Tagovi

Pitanja interesa

Potpredsjednik Vlade Polančec je prije radio u Podravci i bavi se "restrukturiranjem" Podravke i sličnim, pa se otvara pitanje eventualnog sukoba interesa i pitanje političke logike i odgovornosti, tim više jer su otvorena pitanja drugih slučajeva prodaja državne imovine i sličnog od strane zastupnika (HNS), oporbenih stranki (SDP, DC) i javnosti.

Uz ostalo, Linić iz SDP-a, koji je u prethodnoj Vladi obavljao državne funkcije kao Polančec sada, prigovara potonjem da se od tih konkretnih slučajeva samo izvlači protupitanjima oko drugih slučajeva prethodne Vlade. Za Linića poneko otvara slična pitanja npr. neobično jeftine prodaje raznih hotela Štroku.

HNS-ovu kandidatu za premijera je utvrđen sukob interesa u vezi funkcije ministra i poslova njegovih tvrtki za resor koji je vodio, za kojeg on tvrdi da je bezveze. Javni tumač pitanja sukoba interesa Antun Zorislav Petrović za njega tumači da ne može biti u sukobu interesa jer je putem odvjetnika uredno prenio svoje nadležnosti vlasnika dalje. Drugi tumač prosdpovski Josip Kregar tumači slično, uz napomenu da je on u izvjesnoj društvenoj funkciji u vezi nečeg sličnog osim dvojbenosti uloge (vezano za afere s novcima) bio i stvarno izvozan tako da je u vezi te dvojbene stvari bio nagrađen bez pokrića za cca 60.000 EUR-a. Treći tumač je netragom nestao nakon što je doktorirao na temu korupcije i to zanimljivo tumačio (npr. da veliko javno bavljenje korupcijom i borba protiv nje uobičajeno daju suprotne rezultate).

U vezi IGH (kojem dionice i dobit rastu) i povezanog, bivši djelatnik sada direktor HAC-a ima cca 10 milijuna kuna a te tvrtke posluju, ministrica Marina Dropulić (bila zaposlenik 1986-88.g.) približno a njena pozicija u izravnoj vezi s poslovima, na čelu je Jure Radić bez i jedne dionice igdje a bivši potpredsjednik Vlade i ne zna se šta sada u HDZ-u, član SDP-ovog poglavarstva za financije Zagreba Slavko Kojić slično a posluju na investicijama od cca 4 mlrd kuna (pa možda zato nehotice od stranke traži da se uvažava kako se teško došlo do rezultata), s njima poslovali i posluju Čačić, Žužul i još nebrojeno toga. Za dodati je da se svi ti krugovi i s tim povezane tvrtke (izvođači cesta i drugog), svi u lancu poslova od prije početka do kraja i potom, uredno javno sastaju i održe po koji veći skup npr. u Opatiji, sa niz javnih saopćenja koja sadrže "mi" više nego za doba tzv. jednoumlja.

U vezi državnih prodaja većina stvarno podržava logiku da je od kome i za koliko je prodano važnije da li to radi, pa više nitko ne postavlja pitanje oko Agrokora, Dukata, Plive, ZABA, duhanske grupe TDR/Adris, EPH itd, što je tako neupitno, kao i kako to da svi uspješni posluju sa Hypo, često članovi istih udruženja i sportski aktivisti i pokrovitelji (kao nekad).

Iz navedenog se da zaključiti da stvar smjera:
1. Tko šta jami jami, tko šta izgubi izgubi, kome plus kome minus ili
2. važno je da to funkcionira ili
3. važno je da je neupitno, a nije važno šta, tko, gdje, za koliko itd. ili
4. s vremenom a možda već sada to sve ima manje i manje veze ili
5. stvar se komplicira, vjerojatno više komplicira nego razrješava.

Za naglasiti je jedna od stvari. Svi naglašavaju da nije bitno tko i otkud, bitno je da služi za dalje. Karikirano, sama su se otvorila pitanja da li je možda najbolje zamoliti krug uspješnih da uzmu sve a nama dugovi, da li je još bolje okretati se sve propulzivnijim Kinezima koji imaju kapital a razvijaju i tehnologije i koji bi vjerojatno to htjeli, da li se okretati i raznima koji imaju viškove novca sumnjiva podrijetla i koji rado traže partnere za malo to popeglati ali i za nove uspjehe.

Komentari

POS. Osim ukupnih pitanja

POS. Osim ukupnih pitanja stambene politike, po rubovima se pojavilo pitanje zašto to sve, kad već tako ide, realizira država i zašto ne bi ljudima odabranima sa liste država jednostavno dala jedan papirić (pa ne treba ni to nego službena objave oko iste liste) i biraju puno brže i raznovrsnije na raznovrsnom stambenom tržištu, neki i odmah useljavaju. Jedini odgovor je dala tadašnja pomoćnica ministra mr.sc. Alenka Košiša Čičin Šain - tržište je nepouzdano i nekvalitetno, radi sa puno nedostataka i nedostajućeg (vrtići, igrališta, zelenilo, trgovi itd.) a ovakav POS će to puno bolje.

Najveće POS naselje na poziciji bivše vojarne Prečko u Zagrebu. Podrumske garaže su poplavljene, uključujući svu fekalnu dovodnju (u prijevodu govna plivaju). Problem traje dugo ali je rješavan tako da netko od stanara dežura uz pumpe za prepumpavanje i, kad prestanu raditi, opet ih uključi. Sada uopće ne rade a državna agencija APN i Coning (Čačić), koji je rješavao zgradu i imaju obvezu otklanjanja nedostataka u jamstvenom roku, ne dolaze. Problemi su širi, teku i prije useljenja i nakon useljenja. Osima što je sve skupa 20 % lošije od prosjeka tržišta i cca 20 % skuplje kad se sve računa, ostaju nerješena pitanja interesa. Npr. zašto ćemo kao zajednica još dugo financirati takve probleme a nekim drugim također važnim ljudima (na kojima je udarni teret rada, znanja, snalaženja i razvoja) nismo dali i ne mislimo dati ni lipe iz zajedničke imovine i sredstava vrijednih više od 50 mlrd EUR-a.

Stambena politika je jedan od najosnovnijih djelova državnih politika razvijenih zemalja, uključujući uticaj na ekonomiju i razvoj. Npr. tačerističkim reformama je Velika Britanija stoljetne probleme pretvorila u osnove društvene stabilnosti (pobunjenička doseljenička geta postala prvi saveznici) i podlogu razvoja (kapa lova za društvene potrebe). Npr. u Švedskoj je 80 % stambene vrijednosti od ukpne zajedničko i neotuđivo (nitko ne može promjeniti "oporuku" za iduće generacije) a raznim nitima stalno dohranjuje sve. U Sloveniji također faktor stabilnosti Koji su interesi da je to kod nas zadnja rupa na svirali? Možda zato što nam je Alenka dala kratki odgovor (a rezultat obrnut)? Ili zato što smo zauzeti važnim pitanjima odnosa među strankama (koje su pak oko ovoga jedinstvene do mjere da drugo nikad ništa ni spomenule nisu)?

Tko je glasao

"osip Kregar tumači

"osip Kregar tumači slično, uz napomenu da je on u izvjesnoj društvenoj funkciji u vezi nečeg sličnog osim dvojbenosti uloge (vezano za afere s novcima) bio i stvarno izvozan tako da je u vezi te dvojbene stvari bio nagrađen bez pokrića za cca 60.000 EUR-a. "

Ovo mi je iznenadjenje. Moze li se negdje nesto procitati o tome?

Tko je glasao

Ne znam za ovo, ali se

Ne znam za ovo, ali se sjećam da je razvlačen zbog pozajmice (kredita) od nekih 100.000,00DEM koju je dala posmrtna pripomoć. Rekao je on da pripomoć se bavi davanjem pozajmica i drugima, uredno i s kamatom, nešto doduše povoljnijom, ali da ipak nije u redu jer je on tad bio u (ne znam točno) nadzornom ili upravnom odboru ili vijeću te pomoći, te da je u vrijeme kad su mediji dohvatili (koliko se sjećam, ja sam čitao u Nacionalu), on već i odmah pozajmicu vratio. Svejedno je dao i ostavku tamo. Bio je to prvi svijetli primjer neke odgovornosti i ostavke kao moralnog čina.

Nakon toga se jedno vrijeme nije pojavljivao, da bi kasnije opet vezano za antikorupciju, sukobe interesa i moral u politici općenito.

B-52

Tko je glasao

Bilo je ipak bliže tezama

Bilo je ipak bliže tezama G-news-a (partitokracija, SDP=HDZ, sinekure itd.).

Kregar je surađivao s izvjesnim kolegom Valjkom, koji je bio direktor lutrije a neko vrijeme i lutrije i "Posmrtne pripomoći" (PP), u igri od 1992.g. do iza 2000.g. Kregar je dugo primao legalnih 14.000 kuna mjesečno (kredit za 2x manju kamatu od tržišne) a iz PP je curio novac a lutrija zarađivala ispod ikakvih kriterija. Pa se kraci nastavljaju. Prvi direktor lutrije pod SDP-om pa isto, zatim Komercijalna banka gdje su isto i iz koje zadnje dane vade novac za razliku od drugih i tu se otvara. U lutriju se postavlja Zvonimr Leko, Josipov brat, Komercijalnu svi smiruju, Kregar je prethodno bio povjerenik, svi sve peglaju. Međusobno razni jedni drugima u ulozi nadzornika i izvršitelja, u fizičkom smislu sve klasično - društvance koje to vodi, obavlja usluge za partitokraciju i razvija svoje poslove, Kregar dugo na usluzi i dobiva manji dio ali je značajna točka, školski primjer kako to ne treba (njegov kolega Barbić uredno drma velike novce i svi respect).

Za časnost je njemu ( a i raznima) zadnja točka bio povezani slučaj Komercijalna banka, čisti model prelijevanja novca sa fakulteta, zavoda i sličnog u džepove akademske i intelektualne elite, sve poznato i svi sudjeluju i nikom ništa. Kregar to nije smislio ali je uredno asistirao za sitniš u odnosu na druge, ipak velik i smislu hrvatskih kriterija (14.000 kuna mjesečno da bi osiguravao pristojnost izvlačenju love u vrijeme rata i bijede) i onda katastrofa sa Komercijalnom bankom, gdje se on ne može staviti u ulogu anonimnih dekana koji su drmnuli po 2,5 milijuna DEM niti u ulogu šutljive ogromne elitne većine (jer je u biti insajder). Stvar nije u velikim teorijama o intelektualcima pa i u politici, nego i u fizici stvari - da li je baš nužno da do zadnjega svi tako elitni sudjeluju u grabeži i pljački u stanju nesvjesti i da se još godinama i desetljećima bavimo njihovim likom i djelom. Ad političkih stranaka također nije nužno ništa, npr. SDP sada može uzeti u obzir te okolnosti pa vidjeti šta može (Leko itd.), a umočeni su do grla.

P.S. Kregar je vrijedan profesor i javni radnik. Ali kao dekan ponavlja istu nesvijest kao oko prethodnog. U TV emisiji o problemu uvjeta fakulteta se vidi da nastavlja tradiciju, strana mu je i pomisao da Pravni fakultet obradi bilo kakve podatke koliko prostora ima i treba iako im je na besplatnoj usluzi dvorski Arhitektonski fakultet i navaljuje da to rektor i država rješe. Normalno je da to koristi agilni ministar Primorac kojem su također bilo kakve takve relacije strane i ponavlja fraze o spremnosti na rješenje, uvjerljivijo djeluje novi rektor koji ponavlja da će se sređivati stanje (a godinama prorektor i razno) te briljira neki student iz Hercegovine koji ponavlja da treba smiriti strasti i drugarski razmotriti stvar (negdje kao 1947.g. ili 1993.g. ali u SAO Krajini, nakon početnih uspjeha revolucije).

Tko je glasao

Evo ipak još malo: Kregar

Evo ipak još malo:

Kregar nije primio mito, ali nije ni odbio zajam od 100.000 maraka
(koji je sam sebi dao) s premalom kamatom od 7,5 posto - a sve
kao èlan Nadzornog odbora »Posmrtne pripomoæi« - radi kupnje stana.
Pravno je doista sve èisto, kao što Kregar kaže, no je li i moralno?

Tako je pisao Vijesnik 28.srpnja 2000.godine.

I puno opširnije Večernjeg dan prije. Ima tu svega o čemu pišeš.

A i G-news je tražio.

B-52

Tko je glasao

Di je sad Zvonimir Leko? On

Di je sad Zvonimir Leko? On je posudio Nini Paviću 500.000 DM na tri dana, da bi mogao biti osnovan Globus 1990-e. Zvonimir Leko je radio u deviznom inspektoratu ministarstva financija 1992. kad sam ga ja upoznao radeći temu o finacijskom inžinjeringu. Naravno nije mi ništa rekao, kao niti bilo koji drugi od sugovornika. Čak mi ni Silvek Degen ništa korisnog nije htio ispričati. Radeći tu temu upoznao sam i današnju HTV-ovu legendu Mislava Bagu. On je bio glasnogovornik HNS-a (sjedište je bilo u Gajevoj). Na koncu me Bago spojio s Draženom Kalođerom koji mi je rekao da je fincijski inžinjering ok jer i da on ima prijatelja koji posuđuje lovu na kamatu.

Taj "financijski inžinjering" za kojeg se šuškalo da je blagoslovljen od Šuška, do danas mi je ostao nepronična tema.

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

2 dana prije raspada

2 dana prije raspada financijskog inženjeringa pomoćnik ministra unutarnjih poslova Marijan Benko, zadužen za to i nakon mjeseci i mjeseci osporavanja, uvjeravo javnost da je sve pod kontrolom, u redu i da se "ulagačima" ništa neće desiti. Ali bila je to masovna nesvjest.

Tko je glasao

To je to. Znao sam da me

To je to. Znao sam da me osjećaj ne vara. Obzirom da EPH-ovi mediji štite Sanadera, a da je Benko njegov, a nedavno je Todorićev šef za sigurnost dao interview Nacionalu, ne možemo očekivati da će se mainstream mediji pozabaviti pomoćnikom i financijskim inžinjeringom. Žao mi je što nemam pristupa Vjesnikovoj novinskoj dokumentaciji da to malo pročačkam iznova. Ima Benka i u drugim stvarima. Recimo, zataškavanje događaja oko Pakračke poljane i slično.

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao
Tko je glasao

U prijevodu, umočili su

U prijevodu, umočili su neiskusnog Kregara. U suradnji s izvjesnim poslovno-društveno angažiranim krugom je bio član odbora za nadzor i valjda konzultant udruga i društvama za posmrtnu pripomoć i pogrebe. Obzirom da se u tim građanskim i poslovnim aktivnostima novac polako prikuplja za crne trenutke, negdje treba s tim novcem a i oploditi ga možda. Sličnu su situaciju imali i neki drugi, npr. tek pokrenuta hrvatska komora arhitekata i inženjer u građevinarstvu, sa kakvih 10-tak milijuna kuna početnih sredstava. Tako je nekako u tim krugovima, možda i u birtijama jer su im sjedišta u krugu 100 m u središtu grada, došlo do povezivanja kroz štedionicu Zlatica i neke projekte, uz ostalo gradnju manjeg hotela na Rudešu. Uz ostalo negdje se odlobodila izvjesna količina love, što je neko vrijeme bila medijska trakavica s težištem na entuzijaste posmrtne pripomoći, dok su stručnograditeljski entuzijasti i drugi izmakli pažnji. Uz ostalo su na svjetlo dana iznijeli ulogu Kregara, kojeg su koliko se sjećam vozali na klasičan način potpisivanjem raznog (pa tko da vidi u 1.265 stranici neki podatak a sve su to ozbiljni poznati ljudi) i nekom (nekim) pomoćima njemu, koje se po krutim birokratskim mjerama i dobrotvornim aktivnostima ne daju opravdati jer tu ne postoje pojmovi honorar, dobit, dohodak i slično, a stvar je otežavalo što po svemu sudeći nije došlo dododane ili uvećane vrijednosti nego do smanjene. To je bilo nakon što je Kregar uspješno obavio specifičnu misiju povjerenika koalicijske Vlade za Grad Zagreb i osigurao dolazak demokracije u glavni grad nakon dugih razdoblja jednoumlja i kršenja izborima utvrđene demokratske volje (sprječavanje potvde gradonačelnika i kupovine glasova). Obzirom da je toga bilo puno po medijima, lakše mi je ovako nego obaviti beskrajna istraživanja (a i šta bi našao kad ni to nije točno rješilo ili je, kao u slučaju Komercijalne banke potom, gdje se sve znalo do lipe, zaključeno da je najbolje zaboraviti, ali ne Kregar nego sve struje pod redakturom od njega bitno iskusnijeg Tomca).

Tko je glasao

Dodatak G-news-u. Tragom

Dodatak G-news-u.
Tragom Kregar, posmrtna pripomoć, lutrija, Komercijalna banka i dodacima raznih dobrotvornih, strukovnih i sličnih humanitarnih podataka i praksa možeš doći do slijedećeg:
a) ti težište stavljaš na formule HDT=SDP i slične, a stvar već pod svjetlima reflektora za publiku ukazuje na šire i iskusnije formule i platforme, a obzirom da se glavnina zabava vrši izvan tog fokusa onda još sigurnije. Mjerodavne su različite osobe iz različitih područja a ne selekcionirani izvori. Nije to ništa mudro i naučno;
b) zbilja je puno važniji kreator nego neki sektaški štabovi i slično;
c) pregled je nešto što bitno nedostaje a fragmentarnih podataka je i previše. Ujedno nije vic samo u podacima, valjda nešto znači i priča, kud smjera, kako se razvija itd.

Tko je glasao

Iz ovih podatak koje tu

Iz ovih podatak koje tu vidim bas se potvrdjuje da je HDZ=SDP.Tj. ne vidim nikog tko je postigao bilo kakva "ostvarenja", a da nije imao veze sa jednom ili drugom strankom.Pa i sa obje istodobno.Mozda ce se mrak i jos neki razocarati, ali ako je opcija HDZ ili SDP onda je HDZ pametniji izbor.
Nista se nece mijenjati. Tj. Sanader ce ubaciti 2-3 svjeza igraca/igracice sa klupe, dok ce se SDP svadjati za par ministarskih fotelja sa HNS-om i moguce jos nekim manjih kandidatima jedno 6 mjeseci.
Moja je teza da je ovdje EU cvrsto preuzela konce u ruke, a najaca "stranka " su banke. One jedine uzivaju respect.
Ova komicna prica o lopovstini gdje netko "dobiva" kredit uz "samo" 7,5% kamata je najbolji dokaz.
Od kad smo skrenuli prema Bruxellesu takve su kamate cak i prevelike i bez posebnih veza & protekcija. Tako da je sasvim OK glasanje za manje stranke kao DSZ ili Zelene, jer ce se bitna pitanja ionako diktirati od onih koji nas drze nad vodom kreditima. A poneki pomak na poljima ubacivanja kompetentnih, ali predrasudama hendikepiranih zena i pogoljsanje katastrofale ekologije, moze biti samo plus.
Izmedju HDZ ili SDP jedino je dilema koliko ce se vremena potrositi dok se ne nastavi izvrsi transmisija know-how iz EU.
Sasvim mi odgovare eurpska praksa de u nacionalnim parkovima ne ostavlja crkavati po 1500 zivotinja na 35c, a usput naplacuje ulazak nauticarima, koji nisu platitli za horor nego za "nekaj cistam drugega".Takvih tehnologija koje cemo morati primjenjivati nam zaista treba.
Prica sa KIM-om pokazuje najbolje da tuzakanje Nizozemaca na pravoj adresi ima ucinkovit povratni efekt.
Zato i je tolko logicno antiEU drecanje od onih koji ne zele da im se netko izvana petlja u "transparentnost" i snalazljivost. Jer se takvi snalaze na racun Hrvata, pa ne znaju sto se to druge ticalo.I imaju donekle pravo. Sisanje ovaca u vlastitom dvoristu ne bi se trebalo ticati nikog drugog.
No pokazalo se da se ovdje cak ne smije ostaviti
ni vlastite ovce da krepaju od zedji, jer nekakv dekadentni europejac - nauticar sasvim sablaznjen i zapahunt smradom zivotinjskih lesina na 35c usred Nacionalnog parka, mobitelom moze uzbuditi tamo neku ocvalu glumicu koja misli da je to divljastvo, pa se nakon njene intervencije na najvisem mjestu pokrene dostava vode gotovo kao u vrijeme opskrbe izoliranog Berlina.
Iako sam ljubitelj mlade janjetine, krumpirica i ostalog, ovaj put pozdravljam akciju uz poklic: Ich bin ein Berliner!

Tko je glasao

Meni ovo s Komercijalnom

Meni ovo s Komercijalnom bankom skroz promaklo? To ona Todorićeva banka na uglu u Vukovarskoj? Što su tamo napravili?

Tko je glasao

Todorićeva banka je bila

Todorićeva banka je bila Kreditna banka, pa ju je prodao Agram grupi (brzorastuća osiguranja, bespravne gradnje, antibirokratska evolucija i drugo).

Komercijalna banka je bila jedna mala bankica, prije podružnica banke iz nama prijateljske zemlje. Nakon što se iz etape u etapu rješilo razno i razne, došao je red da bi nešto trebalo pomoći i najzahvalnijim grupacijama, vrijednim a samozatajnim i skromnim direktorima komunlanih tvrtki, dekanima fakulteta, šefovima zavoda, članovima gradskog poglavarstava itd. Volje je bilo ali je trebalo čekati znanje i spososbnost provedbe.

Kao i pun o puta dosad, stvar je rješio dr Josip Šoić. Model je bio fiftać i proveden kranje korektno i briljantno. Nakon što se novac javne tvrtke i ustanove položi na račun banke depozitara, osobi po izboru se doznači na privatni račun polivina u lipu, briljantnim ugovorom o kreditu s kakvih 0,1 % kamata i briljivim uvjetima otplate, takvima da nema nikakvih problema ako ne vratiš ništa. Od ostale polovice dr je podmirivao plaće zaposlenika i ostalo sličnim uovorima doznačivao svojima i sebi i rješavao tko zna šta. Interesa je bilo neviđeno, kao u financijskom inženjeringu (redovi) i u sličnim aranžamanima u Glumina banci, sada Hypo-u itd., tako da je prostor za stvaljanje potpisa postao skučen. Nejasno je zašto je puklo, valjda se dr-u zgadilo i počelo je (valjda jer šljakeri nisu dobili plaću). Prije nego je puklo, kao i drugdje, iz užeg kruga su povukli lovu, uključujući PP s kojom je vezan Kregar, jer je čelnik bio u nadzornom odboru banke itd.

I onda nastupa EDDU (efikasno demokratsko državno upravljanje), jer je sav novac koje nema državni. Za razliku od drugih slučajeva stvar je, sada već u novodemokratskom ozračju, obrađena krajnje transparentno, do u lipu i do zadnjeg imena, uključujući da je npr. novac izvjesnog gradskog zavoda prebačen nakon što je nadzorni odbor prislio direktora a fiftać je pripao sinu nadležne člnice gradskog poglavarstva, koji kao odrasla osoba šta ima sa majkom, koja je slučajno sestra tadašnje gradonačelnice, kojoj su slučajno od mladosti na ovamo uvijek puno puta pakirane takve igre i krim istrage oko puno novaca, a koja sve to radi na dobrobit građana (ovdje i rodnog grada).

Ostatak je najpikantniji, ali to je zbilja za neki političko-društveni roman, pa niti je red ovdje niti to uskratiti hrvatskim književnicima.

Tko je glasao

Hvala na detaljnom

Hvala na detaljnom obrazloženju, to su onda super zatvorili, ne sjećam se da se tada o tome previše pisalo?

Tko je glasao

Pa zapravo mi tek sad sinulo

Pa zapravo mi tek sad sinulo zašto je Kutle Kutle. Da ga nije bilo, morali bi ga izmisliti. Sve što je on privatizirao, je propalo, zatvorilo, i jednostavno radnici su popušili, i jako galamili. Panika. Onda je ostatak radnika, i javnosti zapravo sretan što je samo jedan Kutle, a svi ostali, koji su jamili, a nisu uništili to što su jamili, su super, i šuti, ne talasaj, moglo je i gore. Efekat je postignut.

Tko je glasao

Kutle je reducirana

Kutle je reducirana varijanta Isusa Krista pribijena na križ za spasenje svih nas i tu ja zastalo, niti natrag niti naprijed. I sada smo nakon stalnih očekivanja novih objava pomalo u sumnji da neće doći, pa se film odvija kao Brian na križu. Zato je tu pjesma gledaj to zabavnije.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci