Tagovi

Pokušaj DU u Turskoj s potpisom CIA-e, Mossad-a i MI-6

Sve revolucije i građanski ratovi velikih sukoba i nasilnih nereda u svijetu su dizajnirani, realizirani od strane AAA osi te prikriveni njihovim mainstreamom. Turska nije i ne može biti izuzetak.
Iz mnogih detalja je jasno da su CIA, Mossad i MI-6 direktno bili uključeni u planiranje, koordinaciju i izvršavanje propalog državnog udara posebice je to vidljivo u segmentu korištenja društvenih mreža. Javnost je informirana putem Twittera, političke figure su se pojavljivale putem Facetimea, a vojnici koji su pokušali udar dogovarali su se preko Whatsappa. Jedino što fali u cijeloj slagalici... Mrtva tijela na ulicama Turske nisu Pokemoni!
Nezadovoljni dio turskog društva erdoganovom naprasitošću nije imao takav utjecaj nad vojskom za sprovođenje uspješnog udara, za takvu sofisticiranu operaciju samo zapadne obavještajne agencije imaju toliku moć a što su dokazale u prošla 3 državna udara u Turskoj u posljednih 40 godina. Obrazac je isti...

Bez obzira na Erdoganovu prgavu narav i nasilnu politiku in&out poluotoka oporba nije stala uz pućiste što je dokaz da projekt nije koordiniran sa onima koji su najnezadovoljniji erdoganovom rigidnošću i što je dokaz da je operacija bila režirana izvana, a kao posljedica geostrateških lomova u interesima velikih na sjeveru Afrike i Bliskog istoka.
Iz činjenice da je Erdogan imao već pripremljen spisak par tisuća visokopozicioniranih „izdajnika“ u vojsci, sudstvu - jasno je da se on pripremao za tako mogući razvoj događaja i da je pustio razvoj istog kako bi se u samoj akciji udara identificirali svi oni koji simpatiziraju protivnike režima.
E, pa – gdje je kvaka 22 cijele gungule – u političkoj rotaciji Erdogana za 180 glede Putina i Assada. Erdogan može ugnjetavati domaće sekularno društvo raznim prljavštinama, gnječiti Armene, ubijati Kurde i izbacivati ih iz parlamenta – dok su eksplicite nasuprot Rusije...
Pomiriti se, da samo pomiriti – uputiti javnu ispriku Putinu je neoprostivo. E sad, postavlja se pitanje zašto puć nije uspio u potpunosti tj zašto je propao!? A dosadašnji vojni udari u Turskoj su svi uspjeli u potpunosti...!
Ili je operacija upravo i projektirana da posluži „osvještenom“ Erdoganu kao opomena da se vrati u kolotečinu prije njegovog salto-mortale s Rusijom... Jer, AAA os dakako trebaju više Tursku i naprasitog Erdogana nego što takva Turska treba Cione.
Iz istoga je razvidno da je ovo samo prvi čin u predstojećem Hamletu na Bliskom Istoku – nastavak sigurno slijedi!!!

Komentari

Kako su elite EU i SAD ubile ljudsku čovječnost

Zašto izbjeglice s Bliskog istoka ne žele azil južno od Alpa...

https://www.youtube.com/watch?v=yB_mdtEN91s

Tko je glasao

Što je radila CIA u noći prevrata

Turska novina Akşam 5.8. je prva objavila, informaciju o „zagonetnoj konferenciji“ na kojoj je sudjelovalo 10 agenata CIA-e (ostali mediji su objavili kako se radi o strancima bliskim CIA-i), održanoj na otoku Büyükada u Mramornom moru, nedaleko od Istanbula, u noći državnog udara 15./16. srpnja. Goste konferencije optužuje činjenica, da su na otok došli gotovo pa tijekom samog pokušaja puča, a zemlju napustili ubrzo po njegovom završetku „kada je postalo jasno kako je prevrat propao“. Evo nakih imena s objavljenog spiska sudionika navedene konferencije u kritičnoj noći: Henry Barkey, šef Bliskoistočnog programa Centra Woodrow Wilson, bivši agent CIA-e i stručnjak za Tursku; Graham Fuller, bivši zamjenik šefa Nacionalnog vijeća za obavještajne službe (National Council on Intelligence), negdašnji glavni rezident CIA-ine ekspoziture u Kabulu i autor brojnih publikacija o islamističkom ekstremizmu i Turskoj, te osoba koja je pomogla Fetullahu Gulenu dobiti boravište u SAD-u; Ellen Lapson, bivša djelatnica State Departmenta, potpredsjednica spomenutog Vijeća za obavještajne službe i analitičarka Washingtonskog instituta za Bliski istok i td.
Novina Akşam objavila je i neke detalje s konferencije. Navodi se, kako je bila omogućena tele-konferencija kao potpora pučistima od strane međunarodne zajednice; sudionici su istupali s pozicija osude Erdogana „koji se pretvara u diktatora“, a dominirale su teme o demokraciji, sekularizmu i procesu ulaska Turske u EU, zbog kojih narod može „demonstrirati reakciju“.

Najintrigantnija je svakako informacija tog medija, prema kojoj je na konferenciji sudjelovao i 44-ogodišnji Scott Peterson, državljanin SAD-a, koji se, prema dokumentacijama nalazi u američkom zatvoru u iščekivanju smrtne kazne zbog ubojstva trudne žene u Californiji. On se nekakvim čudom, u noći 15./16. srpnja našao na spomenutom turskom otoku, odakle je potom uspješno pobjegao u Grčku. Turski mediji ciljaju na njegovu zadaću „egzekutora“svrgnutih...

Tko je glasao

Slijedi drugi udar

FBI zviždačica Sibel Edmonds je također upozorila da će se desiti uskoro drugi udar...

a ona je predvidjela i prvi!

https://youtu.be/nxpuotIMlY0?t=87

Tko je glasao

Amerikanci će izručiti "nevinog" Gulena Erdoganu

U politici nije bitna istina već interes. A u nizu interesa bitni su prioriteti.
Prioritet nad prioritetima SAD-ista je razbijanje RF u desetak vazalnih "demokracija". To bi bio pretposljednji korak u ovladavanju cijelim svijetom. Nakon toga imaju Kinu u potpunom okruženju. Kina (potčinjena) pada bez i jednog metka. To je posljednji korak. Amen. Aleluja
Ovo jest zavjera!.
To je javno poznati plan glavnih vašingtonskih planera već niz godina. Mislili su da se za vrijeme Jelcina sve dobro odvija u tom smjeru pa nisu žurili. Tim više što ni Kina nije bila onda još jaka. Činilo se da imaju vremena. No onda je došlo do šoka s buđenjem Medvjeda, a i Zmaj je neočekivano naglo jačao.
Sad su u panici. Ne jelciniraju li opet RF, zbogom san o robovlasničkom kapitalizmu. Washington nikad neće postati Rim. Zato, Kartagu (Moskvu) treba razoriti.
I zato će izručiti Gulena. Jer prioritet je da neprijatelj moga neprijatelja ostane moj prijatelj. A priče o smrtnoj kazni kao prepreci za ulazak Turske u EU samo su prazne priče. Uostalom, (kako kaže Nulland) f**k EU!

Tipujem na opciju ponovnog udara (pravog) vojske tj povratak Ataturkovoj Turskoj...

Tko je glasao

Tri grupe sudionika DU

Šaptaći van Turske države vodili su proces od početka i oni se mogu identificirati kao tri jahaća iz naslova dnevnika.
Činjenica je da je akcija namjerno vođena s određenim dosegom a o čemu izvršioci namjerno nisu bili upoznati i zato imamo sada kolateral osvete koji može zahvatiti desetke tisuća ljudi...Priča o tome da su vojnici zakasnili s hapšenjem Erdogana ili da lovci F-16 nisu oborili predsjednički avion koji je već bio naciljan pod izgovorom da je pilot erdoganovog aviona rekao vojnim pilotima da je to civilni Turkish airlines - je prića za tupave i hendikepirane umove. Školski priručnik o izvođenju državnih udara ne poznaje takve propuste. Dakle, šaptaći su prva grupa...
Druga grupa su izvođaći koji su bili uvjereni u iskrenost šaptaća koji su i režirali cijelu gungulu. Šaptaći su igrali dvostruku igru - izvođaće su uvjerili da su sigurni u konačni uspjeh a zapravo su žrtvovani Erdoganu koji je kao predstavnik treće skupine trebao izvući pouku o geostrateškoj opomeni što očito nije slućaj.
Nestanak 50-tak jurišnih helikoptera i 20-tak ratnih brodova daje naslutiti da šaptaći planiraju treći čin operacije u slućaju da se Erdogan kojemu su planirano spasili kožu ne opameti.
A širina lustracije koju Erdogan sprovodi u turskom društvu pokazuje da Erdo uopće nije shvatio opomenu, nije shvatio sadržaj opomene!!!

Tko je glasao

kako objašnjava tvoja teorija

da drug Taip otpušta učitelje i smjenjuje ravnatelje škola , što su sve to bili CIA, MI 6 i Mossad spavači.

sve dobro...

Tko je glasao

50-tak helikoptera i 20-tak ratnih brodova nestalo

Pitanje koje postavljam zagovornicima Erdoganovog samoorgaaniziranja prevrata...

Erdogan je trenutno dobio neograničenu vlast i monopol na primjenu torture u državi.

1. Zašto i u koju svrhu bi skrivao ratno brodovlje i helikoptere od institucija kojima je na čelu?

http://www.index.hr/vijesti/clanak/sto-se-sprema-u-turskoj-nestalo-14-vo...

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/propali-vojni-udar-u-turskoj-erdogan-na...

Hamlet nikada nije bio jednočinka...

Tko je glasao

Komentar Williama Engdahla

Tradicionalna, tzv. Ataturkova vojska koja je čuvar državnog poretka nestala je davno, još tijekom 80-tih godina prošlog stoljeća. Sada će biti zanimljivo promatrati vanjsku politiku Erdogana. Njegovo približavanje Rusiji, obnavljanje pregovora oko plinskog pravca iz Rusije, preko Turske do Grčke granice. Osim toga približavanje Izraelu. I ono što je najkritičnije, čini se da je Erdogan postigao dogovor s Putinom, da Turska umanji napore za rušenje Asada u Siriji. To je veliki geopolitički poraz Baracka Obame. CIA nije nevina u ovom događaju i zato su Obama i NATO pokušali to prikriti 'podrškom demokratski izabranoj vlasti predsjednika Erdogana'. Pogledajte što se dogodilo u Ukrajini, kada je održan prosvjed u veljači 2014. godine, kada je smijenjen Viktor Janukovič koji je bio 'demokratski izabran predsjednik Ukrajine'. Pogledajte kakav je nered Washington ostavio kako bi isprovocirao tenzije između Rusije i Europske unije.
Trebalo bi biti jasno, iz svega što sam do sada naveo da Washington stoji iza izvedenog puča koji je bio reakcija na Erdoganov politički zaokret od prije mjesec dana, kada je počeo razvijati odnose s Izraelom, Rusijom i Asadom u Siriji.
Washinton očajnički treba Tursku u NATO-u kao dio globalne strategije oko kontrole naftih izvora na Istoku, a u novije vrijeme i izvora prirodnog plina. To je razlog zašto je puč propao, kako bi Obama mogao 'ohrabriti' njegovog 'prijatelja' Erdogana.
EU je u procesu raspada kao projekt. To je uvijek bila monstruozna ideja, ohrabrena Churchillom, ranom idejom CIA-e za kontrolom Sjedinjenih država nad Europom. Brexit je započeo taj proces. Sada će se on samo ubrzavati. Možda će Mađarska biti slijedeća ne uspije li CIA izazvati revoluciju protiv Orbana prije referenduma, koji bi mogao biti u listopadu, nazvanog 'Huexit'. Francuska? Marie Le Pen i milijuni Francuza razočarani su diktatima iz Bruxellesa.

William Engdahl autor je brojnih knjiga s područja geopolitike, a jedna od najnovijih koja je objavljena u Hrvatskoj je 'Izgubljeni hegemon'.

Tko je glasao
Tko je glasao

Zašto se ne mogu oduprijeti

Zašto se ne mogu oduprijeti misli da od samog osnutka Europske unije, najveća opasnost za nju nije Rusija, nije ni Turska već NATO !?
Zašto NATO još postoji, razloga za postojanje nema od 1990.
Strah Amerike i Engleske od Njemačke, još uvijek?

Tko je glasao

Razne su teorije

Meni se ova čini najvjerojatnija - http://www.advance.hr/vijesti/fathullah-gulen-odbacuje-sve-optuzbe-i-por...

"Fathullah Gulen, utjecajni turski klerik koji živi u egzilu u SAD-u, spominje se kao glavni organizator propalog pokušaja državnog udara u Turskoj. No, on je u današnjem razgovoru za britanski list The Guardian odbacio sve te tvrdnje te istaknuo kako je iza puča protiv Erdogana možda stajao sam Erdogan.
<...>
Gulen nije zabrinut zbog toga. "Ne vjerujem da svijet ozbiljno shvaća optužbe koje protiv mene iznosi predsjednik Erdogan", rekao je Gulen te usporedio Erdogana s Hitlerom koji je 1933. dao spaliti Reichstag kako bi za to optužio komuniste i uveo policijsku državu.

Metode Erdoganove policije također je usporedio s periodom nacističke Njemačke. "Sasvim je očito kako postoji netolerancija kod vodstva turske vladajuće stranke i predsjednika. Zaplijenili su imovinu, ugasili su medijske organizacije, slomili su vrata i maltretirali ljude na sličan način kao i Hitlerov SS", rekao je Gulen."

Naime, Erdogan je ko kec iz rukava imao spremna rješenja - kasapljenje sudaca i generala.

Inače, u svemu ovome veseli jedino što se - u onih prvih par sati, dok se još mislilo da se možda radi o onom pravom turskom sekularnom puču - civilizirani svijet poveselio padu ovog islamističkog diktatora koji iz dana u dan pokazuje pravo ružno lice vjerskog vođe.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Zašto smatram pokušaj DU djelom slavne trojke iz naslova

Postoji "školski priručnik" kako se izvode državni udari;

Između ostalog:

1. Blokiraju se komunikacije i mediji

2. Blokiraju se strateški prometni punktovi

3. Blokiraju se strateške državne institucije

4. Blokiraju se društvene mreže

5. Hapse se čelnici države koji predstavljaju i predvode režim

U ovom slućaju ostavljena je "breša" u segmentu društvenih mreža i ostavljena je sloboda predsjednika države a koji je i bio cilj akcije (!!!???)

Dakle, netko je namjerno zažmirio na taj "propust"!!!

Tko je glasao

Da, nešto je traljavo sve to

Da, nešto je traljavo sve to bilo izvedeno, kao da ga je planirao Drvosjek sa njegovim šatorašima, znači očajno loše.
Šalu na stranu,
Pratio sam događaje i informacije su kao i uvjek kod takvih dešavanja bile svakakve, od bijega Erdogana, traženja azila, idealno plodno tlo za dezinformacije.
Lagana zbunjenost je bila vijest da je vojska upravljana klerikalnom ekipom iz amerike !?!?!.
Turska vojska i klerikalci, netko se zajebava, osim ako ti klerikalci nisu Erdoganovi ljudi postavljeni u vojsku od kad je on na vlasti i sad postali nezadovoljni njegovim radom, moguće ali ne vjerujem da bi vojska dopustila takvo kadroviranje. Takvo nešto prolazi samo kod nas.
Od svilh "lajt" slika ova mi je posebno interesantna mnogo toga pojašnjava ali mislim da nije sve gotovo, malo primirja i nakog toga pravi udar i vrlo vjerojatno sa atentatom na Erdogana, od straha i poziva svoje sljedbenike na ulice, koliko su daleko od građanskog rata, ne znam, nisam baš nešto upućen u političko stanje Turske.

Dodatak,
Drvosjeku je valjda jasno da je režim njegovog druga Tita bio prava kamilica prema ovom što Erdogan radi Turskoj i narodu.

Tko je glasao

Klerika u Americi drži i čuva CIA

Joshua Cook sa Benswann.com pitao je FBI zviždačicu Sibel Edmonds: "Da li CIA koristi Gulen mrežu za financiranje CIA-operacija u Turskoj?"
"Koristi", rekla je Edmonds. "To je bio i kanal za pranje novca za njihovu 20 milijardi dolara vrijednu mrežu."
http://truthinmedia.com/exclusive-fbi-whistleblower-and-teacher-expose-i...

Tko je glasao

Njima i treba čvrsta ruka.

Turska je poodavno u ratu. Što tek radi Europi ?

sve dobro...

Tko je glasao

Turska je poodavno u ratu.

Turska je poodavno u ratu. Što tek radi Europi ?

Da, u ratu kako ti to zorno voliš reči, čejenima sa istoka, neki ih zovu Kurdi, pa još na Cipru nisu rat završili, a razaranje Sirije će im biti teško oprostivo. Turska je podjeljena na sekularne i vjerski zaluđene, prevelika zemlja da bi si željela, dozvolila priuštiti neki oblik građanskog rata, ako vjerski fanatici postanu još radikalniji moglo bi se desiti da se jednog jutra probudiš kao graničar stari i braniš Beć, pardon, Brisel od Sultana i njegovih tenkova, samo, nešto im je vojska jaka, mogli bi se lako probiti do Beća, a nato, pa nato ne sudjeluje u međusobnim sukobima, znači put im je skoro pa otvoren.

Tko je glasao

Nemaj straha @Jura

tu su Mađarska , Grčka, Rumunjska, Bugarska Makedonija i najvažnije Srbija i Crna Gora. Dok bi došli do nas omekanili bi. Već imam dvije sobe da primim izbjeglice iz Srbije jer ; brat je mio koje vjere bio.

Naši a i BiH muslimani ne žele natrag u srednji vijek bez obzira što navijaju za reprezentaciju Turske.

Misliš li da i oni nisu nešto naučili iz historije.

U tom slučaju Hrvati izlaze na Drinu ( gdje im je i mjesto tj. prirodna granica) pa kome milo kome krivo.

Naš svaki otok može biti nosač aviona ili topovnjača.

Uostalom..mi smo si s Turcima dobri, kaj ne......

sve dobro...

Tko je glasao

Gulen nije zabrinut zbog

Gulen nije zabrinut zbog toga. "Ne vjerujem da svijet ozbiljno shvaća optužbe koje protiv mene iznosi predsjednik Erdogan", rekao je Gulen te usporedio Erdogana s Hitlerom koji je 1933. dao spaliti Reichstag kako bi za to optužio komuniste i uveo policijsku državu.
Metode Erdoganove policije također je usporedio s periodom nacističke Njemačke. "Sasvim je očito kako postoji netolerancija kod vodstva turske vladajuće stranke i predsjednika. Zaplijenili su imovinu, ugasili su medijske organizacije, slomili su vrata i maltretirali ljude na sličan način kao i Hitlerov SS", rekao je Gulen."

Gulen je čisti islamist i fanatik ... Ima na stotine škola islama otvorenih u SAD , surađuje sa CIA-om nešto po principu saudijske kraljevske obitelji , a nagrađen je novcima i medijski uzidgnut na mjesto glavno igrača turske imigracije na američkom kontinentu...

https://gulencharterschoolsusa.blogspot.hr

Wikileaks je pisao i iznosio dokumente o njegovoj islamskoj fanatičnosti

https://wikileaks.org/plusd/cables/08BAKU731_a.html

http://www.dailysabah.com/feature/2015/08/11/a-decade-of-the-gulen-movem...

Amerikanci su pragmatični uvijek bili i njihove elite , svatko tko se progura u njihovom društvu (doseljenici takvi se kontaktiraju i čak nekada ucjenjuju...) , ako je nacionalist bivše države se agitira i nudi mu se mogućnost dolaska na vlast u slučaju američke potrebe. Ovaj puta Amerikancima je zbilja potrebno da maknu Erdogana jer se on oteo sa američkog lanca ...

Da zaključimo Amerikanci bi islamistu najvjerovatnije zamjenili da im je uspio puč , daleko većim islamistom čije su škole poznate po rasizmu, vjerskoj netoleranciji i širenju mržnje...

Smješno je da neoliberalni mediji tog kretena Gulena prikazuju sekularnim nekim Turkom , a za njega je Erdogan cica maca u pogledu vjerskog fanatizma...

http://www.tacno.net/novosti/ko-je-fethullah-gulen-i-sta-predstavlja-pok...

U njegovoj školi ubio se jedan dječak ... ovdje malo o tome... Za ove njegove riječi najbolje ću reći kako ološ uvijek postupa : Napad je najbolja obrana...

PS. Amerikanci su se prevarili , jer su mislili da Gulen ima podršku istu u Turskoj kao što ima u Sjevernoj Americi ... Ljudi su takvi da kada dođu daleko od kuće obraćaju se svojima za pomoć i zato Gulen uživa veliku popularnost tamo.

Justice for all !

Tko je glasao

Pa u čemu je problem

Niti tvoji niti sjenkini argumenti ne pobijaju niti na koji način (još uvijek) teoriju, ali vrlo vjerojatnu, kako si je Erdogan sam sebi organizirao akciju u svrhu protuakcije.

Gulamov demanti još više oslabljuje podvalu kako su puč pokušali izvesti još veći islamisti od samog Erdogana. Time se naravno rehabilitira Erdogan, stara fora za naivce.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Niti tvoji niti sjenkini

Niti tvoji niti sjenkini argumenti ne pobijaju niti na koji način (još uvijek) teoriju, ali vrlo vjerojatnu, kako si je Erdogan sam sebi organizirao akciju u svrhu protuakcije.

Daj nemoj pričati gluposti , a generali i pukovnici organizirali puč da bi kasnije poginuli za Erdoganovu stvar... Sada malo u glavi razmisli tko je blesav da pogine za lažan puč, pa vojnici su odmah vidjeli da nešto ne štima , misliš da nisu da bi pucali po narodu kao što su pucali?

Ja stvarno više ne mogu objašnjavati nešto ljudima koji slušaju prozapadne medije i njihovu propagandu i uvjeravajući se da će se nešto promijeniti u Hrvatskoj ako budemo lizali dupe gospodaru... :P .

Justice for all !

Tko je glasao

Ma daj se spljuskaj...

"Puč" su izvodili regruti koji su navodno mislili da idu na vojnu vježbu.

Silnu i okrutnu tursku vojsku i pripadajući oklop u roku par sati pokorila je murja, moš si mislit...

U sljedećih nekoliko sati uhapšeno je oko 6000 "državnih neprijatelja", pola sudaca, pola vojske. Erdogan će izgleda uslišati i "volju naroda" vraćanjem smrtne kazne.

Lijepo je da pratiš razne medije i teorije, još bi ljepše bilo kad bi ih razumio...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Regruti u F-16

"Puč" su izvodili regruti koji su navodno mislili da idu na vojnu vježbu.

Erdogan na povratku iz Marmarisa bio na nišanu raketnog radara 2 F-16 više od 5 minuta - netko je odlučio da se predsjednički avion ipak ne obori...

http://www.24sata.hr/news/pobunjenicki-avioni-naciljali-su-erdogana-ali-...

Naravno, regruti čim dođu u vojsku odmah sjedaju u F-16...

Tko je glasao

Đizzzusss...

Ma da, imaš ti pravo - to što su efšesnaistići prepratili Erdogana do Istambula normalno dokazuje kako su "puć" organizirali mosad, cija i mistopedesdevet, samo kaj su malo retardirani...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Nisu ga prepratili već naciljali

Tako piše - na latinici...

Dakle. prevrat nisu vodili regruti kao što si ti tvrdila...

Tko je glasao

I ti...

Nisu vodili, nego izvodili... Kao što uostalom većina današnjih medija, sad kad su pametniji, i tvrdi. Tak piše na latinici, ćirilici i inim hijeroglifima...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Nastavak slijedi

Budeš li ti u pravu glede fakti o Erdoganovom samoorganiziranju puća ja ću ti se javno ovdje ispričati glede moje "zablude" - naravno i svima ostalima!

Pokaže li vrijeme da ti nisi bila u pravu oćekujem da se pospeš pepelom - može!

Pozdravlja te W. Engdahl...

Tko je glasao

"Puč" su izvodili regruti

"Puč" su izvodili regruti koji su navodno mislili da idu na vojnu vježbu.

I dijete od deset godina bi skužilo na mostu preko Bospora da ono nije vojna vježba...

https://www.youtube.com/watch?v=PRlLx8hmqjg

Shvaćaš li ti Bigulice da su oni ubijali ljude na ulicama i bombardirali parlament.

https://www.youtube.com/watch?v=_49YEDbZLlk

https://www.youtube.com/watch?v=A0nX7K9DYig

Ajde to probaj provesti u SAD (koji je postao leglo sotonizma i mnogi ljudi u SAD kuže to i željeli bi provest puč...) , baš me zanima kako bi vrh reagirao , vjerovatno bi bilo vješanja i ubijanja pučista na sve strane

Što je tu strašno u smrtnoj kazni kada je imaju voljene SAD i nitko im ne prigovara od novinara?

Erdogan mi se gadi jer je podilazio Amerikancima i podržao prvi napad na Siriju (mislio je to će brzo završiti...) , ali je zadnju godinu skužio da se gadna kašica tu sprema , te se krenuo okretati od zla ... I sam je dijelom zlo , ali kada vidiš koga nude Amerikanci muka ti bude...

Justice for all !

Tko je glasao

Problem je u shvaćanju i pojednostavljenju kompleksnosti operaci

Niti tvoji niti sjenkini argumenti ne pobijaju niti na koji način (još uvijek) teoriju, ali vrlo vjerojatnu, kako si je Erdogan sam sebi organizirao akciju u svrhu protuakcije.

1. Usporedba panike Erdogana kada se video telefonom javio lokalnim tv postajama i recimo nezainteresiranosti Busha kada su ga u jednoj osnovnoj školi obavijestili o masakru u NW - panika Erdogana nije glumljena

2. Erdogan nije pozvao institucije na čijem je on čelu da riješe situaciju već je pozvao narod da se odupre pučistima

3. Upravo na temelju takve reakcije Erdogana oporba se priklonila Erdoganu - oporba koja mrzi Erdogana!!!

4. Od trenutka preuzimanja zraćne baze Encirlik u istočnoj Turskoj od strane amera - CIA i MI6 su su preuzele fizički operativni nadzor nad turskim službama. Nećeš valjda tvrditi da je CIA u pripremi "Erdoganovog partija" bila slijepa i gluha!!!

Ovo nije muzika "fakse flag-a" već jedna od faza doktrine šoka a što se analizom hodograma događanja i ponašanja aktera veoma lijepo može isčitati...

Tko je glasao

NE vrijedi trošiti vrijeme

NE vrijedi trošiti vrijeme sjenka čak štoviše samo sam tebe popratio... Ljudi se nahrane index.hr , jutarnji.hr, vecernji koji doslovno brišu većinu komentara koji objašnjavaju ljudima stanje i onda serviraju gluposti tipa ove da je Erdogan sam namjestio puč...

Ljudi su zaglupljeni i totalno izgubljeni... mržnja sa desne i lijeve strane , a ne vide neprijatelje čovječanstva (koji većinom dolaze sa Zapada nažalost....) , sotonizam i zlo...

https://www.youtube.com/watch?v=JVw_mPvYcDM

Justice for all !

Tko je glasao

Koji to 'liberalan' medij

Koji to 'liberalan' medij Gulama ne naziva islamistickim klerikom?
Ne znam kako je danas, kad apsolutno svatko u svijetu od Boko Harama do HSP-A komunicira drustvenim mrezama, komunikacija drustvenim mrezama glavni dokaz upletenosti Mossada, CIA-e i MI-6 u bilo sto. Osim ako se ne pomirimo s tim da CIA, Mossad i MI-6 upravljajo apsolutno svacim - od izbora kandidata Mosta za opcinske izbore u Opuzenu do organiziranja apsolutno svakog pokusaja drzavnog udara.
Ako je neuspjeli pokusaj drzavnog udara poruka Erdoganu - onda je ta poruka neuspjela jer je Erdogan izasao jaci nego sto je u sve zajedno usao. Ako se radilo o pravom pokusaju drzavnog udara, onda je samo ocito da nakon ovakve 'A je to' epizode CIA, Mossad i MI-6 ne bi bili u stanju organizirat ni Bikijadu u Radosicu.
Uglavnom CIA, Mossad i MI-6 nisu bas neki igraci - ako nisu bas neki igraci, onda kako da kontroliraju prakticki svaki dogadjaj na svijetu...I vrtimo se u krugu.

Tko je glasao

Ništa u politici (manipulacije) nije onako kako izgleda

Ili je operacija upravo i projektirana da posluži „osvještenom“ Erdoganu kao opomena da se vrati u kolotečinu prije njegovog salto-mortale s Rusijom... Jer, AAA os dakako trebaju više Tursku i naprasitog Erdogana nego što takva Turska treba Cione.
Iz istoga je razvidno da je ovo samo prvi čin u predstojećem Hamletu na Bliskom Istoku – nastavak sigurno slijedi!!!

Tko je glasao

To da svijet nije zamrznut u

To da svijet nije zamrznut u vremenu i da nastavak bilocega uvijek slijedi (od Godota u nasem opcinskom vijecu do Hamleta na Bliskom Istoku) je valjda jasno - i s Mossadom, CIA-om i MI-6 i bez njih.
Ma, zanimljivo - ne znamo zasto bi ju ovi izveli, ali znamo da su ju izveli. Sto to uopce znaci Hamlet na Bliskom Istoku i zasto bi ovo bio prvi cin - nekakva drama (ako se ogranicimo samo na sadasnjost) traje na Bliskom istoku od zavrsetka 2. svjetskog rata i onda ovo moze biti samo n-ti cin toga.

Tko je glasao

gledajući u povijest

češće je Turska ratovala s Rusijom nego s Amerikom ili Engleskom

Ja držim da je ovaj pičvajz u Turskoj organiziran kao osveta Erdoganu za ono što se dogodilo dan ranije u Francuskoj.

Turska je prevažna NATO savezu da bi joj se dopustilo da promijeni stranu.

sve dobro...

Tko je glasao

Moraš nastojati biti konzistentan

Kakve činjenične poveznice imaju tvoja druga i treća rečenica kada jedna iskljućuje drugu!?

Tko je glasao

to što ti ne kužiš vezu

ne znači da nema veze

Ne misle svi Turci isto. Jedni su neoosmanisti a drugi su tamo njihovi kemalisti što bi bio njihov sukob na desnici.

Erdogan je očekivao ovako nešto po svemu sudeći i pustilo se ekipu da se zaleti.

Jednostavnije bi im bilo da su napravili što i Srbi Đinđiću ili još ranije kad je platio Sadat ili Indira Gandi i sl.

Ne stoji iz ovog CIA i to što zboriš, kad su u Damasku slavili kad su čuli za vojni udar. Prije će biti da je ovo paljenje Reistaga, koje se poklopilo s Nicom, pa su CIA i ekipa dopustili da se dogodi u pedagoške svrhe.

sve dobro...

Tko je glasao

U Francuskoj se nije desilo ono o čemu govori mainstream

Ja držim da je ovaj pičvajz u Turskoj organiziran kao osveta Erdoganu za ono što se dogodilo dan ranije u Francuskoj.

to što ti ne kužiš vezu ne znači da nema veze

Dakle da te informiram iako mi je već bljutavo podučavati prepametne starce koji su lijeni malo zagrepsti činjenice...

U Francuskoj Nici dogodio se opet školski oblik FALSE FLAG-a čiji je cilj bio jedino i isključivo produženje trajanja izvanrednog stanja čime se zapravo kupuje pristajanje građana da izvanredno stanje (policijske države) pretvori u stalno stanje.
Dakle izvanredno stanje je produženo za 3 mjeseca i bit će vjerojatno opet produženo bez obzira na tvoju tezu glede Erdogana.
Ako ne želiš povjerovati ovo o čem govorim probaj naći jedan video uradak koji prikazuje jurnjavu kamiona a navodno je tamanio ljude u dužini od 2 kilometra i kao nitko to nebi snimio - daj me nemoj...
Cijeli dio grada gdje obilježavan Dan Bastilje je bio sigurnosno blokiran od vojske i policije jer je još uvijek izvanredno stanje na snazi - nađi jednog očevica koji je osobno svjedočio 2-kilometarskom haračenju kamiona natovarenog granatama... bla, bla, bla...
Svi samo govore o jurnjavi i bježaniji a sadržaj su saznali iz tv "vijesti"...
Kakve bi veze po tvome Erdogan imao s time a autori su opet ovi iz naslova...

Probudite se već jednom - vi zemaljsko roblje, francuski obrazac bit će primijenjen na cijelu EU kao nadzor super države temeljene na američkom modelu.

Tko je glasao

ima zavjere

ali nije tvoja teorija zavjere @sjenka

Ukoliko je istina da su obični vojnici mislili ( tako im je rečeno) da se radi o vojnoj vježbi onda je ovo u Turskoj njegov FALSE FLAG.

Ako nije organizirao znao je da se nešto sprema i pustio je da se to dogodi.

Da bi samo zbog produženja vanrednog stanja ubijali turiste u Nici koji donose lovu i štetili svojoj grani privrede je zaista samo plod tvoje mašte.

Jedino što zaključujem da je francusko osiguranje prilično šlampavo, no i ovo je jedan novi modus operandi koji iskače iz klasičnih akcija koje se očekuju.

Uglavnom, neki puta pokažeš smjer koji se može slijediti, ali se onda pogubiš.

sve dobro...

Tko je glasao

znao

drvosjek,

točno

znao je da se nešto sprema i pustio je da se to dogodi.

luka

Tko je glasao

Adio drevo

Jedino što zaključujem da je francusko osiguranje prilično šlampavo

Probaj ih testirati pa nam onda javi - ako budeš još gledao i govorio...!

Tko je glasao

Bio sam na 5-6 m

od Pape a nekoliko puta rukovodio osiguranjem na terenu i sad ti budeš meni nešto o sigurnosnim prosudbama i planovima osiguranja...@sjenka

Čim je zgazio prvih dvoje troje i nastavio vožnju trebao je dobiti rafal u šoferšajbu, da ne govorimo o tome da nije trebao ni prići masi s 19 T teškim kamionom . Propust osiguranja na terenu. Šlamperaj.

Radi se o potaknutom vuku samotnjaku koji je tek možda bio dio neke od mreža (ćelija) koje mogu niknuti večeras...nađe se par njih i dogovore se za akciju..na brzinu radikalizirani...

Okidač može biti da ga je žena ostavila npr., za što on okrivi pederoliberalni zapad...nevjernike i tako to..

sve dobro...

Tko je glasao

Čim je zgazio prvih dvoje

Čim je zgazio prvih dvoje troje i nastavio vožnju trebao je dobiti rafal u šoferšajbu, da ne govorimo o tome da nije trebao ni prići masi s 19 T teškim kamionom . Propust osiguranja na terenu. Šlamperaj.
A što ako je zapovijed bila "pušćaj sladoledara" ??
Malo čudna dostava, i vrijeme i mjesto, nije li ?

Tko je glasao

...kamion je imao namontirano

...kamion je imao namontirano neprobojno vjetrobransko staklo ili je to bila zaštitna plastika otporna na metke, i bočna stakla isto...
metoda prvi put korištena u terorističkom napadu,...
daklem, teško da je vuk samotnjak, ili podivljali luđak
...što se dnevnika tiče, bez veze je uopće raspravljati ako se sve koncentrira samo na usual suspects, cia-u, mossad, mi-nešto, plin i nafta,...kao da se u zadnjih nešto mjeseci nije situacija okrenula naglavačke, i da se nisu savezništva presložila i geopolitički prioriteti svih zainteresiranih izmjenili pod utjecajem novih odnosa snaga i novih dogovora.
Sada svi igraju sa svima. A Turska cijelom dužinom od Bospora i Dardanela do granice s Iranom je ponovo doslovno svima prioritetna,
...kao onomadne 1913te, vrlo, vrlo složeno,

Tko je glasao
Tko je glasao

...vrlo kvalificirani ljudi

...vrlo kvalificirani ljudi procjenjuju da je,
ali te analize nisu za jutarnji i index,
nađu se tek na vrlo specijaliziranim stranicama,

Tko je glasao

vidio sam snimku

na kojoj se vidi vjetrobransko staklo. Vidio sam poprilično propucanih stakala i da..to je to...

zbušeno je običnim 9 mm kalibrom

i naša @sjenka je "kvalificirani ljudi"

sve dobro...

Tko je glasao

...nu, dobro, istraga još

...nu, dobro,
istraga još nije dovršena, i tek po njoj će se znati jel´ bilo tako ili nije,
tj., koliko ste u pravu ili ne, i koliko sam ja, i moji izvori,
do tada je sve napisano na ravni špekulacije,
jer osim policije i sigurnosnih službi do tada nema nitko pristup podatcima činjenične prirode
no, meni ima logike,
zaštitna stakla, plastike i folije su slobodno dostupne,
...kreten i društvo su morali računati da bi ga/ih mogli zaustaviti odmah na čekpointu i vratiti...što bi ga prisililo da se probije kroz,
morali su računati da će naići na putu na naoružani pojedince i agente...što je i bilo, uostalom,
e da bi poslije dva kilometra iskočio neozljeđen iz izrešetane kabine pucajući,...da bi tek tada bio likvidiran.
to je ono što bezuvjetno točno znamo,
i daje mi vjerodostojnost toj procjeni

Tko je glasao

samoubojica

kad je došao do kraja te ulice počeli su pucati po šajbi i onda je izišao van i pucao da bi ga upucali

nije imao ni prsluk s eksplozivom ni ništa bitnog, radikalizirani amater a takvi su najgori...
specijalci obično imaju jedan okvir s pancirnoprobojnim zrnima...

obični kalaš sa zrnima koji imaju crveno obojeni vrh prolazi kroz tu šajbu kao što obični prolazi kroz jelovu dasku od cola..

Prije će biti da se francuski policajci pravdaju..e da ga nisu mogli zaustaviti..nisu jer se nisu pripremili, jer je bilo šlamperaja i neozbiljnosti..

Pancirno probojno zrno iz M-48 call.7,9 probija "I"-profil ili pružnu šinu, blok motora i sl.

Da je negdje izrađivao kamion s takvim staklima, morao bi i sa strane limove i dr. ..nije to samo tako napraviti blindiranu kabinu...a on je iznajmio klasični kamion na rent a car...

Obavještajna služba bi u roku odmah saznala da neka budaletina naručuje šoferšajbu točno po mjeri za neki kamion....nemojmo biti naivni...

sve dobro...

Tko je glasao

nda, radikalizirani

nda, radikalizirani amater,
koji bez oružja ubije 84 ljudi, pedeset ih ostavi u kritičnom stanju i još stotinjak s posljedicama koje će ih pratiti cijeli život,
...kako bi tek bio efikasan da je radikalizirani profesionalac?

Tko je glasao

2 km kamionske šetnje

U državi koja je u režimu izvanrednog stannja kada se svi skupovi višestruko osiguravaju stacionarnim i letećim patrolama, ček pointima - iskrsne neki naivac i 2 km bez smetnje (malo napred malo u rikverc) tamani gomilu od par tisuća ljudi.
Od tih par tisuća bježača i promatraća nitko nije snimio sam čin gaženja. Daj me nemoj!
Prikazan je kao ulazak kamiona u ulicu i njegov kraj...
Tu priču samo mala djeca i drevo mogu pušiti!!!
O prvim iskazima da je isti bio natovaren granatama koje su putem eksplodirale uopće neću...
Bitno da je izvanredno stanje produženo za iduća tri mjeseca!!!

Tko je glasao
Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci