Tagovi

Pelješ(k)i most

Projekt "Pelješki most" projektirao je Građevinski fakultet u Zagrebu. Investitor su Hrvatske ceste, a izvođači Konstruktor iz Splita, Viadukt i Hidroelektra iz Zagreba.

1) Kakve veze s tim ima Jure Radić? Naime, gospon Radić se nigdje ne titulira kao projektant, iako je Mesić sigurno mislio na njega kada je govorio o upitnoj transparentnosti projekta. IGH i Građevinski fakultet nekad su bili jedno, ali već dugo nisu.

Podaci sa www.igh.hr:

UPRAVA /Direktor, jedini član uprave/Prof.dr.sc. Jure Radić, dipl.ing.građ.

Institut građevinarstva Hrvatske (Institut) osnovan je 1949. godine. 1977. godine institut se udružuje s Građevinskim fakultetom Zagreb. 1991. godine, Institut se na temelju nove zakonske regulative dijeli od fakulteta. 1994. godine Institut je proveo pretvorbu i privatizaciju. Od upisa u registar Trgovačkog suda u Zagrebu 1995. god djeluje kao doničko društvo. Od 1997. godine Društvo je privatizirano u cjelosti.

2) Ako već nije jasna veza Radića i mosta, zašto on najavljuje gradnju? U kojoj funkciji?

3) Na stranici investitora, www.hrvatske-ceste.hr, objavljen je i PROGRAM GRAĐENJA I ODRŽAVANJA JAVNIH CESTA ZA RAZDOBLJE OD 2005. DO 2008. GODINE. Za projekt Pelješac u tom razdoblju odvojeno je 630 milijuna kuna. No samo za prilazne ceste, za što su već potrošili 385 milijuna kuna (btw, prilazna cesta s kopnene strane je napravljena za most od 30m, a novim planom trebao bi biti visok 55m). Kako će se financirati taj projekt? Nije li to trebalo biti riješeno prije početka gradnje?

4) Ni ministarstvo neba i zemlje, ni investitor, ni IGH (???), ni projektant, ni izvodači NIGDJE na svojim web stranicama ne spominju detalje projekta vrijednog 1,95 mlrd. kuna.

5) Ko je tu lud?

Komentari

Čim vidim Radića kako se

Čim vidim Radića kako se smiješka uz neki projekt mislim:pa zar ti nije dosta?

Tko je glasao

a vidio sam na televizijama

a vidio sam na televizijama da je tamo bio i miomir žužul. sama krema u pelješkoj prašini

Tko je glasao

A našla krpa zakrpu...

A našla krpa zakrpu...

Tko je glasao

Nije nitko lud, sve se

Nije nitko lud, sve se odvija "normalno", kao i desetljećima, u biti bez iznimke iako neki unose zabune da je drukčije.

Kao što je svima poznato, mi smo bili malo specifičan socijalizam, koji se je mjenjao, dograđivao i u konačnoj fazi, kada su unutar službeno vodeće avangarde i vodstva društva i države izvršene čistke od svih nepoćudnih elemenata, dovršene dogradnje i došla lova sa zapada na inicijativu Nixona i Kissingera, to je bilo samoupravljanje višeg stupnja, sa zadržanom vodećom ulogom partije kao avangarde. Zadržani su i oblici investitor, projektant, nadzor, izvođač itd., ali je tako razvijen i dograđen sustav imao i sve to dodatno, o svemu se samoupravljalo, razni složeni mehanizmi su sudjelovali i u biti široki krug sudjeluje, nitko posebno ne odgovara ni za što a plaća se iz zajedničkih sredtsava, često na dug i neplaćanja u lancu, tako da dosta toga financira dug i zadnji jadnici. Krajem sedmdesetih je bio eldoraado vrhunac sustava, nitko se nije bunio jer su svi vidjeli da je to idealno, pa su i žrtve tražile i traže prilike u tome, za napredak.

Da bi se takav napredak održao, pojam tranzicija je odličan. Neke stvari su promjenile formu i slično, ali je osnova ostala, jer smo još u tranziciji i to još nije došlo na red. A i čemu, kad je ogromna većina navikla da je ovakva praksa najbolja.

Jure Radić i svi značajni društveno-politički sudionici su potpuno u tome, vareni i pečeni, i za drugo i ne znaju. Kao i prije, raspored je isti, i kad se mijenja. Ovdje je Jure jedini član uprave IGH, koji to nešto povezuje, projektant je Građevinski fakultet a to je opet on i vjerojatno će potpisati projekt iako ga rade drugi, da bi bio projektant prvog mosta i to velikog, jer je na Masleničkom bio samo treći, formalni. Ujedno je kum sa Žderićem, vlasnikom glavnog izvođača, što su zajedno sa ostalima i napravili kao takvu veliku tvrtku. ostali dioničari IGH su ministrica i razni i raznih stranki, ujedno predsjednika uprave investitora. Dakle, sve kao i prije, svi zajedno, svi za jednoga, jedan za sve itd.

Takvo je i inače društveno urešenje i praksa, izvjesna mjestimična odstupanja samo potvršuju pravilo. Prenaglašavanje da nije ili odaje neupučenost, ili je nehotično izbjegavanje priznati ili se ljudi prave blesavi ili jesu blesavi ili im je to interes ili ...

Dakle, sve je "normalno", kao i do sada i kao sve. Ako netko zna za slučaj da nije tako, kladim se da ću dokazati da nije potpuno drukčije, djelomično može biti i biva ali ukupno.

Da bi bilo jasnije, svima je bilo normalno prije cca 6 godina da se se bez i jednog pitanja na tv-u i medijima vrti da su Čačić i račan odabrali trasu auto-ceste kroz Karlovac i iznad Šibenika a da nitko ne zna projektanta, da li je to u planu itd., da je "iskrcan" Bechtel sa Turcima koji su napravili najbitnije i daleko najbolje te da im je isplaćen izlazak (novci za ništa) i da su preuzeli naši, uz ostalo i Jurini i svi ostali, što je na koncu koštalo bar 5 milijardi kuna više. Bitno je da su naši, da je naš model, da je sve naše a tko je šta je i za koliko, pa koga je to do sada zanimalo.

Ako nekoga stvarno zanima, onda slijede ogromne brojeke. Npr. 50 mlrd EUR-a naših stanova su uzeli samo neki, ostali se j****e. Itd. Isto tako su za ovaj most renomiraniji nudili bolja i bitno jeftinija rješenja, ali koga to zanima. Ako zanima, onda je još važnija trasa auto-puta iznad Šibenika. Onda se otvara sve - 90 % dominatne strukture u RH je imalo bar po jedan veoma ozbiljni krivični proces ili bar ozbiljnu aferu sa lovom i sličnim i u ovakvoj zemlji sa ovakvim pravosuđem, uključujući najbolje (Kregar itd.). Zašto se ne bavimo svima?

Tko je glasao

Kad CAR ap odluči spustiti

Kad CAR ap odluči spustiti se na razinu jezičnog izražavanja (i tijeka svijesti :-) nas običnih smrtnika, rezultat je uvijek BRILJANTAN komentar.

Čak me i nekako optimizam obuzme :-))))

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci