i pokrivanje rupa neprihvatljivim kreditima s druge strane.

Markota je dostavio dubrovačkoj javnosti i svim otočanima, a tako i državnim institucijama svoje viđenje stvari. Kako je on jedan od osnivača i investitora to institucije države moraju poštivati. Pogledajte na link i skinite u pdf-u - do sam zaboravio dodati u tekstu mog posta.

No ne treba se zanositi, Markota samo pokušava spasiti svoje vlastita ulaganja u projekt, kojih je kako izgleda sam najviše unosio (dok su drugi kreditima ili "rumenim" transakcijama). Sada je vrijeme da kaže i ostalo što zna. Institucije države trebaju ustanoviti što se tamo događalo, jer je prema izvodima iz sudskog registra tamo, uz Hotele Koločep d.d. (koji je trebao biti osnovni i jedini oblik poslovanja) bilo osnovano tri razna d.o.o. pod imenom "Otok Znanja" a koliko vidim sada se osnivaju još dva. Osim toga su bila osnovana i tri d.o.o. različitih drugih imena (Kalamota, La paz i Maranzana), a ono što bi bilo potrebno istražiti su življe financijske transakcije između ovih brojnih d.o.o.-a i matične tvrtke Hoteli Koločep d.d. nego što je matična tvrtka sama ostvarivala na tržištu.

Trebalo bi omogućiti i drugima na otoku da kažu što misle i što znaju jer ih se malobrojni zaposleni i drugi otočani plaše navodnim jakim osobnim i prijateljskim vezama s raznim "moćnim" osobama iz Vlade i vladajuće stranke pa vlada atmosfera straha koju treba razbiti.

Vjerojatno dosta i sam Markota prešućuje, ali je vrijeme da se otvore karte do kraja, jer imamo inače apsurdnu situaciju da na cca 80-tak stanovnika ovog otoka imamo otvoreno najviše tvrtki u Hrvatskoj a možda je ostvaren i svjetski rekord tvrtki po glavi stanovnika. Te stvari nisu tajna na otoku, nisu ni u Dubrovniku, a nisu ni u Fondu niti u Vladi, i oni bi tamo trebalo početi konačno voditi o svemu ovome računa i prekinuti sramotu koja je lansirala Hotele Koločep među najveće privatizacijske skandale u Hrvatskoj.
-o-

Tko je glasao

Frederik, ne mogu u registru

Frederik, ne mogu u registru pronaći ovu tvrtku La Paz. Što je to? Imaš li kakvih spoznaja o povezanosti Grgića i Maranzana d.o.o.?

Tko je glasao

La Paz i Maranzana su bile

La Paz i Maranzana su bile tvrtke koje su trebale opravdati unajmljivanje raznih direktora iz inozemstva koji su tamo radili bez dozvole, pa su stalno bili izloženi intervencijama policija radi ilegalnog rada. La paz j onaj prvi direktor Christ Inmann kojeg su sada platili 80.000 Eura iz onog novog zelenaškog kredita Chadelusa (kamata 17 %) pretpostavljam da je ili ugašena ili prije nije do kraja realiziran jer je ovaj otišao. Ali se za nju zna na otoku.

Maranzana je ime ovog Francuza sadašnjeg novog direktora na Koločepu , koji tako skupa sa ženom redovito primaju dohodak i realiziraju troškove.

Tko je glasao

Čekaj, jel Grgić muti

Čekaj, jel Grgić muti nešto preko tog Maranzana i njegove tvrtke?

Tko je glasao

Nisam vidio pitanje, bio sam

Nisam vidio pitanje, bio sam odsutan nekoliko dana ali da ogovorim
Maranzana je direktor hotelskoga poslovanja u Hotelima Koločep, ustvari glavna osoba za regularni poslovanje hotela i bez njega se ništa ne može.

No kad smo kod mućenja, mislim da bi svakako trebalo ispitati te kombinacije, jer ekipa Otoka znanja stalno dovodi ključne kadrove odnekuda sa strane, ali sudeći po razvoju događaja, u svoje kombinacije uvlače i neke lokalne što na otoku izaziva burne reakcije.

Tko je glasao

Hvala frederik. Činiš mi

Hvala frederik. Činiš mi se dosta informiranim. Jel' možda imaš kakvu ideju, ili si možda načuo, kako je Grgić uspio umočiti direktoricu koja je lokalna a sve živo je baš ona potpisivala?

Tko je glasao

Siniša Grgić ima ogromnu

Siniša Grgić ima ogromnu potporu širokih poduzetničkih krugova u Hrvatskoj! Primjerice, vlasnika svih birtija po autobusnim i željezničkim kolodvorima diljem Hrvatske, jer u svakoj možeš vidjeti uokvirenu plaketu na kojoj piše da je ugostitelj taj i taj (vlasnik birtije) istaknuti hrvatski poduzetnik! Diplome, naravno, izdaje Grgićev ZAPI, a na njih se potpisuje ona nesreća od Veselice...

Diplomu su vrli poduzetnici platili nešto novaca, ali što je to prema mogućnosti da svi u selu vide kako si ti baja.

Tko je glasao

samo budale kupuju te

samo budale kupuju te diplome, otprilike nivo birc poduzetnika...
a i oni dobro znaju da su 90% poslovanja u sivoj zoni i nisu toliko glupi da znaju da su kupili a ne zaslužili.

stoga ta teorija da oni podržavaju Grgića je glupost

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Opet se javlja Grgić him

Opet se javlja Grgić him self. Daj malo ohladi, baš si naporan

Tko je glasao

Bože mili... Bijesu, danas

Bože mili... Bijesu, danas ti nije dan?

Tko je glasao

a što je netočno rekao. da

a što je netočno rekao. da se diplome ne štancaju na sve strane? dođi u robnu kuću RI u Rijeci, i već na ulazu ćeš moći kupiti diplomu npr. "domaćica godine".

treba li kome možda obiteljski grb?

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Lavice nema veze ali bi

Lavice nema veze ali bi trebalo imati u vidu sarkastičnu intonaciju koju Jassie upotrebljava u svom postu a koju je bijes trebao vidjeti - i ja mislim da bijes nije u zadnje vrijeme u formi.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci