Tagovi

Pobjeda koja nagovještava poraz ?

Po sve mu što se dade pročitati i iščitati iz tekstova nakon objave izbornih rezultata za izbor trećeg predsjednika Republike Hrvatske i dalje je uočljiva ona potpuno ista „dalekovidnost“ kod mnogih koji i nakon pogrešnih prognoza za prvi krug opet ponavljaju jednu te istu priču. „Euforija“ koja je zahvatila kako stožer tako i navijače (i na pollitici) Ive Josipovića u stvari sve više sliči na onu priču o plašenju vuka janjećom kožom, ali i žestoko miriši na njegov potpuni krah u drugom krugu….., pokušati ću objasniti i zašto?

Josipović doista jest očekivani i čisti pobjednik prvog kruga sa svojih 32% i sa time on doista treba biti i više no zadovoljan jer se pokazalo da su birači ljevice odnosno SDP-a disciplinirani i da su doista u stanju prihvatiti bilo koga, pa i samog ne karizmatičnog Josipovića ako im ga SDP u okviru unutarstranačke demokracije servira lijepo zapakiranog. Sa jedne strane to je sasvim u redu no u tom se slučaju otvara pitanje i samog kredibiliteta takvog kandidata koji bi tako izabran u stvari bio predsjednik „članovima i simpatizerima“ jedne stranke a ne predsjednik svim građanima Hrvatske. No pođimo dalje….

Za konačnu pobjedu Josipoviću nedostaje ona razlika do 50% + jedan glas što će i kratkom analizom doista biti ne/moguće ostvariti. Gledajući podjelu biračkog tijela na ljevicu i desnicu lako je uočiti da je u zbirnom rezultatu desnica i na ovim izborima odnijela čistu pobjedu… sa preko 100 tisuća glasova više od ljevice, naravno pod uvjetom da u ljevicu ubrojimo SDP, IDS i HNS koji bi po tome u drugom krugu trebali poduprijeti Ivu Josipovića. Po ovoj matematici bez obzira na trenutno naizgled veliki zaostatak, Milan Bandić ima puno lakši posao da bi došao do željenih 50% +1 no što to u ovom trenutku ima Josipović koji je toga i te kako svjestan pa je već i svom prvom nastupu, dakle prije Bandića, onom izjavom o „svjetlu i tami“ odlučio zaigrati džonom na suparnika… i naravno, dobio odgovor kakav je i „tražio“.

Nadalje, da bi Josipović dobio otvorenu potporu IDS-a i HNS-a mora puno toga izdogovarati kroz prizmu slijedećih parlamentarnih izbora u kojima prvenstveno HNS svakako želi popraviti trenutno stanje u broju svojih zastupnika…. što je zapravo i jedini razlog kandidature Vesne Pusić koja je doista sjajno iskoristila dobiveni medijski prostor da bi podigla rejting svojoj stranci….. stoga je sasvim normalno da će to pokušati i naplatiti… naravno, tamo gdje i sa kime se to bude moglo. A što je zapravo Damir Kajin tražio svojom kandidaturom vjerojatno ni njemu još nije jasno jer je rejting IDS-a u Istri mogao doznati i na neki jednostavniji način… ovako ispao je smiješan kao i svi oni dosita (politički gledano) smiješni likovi koji su se kandidirali znajući da nemaju apsolutno nikakvih šansi za prolaz u drugi krug jer ne samo da nemaju ni minimalno potrebite izvore financiranja već nemaju ni logistiku sa kojom jedan ovako vrlo zahtijevan izborni proces treba odraditi…

Pitanje je dakle tko će koga javno podržati u drugom krugu je ipak nešto što Milana Bandića najmanje zanima jer na raspolaganju ima cijelu paletu „efikasnog oružja“ za neutralizaciju svakog pokušaja napada koji će doći ili bi došao iz kuhinje Ive Josipovića… pa tako i među prvima onaj kako je Bandić eto izgubio potporu u svom gradu,… što je u stvari samozavaravanje i bacanje pijeska u oči biračima… jer upravo je SDP taj koji je objavom izbornih rezultata definitivno, ali i na duže vrijeme izgubio Zagreb pa ma kako god završilo glasovanje u drugom krugu.

Nadalje, u političkom smislu Bandiću ne treba ničija otvorena potpora, posebno ne sa desnice jer će ona i onako sama doći njemu osim u koliko npr. sam HDZ kojim slučajem ne želi prijevremene parlamentarne izbore koji bi izborom Josipovića bili sasvim izvjesni. Ne izborom Josipovića desnica i centar dodatno jačaju, a sigurno je da bi takav razvoj događaja izazvao turbulencije unutar samog SDP-a što bi moglo označiti i početak obračuna između nekoliko frakcija koje jedva čekaju „skinuti glavu“ Milanoviću kojega će prethodno (ali i sa razlogom) optužiti i za gubitak ovih predsjedničkih izbora…. I bili bi u pravu jer je Milanović sportskim rječnikom u malo vremena doista previše puta promašio prazan gol. Dakle sadašnja vladajuća koalicija kao i svi koji ne simpatiziraju SDP će svakako svoj glas dati Bandiću.

Po svemu navedenom i u ovih nekoliko sati nakon objave rezultata, u daljnjem tijeku kampanje se vraćamo na vrlo vjerojatni otvoreni okršaj „crvenih protiv crnih ili obrnuto“ u kojem i ovaj puta obje uloge opet imaju podijeljeni „crveni“…… što znači da ni ovaj puta neće niti mogu izgubiti….

PS. Kolega @Delgado često puta kaže kako „Jedan neprijatelj pametnom čovjeku više vrijedi nego hiljadu prijatelja“
… a ja ću dodati i ovo: pametnom čovjeku škola ne treba, a budali (i glupima) i onako ne koristi.

Komentari

http://www.index.hr/vijesti/c

http://www.index.hr/vijesti/clanak/i-umirovljenici-za-ivu-josipovica/467...

Ova vijest valjda znači da je HSU zauzeo mjesto predviđeno za neku umirovljeničku stranku unutar Kastavske skupine. Očekuju nas definitivno najzanimljiviji parlamentarni izbori(vjerujem da su predsjednički više-manje riješeni): s jedne strane Kastav+HSU, samostalno HDZ, "treći blok" - Kerum, Bandić, Primorac, Vidošević(?), Cuccurin(?), Jambo, Glavaš osnaženi umirovljeničkim blokom. Još ne znam gdje će HSLS i HSS.

Tko je glasao

@Darko Krnic, definitivno.

@Darko Krnic, definitivno. Ovo su najzanimljiviji izbori nakon 2000. (Ok i oni 1990, ali oni su povijest). Nikako ne shvćam zašto su ljudima "dosadni". Događa se veliko preslagivanje i početak novog političkog života u Hrvata. Nadam se ne i urušavanje političke sfere, kako je negdje najavio Gale.

No, ako ovaj "treći put" uspije postići veći uspjeh na parlamentarnim izborima, onda nas stvarno čeka berluskonizacija. Ni ovo do sada nije bilo puno bolje, bila je zapravo nevidljiva berluskonizacija, netransparentna sprega (swingig, po Peratoviću), politike, kriminala i medija. Do sada su takvi pokušali - Lista Velog Mista, Jamgo sim-Jambo tam, u pravilu propadali nakon jednog mandata. No ako se udruže, i uspiju, e onda će to biti pravi početak nestanka političke sfere.

Sve ostalo, preslagivanja u SDP-u i HDZ-u i među manjim strankama, uopće nije loše. Sve su te stranke nastale na krivim premisama, pa je ovo možda trenutak da se konačno profiliraju.

Zato su, ipak, važni i ovi, predsjednički izbori, koji, bojim se (ili da kažem nadam se) ipak još nisu riješeni.

Tko je glasao

Cuccurin i Ladonja su se

Cuccurin i Ladonja su se svrstali Ivi Josipoviću

Tko je glasao

@Darko Krnic, sada je bar

@Darko Krnic,
sada je bar jasno tko ruši ujedinjenje umirovljenika,... ali i zašto.... no možda si i blizu glede mogućeg razvoja događaja

SU - Stranka umirovljenika

Tko je glasao

Još ne znam gdje će HSLS i

Još ne znam gdje će HSLS i HSS.

dosljedni i principjelni kao i uvijek, u skladu sa jedinom ideologijom koju poznaju (sinekure i lova) - sa pobjednikom.

Tko je glasao

"Desno" glasačko tijelo je

"Desno" glasačko tijelo je samo sebe tražilo na ovim izborima. Među toliko ponuđenih kandidata nema pravog. Da sam na mjestu Bandića dobro bih se zabrinuo. Da je prepoznat kao budući predsjednik već u prvom krugu bi imao podršku preko 30% glasača. Priča o prelijevanju glasova s desnice Bandiću je previše nategnuta. Može se jedino očekivati još manji izlazak na izbore. Izaći će oni koji su izrazito protiv Bandića. Ili izrazito protiv Josipovića. Većinu nije briga tko će biti predsjednik jer od predsjednika ništa ne očekuju.

Tko je glasao

@stop, ima dosta toga oko

@stop,
ima dosta toga oko čega se i osobno slažem, no ne treba računati i na ćud naših birača koji često bolje razmišljaju od samog vodsava stanke... npr.
Članovi HDZ-a kao i koalicijskih partneri znaju d aće prvo što bi Josipović uradio bilo izazivanje prijevremenih parlamentarnih izbora.... dakle na krilima eventuačlnog uspjeha na predsejdničkim parlamentarni se naprosto nude na paldnju,..... što misliš hoće li jaca malo promisliti svojom glavom o tome ili će ona ako ustraje u onom nema nikome potpore prva nastradati.... jer svojim ponašanjem nudi vlast SDP-u... Nešto mislim da to neće proći i da je prijetnjom "neposlušnima" u HDZ-u počela saama sebi kopati duboku jamu... no još ima priliku spasiti se.... dakle za očuvati vlast HDZ naprosto mora ne samo podržati Bandića već dobro i uprijeti da motiviraju svoje birače, jer alternativa im je totalni potop....

Branitelji???? što ako ih Ivo sukaldno nekim navodina počne na traku isporučivati ili nešto još gore... dakle i branitelji imaju i te kakav motiv podržati Bandića...

Umirovljenici??? Zar već nije Vidović u prošlom mandatu na vlasti kazao da je penzićiam sve plačeno i da budu kuco.... dakle ako umirovljenici žele standard umirovljenika kao onih u Zagrebu onda jek bez nekog velikog gatanja najbolja karta za njih upravo Milan Bandić,... i to naravno bez obzira što je HSU podržao stranu koja ih je zakinula.... malo čudno za umirovljeničkog "borca" ali očekivano za trgovca..... informacije radi BLOK "Umirovljenici zajedno" ima više od 450 000 članova a HSU tek 20 000....

..... ali nije to se...

SU - Stranka umirovljenika

Tko je glasao

@DEMOS Osobno mislim da se

@DEMOS

Osobno mislim da se SDP-u ne žuri s parlamentarnim izborima. Treba im vremena (nažalost nikad nisu spremni) da predstave program koji će zemlju izvući iz krize, a još važnije da pokažu ljude koji će to napraviti. Podrška birača Josipoviću na ovim izborima ne znači ujedno i podršku SDP-u. Ipak je u pitanju osoba, a ne stranka jer dobija glasove s najrazličitijih strana.
Za HDZ se može reći da je podršku trećine izgubio još 1 srpnja 2009. Izbori za predsjednika to potvrđuju. Hebrang ili netko drugi isto bi prošao. Narod od HDZ-a očekuje objašnjenje. U tome je bit. Ako to kvalitetno ne odrade, mogu parlamentarne izbore odgađati do sudnjeg dana, a ishod će biti isti i uvjeren sam da ne ovisi o tome hoće li Bandić ili Josipović biti predsjednikom države. Podrškom Bandiću mogu naškoditi samo sebi. „Bandićeva stranka“ ima šanse samo ako on postane predsjednik. A mogu zahvatiti samo u HDZ-ovo glasačko tijelo, jer kako pokazuju predsjednički izbori Bandić SDP-ovo nije uspio ozbiljnije načeti.
Uvlačenje branitelja u ovu priču je samo u svrhu izborne kampanje.
Ne bih pisao o standardu umirovljenika... Samo napomena da umirovljenici kao i sve druge skupine u Hrvatskoj već imaju neko političko određenje. Mišljenja sam da BLOK „Umirovljenici zajedno“ gubi na snazi svrstavanjem se iza jednog kandidata za predsjednika. Moram priznati da ste osvojili i moje simpatije objavom o ujedinjenju. Vjerojatno niste bili svjesni potencijala kojeg ste imali u tom trenutku. Sigurno se ne bi opredijelili.

Tko je glasao

@stop, moguć je i takav

@stop,
moguć je i takav razvoj događaja kako ti opisuješ.... no ipak nešto mislim da ovaj put SDP neće propustiti priliku, kao što biti i u drugom slučaju ako pobjedniok bude Bandić... no kako je drugi krug nova igra iz početka (doduše sa bodovnom prednošću josipovića) .... svašta je moguće... a ovisiti će tko će uspjeti više motivirati biračkog tijela i sa kojom retorikom....., ali ovo ne stoji.. Mišljenja sam da BLOK „Umirovljenici zajedno“ gubi na snazi svrstavanjem se iza jednog kandidata za predsjednika. Moram priznati da ste osvojili i moje simpatije objavom o ujedinjenju. Vjerojatno niste bili svjesni potencijala kojeg ste imali u tom trenutku. Sigurno se ne bi opredijelili. BLOK "Umirovljenici zajedno" nije nikome dao potporu u prvom krugu, a kako stvari stoje tako će ostati i u ovom drugom. Informaciej radi potporu Milanu Bandiću je dao SU (starnka umirovljenika) 05.11.2009. a koalicijski sporazum navedenog BLOK-a je potpisan skoro mjesec dana kasnije odnosno 03.12.2009. i potpisan je radi zuajendičkog nastupa na slijedečim parlamentarnim izborima...

Kako je SU kao ozbiljna stranka i inicijator okupljanja umirovljenika dao potporu jednom kandidatu, ostatak potpisnika ničim nije oštečena jer je to akcija započeta prije potpisivanja sporazuma,... i naravno da će SU održati dogovor i do kraja podržati Milana Bandića čemu se nitko od partnera ne protivi..... štoviše....

A novi izbori su novo miješanje karata i sasvim nova igra u kojoj će BLOK "Umirovljenici zajedno" i te kako igrati značajnu ulogu,... a posebno sada kada se zna da je HSU definitivno sa HNS-om.... i opcioja koja u samo jednom mandatu već nekoliko puta mijenja stranu.... Tako nešto SU ni u ludilu neče napraviti jer se dogovora držimo do kraja pa kako god završilo...

SU - Stranka umirovljenika

Tko je glasao

@DEMOS Nisam pratio kad ste

@DEMOS

Nisam pratio kad ste točno potpisali sporazum, ali kronologije radi; dnevnik „Povijesno udruživanje umirovljeničkih opcija“ objavljen je 30.10.2009., a dnevnik „SU podupire Milana Bandića“ 05.11.2009. Ja se po tome ravnam.
Brojkom od 450 tisuća umirovljenika bi valjda trebao mahati predstavnik BLOKA „Umirovljenici zajedno“, a ne SU.

Tko je glasao

@stop, To je bio službeni

@stop,
To je bio službeni početak pregovora koji je na koncu rezultirao potpisivanjem koalicijskog sporazuma... što znači da se objavom tog dnevnika još ništa nije bilo okončalo.... samo započelo... i kako rekoh 03.12.2009. uspješno realizirano, a u međuvremenu je svaka opcija normalno radila kako je i planirala....

I tom brojkom će BLOK i te kako mahati jer je i stvaran radi parlamentarnih izbora...... a predsjednički su upali mimo toga ....

SU - Stranka umirovljenika

Tko je glasao

@DEMOS Pobjeda koja

@DEMOS
Pobjeda koja nagovještava poraz, definitivan - Milana Bandića...Jedva čekam sutrašnje sučeljavanje da vidimo kako dva oprečna tipa političara odmjeravaju snage.Imam predosjećaj da će Bandić krenuti žestoko ali će ga smireni Josipović dobro dočekati, a onda krenuti u protunapad...Ipak Josipović igra stolni nogomet, a ovaj samo trči pa trči...Već po izboru sportova (zabave?) Josipović je u prednosti.Nogomet, kolektivni sport, gdje treba kombinirati a trčanje je samo sport u kojem valja pobijediti - sebe. Zato Bandić i toliko trenira trčanje jer nije u stanju - pobijediti sebe.
Da o kombiniranju, osim kumovskih veza, ne govorimo.
Danimir
PS: I odabrane fotke iznad dnevnika su odlične - jedna MUTNA Bandićeva i jedna JASNA, Josipovićeva.

Danimir

Tko je glasao

@Danimir, da i mene zanima

@Danimir,
da i mene zanima kako će to proći jer po tome će biti i puno toga jasnije.... no ne i sasviom... a čiji će to biti poraz na kraju će biti poznato 10.01.2010.... a glede izbora "sporta", prvo nisam znao da je stolni nogomet sport... a drugo je umiejće koje sam zamijetio kod Josipovića... no ok, svako bira sport koji želi, a kao ex sportaš znam da usvakomsportu prvo trebaš pobiejditi sebe da bi mogao nešto uraditi...

Kažeš slika "mutna" .... a znaš li ono o slic ii riječi.... a kako ništa nije slučajno....

SU - Stranka umirovljenika

Tko je glasao

Budemo vidjeli! Na sam dan

Budemo vidjeli!

Na sam dan izbora možda udari tajfun na obali, pijavica u slavoniji i smrander u sabor... i ode sve u 3mp.. ni predsednika a ni kvazi demokracije!

Budemo vidjeli po pitanju drugog kruga!

Napisao sam dnevnik o otem kako "pranje mozga" je normalna stvar u svakoj diktaturi i režimu! Sada ču samo gledati po koju minutu dnevnika dnevno i smijati se tome kako je lipo bilo biti slobodan čovik nekada u tuđini, te u novoj tuđini rob sustava!

Neki su govorili "Bolje grob nego rob"... polako shavčam o ćemu su vikali! i kako i zašto je došlo do parole "...rob nikada"

Robovi ovog režima koji uživa u ostavštinu represivnog sustava i mašinerije kojom kontroliraju ove mase u njihovoj vladavimi će odrediti tko će biti novi drug predsednik u RH... to je jedino u što sam uvjeren.... a kako će se zvati taj naš i Vaš Drug Predsednik je za mene manje relevantna stvar!

Jakša
"volim svoje i poštujem tuđe"
http://www.youtube.com/watch?v=OkO8qa3V5gg

Obrisan

Tko je glasao

Napisao si kilometarski

Napisao si kilometarski dnevnik o tome kako će Milan biti predsjednik i kako njemu ne treba nikakva potpora desnice i kako se on nema čega bojati.
A onda, pardoksalno, kroz cijeli dnevnik, onako seljački razvlačiš "žvaku" o tome kako su ostali kandidati koji su se kandidirali, više-manje, za tebe idioti jer su i unaprijed mogli znati da neće dobro proći na izborima.

Zaključak je da si ti napisao ovoliki dnevnik da biš sam sebe ubjedio da je ono što govoriš istina, da biš sam sebe ubjedio kako Bandić nema nikakve konkurencije i nitko mu ne treba, a zapravo cijelo vrijeme ti strah od konkurentnosti vrišti iz svake rečenice. Omalovažavanjem drugih kandidata si samo pokazao da tebi ne pomaže ni škola, a ni visokopozicionirano mjesto u društvu kojim se voliš toliko dičiti.
I meni ovo tvoje prozivanje i vrijeđanje ostalih kandidata izgleda kao onaj "školski šablon" po kojemu se u psihologiji raspoznaje da osoba pati od nekakvih ličnih "transformacija" tj. kompleksa.

Tvoj cijeli dnevnik bih ja svela na tri riječi:" DA, BOJIM SE!"

Tko je glasao

@Aisha, ti doista ovaj

@Aisha,
ti doista ovaj dnevnik možeš svesti na za sebe samu samo tri riječi, a one su:
"NIŠTA NE RAZUMIJEŠ"!

SU - Stranka umirovljenika

Tko je glasao

Bolje i ništa ne razumjeti,

Bolje i ništa ne razumjeti, nego se praviti da razumiješ :)

Vidiš, ja sam za tebe jedno obično derište pa je onda valjda ok ako ja ništa ne razumijem.

Ali, kada ti, koji sebi "persiraš" titule da si netko i nešto jer si političar, stariji, iskusniji, nešto ne razumiješ , e onda ja tu već vidim problem.

Ugodnu ti večer želim uz nadu da ćeš sjest' na nekakvu iglicu i ispuhat si taj ego.

:)

Tko je glasao

@Aisha, Bolje i ništa ne

@Aisha,
Bolje i ništa ne razumjeti, nego se praviti da razumiješ :) dobro si kazala sanmo to trebaš i primjeniti u praksi pa ne trkeljati o nečem što ne razumiješ

Vidiš, ja sam za tebe jedno obično derište pa je onda valjda ok ako ja ništa ne razumijem. pogrešno, ti si za mene na ovom poratlu ravnopravna osoba koja sticajem okolnosti često nema pojma o temi u koju se želi uključiti... to je ponekada i simpatično, no pretjerivanjem postaje ..... eto to što postaje...

Ali, kada ti, koji sebi "persiraš" titule da si netko i nešto jer si političar, stariji, iskusniji, nešto ne razumiješ , e onda ja tu već vidim problem.
Ugodnu ti večer želim uz nadu da ćeš sjest' na nekakvu iglicu i ispuhat si taj ego.
o kakvim to titulama trkeljaš??? i što to tebe uopće muči ??? jer ta "iglica" mislim da ipak tebi treba....
i ostavi se onoga za što nisi....

SU - Stranka umirovljenika

Tko je glasao

Nauči jednu stvar: to što

Nauči jednu stvar: to što netko kaže nešto što se ne podudara sa tvojim mišljenjem, ne znači da taj netko ne zna o čemu priča, već da ima drugačije mišljenje.

Da ja nemam pojma većinu stvari, ne bih bila na ovom portalu i ne bih se bavila aktivizmom.

Ovdje se ipak radi o percipiranju stvari iz različitih kuteva, a ne o nečijem znanju i ne znanju. Radi se o izboru predsjednika a ne o analizi nekog članka zakona - dakle, nemam tu što znati i ne znati, već prosuđivati po učinku, što i radim.

Kada već voliš biti "važan", hajde molim te, založi se skupa sa svojim kolegama i Bandićem o izmjeni zakona vezanog za prijetnje i zlostavljanja. A ne da danas dolazim sa obavjesnog razgovora di saznam da je slučaj zaključen, jer, eto, nema svjedoka, da je vršeno nasilničko ponašanje, a nasilnik je na slobodi i još pritom radi utaju poreza već 20 godina.

Radi nešto konkretno ako već želiš pomoći ovoj državi ili građanima. Od ovoga nema "vajde".

Tko je glasao

@Aisha, to što ti misliš

@Aisha,
to što ti misliš da je to što trkeljaš mišljenje je na žalost i tvoj veliki problem..... pa to što ovdje pišeš nije razultat razumijevanja toga o kome ili čemu pišeš već tvoje nerealne (na žalost) želje za (upišisama...)

I oslobodi ovaj portal ili bar ovaj dnevnik svojih osobnih frustracija jer ti to ne donosi ništa osim blamiranja... a tekstovi će valjd dugo biti ovdje.... valjda i o teme razmiošljaš....

I za "svoju" državu sam uradio onoliko koliko sam mogao.... a i još ću, bar se nadam....

SU - Stranka umirovljenika

Tko je glasao

Svakoga dana, sve više i

Svakoga dana, sve više i više, ti izrastaš u pravog, tipičnog, vladajućeg, Hrvatskog političara. Nije ni čudo da upravo takvima i poklanjaš svoj glas.

Ja iskreno mislim da ti ovdje pišeš dnenvike samo kako bi te netko zamjetio i možda te ubacio u neki stožer.

Rekli bi dečki iz TBF-a to na kulturni način: " Ili oni što dobro podmazanih analnih otvora, voze linijom najmanjeg otpora..i nema digniteta, nema poštenja, Oče naš i Zdravo Marijo, su cijene oproštenja.. "

Znaš što je najgore; čak si mi i simpatičan.
I cool je što imaš svoje "idole".

Sada te pozdravljam, jer ovo nalikuje na spamm.
Ako ikad dođem do Trogira ( jel ti tamo ono obitavaš?) Častit ću te kavom, da se uvjeriš da nisam stroj. :)

Tko je glasao

@Aisha, ovo što ti radiš i

@Aisha,
ovo što ti radiš i ne prvi puta je spamanje... no na mom dnevniku će uvijek biti moja zadnja, a mogla si primjetiti da tvoje upise gotovo nigdje drugdje i ne komentiram odnosno na iste odgovaram.... je se i nema što novoga kazati....

Ja iskreno mislim da ti ovdje pišeš dnenvike samo kako bi te netko zamjetio i možda te ubacio u neki stožer. da da, dobro si to primjetila....

Rekli bi dečki iz TBF-a to na kulturni način: " Ili oni što dobro podmazanih analnih otvora, voze linijom najmanjeg otpora..i nema digniteta, nema poštenja, Oče naš i Zdravo Marijo, su cijene oproštenja.. " Rekli bi "dečki" svašta,.... kao i ti naravno, no treba prvo vidjeti svoj prst pred nosom... pa onda pokušati i nešto dalje....

Ako ikad dođem do Trogira ( jel ti tamo ono obitavaš?) Častit ću te kavom, da se uvjeriš da nisam stroj. :) a ne ne, u mom gradu gost mene nikada ne časti kavom,...

SU - Stranka umirovljenika

Tko je glasao

Mene veseli cinjenica da je

Mene veseli cinjenica da je Bandic vec na pola puta da zacementira svoj politicki zivot. Toliko se jadan naputovao u zadnjih pola godine, toliko novaca potrosio (gradskih) na svoja putovanja prije sluzbene kandidature, i onda tako debelo izgubi u prvom krugu. Svojim govorom nakon objave rezultata je jasno demonstrirao nervozu i gubljenje tla pod nogama. No to gubljenje tla pod nogama nije samo zbog cinjenice da je debelo popusio, nego zbog toga sto je u gradu Zagrebu gdje svako blato ima njegov otisak cipele izgubio sa tako velikom razlikom.

Jeftini populizam na kojem je Bandic uspjesno plovio lagano pocinje tonuti i to je sam sinoc skuzio, a ovdje jos neki furaju na Sizifa.

--
Think for yourself, question authority.

Tko je glasao

Buda Lončar dao podršku

Buda Lončar dao podršku Josipoviću...? Uaaaa,nicati će nam spomenici "palom borcu",ne samo u Srbu
nego diljem -lijepe naše-,a i titine slike ima da se vrate u sve javne ustanove namjesto križa.Po direktivi Nove Pravednosti,građani i građanke,drugovi i drugarice, na svim sljedećim javnim okupljanjima ni slučajno ne smijete
ponijeti daljinske,a bude li potrebno po kratkom postupku donijeti će se zakon i za zabranu prodaje istih,jer predsijednik Josipović ima misiju ujediniti desnu i lijevu Hrvatsku i u toj misiji neće dopustiti ni jednom daljinskom da ga omete.:)
O, nesretna moja Hrvatska,na što li si spala.:(

Tko je glasao

Ma daj, šta si se

Ma daj, šta si se uspaničarila. SDP-ovci su se nadali da će umjesto Bandića u drugi krug ići Hebrang, pa da će ga lako potući, a zapravo su se bojali Bandića. I sad im se ostvarila noćna mora`jer su svjesni da će Bandić zadržati svoje birače, koji su mu dali glas u prvom krugu, a dobiti još i sve ostale birače desnice i desnog centra, što Bandiću garantira pobjedu. A jedno je sigurno, Bandić se ne boji križeva.

My Soul

Tko je glasao

@My Soul Kako bi se

@My Soul
Kako bi se Bandić bojao križeva kada je sam VELIKI KRIŽ kojeg predugo nosimo.Ali tako je, SVAKA HIŽA, IMA SVOGA KRIŽA.
Danimir

Danimir

Tko je glasao

valjda zna ispričat koji

valjda zna ispričat koji vic :))

Tko je glasao

Sanja 1968, ne moraš to

Sanja 1968, ne moraš to baš gledat u takvom kontekstu. Znaš i sama da uvijek postoje dupelisci koji će nekome u datom trenutku a u svrhu svog boljitka dati nekom podršku. Takav dupelizac je i Bude. Kako znam Josipovića to mu više ne paše nego što paše.
pozdrav

Grdi

Tko je glasao

Grdi dragi,sve je to loša

Grdi dragi,sve je to loša režija još gorih režisera,a može biti i da je sve samo od lošeg vina.:)

Tko je glasao

http://www.index.hr/vijesti/c

http://www.index.hr/vijesti/clanak/kakav-bandic-takva-mladez-na-pozornic...

Radi li se o šlampavosti u Bandićevom stožeru ili političkoj poruci?

Tko je glasao

@Darko Krnic, po onom što

@Darko Krnic,
po onom što sam ja vidio bilo je dosta toga malo i više no šlampavo tako da je iza Bandića mogao biti i sam Josipović a da ga nitko nebi ni pogledao...... jer sve su oči bile uprte u Milana...

Mogao je doslovno ući unutra tko god je htio mada su čak i posebne akreditacije bile napravljene samo za tu priliku.... ali i usprkos tome opet je ušao tko god je htio tako da se u jednom trenutku stvorila neopisiva gužva... no što je tu je... valjda će 10. sve biti bolje,... a posebno za novinare koji su moram prizanti potpuno opravdano negodovali....

SU - Stranka umirovljenika

Tko je glasao

bandić je kao prvo idiot.

bandić je kao prvo idiot. na stranu rasprava koliko tko ima šanse i zašto - katastrofalno je (kako po same desničare tako i po društvo uopće) ako je bandić stjegonoša desnog tabora. koliko god (osobno) nisam na desnoj strani, radije bih da je toj grupi na čelu jedan čistokrvni konzervativni i zatucani hebrang ili tuđman koji bar kulturno desničare. bandić je kao prvo idiot a ne predstavnik desnice. idiot koji kopa nos, koji ne zna strani jezik, koji na polaganju vijenca ispada kreten, koji isključivo namješta poslove i to isključivo kumovima i svojim bosančinama, to je idiot koji se pretvara da govori slengom što mu nakon toliko godina još uvijek stoji ko kravi sedlo, idiot koji ne zna što se događa u kopenhagenu i idiot koji 'bu već nekak bu rešil stvar' sa slovenijom, idiot koji ne zna sročit suvislu a da ne trabunja. majku mu staru, desnica si nakon tolikog pljuvanja po 'presjedniku cirkusantu' baš ne bi trebala dozvolit kandidata idiota.

bandić nije predstavnik desnice nego kao prvo nepismenih i profiterskih seljačina, pa tek onda eventualno onih kockastoglavih likova koji moraju glasovat 'protiv komunjara' pod svaku cijenu pa makar na vlast doveli kompletnog idiota. kakav je tu interes hrvatske to je vrlo upitno jer ako desnica bandiću drži štangu onda je tu, ljudi moji, veći motiv 'sjebat komunjare' nego izabrat predsjednika.

Tko je glasao

koji ne zna strani jezik

koji ne zna strani jezik

svašta. za biti dobar hrvatski predsjednik dovoljno je znati pričati viceve. dva mandata su ti zagarantirana.

koji na polaganju vijenca ispada kreten

glavno da na polaganju tog istog vijenca nisu ispali kreteni milanović, josipović, ili netko drugi. jer im nije palo na pamet da bi trebalo položiti taj vijenac, bez obzira na vremenske uvjete.

desnica si nakon tolikog pljuvanja po 'presjedniku cirkusantu' baš ne bi trebala dozvolit kandidata...

hahhaaa nakon "uspješnog" izbora kandidata ljevice hhahahhhaaaa valjda će bandić znat ispričat europi koji vic uz prevoditelja

My Soul

Tko je glasao

he-he lijepo zvuči, ali

he-he lijepo zvuči, ali ipak bandići je daleko od idiota. meni on više odgovara jednom vrlo lukavom pacovu, križancu šuška, rojsa, palarića, šeksa, arlovića i još nekih vrhunskih primjeraka " 'rvacke demokracije", kako joj se od milja tepa. sve je taj škole prošao i učio, supao k'o ljukava ljisica (metimo reć kalmeta). i naučio taj predator kako kupiti ne baš promućurno 'rvatsko pućanstvo, kao što ga naš najveći sin s punim pravom nazva. ovdje plati piće, ondje daj penziću 200 Kn (naravno, iz proračuna, ta neće iz džepa), malo donacija bozaniću, malo svojoj 'erceg-bosni, i eto ga. ta ko ga nebi volio, ovako šesna, radišna i poštena (neka institucije rade svoj posao, tko? bajić, jaca, crni-marko??? pa svaki ima putra na glavuši k'o i bandići).
i tako naš (od milja) pacov plovi i baulja kroz groznu 'rvacku političku kanalizaciju i pomalo isplivava na vrh. i po meni, to je sasvim u redu. jer, izaći na izbore na kojima ima glasača sa pravom glasa malo više nego živućih 'rvata, mogu stvarno samo nepopravljivi optimisti kojima se čini da smo u plusu 50-ak miljardi ojera, kuna, svejedno, koji misle da su ovi izbori stvarno nešto bitno, koji misle da visokopoštena i moralna jaca nešto poduzima protiv korupcije obećavajući sa medenim pogledom kalmeti sastanak za dva-tri mjeseca,... ho, ho ho.
živio bandići, prototip 'rvatskog macho-mana, lidera, itd. (ma, šta je falilo franceku i titi, da ih je reciklirati)
P.S.
o ovome drugome (josipoviću) ne mogu ništa reći, ja nisam siguran ni je li on od plastike, previše mi baca na barbiku...
ovo je samo moje skromno mišljenje, prolupalog profesora
profesor

Tko je glasao

ne samo idiot nego POKVARENI

ne samo idiot nego
POKVARENI idiot, mislim da je to točnija definicija ili ipak samo TUMOR
http://www.index.hr/vijesti/clanak/tko-nam-je-kriv-za-milana-bandica/467...

Tko je glasao

O Bandicu idiotu trebalo je

O Bandicu idiotu trebalo je misliti puno prije, a ne u drugom krugu. Kada se na samom pocetku drugog kruga za Bandica kaze da je idiot i ostalo onda je to vec pridruzeno kampanji, pa gotovo vise pogada onoga tko takve misli izrice. Dodamo li tome jos malo kontrukcija o "svojim bosančinama", "kockastoglavima", ... Bandic ni ne treba "bolje" kritike.
Ako SDP opet popusi foru sa BIH i dijasporom onda ce to doista biti maestralno.

Tko je glasao

@obaladaleka, Bandić može

@obaladaleka,
Bandić može biti svašta no da je idiot može kazati amo ...... (upisati po želji) .... a ostalo što si anveo je upravo tako...

SU - Stranka umirovljenika

Tko je glasao

@rzlatic, a boga ti pa čiji

@rzlatic,
a boga ti pa čiji si ti predstavnik??? ... možda je ipak bolje da to ne napišem...

SU - Stranka umirovljenika

Tko je glasao

5 a, odjel - Popovača!

5 a, odjel - Popovača!

Tko je glasao

@jelenska, i još mu ekipa

@jelenska,
i još mu ekipa za napisano daje bod ZA....
* lovec Pon, 28/12/2009 - 13:32 [Za]
* Zvone Radikalni Pon, 28/12/2009 - 13:40 [Za]
* IvanB Pon, 28/12/2009 - 13:45 [Za]
* Danimir Pon, 28/12/2009 - 13:51 [Za]
* bililo Pon, 28/12/2009 - 13:55 [Za]

pa ljudi jeste li uopće pročitali što je dotični napisao ???? i jeli moguć eda se sa napisanim slažete... a ako vam je promaklo pročitajte još jednom jer za ovo se u normalnim državama odgovra i pred sudom
bandić je kao prvo idiot. na stranu rasprava koliko tko ima šanse i zašto - katastrofalno je (kako po same desničare tako i po društvo uopće) ako je bandić stjegonoša desnog tabora. koliko god (osobno) nisam na desnoj strani, radije bih da je toj grupi na čelu jedan čistokrvni konzervativni i zatucani hebrang ili tuđman koji bar kulturno desničare. bandić je kao prvo idiot a ne predstavnik desnice. idiot koji kopa nos, koji ne zna strani jezik, koji na polaganju vijenca ispada kreten, koji isključivo namješta poslove i to isključivo kumovima i svojim bosančinama, to je idiot koji se pretvara da govori slengom što mu nakon toliko godina još uvijek stoji ko kravi sedlo, idiot koji ne zna što se događa u kopenhagenu i idiot koji 'bu već nekak bu rešil stvar' sa slovenijom, idiot koji ne zna sročit suvislu a da ne trabunja. majku mu staru, desnica si nakon tolikog pljuvanja po 'presjedniku cirkusantu' baš ne bi trebala dozvolit kandidata idiota.
.
bandić nije predstavnik desnice nego kao prvo nepismenih i profiterskih seljačina, pa tek onda eventualno onih kockastoglavih likova koji moraju glasovat 'protiv komunjara' pod svaku cijenu pa makar na vlast doveli kompletnog idiota. kakav je tu interes hrvatske to je vrlo upitno jer ako desnica bandiću drži štangu onda je tu, ljudi moji, veći motiv 'sjebat komunjare' nego izabrat predsjednika.

@zvone radikalni ... a lipo bi ti uz ovo plusiranje stajalo i ono dr. sc.

SU - Stranka umirovljenika

Tko je glasao

dragi moj milivoje, ne da se

dragi moj milivoje, ne da se slažem sa svime što je rzlatic napisao, već sve POTPISUJEM od riječi do riječi (jedino ovo oko "komunjara" je možda suvišno jer je Bandić "post-ideološki" kandidat).

a to što si ti "slijep pored zdravih očiju" pa ne vidiš kakvog kandidata podržavaš, to je tvoj problem. a s obzirom da te i osobno poznajem, puno vremena sam posvetio razmišljanju što te je nagnalo na takav potez i još uvijek nisam došao do nekog smislenog zaključka - naprosto mi je nevjerojatno da je današnji DEMOS onaj isti Milivoj Špika s kojima sam prije godinu dvije kod Vesne Škare Ožbolt u kancelariji mozgao kako riješiti "problem zvani Bandić" i ima li ikakvih šansi da ga se na (tadašnjim) lokalnim izborima spriječi u preuzimanju totalne vlasti.

no, izgleda da smo iz te priče izvukli dijametralno suprotne zaključke :-)

eh da, i da ponovim: Milan Bandić je IDIOT, LOPINA i SELJAČINA i kao takav posve neprikladan da predstavlja Republiku Hrvatsku u bilo kakvom smislu, a o tome da bude Predsjednik da i ne govorimo!

a evo ti i potpis:

dr.sc. Zvonimir Vanjak

Tko je glasao

Veliš dr. sc.? A eto je

Veliš dr. sc.?
A eto je mislio da si Ti samo obična neodgojena budaletina! Ispričavam se, strašno sam impresioniran ovim titulama, upraf nevjerojatno zabezeknut.
Maaaa, kad bolje razmislim - Ti si za pravo pravi predstavnik akademske zajednice!:):):):)
Milan Bandić je IDIOT, LOPINA i SELJAČINA i kao takav posve neprikladan da predstavlja Republiku Hrvatsku u bilo kakvom smislu, a o tome da bude Predsjednik da i ne govorimo!

Eh sad ja, radnik i seljak: Ivo Josipović je uštogljena, umišljena akademska njuška koja do običnog čovjeka ne drži ni pola %! Nastupa prema narodu s visoka i strogo pazi da ne bi slučajno dotaknuo kojeg od tih nepismenih, zamazanih i jadnih ljudi. On je iznad - svira klavir, Boga ti! (svaka intonacija ovog -"Boga ti!"- i sličnost za Josipom Brozom Titom je namjerna!)!!?? :):):):)
U životu apsolutno ništa u politici niti je postigao niti će. Apsolutno neprikladan da predstavlja Republiku Hrvatsku u bilo kakvom smislu, a o tome da bude predsjednik da ne govorimo! Umišljeni i razmaženi "podgrijani leš" ne predstavlja ni 2 % građana RH jer takvih kao on ima najviše 2 %!
Kome bi on to bio predsjednik? Karlu Bildtu? Barosso-u?

A evo Ti i potpis: Josip Vdović, radnik i seljak,
i usput Ti poručujem da si na diplome izbušiš rupu i pošalješ kao cirkularno pismo ovom narodu - da ih narod može nabiti na jednu stvar, jer upravo takvi kao Ti su Hrvatsku stoljećima kočili da postane samostalna država svojim poltronstvom, kukavičlukom i služenjem svakom gospodaru osim svom narodu.
Vidio sam ja vas i 1971, a još bolje 1991. Gnjida do gnjide i kukavica do kukavice.

Zdravstvuj Ti meni "dr.sc"!

Tko je glasao

@Zvone Radikalni, ti i svi

@Zvone Radikalni,
ti i svi oni koji misle da sam ja slijepac su baš ti sliejpci o kojima ti govoriš... a i tebi je ono dr.sc. za q**** kad to nisi u stanju skužiti,.... a imao si priliku i upoznati me...
.... i nekorektno je ovdje pisati moje ime jer ja pod istin ne pišem već pod nick name DEMOS,... a i kazao sam da tiejkom kampanje sve što iznesem nisu ili nem moraju biti nuženo i moji stavovi jer sam kao tajnik SU-a član strnke koja je dala potporu Milanu Bandiću za njegov izbor kao trećeg predsjednika RH... no valjda ni to nisi primjetio.... ali si dobro zapamtio naprosto mi je nevjerojatno da je današnji DEMOS onaj isti Milivoj Špika s kojima sam prije godinu dvije kod Vesne Škare Ožbolt u kancelariji mozgao kako riješiti "problem zvani Bandić" i ima li ikakvih šansi da ga se na (tadašnjim) lokalnim izborima spriječi u preuzimanju totalne vlasti. samo što si za mog lokalnog "Milana" sada uzeo potpuno neumjesnu i pogrešnu usporedbu.... a da je moj "Milan" popušio,... i ne samo to je jasno svima pa i "njima" ,.... no ti opet kao da neke stari ne vidiš...

I da, skoro ti zaboravih kazati.... da sam zbog rušenja svog "Milana" bio nagrađen isto kao i svaki puta do sada kada je trebalo istjerati pravdu... i to za one koji se u istu kunu u sve žive i mrtve.... nio o tom drugom prilikom...

eh da, i da ponovim: Milan Bandić je IDIOT, LOPINA i SELJAČINA i kao takav posve neprikladan da predstavlja Republiku Hrvatsku u bilo kakvom smislu, a o tome da bude Predsjednik da i ne govorimo! Tako nešto može misliti svatko, no kako god bilo, ne i napisati.... ti ponajmanje.. moj dokture...

DEMOS

SU - Stranka umirovljenika

Tko je glasao

Demos, nisam Te dobro

Demos, nisam Te dobro razumjela, pa Te molim da mi objasniš.
Ako ovo što pišeš u prilog Bandiću ili protiv kritičara istog za vrijeme kampanje nisu i nemoraju biti Tvoji stavovi, jer si član stranke koja ga podupire, nameće se zaključak da su Tvoji stavovi možda drugačiji; a Ti ga podupireš i braniš po stranačkoj dužnosti ili iz drugih razloga.
Ovdje sam nova, pa ću valjda imati prilike poslije izbora saznati i Tvoje stavove.
Jedan od njih će pobijediti, brzo ćemo saznati koji. Neznam kako djeluju stranačke stege ili kako se to već zove, jer nisam član niti jedne stranke. Stoga bih voljela da mi to objasniš sada ili poslije izbora.

Tko je glasao

Zvone, a s obzirom da te i

Zvone,

a s obzirom da te i osobno poznajem, puno vremena sam posvetio razmišljanju što te je nagnalo na takav potez i još uvijek nisam došao do nekog smislenog zaključka - naprosto mi je nevjerojatno da je današnji DEMOS onaj isti Milivoj Špika s kojima sam prije godinu dvije kod Vesne Škare Ožbolt u kancelariji mozgao kako riješiti "problem zvani Bandić" i ima li ikakvih šansi da ga se na (tadašnjim) lokalnim izborima spriječi u preuzimanju totalne vlasti.

Vidiš, tu je ona razlika između ljudi. Mislim osobno da Demos poduzima nešto, dok drugi mlate praznu slamu.

Tko je glasao

@VSkviki, Vidiš, tu je ona

@VSkviki,
Vidiš, tu je ona razlika između ljudi. Mislim osobno da Demos poduzima nešto, dok drugi mlate praznu slamu.
lakše je njima popljuvati DEMOS-a ili @penzić-a nego malo mućnuti glavom....

SU - Stranka umirovljenika

Tko je glasao

Vidiš, tu je ona razlika

Vidiš, tu je ona razlika između ljudi. Mislim osobno da Demos poduzima nešto, dok drugi mlate praznu slamu.

podržavajući bandića on ga u stvari pokušava srušiti? što to točno demos poduzima? osim što podupire korumpiranog i za državu opasnog/štetnog političara

Tko je glasao

@vmrak, to što si naveo je

@vmrak,
to što si naveo je još bez ikakvog dokaza vrijednog presude za kvalifiakcije koje si naveo.... a ostalo su politički vrijednosni sudovi na koje svatko ima pravo....

SU - Stranka umirovljenika

Tko je glasao

Marko, Ti dobro znaš moje

Marko,

Ti dobro znaš moje mišljenje o Bandiću.

Sa dosadašnjim metodama je Bandićeva popularnost stalno rasla. Jedina mogučnost jednu takvu osobu srušit, je njezino uzdizanje. Metoda nije nova.

Zagreb bi ga se riješil, a Pantovćaku nije dorasel. Mesić ga je dosta dugo podržaval, a misli da još uvijek to radi.

S druge strane su penzići pokazali više političke zrelosti nego puno drugih.

Tko je glasao

@Skviki, dobro si primjetio

@Skviki,
dobro si primjetio zrelost penzića kao biračkog tijela,... a i kandidati su... pa i Bandić.... jer penzići kojih je preko milijun još uvijek čekaju neke jasne odgovore koje su svi kandidati preskočili dati u prvom krugu.... no da je ova konfiguracija izašla sa javnom potporum jednom od kandidata onda bi danas sasvim sigurno pričali o nekim malo drugačijim rezultatima.... a nije jer se čekaju odgovori..... a kako se zna da je koordinatror koalicje BLOK "Umirovljenici zajedno" gospodin Lazar Grujić koji je kao predsjednik SU-a dao potporu Bandiću u prvom krugu onda je čak i prosječno dobrim razmišljanjem i jednostavnom logikom vrlo lako pročitati i razumjeti cijelu priću.... za one koji se kuže u ovakve "priće"... sve ostalo je uzaludno prosipanje svega.....

E sada tko misli da treba razmišljati neka razmišlja.....

SU - Stranka umirovljenika

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci