Tagovi

Poker aseva

Hrvatska intelektualna elita predstavlja jednu odvratnu moćvaru. HAZU? Zar oni još uvijek postoje!? Matica hrvatska? Niti otamo nije izašla nijedna suvisla misao već godinama. Ipak, nad tom žabokrečinom vidim trenutno četiri sjajne zvijezde.

Prvo, Krešimir Mišak, teoretičar zavjere, koji je u svojim knjigama „Sve piše u novinama“ i „Dečki, odjebite u skokovima!“ dokazao da samo ta teorija može objasniti zbivanja u svijetu. Druga, suprotstavljajuća, teorija spontanih događaja ne pije vodu, premda je društveno oficijelna. Zatim, Davor Pavuna, znanstvenik, koji urla o genijalnosti svakog čovjeka i nudi recepte o sretnom životu. Nadalje, Zlatko Sudac, svećenik, koji prenosi nauk Isusa Krista i samim time je crna ovca masonizirane hrvatske katoličke crkve. Na kraju, po meni najsjajnija zvijezda – Željko Pervan! I u naizgled trivijalnim temama odlazi u filozofske dubine, a sve začini smijehom – najvažnijom komponentom ljudske egzistencije.

Nabrojana četvorka predstavlja poker aseva, a u tom hrvatskom intelektualnom špilu karata nešto ne štima: svaka druga-treća karta je pikova sedmica!? (pikzibneri)

Ovaj portal obiluje prokomunističkim osobama, pa im se zasigurno neće svidjeti moj gornji izbor, ali napominjem da jednog njihovog tipa smatram najgenijalnijom glavom u povijesti. Ne, ne radi se o genijalcu Miroslavu Krleži. Za ovog lika vjerojatno nikada niste čuli, a njemu ću posvetiti jedan od sljedećih članaka. Obećajem – osupnut ćete se.

Komentari

pad nekih maski

mu malo riječi zbacio masku tzv. intelektualne elite - ako se uopće o nkoej intelektualnoj eliti može govoriti u vrijeme kad je sve izokrenuto i kad je znanje palo na svoju najnižu stepenicu kakvu nikad u poovijesti nije imao. fakultet je namijenjen ne onima koji žele učiti, žele nešto dopriniositi već onima koji imaju para i kasnije će se lipo zaposliti, puno će proiičati a od efektivnog rada ni pozitivna nula.

w. ;)

Tko je glasao

Nisam skužio...

... jel ovo ozbiljno, li je sarkazam? Dao sam minus onak, za svaki slučaj. :-)

Puno puta sam čuo kojekvle "mišakovce" i "pavuniste" da lupetaju takve stvari da sam pomislio, ma ovo mora biti zajebavenje, ali ne, oni totalno ozbiljno...

Tko je glasao

zakaj minus ????

@Zoran Oštrić
Naj čoveka minusirati. U zadnjem odjeljku je sve rekel. Za njegov nivo, ovaj pokaer asova zaista su vrh intelektualne elite. Najveće zlo je kaj on to misli ozbiljno.

Tko je glasao

a meni je baš super da je dao

a meni je baš super da je dao minus za svaki slučaj. lako se on poslije predomisli. i mene je tekst zbunio, ne zaš je li sprdancija ili misli ozbiljno, s kim se sprda, hazu, pavunama, nama svima...

a i nekko je kratak dnevnik.

Tko je glasao

zlo

@magarac
Bum malo prost. I kratak pimpek more veliko zlo napraviti.

Tko je glasao

A čuj, i minus je znak uvažavanja! :-)

Kad ja dobijem za jedan dnevnik 17 pluseva i 16 minusa, znam da je dobar! Ma bolji, nego da je samo 17 pluseva!¨:-)

Tko je glasao

da kratak... ma ono bas na

da kratak...
ma ono bas na mjeru...
da ne kazes nista, a nisu ni natuknice
pa si svi mogu misliti sto god hoce
a ti ne ispadnes bas ono sto pusto blesav
samo nisam sigurna da je nakana uspjela

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

he, he, he

@lunoprof @magarac
Fala Bogu da je kratak. Na naše veselje i radost. On s HAZU bi išlo ali ovaj odabir pokera intelektualaca baca sumnju na izbornikove intelektualne dosege.

Tko je glasao

e..ee.. prigorec... nis ti ne

e..ee.. prigorec... nis ti ne razmes vlasku logiku... a bogmec ni ovi nas vlaj ne razumi da ni svako misto za isti "stil"..

"zen kolibric".. najbolji opis karaktera pisanja..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

da to dođe kao neki zen ili

da to dođe kao neki zen ili haiku

pavuna u parku,
lepršaju krila kolibrića

Tko je glasao

Tu teoriju odjebavanja u

Tu teoriju odjebavanja u skokovima bi svakako valjalo razviti.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci