Tagovi

PLJAČKA i PLJAČKAŠI u HZZO-u

Nikada do sada nisam koristio pollitika. com da objavljujem copy -paste dnevnike. No kada sam jučer na svoj profil dobio od gospodina Lesara obavijest da je glasao protiv odluke odbora za ustav da se o referendumima glasa u prostorijama državne uprave, a sinoć to vidjeli i na televiziji, stiže još jedna loša vijest sa zamolbom da proslijedimo.
Nisam stručnjak za financijske i ostale slične stvari prepuštam vam da sami ocijenite još jedan pokušaj izvlačenje novca od najsiromašnijih.
Unapried se ispričavam zbog velikih slova koja naravno nisam pisao ja.

Mario Rambusek 30. rujan 2014 u 13:55
HZZO pronašao 'IDEALAN' način da 'uprihodi' MILIJUNE kuna od svojih osiguranika, naravno, BEZOBZIRNOM i DRSKOM PLJAČKOM!!!!
Dragi (fb) prijatelji, pokušat ću ovu priču i 'iskustvo' sa HZZO-om PLASIRATI I U MEDIJE, pa vas molim da svatko tko u tome može (bar malo) (pri)pomoći (osim što pročita) i PODIJELI CIJELI TEKST (bez ispravaka, 'kraćenja' i 'uljepšavanja' - STOJIM IZA SVAKE SVOJE RIJEČI) na svojem profilu ili proslijedi tamo gdje smatra da NAJLAKŠE i NAJBRŽE može DOPRIJETI DO RELEVANTNIH MEDIJA i CJELOKUPNE JAVNOSTI!!!!!
Neki dan smo na kućnu adresu dobili obavijest (OPOMENU pred tužbu) računovodstva Regionalnog ureda HZZO-a (Hrvatskog /pitam se JE LI UISTINU hrvatski?/ - zavoda za zdravstveno osiguranje) prema kojoj moja majka (žena od skoro 70 godina) državnoj administraciji (UHLJEBIMA i PARAZITIMA) duguje iznos od 254,45 kn, naravno, S OBRAČUNATIM ZATEZNIM KAMATAMA!!!!
Neosporno je da je polica dopunskog zdravstvenog osiguranja za umirovljenike od 1. listopada 2013. podignuta sa 50 na 70 kn i, kada je već tako, TO SE MORA PLATITI (koliko god NEPRAVEDNO bilo)!
Međutim, gdje nastaje problem i u čemu je 'kvaka' PLJAČKAŠA iz HZZO-a (voditelj računovodstva Regionalnog ureda u Zagrebu je izvjesni Josip Silovski, dr. med. spec. medicine rada - diplomu si, bar što se mene tiče, KOMOTNO MOŽE PODRAPATI, progutati ili koristiti umjesto Zewe jer ON JE ODGOVORAN ZA NERAD, JAVAŠLUK ili čak /VRLO VJEROJATNO/ PODMUKLU i SMIŠLJENU PLJAČKU osiguranika HZZO-a, a i Siniša Varga - bivši ravnatelj HZZO-a, a sadašnji ministar zdravlja u ovoj 'priči' i PLJAČKI SASVIM SIGURNO NIJE NEVIN!)????
Plaćanje dopunskog osiguranja moje majke ugovorili smo trajnim nalogom kod Zagrebačke banke (za čije 'vođenje', usput budi rečeno, banka SVAKOG MJESECA s računa skida DODATNE 2 kn - ali OK, sami smo pristali na to) kako bi dug prema HZZO-u UREDNO PODMIRIVALI AUTOMATIZMOM i BEZ RAZMIŠLJANJA jesu li naše obveze plaćene NA VRIJEME i U POTPUNOSTI (ta, majka je već u godinama, boležljiva, a i u životu NIKADA NIKOME NI LIPE NIJE OSTALA DUŽNA)!!!!
Što (NE)radi HZZO (za razliku od SVIH OSTALIH trgovačkih društava čije račune TAKOĐER PODMIRUJEMO i PLAĆAMO => TRAJNIM NALOGOM)????
PUNIH GODINU DANA HZZO fakturira svoja potraživanja po staroj cijeni (50 kn) - BEZ IJEDNE OBAVIJESTI banci ili korisnicima da urede promjenu u plaćanju trajnim nalogom!
Iskreno, nismo ni uočili tu pogrešku (valjda IMAMO PRAVO da detaljno ne provjeravamo stavku po stavku na vlastiom izvodu, ako nam sve izgleda UREDNO i u skladu s našim pravima i obvezama prema banci kojoj smo ukazali povjerenje da vodi naše financije)!!!!
I sada, NAKON PUNE GODINE DANA, nastupa 'famozno' računovodstvo HZZO-a sa svojim potraživanjima i 'dugom' od, NE 240 kn (12x20 kn za godinu dana), NEGO 254,45 kn (14,45 kn 'zateznih kamata' za njihov NEMAR, GREŠKU /'slučajnu' ili NAMJERNU - Bogu dragom tako svejedno, ali nama bome NIJE!!!/ ili čak /NAJIZGLEDNIJE/ DOBRO SMIŠLJENU i PODMUKLU PLJAČKU svojih 'osiguranika')!!!!
Napominjem, da IMAM POUZDANE INFORMACIJE kako 'naš slučaj' NIJE USAMLJEN i IZUZETAK, vać da se takve 'opomene' šalju MASOVNO (uglavnom umiravljenicima - dakle STARIJIM, BOLEŽLJIVIJIM i NEMOĆNIM osobama) te im se. uz obvezu podmirenja duga, DRSKO PRIJETI ukidanjem police (dakle, ODUZIMANJEM prava na NEOPHODNU zdravstvenu skrb), ali i OVRHAMA (ugrožavanjem i minimalne egzistencije)!!!!
Što reći o OVAKVOJ DRSKOSTI UHLJEBA i PARAZITA u HZZO-u (na čelu sa izvjesnim Josipom Silovskim i Sinišom Vargom, DAKAKO)????
Pokušajte pomnožiti RAZLIKU između 'duga' i 'štete' (koju su si SAMI PROUZROČILI SVOJIM NEMAROM i NERADOM, pa za to osiguranici NE MOGU BITI i NISU ODGOVORNI - ni po kojoj osnovi) i iznosa sa tzv. 'zateznim kamatama'!!!!
14,45 kn PUTA KOLIKO STOTINA TISUĆA (PREVARENIH, IZIGRANIH, PONIŽENIH i, S PRAVOM, UVRIJEĐENIH osiguranika HZZO-a) i dobit ćete VIŠEMILIJUNSKI IZNOS (dobit HZZO-u na NEPOSTOJEČIM i NEPRAVEDNIM 'zateznim kamatama')!!!!!
NIJE LI TO JOŠ JEDNA BEZOBRAZNA i BEZOBZIRNA PLJAČKA građana (ovoga puta osiguranika HZZO-a) NA DOBRO OPROBANI i UHODANI 'hrvatski' način????
Dakako, ovo je objavljeno i na fb-profilu tzv. 'vlade' ove OPLJAČKANE i NAPAĆENE ZEMLJE koja se, JOŠ UVIJEK, ali NAŽALOST, SAMO FORMALNO zove Republika Hrvatska!!!!
KRAJNJE JE VRIJEME DA HRVATSKI NAROD NAPOKON DOBIJE SVOJU STVARNU I POŠTENU DRŽAVU - SUŠTINSKU (a NE FORMALNU) REPUBLIKU HRVATSKU!!!!
STOP PLJAČKI i PLJAČKAŠIMA u HZZO-u!!!!!

I što sada reči ? Dok se mi zabavljamo lijevima, desnima, vjernicima, ateistim, u pozadini nam se odvija još jedan scenario dostojan najvećih majstora filmova strave i užasa.

Tagovi

Komentari

Ako gospođa nije znala da se

Ako gospođa nije znala da se dogodilo povećanje cijene, HZZO nema pravo na kamate i troškove.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

ovrhe

Bilo bi zanimljivo vidjeti i pokreće li HZZO sam svoje ovrhe (vlastita pravna služba ili tko već) ili to radi neko ugovoreno Odvjetničko društvo, kancel, trust ili što već...

Tko je glasao

Ovrhe HZZOa,

Zaphod,

HZZO ne pokreće sam ovrhe već neki odvjetnici koji uberu svoju naknadu.

Znam to iz vlastitog iskustva jer sam kasnila sa uplatom dviju rata i novu policu dopunskog osiguranja nisam mogla ugovoriti dok nisam platila dug, kamate i odvjetničku naknadu nekog parazita koji radi za HZZO.

Tko je glasao

Oklada

Bio bih se kladio da tu ujudurmu vodi odvjetnički ured Hanžekovič&Radaković ali, s obzirom da je iznos za naplatu mali, ipak je to pravna služba HZZO. Da je to vodio navedeni trust mozgova, iznos za naplatu bi bio preko 600 kuna !

vojko27

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci