Tagovi

Pazi koga biraš!?

Godišnji odmor.Jedva sam ga dočekao nakon toliko stresnih mjeseci rada.Započinjem dan uobičajenom rutinom - odlazak po novine, doručak, odlazak na plažu.Nisam baš od onih tipova koji se obožavaju kupati.Nema mi dražeg od izležavanja u hladu i čitanja dnevnih tiskovina.Čitajući novine, odjednom zastanem i počnem razmišljati.Naime naišao sam na plaćeni oglas mladih HNS-a u kojem se reklamira "njihova" kampanja namijenjena borbi protiv AIDS-a.Počinjem sve više razmišljati.Zašto su uopće počeli razglabati o AIDS-u usred kampanje za izbore.Čudno zar ne!?Prvo sam pomislio gle ovi mladi su stvarno obzirni i ne dave ljude uobičajenim političkim sadržajima koje gledamo i slušamo iz dana u dan. Međutim ova reklama ponavljala se iz dana u dan sa istim sadržajem.Odmah mi se zamjerilo što je sitnim fontom otisnuto da je ova reklama namijenjena borbi protiv AIDS-a, a krupnim reklama HNS-a.U ovom slučaju spominjanje mladih je očito najmanje bitno.Druga nelogična stvar koju sam zamijetio - pa odakle im toliko novca za reklamiranje - pa organizacije mladih novac dobivaju na kapaljku, a čisto sumnjam da im je Ratko odriješio kesu za ovakve dobronamjerne akcije.Međutim povežimo sada ovaj događaj sa nedavnim "incidentom" kada su Ratka globili jer je reklamirao javno svoje političko djelovanje kroz svoju knjigu.Očito da je Ratko pronašao način kako da se indirektno izreklamira bez da plati globu.I to preko mladih...

A gdje su u mom tekstu odjednom nestali oboljeli od AIDS-a!?
Nžalost čini se da su u ovoj priči oni najmanje bitni.

Ovoj mojoj teoriji potvrdu je dao odlazak na stranice mladih HNS-a www.mladi.hns.hr na kojima na naslovnici stoji Pazi koga biraš, a ispod toga BIRAJ NAS!
Odjednom borbe protiv AIDS-a nema pa makar niti najmanjim fontom.

Doduše kada uzmemo u obzir uzrečicu "politika je kurva" te da u njoj nema emocija i morala, mladima ili njihovom PR-u koji je vrlo vjerojatno osmislio ovu kampanju dat ću ocijenu 5 za političku lukavost ili izbornu taktiku,

za moral i poštenje - ocijena NULA.

Komentari

A da navedeš gdje se oglas

A da navedeš gdje se oglas može naći, možda kakav link? Ili da skeniraš ili barem prepričaš što ima.
Ovako, samo postoji oglas je malo. Tražio sam po Večernjacima ali nisam našao.

Bila je i u Bjelovaru neka akcija dobrovoljnog davanja krvi gdje je HDZ mladež organizirala i usput se reklamirala pa ih je javnost oprala da to se ne radi.

Humanitarne akcije ne smiju biti poligon za političke kampanje. Čak ni ako je humanitarni efekat stvarni.
Ne smije se zagađivati.

B-52

Tko je glasao

Prijatelju, svaki dan ti je

Prijatelju, svaki dan ti je bilo u 24 sata, Vecernjem, Jutarnjem.Ako se ne varam svaki dan u drugim novinama.
Mladež HDZ-a je inače radila akciju prikupljanja krvi za zakladu Ana Rukavina, mislim u Križevcima.
To je još više ljigavo budući da znamo da ta zaklada dolazi i organizira prikupljanje sama, a ovi su to lijepo iskoristili, poslikali se i predstavili kao svojih ruku djelo.

Tko je glasao

E da, raspitao sam

E da, raspitao sam se.Reklamiranje političkih sadržaja je zabranjeno do određenog roka prije izbora, ali u elektroničkim medijima tipa tv, radio,internet.Zato su Čačića i globili jer se reklamirao na TV-u.Ovoga puta to su izbjegli jer zakon ne kaže ništa za tisak.Lukavo zar ne?Zakonski su čisti, ali opet se postavlja pitanje hodanja po rubu zakona, koje očito HNS-ovcima dobro ide.Moj glas upravo zato neće dobiti.A imali su određene simpatije.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci