Tagovi

Pet minuta, uključujući tuširanje

U prošli je četvrtak navečer francuski časopis Closer, jedna od francuskih varijanti Glorije, osigurao svojih pet minuta svjetske slave. Na svojim je mrežnim stranicama najavio da će u narednom tiskanom izdanju objaviti, uz reportažu, fotografije francuskoga predsjednika kako navodno posjećuje svoju ljubavnicu, francusku glumicu Julie Gayet.

Nakon burnih reakcija Françoisa Hollandea (koji je naglasio da govori kao građanin, a ne kao predsjednik) i većeg dijela ostalih medija, Closer je najavio da će povući reportažu, no ne stoga što bi se bojao reakcije javnosti i čitalaca, nego zbog neuvjerljivosti članka: na fotografijama se vidi samo kako se netko na motociklu, s onom crnom kacigom na glavi, zaustavlja pred glumičinim ulazom i potom ulazi u zgradu. I to je sve. Reportaža je okićena upozorenjem kako je po zemlju opasno da predsjednik odlazi k ljubavnici samo s jednim tjelohraniteljem, koji je još navodno morao ujutro još i odložiti svijeću te ljubavnicima skočiti u pekaru da za doručak imaju svjež croissant: poanta je dakle ne u ljubavnici, nego u proboju sigurnosti, koji predsjedniku nije dopušten, to više što se na snimkama ne vidi ni famozni kovčežić s atomskim šiframa, a on uvijek mora biti uz predsjednika.

Povlačenje je najavljeno zbog toga što se motociklist ne može identificirati i što je uvjerljivost reportaže zaista očajna. Ne zbog toga što bi predsjednik možebitno štosao glumicu, pored službene drugarice - nego zbog novinarske nevjerodostojnosti: s Valérie Trierweiler Hollande živi desetak godina, uz izvjestan period preklapanja s prethodnicom: pošto je neko vrijeme pomno odabirao, razišao se sa Ségolène Royal, kojoj je u četvrtstoljetnoj izvanbračnoj zajednici naštancao četvero djece.

Francuska je naime V. Republika, bogata sličnim, dokazanim i potvrđenim epizodama i to javnosti ne predstavlja nikakav problem. Svi francuski predsjednici, osim prvoga koji ju je i ustanovio, Charlesa de Gaullea, hvatani su, da tako kažem, s prstom u pekmezu.

Činjenica da političari preskaču bračne plotove u Francuskoj ne proizvodi ama baš nikakve negativne političke posljedice, štoviše, pridonosi njihovoj popularnosti – tamošnja filijala Markićkinih obiteljaša nema nikakvu snagu. Da (ili ako?) je najnovija epizoda s glumicom istinita, ona bi samo potvrdila kako je riječ o posve normalnom predsjedniku.

Početkom 1998. se godine odmah vidjelo da Bill Clinton nije studirao na Sorboni. Premda je otvorio veoma zanimljivo doktrinarno pitanje o tome može li se pušenje u uredu smatrati seksom ili ne, kao i ne toliko teško teorijsko pitanje o metodama ovlaživanja cigara, Francuzi se nisu mogli čudom načuditi u čemu to Amerikanci vide problem. Kao ni npr. Brazilci, gdje su dnevne novine morale danima razjašnjavati, kako bi čitaoci uopće mogli razumjeti vijesti o vašingtonskoj krizi, zbog čega se to sjevernoamerički političari i mediji zgražaju.

Kad su dva francuskih novinara objavila knjigu Sexus politicus, s minucioznim popisom političarskih seksualnih intervencija, ona nije otkrila ništa posebno novo, nego naprosto na četiri stotine stranica popisala općepoznate javne tajne, od Madame de Maintenon i Madame de Pompadour naovamo.

Koje čak nisu uvijek ni bile tajne. Npr. Valéry Giscard d'Estaing je u svojim zapisima ostavio francuskoj i britanskoj povijesti obavijest (koju je njegova gđa Anne-Aymone očito već imala) da mu "Lady Diana ništa nije mogla odbiti", na drugom mjestu opis okusa puti neke novinarke, itd., a za Mitterandovu alternativnu obitelj (koji je, usput budi rečeno, d'Estaingu pokušavao preoteti jednu fotografkinju), uključujući i kćerku, ionako su svi znali.

Iz knjige je također jasno da, kad je o toj vrsti komunikacije riječ, ne postoje nikakve ideološke niti svjetonazorske razlike u francuskoj političkoj eliti: ševe svi redom, bez obzira na to pripadaju li ljevici, centru ili desnici. Demokršćanin François Bayrou je, nakon iznenađujuće dobroga rezultata nakon prvoga kruga predsjedničkih izbora na (glupo) pitanje novinarke što je to što žene najviše vole kod njega, skromno odgovorio: "Ma virilité" (virilité znači "muževnost", ali i "muškost", tj. "pišo").

Ili, kad je dugogodišnji vozač Jacquesa Chiraca objavio knjigu memoara u kojima navodi nebrojena posrtanja šefa s raznoraznim damama i napisao da su mu one dale kodno ime "Monsieur deset minuta, uključujući tuširanje", kritičari su se, nakon provjere, usprotivili samo netočnom navodu u pseudonimu, tvrdeći da je vozač isključivo iz lojalnosti podvostručio utvrđeno vrijeme.

Legendarni Dominique Strauss-Kahn vjerojatno je ipak među svim francuskim političarima najbrži na šlicu, a on ga je i koštao političke glave – naravno da se to moglo dogoditi samo u SAD-u, nikako ne u Francuskoj. Stoga je i manje vjerojatna teza da mu je skandal u New Yorku montirao Nicolas Sarkozy kako bi ga eliminirao iz francuskih predsjedničkih izbora (bit će prije da je gazde MMF-a smetalo skretanje DSK-a s pravoga puta neoliberalnih financija). Jedan se francuski humorist kune da je novinarski sindikat izdao pismeno upozorenje da nitko u redakciji ni u studiju ne smije doći u suknji, kad u kakvoj emisiji gostuje DSK.

A kod nas? Za najvećega sina naših naroda i narodnosti tvrdilo se da je i u osmom desetljeću kresao dvije zgodne maserke, između susreta s opernom pjevačicom.

Državostvoritelj čini se da se nije bavio takvim nepovijesnim aktivnostima.

A poslije njega? Nije poznato, no svakako je bolje da imaju ljubavnice, nego da jebu samo nas.

Komentari

Na današnjoj konferenciji za

Na današnjoj konferenciji za štampu Hollande je odbio odgovarati na pitanja koja se odnose na nj i na Valérie Trierweiler:

Pitanje: "Je li Valérie Trierweiler danas još uvijek prva dama Francuske?"
Hollande: "Razumijem Vaše pitanje i siguran sam da ćete razumjeti moj odgovor.
Svatko u svom privatnom životu može prolaziti kroz iskušenja. To je naš slučaj. To su bolni trenuci. No ja imam načelo da se privatna pitanja raspravljaju u privatnom krugu, u intimnosti koju kod svakoga valja poštovati. Ovo dakle nije ni mjesto ni trenutak da se time bavimo. No, premda danas neću odgovoriti ni na jedno pitanje o tome, učinit ću to prije susreta što ga spominjete."

I odbio je svaki dodatni odgovor na takva pitanja, izjavljujući da će odgovoriti na takva pitanja kad za to bude vrijeme.

Komentatori su se podijelili u dva tabora, kao što se moglo i očekivati. Jedni tvrde da Hollande kao predsjednik republike nema pravo na privatnost te da je trebao objasniti prirodu svoga odnosa s VT i s glumičicom, drugi tvrde da je bio dužan odgovarati i na takva pitanja.

Ja isto mislim da svatko, pa i onaj tko obnaša visoku funkciju, ima pravo na privatnost i na privatan život. I koliko god treba žestoko, novinarski, analitički ili politički, kopati po javnom životu državnika i propitivati ga, toliko on ima pravo na zaštitu svoje privatnosti.

Tko je glasao

vidi se gospodin od pete do glave.. naprosto jebac..

muskarcino jebackog stila...

prekrasno mi je vidjeti "gospodu (u nazivu s tri nazivnika) tj. jebace na jeziku" u "raspravama sa ukljucenim jebackim subjektima bez mozga i valjda dugim nogama" ... a inace u slobodno vrijeme borce za ljudske slobode, zenske ravnopravnosti, jebanje u svim pozama, vrstama i mnostvima ... onog koji markicku proziva za ne znam kaj a pri tome u toj istoj raspravi .. jednu zenu opetovano naziva glumicicom.. sasvim jasno prikazujuci je kao kurvom, pickom, objektom za olaksanje frustracija dicnog predsjednika .. u naravno drzavi u kojoj je takvo olaksanje velikana sasvim razumljivo sirokim im masama..

@arguse.. jebacu velikog stila, ako nikako bar na jeziku... pokazi toliko pristojnosti da se javno ispricas jednoj nepoznatoj dami, zeni koja mozda povremeno i sasvim privatno odrzava seksualnu vezu sa onim s kim ona hoce.. sto ti svakako ne daje za pravo potjcenjivati je .. makar je doticna ona stvar koja joj pruza ili kojoj ona pruza (ili uzajamno pruzaju) seksualno zadovoljstvo u biti kurac jednog "velikana socijaldemokracije europe"..

mislim da se ovdje ovom drcnom glumcu "za seksualne slobode naroda i narodnosti" inih drzava i nacija socijalisticke orijentacije sa gender tehnologijom ne bi trebalo nista vise reci..

@glumicicargusic .... kao zena, mogu ti reci da najvise postujem te kurcevite "borce za seksualne ravnopravnosti i slobode" koji nemaju ni toliko kucnog odgoja da sa duznim i ljudskim postovanjem govore o zenama koje s nekim ili s njima samima upraznjavaju "sport i glazbu"... kurcevito, nema sto.. vidi se gospodin od pete do glave.. naprosto jebac.. i borac za jebacka prava socijalistickih predsjednika

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Upravo mi je nevjerojatno

Upravo mi je nevjerojatno kakve si ti sve zaključke izvela iz činjenice da glumicu koju ne smatram dobrom glumicom nazivam glumičicom, u tekstu i komentarima o hipokriziji, koji nisi razumjela, kao što si to pokazala u svom prvom komentaru, u tekstu koji vjerojatno vjerojatno nisi ni pročitala.

A na tvoje uvrede, frustracijske i primitivne, ne mislim ti odgovarati - one govore o tebi, a ne o meni. Očito upravo ti imaš problem s ravnopravnošću spolova, a ne ja.

Tko je glasao

"Tamošnja filijala

Markićkinih obiteljaša....."

Malo me zbunjuje ova rečenica......

Francuzi su spram toga ravnodušni, i to je o.k. Slažem se.

Tko onda ipak jaše na tome, tko je to ipak pretvorio ili pokušao pretvoriti u skandal, tko o tome kao skandalu piše, čita, pa evo, i komentira na @pollitici?

Francuski "Glas koncila"???? Neke francuske ambiciozne Markićke to forsiraju i nude publici kao nekakav skandal?

Je li naša Markićka o toj temi sazvala presicu, davala izjave, je li se ona javno zgraža?

Čini se da ne! Čini se da na tome jašu oni isti tabloidi, oni isti "liberalni" mediji, oni isti "Jutarnji listovi" koji su jučer izvještavali s puno zanosa o paradama ponosa, koji nas počaste svako malo fotografijama sretnih momaka koji su se konačno vjenčali i konačno javno jedan drugome utirali jezik u usta......Isti oni koji su jučer vodili organiziranu redakcijsku kampanju protiv referenduma o braku, isti oni koji su čvrsto stali na branik slobode, naprednog duha, i koji trube da je sramotno i fašistoidno zavirivati pederima u postelje - oni danas nonšalantno hrane publiku privatnim životom francuskog predsjednika, raspravljaju o njegovom jebanju, i trude se da to prihvatimo kao skandaloznu hranu kojom bismo se trebali zasladiti.

Pa eto, i ovdje - dnevnik o toj temi nije napisao nitko od naših "dežurnih desničara, ustašoida, klerofašista" i sl., nego - ti!

Što je hipokrizija?

Tko je glasao

Mislim, zaključak ti je u redu

(o pravu na privatnost), ali ti je dnevnik ..... nepotreban.....

Privatnost je stravično uzurpirana, ali ta nakaradna filozofija kojom se opravdava virenje u krevet političara, nakaradna zato jer počiva na stupidnoj tezi: "Ako on vara ženu, onda sigurno vara i narod kojemu je na čelu!" - dakle, ta filozofija nije, čini mi se, programsko načelo desnice, konzervativnih, klerofašističkih i sl. političkih stranaka i struja.

Zbog toga mi se tvoje spominjanje Markićke i obiteljaša čini ovdje totalno promašenim.

Tu nakaradnu filozofiju prodaju oni koji trube: "Javnost ima pravo znati!" A to trube liberalni, takozvani napredni, itd. Sakralizacija "javnosti" i njenog "prava da zna", pa dakle, da zna i s kim se jebe predsjednik države - to je sastavni dio lijevo-liberalnog, "građanskog" svjetonazora.

To je religija onih koji se kunu u "javnost" kao vrhovno božanstvo, a istodobno čine sve da tu istu javnost obezvrijede do dna, da je pretvore u puki globalni čopor, u rulju koja će misliti da "držati do sebe" znači "znati koju glumičicu jebe predsjednik", i lažno se nad tim skanjivati.

Uostalom, taj "posao" s "javnošću" je već odavno obavljen, i sada se samo podgrijava. "Javnosti" jedva da još ima, osim za te svrhe: da se jednkratno snebiva nad seksualnim avanturama svojih vođa....

To je logično: "javno" i "privatno" su spojene posude, par koji nužno stoji jedan uz drugoga, i koji je nemoguć jedan bez drugoga..... Gdje nema "privatnosti", tamo nema ni "javnosti".....

A tko radi na tome da nema privatnosti? Markićkini obiteljaši??? Ma hajde!

Tko je glasao

Dobro primjećeno gospođo @ Foma

ja sam otišao još korak dalje u razmišljanju o tome pa izvlačim zaključak da to naš ljevičar, liberal, gayfrendli...autor ovog dnevnika unaprijed radi, priprema kontrolu štete za slučaj da se kod nas prokljuvi...probije neka afera gdje bi trenutno istaknuti političari bili uhvaćeni in flagranti, primjerice: Sanja s Jovanovićem, ili Stulhofi s nekim iz vlade i sl.

Naime, vjernost predsjednika države supruzi je prije svega sigurnosno pitanje. Naime, ako ima prst na okidaču i mogućnost uporabe štajaznam, smrtonosne sile, zna neke tajne i sl. nije dobro da mu se u krevet uvlače kojekakvi elementi koji mogu doći tko zna od kuda i biti na vezi tko zna s kime.

Nije sad da će on otkriti neke tajne....ali bi mogao biti podložan ucjeni.

O moralu da ne govorimo.

sve dobro...

Tko je glasao

Ilija Čvoroviću,

a sam otišao još korak dalje u razmišljanju o tome pa izvlačim zaključak da to naš ljevičar, liberal, gayfrendli...autor ovog dnevnika unaprijed radi, priprema kontrolu štete za slučaj da se kod nas prokljuvi...

Znam ja da ti uvijek razmišljaš korak više i dalje od običnih smrtnika i sa strahom pomalo shvaćam da su svi moji tajni planovi na putu da budu otkriveni.

Jedino se nadam da ćeš mi, kad se sve moje mutne radnje do kraja razotkriju i kad ti sve lijepo priznam, oprostiti što si me morao tući, a nadam se da će mi i Foma oprostiti.

Jakovljević

Tko je glasao

Razumijem, premda o tim

sigurnosnim aspektima ne razmišljam.....

No, neka to i jest sigurnosno pitanje, ipak se sigurnosnim pitanjima o kojima može ovisiti štošta u državi bave profesionalne službe, i to još uvijek ne znači da "javnost ima pravo znati" (to je prvi korak), a onda, već u sljedećem koraku - da "javnost obavezno mora znati" detalje seksualnog života predsjednika države. A onda, u trećem koraku, uvijek ispadne da tu "obavezu prema javnosti koja mora znati" najmarljivije izvršava - žuti tisak!

Možda baš s tog sigurnosnog aspekta nije "normalno" da se predsjednikove seksualne aktivnosti objavljuju puku na sva zvona, samo zato da bi se mase imale čime zabavljati.

Neka i tisuću "sigurnosnika" drže na oku predsjednikovu "glumičicu" - to još uvijek ne znači da narodne mase o tome moraju dobivati dnevne izvještaje. To bi se iz neke perspektive moglo kvalificirati čak i kao "uznemiravanje javnosti".....

Znam koliko vi ne volite našeg druga Titu :), ali evo da potegnem paralelu: koliko bi naš život u mrskoj Jugoslaviji bio bolji, humaniji i kvalitetniji da smo ujutro na kiosku dobivali izvještaje o tome da je Tile sinoć uhvatio za dupe svoju maserku, da ga je u tome zatekla Jovanka, da je zbog toga popizdila, bacila mu u glavu porculansku šalicu za kavu, i promašila?

Mislim da ne bismo živjeli ništa bolje.

Meni je drago što nisam bila filovana time onda kada se je to događalo. A jednako mi je toliko drago, odnosno zanimljivo, da to saznajem sada, kada je to povijest....

Mi svi zajedno više nemamo pojma o tome što jest, a što nije od "javnog interesa"..... Kada se sve kvalificira kao "javni interes", onda zapravo više ništa nije javni interes..... To je tako.... Umjesto javnog interesa dobivamo zabavu za naše najniže strasti.....

Tko je glasao

Skviki!

Baš sam ti zahvalna za ovaj plusić, i to zato jer sam jako nesigurna glede toga uspijevam li uopće artikulirati to što nastojim reći..... Osjećam nešto jako bizarno i paradoksalno u ovom dnevniku, a ne nalazim riječi kojima bih to rekla....

Neka me ispravi netko tko zna više od mene, ali - čini mi se da taj običaj prekopavanja po privatnom životu političkih vođa, sve do toga koliko puta tjedno jebu ili ne jebu, da to ne dolazi iz političke kulture i tradicije "starog kontinenta", nego da to dolazi iz "najnaprednije i najdemokratskije" zemlje na svijetu, to jest - iz Amerike! Oni su, u svojem demokratskom i liberalnom liderstvu, od državnika napravili estradne zvijezde kojima javnost "ima pravo" i "mora" zavirivati u gaće da bi se mogla "meritorno" odlučiti jesu li dostojni da vode državu!

Zato mi je jako čudan taj mentalni mehanizam koji uspijeva ovo forsiranje skandala oko ljubavnice francuskog predsjednika utrapiti konzervativnoj političkoj opciji! To je glupo do boli!

To naprosto, čini mi se, povijesno nije točno da je "svetost privatnosti" uništila konzervativna sila, one snage koje uvijek "štopaju" povijest u njezinom neumitnom hodu u "ljepšu budućnost"!

Naprotiv, privatnost je devalvirana hodom takozvanog napretka, takozvane modernizacije, takozvanog ideala oslobođenja od svih vrsta "okova".....

O tome ima knjiga koju sam, mislim, već spominjala.... Naslov joj je "Nestanak javnog čovjeka".... Poodavno sam je čitala, ali možda je krajnje vrijeme da je ponovno nađem.... Ne sjećam se više ni imena autora..... Tamo je artikulirana, bolje nego što ja to umijem ovdje, ta povijest nestanka i javnosti i privatnosti.....

Nevjerojatno je kako se tu upakirala "Markićka i obiteljaši"! Upravo nevjerojatna "zamjena teza"....

Tko je glasao

..cijela priča je bez veze,

..cijela priča je bez veze, kao i ove naše naručene medijske magle za skretanje pozornosti sa pravih pitanja kroz Jutarnje i slične medije...
Predsjednik François Hollande je ovih dana počeo reizborne pripreme zaokretom od 180° u odnosu na prvoizbor...i to rječnikom stare Thatcherice a radno nazvano "paktom odgovornosti" s businessom, govoreći o sniženju poreza, o debirokratizaciji, o kraju zloupotrebe francuskog welfare sustava, o pomoći poduzetničkoj dinamici.
...sve dijametralno suprotno onome s čime je nastupio kao predsjednički kandidat.
U zemlji koja baš nikada nije prošla supply side eksperimentom, takav vokabular treba dimnu zavjesu, i ovakva "žuta" predsjednička aferica je tu kao naručena da preuzme i ublaži mogući prvi udar neugodnih pitanja. I, očito, uspješno...
...sada dolazi operacinalizacija obećanja biznisu...ili, možda obratno, dolazi razvodnjavanje rečenog i reinterpretacije, ...ukoliko je najavljeno iz nekih razloga sračunato na umirivanje produktivnih slojeva i dobivanje na vremenu za nešto treće.
...kako god, da je dosadašnja politika bila uspješna i donijela nekih benefita, ničega takvog ne bi bilo...niti kao naručene, u "interesu javnosti" afere... ševa bi ostala ista, i mačistička i samo za svoju dušu i samo za oči bodigarda...
....prava boljka nije u međuodnosu pseudoprogresivista i pseudoreakcionarnih, boljka je jalovost posla i prakse i rezultata pseudoprogresivista koju treba utrapiti bilo kome...
...naši "progresivci" nemaju nešto mašte pa tu jalovost sa svime što ona znači utrapljuju prvima pri ruci, a koji nisu oni...

Tko je glasao

Francuski predsjednik nema

Francuski predsjednik nema supruge sto su biraci vrlo dobro znali kad su ga i birali. Netko moze biti podlozan ucjeni samo u onom svijetu gdje neki ozenjeni drvosjek s jedne strane ganja kurve po Bosni jer su jeftinije nego u Hrvatskoj, a dvostruka ili trostruka raspustenica Fomic brani svetost braka i usput autira zagrebacke gejeve, a s druge strane oboje govore o moralu. U onom svijetu gdje se na dobrovoljni seks medju odraslim ljudima koji se ne placa gleda kao na nesto sasvim normalno i svakodnevno, nitko, pa ni predsjednik nece biti podlozan ucjeni. Jer svi znamo da i predsjednici seksaju. znamo i da Sanja Milanovic seksa. Znamo da i Jovanovic seksa. Znamo da i Stulhofer seksa. I zato ne bi bio problem da Jovanovic seksa s Sanjom Milanovic (oboje su vise nego sposobni donositi vlastite odluke), vec bi bio problem da Jovanovic krene drvosjekovim putem i pocne iskoristavati siromastvo mladih Bosanki. Isto kao sto bi bio problem da je Sanja Jovanovic mijenjala muzeve poput carapa, a onda u jednom trenutku otkrila svetost braka.

Tko je glasao

Ma dobar si ti @martine

dobar vojnik partije.

Zato se mnogi ljevičari zalažu za izjednačavanje homosexa s heterosexom e da ih se ne bi moglo ucjenjivati jer bi izašli iz ormara.

Naravno i među desničarima ih ima, prema zakonu vjerojatnosti.

Eno im je danas neki istovario đubar
http://www.index.hr/vijesti/clanak/protest-protiv-politickih-elita-pred-...

--očito za drugo i nisu nego da se začeprkaju u isti.

sve dobro...

Tko je glasao

Vjerojatno nisi primijetio,

Vjerojatno nisi primijetio, ali poprilicno govori o tebi i tvojoj seksualnoj nesigurnosti. Niti autor dnevnika niti komentatori nisu nijednom spomenuli homoseksualce niti homoseksualni osnos u bilokojem obliku. Naravno ti si iznimka. Mislim da netko ni treba bit Stulhofer da ti objasni zasto.

Tko je glasao

Glupost

znamo mi svi ovdje kakve tko stavove zastupa ili ih je zastupao @martine.

Tako da... pusti jeftine fore, jeftine amaterske psihoanalize...

Ja sam zašao u šesto desetljeće, suprug sam i otac, djed dapače. Tradicionalno konzervativni nacionalist, tako da se ja jednostavno ne moram nikome više za ništa opravdavati.

Ovdje je riječ o pokušaju banaliziranja nemorala jednog tkz. ljevičara političara od strane jednog vojnika partije koji misli- zlu ne trebalo-

ako se desi i kod nas...

Znači, ljevičari su jednostavno nemoralni...ono- žene kurve a muškarci potencijalni pederi.

sve dobro...

Tko je glasao

Nisu to ljevičari, Drvo!

To su baš pederi, u glavi i u duši, i u mentalitetu, i u svemu! To su oni što samo FANTAZIRAJU (o meni kao TROSTRUKOJ RASPUŠTENICI, ili o Vama ovakvome i onakvome), i razvidno je iz njegovih komentara da je to JEDINO što ga doista uzbuđuje!

Ljevičar - to je nešto vrlo časno, pošteno i ponosno, u usporedbi s ovakvom pojavom!

Ova pojava je falšna od glave do pete! Nešto upravo jezivo!

Tko je glasao

Francuski predsjednik nema

Francuski predsjednik nema supruge sto su biraci vrlo dobro znali kad su ga i birali. Netko moze biti podlozan ucjeni samo u onom svijetu gdje neki ozenjeni drvosjek s jedne strane ganja kurve po Bosni jer su jeftinije nego u Hrvatskoj, a dvostruka ili trostruka raspustenica Fomic brani svetost braka i usput autira zagrebacke gejeve, a s druge strane oboje govore o moralu. U onom svijetu gdje se na dobrovoljni seks medju odraslim ljudima koji se ne placa gleda kao na nesto sasvim normalno i svakodnevno, nitko, pa ni predsjednik nece biti podlozan ucjeni. Jer svi znamo da i predsjednici seksaju. znamo i da Sanja Milanovic seksa. Znamo da i Jovanovic seksa. Znamo da i Stulhofer seksa. I zato ne bi bio problem da Jovanovic seksa s Sanjom Milanovic (oboje su vise nego sposobni donositi vlastite odluke), vec bi bio problem da Jovanovic krene drvosjekovim putem i pocne iskoristavati siromastvo mladih Bosanki. Isto kao sto bi bio problem da je Sanja Jovanovic mijenjala muzeve poput carapa, a onda u jednom trenutku otkrila svetost braka.

Tko je glasao

zakljucci su mi kao i uvijek

zakljucci su mi kao i uvijek vrlo korektni odgovarajuci tvojoj ekspresiji vlastitih predrasuda...

posto ne razgovaramo ni o kazalistu ni o filmu, ni o glumackim kvalitetama aktera "sex-drame sa nuklearnim glavama"... nadasve je ispravno sve dodijeljene "epitete" tumaciti u tocno zadanom kontekstu.. jebackom kontekstu..

stvarno bi bilo puno ispravnije da se naprosto ispricas, cisto pristojnosti radi nepoznatoj zeni.. umjesto ovog seratoroskog i licemjernog nadmudrivanja..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

luna možeš to sve finije

luna možeš to sve finije reći... Ružno je ovo čitati...

Justice for all !

Tko je glasao

da, imas pravo, ruzno je...

bilo je i ono prije, ono na sto sam reagirala ruzno za citati... cekala sam koji ce se od vas muskih pobuniti na retoriku.. pa eto kad niste, smatrala sam da je prikladno komentirati na slican nacin, adekvatno prethodno izrecenom... na sto ocigledno nitko nije imao primjedbe..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Nemam se na čemu ispričavati,

Nemam se na čemu ispričavati, jer si tu osobu upravo ti uvalila u seksistička govna koja meni nisu ni na kraj pameti, ne ja. Prema tome, ti bi joj se trebala ispričati.

Tko je glasao

u nedostataku "handara".... kresem po glumicicama i maserkama...

bjese receno od "gospodina".... koji bi izgleda rado da se o njem prica kao da je Tito.. samo Tito nije pric'o.. neg je kres'o...
samokres i handar
a sve u spomen pisca, velikana prave, muske balkanske ekspresije sa par godina staza "u parizu"... A kod nas? Za najvećega sina naših naroda i narodnosti tvrdilo se da je i u osmom desetljeću kresao dvije zgodne maserke

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

inicijativa

Navodno je pokrenuta inicijativa da se za one koji se ne mogu zaustaviti u trolanju od sada govori da "lunaju".

Jel baš moraš zagaditi još jedan dobar dnevnik trolanjem o nečemu totalno van teme?

Tko je glasao

jos jedan samokres bez

jos jedan samokres bez handara...

oh, sto se moze, takav je zivot... vecinom..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

prsti u pekmezu

@luna

to su ti ti naši ljevičari i liberali koji ne, ne nikako nemaju dvostruki moral i aršine.

Eto on je jebač koji ima pravo na privatnost, a ona, ah ona je samo neka " glumica" kurvica štono bi kazali.

sve dobro...

Tko je glasao

to su ti ti naši ljevičari i

to su ti ti naši ljevičari i liberali

Nema veze glupost sa lijevim i desnim... Joj šta ja ovdje čitam.

Justice for all !

Tko je glasao

na zalost ima..... pored

na zalost ima..... pored svega ostalog, nepristojnosti i slicnog..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

tx @bigi .. treba paziti na

tx @bigi .. treba paziti na "lijevu" reputaciju pa tako preskakati, pored ostalih i ovakve upise i ocima i mozgom..

razišao se sa Ségolène Royal, kojoj je u četvrtstoljetnoj izvanbračnoj zajednici naštancao četvero djece.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

ili kad desnicar je.. kao

ili kad desnicar je.. kao zec, a Kahn nije kriv vec je skrenuo sa neoliberalnog puta pa mu je namjesteno..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

kaj da ti velim

krivo sve kopčaš, a i shvaćanje lijevog i desnog ti je bizarno... U Europi ne postoji nigdje ljevice na vlasti.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

ljevica desnica... mi smo druga dva..

bas mi je drago da se @gospodin muzjak argus pridruzio ovom tvom misljenju, mislim si, posebno mi je to simpaticno za autora i pisca ovakvih pasusa:

o francuzima... ševe svi redom, bez obzira na to pripadaju li ljevici, centru ili desnici.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Ne znam...

meni to više zvuči kao izraz određenog prezira prema političkom establišmentu.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

ako pricamo o autorovim idejama... i prezentacijama..

ne bih se slozila s takvim dojmom .. pace, moj je suprotan..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Glumica je glupa ko točak ,

Glumica je glupa ko točak , ali eto ti kada žene vole moć, jer osim "neke moći" Hollande mi ne liči na čovjeka koji baš puno ženi može ponuditi ... Ili se možda varam :)?

O onim morževima koji vuku za sobom 50 godina mlađe cure ne vrijedi pričati. Ono je već u sferi znanstvene fantastike. Ako koji komad ovo čita poruka jedna : Na šta Vi trošite SVOJ ŽIVOT !? :) , na isprazno kreveljenje, ispijanje pića u skupim barovima i kupovanje po butinicima Armani , Gucci , Prada krpica...

Legendarni Dominique Strauss-Kahn

ako je on legendaran , onda smo ti , ja i ovdje pollitičari... zvijezde svemira. Po čemu je on legendaran...? Kako su Vam mediji nametnuli "legende"...

PS. Osjećam dozu zavisti Argus :)...?

Justice for all !

Tko je glasao

PS. Osjećam dozu zavisti

PS. Osjećam dozu zavisti Argus :)...?

I to nemalu dozu zavisti, Busola. Ne na komadima, nego na mnogo opuštenijim i tolerantnijim društvenim odnosima negoli kod nas.

Kod nas bi valjda stala i Sava, kad bi uhvatili npr. Zokija ili Ružu na djelu.

Tko je glasao

Ne na komadima, nego na mnogo

Ne na komadima, nego na mnogo opuštenijim i tolerantnijim društvenim odnosima negoli kod nas.

Moš mislit što su Francuzi tolerantni...

http://www.novilist.hr/Vijesti/Svijet/Francuska-protjeruje-vise-od-200-Roma

http://www.jutarnji.hr/zatvoreni-smo--u-strahu--a-djeca-nam-ne-znaju-ni-...

Tolerantna nacija (poznato i za 2 svjetskog rata Vichyjevska Francuska...), a bolje da ne krenem sa nezavisnim medijima...

Popularnost Hollande-a je negdje oko 10%... Da danas održi izbore izgubio bi u maniri najvećih gubitnika što će i biti za njihovih izbora. Ni bankari . ni mediji , nitko ga neće moći spasiti , a tada će i nestati afere iz njegova života, jer eto zasititi će se žene tog "frajera"...

Justice for all !

Tko je glasao

Naravno, imaš pravo. Govorio

Naravno, imaš pravo.

Govorio sam o javnom i privatnom moralu u odnosu na javne ličnosti koji nisu toliko u koliziji koliko mi se čini da su kod nas.

Tko je glasao

Govorio sam o javnom i

Govorio sam o javnom i privatnom moralu u odnosu na javne ličnosti koji nisu toliko u koliziji koliko mi se čini da su kod nas.

da li si ikada bio u Francuskoj i upoznao ljude... Slični su oni dosta nama posebno pokrajina Provance i dolje Azurna obala (onaj siromašniji dio...) najviše. Pariz se odavno promijenio , jer su elite uzele centar i istjerale provod, umjetnike i prave žene ...:) Najžešće je kada danas zaljubljeni parovi dolaze i pričaju o Parizu kao o romansi , a ne znaju odakle i kako je došao naziv grad ljubavi :)...

Justice for all !

Tko je glasao

da li si ikada bio u

da li si ikada bio u Francuskoj i upoznao ljude...

Da, živio sam tamo neko vrijeme.

Tko je glasao

Da, živio sam tamo neko

Da, živio sam tamo neko vrijeme.

Gdje i znaš li zašto se Pariz zove gradom ljubavi ?

Justice for all !

Tko je glasao

Svakako ga zovu, cité de

Svakako ga zovu, cité de l'amour, ville de l'amour romantique, de la mode, du luxe, de la gastronomie...

Tko je glasao

Svakako ga zovu, cité de

Svakako ga zovu, cité de l'amour, ville de l'amour romantique, de la mode, du luxe, de la gastronomie...

Nisi ti upoznao Francusku do kraja :)... Pariz je poznata po nebouzdanim dugim provodima u nekim svojim kvartovima, nevjerovatnim ljubavnim (po čemu su stranci ga zavolili ) vezama , opuštenosti i životu... Svi kvartovi ti danas su odavno pokupovali bogatuni koji su uzeli SRCE PRAVOM PARIZU (kažu da je cijena kvadratnog metra u tim kvartovima nevjerovatno astronomska...) i pravi Pariz se gotovo ni ne vidi . osim ljepote koju i dan danas ima... Većina tvrdi da je to sve zbog Bastille i revolucije koju je živio Pariz iza toga.

Pariz danas je pretvoren u novčanu zaradu i umiljavanje parovima kako bi probali osjetiti taj duh, ali taj duh neće osjetiti, jedino da posjete neke zabačenije lokale i kvartove današnjeg Pariza.

Justice for all !

Tko je glasao

Nisam sigurna...

da bi stala Sava... Naime, Hrvatići su poznati po tome da vole mangupe u svojim redovima i da imaju visoki stupanj razumijevanja za "krvavost ispod kože" - s obzirom na naš mentalitet, frajerima bi još i porastao rejting. Za ženu dakako vrijedi obrnuto - njoj rejting kratkoročno sigurno pada, ali čak i ona može računati na kratko pamćenje nacije.

Ja bih u svakom slučaju više voljela da stane Sava kad ih uhvate s prstima u koruptivnom pekmezu, nego...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Naime, Hrvatići su poznati po

Naime, Hrvatići su poznati po tome da vole mangupe u svojim redovima i da imaju visoki stupanj razumijevanja za "krvavost ispod kože" - s obzirom na naš mentalitet, frajerima bi još i porastao rejting. Za ženu dakako vrijedi obrnuto - njoj rejting kratkoročno sigurno pada, ali čak i ona može računati na kratko pamćenje nacije.

E sada bi ti kompliment pukao da drugačije o Hrvatima razmišljaš , ali eto neću jer nas i sebe smatraš manje vrijednim :)...

Justice for all !

Tko je glasao

Ne znam je usporedivo s

Ne znam je usporedivo s političkom sferom, no Severini rejting onomad nije pao.

Mogu zamisliti reakciju da recimo uhvate nekoga iz Vlade: "HDZ, 28 HSP-ova, Rast, Hrast, Brijest, Stožer za obranu od ćirilice, itd. s ogorčenjem prosvjeduju protiv još jednoga protunarodnoga, jugonostalgičarskog čina XY-a, koji nikad nije bio svojstven hrvatskoj uljudbi (...)"

Tko je glasao

Ja to vidim malo drugacije.

Ja to vidim malo drugacije. Do problema, kako ja vidim, bi trebalo doci kad osobni zivot politicara (ili bilo koje javne osobe) ne slijedi njegovim/ njezinim politickim stavovima. Odnosno, do problema dolazi kad ponasanje politicara mozemo opisati licemjernim.
Primjer 1. Gospodja (Markic) koja politicki problematizira legalni pobacaj u svojem radnom vremenu prodaje kontracepcijske pilule.
Primjer 2. Gospodinu (Karamarku) su puna usta (heteroseksualne) obitelji, a radi se o politicaru koji je ostavio svoju zenu (svojih godina) za neku dvadesetipet godina mladju ljubavnicu s kojom je BTW ljubovao dok je jos bio i u braku.
Takvih primjera ima i u Hrvatskoj poprilicno, medjutim, ne bas zacudo, i u Hrvatskoj vrijedi silenzio stampa na osobni zivot aktivnih politicara.
Npr. problem kod Clintona nije bio oralni seks s tom nekom praktikanticom, vec cinjenica da je on lagao pred nekom komisijom.
A ovdje ima i stvarno puna macizma (jer je politika jos uvijek vecinski muska domena), pa se uopce i ne spominje da i zene politicarke mozda imaju ljubavnike (neke i ljubavnice) i buran osobni zivot. Njih se osim ako nisu uistinu zgodne i mladje od 45 godina, uopce ne percipira seksualnim bicima.
Medjutim, neka zena ili djevojka se krese s Hollandom (ili nekim drugim politicarem) ne zbog njegovog izgleda, virilnosti ili izdrzljivosti (bi li ga se itko stapom dotaknuo da nije predsjednik), vec zbog njegove moci. A sto se moci tice, u Europi nema nikog mocnijeg od Merkelove. I mislim da bi dobar dio (i hrvatskih) dvadesetpetogodisnjaka (pa i dvadesetpetogodisnjakinja:) pristao se kresniti s Merkelovom ako bi znao da ce zauzvrat nesto dobit (npr redovni posao:).
A pretpostavljam da bi se i Mereklova radje kresnula s dvadesetpetogodisnjim vodoinstalaterom s dobrim bicepsima kojemu se dize bez viagre nego s Hollandeom (taj tip inace navodno u stvarnosti izgleda jos i pet puta gore nego na fotkama).
Prvi zakljucak bi nekako bio- practice what you preach- licemjerje je meni uistinu najgora karakteristika.
Drugi zakljucak bi bio- politicari su, bez obzira na spol i godine i seksualna bica sa svim sto ide uz to.

Tko je glasao

Martine

Nije samo u pitanju licemjerje.
Radi ljubavnica ili ljubavnika su znale padati vlade, raspadati se države, počinjali su ratovi, počinjeni tko zna sve kakvi zločini.
O ucjenama ne treba ni govoriti.
I današnji visoko pozicionirani političari i političarke imaju masla na glavi koliko oš.
Za neke bi se stvarno začudili.
Za neke ne bi ni vjerovali.
Zdravije je kad manje pišem.

Tko je glasao

markicka

navodno ne prodaje nikakva kontracepcijska sredstva u tim svojim ljekarnama. To mi je pricala ekipa iz par civilnih udruga, valjda su je htjeli diskreditirat s tim u ono predreferendumsko vrijeme pa su istrazivali. Istina, doznao sam uz pivo, ali prica ima tezinu, kao sto bi rusi prokazali amere za foliranje leta na mjesec, tako bi civilna ekipa razapela nju. Rivalstvo izmedju obiteljasa i udrugasa je ravno onom hladnoratovskom, u najmanju ruku.

Tko je glasao

Ona nema ljekarne. Ali njena

Ona nema ljekarne. Ali njena firma Sermon posluje s Tevom koja je najveci proizvodjac kontracepcijskih sredstava. Pa o tome se i pisalo- al se u Hrvatskoj sve zaboravi u par dana tako da se sve zaboravi. Osim ako se ne radi o Severini naravno:)

Tko je glasao

Martin, Ona nema ljekarne.

Martin,

Ona nema ljekarne. Ali njena firma Sermon posluje s Tevom koja je najveci proizvodjac kontracepcijskih sredstava.

Naša vlada pregovara poslove sa Katar-om, pa ih niš ne smeta na koji način ta zemlja postupa sa pravima ljudi, a ni ti nisi do sada to kritizirao.

Na ja, "socijalisti" i dvostruka mjerila.

Tko je glasao

Napisi dnevnik o stanju

Napisi dnevnik o stanju ljudskih prava u Kataru i hrvatsko-katarskim odnosima, pa cu vrlo rado stogod reci. Ovako se po tvojem nista ne bi smjeli reci dok se ne spomene apsolutno sve. Ovdje je govor o licemjerju u politickom i osobnom zivotu politicara, a ne hrvatsko-katarskim odnosima.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci