Tagovi

počelo je počelo

Stigla je još jedna izborna godina .Ovogodišnji izbori za predstavnike Hrvatskog sabora, a time i biranje i postavljanje novog predsjednika Vlade bit će sigurno popraćeni milijunima utrošenih kuna u promidžbu, ljudima već poznatih političkih stranaka, koje ne nude ništa novo - priča je po svemu sudeći stara, obećanja su ista: smanjenje nezaposlenosti, ulazak u Europsku uniju, smanjenje deficita, oživljavanje gospodarstva i slično zaista izgledaju primamljivo. No je li njihovo navođenje jedino što ćemo od tih termina i ugledati? Ipak je teško sada dati odgovor na to.

Već početkom ove godine počeli su se osjećati ozbiljniji sukobi vladajuće stranke i opozicije te nadmetanja tko je bolji. Uvijek je to ista priča- mi smo napravili ovo, oni su nama ostavili ono i tako unedogled. A narod samo promatra, šuti, zna da se nešto krije iza brojnih spletki i da se svi sudionici izvan javnosti uglavnom druže, ali osjeća se nemoćnim da išta poduzme. Ionako će svi reći: Ma briga me, nikad se ništa nije promijenilo, pa zašto bi onda ova godina bila drugačija? Malo tko će razmisliti i shvatiti da je možda 2007. ona godina kad treba sjesti i pomno razmisliti i odlučiti što činiti i kako zajedno ostvariti bar neke od danih obećanja. Problem je taj što malo tko poznaje program stranaka i što gotovo većina ljudi samo pamti njihove propuste i pogreške. Zašto bi glavna dnevna vijest bila poboljšanje uvjeta u nekim zagrebačkim bolnicama ili obnavljanje KBC-a Rebro u koji su uloženi milijuni kuna kako bi cijeli projekt u konačnosti bio na svjetskoj razini i omogućio ispravnu njegu kad znamo da Sanader ima tako lijepe i skupe satove i treba pomno proučiti njegovu imovinsku karticu kako bi uvidjeli što još skriva u džepu? Zna se koja je vijest od ovih bila popraćena brojnim analizama i zadržala se nekoliko dana, jedino javnost ne zna tko je točno omogućio njezino plasiranje u medije...

Komentari

Nevjerojatno, ali istinito,

Nevjerojatno, ali istinito, nestanak struje me spriječio da objavim poduži komentar na gornj post. Zar se u 21. stoljeću, uopće, može dogoditi da nestane struje?!

Nego, ne volim slaganje svih političara pod istu kapu. Kako zbog toga što su ta vremena iza nas, riješili smo se jednopartijskoga sustava, tako i zbog toga što pluralizam donosi mogućnost sagledavanje stvari s različitih pozicija. I to isto možemo zahvaliti odbacivanju jednopartijskoga sustava.

Mene zanima što bi politika, odnsono političari trebali raditi, po mišljenju onih koji smatraju da sve pametne glave treba staviti na kup, a nema veze s Crvenim Kmerima. Smatram da je bit politike djelovanje u korist javnoga intersa, odnosno, na općenitoj razini, stvaranje sustava koji će pružiti građanima što bolje uvjete rada i života. Sveko drugo uplitanje je državni/politički intervencionizam koji, u konačnici, ne vodi u pravom smjeru.

A demokracija nije sustva koji se gradi preko noći. to jedino pali kod diktatura. Kada jedna glava ili nekakav gremmy odlučuju o životu i smrti jedne države, nacije ili vjere.

Glede satova našega Ive Sanadera, nisu problem stavovi. Nego način na koji je on došao do novca da ih kupi ili su mu bili poklonjeni uz ručak ili večeru kao onu, recimo, u Veroni. Jer ipak je naš Ivo Sanader od 1992. samo obični državni službenik, a tek od 2000. državni dužnosnik. I unatoč svim beneficijama, teško da je mogao zarađivati plaću dovoljnu da izdvoji 200.000,00 € za pokretnine koje uključuju satove od 30tak tisuća €. Neka pokaže kako je došao do love, odnosno satova, i je li zanjih platio porez državi koju voli i u čijem nacionalnom interesu radi. A to je, navodno, Republika Hrvatska

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

Momče, to ti samo govori o

Momče, to ti samo govori o stabilnosti i nestabilnosti elektroenergetskog sustava u Hrvatskoj, ali to je već druga tema. Samo da kažem: itekako može, a još ako se nastavi ne ulagati u njega kao što se sada ne ulaže, očekuj da će te prekidi isporuke ometati i u drugim stvarima, ne samo pisanju komentara... :-)) (nisam izdržao...)

http://bezkomentara.org

Odabrali smo ih na ponos i diku, na svoju priliku i sliku...

Tko je glasao

Svi su, uključujući

Svi su, uključujući prvenstveno medije koji djeluju na široke mase već odavno vidjeli da je predizborna kampanja ove godine počela i godinu dana ranije. Iako neki tvrde da će govno konačno pogoditi ventilator za koji mjesec i onda će početi pljuštati usitnjena kakica po svim strankama međusobno i neovisno, nekako mi se čini da će se ovaj puta javnost gledati ne samo prema kome, već i odakle pljušte optužbe i da će, ono što govorim cijelo vrijeme izbore dobiti stranka ili konglomerat stranaka koje se pokažu manje istima. Sadašnja oporba se već metastazirala po Internetu, blogovi niču kao gljive poslije kiše, otvaraju se Jubito kanali, medijski isječci se plasiraju na Internet, komunikacija s biračima postaje sve neposrednija i mali čovjek makar u komentaru sada može reći što ga tišti, ukoliko je, naravno, dovoljno kompjuterski pismen. No, HDZ mudro šuti, na njihovim stranicama nema novih programa, a gotovo da i nema novih aktivnosti za razliku od oporbenih stranaka. Na koga ili što računa, pokušavam prokljuviti svojom urođenom analitikom, valjda na svoje poslušno biračko tijelo ili zadnje mjesece kampanje gdje će prevagu odnijeti otvaranje projekata i obećanja, ali kamo sreće da ih takva neaktivnost uistinu košta sljedećih izbora. Tužno je međutim, da su u Slovačkoj na primjer na posljednjim izborima pobjedila stranka koja je obećala nerealne socijalne programe, smijenivši prethodnu vladu koja je uspjela natjerati rast BDP-a na zavidnih 7%, ali na socijalu u potpunosti zaboravila. Raja gleda samo kako će bolje da živi, ne zanimaju nju previše brojke i brojčice... :)

http://bezkomentara.org

Odabrali smo ih na ponos i diku, na svoju priliku i sliku...

Tko je glasao

U jednoj rečenici kažeš

U jednoj rečenici kažeš da najviše šanse daješ stranci koja će biti manje ista.
Onda kažeš da svi nešto rade osim HDZ-a. Oni ne rade ništa. Vidiš da su oni manje isti. :-))

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Zvučat će nevjerojatno,

Zvučat će nevjerojatno, ali to sam namjerno tako formulirao. Mudro izvučen zaključak, Hans. :-))

http://bezkomentara.org

Odabrali smo ih na ponos i diku, na svoju priliku i sliku...

Tko je glasao

činjenica je da "kruha i

činjenica je da "kruha i igara" privlači veću pozornost od nekakvih stvarnih dostignuća ili projekata

no mislim da su oba elementa bitna da bi znali tko uopće vlada i da bi shvatili kako vlada

a što se tiče plasiranja informacija, da li je informacija manje vrijedna (ako je točna, naravno) u ovisnosti o izvoru koji je tu informaciju plasirao? mislim da nije

uostalom, tko je taj koji je informaciju morao plasirati?

Tko je glasao

Izvor je bitan samo zbog

Izvor je bitan samo zbog vjerodostojnosti informacije.

Tko je glasao

a ako je informacija

a ako je informacija vjerodostojna, da li je bitno odakle je došla? da li informacija vrijedi manje ili više zbog toga?

Tko je glasao

Ovisi jel sama ideja izvora

Ovisi jel sama ideja izvora predstavlja informaciju. O

Tko je glasao

Labavi su vam kriteriji. O

Labavi su vam kriteriji.

O idućim izborima odlučit će žene. Jer ih ima pola. A žene se ne oslanjaju na ratio, već na intuiciju. He, a kako reče ap, žene su prilično prevrtljive i nikad ne znaš kamo će se okrenuti. Stoga uzalud političke analize, informacije, izvori :)))

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Ajde da tjeramo dalje

Ajde da tjeramo dalje zafrkanciju - moja predviđanja: od tih 52% žena trećina će zaokružiti ono što je čula od muža (jer ih boli briga za politiku), trećina će iz inata zaokružiti kontra (isto jer ih boli briga za politiku), a trećina će zaokružiti bogtepitaj šta nakon dubokog razmišljanja (jer se petljaju u politiku) :)

MasterMind - NeverMind

Tko je glasao

Zar nema i muškaraca pola!?

Zar nema i muškaraca pola!?

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Ima. Ali za tu polovicu je

Ima. Ali za tu polovicu je otprilike poznato kako će glasovati i što o čemu misli :)))

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Da nastavimo u šaljivom

Da nastavimo u šaljivom tonu.
I Adlešić i Antunović i Kosor i Pusić i Škare-Ožbolt su žene. Ni za njih ne znamo kako će glasovati ni što o čemu misle?

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Hehehe, žene-političarke

Hehehe, žene-političarke nisu žene!
Gle, kad bih se ja bavila politikom, ja bih bila veće muško od svakog od vas muških ovdje:)))

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

actually ne, jer žena ima

actually ne, jer žena ima 52% i imaju natpolovićnu većinu

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci