Tagovi

Podrivanje suvereniteta Hrvatske suditi kronološki, oštro i široko.

Dragovoljci obrambenog Domovinskog rata (ODR) u Hrvatskoj, pri svakom budućem putovanju izvan granica mogu nositi cvjetić i otkidajući mu latice sricati; Hoće me – neće me/ uhititi ovaj put ili neki drugi, kad im bude trebalo. Pripadnike HVO nakon spašavanja BiH od velikosrpske agresije čeka još teža sudbina – osim privremeno u Hrvatskoj, nigdje neće biti sigurni. I jedne i druge, koji od mrcvarenja ubrzo ne pomru u budućnosti čeka opći progon. Ulaskom Srbije i BiH u EU, svaka prijava i tjeralica ovih zemalja postat će akt EU, po kojemu će naše jugofilne snage s užitkom postupati. Vanjskopolitički igrači s radošću će koristiti metež za ostvarenje svojih interesa. Uvijek postoji potreba za održavanjem vatrice trusnih područja, koja rasplamsaju kad velikima sukob treba.

Jugofili „ s ovih prostora“ a posebno jugofili iz Hrvatske, koji dragovoljcima nikada neće oprostiti rušenje jugoslavenskog totalitarizma, temeljito su pripremili sustav. Prvo su godinama čistili sustav vojske, policije i obavještajnih službi od ozbiljnije nazočnosti dragovoljaca ODR. Paralelno su osigurali temelj operacije - arhive, dokumente, te ljude po tužilaštvima. Srbija, i Republika srpska u oštroj borbi za izjednačavanje krivnje u ratovima su poklon od podrivača hrvatske suverenosti jedva dočekali. Sada model optužbi primjenjuju kad god im zatreba, lukavo i dozirano. Federacija BiH, majorizirana od bosanskih muslimana, želi očistiti, iz BiH protjerati i tako desetkovane Hrvate.

Cijeli taj pakleni plan bio bi neizvodiv bez obilate, protuustavne, protuzakonite i monstruozne podrške koju su dobivali i dobivaju od hrvatskih jugofilnih podrivača. Ta skupina je odavno trebala biti uhićena i suđena za podrivanje nacionalne sigurnosti, no nelustrirani sustav za takav korak nije smogao snage. Glavne dionike mreže je vrlo lagano identificirati.
1989. Marković i njegova mreža pripremaju zakone o pretvorbi i privatizaciji i kreću s realizacijom kako bi direktori s „društveno-političkom podobnošću“ preuzeli kapital za buduća djelovanja i osnovu za moć. U ratnom vihoru, naslijeđenim pod njihovom palicom, provodi se ključna pretvorba. Kasnija raspodjela privatizacijskih ostataka poslužila je denunciranju hrvatske politike. Jugofili su do tada već postali bankari i obilato djelili tehnomenadžerske kredite, umnažajući prljavo stečeni kapital.
1994. Stjepan Mesić , Manolić i mreža oštro napadaju predsjednika Tuđmana pokušavajući izvršiti državni udar. Prozirno su svoju akciju pokušali prikriti brigom za BiH, iako je u to vrijeme već potpisan mirovni Washingtonski sporazum za BiH. Pravi uzrok je Tuđmanova odluka iz 1992. da cjelokupni hrvatski sustav pročisti od udbaških struktura. Odgovorili su mu iz svih raspoloživih „oružja.“
1994. Vesna Pusić i njezina mreža se pridružuju akciji ponavljanjem mantre o Hrvatskoj agresiji na BiH. To čine godinama, konstantno i nekažnjeno.
1997./1998. Stjepan Mesić, ogorčen neuspjehom državnog udara, sam se prijavljuje za svjedoka sudu u Haag-u. Svjedočio je kontroverzno, jednom javno ali u statusu zaštićenog svjedoka a jednom super tajno.
1998. Arhiva HVO-a prebačena u prostore HDA. Bez ograničenja u korištenju kakva je SDP nametnuo za arhiv SKH i službi tog vremena. Tko je po njoj vršljao i što je izuzeto zna samo dragi Bog. Dokumenti nisu prošli postupak klasifikacije a time ni deklasifikacije.
2000. Račan i SDP unatoč sporu s dobrim izgledima, unatoč saborskoj rezoluciji o nenadležnosti, Haag-u expresno poklanjaju nadležnost nad Bljeskom i Olujom. Monstruoznom odlukom, neviđenom u svijetu, bez zakonskih osnova dilaju dokumente s oznakom državne i vojne tajne.
2000. Stjepan Mesić postavši predsjednik RH, slavodobitno najavljuje projekt detuđmanizacije te mahnito i protuzakonito, širom otvara predsjedničke arhive svim zainteresiranim obavještajnim službama i istražiteljima. Procjene govore o izuzeću stotina tisuća dokumenata. Mnogi su nosili oznaku državna i vojna tajna i nisu prošli postupak deklasifikacije.
2009. Arhivu HVO sele iz HDA u HMDCDR. I dalje je neklasificirana. Procjene govore da je u vremenu do 2009., iz arhiva izuzeto desetak tisuća dokumenata.
2010. Iz MORH-a „nepoznati“ nekažnjeno kradu popise dragovoljaca i branitelja i javno ga objavljuju na internetu.
2012. Predrag Matić Fred i mreža slavljenički legaliziraju objavu registra službenom objavom, kako se srpske i bosanske obavještajne službe ne bi koristile nelegalnom dokumentacijom.
2012. Kako bi pokrili vjerodostojnost dokumentacije budućih optužnica, tužiteljstva Srbije i BiH povremeno i službeno traže pojedine dokumente uvijek precizno navodeći čak i broj registratora u kojemu se isti nalaze. Sve je pokriveno međunarodnim sporazumima o pravnoj suradnji koje je kroz 12 godina mandata sklopio za jugofile, Mladen Bajić i njegovi suradnici.
2014. Milanović, Pusić i mreža unatoč jasnim upozorenjima iz sustava, izbjegavaju uvrštavanje hrvatskih primjedbi u pregovarački okvir EU za Srbiju.

Danas se cinično cerekaju zastupnici SDP-a Maras, Kotromanović, Matić, Miljenić, Bauk i slični. Njihove stvarne namjere jasno se otkrivaju sarkazmom kako u njihovo doba nema uhićenja branitelja. Uvažavajući gornji kronološki slijed jasno je zašto ih tada nema – saveznici se očito dogovore o vremenu akcije. Vrlo indikativni su pojedinci s ratnim stažom, koji unaprijed znaju da ih ni Srbija ni BiH neće uhititi politički instruiranim optužnicama. Čime su zaslužili tako poseban tretman? Njima je očito smiješan primjer generala Gotovine koji je nevinost dokazivao punih 12 godina, od toga 7 u pritvoru. Jugofilnu mrežu podupire i Rade Šerbedžija koji generala Gotovinu naziva banditom i kriminalcem! Tako politizira povlašteni glumac ,kobajagi disident, ortodoksni jugofil, lagodno Brijunski udomljen o trošku Hrvatske.

Vesna Škare Ožbolt predviđa 2000 do 5000 optužnica iz BiH. Što će učiniti Srbija ovisi o trenutku ali se zna za postojanje pripremljenih 300 do 400 optužnica.

Teška situacija se ipak može ispraviti ukoliko najavljeni sustav Domovinske sigurnosti bude popunjen obrazovanim i voljnim dragovoljcima DR. Iako nemamo vrijednu dokumentaciju poput protivnika, koje su nahranili hrvatski jalnuši, znamo da je 500 oficira armije BiH sudjelovalo u agresiji JNA na Hrvatsku,1991. i 1992. O Srbijanskoj agresiji imamo toliko dokumentacije da možemo prirediti na desetke tisuća optužnica za ratni zločin. Uspostavom „ravnoteže straha“ vrlo brzo bi započeli konstruktivni razgovori i našlo bi se suvislo rješenje.

Do tada se moramo koristiti njihovom metodom, potencijalne sumnjivce iz naznačenih skupina popisati i popise dostaviti na granične prijelaze. Raspisati međunarodne tjeralice za sve protiv kojih imamo iole čvrste indicije. Kad se potencijalni pojave na granici slijedi uhićenje, smještanje u pritvor na mjesec dana i tijekom tog vremena napiše se optužnica.

Sustav Domovinske sigurnosti je nužan da ukloni mreže otpora u sustavu državnih odvjetništava, koji su do sada, gdje god su mogli, izbjegavali procesuiranje ratnih zločina nad Hrvatskom a hranili i podržavali jugofilnu osvetu hrvatskom suverenizmu. (npr. samo u mojoj općini srbočetnici i JNA su ubili, zatukli i zaklali preko 60 civila. Znamo točno koje su postrojbe napadale mjesta u općini. Znamo tko im je zapovjedao. Nitko iz sustava DORH nikada nije podigao kaznenu prijavu za te zločine.)
U isto vrijeme započeti istrage i suđenja pripadnicima hrvatskih podrivačkih mreža.

Imaju li Plenković, Stier, Krstičević i ostali snage za suverenistički, državnički potez dok mantraju o savezničkim konzultacijama i europskom putu BiH, koji ne želi ni vlast Srba ni Bošnjaka muslimana?.... Ipak ću za ocjenu ostaviti nešto vremena, nadajući se čudu uz obilatu Božju pomoć.

Komentari

hm...

" znamo da je 500 oficira armije BiH sudjelovalo u agresiji JNA na Hrvatsku,1991. i 1992." veliš.
a šta ćemo s "našima" ??? npr sa velikim otkrivačem isusa krista lošom domazetom zvanim dentjera??? (men'se čini da je i taj lik otkrio domoljublje '92-ge). i možda se treba podsjetiti: izvjesni krivousti otac domovine i abolicija ??? uostalom, koridor u bos. posavini se mogao presjeći 92-ge, ali nekim kamaradima to nije bilo u interesu, rvacka je bila u jeku privatizacije, jel' :P
profesor

Tko je glasao

Bi li mi netko upucen

Bi li mi netko upucen objasnio u cemu je frka?
Kako stvari stoje BiH tuziteljstvo tj. Drzava dize optuznicu i hapsi svoje, BiH drzavljane. I to ne samo drzavljanre po pasosu vec i po mjestu na kojem su zivjeli, a zive i sada.
Potom, a ne manje vazno, radi se o ratnom zlocinu pocinjenom na teritoriju BiH.

Pa tko bi to onda trebao procesuirati ako ne BiH?

Jel mi nesto promaklo?

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Promakla ti je porezna

Promakla ti je porezna reforma.

Tko je glasao

Štošta ti je promaklo, ne iz nedostatka spoznaje, već namjere

Jel mi nesto promaklo?Štošta ti je promaklo!

-Promaklo ti je da su uhapšeni branitelji Hrvati, koji su očajnički branili svoje domove od zločinačke, četničke, velikosrpske i JNA agresije.

-Promaklo ti je da se s obranom Orašja, ali i sa svim drugim akcijama HV i HVO u BIH, zapravo obranila Hrvatska, stvorili preduvjeti za Oluju, nakon koje su sačuvani životi Bošnjaka i Hrvata u Bihaćkoj enklavi.

-Promakla ti je činjenica da nekažnjeni četnički agresori iz Srbije i iz iz genocidne tvorevine RS (koja želi otcijepljenje iz BIH), te dio bošnjačke političke elite (koja želi bošnjačku vlast nad cijelom BIH), zajednički izigravaju mini Haag nad nedužnim hrvatskim pukom.

-Promakla ti je činjenica da je DORH, nakon 2000 god.radio direktnu političku štetu za nacionalne interese RH.

-Promaklo ti je neviđeno licemjerje prljavog političkog pseudosuda u Haagu.

-Promakla ti je činjenica da MZ želi Srbiju i BIH u EU, pa ono što je radila, ili što sad radi, ide direktno na štetu RH.

-Promakla ti je činjenica da hrvatski političari nemaju kralješnicu, nemaju obraz i političke hrabrosti, nemaju ni morala..... da RH konačno podignu optužnice protiv svih velikosrpskih i JNA zločinaca, te da RH zatraži ratnu odštetu od Srbije.

-Promakla ti je činjenica da uz DORH i jugonostalgičarska družina iz RH radi isto (od Documente, raznih parazitskih udruga... do HAVCA)......pozivajući se na neku univerzalnu pravdu, koja se na cijelom svijetu treba primjenjivati i primjenjuje samo na Hrvate, nacionaliste, prokletnike koji su im srušili njihovu omiljenu zločinačku tvorevinu Jugoslavu.

U tome im služi i nelustrirano hrvatsko pravosuđe, kontrolirani mediji i njihov prljavi agitprop.

Bi li mi netko upucen objasnio u cemu je frka?Frka je kada istina izlazi na vidjelo iz Hudih jama, osvijetljavajući jasno nelustrirane stare strukture koji drže političku i materijalnu moć u RH, BIH, Srbiji, Sloveniji....pa uključuju svoje političke igrokaze.....od ćirilice u Vukovaru zbog Lexa, do hapšenja hrvatskih heroja u BIH.
A sve to zbog političke eutanazije branitelja, te optuživanja Hrvatske (koja je u DR zbrinula 500 000 Bošnjaka i drugih građana BIH, naoružavala Bošnjake i sačuvala BIH kao državu), radi zadržavanja
neprekinute političke i materijalne moći starih struktura.

Štošta ti je promaklo, cinična @lunoprofice, ali ne iz nedostatka spoznaja, već iz namjere.

Tko je glasao

-Promakla ti je činjenica da

-Promakla ti je činjenica da hrvatski političari nemaju kralješnicu, nemaju obraz i političke hrabrosti, nemaju ni morala..... da RH konačno podignu optužnice protiv svih velikosrpskih i JNA zločinaca, te da RH zatraži ratnu odštetu od Srbije.

Zanimljivo kako ti nije promaklo napisati "hrvatski političari", daj srce ti nama imena i prezimena o kojima političarima se radi.
Kako ćeš tražiti odštetu od srbije kad srbi nisu proglasili rat hrvatskoj već, pazi sad, srbi su branili Jugoslaviju a našem partizanskom genarisimusu Tuđmanu
nije smetalo da oni i dalje koriste taj naziv i ne samo naziv već i imovinu u svijetu.
Srbija je tog svog "ratnog" prijedsjednika izručila Hagu, stidljivo pokretala sudske procese protiv svojih državljana za zločine u Hrvatskoj i BiH,
i sad kad to većina prosjećno informiranih građana EU čuje, vidi ili pročita a isto tako čuje vidi pročita o Hrvatskom ne činjenju, kaj misliš o kome
budu ti europčani imali pozitivnije mišljenje. Na stranu Hasanbegovići i ostale usraše i bez njih Hrvatska ima loš politički prikaz.
I zato, dajte već jednom sredite te gruntovne knjige da građani EU slobodno dođu u lijepu našu i bez grča u želucu pokupuju
sve što im srce želi i protjeraju "hrvate" na neka za njih bolja mjesta bez ispaljenog metka, samo sa kojim Eurom u džepu.

Tko je glasao

Za nekoga kome je toliko

Za nekoga kome je toliko stalo do vlastitog suvereniteta trošimo isuviše energije na ono što po definiciji spada pod tuđi.

BiH se uhvatila u koštac sa zločinima počinjenima na njezinom teritoriju i procesuira vlastite državljane za koje misli da su odgovorni.

Podržimo to i pobrinimo se za vlastiti dio posla - neselektivno i primjenom jednakih mjerila, baš kao što tražimo od njih.

B-52

Tko je glasao

... neselektivno i primjenom

... neselektivno i primjenom jednakih mjerila ...
No zaboga, nećemo sumnjati. Desnica je oduvijek bila izuzetno dosljedna. Evo npr. danas je predsjednica izjavila:
Mi moramo voditi računa o zaštiti svakog hrvatskog državljanina, a ako postoji sumnja u ratne zločine, tada hrvatski državljani moraju biti procesuirani u Hrvatskoj ...
Eto, da Josip Perković, branitelj i blizak suradnik Franje Tuđmana i Gojka Šuška nije klingonski državljanin, onda ga se vjerojatno ne bi s veseljem izručilo Njemačkoj, već bi mu se sudilo u Hrvatskoj.

Tko je glasao

nisam

čitao dnevnik, ali kao vrstan poznavatelj krezumica probat ću samo po naslovu pogodit sadržaj.

za trenutni progon hrvackih branitelja kriva je jugoljevica (udba, perkovići, mesići, manolići, zoran pusić, teršelićka itd.) koja je nevinu i naivnu desnicu opet nasamarila nekakvim spletkarenjem i suradnjom s neprijateljem, ukratko - izdajom koja udara na same temelje naše tisućljetne suverenosti. tuđman, koji je inače nevjerojatno promućuran političar svjetskog glasa, u ovakvim slučajevima frapantno naivno puši zajebe od prekaljenih udbaša, a današnje vođe desnice ionako nisu dovoljno fašistoljubn... pardon, domoljubne, i njima upravljaju briselski centri moći, judeomasonerija i ostali saradnici srba. šačica mrzitelja svega hrvatskog po tko zna koji put je izradila ogromnu većinu bogobojaznih katolika i nacionalista.

hrvatska vojska je prva u povijesti ratovanja koja nije napravila nikakve zločine, a ako neki pojedinci i jesu zabrazdili, a nisu, tim herojima se treba suditi u hrvatskoj, a ne ih ponižavati po haškim i kakanjskim kazamatima. optužnice su zapravo udar na najhrvatskije hrvate od svih postojećih hrvata, a to su bosanski hrvati. udar je to na konstitutivnost našeg naroda od strane podlih srbendi i muslića, rušenje daytona koje se može riješiti samo našim herceg-bosna kantonom.

jesam li blizu?

Tko je glasao

Nisam ni ja citala, bilo mi

Nisam ni ja citala, bilo mi je dosta vidit skupa dvi rici: ostro i siroko

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Jaka stvar, @lignja i @lunoprofica nisu čitali dnevnik!?:)))))

@lignja: nisam čitao dnevnik

@lunoprof:Nisam ni ja citala, bilo mi je dosta vidit skupa dvi rici: ostro i siroko

Jaka stvar, @lignja i @lunoprofica nisu čitali dnevnik!?:)))))

Evo, zbog te "važne" činjenice @Panonicus od tuge i jada večeras neće moći spavati.:)))

Dnevnik inače nije niti namijenjen za educiranje jugonostalgičara, ili možda za odljepljivanje njihovih orjunaško sraslih moždanih vijuga, ili na razvijanju njihove ljubavi prema Hrvatskoj kao samostalnoj državi,....već za probijanje medijske blokade i obraćanju dijelu hrvatskog puka koji mora trpjeti agitprop katedrale crvenog zloduha -HRT-a (Radmanvizijskoga smeća), te EPH medijskih bljuvotina.

Tko je glasao

Od tuge i jada što ga nitko ne čita na maxportalu

šverca se ovdje, ali uzalud, jer ga niti tu ne čitaju :P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Kakva šteta, kakva tuga,...nemjerljiva šteta za čovječanstvo:)))

Ni @Bigulica nije pročitala ovaj dnevnik.

Kakva šteta, ...kakva tuga, ...kakva nemjerljiva šteta za čovječanstvo!.))))

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci