Tagovi

Plenkovićev lakmus vjerodostojnosti - Nina Obuljen.

Budući sastav Vlade RH nesumnjivo će biti stabilan. Stabilnost je postala ključna podštapalica novinarskih izvješća, kolumni, analiza, procjena, nadanja... Treba li vlada ostati stabilna unatoč eventualnim greškama u radu? Je li stabilnost bitnija od učinkovitosti? Treba li zbog stabilnosti pristajati na trule kompromise? Treba li zbog stablnosti podilaziti antisuverenističkim glasnogovornicima? Niz drugih pitanja povilo je kralježnicu pod „svetom“ mantrom o stabilnosti. Stoga je Plenkovića već tijekom srpnja 2016., u stranačkim prostorijama HDZa, posjetilo čak 36 predstavnika diplomatskog zbora(kora) Hrvatske. Vrlo znakoviti posjet je najavio političko“ iznenađenje“ koje se uprizorilo rezultatima izbora.
Danas HDZ i MOST uz predstavnike nacionalnih manjina imaju sve uvjete za neometan rad. Birači su njihovim odabirom pokazali da su im vjerodostojnost i promjene puno bitnije od sigurnog smjera.
MOST je predizbornim zahtjevom za 7 promjena, kao pokazatelj čvrstih namjera, počeo slijediti svoj izborni slogan o promjenama. HDZu tek predstoje prva dokazivanja vjerodostojnosti kao glavnog obilježja ponuđenog biračima.
I Plenković i Petrov su snažno i jasno promovirali zaštitu nacionalnih interesa kao temelj budućeg rada. Plenković se bitno oslonio na suverenističku politiku Franje Tuđmana.

Nakon uspješnih pregovora o postizbornoj suradnji, vrijeme je za početak preispitivanja njihovih stavova,odluka i politika.

Prve minuse u zaštiti nacionalnih interesa bilježe općim ignoriranjem procesa ekshumacija na slovenskim stratištima komunističkih zločina. Roman Ljeljak, slovenski publicist i istražitelj komunističkih zločina, jasno je upozorio na nedopustivu, protucivilizacijsku nezainteresiranost hrvatskih struktura za monstruozne komunističke zločine, nad stotinama tisuća nevinih. Ni HDZ ni MOST na prvu ekshumaciju nisu poslali nikoga.

Druga indikativna slika dogodila se na lokalnim izborima u BiH. Malo mjesto Stolac postalo je poprište općeg pa i tjelesnog nasilja bošnjačkih političara nad hrvatskim stanovništvom. Bošnjački „kazneni odred“ nekolicinu Hrvata batinama šalje u bolnicu, izborni proces se prekida, izborni materijali su uništeni.... policija sve mirno promatra...... Stolac postaje grad slučaj... Hrvatski političari na ove nedopustive događaje šute poput malih pačića. Ne reagira predsjednica Grabar Kitarović, šute i Petrov i Plenković. Petrov se u Stocu ukazao nakon tjedan dana. Barem nešto.

Pravi lakmus vjerostojnosti u zaštiti nacionalnih interesa bit će gospođa Nina Obuljen, koja posjeduje zaista skandaloznu „kvalifikaciju“ za mjesto ministrice kulture. Tijekom 2008. s pozicije državne tajnice u Ministarstvu kulture, pod ravnanjem Bože Biškupića, proglasila je šundom Praljkovu zbirku dokumenata povezanih s ratom u Hrvatskoj i BiH. Tako je obrani generala Praljka nanijela štetu od 435.000,00 kuna. Praljak je obranu financirao vlastitim sredstvima i sredstvima donacija. Unatoč žalbama i masovnim ukazivanjima na neosnovanost odluke, jer su njegove knjige po svim mogućim kriterijima, odnosno po UNESCO-voj definiciji knjige te klasifikacijom Nacionalne i sveučilišne knjižnice, uvrštene u zbirku o Domovinskom ratu kao knjižna izdanja, a ne kao šund, Nina Obuljen je ostala pri odluci.
Stvar je završila u ladici sve do 2012., kad vlast preuzimaju kukurikavci i Linić odlučuje zadati konačni udarac na loptu Nine Obuljen, te ovršiti Praljkove račune. U međuvremenu je reagirao Miroslav Tuđman na saborskoj osnovi, ministar Matić Fred je kao nešto pisao Liniću da ne obavi ovrhu. Čak je i Milanović osobno, službeno pisao Liniću, (13.rujna 2013.), da prema (valjda novom) mišljenju ministarstva kulture Praljkove knjige nisu šund.
Akcija Obuljen –Linić ignorirala je sve argumente i zapovjedi te pristupila ovrsi.
U isto vrijeme kad i Nina, državni tajnik ministarstva kulture bijaše i Jasen Mesić. Je li Ninin suradnik također krojio dijaboličnu odluku? Je li to razlog zajedničke (Obuljen, Mesić) kandidature Jutarnjeg lista za Ministarstvo kulture?
Jasenovo kapitalno djelo je instaliranje kontradiktornog Hrvoja Hribara na mjesto ravnatelja HAVCa. Gospođu Obuljen strateški instaliraju u upravni odbor. Na teret joj stavljaju i članstvo u upravi HAVC dok je financirao sramotni,velikosrpski pamflet „15 minuta –masakr u Dvoru“. Zaista odlična kvalifikacija ako pitate Pupovca, Markovinu, Teršeličku i slične. Gospodin Jasen je bio vrlo aktivan u korespodenciji s tražilicom google, pa se ispod njegova imena i škrtih rezultata pretrage pojavljuje; Neki su rezultati možda uklonjeni u skladu s europskim zakonima o zaštiti privatnosti.

Jutarnji list, t-portal, net-hr, Telegram.... svjetonazorski ujedinjeni, krenuli su u oštru i neprekidnu kampanju za Ninu Obuljen na mjestu ministrice kulture. Istaknuli su i njezinu glavnu osobinu--ona „odgovara svima“, ali nisu objasnili tko su to SVI. Nažalost i Večernjak nije odolio zovu univerzalnosti Nine Obuljen. U izdanju od 7. listopada, na dvije stranice se analizira sastav buduće vlade. Iako u tekstu nema ni spomena njezina imena, Nina se bez upitnika smiješi u nizu fotografija budućih ministara, s mjesta ministrice kulture.

Pred Plenkovićem i Petrovom zaista stoje jasne i prepoznatljive indikatorske pozicije, koje će već u prvim tjednima mandata, pokazati jesu li došli služiti nacionalnim,suverenističkim interesima ili će pod krinkom gospodarskih zadataka, podmetnuti niz nagaznih mina hrvatskoj, suverenističkoj /slobodarskoj, nacionalnoj budućnosti.

Komentari

Ustašoidi na aparatima.

Ustašoidi na aparatima. :-)

Od 1990. se stalno nadaju "sad je došlo naše, sad ćemo mi razbijat komuniste kao što su oni nas 1945.", ali nikako da stvarno dođe njihovo vrijeme.

Promijenila su se vremena, ali se nije promijenilo jedno: partizani i dalje pobjeđuju!

Tko je glasao

Ustašoidi na aparatima.

Ustašoidi na aparatima. :-)
Nisu, komunoidi nacionalizirali sve aparate a bivši jedan ih prodao u staro željezo kako mu genetika nalaže.---- :):):)

Tko je glasao

Opet preuranejno kao i s " Imigranti siluju naše žene"

Stvarnost, zato što si daleko od nje, živeći od mrvica komunjarizma, t vrlo brzo opovrgava!

Iz tebe izlazi frustraciaja, koja se malo zaiečila Plenkovićem, ali oslobođen nam je putu onome čega se ipak najviše bojiš,a to Hrvate raduje!

Tko je glasao

Gle..

Nadam se da će i tebe Nina Obuljen uvrstiti među one protiv kojih će zbog laži i kleveta "zaštitu tražiti kroz zakonima propisana sredstva." - http://lupiga.com/vijesti/rat-za-ministarstvo-potencijalna-ministrica-ku...

Treba ti biti jasno i sljedeće - kao što je vama lakmus papir za poželjnog ministra kulture ustaška kapa ili makar pršut na čelu, tako je nama lakmus papir kad se uskopiste one notorne braniteljske udruge kojima je smisao i svha izigravati korisne budale u službi svekolikog krezubašenja.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

a da čujemo i drugu stranu?

Ono, prije vješanja, rezanja kravate i drugih staljinističkih metoda, da ipak čujemo i aktere priče?

1) Vezano uz navode kako sam kao državna tajnica 'proglasila knjige generala Praljka šundom' zbog čega je on navodno bio ovršen, radi se o još jednoj kleveti, a sami podaci vezano za slučaj su lako provjerljivi. Osobno apsolutno podržavam sve napore generala Praljka da dokumentima potkrijepi svoju obranu na sudu i mislim da mu država u tom smislu treba pružiti svu moguću pomoć. Potpisala sam mišljenje stručnih službi kako se radi o brošurama, riječ 'šund' se uopće ne spominje niti bih ju ikad koristila, a u daljnjoj proceduri knjige su oslobođene PDV-a i tvrtka generala Praljka nije morala platiti nikakav porez.

Sažetak (za lijene): nema šunda, nema PDV-a

2) Napominjem da kao članica Upravnog odbora HAVC-a, a kako je propisano Zakonom, ni na koji način ne sudjelujem u procesu donošenja odluka o financiranju filmova nego isključivo nadzirem poslovanje HAVC-a kao ustanove. (...) Vezano uz film '15 minuta – masakr u Dvoru' HAVC je podrobno izvijestio ministra kulture, a zatim i javnost kako je odobrio sredstva temeljem scenarija koji je bio poslan na natječaj, koji nije sadržavao nikakve sporne elemente. Producent je, bez da je tražio odobrenje HAVC-a, jednostrano i po mom osobnom uvjerenju nedopustivo izmijenio odobreni scenarij, film nije poslao na obaveznu kolaudaciju, te ga je mimo propisane procedure pustio u distribuciju. Nakon što je isto utvrđeno, tijela HAVC-a su poduzela sve potrebne radnje te je producentu naloženo da vrati novac, što je on i učinio.

Sažetak (za lijene): član uprave ne financira nikoga, film je dobio novac, a nakon kršenja pravila natječaja je novac vratio - štete nema.

Mislim, ono, puca mi ona stvar za Ninu - ali zar vi "šatro desničari" ne možete smisliti ništa inteligentije od ovoga? Ništa inteligentnije od onoga što se uz pomoć činjenica može pobiti za 10 minuta?

Jadno i prejadno.

Tko je glasao

Kad bi provjerili informacije

Nina je slagala -jamčim

Već Hrvatska vidje dosta raznih čuda,al ne nađe štrika za toliko Juda (A.G.Matoš 1911)

Tko je glasao

Sažetak (za lijene): član

Sažetak (za lijene): član uprave ne financira nikoga, film je dobio novac, a nakon kršenja pravila natječaja je novac vratio - štete nema

Odlično; dakle nakon što je film "obrstio" sve moguće i nemoguće festivale u susjedstvu i po Europi, lažno i kukavički blateći i sramoteći Hrvatsku "do jaja", s obzirom da je novac vraćen, po tebi idiotu "štete nema". I molim te pobij mi ovu činjenicu "u 10 minuta".
Usput da ne spominjemo činjenicu da je na sarajevo FF bila čitava bulumenta iz HAVC-a a koji su šutjeli kao mutave pičke. Tek u trenutku kada je Pandža "Orkan" pokrenuo tužbu, naše "ljeviđarčije" shvatiše da su napravili sranje i kreće sanacija štete. I ko u reklami za "superlepak"; to nije sve. Naime , naši levičarđije još rekoše kao će financirati novi film "za hrvatsko tržište" !? Da jebeno normalan čovjek ne povjeruje koliki idioti mogu biti smeća sa ljevice.
Sažetak (za glupe), ajde prvo pruči tematiku o kojoj želiš pisati "kao pametan" čisto da ne ispadaš gluplji nego jesi. Do tada od mene, klasično desničarski pozdrav; idi se liječi budalo glupa.

Tko je glasao

desničarski idiote

Pričamo o gđi Obuljen.

Što je ona - kao članica Upravnog odbora (koja NE dodjeljuje novac) trebala napraviti? Koji je njezin krimen - kao članice Upravnog odbora.

... to je sve što ćeš ikada dobiti od mene više od teksta, idiote koji se sugovornicima obraća na taj način.

Tko je glasao

Od idiota mi ne treba ništa.

Od idiota mi ne treba ništa. Ljevičarske budale tvog profila samo stavljam gdje im je mjesto nazivajući ih idotima. Ne razumijem čemu ljutnja? Zar ti ono ne možeš sve "pojasniti u 10 minuta! !?

Pričamo o gđi Obuljen. Što je ona - kao članica Upravnog odbora (koja NE dodjeljuje novac) trebala napraviti

Pa za početak možda reagirati na najveći mogući bezobrazluk (da tako "uljuđeno" nazovem primitivi balkanski kriminal) tako da pokrene odgovarajuće pravne radnje i sankcionira počinitelje koji su odgovornoi za ponovnu dodjelu 140.000 kuna "Nukleus filmu" za koprodukciju. Iako su i Ninočka i Hribar kao papagaji ponavljali "da su prevareni za scenarij" od strane "Nukleus filma", istima se ponovno, nakon otkrivanja afere, potpuno protuzakonito, dodjeljuju sredstva iz proračuna za, vidi čuda, dugometražni dokumentarni film „Okupirano kino“ produkcije iz (pogađaš naravno) – Srbije.
Kao članica UO HAVC-a Ninočka je imala zakonsku obvezu i dužnost reagirati i pokrenuti odgovarajuće pravne radnje. Da li je to napravila? Nije. Da li je trebala? Jest. O čemu mi dalje pričamo?
O čemu?
Jel ti bar malo jasnije sada koje pizdarije ti pišeš i što braniš?

Tko je glasao

branim pravo idiota na mišljenje

Gle, ja kao "ljevičar" ću braniti HDZ-ovog kandidata za ministricu kulture? Heh, tebi se nešto jako pomiješalo.

Govorim ti da članstvo u Upravnom odboru nema apsolutno nikakve veze s financiranjem. Nikakve. Oni se bave statutima i sličnim proceduralnim stvarima, novce dodjeljuje vijeće... pogledaj tko su članovi vijeća.

S ovakvim harangama nije ni čudo da se više nitko sa zrnom soli u glavi uopće ne želi baviti politikom niti prihvaćati ikoje radno mjesto vezano uz stranku - kada te ovako bezrazložno svako može blatiti (nekažnjeno, naravno).

Napad ti je u rangu da član roditeljskog vijeća odgovara za to što neka profesorica loše podučava engleski. Ono, idiotizam, totalni.

Tko je glasao

E ali ono stvarno idiote, sa

E ali ono stvarno idiote, sa velikim I

Govorim ti da članstvo u Upravnom odboru nema apsolutno nikakve veze s financiranjem. Nikakve. Oni se bave statutima i sličnim proceduralnim stvarima,

Nisam nigdje napisao da je UO odgovoran za dodjelu novčanih sredstava niti me briga. Govorim ti po stoti jebeni put da je zadaca UO locirati i sankcinirati eventualno nezakonito poslovanje, odnosno poslovanje koje suprotno Statutu HAVC-a !!!!
Jel Nina Obuljen kao članica UO, nakon što je utvrđeno da je HAVC "prevaren" pokrenula odgovarajuće pravne radnje koje joj stoje u opisu jebenog radnog mjesta ? Nije ! Jel morala to učiniti? Jest.
O kakvom jebenom onda finaciranju ti govoriš i gdje sam ja to spomenuo da UO dodjeluje sredstva? Strawman argumentaciju sačuvaj za ekipu kojoj možeš prodavat slične osmice. A sada odjebi.

Tko je glasao

Gle, ja kao "ljevičar" ću

Gle, ja kao "ljevičar" ću braniti HDZ-ovog kandidata za ministricu kulture? Heh, tebi se nešto jako pomiješalo. Dovoljno je samo pogledati kako zdušno branite Plenkovića, minusirate dnevnike s kritikama te izvana instalirane marionete, sumnjivog zaleđa (dokaz "Savjetaši" koje je okupio), da je jasno kako branite svoga novoga Sanadera.

Ovim postupcima biranja kadrova, preko defileja svega i svačega, sebi pokušava osigurati sanaderovsku moć u HDZ-u i čistku ljudi koji su istinski zaslužili povjerenje naroda, te na njihovo mjesto instalirati svoje marionete,kako bi mgoao vladati kao kralj,a ne kao demokratski izabran član neke partije. Zato će te braniti Plenkovića, a već ga i od samog starta upravo zato brani i promiče SDP-ova jugomedijaška kamarila.

Sve će se uskoro vidjeti,a ja predviđam da će izabrati dosta režimlija, koji su bez ikakvih domoljubnih osjećaja prema Hrvatskoj, te da će tako oduzeti pobjedu hrvatskom dijelu HDZ-a, iako je upravo taj dio donio pobjedu na izborima i predati je u ruke onima koje narod ne bi niti birao -u ruke detuđmanizatora.

Tko je glasao

"izvana instalirane marionete"

Heh, ovo nisam čuo od doba najcrnjeg staljinizma, dobro ti ide fakat.

Ne kontaš jelde? Ne vidiš da svaki puta kada se pojavi donekle stručna osoba (koja mi se a priori ne sviđa - čim ju HDZ predlaže) da postoji čopor bijesnih pasa koji bez imalo mozga kreće u najgore klevetanje istih (ti si naravno u čoporu).

A pošto živim u ovoj jebenoj zemlji, strah me posljedice koju već vidim - NITKO normalan više ne želi sudjelovati u politici.

A glede Plenkovića... a bokte, pa HDZ bira aklamacijama, bio je JEDINI kandidat svoje stranke... i sad ga ja trebam braniti od čega? Od stranke koja je stavila SAMO njega?

Ti si prolupala skroz...

Tko je glasao

Kada ljevičari hvale vrh HDZ-.a, jasno je da su ovladali njime

Ne kontaš jelde? Ne vidiš da svaki puta kada se pojavi donekle stručna osoba (koja mi se a priori ne sviđa - čim ju HDZ predlaže) da postoji čopor bijesnih pasa koji bez imalo mozga kreće u najgore klevetanje istih (ti si naravno u čoporu).
Ne ponavlja mi se kako je to Plenković došao na čelo HDZ-a. Ista bajka kao i ona kako je Milanović sličajno samo ušetao u SDP i postao to što je postao, pa evo linkova:
http://pollitika.com/hdz-ov-izborni-plan-za-izdaju-spremni
http://pollitika.com/plenkovic-iskace-iz-pastete-na-hrt-u-novoj-tv-rtl-u...

A pošto živim u ovoj jebenoj zemlji, strah me posljedice koju već vidim - NITKO normalan više ne želi sudjelovati u politici.Tvoje procjene su bnenorrnalne (ZZP i ostalo) pa s tvoje nenormalne pozicije i najnormalniji su nenormalni.

A glede Plenkovića... a bokte, pa HDZ bira aklamacijama, bio je JEDINI kandidat svoje stranke... i sad ga ja trebam braniti od čega? Od stranke koja je stavila SAMO njega?Prisustvo i moć "doajena" su lakmus papir za snagu jugostruktura u HDZ-u, što potvrđuje da su joj pipci bili podrezani samo za Karamarka i odatle tolika medijska hajka na njega.

Odatle i želja za "Savjetom" ujugofosila koji bi u jugoudbaškoj košulji držao zavezani HDZ.
Taj lakmus pokazuje kakva je sada situacija u HDZ-u.

Ali , za razliku od Sanaderovog doba, postoje snage koje neće mirno promatrati destrukciju i HDZ-a i RH.

Vanjski faktori, nisu željeli hrvatsku Hrvatsku i zato su blokadom zaduživanja prisilili hrvatski dio HDZ-a na odstupnicu i namjestili svog čovjeka - Plenkovića.

A on je kratkovidan, i politički, jer ne uviđa da će oni koji su ga postavili, uskoro biti europska prošlost, a ne budućnost.

Evo, već je Plenković usvojio kadrovske metode MOST-ovaca: po zavičajnosti (Obuljen) po prijateljstvu-slično kao što kadrovira MOST-ov Orepić i dovodi svoje prijateljice stručnjakinje-kažu kolegice iz škole,...
Plenković pokraj živog HDZ-a, koji je osvojio 61 mandat, kadrovira, kao da vodi svoju zavičajno-razrednu ekipu, a ne Vladu RH iz pobjedničke stranke,.

Da, dobra su mu i sva otrcana odbačena pera HDZ-a iz vremena detuđmanizacije!

Tko je glasao

Tko su ti ljudi

Tko su ljudi koji su odobrili ta sredstva?. Počnimo od njih pa naprid. Pa im onda jebimo sve po spisku.

Tko je glasao

Puno je mogla napraviti, a nije ništa napravila, osim štete

Što je ona - kao članica Upravnog odbora (koja NE dodjeljuje novac) trebala napraviti?Pokrenuti pitanje odgovornosti za financiranje protuhrvatske djelatnosti HAVC-a i traženje odgovornosti za odgovorne!

Izvijestiti javnost o tom slučaju!
Svojom javnom ostavkom upozoriti na protudržavnu djelatnost u HAVC-uz.
Pogledati što rade s doniranim novcem , prije javnog prikazivanja.
...
Toliko je puno stvari koje je mogla napraviti da zaštiti interes RH, jer je zato i postavljena u UO.

A ona se još nadala ministarskoj poziciji, preko veza s mandatarom!

A što je ta Obuljen, osim tipične političke kadrovuše?
Ako je SDP nije smijenio, jasno je što je ista.
Pogotovo gledajući kako joj SDP-mediji prave aureolu oko glave!

Tko je glasao

stručnjak za upravne odbore :)

Đizs, srećice, pa ti nemaš ono, ali blagog pojma što član Upravnog odbora radi - niti kako se uopće financiraju projekti ovog tipa.

Mišljenje o tome da treba linčovati na brzaka gđu Obuljen si također dobila od Glavnog Stana, partijko poslušna?

Nadala ministarskoj poziciji? Vidim da nemaš ali blagog pojma o čemu pišeš :) Loše te središnjica uputila.

Ajde sada, nazovi ih onako histerično, i pitaj koga treba dalje streljati, denucirati, srati po njemu - o čemu treba imati mišljenje bez ikakvog pojma o ičemu.

Tko je glasao

Može pitanje? Da li je Nina

Može pitanje? Da li je Nina Obuljen kao članica NO trebala (odnosno bila obvezna) pokrenuti neke radnje nakon saznanja da su "Nukleus filmu" ponovno dodijeljena sredstva u iznossu 140.000 kuna, a nakon što su u HAVC-u od strane "Nukleus filma" prevareni za scenarij (kako nam reče Hribar i Ninočka); dakle nakon izbijanja Afere "Masakr"?
Ako jest, koje to točno radnje i prema komu?
Ako nije, zašto nije, i čija je to onda bila obveza?
Iako pojma nemaš o čemu pišeš, svejedno hvala

Tko je glasao

Nadzornog odmora?

Ovaj, idiote, Nina Obuljen nije nikada bila članica NO već Upravnog odbora.

Raspitaj se za tu sitnu razliku prije negoli nastavimo diskusiju, dok ne shvatiš da idiotski napadaš pet ljudi (toliko broji Upravni odbor) koji nema apsolutno nikakve veze s financiranjem ičega...

Tko je glasao

Vau; dakle našao si lapsus u

Vau; dakle našao si lapsus u mojem upisu u onda se hvataš za njega kao prasac na loj, ne bi li kao dokazao ono; svoju superiornu nenadjebivu argumentaciju i intelekt? Pa vau još jednom i mega lolčina.
Po n-ti put, svoju strawman argumentaciju nabij u neku stvar, moj upis se tiče jednostavne stvari a ne financiranja lažove pokvareni. Dakle odgovori na jednostavn stvar; Da li je NIna Obuljen odnosno UO, trebala pokrenuti odgovarajuće stegovne postupke zbog radnji koje su u izravnoj suprotnosti sa Statutom HAVC-a, a tiču se prozuzakonite dodjele sredstava "Nukleus filmu" (koji je ono kao "prevario HAVC). Jebeno jednostavno; dakle DA ili NE?
Pa onda možemo dalje.

Tko je glasao

Vau; dakle našao si lapsus u

Vau; dakle našao si lapsus u mojem upisu u onda se hvataš za njega kao prasac na loj, ne bi li kao dokazao ono; svoju superiornu nenadjebivu argumentaciju i intelekt? Pa vau još jednom i mega lolčina.
Po n-ti put, svoju strawman argumentaciju nabij u neku stvar, moj upis se tiče jednostavne stvari a ne financiranja lažove pokvareni. Dakle odgovori na jednostavn stvar; Da li je NIna Obuljen odnosno UO, trebala pokrenuti odgovarajuće stegovne postupke zbog radnji koje su u izravnoj suprotnosti sa Statutom HAVC-a, a tiču se prozuzakonite dodjele sredstava "Nukleus filmu" (koji je ono kao "prevario HAVC). Jebeno jednostavno; dakle DA ili NE?
Pa onda možemo dalje.

Tko je glasao

Kadrovuša o kojoj govori i njeno (zlo)djelo

Mišljenje o toj kadrovuši, pokazuje i dokazuje film kojime blate RH i DR, na velikosrpskim lažima, a koji je financirao HAVC-kojemu je upravo ona Upravnom odboru!

Tvoj komentar je na razini debilnosti, i onih koji tvrde da je dovoljno što je vraćen novac, pa o njemu ne vrijedi trošiti više riječi!

Tko je glasao

histerična debilkinja ispred restorana

Pa jel znaš uopće koliko Upravni odbor HAVC-a ima članova i koji su?

Jel znaš uopće, makar i otprilike - što je posao Upravnog odbora?

Jel znaš da postoji Hrvatsko audiovizualno vijeće - koje donosi odluke o financiranju i nadzoru?

Jel znaš tko sve sjedi u tom vijeću?

Jel tebi jasno da pišeš potpuno kretenske besmislice, samo da bi napakostila ženi koju ne znaš na temelju uputa iz Partijskoj sekretarijata za histerične babe?

Tko je glasao

Drago

Dragi mi je pročitati određena mišljenja potkrijepljena činjenicama.
Ali to nije sve.

Tko je glasao

Naravno da nije. Novac vraćen

Naravno da nije. Novac vraćen - štete nema jest jedna od antologijskih gluposti koje su izvaljene u povijesti ovog zborišta.
Izjavio glupan, podržava glupan. Glupan plus glupan, jednako dva glupana.
Eto moje skromno mišljenje potkrijepljeno činjenicama.
Nema na čemu.

Tko je glasao

Sanpjer

Da se vrnemo na Zapovu konstataciju:

"Sažetak (za lijene): član uprave ne financira nikoga, film je dobio novac, a nakon kršenja pravila natječaja je novac vratio - štete nema."

Financijski gledano >(čisto onako sa nekim završnim godišnjim računom je tako)

E ali dakako da je šteta i to ogromna napravljena. Deset proračuna toga "dokumentarca" bi bilo malo za popraviti štetu koja je nanesena. Nego imam jedno pitanje jel to osoba po kojoj trebamo osuti paljbu? A to je ozbiljno pitanje. A nije mi baš ni drago sve svaljivati na odgovornost stranke na vlasti koja je tada bila.
Postoji crta odgovornosti po ministarstvima i njihovim sastavnicama.
Ako ja prdnem nemoš za to optuživati vrh stranke ma koja bila. (ovdi to neki nikako da shvate).
I obrnuto ako prdne vrh nemoš one ispod optužiti da su svi prdeži.
( i zato se nikad nisam složio npr. da je HDZ- zločinačka organizacija). I ovdi se protiv toga žestoko borio svojim komentarima npr kao ovaj:
-----------------------------------------
grdilin — Ned, 11/04/2010 - 10:59.
Poštovani Frederik budi

Poštovani Frederik budi siguran da sam svaki tvoj dnevnik i te kako pažljivo čitao. Nije potreba hvaliti te. Svi znamo koliko si kvalitetnim raspravama doprinio dobra na pollitiki.com. No čini mi se da počinješ gubiti osnovnu potku demokracije. Nemam pojma zašto i osobno mi to nije ni malo drago.
Skoro sa svim stavovima se ja sa tobom slažem, ali sa radikalnim pristupom rješenja zabranom rada zločudnog HDZ-a ne mogu i gotovo.
Pa ja sam politički protivnik njihove nazovi politike jer to ona nije, niti će nas ona izvesti iz krize.
Ali iz petnih žila ću se prvi borit protiv takvih zabrana. ovdje si mi dužan navesti primjere zabrana stranaka u Europi u zadnje vrijeme i zbog ćega su zabranjene te koliko je bilo njihovo biračko tijelo.
Pa amo malo dalje: Veliš,

" Zabrana jest eufemizam, ali se više odnosi na one koji stranku predstavljaju, nego one koji sačinjavaju njihovu člansku bazu. O njima sklonim glasačima da ni ne govorimo."

Ako je zabrana zločudne stranke eufemizam kako bi to trebalo glasiti po Galetovom JOT-u.
Znamo da je eufemizam figura (zabrana zločudne stranke) u kojem se neki izraz zamjenjuje blažim radi mnoštva stvari. Da si to opisao kakofemizmom ili disfemizmom moglo bi proči.
Ali ovako upadaš u još veću gabulu koja kraj mene ne može proći.

Molim Boga da do promjena dođe izborom birača.

Sa poštovanjem,
Grd&lin
------------------------------------------
Link da dnevnik koji je ii danas akktualan:
http://pollitika.com/secret-gardens-tajni-vrtovi-paranormalne-drzave

Aj još me pamćenje služi.

pozdrav,

Grd & lin

Tko je glasao

I u to ime SUBNOR

danas izravno prijeti Plenkoviću.....

Tko su to "svi"? - To je kulturna javnost - za razliku od Glasnovića koji ne spada u tu definiciju!

Nina Obuljen se je danas očitovala - argumentima!

Da, ona je zaista lakmus Plenkovićeve vjerodostojnosti: ako on poklekne pred prijetnjama SUBNOR-a, i ne uvaži jednodušni pozitivni stav kulturne javnosti prema Nini, onda će mu ostati samo da sljedećih godina na vlasti razmišlja o tome je li ga onomad Zoran Milanović sa "mamom - vojnom lekarkom" doista "uvrijedio", ili ga je ipak na nešto vrlo važno za njegovu političku karijeru - velikodušno UPOZORIO!

..... Naime, da se tako pitom, pristojan, nekonfliktan, umiven, uljuđen, itd. itd. - upisao u pogrešnu stranku!.....

Tko je glasao

Nikakav SUBNOR a i nikakav

Nikakav SUBNOR a i nikakav jednodušni pozitivni stav kulturne javnosti prema Nini, ne postavlja ministre i ostale dužnosnike u Vladi.

Bude li tako sastavljana Vlada, za Uskrs su izbori...:):):)

Tko je glasao

Ma, točno, da!

Samo, tko vam je bio, i što vam je značio dotični Hasanbegović u listopadu 2015? Odakle je taj tip uopće izronio?... A danas vam je ikona!

Za razliku od njega, Nina Obuljen ima biografiju i karijeru!

Pa to što ste sad tu napisali, izvolite reći tom svojem SUBNOR-u!

Jer, pred izbore 2015-te izgledna HDZ-ova ministrica kulture je bila Anja Šovagović, a "kulturna javnost" ipak nije protiv nje organizirala javne hajke kao što to danas čini SUBNOR protiv Nine Obuljen!

Zato, dajte, molim Vas, nemojte nas pokušavati izjednačiti u agresivnosti po tom pitanju! Ne izmišljajte jednakost između desne i lijeve radikalizacije, jer to naprosto nije istina!

Tko je glasao

Ne izmišljajte jednakost

Ne izmišljajte jednakost između desne i lijeve radikalizacije, jer to naprosto nije istina!
Točno, naprosto nije istina jer je između nas cca 800 jama napunjenih onima koje ste pobili da bi opstali na vlasti.

Meni je tak i tak svejedno... nikad čuo ni za Ninu Obuljen, ni za Anju Šovagović ni za Hasanbegovića... :):):):)
No sada kada su već usisani u sustav....

Manadatar će valjda odlučiti tko će biti ministar kulture u kojoj je "glavni" bosančeros koji u Rijeci vješa pederske zastave po kazalištu ili nekakva Urša i slične prikaze....

Tko je glasao

"Nikad čuo" -

to je to!

Tko je glasao

A ako nas već

svako jebeno aktuelno pitanje pravocrtno dovodi do "jama", onda mogu reći samo to da su "jame" u tehnološkom smislu neusporedivo naivnije, primitivnije i neučinkovitije rješenje od vaših naprednih, savršeno organiziranih TVORNICA smrti!

Tko je glasao

savršeno organiziranih

savršeno organiziranih TVORNICA smrti!
Nisam baš siguran da ovo razumijem!!???

Tko je glasao

fakat se nefer...

... a ono, Hasanbegović nije prikaza? :D

A reći da ne znaš tko je Nina Obuljen je prilično debilno, zašto onda raspravljaš o temi? Kakve te jame spopale?

Tko je glasao

Kaj ti @zaphod? Barem si ti

Kaj ti @zaphod?
Barem si ti uvijek dobro ukapiral kada je zajebancija u pitanju...

Eh, ono o jamama je čistam nekaj drugo. Htio sam time prizvati u svijest svakog od nas činjenicu koja govori kolika je duboka Dolina smrti između nas u Hrvatskoj. I kazati da na tom problemu nismo učinili ni naznaku prema rješenju.

Olovna dolina... - što bi napisao Dubravko Horvatić.

Tu je problem a ne Hasanbegović, Obuljen ili Šovagovićeva kći.

Tko je glasao

a daj se dogovorite...

... ono, zle komunjare su nakon rata pobile oko milijun ljudi.... tih milijun ljudi imaju barem 10-20-30 milijuna rodbine, obitelji, svega - nek svatko da 1 euro pa iskopajte već jednom tih milijun ljudi - bokte, postalo je smiješno, u Jasnovcu 700.000, u Hudim jamama par miliona, pa koliko nas je tu bilo prije WW2 - milijarda?

Jel morate svaku iole nornalnu dnevno-političku temu zagaditi tim sranjem?

Tko je glasao

@zaphod, vidim da nisi dobre

@zaphod, vidim da nisi dobre volje...:):):)
Pa Francek je već davnih dana predložil da se svi skupe iz svih jama i svi skupa sahrane u Jasenovcu.
nije moglo, bili su protiv

Sad, nakon toliko godina više nitko nema prihvatljivo rješenje, a u prosjeku se otkriva jedna nova jama mjesečno.
To jest problem.

Tko je glasao
Tko je glasao

pazzz @zap... da ne

pazzz @zap... da ne pretjeraš...
Nikad neznaš gdje je jama....

Inaće, ja sam uvijek za dobru zajebanciju no ovo iz linka je idiotizam kao što i sam znaš.
One jame koje sam spomenuo imaju sličnost sa ovom tvojom izmišljenom samo u jednom:
U njima su nevini a janje je pojam nevinost... kroz povijest...
Npr. negdje do petog stoljeća (čak i duže) na križu nije bio prikazivan Krist već - janje, tj, jaganjac.

Tko je glasao

jagnjac božji...

... znam, zato se u ruralnim dijelovima Lijepe Naše i dalje vrti janjčić na ražnju, iz poštovanja... nabijen na kolac, pribijen, slično, priznajem.

Tko je glasao

jame

sinko, jame. jame koje su zli komunisti punili nevinim fašistima i ustašama.

Tko je glasao

sinko, jame. jame koje su zli

sinko, jame. jame koje su zli komunisti punili nevinim fašistima i ustašama

Eto vidiš kak si sve potvrdil.... Znači, Komunisti su isti ili još i gori nego nevini fašisti i Ustaše?
Pa to i ja tvrdim!
konačno da se i nas dvojica u nečem složimo.

Inače, teško da ti mogu biti sin osim ako nisi star ko Metuzalem... :):):)

Tko je glasao

ubokte...

... ček, mi pričamo o poznatoj drugarici Nini Krvava Kama Obuljen.

Pa što mi prije niste rekli, ona je uh... da ne pričam!

Tko je glasao

@zaphod, alaj ga

@zaphod, alaj ga "žilaviš"....
.. a dobro razumiješ što je problem.
Nema veze...
.... tak i tak bu kak bu.
Nije moj problem.

Tko je glasao

Šta je tako loše za Hrvatsku

Šta je tako loše za Hrvatsku taj Hasanbegović napravio?

Tko je glasao

Hoćeš zbilja da ti kažem?

Pa evo: od 1991. do Hasanbegovića hrvatska kultura nikada nije bila tako duboko uzdrmana, razjedinjena i izložena konfliktima!

Nijedan ministar kulture nije za četiri godine počinio takav pomor kao što ga je za par mjeseci počinio Hasanbegović! Nikada, od '91. do ovih dana!

Bogu hvala, imali smo od '91. znatno više desnih ministara kulture nego lijevih, pa nijedan nije izazvao toliki otpor....

Hasanbegović je anonimni, bezvrijedni, destruktivni idiot - pa ako to nije loše za Hrvatsku, onda ne znam što uopće jest loše!

I upravo je divno što drukate za jednog idiota, za kojega prije godinu dana niste znali niti da postoji - i to samo iz dišpeta! Jer: "ako su lijevi protiv njega, onda mi moramo biti za njega, nema veze što nemamo pojma o čemu se radi, niti što je on autistični, destruktivni idiot!"

Majko mila! Hrvatski domoljubi - kakva je to sila!

Tko je glasao

a šta je napravio dobro?

oteo pare jednim jebivjetrima da bi dao drugima, samo su drugi, eto, domoljubni jebivjetri???
profesor

Tko je glasao

A kojima je to dao?

A kojima je to dao?

Tko je glasao

gugluči malo skvikač :)

ko da imaš pametnijeg posla, hehehe. npr. jednom četniku, notornom za koautorstvo u knjizi " ko nas bre zavadi, čedo i ujo vazda braća behu" :))))))))
profesor

Tko je glasao

"Zaštita nacionalnih interesa" -

da čovjek pukne od smijeha: naime, ovih dana mi je usput zapeo za oko spisak ljudi kojima je Hasanbegović dao novce da predstavljaju Hrvatsku na najvećem evropskom sajmu knjiga..... Sve sama blistava imena za koja nikada nitko u Hrvatskoj nije čuo.....

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci