Tagovi

Performans "Osječka baba i policajac"

Performans s "babom" u Osijeku.

Da su SDP i Milanović skloni snimanju performansa i video uradaka, osvjedočili smo se tijekom njihova mandata.

Gle slučajnosti - "baba" je prelazila cestu kada je bilo uključeno crveno svjetlo na semaforu za pješake. Da, kriva je. I gle slučajnosti! U blizini je bio Rankov policajac koji je sve to snimio, pokušao zaustaviti "babu", te obaviti svoju policijsku dužnost, ali "baba" se nije dala.
Što je za nju policajac od 130 kg?

"Pustite me, imam svojih problema", reče "baba", vjerojatno po scenariju onoga tko je "babu" Mirtovicu vodao po Zagrebu u napadima Crvenih fašista na HRVI. Mirtovica je bila zvijezda tih dana, ali je nakon nekih otkrića nestala u medijskoj tami. Izašle su neke slike s četničkom ikonografijom i dječakom s nožem na kojima ga Mirtovica uči tradicijskoj kulturi, a čiji su poklonici i oni koji su je angažirali za performanse po Zagrebu.

Zatim su izveli performans :"Svastika na Poljudu".

Nakon toga bilo je performansa s Prgometom, video-uradka u kojem je scena postavljena kod naturščika Kotromanovića, a nedostatak zavjesa bila je genijalna zamisao scenografije, poznatih režisera, još od doba generala Špegelja.

Potrošila se"baba" Mirjana Mirt, pa nije mogla doputovati u Osijek i odraditi svoje. A nije im se dalo snimati performans u Zagrebu, jer tamo masovno prelaze preko crvenoga.

I zato je sada bila na redu neka "Osječka baba". Kuražna, što ćeš!

Da je mene zaustavio hrvatski policajac, ja bih se uplašena onime što je uradio branitelju Darku Pajičiću, ukipila na mjestu, jer mi je život ipak drag, a nakon policijske opsade Crkve svetog Marka i režanja onih na vratima, rekla bih mu i da ja volim crvenu boju, te da je to jedini razlog što sam išla preko pješačkog prijelaza, dok je bilo crveno svjetlo za pješake.

Opravdavala bih se da sam, ipak, napravila manji prekršaj, jer sam za vrijeme crvenog mogla prelaziti i cestu gdje nema pješačkog, pa bi bio dvostruki prekršaj.
Čim bi rekao da se snima, prestala bih se izgovarati , jer je i on svjestan da ga "Big Ostoja" promatra, a i režiseri performansa.

Ali "baba" je, uz izricanje svoga teksta, od.. bala policajca od 130 kg, s kamerom tko zna gdje, riječima po režiji: "Pustite me, imam svojih problema"!

A tko ih nema, i tko se ne bi poistovjetio s teškom "babinom" situacijom?

Možda "starac" Ranko?
Da, ako je tako po scenariju, i ako baba nije hrvatski vojni invalid, kao hrvatska junakinja gospođa Nevenka Topalušić.

I kuražna baba je cijelo vrijeme, dok je policajac od 130 kg. jašio na njoj, ne bi li joj svezao ruke na leđa, jer možda ima preduge nokte, jaukala i govorila "Sram vas bilo, što mi radite? ", ... i slično, onako po scenariju.

Da je mene tako stisnuo policajac, ja bih odmah rekla kako se predajem u ruke zakona i prihvaćam svu krivnju, kako nisam sudjelovala u DR (laž, ali bolje i to nego ozljede), ćirilicu ne mrzim i ne protivim se postavljanju u Vukovaru (bolje živ lažac, nego mrtav istinoljubac- po grunfovski), ne molim se u Crkvi sv Marka u Zagrebu, te nisam nikada ništa napisala protiv Ostojića, Milanovića i ostalih. I ako bi mi policajac dozvolio, popravila bih si frizuru, kada me već snima za televiziju Srbije, ops... HRT.

Nakon toga bih se umirila i šutjela, kao neki navijači kada su policajci jednako postupali prema njima u Zagrebu, kao prema "babi" u Osijeku. Ali, "baba", iako "satrta životnim problemima", nije posustajala do zadnje kapi krvi-kamere. Na režimskim portalima počeli su pričati da je "baba" Srpkinja, ali su po uputama režisera performansa i prestali, jer bi se moglo naslutiti da je to samo performans crtača svastike.

I onda časna policija objavi video na mrežama, kao i video svakog drugog im performansa. Nisu valjda svi glupi, da bi objavljivali video koji ih prikazuje u ružnom svjetlu? Iz toga je sasvim jasno da se radi samo o dobro osmišljenom performansu "Jadna baba s problemima i hrvatski policajac od 130 kg".

Performans dobiva nastavke na društvenim mrežama. Rankovićevci objavljuju video uradak s žilavom "babom" i hrvatskim policajcem od 130 kg. i s opremom za snimanje, pa zatim na javnoj HRT, tako da i cijela država, umjesto o Zoran-Jekyll i Milanović Hydeu, priča o "babi" i pravednom Ranku koji je blago ukorio policajce, jer su ipak znali razlikovati "Osječku babu" od maloljetnog hrvatskog branitelja i HRVI 100% -nih invalida, pa joj nisu usput otepli pola glave, ili doveli cijelu brigadu specijalaca i utrpali je u Crkvu sv. Petra i Pavla i režili na nju s pendrecima,... i kamerama.
http://pollitika.com/dvostruka-mjerila-i-u-hrvatskoj-policiji-branitelja...

Ali, performans "Baba i policija" dobiva, prema režiserskoj zamisli sretan kraj:

"Babi" će se osobno ispričati policajac od 130 kg, (ne zna se da li je ponio kameru da i to snimi), a gospodin Ranko Ostojić će iz svoje kase, velikodušno, platiti kaznu za babu. Možda mu posude oni iz koji su zamazali 16 milijardi kuna, jer i njima godi priča o "babi i policajcu", kao i Zoki-ju reinkarnaciji Jekyll and Hydea?
Možda je Ranko i poduči da bez osobne može prelaziti samo državnu granicu, ali da se ipak preruši u imigranticu?

Samo me muči -zašto Ranko Ostojić nije izjavio: "Kriva je rakija"!?

Valjda su režiseri performansa ocijenili kako ovaj puta to ne pali, kako za učinak performansa nije dobro da je "baba" pijana, kako treba Ranka i SDP prikazati kao stroge, ali ipak pravedne, elastične za natezanje držača MOST-a, iako mu se niz ruke cijedi krv našega Darka Pajičića (samo figurativno), jer je policajca koji je Darka ubio, nagradio ostankom u Hrvatskoj policiji, budući je čuvao tekovine Oružane pobune Srba protiv RH, i jer je djelovao po naputcima samog vrha policije u RH?

Ovaj dnevnik je samo umjetnički performans u kojemu je izvršena stručna analiza umjetničkog udbodjela "Baba, policajac i tehnički ministar policije", da bi tehnički predsjednik vlade mirno nastavio svoj performans !
http://narod.hr/hrvatska/zeljko-sakic-cudnovati-slucaj-dr-jekylla-i-g-hy...

Ne mogu se prestati diviti snazi te "Osječke babe".

Komentari

JE SUIS BABA IZ OSIJEKA!

Kitz

Tko je glasao

Warholovih 15 minuta slave sada traje 30 sekundi

...na jubitu,
bolje izgleda ženska u lisicama,
...sljedeća bi trebala biti starija punoljetnica, još bolje,

Tko je glasao

Zapravo, Ostojićev klaunski

Zapravo, Ostojićev klaunski potez je odlična stvar za naše milo nadasve civilizirano građanstvo. Draga gospodo i drugovi, odsad kad god vas zaustavi policajac na ulici, ili prometna murja na cesti - ne slušajte, ne dajte osobnu, ne stajte, otimajte se, opirite se, možete ih koji put i klepiti preko nosa onako slučajno, i obavezno se derite na sav glas. I bježite. Trk! Po gasu!

Što vas briga? Šef policijie će vam se ispričati, a Ostojić će platiti kaznu :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Svastika na Pollitici

Tko je glasao

Samo za spam!

Komentar vrijedan samo za spam!

Tko je glasao

A jesu te ispizdili, a? :D

A jesu te ispizdili, a?
:D

Tko je glasao

Zašto koristiš vulgarne riječi?

Zašto koristiš vulgarne riječi?
Možeš staviti točkice, pa isto kažeš bez eksplicitne vulgarnosti.

Što se tiče mene policiju ne doživljavam dobronamjernom, niti našom hrvatskom , nakon što su ono napravili D. Pajičiću i nakon što ih je Ostojić napuckao na HRVI u Crkvi sv. Marka.

Budući se Ostojić previše dogovarao sa srpskim kolegom, prema postupanju policije, mislim da su Ostojiću došli u pomoć, bratski mu kadrovi s istoka.

Tko je glasao

Kak si ti meni obećala da ćeš

Kak si ti meni obećala da ćeš se popraviti, obećajem i ja tebi. Da vidiš da sam mislio ozbiljno, dao sam si minus za prostačenje :)

Tko je glasao

Samo se ne vidi jer ne mogu

Samo se ne vidi jer ne mogu glasati o svojem komentaru.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci