Tagovi

Peticija protiv porezne reforme-protiv Poreza na nekretnine hrvatskih građana

Uvođenje poreza na nekretnine hrvatskim građanima od sljedeće godine, nastavak je napada na hrvatske građane od strane političkih elita, koje ne odustaju od velike pljačke hrvatskih građana, od služenja stranim centrima moći,a protiv hrvatskog naroda. Mijenjaju se politički akteri: prošli puta to je bio SDP, a sada su to HDZ i MOST. Dok država spašava posrnule tajkune , uz opravdavanje kako je to u interesu njihovih radnika, u isto vrijeme ti isti političari nikako da promijene Zakon o ovrhama, kojime maltretiraju i pretvaraju u beskućnike hrvatske građane koji duguju smiješno male svote u odnosu na nekretnine.

Tako imamo slučajeve da ljude izbacuju na ulicu zbog duga od 1400 kn državi, dok privatnike koji tuže svoje dužnike maltretiraju da svoj novac čekaju desetljećima jer pojedinci koji su im dužni i značajne iznose "imaju pravo na zadnji mirni posjed".

I dok za tajkune i milijardske gubitaše imaju razumijevanja i za njih donose posebne zakone, u isto vrijeme izbacuju ljude iz kuća i stanova zbog mizernih svota, ne omogućavajući im reprogram dugova.

Koliko su političari u RH besprizorni otimači imovine građana svjedoči i plan uvođenja poreza na nekretnine, iako su plaće hrvatskih građana mizerne, a mnogi nemaju baš nikakve.

Na dnu ovog dnevnika je dnevnik pisan za vrijeme Kukuriku vlasti koji dokazuje da vrh HDZ-a i MOST nastavljaju planirano nedjelo SDP-a , jer ista je to klika s korijenima u SKH i glavom pod Merkeličinom čizmom, te da planiraju veliku pljačku hrvatskih građana preko nekretninske pljačke i Zakona o porezu na nekretnine te pokvarenog, nemoralnog i zloćudnog Zakona o ovrhama

HNS je za vrijeme Kukuriku vlasti spriječio tu planiranu veliku pljačku hrvatskih građana, ali HDZ koji je tada bio protiv poreza na nekretnine, dolaskom na vlast, preko SDP-eiziranog i komunjariziranog vrha partije, nastavlja s tim štetočinskim i protuhrvatskim planom, a u korist stranih građana koji bi se okoristili nakon što bi hrvatskim građanima oteli njihove nekretnine.
Upravo zbog toga plana otimačine hrvatskih nekretnina, MOST i Plenković ne mijenjaju Zakon o ovrhama jer žele pogodovati strancima u otimačini vrijedneih hrvatskih nekretnina.

Građani u RH moraju se organizirati na vrijeme i spriječiti taka antihrvatski, antidemografski i pljačkaški plan . Zbog toga je pokrenuta inicijativa peticije protiv toga zakona. Podržavam bilo koju političku opciju u takvim planovima zaštite hrvatskih građana , jer se pljačkaška elita okrenula, nakon što je pljačkom pokupila tvornice, trgovine, hotele, ..., prema kućama, vikendicama, nasljedstvu hrvatskih građana.

Peticiju protiv Zakona o porezu na nekretnine, pokrenula je udruga LIPA i njima darujem ovaj svoj natpis (stari denvnik za vrijeme Kukuriku koalicije, koji je sada namijenjen vrhu HDZ-a i MOST-u) o svrsi poreza na nekretnine. Nadam se da će LIPA osim peticije poraditi i na nekim drugim oblicima otpora pljački hrvatskih građana, koju Plenković odrađuje po naputcima europske diktatorice i pljačkašice Merkel i žrtvuje joj hrvatski narod za svoju europsku karijeru.
http://www.24sata.hr/news/peticija-vise-od-20-000-ljudi-protiv-poreza-na...
http://www.dnevno.hr/novac/udruga-lipa-pokrenula-peticiju-protiv-poreza-...

http://pollitika.com/u-pozadini-porezne-reforme-nije-nikakva-pravednost-...

U pozadini porezne reforme nije nikakva pravednost i boljitak RH, već dirigirana otimačina

pollitika Neovisni, ali ne i neutralni

Već sada, iako nije stupio na snagu novi porezni zakon, najava njegova uvođenja nanijela je ogromnu štetu tržištu nekretnina, građevinskome sektoru i građanima RH.

Vlada ima dužnost voditi brigu o nacionalnim interesima građana koje zastupa i u ime kojih donosi odluke. Pri tome mora voditi brigu o posebnostima, povijesnim i tradicijskim specifičnostima, te o financijskoj snazi i potencijalima kojima ti građani raspolažu.

Istodobno, mora imati u vidu i prednosti koje imaju drugi narodi unutar zajednice u koju vuku hrvatski narod, kao što su: višestoljetno iskustvo u tržišnoj ekonomiji, kolonijalno iskustvo iskorištavanja tuđih resursa pomoću pravnih, zakonodavnih, „lobističkih“, koruptivnih metoda, financijska sredstva kojima raspolažu i bankarska podrška njihovih banaka, redovite- višestruko veće plaće, te svoje građane zaštiti od svega toga, a ne ih nespremne i slabe, ne samo ubaciti u arenu „tržišnoga natjecanja“ s višestruko jačima, već i dodatno ih oslabiti preko poreznih zakona dogovorenih s „trenerima i zaštitnicima moćnijih“ (Svjetska banka, MMF i europski birokrati).

„Savjetovanje“ o uvođenju poreza na imovinu građana RH sa Svjetskom bankom, MMF-om i EK, i predloženo oporezivanje „nekretninama bogatih, a primanjima siromašnih građana RH“, predstavlja lisičje prenemaganje o pravednosti u „zaštiti sitnih kreglica“ (onih bez vlastitoga stana, kuće, vikendice, zemlje – oko 10% u RH), od „običnih kokoški“ (onih s nabrojanim u vlasništvu- oko 90 %, odmah iza Islanda po udjelu privatnoga vlasništva nad nekretninama), izazivanjem i poticanjem „jala na bogatstvo“ prvih do sebe, te raspirivanjem iluzije da će se tako „ispraviti tranzicijska privatizacijska nepravda“, dok istodobno najveće tranzicijske kokoši- nojevi privatizacije, svoju imovinu "drže u funkciji“, pa zbog visokih nogu ne podliježu oštrim poreznim škarama lisičjih družina.

Hrvatski porezni magovi pod stranom palicom, guraju hrvatske građane u borbu za profite u kapitalističkom gospodarstvu EU, tako da im vade krv neposredno prije same utrke i još pričaju da je to za njihovu dobrobit, jer eto, imaju više hemoglobina od dopingiranih protivnika.

Kome smeta hrvatsko nekretninsko vlasništvo, pa zato u jeku najdublje krize i recesije, iznurenome stanovništvu namjerava „podignuti ljestvicu“ (poreze na nekretnine) na za njih nemoguće visine?

Hrvatskoj vladi?
MMF-u?
Svjetskoj banci?
Europskoj komisiji?

Tko je svjestan da su hrvatski građani koji su „primanjima siromašni, a nekretninama bogati“, a namjerava uvesti zamišljene porezne stope jednake onima koje imaju stranci, puno bogatijih primanja, a slabijega nekretninskoga bogatstva, svjesno radi da nekretninsko bogatstvo građana RH, za nisku cijenu završi u rukama tih stranaca.

Nitko u RH nije dobio pravo stvaranja zakonskih okvira i porezne prisile za razvlašćivanje hrvatskih građana od njihovih životnih ušteđevina koje su samo u različitom obliku od onih u „naprednoj EU“. Dok je strana imovina , zbog života u drugačijem društvenom uređenju, u obliku dionica, životnih osiguranja, štednih uloga,..., imovina hrvatskih građana je najvećim dijelom u obliku nekretnina.

Govoriti o porezu za „građane bogate nekretninama, a siromašne primanjima“ i oštriti porezne škare za otimačinu njihovih nekretnina, a istodobno neoporezivati ogromne dobiti stranih banaka i prešutno dozvoljavati davljenje hrvatskih građana „kreditima u francima“, neusuđivati se vlastiti platni promet voditi kroz preostalu hrvatsku banku, neoporezivati dobiti telekomunikacijskih monopolista, dva desetljeća prepuštati hrvatske štediše Ljubljanske banke šikaniranju od strane slovenske političko-bankarske pljačkaške družine, prepuštati 2 milijarde kuna MOL-u, a istodobno daviti hrvatske službenike, nastavnike, liječnike, suce, vojsku i policiju, za uštede preko njihovih plaća, podržavati uvozne lobije i gušiti vlastitu proizvodnju, zaduživati se za „infrastrukturu", a ne proizvodnju, prodavati osiguravajuću kuću koja donosi ogromnu dobit, davati tek izgrađene ceste u koncesije, ..., mogu samo oni kojima su hrvatski građani lovina, a ne poslodavci.

Umjesto smanjivanja administracije, oni je povećavaju kako bi stigli ekspresno osiromašiti hrvatske „veleposjednike“, dok "štede" uvozeći luksuzne automobile za potrebe te administracije, zatim izbjegavanjem objavljivanja natječaja za državne i javne poslove, objašnjavajući to „transferiranjem“ i „prekomandama“ državnih službenika.

Zašto NE, poreznoj otimačini i „transferiranju“ hrvatskoga nekretninskoga vlasništva u strane ruke i ruke domaćih privatizacijskih pljačkaša:

- zato što su građani RH opljačkani u primanjima i radnim mjestima, te nemaju mogućnosti plaćanja poreza po ljestvici za „bogatije primanjima, a siromašnije nekretninama“
- zato što je kriza i recesija, a to nikako nije pogodno vrijeme za takve poteze za svaku normalnu državu i odgovornu vlast
-zato što se neće oporezivati stvarno bogati
-zato što se neće povećati pravednost, već će se izvršiti besprizorna otimačina i klasični harač u korist stranaca
-zato što će se hrvatske građane prisiliti na raseljavanje, poput građana Portugala, Španjolske, Grčke,..., koji sele u Brazil, Madagaskar, Kanadu, Australiju,...
-zato što će se hrvatske građane prisiljavati na samoubojstva poput građana Italije, Mađarske, Grčke, Španjolske,...
-zato što će financijska imovina bogataša u bankama ostati netaknuta
-zato što MMF i Svjetska banka, ne nose spas od krize, već za sobom ostavljaju pustoš, siromaštvo i očaj.
-zato što socijaldemokracija nije ovo što se trenutno provodi- ovo je klasično pogodovanje onima izvana koji imaju novaca, a gladni su nekretnina na atraktivnim mjestima poput hrvatske obale, hrvatske zemlje, vode i šuma.
Zlato su uglavnom, već otkupili, a nacionalna bogatstva i nekretnine u vlasništvu građana RH, bi poreznom suradnjom s hrvatskim vlastima preoteli „na miran i civiliziran način“.
- zato što RH nije pobijedila u ratu da bi njeni građani svoju državu i nekretnine izgubili u miru.

http://www.vecernji.hr/vijesti/santini-zamjena-oblika-davanja-nema-smisl...

http://www.jutarnji.hr/ljubo-jurcic--nase-djedovine-i-vikendice-dobit-ce...

http://www.jutarnji.hr/kajin-sto-posto-protiv--ako-podrzim-porez-na-imov...

Kako „socijaldemokracija“ i „narodnjaštvo“opravdavaju otimačinu vlasništva hrvatskih građana:

-„imovina nije u funkciji“(bogatih)

-„oporezovat ćemo bogate“ (a to nisu banke, telekomunikacije, tajkuni i njihovi debeli štedni ulozi, dionice, skupocjena umjetnička djela, jahte i luksuzni automobili koji su u funkciji prijevoza „poduzetnika“, hoteli u kojima stanuju samo gazde i njihova posluga i čuvari, udruženi građani -preprodavači nogometaša, košarkaša, rukometaša, ...)

-„paniku dižu oni –bogataški lobiji- ljudi sa stanom i vikendicom, koji se boje poreza i populistički mažu oči tvrdnjama da će ostati bez djedovine, da su se njihovi preci odricali životnih užitaka i gradili ciglu po ciglu“(puna je RH tih „bogataša“)

-„Kako netko uopće može tvrditi da su mu tisuće kvadrata građevinskoga i poljoprivrednoga zemljišta, nužne za egzistenciju?“

-„Kako netko može, tko nema novčani standard, uopće imati sve te nekretnine koje nisu u funkciji?“ (izjavio je neki socijldemokratski i narodni Superhik)

-„Porez nije u funkciji punjenja proračuna, već u funkciji razvoja!“ (Čijega? Koje države?)

-„Porez će biti PRAVEDAN, opravdan, jer će hrvatskoga radnika (kojega?) učiniti jeftinijim, odnosno konkurentnijim na svjetskom tržištu. (Na kojem? Još nije dovoljno jeftin?). Stvoriti će se više radnih mjesta, investicija, posrednici u prodaji nekretnina će imati pune ruke posla i porast će ekonomski rast." (Čiji? Koje države?)

-„Demotivirati će se bezvezno ulaganje u nekretnine, a motivirati ulaganje u banke (čije?), dionice (čije?), zlato, poduzeća (čija?), radna mjesta.". (Koja?- očito samo rasprodaja hrvatske imovine stvara radna mjesta- ovo je za međunarodnu nagradu u kategoriji „novo u ekonomiji i bankarstvu“)

-„Motivirat će ljude da više sele (i isele zauvijek), da ne budu romantičarski vezani za nekretnine." (ipak, mogu ostati samo romantične veze onih s nekretninama opljačkane državne imovine i poduzeća, te onih koji znaju tuđu imovinu "držati u svojoj funkciji“ i stranaca koji bi rado ostvarili romantičnu vezu s hrvatskim nekretninama, preko agenata iz „Agencije za romantične susrete, uz proviziju 2%“ )

-„Nije u redu da generacije iz socijalizma, koje su dobivale subvencionirane društvene stanove i gradile vikendice s dinarskim kreditima u vrijeme inflacije, budu u prednosti prema onima koji stječu svoje nekretnine kreditima s deviznom klauzulom.“ ( ali je socijaldemokratski u redu: štititi pravo banaka na devizne klauzule „u švicarcima“, ne ispravljati privatizacijske pljačke u pretvorbi, izazivati jal jednih iznurenih i osiromašenih građana prema drugima manje osiromašenima, ali u tome stati pred tajkunskim pragom)

-„Punjenjem proračuna moći će se smanjiti PDV, oporezivanje rada će biti manje kao i potrošnje.“ (valjda misle raditi će manje ljudi, za manje nadnice? Imovina u rukama hrvatskih građana je očito uzrok velikom PDV-u? Valjda su zato i prodali jeftino INU, HT, Plivu, banke, zato žele prodati CO, HPB, Petrokemiju,...- sve snižava PDV!),

-„Ovaj porez će pokazati koje se hrvatske općine i gradovi uopće mogu samostalno financirati.“ (Kao da to do sada nije jasno iz pokazatelja stranačke pripadnosti ljudi koji rade u njima?)

-„Nije točno da će se sve rasprodati, jer rasprodaja dovodi do pada cijena, samim time past će i porez na osnovicu, time će porezno opterećenje biti manje.“ ( genijalno- potiču rasprodaju hrvatskih nekretnina i osiromašivanje hrvatskih građana, zbog potreba smanjenja porezne osnovice, za one koji od njih jeftino kupe imovinu.
Naša vlada očito nije ksenofobična, ali je izrazito socijaldemokratski i narodnjački kroatofobična, što svijet nagrađuje pohvalama o dobroj suradnji s MMF-om, sa Svjetskom bankom, EK i izvanrednim napretkom za vrijeme „monitoringa“)

-„Moramo se uskladiti s europskim zakonima i porezima." (ali ne i primanjima, prije primjena „pravednih“ poreza)

-„Više neće biti nekretnina u udjelima primjerice 1/364“ ( ali će biti za hrvatske građane 1/0 u gruntovnom, a ne matematičkome smislu).

Tako je to kada poreznu reformu oblikuje istinska socijaldemokracija i narodnjaštvo, MMF, Svjetska banka i EK:

U pozadini porezne reforme nije nikakva pravednost i boljitak RH, već dirigirana otimačina...

Komentari

gledam

Kada gledam tko je sve protiv poreza na nekretnine počnem se smijati.

Ekstremni primjer toga predstavlja činjenica da se Živi zid i udruženje bogataša (udruga Lipa) nalaze u istoj strani na ovom pitanju !?

Da ne bi bilo nesporazuma podržavam porez na nekretnine. Zašto ? Jer se za običnu osobu koja živi u stanu ništa neće promjeniti. E sada je već druga priča ako imaš stan ili kuću i vikendicu, ali za takve ja se ne brinem. Oni ne bježe iz Hrvatske.

Ako će ti biti lakše zamisli koliko će Todorić platiti poreza na svoj dvorac !?

Država je zahebala s zakonom. Nisu trebali donositi taj zakon nego su samo trebali napraviti izmjene zakona o komunalnoj naknadi pa se nitko ne bi trebao buniti.

Predlažem ovdje novu peticiju:

Predlažem peticiju koja će tražiti da svi budemo jednaki pred zakonima. Da svi plaćamo poreze na mirovinsko osiguranje !? Tašto predlažem tu peticiju ? Na primjer u Hrvatskoj živi 26 ljudi s mjesečnom bruto plaćom od 500.000 kuna. Oni su oslobođeni od plaćanja mirovinskog osiguranja. Da li je to pošteno ? Da li je pošteno i moralno ispravno da svi s mjesečnim primanjima iznad 50.000 kuna ne plaćaju mirovinsko osiguranje ?

Ova peticija nikada neće zaživjeti. Znaš zašto ? Jer oni koji imaju novac, oni o kojima sve ovisi su protiv uopće rasprave u medijima o ovoj tematici.

Sada se dugo vrijeme priča o porezu na nekretnine jer NJIH on udara pa džepu,a ne nekog prosječnog Hrvata

Tko je glasao

Ovi porezi su napad na jedva preživljvajući srednji sloj

Kada gledam tko je sve protiv poreza na nekretnine počnem se smijati. U državi koja je prepuna siromašnih primanjima (plaćama i mirovinama dostojnim za život) građana normalno je da su svi protiv uvođenja obveze dodatnih poreza, jer ti porezi u vezi s pljačkaškim i razbojničkim Zakonom o ovrhama predstavljaju instrument dirigirane otimačine i prepuštanja hrvatskih nekretnina plemićkoj kasti iz europskih kolonijalnih država.
U dnevniku ti je objašnjeno da Vlada RH radi protiv građana RH, umjesto da radi za intrerese građana RH, a ne Njemačke, Danske, Nizozemske ...

Normalan trener ne bi ugovorio meč svoga neuvježbanog amatera s najjačim profesionalcima, jer bi brinuo o njihovoj sudbini, a ovi naši besprizorni političari nas guraju u ring onima koji su vježbali stoljeće, dok mi i danas živimo u retrokomunističkoj tvorbi, svezanih ruku i nogu za pošteni meč- tržišnu utakmicu.

Ako će ti biti lakše zamisli koliko će Todorić platiti poreza na svoj dvorac !?Kao svi nemoralni političari truješ ljude hrvatrskim jalom. Što me briga koliko će on platiti?

Njemu će još uvijek ostati dovoljno da živi bogataškim životom. Mene je briga koliko ću ja platiti, moji sugrađani i ostali, jer smo mi ti koji bismo nastradali, a ne Todorić i njihova ekipa. Njima će njihovi političari opet vratiti iz zajedničke kase.

Porezi u RH maltretiraju one koji bi pošteno radili i zaradili, a to komunistima oduvijek smeta, jer oni od tvorničara, industrijalaca,obrtnika, privatnih poduzetnika, uzimaju ogroman harač i usmjeravaju ga na tako bizarne stvari: profesionalnim homoseksualcima koji žive od svoje seksualne orijentacije, profesionalnim udrugašima, kulturnjašima, filmadžijama i sličnima koji rade protiv interesa naroda.

Gle ovu Obuljenku? Dala je naš novac za Frljićeve nastrane uradke kojima sramoti Hrvatsku širom svijeta, a prije toga za laži o DR u Dvoru na Uni. Pa Pupovcu i družini fekalovaca,...

Davati novac takvim štetočinama , a ne ostavljati ga hrvatskom narodu , stvarno je katastrofa.

Davati novac za glupu kurikulsku reformu i Jokića koji je pravio cirkus od hrvatskog školstva.je stvarno zločin. Što nas briga za njegovih 500 tuka koje su htjele umjesto Marulića staviti Štulića, kanta Tomića, protuhrvatske dotepence (Jergović, Frljić) glupe Deklarašice poput Simićke i ostale autore jugoknjiževnosti,... Kodrićke i ostale antihrvatske četnojezičarke.

Kakvih 9 godina osnovne škole?
Kakvo uvođenje predmeta građanski odgoj za ispiranje mozga našoj djeci i uhljebljivanje šljama s filozofskog i polčitičkih znanosti?
Svi ti "projekti" su glupavi potezi žderača novca hrvatrskih građana.

Dovoljno je srezati programe svih predmeta, ukinuti maturu koja je uzrokovala da djeca štrebeću kao nikada u životu, a cijelo srednjoškolsko obrazovane pretvorilo se u nasilje nad učenicima, jer svi ih pripremaju za sve, kao da će svi ići na maturu iz svakog predmeta....?

Nužno je u školama ukinuti komunističku organizaciju rada, jer koliko sam tamo radila vidjela sam da se nije ništa pomaklo od doba komunizma- pedagozi , psiholozi administracija, tajnici- ne rade niti 10% onoga što bi u istpo vrijeme odrađivali kod privatnika, niti bi ih trebalo toliko.
Za mjesec dana uredila bih im to tako da budu učinkoviti i korisni.

Zašto bi iz poreza plaćali za krivo obrazovanje- obrazovanje ljudi za čijim radom ovo društvo nema nikakvih potreba?

Državnim činovnicima treba dati što manje novca jer ga uspješno znaju samo upropaštavati,a ostaviti onima koji znaju zarađivati. Pošteno platiti liječnike, da nam ne zagađuju svojim neznanjem politiku.
.

Ova peticija nikada neće zaživjeti. Znaš zašto ? Jer oni koji imaju novac, oni o kojima sve ovisi su protiv uopće rasprave u medijima o ovoj tematici.Već je potpisalo preko 33 000 ljudi, a još će ih potpisati. Nije taj porez na nekretnine za dobrobit hrvatskih građana, nego onih koji ih žele opljačkati.
Zakoni su pisani tako da ljudi nemaju koristi od svoga rada i svojih nekretnina, jer država toliko grabi da je jednostavno gotovo nemoguće poslovati po njenim zakonima- nije niti čudo jer ih je donijela većina ljudi koji su ideološke komunjare.
Politička bagra to i želi, da bi mogla krivosuđem ucjenjivati sve svoje građane, jer moraju izvoditi krivine da bi ipak poslovali pozitivno.

Sada se dugo vrijeme priča o porezu na nekretnine jer NJIH on udara pa džepu,a ne nekog prosječnog HrvataMa ne pričaj gluposti, bogati uvijek imaju za sve, a ovi porezi su atak na jedva preživljavajući srednji sloj i mlade koji bi još i ostali, jer bi u naslijeđenim nekretninama mogli živjeti od mizernih plaća profesora, liječnika, ... budući da od njih ne bi mogli plaćati drugima najamnine, pa bi i takvi morali otići.
Planirani porez je i teški antidemografski napad na hrvatski narod.
Hrvatskoj vladi dužnost je služiti hrvatskim građanima, a ne europskoj pljačkaškoj diktatorskoj eliti.

Otpor porezima na nekretnine treba biti sveobuhvatan, jer obuhvaća najveći dio hrvatskog naroda. Pljačkaši nude građanima koje bi orobili porezima, medijsko zadovoljavanje jala prema bogatima, šireći komunističku mržnju prema njima navođenejem kako će bogati platiti više.
Narod se treba okrenuti sebi i pogledati koliko njemu osobno žele opljačkati, jer od jala ne može živjeti.

Da se radi o scenariju uništavanja hrvatskih građšana jasno je iz toga što razbojnički Zakon o ovrhama žele ostaviti, kako bi imali osnove preuzimati vrijedne nekretnine za nekoliko tisuća kuna, dok privatnike prisiljavaju da za privatne dugove daleko većih iznosa, rade ono što bi trebala država, brinu o egzistenciji svojih dužnika po pravu "zadnjeg mirnog utočišta" .

Licemjerno pravo i dvostruka mjejrila uništavaju državu. DORH i pravosuđe su najveći problem Hrvatske.

Pljačku hvatskih nekretnina od strane političarsko-pravosudne mafije- nužno je spriječiti. Bila to LIPA, ili bilo tko drugi, hrvatski narod ih treba u toj akciji podržati, jer se radi o njihovom opstanku, a političari su ionako sluge nekakvih Todorića, ako ne iz RH, onda iz Njemačke.
Upravo bogataši trljaju ruke na uvođenje tih poreza, kako bi se jeftino domogli atraktivnih nekretnina i "stavili ih u funkciju" pa preko te funkcije neće plaćati porez.
Većina zastupnika su u Saboru, jer ih je gurala komunističko-bogataška klasa- pa isti donose zakone koji pogoduju upravo njihovim donatorima.

A ti- Zlatni, u komentaru, sipaš demagogiju tako "ugroženih" bogatuna tajkuna, da bi ribice bile voljne izlaziti ribetinama pred zube uz radovanje što će se ribetinama porezom na nekretnine morati zamijeniti krunice na zubima,... u još bolje, ...mesom i krvlju ribica srednje veličine..

Tko je glasao

...............

indian — Uto, 14/01/2014 - 11:51.

gotovo je, gotovo...tako kako ide ići će i dalje...nitko nema niti najmanjeg stvarnog interesa da išta mjenja, sva naklapanja što i kako, sve je to samo tako, zabava i zgubidanstvo, kako popuniti vrijeme između tekmi i serijala...poput reklama u pastelnim bojama s istesanim tjelima, veselom dječicom (obečavajuća budućnost) i kućnim japanskim zen vrtovima...
...možda je došlo vrijeme da primjetimo svoje iscrpljivanje na induciranim neupitnim istinama što su ponavljanjem na svakom koraku i koje nas dočekuju iz zasjede iza svakog ugla, ...to da su novi ´vaki i ´naki porezi "izbavitelji" sami po sebi... postali samoreplicirajući memovi što žive vlastiti život. Upitnost je jedino kako te poreze nazvati, upitna je jedino argumentacija kojom će se pravdati...nije upitno trebaju li stvarno, i jesu li nužni...
...dašta, tko se odvaži zapitati se o svrhovitosti samo je korak od heretičkog pitanja da "kome služe", e da bi se došlo i do jednog od mogućeg odgovora da će se tim sredstvima izdržavati službe koje niti postojećim prihodima nisu gospodarile onako kako se je od njih očekivalo...
...da bi se, mooožda, potom došlo i do pitanja da što poslije uvođenja ovog poreza? hoće li to biti dovoljno uz efikasnost predlagatelja kakvu su do sada prezentirali?
...stvarno, što potom?
Govori se o novim porezima kao o instrumentu pravednosti...a samo npr. dizel košta oko 1,9 $/litar kada je cijena oko 0,5 $/litra sirove nafte, u isto vrijeme kada velika većina izvanevropljana plaća litru bitno manje od 1$...toliko nam je država skuplja...na stranu to kako i mi i ostali evropljani možemo biti konkurentni u ičemu ostalima ako nam je u cijenu bilo koje aktivnosti uključena cijena transporta dvostruko viša od ostatka svijeta...i prostorna renta treba biti po tim zahtjevima države veća...a to je ono posljednje što imamo svijetu za ponuditi, ljepotu i povijest...naizgled nevezano za stambeni prostor, ali, radi se o granicama tolerancije... jednom kada jedni druge uvjerimo da je pravedno posebno oporezovati mjesta u kojima živimo, naše domove, samo je pitanje vremena da zaplješćemo i bilo kojem prijedlogu bez ikakve logike za dodatno oporezivanje bilo čega što nas se osobno ne tiče...
...i sve to posebno u svijetlu optimistične procijene da se cijene nekretnina u najboljem slučaju neće pokrenuti s ove razine bar još desetak godina.
...i u svijetlu friško legaliziranih divljih gradnji kao nagrade za ignoriranje zakona...

Tko je glasao

melankolija

Zvučiš mi melankolično i depresivno.

Osjećam se slično, ali još uvijek imam snage opaliti kada pomislim da su pretjerali s ludilom.

Od same ideje da neki normalni ili još gore siromašni vjeruju da se udruga Lipa bori za njih (ili za Hrvatsku) pukne mi film.

Tko je glasao

Vjerodostojnost šećera na kiši-učinkovitost gliste na betonu

Nema vjerovanja, nego interesa. Hrvatskom narodu je interes spriječiti da ih opljačkaju putem poreza na nekretnine, a ako se bilo čiji interes s time poklapa treba to iskoristiti i pridružiti im se potpisima, prosvjedima,...

Djela, a ne riječi!

Plenković i političari oko njega dokazali su se kao nedobronamjerni prema RH i Hrvatima, već na plaćanju Pupovca, širenju njegovih kadrova po državnim institucijama i ministarstvima i tako diskriminacijom mladih Hrvata, štićenjem MOST-a od odgovornosti za milijardsku štetu na nastavku Arbitraže s MOL-om, nesmjenjivanjem Cvitana i ostavljanjem najvažnijih ministarstava u rukama MOST-ovaca, prijevarom birača te postavljanjem kadrova koji su ideološki predstavnici ideologije partije kojoj je narod uskratio povjerenje, namjernim rušenjem i uništavanjem HDZ-a kadroviranjem Prgometa i ostalih vjerodostojnih poput kockice šećera na kiši i korisnih kao gliste na betonu!

Tako dokazanim ljudima loših namjera hrvatski narod nema razloga vjerovati,. Treba vjerovati samim sebi i krenuti protiv svih mjera koje ga ugrožavaju.

Budući da hrvatski građani imaju nekretnina (jedini oblik štednje koji im je bio istinski dostupan u socijalizmu), možda bi se skupila kritična masa nezadovoljnika da smijeni vladu koja predvodi pljačkašku hordu EU-diktatorice i donosi jednako pljačakške zakone.

Bolje i prosvjedima smijeniti takvu antivladu, nego same sebe i svoje živote, svoju državu , jer Vlada umjesto da se brine o interesima hrvatskog naroda i opstanku države, radi protiv toga-što dokazuje zakonima koje donosi (upravo takav je Zakon o porezu na nekretnine, Zakon o ovrhama- koji ne mijenja, jer će pomoći u pljački) i niz drugih zakona.

Tko je glasao

vlada

Plenkovićeva vlada je bila dobila podršku 91 zastupnika,a s obzirom na broj financijaša u vladi uživa i podrušku financijskih institucija.

Zaključak:
Masa nezadovoljnika NEĆE smjeniti vladu. Prvo jer te mase nema,a drugo jer vlada uživa veliku potporu u Saboru

Lp

ps. Karamarko se neće vratiti

Tko je glasao

Plenković brzinski uništava izborne šanse HDZ-a i brzo će otići

Prvom uplatnicom za porez na nekretnine, krenut će prosvjedi hrvatskih građana u do sada neviđenom broju.
Plenković će otići, jer nema podršku u narodu.
Ovi izbori već će pokazati dosta.
Ne mora se Karamarko vratiti.
Šteta što u mojoj izbornoj jedinici nema Brune Esih ili sličnih, ili makar Keruma i Bandića, kao prijelaznih rješenja.

Nisam smatrala da je odluka Esih da se kandidira dobra, ali promijenila sam mišljenje o tome i čestitam joj na hrabrosti i volji, iako mislim da će Bandić pobijediti.Nadam se da će me Zagrepčani razuvjeriti.

Plenković ovaj mandat radi sve da što brže uništi HDZ i zato kandidat Prgomet, kandidat Šojat i njen napad na Hasanbegovića, Obuljen, Dalić,... Odlično što je Šojat napala Hasanbegovića,prije izbora, a ne kao Plenković nakon izbora, jer sada veliki dio građana Osijeka, birača HDZ-a, zna da za nju neće glasovati.

HDZ uvijek stavlja ljude s lažnim etiketama u vrhove lista, pa otuda i ona: dok se kiti HOS-om, radi za stranu protiv koje se HOS borio.

Karamarko će se vratiti, jer zaslužio je biti premijer RH, a Petrov je zaslužio osobno platiti svu štetu koju nam je uzrokovao Arbitražom s MOL-om i ponavljanjem izbora.

Tko je glasao

neće

Prvom uplatnicom za porez na nekretnine, krenut će prosvjedi hrvatskih građana u do sada neviđenom broju

E neće.

Osoba koja živi u stanu ili kući izgrađenom prije 1988 će plaćati porez na nekretnine manje od komunalne naknade. Oni koji žive u stanu ili kući izgrađenom nakon 1988 će plaćati više. - Znači Ok

Karamarko će se vratiti, jer zaslužio je biti premijer RH

Karamarko je imao priliku i zasrao je. On se neće vratiti. U skladu s tim ulažem veto na njegov povratak

Tko je glasao

40 000 potpisanih, a nije bilo na HRT-u!

Živi bili, pa vidjeli!

Za dan- dva već 40 000 potpisa protiv poreza na nekretnine!
Još da su ljudi obaviješteni.
Nadam se da će ih organizatori peticije uspješno obavijestiti.

Tko je glasao

...najsigurniji način kako mjenjati prirodu i društvo

....a zamisli,
koliko melankolija traje ako je to napisano prije tri godine...a ne treba ni slovo izmjene...
I imaj ti snage kol´ ko hoćeš. I opali. U tom smjeru. Dašta. Imaš svu moju podršku.
Nu. U prazno će to biti,
I nitko zahvalan će biti.
Možda...da opališ tim viškom snage štogod drugojačije? i pobudiš zadovoljstvo bar bližnje/g?
(i što je ta... Lipa?)

Tko je glasao

frustracije

To ti se kod mene prije svega svodi na izbacivanje frustracija koje me izbaci iz melankolije. Ne vjerujem u promjene na bolje, ali davam im još negdje 12 mjeseci

Ovakvih kao što je Lipa imaš u SAD bezbroj. Oni se bore za "običnog čovjeka i protiv države". Kada pobjede to se svede na činjenicu da je porez bogatašima smanjen 10 %, sirotinji 1 % + sirotinji je povećana cijena lječenja (ili slično)

Udruga Lipa

Da li je normalno u SAD da predsjednici takvih udruga postanu službeni savjetnici predsjednika ?

Tko je glasao

Plenković služi Staljin babi Merkel- EU diktatorici, a ne RH

Ovakvih kao što je Lipa imaš u SAD bezbroj. Oni se bore za "običnog čovjeka i protiv države". Kada pobjede to se svede na činjenicu da je porez bogatašima smanjen 10 %, sirotinji 1 % + sirotinji je povećana cijena lječenja (ili slično)Sirotinja ima koristi od svojih 1 %, a imala bi i od bogataških 10%, ako se ti bogataši bave proizvodnjom i zapošljavaju radnike, a ne uvozom, kojim se bave poduzeća političko-neradničke kastae neoliberalne bagre, uništavajući industrijalce i njihove radnike, te one koji znaju voditi proizvodne procese i stvaranje novih vrijednosti.

Industrijalci bi s tih 10% širili proizvodnju i zapošljavali ljude, a neoliberalistički političko-tajkunski preprodavači su već uništili milijune ljudi rasipajući nvoac za homoseksualne ponose, medijašku bagru, ... i... pogledaj kome ministarstvo protuhrvatske kulture u RH daje građanima oteti novac.
Njima dati da uzimaju koliko hoće za poslejdicu ima unišenje srednjeg sloja u većini država.

Bilo tko, tko je protiv planirane razbojničke pljačke preko poreza na nekretnine, dobrodošao je hrvatskim građanima.

Plenković odrađuje plan i program A.Merkel- europske Staljin babe- diktatorice o čijoj bi diktaturi europski mediji tebali kritički pisati, jer ona ima manji legitimitet u Europi, nego Erdogan u Turskoj, budući da su nju birali samo Nijemci, a ne svi Europljani, dok su Erdogana birali u ciejloj Turskoj koju vodi, a ne i drugim zemljama oko Turske.
Zato je i organizirao donošenje zakona protiv hrvatskih građana,a za Staljin-babu i njenu kliku.

Tko je glasao

par napomena

Što misliš koji postotak među bogatašima čine industrijalci ?

Praktički 90 % bogataša čine financijaši tako da ti ta priča ne drži vodu.

Tko je glasao

Umjesto poreza- DORH za vrat bogatašima, ali E. Ness,a ne Cvitan

Svakako , mislim samo na sumnjive- kriminalom postale bogataše

Nakon što visokim porezima unište industrijalce, onda ostaju financijaši. Financijaši su stvorili takve uvjete u svojim zemljama, da se ne isplati, ili da se zbog njihovih zakona nikako ne može isplatiti proizvodnja, nego samo preprodaja uvozne robe, a za to su sami registrirali poduzeća.
Trebalo bi preprodavače i uvoznike opterećivati tako da prostor dobiju oni koji stvaraju nove vrijednosti. To su napravili i u SAD-u i zato dolazak Trumpa- da se izliječi ta bolest neoliberalnih praznoglava i lopovoglava mafiokrata koji uništavaju državu i narod za osobne interese.

Hrvatskim građanima treba biti važno što se njima osobno događa, jer novac koji im oduzmu, politička vlastela rasipa na gluposti, budući da nikada ništa korisno nije radila.

Bogatašima neka se bavi DORH i pravosuđe, a porezima neka ne uništavaju građane RH, da bi stvorili sitne neugodnosti bogatašima, a srednji sloj dokusurili zbog toga.

Nužno je voditi računa o specifičnostima svoje države.
Porezi na nekretnine u našoj državi uništavaju i ljude i državu, te ne donose boljitak, nego vode u propast.Oni su u ovakvim uvjetima siromaštva i bijednih plaća,antihrvatski , antiljudski i državorazarajući.

Neka povećaju poreze bankama, obvežu strane trgovačke lance da moraju prodavati hrvatsku robu u dosta visokom postotku, zakonima zaštite vode, šume , zemlju,...i konačno počnu raditi za Hrvatsku i njene ljude , a ne svjetske probisvijete.

Hrvatsku verziju Eliota Nessa u DORH,a ne komunističkog apartčika, i hrvatsku verziju Viktora Orbana, a ne ovog mlitavog pudla- što nam je nametnula Staljinbaba- Merkel.

Tko je glasao

vođenje računa o specifičnostima...

... a, u uvjetima gdje HNB mora ograničavati državno zaduživanje kod banaka, u uvjetima deficita državnog proračuna i enormnog broja ljudi ili s kreditom ili pod bankarskom blokadom - što misliš kako će rezultirati tvoj "porez na banke"?

Ono, mi imamo dvije i pol banke (ako pod "mi" misliš državu - Croatia banku, Hrvatko banku (HPB) i nedavno propalu Jadransku banku (pod sanacijom). Ostalima puca ona stvar za sve osim da iznesu X profita iz zemlje. Što misliš na koga bi se prevalio trošak tog poreza?

Pišeš takve tlapnje, frazetine i floskuletine bez apsolutno ikakvog znanja o ičemu.

Tko je glasao

ja bijah na osnivačkoj skupštini...

... a pored mene sjedila Dalička i Švaljekica.

Što da ti kažem, Dalička ima bolje noge, a Švaljekica bolje cipele :)

Iza mene je sjedio Bakić pa me dekoncentrirao svojim upadicama... tako da... ne sumnjam u njihove dobre namjere :)

Tko je glasao

...baš dobro da se bore za

...baš dobro da se bore za običnog čovjeka (poreskog obveznika) Mora da su sve sami neobični (poreski obveznici).
Kad se već obični ljudi (poreski obveznici) ne znaju izboriti za nove (poreske obveze). Pa netko mora.
Dobro da su eksperti za nove poreze.
...a usput, ne znam kako je to u SADu.
Ja sam ti, kako mi i ime veli, iz Indiane.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci