Tagovi

Pismo iz Irana...

Bez ikakvog komentara i izmjene objavljujem sadržaj teksta na engleskom koji sam dobila prije sat vremena na mail od prijatelja iz Irana:

Students killed in Shiraz and Tehran uni dorms, some people killed by the revolutionary guards, demos still going on, supreme leader is going to make a speech in Friday prayer and people are going to demonstrate against him, this is probably the most dangerous stage.
Some singers, writers and uni profs announced their support of the demos, every night people go the roofs and chant slogans against the system, some uni professors resigned as a reaction to the murder of students in Shiraz and Tehran uni dorms.

The government is in fact trying to postpone decisions in the hope of gradually suppressing the demos through promising recounting some ballot boxes, the three candidates have announced a great number of techniques of vote rigging and fraud practiced by the fundumentalists.

Government TV is trying to give an unfair report of the demos, trying to identify the demonstrators with criminals , ''gays'', rubbish, dust, or supporters of US.
Sms service completely blocked and mobiles blocked in the evenings from five till midnight so that people cant inform one another on the status of the demos.

Photos of the police, of course revolutionary police with no uniform, holding and using big knives and weapons can be seen in facebook and youtube.

Seems some hundred people are killed but the state tv announce only seven '' criminals'' were killed. Ahmadinejad has called demonstrators nothing more than dust and gays!!!

Russian intelligence service has come to their aid there is a speculation that the whole senario was written and put to practice by russian government. BBC, VOA , CNN and all news agencies blocked here, I mean the satelite tv...

There is a joke here that all the angels voted for Ahmadinejad, because previously he had claimed to be devine and to have met and talked with the saviour '' Mehdi'', the last Muslim Imam in the UN meeting and had said that a radiation was emitted from him and all the audience were dazzled and blind for some time...

Some speculate that the massacre in china square, tibet... may be repeated here... Please pray for Iranian youth, liberal open minded people...

Komentari

evo g. Zbigniew je lijepo

evo g. Zbigniew je lijepo ojasnio kako treba sa Iranom.. ne se previše politički upletati, samo pažljivo manipulirati, i onda na kraju srušiti režim.. iz njegovih vlastitih usta..

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

Iranci su izabrali golemom

Iranci su izabrali golemom većinom (čini mi se 63 %) za staroga predsjednika i ne vidim u čemu je problem.
Ah, da... propaganda određenih krugova želi srušiti legitimno izabranoga predsjednika kako bi instalirali osobe sklone demokratskim promjenama i time nametnuli svoju volju.
Geostrateški položaj Irana i njegove prirodne rezerve energenata jednostavno ne dopuštaju da netko ognjištarski i nacionalistički oprijedjeljen vodi državu.
Ovi prosvjedi i bombardiranja mekom silom su samo uvod u ono što bi se moglo dogoditi ukoliko ovo ne upali.
Nije Ahmadinedžad bezveze zabranio stranim novinarima da izvješćuju o zbivanjima u zemlji...
Da je Hrvatskoj barem jedan takav.

cogito ergo sum

Tko je glasao

@jedinohrvatska Iranci su

@jedinohrvatska Iranci su izabrali golemom većinom (čini mi se 63 %) za staroga predsjednika i ne vidim u čemu je problem.

I ja ne vidim u čemu je problem: osim da Ameri, kao nekad Pape, odobravaju izbor predsjednika (vladara):
- izabere se predsjednik, a ako im ne odgovara - ubiju ga,
- izabere se predsjednik, izvedu vojni udar, ubiju predsjednika i stave svoga, koji je poslije toliko jak da ga jedva smijene, i koji je opet toliko jak da ga ne mogu osuditi i kazniti,
- od više kandidata izabere se nepovoljan, a onda nastupa narančasta, ljubičasta i ina revolucija i demokracija i dođu "demokratske" promjene ...

Zašto države uopće imaju izbore i troše novac za izbore. Najbolje bi bilo da predsjednike postavljaju Ameri (jer bi bilo manje mrtvih).

Tko je glasao

(No subject)

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

Zelena revolucija? Treba

Zelena revolucija?
Treba pitati mraka spaja li se možda Oštrić iz Irana na pollitiku. Jer gdje je revolucija Oštrić je tu, a ako je još i zelena pretpostavljam da je čak i predvodnik iste.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Breaking news! Libe

Breaking news!

Libe cušauer,

u posljednji tren smo primili vijest da se Ismet Rosenberg - Superhik ubrzano približava ovoj temi. Aj ripit, Ismet Rosenberg - Superhik koji je noćas od strane Stejt Dipertmenta po hitnom postupku upućen na ovu temu u sklopu akcije "Serimo tugeder" se ubrzano približava!

Ulazna šifra raspoznavanja: "Islamofašisti!"

Rođer.

Tko je glasao

došao je i podijelio minuse

došao je i podijelio minuse :)

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

Zabrinjava me bescutnost

Zabrinjava me bescutnost onih koji daju minuse na ovaj dnevnik. Iako mozda ne zadovoljava sve kriterije mislim da u krajnjoj liniji zasluzuje da se ne ocijeni ako vec ima netko nesto protiv. Doduse ja sam subjektivan jer imam prijatelje iz Irana i dobro poznam situaciju iznutra. Iran je doista prosperitetna zemlja, prepuna inteligentnih progresivnih ljudi koje gusi glasna, primitivna, religijska manjina.

U mnogocemu mogu povuci paralelu s nasom situacijom. Vecina zemlje je nezadovoljna stanjem u koje ih je uveo Khameini skupa s njegovim namjesnikom Ahmedinejadom, medjutim ta je vecina 30 godina gundjala na obiteljskim okupljanjima, tulumima, kaficima. Vjerska vojska u manjini (iliti po naski disciplinirani HDZ glasaci) im je krojila sudbinu svo ovo vrijeme a oni nisu izlazili na izbore jer su mislili da nista ne mogu promjeniti. Prije ovih izbora svi su bili toliko odusevljeni jer su promjene bile sigurne, nije bilo osobe koja nije bila za to da se stane na kraj ovoj bandi, barem medju mojim prijateljima. I kad su se vidjeli rezultati izbora, bilo je vise nego ocito da se ne poklapaju s bilom nacije.... Umjesto da ih se podrzi, vi dajete minuse.... Katastrofa... Ne zaboravite da cemo se vrlo izvjesno i mi naci kad-tad u slicnoj situaciji.

Tko je glasao

Dnevnik je napisan jezikom

Dnevnik je napisan jezikom koji nije jezik komunikacije na pollitika.com. Ja ga ne razumijem a da je i drukčije bi dobil od mene minus.

Tko je glasao

misliš na spam e-mail? mene

misliš na spam e-mail? mene vidiš zabrinjava lakovjernost i neinformiranost zabrinutih moralista. Daleko od toga da je Ahmadinedžad svetac, no opće je poznato tko operira po Iranu već 50 godina, i ne samo Iranu..

Kako nije izrnoio nikakav e-mail o tome kako Amerikanci unilateralno bombardiraju Pakistan?

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

Miješaš kruške i jabuke.

Miješaš kruške i jabuke. O Amerikancima imam svoje mišljenje... Da su htjeli, oni su ovo mogli puno prije, čak štoviše raspolažu takvim sredstvima da su mokli maknuti Sadama i Ahmadinejada samo jednim metkom ali im to nije u interesu jerbo ne bi mogli upregnuti svoju vojsku u sukob... Narodu je doista pun Q a ti misli sto god zelis... Pa da je ovo i cisti spam. Ja znam da nije.

Tko je glasao

da su mogli maknuti Sadama i

da su mogli maknuti Sadama i Ahmadinejada samo jednim metkom ali im to nije u interesu jerbo ne bi mogli upregnuti svoju vojsku u sukob.

Žalosno je da možemo hladnokrvno razmatrati o Američkim ubistvima predsjednika širom svijeta (kao nešto što je normalno da oni rade ili planiraju): ubiti Kastra, Sadama, Alijendea i dr.

Kakva je to sila, kakva je to politika kad joj je unaprijed "rezervirano" micanje izabranih predsjednika država, ako joj se tako naprdne.

Ameri iniciraju sukobe diljem svijeta da bi ih osvojili (a izmišljaju svakojake priče: te ovi se zovu talibani, te onaj ima oružje za uništenje, te onaj razvija nukleanorno oružje, te ovaj predsjednik nam se ne sviđa) u skladu sa svojim nacionalnim interesima, a da bi sačuvali svoje vojnike umjesto njih, ratuju drugi, npr. Hrvati iz sastava nato-a (zato su i bili prisiljeni ući u taj vojni savez - jer je izbor ili ući ili će nas bombardirati). Da bi razmrvili područje bivše države i tako ga lakše uvukli u nato, Ameri su se malo držali sa strane, iako je onaj koji je dobro pratio sitaciju vidio da su oni stalno prisutni - od početka rata do sada Kosova. A oni su bili "sa strane" koliko su god dugo mogli (do bombardiranja Srbije i Kosova) jer su vojske sa ovih područja odlično odrađivale posao rušenje jedne države.

Jedan je moj prijatelj rekao "Iran je velika zemlja, teško će je Ameri napasti", a ja sam mu odgovorio "i bivša država je bila velika zemlja: i zašto bi je Ameri direktno napali kad su to odradile snage sa terena, a Ameri su došli kao "mirotvorci" koji "zaustavljaju" inicirane sukobe". Pa i HDZ je planirao nerede u državi da je izgubio prve izbore, a rat je planirao voditi iz Austrije (zato su tamo i otvoreni tajni računi).

Krivi su bivši predsjednik Iraka i sadašnji Irana što se ispod njihove zemlje nalazi Američka nafta!

Tko je glasao

htio bih samo naglasiti, a

htio bih samo naglasiti, a što mislim da je vrlo bitno, da Ameri (vlada, vojska) ne djeluju u svojem nacionalnom interesu, nego u interesu transnacionalne kleptokracije, a što će biti vrlo bitno u finalnoj jednadžbi, kad krenu ubijati i Amerikance, možda uz pomoć EU, možda uz pomoć Kineza.... Za Kineze se ne zna gdje stoje.. no ja se bojim na njihovoj strani.

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

jel ovo nekog na nešto

jel ovo nekog na nešto podsjeća? VRIJEDI POGLEDATI

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

puno je jeftinije izvesti

puno je jeftinije izvesti puč.. A Ahmadinedžad sam i nije toliko bitan. DA maknu Ahmu metkom misliš da bi im to pomoglo?. To bi imalo, štono se kaže, unifying effect na iransku populaciju. A Saddama nisu mogli maknuti, pa su zato i morali ići vosjkom. Gospodin John Perkins je jako lijepo objasnio modus operandi..

Ato što ti znaš da ovo nije spam i propaganda, te znaš kako i što su Ameri mogli i htjeli, to je izvan moje domene.. ja samo znam što je bilo, što sam pročitao u CIA-deklasificiranim dokumentima, Koja je geostrateška i politička važnost Irana, te što su Amerikanci radili na Bliskom istoku već 50 godina

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

puno je jeftinije izvesti

puno je jeftinije izvesti puč.. A Ahmadinedžad sam i nije toliko bitan.
Uopce se ne radi o nekakvom proamerickom i antiamerickom kandidatu vec o frakcijskim borbama medju mulama. Da bi kandidat u Iranu mogao izaci na izbore, mule ga moraju odobriti. Nikakav proamericki kandidat ne bi imao sanse izaci na izbore. Ovlasti iranskog predsjednika su jako ogranicene i vijece mula moze staviti veto na bilo kakvu odluku predsjednika ili parlamenta. Amerika se u ove izbore uopce puno ne petlja (za razliku od recimo izbora u kavkaskim drzavama) jer do nikakve promjene ne moze doci buduci da ostaje onaj koji ima stvarnu vlast u rukama. Mogu se promijeniti samo nijanse.

Tko je glasao

ja sam dobio ovaj tekst na

ja sam dobio ovaj tekst na e-mail od prijatelja iz Afrike:

Dear Sir,
FAMILY ASSISTANCE/FUND TRANSFER

-------------------------------------------------------

With due respect,trust and humanity,I write this letterto you seeking your
help and assistance,though its difficult since we have not met before.I got
your address from the SOUTH AFRICA INFORMATION EXCHANGE (S.A.I.E)regarding
your business profile and sincerity.I believe that you are capable and
reliable in handling this urgent international transaction of this sort.

I am MR.RUFUS MUKHENZE,the first and only son of COMRADE.BORDER
D.MUKHENZE,the Zimbabwean former Minister for Youth & Gender Equality who is
also a businessman and politician,in the Zimbabwean political arena.My
father was the famous politician who stood firm against President Mugabes
idea of continuous fight in Democratic Republic of Congo and my father also
stood against the seizure of white owned farms and the distribution of it to
the blacks without Compesiation to the white owners.Before my father's
death, in his "WILL"he specifically drew my attention to this sum of
US$21,320Million,(TWENTY ONE MILLION,THREE HUNDRED AND TWENTY THOUSAND
UNITED STATE DOLLAR)which he deposited in a safe box of a private security
company in south Africa,INFACT MY FATHER SAID IN HIS WILL AND QUOTE:-

"MY beloved son,I wish to draw your attention to the sum of
US$21,320,000.00(TWENTY ONE MILLION,THREE HUNDRED AND TWENTY THOUSAND UNITED
STATE DOLLAR),which I deposited in a box with a security company in
Johannesburg,South Africa. Incase of my absence on earth caused by
death,only you should solicit for reliable foreign partner to assist you to
transfer this money out of south Africa for investment purpose.I deposited
the money in your name and it can be claimed by you alone with the deposit
code.Your mother has all the document.Take good care of your mother and
sister

]From the above,you will understand that the lives and future of my family
depends on this money,I will be very grateful if you can assist us,we are
now living in South Africa as political asylum seekers and the financial
laws of south Africa does not allow asylum seeker certain financial rights
to such huge amount of money.In view of this,I cannot invest this money
here in south africa,hence I am asking you to assist me transfer this money
out of south africa for investment purpose.

For your efforts,am prepared to offer you 25%of the total fund, while 5%will
be set aside for local and international expenses and 70%will be kept by my
family and me.All I want you to do is to furnish me with your entire
personal phone and fax numbers for easy communication.
Note that this transaction is 100% Risk free and absolutely confidential.

Looking forward hearing from you.

Yours Faithfully
MR. RUFUS MUKHENZE

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

Eee, svaka ti dala!!! Pa,

Eee, svaka ti dala!!! Pa, taman i šamar;)

--------
Crni

"Neki političari su duševni bolesnici pa od države prave ludnicu!"

Tko je glasao

Ne znam, Debe, dal da se

Ne znam, Debe, dal da se smijem ili da zaplačem. Sory, ali mislim da si otišao ipak preveć na crnjaka.
Pozdrav,
Molotov

Tko je glasao

Sto, zaboga, govoris? Da sam

Sto, zaboga, govoris? Da sam znao da je otisao na crnjak, ma i ja bi mu se pridruzio.
Hrvatska Hrvatima - smrt njenim i njihovim pljackasima, kao i (pro)jugoslavenima!

Tko je glasao

U to ime, nutra z

U to ime, nutra z njime!
Živjeli!
Pozdrav,
Molotov

Tko je glasao

Ne opravdavam nasilne metode

Ne opravdavam nasilne metode Ahmedinejada, mislim da mu je vrijeme za pa, pa....., nu, interesantan je timing, a još su interesantnije zainteresirane strane. Sve ostalo su nažalost, kolateralne žrtve.
Pozdrav,
Molotov
PS( dao bih ti plus za ovaj dnevnik, ali u isto vrijeme i minus zato što se nisi potrudila prevesti tekst za one koji ev. ne kuže ovaj meni mrzak jezik, pa sam ga ostavio neocjenjenog)

Tko je glasao

Žalosno i tužno ... Sve mi

Žalosno i tužno ... Sve mi se čini da ćemo mi imati sličan scenarij u Hrvatskoj ... Bar da se prevarim...

Justice for all !

Tko je glasao

Sve mi se čini da ćemo mi

Sve mi se čini da ćemo mi imati sličan scenarij u Hrvatskoj

Pa ovdje je već odrađen posao, planiran je prije nekoliko desetljeća, a svrha rata na ovom području je "slamanje komunizma" i ulazak u vojni savez.

Najprije je trebalo nakon dugog razdoblja mira malo "razmrdati" Evropljane i namatnuti se njima kao vođa, a onda, sa Balkana, krenuti u pohode za zauzimanje naftnih ležišta (koji nisu, gle čuda, nepresušna).

Tko je glasao

Dat će Bog.

Dat će Bog. Amen.
Pozdrav,
Molotov

Tko je glasao

Tako mi trumanovih jaja u

Tako mi trumanovih jaja u prahu,
imat ćemo mi sličan scenarij ako izaberemo za predsjednika nekoga poput, recimo, gen. Gotovine, ili nekog drugog hrvatskog domoljuba.
najbolje da odmah svi NJIH pitamo (svjetsku oligarhijsko-cionističku mafiju), a koga bi ONI hjeli da im mi ovdje izaberemo pa da što temeljitije i brže ONI mogu provesti SVOJE interese? kandidata je puuno, samo što se iz aviona vidi da su govna..
I meni ovih dana dolaze spam-mail poruke, te kako se javno bičuje ljude, te javne egzekucije, te neka žena zakopana do pola u zemlju... samo ne piše otkuda te slike, tko su uslikani i tko je to i kada i gdje snimio.. Pomislila sam da su to slike američke borbe za demokraciju u Iraku, ali mogao bi biti i Pakistan, što kaže debe,... Ili Afganistan, cumbajšpil? Ima li štogod iz Afrike i Latinske Amerike, recimo Peru? Ali ne, ne , tamo je dobar demokratski predsjednik, Alen garcia, on samo ubija i zatvara svoje Indijance u korist multinacionalnih kompanija...
Rječju, rukopis je tu, iranski web sajtovi su u blokadi, dakako, zato što iranci ne žele da ''svijet'' vidi njihove okrutnosti, jedini izvori informacija su bbc i cnn i druga obavještajna oruđa, a sve to je zapravo zakuhao Putin koji se ovih dana srdačno izljubio i izgrlio s ponovno izabranim predsjednikom Islamske republike Iran, Bog svemogući ga blagoslovio!!!

Tko je glasao

Ma, @beatrice12, uze mi

Ma,
@beatrice12, uze mi riječ iz usta.
Pozdrav,
Molotov

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci