Tagovi

Perverzno je, umjesto hrvatskoga grba, na registracijske pločice stavljati srpsku stiliziranu zastavu

Perverzno je, umjesto hrvatskoga grba, na registracijske pločice stavljati srpsku stiliziranu zastavu.

Registracijska tablica Zagreba sa stiliziranom srpskom zastavom, umjesto hrvatskoga grba, najviše se sviđa ministru Policije i nagradio ju je s 20 000 kn, dok je 2. i 3. nagrađenom prijedlogu donirao po 15 ooo kn , odnosno 10 000 kn:

Stravično, pa bilo to i od dr. sci. modnoga stilista, dizajn Mačka, Pro art man-a, ili Balkanskoga špijuna.))) (ovo je samo stilska hiperbola- dr, sci, dipl. mag.....stručnjakinje za baš to.))))

I policija se „pokondirila“ i unajmljuje dizajnere, rasipajući državni novac, da bi „dizajneri“ izdizajnirali, umjesto hrvatskoga grba, na hrvatskim registracijskim pločicama, a što drugo, nego li stiliziranu srpsku zastavu!

Nisu se, oni koji su željeli izbaciti državni grb RH s registracijskih pločica, sami usudili izbaciti grb i ubaciti srpsku zastavu, nego su taj „čin“ zamaskirali radom“dizajnera.

Čim netko spomene "dizajnerski rad"- odmah i najgora glupost i perverzarija postaje kao posvećena i imuna na kritiku, jer što ima tko navoditi nekakve kritike, kada „dizajneri“ „bolje znaju“!

Ministar Ostojić rasipa novac na gluposti, na srpski stilizirane tablice u RH, i to nekoliko desetaka tisuća kuna, naših- državnih, da bi hrvatski grb, pomoću "dizajnera", izbacio s hrvatskih registracijskih pločica .

Kako se nisu dosjetili odmah ubaciti i ćirilične oznake, pokraj srpske zastave?

Kada je od dizajnera, sve može, oni znaju bolje od hrvatskih Dudeka da je srpskoj zastavi mjesto na svim hrvatskim automobilima!?

Možda nam isti dizajneri izdizajniraju i znakove na kapama policije: crveni pa plavi kvadratić na bijeloj podlozi na kapama hrvatske policije, pa hrvatskih carinika.

Zašto ne bismo imali dizajnirane srpske zastavice na kapama policije, vojske,.? Zašto bi srpska zastavica bila na tolikim automobilima-kao obilježje Hrvatske, a ne bi bila na kapama policije, vojske, carinika, ...?

Grb je očito "hrvatskim dizajnerima" zastarjela stvar jer previše asocira na Hrvatsku, te zato imaju potrebu stilizirati ga u srpsku zastavu.

Gle slučajnosti, dizajneri imaju svoj crveno-plavi prepoznatljivi dizajn i u drugim prilikama. I tada su bili nagrađivani:

Nije niti čudo da su se odlučili odreći hrvatskoga državnoga grba s pločica i ubaciti boje srpske zastave na njegovo mjesto, onako redom: crvena, pa plava, a ispod bijela podloga!

Misle da hrvatskim Dudekima mogu podvalili takvu nakaradu. I misle da će Dudeki pokleknuti pred autoritetom "dr. sci. stilista srpske zastave na hrvatskim registracijskim pločicama" te da će prihvatiti kako Hrvatska treba odbaciti svoj grb i staviti, umjesto njega, stiliziranu srpsku zastavu.

Gornja slika latino-ćirilice u crveno-plavoj boji pokazuje kako ovo s registracijskim pločicama (crveno-plavo) nije slučajnost, nego je crveno-plava-pa bijela njihova „prime“ kombinacija, a ne hrvatsko obilježje.

Devedesetih su nas crveno-plavo –bijeli dizajnerci pokušali izdizajnirati pomoću JNA i četnika, a sada nam policija njihov srpski dizajn pokušava nabaciti na dizajnirane tablice kojima se sav dizajn sastoji od izbacivanja državnoga grba i nabacivanja srpske zastave s dizajnerskim potpisom.

Ovo je stvarno podlo!

Skandalozno!
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/ostojic-umjesto-hrvatskog-grba-na-...

Što je Ranku Ostojiću smetala stara hrvatska registracijska pločica s hrvatskim grbom?
Što ga je žuljalo nekoliko desetaka tisuća kuna (45 000kn) koje su završile u rukama crveno-plavih dizajnera?

Je li čudno što takvi dizajneri izbacuju hrvatski grb s hrvatskih registracijskih pločica?

I opet, je li slučajno Ranko izabrao te, srpskom zastavom „markirane tablice“, kao da stotine drugih prijedloga nisu bili prihvatljivi-valjda jer su sadržavali prepoznatljive hrvatske oznake?

http://www.vecernji.hr/hrvatska/mup-odabrao-tri-najprihvatljivija-idejna...

Koje li inovativnosti:
izbaciti hrvatski grb i staviti na njegovo mjesto srpsku zastavu?
I za to platiti 45 000 kuna?

Ovo je stvarno perverzarija- stavljati srpsku zastavu na hrvatske registracijske pločice, dok u Beogradu Šešelj pali hrvatsku zastavu? Najbolje da i nju dizajneri izdizajniraju u crven-plavi- bijelu?

Zašto SDP uvijek ima potrebu mijenjati hrvatsku tradiciju, pa i hrvatske tablice na kojima ima mjesta za oznaku EU i nije trebalo ovoga cirkusa od uklanjanja hrvatskoga grba s hrvatskih registracijskih tablica. Ali, njima je očito bolja srpska stilizirana zastava, od hrvatskoga grba, jer "Policija" voli istočni dizajn!;)))

ostalo bi ušteđenih 45 000kn!
Za te novce hrvatski Dudeki moraju skupiti samo nekih 90 000 plastičnih boca i odnijeti ih u trgovine
.

Što SDP-u smeta hrvatska tradicija?

Čim su osvojili vlast 2000. odmah su navalili mijenjati, pa nam promijenili čak i Dan državnosti!

Pa opet, čim su došli na vlast kao Kukuriku koalicija promijeniše nam Ministarstvo hrvatskih branitelja u „Ministarstvo branitelja“ ( valjda im je smetala riječ „hrvatskih“, kao sada hrvatski grb na tablicama).

Promijenili su i Ministarstvo zdravstva u Ministarstvo zdravlja- po ugledu na takvo u Srbiji, poslali hrvatske udžbenike da ih pregledaju srpski „dizajneri“, a evo ih sada opet: izbacuju s naših registracijskih pločica hrvatski grb, da bi na njegovo mjesto stavili stiliziranu srpsku zastavu .

A tek što su navalili ćiriličnim pločama po Vukovaru.

Mogao je Ranko uštedjeti tih 45 000 kn i dati ih Fredu Matiću da ne miče WC-e prosvjednicima u Savskoj, zbog navodne štednju!

Kakva je to štednja: jedan ministar unajmljuje dizajnere da nam lijepe srpske zastavice po našim registracijskim pločicama, a drugi se poziva na štednju i miče WC-e HRVI?

I ako sutra, kojim slučajem, Srbija uđe u EU, i stavi svoju zastavu na svoje registracijske pločice (sigurno si neće dozvoliti da joj hrvatski dizajneri izbace kokardu i na njeno mjesto postave crveno bijele kvadratiće), jer ne može RH zaštititi dizajnerski uradak koji je kopija srpske zastave, ispast će, kao što neki očito žele: Hrvatska kao srpska pokrajina!

Na mojim reg. pločicama neće stajati srpska zastava, bez obzira što je netko nagradio, srpskom zastavom dizajnirane hrvatske registracijske pločice.

Nova vlast će morati mijenjati i ove SDP-ove srpskostilizirane dizajnirane tablice.

Stvarno više nemaju mjere u nabacivanju volju manjine (koja je i u deseterostruko većem postotku u vlasti, nego li je u stanovništvu) hrvatskoj većini!

I ne bi bio nikakav problem koliko je manjinaca u vlasti, da svim silama ne zatiru naša hrvatska nacionalna obilježja, ne poštuju hrvatske nacionalne interese i našu kulturu, i da nam ne podmeću i nameću srpska obilježja ( izbacivanje hrvatskoga grba i ubacivanje stilizirane srpske zastave na registracijskim pločicama, nametanje srpskih filmova i srpskih gostiju u udarnim terminima, zajedničkih TV-"projekata" na HRT-u, a posebno nametanje srpske ćirilice po Vukovaru većinskome hrvatskome stanovništvu,...)

I dok Šešelj pali hrvatsku zastavu, Ranko nam stavlja srpsku zastavu da je svakodnevno gledamo širom Hrvatske, stiliziranu i ubačenu na mjesto hrvatskoga grba na svim automobilima u RH.

Strašno, pa bilo i s brandom, s dizajnerskim potpisom, s art-decor štihom, s pokondirenom tikvom kojoj smeta već postojeći hrvatski grb na registracijskim tablicama:
http://13rv8m29lxbu2ere6r1he3cp.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploa...

Ova slika asocira na srpski Zagreb, i na njoj nema nikakvoga hrvatskoga obilježja!

A ove slike asociraju na srpsku Viroviticu, srpsku Slatinu, srpski već neki dio RH, dok logo SDP-a poručuje: svi su zeleni koji ne vide prva dva kvadratića u logu.)))

O prirodi i motivima za prihvaćanje i nagrađivanje dizajna reg. pločica potvrđuje i dizajn "registarskih tablica" za Vukovar u tzv "Republici Srpskoj Krajini":

Takvim "novim" srpskodizajnerskim pločicama hrvatska Policija vraća "Krajiške" tablice u Vukovar, u Knin,ali ih ujedno nameće i cijeloj RH.
Sramotno je što nam se usuđuju "pakirati"!

Komentari

http://direktno.hr/en/2014/di

http://direktno.hr/en/2014/direkt/12265/Velika-pobjeda-Ostojić-na-nove-registarske-tablice-vraća-hrvatski-grb.htm

Kitz

Tko je glasao

Sada neka vrati i 45 000kn u

Sada neka vrati i 45 000kn u hrvatski proračun!

Dvije godine kaže da su dizajneri radili na tim tablicama!?
A ucrtali stiliziranu srpsku zastavu.

Pa ti dizajneri su samo vratili "krajiške tablice"!.)))

Neka još napravi s ćirilicom u Vukovaru isto kao i s tablicama!

Tko je glasao

Oslabili ti senzori

Ma, za brojke na tablicama su upotrijebili ćirilični font (hrvatska ćetvorka im je četvorka). Nek' ti Kitz provjeri.

Tko je glasao

jovana odlepila...

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleVie...

Usput, glavna faca "Svjetskog savjeta dizajna ico-D :
To learn more about becoming an ico-D Patron or Sponsor, contact:
Jovana Milović
Managing Director
E: jmilovic@ico-d.org

Kitz

Tko je glasao

Broj država svijeta koji imaju grb na tablici jest?

....Od dizajnerske smo zajednice saznali i da imamo već razrađeno rješenje s kojim su nadležni upoznati, a autor je jedan od najboljih svjetskih tipografa Nikola Đurek.

On je osmislio nekoliko verzija za registarske tablice, projekt je istraživao i razvijao pune tri godine ( tablice s crveno-plavim kvadratima oblikovao je je u suradnji s Borisom Ljubičićem). Odbili smo, dakle, međunarodno priznatog stručnjaka, autora fonta Amalie, a zauzvrat smo smo ponudili ispodprosječno rješenje, na doradu.....

Zašto u svemu što se radi, se traži postojanje svjetske zavjere? Zar zbilja taj grb na automobilskoj tablici, predstavlja ono Hrvatsko u svima nama...

Tko je glasao

Vi zadrigla desničadija ste fakat bolesni

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

ooooo

pustili te malo za Uskrs...neka neka..već sam se zabrinuo za tebe, draga Bigi

vidim da moji savjeti da je jugonostalgija medicinski problem pomalo daju rezultata

sve dobro...

Tko je glasao

Ne brini

Iskoristila sam uskršnje praznike i otišla u jednu ovakvu kuću, samo ljepšu - http://www.24sata.hr/galerija/news/glogoski-ne-pakiram-kofere-nece-mene-...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Znači, obnovili ti kuću? Ma

Znači, obnovili ti kuću? Ma ista mi je kao i od Glogoškog.
Neka, tako i treba.

Tko je glasao

SDP auto tablice

Gle slučajnosti, dizajneri imaju svoj crveno-plavi prepoznatljivi dizajn i u drugim prilikama. I tada su bili nagrađivani:
http://novine.novilist.hr/images/clanci/2014/9/717641.jpg

Molim, pogledati logo Pupovčevih (Veliko)srpskih Ludosti, pardon, Crpckix Hobocti:

http://www.portalnovosti.com/img/logo.png

Još slučajnosti, zar ne.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Dizajnerska radionica u akciji: srpska zastava umjesto hr. grba

Lijepo si, MKn otkrio o kojoj se radionici radi i kome smeta hrvatski grb-isto klipko od dizajnera!

Djelo istih "stilista":

Pa nije čudo što bi na hrvatske registracijske tablice dizajneri lijepili crveno -plavo-bijelu kombinaciju umjesto hrvatskoga grba!

Pokvarenost, podmukla podlost , uz podršku ljudi s vlasti uvjeti su za perverzariju "dizajnerskoga" uklanjanja hrvatskoga grba i stavljanja srpske zastave na hrv. registracijske pločice.

Sve je to čisti bahati srpsko specijalnoratovski bezobrazluk otvorenoga podmetanja srpske zastave na mjesto hrvatskoga grba isceniranjem natječaja, nagrade, podrške osobe u samoj hrvatskoj vlasti i malo kamuflaže oko "stajlinga" da bi se uklonio hrvatski grb.

Koji scenarij: natječaj, stilisti balkan-novosti, nagrada ministra Policije, novčana nagrada- sve da bio se opravdalo uklanjanje znaka , valjda mrskoga dizajnerima i "žiriju", i ubacivanja omiljene im koloristike crveno-plavo bijele kombinacije -srpske zastave.

Mogao je makar Ministar policije u zbirci registracijskih pločica u Policiji pogledati pločice "Republike Srpske Krajine" i ne odabrati samo malo stilizirano kopiranje tih tablica i još ga platiti našim novcem!

Kome smeta hrvatski grb, taj ga i uklanja s hrvatskih reg. pločica, a ako umejsto njega stavlja stiliziranu srpsku zastavu, onda je i jasno zašto ga smeta.
A nagrađivanje toga uklanjanja hrvatskoga grba je prvorazredan politički skandal!

Tko je glasao
Tko je glasao

šator

samo šator treba biti karirani , kockice molim lijepo

Tko je glasao

U RH pokušavaju uvesti reg.pločice "Republike Srpske Krajine"

Crveno-plavo-bijeli "dizajneri" pokušavaju nam "prodati" registracijske oznake tzv. Republike Srpske Krajine" i tzv.Republiku Srpsku Krajinu proširiti na cijelu RH.

Koliko lažu i podvaljuju, kako podmuklo rade, kako u zauzetim medijima provode pravu harangu na HRVI, na branitelje, jasno je da ovo s reg. pločicama nije slučajnost, nego sastavni dio specijalnoga rata protiv RH.
Kako to Hrvatska policijai određene službe za zaštitu Države ne suzbijaju?
Kako to da Policija nasjeda na takve planove?

To očito govori o njihovoj nesposobnosti, neprepoznavanju ugroze i neiskustvu sa specijalnim ratom.

I još su nagradili takvu "krajinašku tablicu" novcem iz hrvatskoga proračuna!

SKANDALOZNO- jednako kao da Židovima nacističku svastiku uvale na auto-pločice!?

Evo tablice iz tzv. Republike Srpske Krajine, kao ove koje prtedlažu "dizajneri":

Potrebno je da se ovakva skandalozna odluka ministra policije, ili već koga- jednostavno ukine, a da utrošeni novac za nagrade vrate u hrvatski proračun, pa im više na pameti neće biti igranje hrvatskim nacionalnim simbolima i stavljanje znakovlja srpskih terorista i ubojica na mjesto hrvatskoga grba.

Tko je glasao

Šator i prosvjednici

kao i vijesti o istom...podsjećaju one koji su zaboravili jučerašnji rat i koji su za politiku " ko nas bre zavadi"...na sve nevolje koje eto vučemo iz zajedničke nam nikad neprežaljene..velikosrpske i komunjarske satrapije.

Što se tiče anacionalnih pederoliberala i meteroseksualaca...oni bi vjerovatno željeli na reg.pločicu..zastavu duginih boja uz crvenu zvijezdu.

sve dobro...

Tko je glasao

Crvenim štakorašima i ruganje pobjednicima je borba protiv RH

Budući da "crveni štakoraši", "podrumdžije", krajinardžije", "četnikdžije"mrze Hrvatsku i hrvatski grb, jasno je da im je zbog poraza u Oluji, ostalo kao jedino oružje- ruganje pobjednicima.

Zaphod se busa u neko braniteljstvo, kao što je to radio i onaj mladićev snimatelj Zoran Erceg (gle slučajnosti- nigdje ga više nema, kao i Mirtovice nakon što je izašla slika s kokardom i onih dvoje djece s noževima), a ovdje je vodio specijalni rat protiv RH u obliku podmetanaj ZZP-a HV-u. Nije čudo što podržava ruganje HRVI - jer u ruganje se preoblikovala silna mržnja poraženih u Oluji, prema HRVI. Nakon neuspjelih pohoda Crvenih fašista u Zagrebu- na HRVI ta mržnja izlijeva se na sve strane, na sve načine, pa i kroz ovu pločicu sa šatorom!

Razgolićuje se kako mrzilački mediji razvijaju mržnju prema hrvatskim pobjednicima u DR, dkako ustrajno vode specijalni rat protiv RH, a ruganje je također jedan od oblika toga rata.

RH je zrela za dubinsku dezinfekciju od štakoraša- ljudi bez morala koji svoju kanalizaciju nameću cijeloj RH!

Tko je glasao

senzacionalno od zrinke k.

preko svojih ultraturbotajnih jugoćetnozzp-jovskih izvora dočuh da se na onoj znamenitoj fotki mirtovice sa čakijama (provjereno 120% - izvor dnevno.hr, nije mi @zap dojavio, keve mi) zapravo krije izvjesna veoma aktivna forumašica, poznata po beskrajnim intelektualnim perpetuiranjima uvik istog, ali turbodomljubnog gradiva, koja poimenice zna sve neprijatelje rvacke.
nick joj navodno počinje sa dva p (nešto kao @pp...); samo provjeravam, ne optužujem kao pisačica dnevnika :))))
profesor

Tko je glasao

Farbenblindheit

Crvenim štakorašima i ruganje pobjednicima je borba protiv RH
Imaš tipfeler, napisala si "štakorašima" umjesto "šatorašima", no u uvjetima slabe rasvjete kakva je u podrumima iz kojih pišeš razumljivo je da se takve griješke mogu potkrasti i vjerujem da ti nitko neće zamjeriti, osim nepotrebno spomenutih glodavaca, tvojih sustanara, koji nisu crvene boje niti pod razno.

leddevet

Tko je glasao

Crveni "štakoraši"- pod hitnu dezinfekciju

Nije"tipfeler: "crveni štakoraši" su gubitnici iz DR (krajinaši i jugalavdžije), koji se pobjednicima rugaju, ali uskoro će im to ruganje prisjesti.

Trpimo ih samo zato jer želimo demokratskim putem srediti stvari, ali oni očito to krivo shvaćaju.

Pod štakorašima podrazumijevaju se oni koji lutaju kanalizacijom totalitarističkoga sustava i pokušavaju smrad crvenoga fašizma proširiti Hrvatskom!

Dosta ih je više, neka odu na smetište povijesti-kamo i pripadaju.

Nesuđeni predsjedniče ribogojilišne zajednice ne možeš se ti riješiti svoje "crvene" prošlosti!

Treba vas vas sve biti sramota što vrijeđate naše HRVI, a posebno javne medije poput HRT-a.

Bolje mirnim putem, nego kao u Bukureštu- ali Crvena štakoraška televizija mora pasti- a tada će biti bežanije crvenih "štakoraša". Čista dezinfekcija:
http://pollitika.com/dezinfekcija-i-ciscenje-za-lazi-porazenih-i-frustri...

Tko je glasao

The day after yesterday

Šator i prosvjednici kao i vijesti o istom...podsjećaju one koji su zaboravili jučerašnji rat
Ovim službeno obavještavamo druga drvosjeka da rata jučer nije bilo te da je posljednji rat na ovim prostorima zabilježen pred 20 godina.

Jeste li možda ovo bili vi, druže drvosjeku:
http://news-bar.rtl.hr/vijesti/hrvatska/prijevara-u-savskoj-shatorashu-p...

Što se tiče anacionalnih pederoliberala i meteroseksualaca...oni bi vjerovatno željeli na reg.pločicu..zastavu duginih boja uz crvenu zvijezdu.
Meni je uvijek dirljiva tvoja briga za anacionalne pederoliberale i meteroseksualace, ti stvarno mora da si jedna duša od čovjeka!

leddevet

Tko je glasao

Ovim službeno obavještavamo

Ovim službeno obavještavamo druga drvosjeka da rata jučer nije bilo te da je posljednji rat na ovim prostorima zabilježen pred 20 godina.

Netočno. Posljednji rat "na ovim prostorima" započeo je 03. siječnja 2000. godine. Nakon više od desetljeća rovovskog ratovanja, "Dan D" nastupio je 16. studenog 2012, a konačno oslobađanje i čišćenje od razbijenih jugoslavenskih i četničkih formacija traje još uvijek.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Hašk-Građanski

Posljednji rat "na ovim prostorima" započeo je 03. siječnja 2000. godine.
Pretpostavljam da je na ovim prostorima bjesnio čuveni Hašk-Građanski rat gdje je nažalost vraćeno komunističko sveto ime Dinamo.
Vidim da opet pokušavaš biti duhovit! Ajde shvati da nemaš taj gen i da to ti ne ide niti pod razno, ta ljigavi ljudi jednostavno nisu duhoviti i pomiri se s time.

leddevet

Tko je glasao

Imate još, recimo, par

Imate još, recimo, par mjeseci.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Komedija

Imate još, recimo, par mjeseci.

Znam, a onda nastupaju retuđmanizatori i njihov bard T. Karamarko, zasigurno apslolutno najneduhovitiji političar u širem rejonu, iskreni nasljednik duhovitosti otužnog lika čijem se duhov(it)nom povratku toliko veseliš.

Neko je negdje rekao da za duhovitost nužan uvjet je inteligencije čega su ovo dvoje, a i ti naravo, savršeni dokaz. Doduše postoji još jedna kontraindikacija koju nepoznati nije naveo, a to je ljigavost, nažalost prilično imanetna nevedenoj trojci. Eh, a kad spojimo ova nevedena svojstva . . . ludilo brale!

leddevet

Tko je glasao

a onda nastupaju

a onda nastupaju retuđmanizatori i njihov bard T. Karamarko

Bude li se Karamarko ponašao kao Sanader, neće trajati ni pola godine.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

??

Sanader se ponašao kao Sanader, pa je trajao ... koliko ono... sedam godina?

Tko je glasao

Kvaliteta koja traje

Trajao bi taj i duže da nije sam odlučio zgibati.

Jedino mi je žao svih ovih jadnika koji svih tih godina nisu ništa primijetili, a pogotovo ministar unutrašnjih poslova u posljednjoj sanaderovoj vladi koji je očito bolovao od teškog sljepila pomiješan s auditivno-kognitivnim poteškoćama.

leddevet

Tko je glasao

Jedino mi je žao svih ovih

Jedino mi je žao svih ovih jadnika koji svih tih godina nisu ništa primijetili, a pogotovo ministar unutrašnjih poslova u posljednjoj sanaderovoj vladi koji je očito bolovao od teškog sljepila pomiješan s auditivno-kognitivnim poteškoćama.

Slažem se, ali kako to da "zaboravljaš" bivšeg dvomandatnog predsjednika države? Koji je, iako capo di tutti capi tajnih službi, jednako nekih 5-6 godina bio totalno gluh, slijep & mutav. Bio bi i duže, ruka ruku mije, a udbaško dupe obadvije, ali se drugarica Jaca Pašteta ukakila od straha da će i ona završiti u buvari...

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Vergissmeinnicht

Slažem se, ali kako to da "zaboravljaš" bivšeg dvomandatnog predsjednika države?
Jesi li ti svjestan da ovim upornim lupanjem po Mesiću zapravo vrijeđaš Tuđmana i njegovu sposobnost procjenjivanja svojih najbližih suradnika?
U svakom slučaju nisam ništa zaboravio jer tvoj mili Mesić teško da će biti sljedeći premijer ili bilo što relevantno u sljedećoj vladi, isto kao što nije bio ministar unutrašnjih poslova u sanaderovoj vladi kao ovaj jedan jadničak koji je najčešće gledao na drugu stranu.

Utoliko, gospon ljigavi, ne skrećite s teme.

leddevet

Tko je glasao

Namoj mi tako o Franji L9

čim je skužio u kakva govna je ugazio..otresao ih je s čizama...pogriješio je jedino što to nije rješio efikasnije...a mogao je...to mu je jedna od stvari za zamjeriti...

sve dobro...

Tko je glasao

Čarobnjakov učenik

Tuđman i Mesić su drugovali podosta prije 1990. i dobro su poznavali jedan drugog. To je i razlog zašto je Mesić izabran na vrlo visoke funkcije odmah u 1. madnatu vlade i čak je dospio na čelo predsjedništva SFRJ što dodatno ukazuje na mišljenje koje je Tuđman imao o dotičnom. S druge strane treba znati da Franjo, koji je uvijek bio napuhan i dosadan, nije bio baš obljubljen u društvu i Mesić, koji je bio uvijek zafrkant i dobro prihvaćen, mu je bio neka vrsta ulaznice u tu disidentsku ekipu.

No što bilo da bilo, njih dvojica se posvađali i Mesić je otišao iz HDZ-ta procjenjujući, samo donekle krivo, da može uspjeti u politici na konfrontaciji s Tuđmanom. Vjerujem da je Mesić bio ponešto servilniji da je mogao u HDZ-tu izgraditi popriličnu karijeru, no očito je takvu rogatu marvu teško držati u vreći, a kad se tu još uključe podli mešetar Šeks i onaj veliki ljigavac od Pašalića onda je nespojivost poprilična.

U svakom slučaju Mesić je prosperirao i vrlo je dobro poentirao HDZ-ejsku prošlost gdje se oprao od Franjinih bosanskih apetita i drugih svinjarija koje su se nakotile u međuvremenu. Jednostavno je postao bolji izbor od starog napuhanca, a to da ga je stari izbacio nije istina jer je Mesić očito bio pametniji od Tuđmana i shvatio kamo HDZ-ovska kanta plovi i na vrijeme ju napustio.

S treće strane najtužniji ste mi svi vi HDZ-ovci i kriptoHDZovci koji lupate po Mesiću praveći se Toše jer Mesić je čista HDZ-ovska tvorevina koja se ovim nesposobnim kretenim omakla kontroli i svo što je slijedilo treba 100% pripisati HDZ-u. No to je samo jedno od sranja koje nam je otac domovine ostavio, a nažalost ni pod razno najveće.

leddevet

Tko je glasao

Nikako L9

Mesić, Boljkovac i dr. bili su za dogovor s pobunjenim Srbima...sve do toga da Krajina ima status kakav danas ima RS u BiH ...već se počelo s mješovitim patrolama u UNP-a zonama, UNPROFORCI, naš i njihov da zajedno patroliraju i sl. ( sjeti se da je on otišao tek 1994. godine).

Onda se počeo preseravati s pričom o podjeli Bosne, moš mislit, kao da se njemu živo jebalo za ZAVNOBiH-ovsku Bosnu.

Pitanje je samo kad je promjenio ćurak, da li je to bio džentlemenski dogovor s generalštabom JNA dok je još bio predsjednik SFRJ ...pa je bilo
više verzija rješavanja situacije....ili neka druga igra...to ne znamo...međutim, ovo tvoje kako je on bio eto "dobar" hadezeovac a ostali đubrad..je upravo na toj vašoj haenesesovskoj špranci...

Kad je on sa svojima otišao poslije neuspjelog puča ( nije skupio dovoljno hadezeovaca i drugih na svoju stranu)..uslijedile su ubrzane pripreme i ubrzo najprije Bljesak pa Oluja.

Da je Mesić sa svojima ostao garant ne bi bilo ni Bljeska ni Oluje i Hrvatska bi bila svedena na ono na što je bila...s trećinom bez potpune kontrole....koji bi naravno..od Zagreba stalno tražili i očekivali jedino...pare.

Naravno, pošto su se hadezeovci poslije oslobođenja Hrvatske toliko osilili i ubezobrazili se u krađama...pogotovo u terminalnoj fazi Tuđmanove bolesti.....

na izborima za predsjednika Mesić je okupio nezadovoljnike....uz jaku propagandu i pomoć iz vana....sumnjivo i nikad do kraja prikazano financiranje kampanje... pobjedio...

Tek je tada pokazao koliko je zapravo sitna duša i mali čovjek sklon veleizdaji...otvarajući stranim novinarima i obavještajcima..sve dosjee..

Upregao je sve snage da se ...osveti..pobjedničkoj strani iz 1994.g. kada je marginaliziran, da ih prikaže ratnim zločincima, kriminalcima, silovateljima ( Vice Vukojević koji je kao silovao muslimanku..da bi se dokazalo na sudu da ta žena ni ne postoji, samo kao primjer).

Naravno...on , Joža Manolić i Boljkovac kadrovirali su i u HDZ-u..i uz pomoć ucjenjivog Glavaša doveli sebi odanog Sanadera...pri čemu trebaš imati na umu da su na svojoj strani imali i Perkovića i Mustaća i cijelu bivšu obavještajnu strukturu pod sobom.

Ovo što si ti gore napisao je puko recikliranje feralovićevaca, a ovo što sam ja napisao ti je istina...a kad pogledaš s ove povijesne distance....samo ti se kaže.

Ja znam da ni ti ne vjeruješ u ono gore što si napisao L9, znam da znaš da ni ja ne vjerujem u to...ali eto..zbog drugih čitatelja sam ti šire replicirao.

ps. plaća li tebe netko za te laži i propagandu..ili se samo čemu nadaš L9?

sve dobro...

Tko je glasao

Nova povijest

Ja znam da ti je teško prihvatiti da tvoj novi idol Tuđman nije bio niti inteligentan niti diplomatski spretan i zato postoji ova polirana povijest koja nam se stalno servira i njega nastoji prikazati kao bogomdano čudo u ovim krajevima, nešto kao Gospa iz Velikog Trgovišća. (Zar nije i za Tita postojala ista identična priča o čudu zemaljskom i zlim suradnicima?). No obzirom da nisam progledao 1990. kao mnogi ovdje nešto znam i iz vremena prije, a budući da sam se ponešto motao i ponešto upoznao ljudi i demencija još nije nastupila onda se ovo tvoje može lijepo spakirati i baciti u smetlište naše povijesti gdje i tvoj Neprežaljeni pripada.

Pogotovo je patetično vaše uporno skretanje krivice na Mesića uz istovremeno guranje pod tepih cijele geneze onog što se događalo i zaboravljajući na čovjeka u sjeni koji je cijelo to vrijeme ostao nepotopiv, Šeksa. Dotični je zapravo stvorio Tuđmana i njemu idu mnoge "zasluge" naše kriminalne povijesti, i to one od 90. i svih onih sranja koja su dovela do ovog katastrofalnog rata u kojemu smo puno toga izgubili i samo kreten može tvrditi da smo pobijedili.

Da, da znam, dobili smo državu, samo kakvu? Razorenu, opljačkanu, s kriminalnom privatizacijom, s nevjerojatnim bogatašima "nepoznatog" porijekla, s kriminalom u pravosuđu i svim nivoima vlasti, s bivšim premijerom i ministrima u zatvoru, s ocem nacije i njegovim ministrom obrane koji bi sigurno bili u Hagu da nisu prije toga zbrisali, s pokradenim parama što su naši iseljenici slali, s nestalim novcima od prodaje društvenih stanova, s razorenom privredom gotovo bez ikakve proizvodnje, s masom nezaposlenih i bez ikakve perspektive. Da dalje nabrajam?

Eto, a tebi je kriv Mesić, a ovaj prije je bio jagnje biblijske nevinosti. Oprosti, ali treba biti jako blesav da bi se tako nečem povjerovalo.

leddevet

Tko je glasao

prejadno L9

tipično kad se nema logičnih argumenata ide se na širenje tema..ubacivanje novih likova, bla, bla.. što bi ti sad da ja idem braniti Šeksa...aj dobro da probam... među huljama moraš biti hulja...jel dovoljno..

...eto, po tebi nismo u ratu ni pobijedili... kad bi po tvom pobijedili..da imaš 3 pokrajine u Hrvatskoj...

...bili bi u Hagu...kako znaš...pa oni koji su umjesto njih bili u Hagu su oslobođeni..da nije bilo govneta koje braniš..na temelju čega bi bili u Hagu?

Zbog dokazanih četrdesetah kolateralnih žrtava Srba u Oluji, ma daj me nemoj...Hag je očito poslužio Mesiću i mesićevcima za unutarnji obračun s političkim protivnicima... ponavljaš nabiflane fore iz vremena od prije haških presuda.

Bivši premijer Sanader...pa on i Mesić su se uzajamno odlikovali i nagrađivali

http://www.slobodnadalmacija.hr/Spektar/tabid/94/articleType/ArticleView...

Mesić njemu odlikovanje a ovaj njemu doživotnu privilegiju...ured, lovu i tjelesnu zaštitu.

Ti jednostavno ne voliš Franju ..zbog onog u čemu je uspio..a ne zbog onog što nije uspio.

Da je bio mlađi i da je poživio..stoka sitnog zuba ne bi zajebavala narod i razarala državu.

Za negativnosti koje spominješ..pa što to nisu ove poštenjačine koje su bile poslije Tuđmana..razrješile..spriječile..

Jedino što su se trudili jest to da podmuklo, ispod žita spriječe ulaz RH u EU...da bi što duže vladali načinom kako su navikli.

sve dobro...

Tko je glasao

Nek' susjedu krepa selo

...eto, po tebi nismo u ratu ni pobijedili... kad bi po tvom pobijedili..da imaš 3 pokrajine u Hrvatskoj...
Barem bi ti tamo na Baniji trebao shvaćati o čemu pričam. Zar ne vidiš potpuno razoren život u tim krajevima, napuštena naselja, nestala bilo kakva privreda, opća tuga i život koji može postojati samo od subvenicja, kao tvoja penzija koja pada s Marsa.

Možda je za tebe tvoja penzija pobjeda u ratu, no ja to znatno drukčije vidim.

I da, kad bi po mome pobijedili možda bi imali 3 ili 4 ili 5 pokrajina u Hrvatksoj, a ne preko 600 nesuvislih tvorevina od kojih velika većina služi samo da se neki lokalni šerif udomi, a usput taj udomi i svoje društvance. U sustavu koji se na evropskom nivou povezuje na svim nivoima ovo tvoje srednjevjekovno poimanje države je primjereno srednjem vijeku i sitnom kokošarstvu kakvog previše ljudi baštini u ovoj državi. Prodajete se za siću.

P.S. Kad netko ubaci Mesića u razgovoru koji nema vese s njim onda to nije skretanje s teme, a kad ja ubacim Šeksa onda je to bježanje od teme jer nemam argumenata. Ajde bogati, ta nisam ti ja Skviki.

leddevet

Tko je glasao

Banijska sela ..

gledaj..do dolaska Srbalja na te prostore bila je šuma...neka ponovno bude šuma..što me briga..bolje da sve obraste šuma nego da bude naseljeno stanovništvom koje će s Banije granatirati hrvatska sela i gradove...

...subvencije i penzije nemaju veze s temom...nego po običaju..sereš...ovo ostalo nije dostojno komentara....masa njih iz Banije ne živi u Hr...ne doprinosi ..ali dobivaju penzije iz Hrvatske... tražili su gledaju..ne možeš kotaš povijesti vraćati...

Ja sam penziju uredno zaradio..budući su Jovo, Simo i Savan..okrenuli cijevi protiv države...ugrizli ruku koja ih je hranila...pa smo ih morali protjerati..što je tu sporno...a da.. ti bi radije da su oni..e pa eto..nije ti dano..

ps. gore si ti počeo s usporedbama utemeljitelja Franje i veleizdajnika Stipe....tako da...

sve dobro...

Tko je glasao

ČItaj bre što piše

gore si ti počeo s usporedbama utemeljitelja Franje i veleizdajnika Stipe....tako da...
Nisam, to je započeo tvoje nesuđeni (ne Skviki, onaj drugi), čitaj pažljivije.

leddevet

Tko je glasao

nebitno

bitno je to da si izletio već po n-ti put na čistinu...da se vidi da vas ima L9

nego, radiš li što na ustavnim promjenama...da se najzad ujedinimo s tebi omiljenom Srbijom..eno i Ivela ti osniva stranku...

sve dobro...

Tko je glasao

Muljo

Koji si ti muljator, najprije nešto kritiziraš što ti u drukčijim varijantama prihvatljivo, zatim ti ja kažem da nije istina i onda odjednom ti postane nebitno.

Ajde dete, opet dejstvuješ izvan ćenife!

leddevet

Tko je glasao

Gledaj mileni

s tobom se ne može u rukavicama...nisi prijemčiv na zdravorazumske argumente...ti si samo jedan očajni jugoslavenčić...što je medicinska kategorija već danas.... u izričaju si - hulja..pa s huljama ..na isti način..

ja muljator....e kad mi ti to kažeš...ja zastupam jasne stavove...

sve dobro...

Tko je glasao

Gledam mileni

ti si samo jedan očajni jugoslavenčić
Eto, vjerojatno je ovo tvoj maksimum vrijeđanja bez da uđeš u vulgarizme i utoliko cijenim trud. Nažalost to je temelj tvog velikog hrvatstva kakvog nam ovdje prodaješ (uz još neke blesane koji se lako mogu prepoznati) i koji se bazira na skupljanju bodova otkrivanjem i prijavljivanjem neprijatelja, tipično za sve režime iz kakve logike nikako da izađeš: "Tko nije s nama taj je protiv nas".

Posebno je zgodna dopuna gornjeg pokliča (znamo otkud je?) koja bi mogla glasiti: "Tko se ne slaže sa mnom taj je protiv Hrvatske!".

Deder se vrati u ćenifu i tamo nastavi stvarati.

leddevet

Tko je glasao

pa kako nazvati

nekog tko je za ukidanje ustavne zabrane koja izričito zabranjuje jugoslavenske integracije...nego jugoslavenčićem...

..to mi je još najlakše iz arsenala ;-))

ps.stalno zaviruješ u ćenifu, nije vrag da ti je gebist ispao kad si povraćao zbog mučnine što si eto prisiljen živjeti u nezavisnoj

sve dobro...

Tko je glasao

Gebisar

stalno zaviruješ u ćenifu,
Ma ništa ja ne zavirujem, nego je neugodno gledati starijeg penzionera sa spuštenim gaćama kako nastavlja raditi ono što je radio malo prije dok je sjedio tamo gdje i carevi idu pješke. Eto, namjera je bila prvenstveno dobrohotna i molim ne zamjerati.

P.S: jel' koristiš komušinu ili si prešao na zalihe Komunista?

leddevet

Tko je glasao
Tko je glasao

Una paloma blanca

Obzirom da sam o toj problematici svojevremeno izuzetno detaljno pisao eto link na spomenutu ekspertizu, dobra zabava:

http://pollitika.com/nakon-tri-godine-nove-nepravednosti-predsjednik-jos...

P.S. naravno, preporučam i ostala poglavlja tog izuzetno kvalitetnog traktata :-)

leddevet

Tko je glasao

Bravo, drvosjek!

Hvala , drvosjek, na ovako jednostavnome i čistome objašnjenju, ali i zato što imaš volje i strpljenja otklanjati leddevetovo "recikliranje ferićalovaca"!

Tko je glasao

IQ & cipele

Hvala , drvosjek, na ovako jednostavnome i čistome objašnjenju
Je, a takvo objašnjenje možete samo ti i skviki shvatiti u punoj dubini!

leddevet

Tko je glasao

Logiaka im završila u traktorskom rally-u Knin-Beograd

Kada za Srbe ne vrijedi logika, nego ideologija velike Srbije koja im je završila "najbržom bežanijom na svetu" u traktorskom rally-u: Knin-Beograd.

Pišeš kao da si zaostali menager trke, koji bi ponovio trku sa zaostalim traktorašima, iako ti je jasno da je rally neponovljiv u svome sjaju.

Generali Markač i Gotovina uključeni su u savjet za obranu, pa s te strane mi smo spremni za novu Oluju i vaše traktore na rally-u!

I Pupovac je spreman- opet priča o ugroženosti!

Još samo da vaši slijepi sljedbenici izvr4še generalke na traktorima.)))

IQ?
I ti se usudiš pričati o onome za što si nedorastao, iako si mogao postati "direktor ribogojilišne zajednice, "preko mame", u Beogradu!

Tko je glasao

Minus

bez čitanja jer stalno isto piše.

leddevet

Tko je glasao

Zaostao u jugo-fazi!

Stalno se vrtiš u jugo-fazi- u zemlji izgubljenoj u traktorijadi!

Istini je suđeno da se bori protiv laži. Istina će pobjeđivati, ali će se laž uvijek vraćati , te će se istina uvijek morati boriti s njom.
Ako to ne bude činila, bit će zauvijek izgubljena:"

A ovdje je toliko lažljivaca da je stalno potrebno razotkrivati njihove laži: od najgrandioznije ZZP-a, do ovih memorandumaških koje i ti svakodnevno iznosiš!

Zato malo o genetskim lažljivcima.)))
"Laži imaju bezbroj varijanti, a istina samo jednu, pa na svaku od lažljivih i podmuklih varijanti treba ponavljati istinu."
"Laži su tako plodne da samo jedna može roditi tisuće novih!"

"Otpor protiv laži vrijedi više nego uporno traženje istine!"
"Laž je rijetko kada skromna- jer korov raste bujno."
"Laž vam je kao gruda snijega , što je dulje valjate to postaje veća i veća!"

Pokvarenjaci se uvijek čude, kada vide da i pošteni mogu biti spretni!

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci