Tagovi

Petnaestorica tajanstvenih

11. siječnja u emisiji Otvoreno Ratko Maček ustvrdio je na pitanje novinara Jutarnjeg lista, Hrvoja Appleta o Sanaderovom računu iz Verone, da je taj račun kod njega i da ga je 15 novinara dobilo na uvid. Zanimljivo kako nikad nismo čuli niti jednog od tih 15 tajanstvenih novinara da je izjavio kako je vidjelo taj račun. Ratko Maček obećao je pokzati taj račun i novinarima Jutarnjeg lista, ali do danas taj račun još uvijek nismo vidjeli. Nagradno pitanje glasi: Tko su ti novinari? Ako znate tko su, javi te nam.

Komentari

Račun nije bitan! Od prvog

Račun nije bitan!
Od prvog dana Maček veoma vješto igrom dam-ne dam račun skreće pozornost s pravog pitanja jer hotelski račun uopće nije bitan. Naime, što može pisati na hotelskom računu? Ime i prezime gosta, specifikacija troškova (noćenje, doručak, bar, pay tv …), ukupan iznos, način plaćanja i (eventulano) broj kartice kojom je plaćeno. Pri prijavi gosta recepcionar mora uzeti podatke s putovnice (bez obzira o kome se radi), a pri odjavi je recepcionaru važno odmah naplatiti (u inozemnim hotelima se ne priznaju naše "dođem ti" varijante plaćanja). Dakle, na računu sigurno piše Ivo Sanader, a Maček može čak pokazati i izjavu recepcionara pod prisegom da je vidio kako Sanader osobno vadi gotovinu iz svog novčanika i plaća, no to još uvijek ne govori čiji je to stvarni trošak. Relevantan je putni nalog. U obračunu putnih troškova moraju biti priloženi i specificirani svi računi koji se pravdaju kao trošak službenog putovanja pa se onda ti troškovi refundiraju ili se odbiju od (eventualne) akontacije ili se priznaju kao trošak sa službene kartice. Dakle, novinari, tražite putni nalog jer na njemu piše što je sve tih dana plaćeno na trošak državnog proračuna. Naravno,nećete ga dobiti.

Tko je glasao

rupert, računčić je

rupert,
računčić je postao metafora transparentnosti vlasti prema svojim biračima

sama činjenica da ga nema ili da ga se ne želi pokazati je u najmanju ruku čudna, može biti da je netko treći u stvari sve platio?

Tko je glasao

Je mrak, kad bolje

Je mrak, kad bolje rezmislim, da, ima nešto u tome što kažeš... mogao bi se na računu pojaviti broj nekakve "čudne" kartice kojom je plaćeno. Ja imam tu manu da prvo pretpostavim kako se igra pošteno i po pravilima - znaš ono, putni nalog,sve pravilno ispunjeno i sl. a kao zadnji naivac previdim o kakvoj se ekipi (dokazano i pokazano) radi.

Tko je glasao

Sanader i HDZ, pošteno i po

Sanader i HDZ, pošteno i po pravilima?

B-52

Tko je glasao

ne kaže se

ne kaže se uzalud

provjeravam te da bi ti više vjerovao

(ovo je stara KGBovska :)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci