Tagovi

Pavao Miljavac u mreži odanosti HDZ-u


Komentirao sam prošli četvrtak Maji Savić, urednici današnje emisije Hrvatskog radija "U mreži prvog" dvostruku liniju zapovjedanja u akciji Medački džep. Na temelju meni raspoloživih informacija dobivenih od Milana Levara i vojnih, policijskih i obavještajnih krugova s kojima je pokojni svjedok bio u raznim doticajima s koji, a koje su višestruko potvrđene u raznim pravnim situacijama proteklih godina, stavio sam se na stranu prvooptuženog generala Rahima Ademija izostavivši ga iz paralelne linije zapovijedanja na čelu koje su bili vrhovnik Franjo Tuđman i ministar obrane Gojko Šušak. Govorio sam i o Tuđman-Šuškovoj koncepciji revolucionarne vojske kojoj su časnici JNA bili potrebni samo kad se bez stručnosti nije moglo. Umirovljeni general Martin Špegelj ponovio je svoje tvrdnje o HDZ-ovoj moćnijoj paralelnoj liniji zapovjedanja i podsjetio na slučajeve zaustavljanja prve napadajne akcije HV-a u Zapadnoj Slavoniji (zima 91/92) i pada Bosanske Posavine.
Predsjednik zagrebačke HVIDRA-e Ivan Pandža smatra da su Orešković, Norac i Grandić osuđeni bez dokaza u Rijeci, pa će i Ademi i Norac isto tako bez dokaza biti proglašeni u Zagrebu.
Bivši ministar obrane, a sada opet agilni HDZ-ovac general Pavao Miljavac ne misli da je bilo dvije linije zapovijedanja, smatra da je Norac obranio Gospić, a za Špegelja kaže da je razočaran što ga je Tuđman umirovio. Za mene sugerira da sam nalinkan na Špegelja i njemu slične.

Svakako poslušajte emisiju, a u međuvremenu ću se postarati pribaviti informacije o navodnim novim poduzetničkim pothvatima Pavla Miljavca koje je država kreditirala nagrađujući njegovu odanost HDZ-u.

Komentari

Postojalo je više linija

Postojalo je više linija zapovjedanja. Svakako jedna vojna i jedna politička (gdje su se Tuđman i Šušak mimo vojne strukture miješali u kretanje jedinica, smjene zapovjednika sve do zapovjednika satnije itd.) Zatim, kako smo imali nekoliko vojski, to su i one svaka za sebe imale svoje linije zapovijedanja: ZNG, redovna policija, specijalna policija, dragovoljci itd. Sve je to doprinjelo nemalom kaosu na bojištu barem 1991.god.

Ato što Špegelj neprekidno melje o duploj, vojnoj i političkoj, liniji zapovjedanja, barem bi on mogao šutiti. Jer je dogurao do generala ne zato što se isticao hrvatskim djelovanjem nego upravo suprotno. I zato što je dogurao do generala u JNA - vojsci koja je vukla tradiciju iz partizana koji su imali duplu liniju zapovjedanja.

Tko je glasao
Tko je glasao

Za mene postoji razlika.

Za mene postoji razlika.

Tko je glasao

Koja? Da je Tuđman bio

Koja? Da je Tuđman bio kosovski kadrovik u generalštabu JNA, da se gurao što bliže Titu...

Tudman je bio egocentrik, mislio je da se cijeli svijet vrtio oko njega. Nakon rata družio se s Jeftom Šašićem, generalom KOS-a, bio mu je kucni prijatelj sve dok ga general Ivan Gošnjak nije otjerao iz Beograda. I drugi general Radojica Nenezic, također ekstremist, bio mu je prijatelj. Tuđman je bio personalac i sigurno je da su
sve znali, znali su i za zlocine nakon rata. A Gošnjaka sam poznavao još od 1943. godine.
... i Tito zove Gošnjaka da mi bude domacin umjesto njega. I kod rucka pricamo o Karlovcu, jer je Gošnjak bio komandant Druge armije kad se gradila Jugoturbina i pita me "daj mi reci, molim te, šta radi onaj ludi Tudman u Zagrebu". Rekao sam "druže generale, ja ga malo vidim", jer smo se stvarno malo vidali, a meni ce Gošnjak: "Znaš šta, on mi je radio takve probleme u Beogradu, da ga više nisam mogao braniti pred generalima. I onda sam odlucio da ga pošaljem u Zagreb, dali mu cin generala, nek se s njim zabavlja Vlado Bakaric." Radio je razne intrige, bavio se tracevima, miješao se u nogomet...
...
Josip Boljkovac, Feral Tribune, 26. srpnja, 2007.

I zar Tuđman nije zaslužan što je Sportsko društvo Partizan dobilo prefiks "jugoslavensko"?

Tuđman je bio razočarani jugokomunistički karijerist. To je moje mišljenje. ;)

P.S. Pavao Mljavac je daljnji rođak Đurđe Šušak čiji je otac bio nosioc spomenice NOB-a iz 1941., a zvao se Nikola Gojmerac. Nekako čimse iz DC-a vratiou HDZ, Miljavac je postao vlasnik DIP-a Ogulin. A za Juge kao rezervni kapetan JNA bio je na svakoj vojnoj vježbi, pa bi nakon njih pekao janjce za drugove starešine na svom imanju u Novigradu na Dobri.

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Ali sve to znam. Tuđman je

Ali sve to znam. Tuđman je bio pun mana ko šipak pun koščica. Ali dijelim ipak stare partizane na one do 1971. i one poslije. Karađorđevo je za mene razlomna crta. Do Karađorđeva je svak mogao reći da ne vidi, da nezna, da ne shvaća problematiku itd. Nakon Karađorđeva to nitko nije mogao reći. Zato su mi kadrovi koji su radili karijeru nakon Karađorđeva suspektni.

Tko je glasao

Špegelj je bio veći vojni

Špegelj je bio veći vojni stručnjak od Tuđmana, a ne vjerujem da Tuđman do osamdesetih nije znao tko mu je ubio oca, tko je ubio Andriju Hebranga i sl.
Pa Ivo Banac svjedoči da je još osamdesetih Tuđman držao Titovu bistu u kući koju je kao partizan zaposjeo.

P.S. Razumijem Vašu subjektivnost vezano za 1971., ali ste u krivu.

Tko je bio veći vojni stručnjak potreban Hrvatskoj u ratu: a) Franjo Tuđman b) Gojko Šušak c) Martin Špegelj ?

P.P.S. Jeste li znali da je Pavao Miljavac povukao dugorešku brigadu iz Bosanske Posavine po zapovijedi Šuška, a mimo Glavnog stožera?

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

A zaboravili ste pod c)Ivan

A zaboravili ste pod c)Ivan Cerovac.:) O vojsci i ratu znao sam više od Šuška a bio sam i inteligentniji.

U mojim godinama dopuštam se biti neobjektivan i u drugim stvarima a ne samo u 1971.god.

Tko je glasao

Tuđman je bio razočarani

Tuđman je bio razočarani jugokomunistički karijerist.
A tko nije od cijele galerije, u biti su svi nezadovoljni karijerama, vjerojatno bi Tito bio da je živ. Ali, to je manji dio problema, puno veći problem da je glavnina elitnih snaga, ili skoro svi osim ponekog (plaćenog) agitatora nezadovoljna karijerama u SFRJ i sve do danas.

Lakše ćemo ako tražimo tko je zadovoljan. Npr. trebao bi biti Ivica Todorić - ali niz puta je javno izrazio nezadovoljstvo što nema Podravku jer mu je nužna da se RH nosi s konkurencijom, onda uprkos što mu i u Srbiji ide sigurno ne može biti zadovoljan jer su ispisali neke grafite, onda sve više raspravljaju o nekim zakonskim mjerama o plaćanju u roku 2 mjeseca a njemu cijeli sustav funkcionira na najranije 6 mjeseci (pa zar je toliko brinuo i ulagao u politiku da ga tako uznemiravaju).

Onda vidiš da neki uočavaju da nas je puno frustriranih po netu. Itd.

Tko je glasao

Ajme koji si ti prozirni

Ajme koji si ti prozirni provokator (da se koristim tvojim riječima). I UDBAŠ, ona tvoja stranica sve više dobija smisla - izgleda da je istina sve što tamo piše. Ništa od toga nisi nikada opvrgnuo..

Ova teza koju vi UDBAŠI kontinutirano profuravate da je Martin Špegelj bio naš general spasitelj kojega smo trebali poslušati i sve bi završilo u 2 dana je toliko JADNA da samo nepismene građane ove zemlje možete izmanipulirati tom bajkom... Ima toliko dokaza, izjava vanjskih faktora koji su nadgledali ova područja da bi Špegeljova akcija bila zeleno svijetlo za žestoku JNA ofenzivu na HR s potpuno legitimnim opravadanje spriječavanja terorističkih napada na vojarne državne vojske da bi BiH pokolj bio dječja igra što bi se ovdje dogodilo. U duhu toga, Špegelj je odigrao naručenu ulogu "prisluškivanog" što sam UDBAŠI danas negiraju...

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Evo malo dodatka temi zbog

Evo malo dodatka temi zbog koje su glave blogera s Pollitike u pijesku:

Ademi je, primjerice, smijenjen pošto su uslijedili jaki međunarodni pritisci da netko bude sankcioniran zbog zločina u Medačkom džepu, te i dalje vodi neizvjesnu bitku da dokaže neznatnost svoje uloge u toj akciji i da raskrinka podmetačke aktivnosti moćnih pojedinaca iz vojnih i civilnih struktura, kao i pojedinih državnih tijela. Stipetić, koji se jedva spasio od haaške optužnice, sredinom rujna 1993., recimo, doslovno je natjeran da potpiše sporazum o povlačenju hrvatskih trupa iz Čitluka, Divosela i Počitelja, a dok je stavljao potpis, general Bobetko – koji je Stipetića natjerao da bude potpisnik povlačenja – iza leđa mu je zlobno dobacivao da on, Bobetko, takvo nešto nikad ne bi potpisao.
...
Feral

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Tko uopće spominje

Tko uopće spominje Špegeljov plan? Isti si Miljavac. Vi u HDZ-u svi isto mislite k'o dr. Ivo. Nemam ja veze sa Špegeljom. On podržava Šuškovu desnu ruku Josipa Perkovića jer ga je general Prodan uvjerio da ga je Perković spasio, a da su ga Boljkovac i Tuđman namjeravali izručiti Aci Vasiljeviću. U stvarnosti, Perković je nečim drugim zadužio Špegelja. Nikako e stojida ga on nije dao Vasiljeviću kad je otac Mesićeva savjetnika Saše bio nalinkan na Vasiljevića.

P.S. Jesi vidio da je Mesić sve bliž da otkrije kakoje otac Vladimira Zagorca bio dr. Franjo Tuđman?

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Rečeno je da će za tri,

Rečeno je da će za tri, četiri mjeseca biti utvrđeno gdje je taj novac završio. Prošlo je već godinu dana od toga, a meni se samo odgovara kako istraga još traje. Bilo je dovoljno vremena da ljudi koji na tome rade imaju barem aproksimacije

Misliš ovaj klaun od predsjednika koji kaže "pa moraju imati barem aproksimacije" a poginule vatrogasce nazivao avanturistima i adrenalin junkies jer idu gasiti travu toliko da mogu špricati velikim špricama u rukama?

Super bi bilo da DORH radi na principu aproksimacija. Pa te aproksimacije i jesu problem - na taj način se sve zna o lovi za oružuje, istina ipak nij aproksimacija i treba je otkriti i povzezati...

Ha, ha, ha, ha...:sad vidim i ovaj dio gdje prolupali avanturista-šarlatan gradi tezu da je Tuđman otac Vladimira Zagorca...

Taj koji je izrezivao snimku zna zašto je izrezao dio u kojemu se priča o tome tko je u kojoj obitelji, tko je kome kum, a tko je kome otac, i na koji su način neki tako brzo avanzirali u sustavu nabave oružja - kazao je Mesić, a na pitanje je li Zagorec o tome pričao, Mesić je odgovorio: “Da, to je on ispričao, ali toga na snimkama više nema

Ti pušiš te fore? Pa ajme čovječe koliko ti imaš godina kad si tako malouman da te ovakve spin konstrukcije zainteresiraju... Što je vicmaher drugo, obrukao sed pred cijeli narodom zbog vatrogasaca pa sad izvlači mrkog narodnog neprijatelja - Zagorca - da se oporavi od sramote vrijeđanja 11 hrabrih ljudi...

Za ostatak avanturističkog humora, svi na Jutarnji list
youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Ha, ha, ha, ha...:sad vidim

Ha, ha, ha, ha...:sad vidim i ovaj dio gdje prolupali avanturista-šarlatan gradi tezu da je Tuđman otac Vladimira Zagorca...
...
Ti pušiš te fore? Pa ajme čovječe koliko ti imaš godina kad si tako malouman da te ovakve spin konstrukcije zainteresiraju... Što je vicmaher drugo, obrukao sed pred cijeli narodom zbog vatrogasaca pa sad izvlači mrkog narodnog neprijatelja - Zagorca - da se oporavi od sramote vrijeđanja 11 hrabrih ljudi...

Hehe, meni je drago vidjeti da vi HDZ-ovci sve teže podnosite Sanaderov pakt s Mesićem. A da će hadezeovac barakaš na taj način lomiti Zagorca, ja sam davno predvidio baš ovdje na Pollitiki ---> Mesić se zahvalio na intervjuu s Kadijevićem i potvrdio da je Zagorec vanbračni sin Franje Tuđmana

Bijesudrugi, od kad si ti na Pollitiki, fakat?!

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Ha, ha, ha, ha,

Ha, ha, ha, ha, ha....ludnica...
Daj još teza tko je kome tata...daj molim te.
Humoristične serije na televizijama su koma, tvoj humor je ludnica.. daj još, molim te...zovem odmah sutra da ti daju prime termin na HTV-u da zabavljaš narod...

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Mene će veseliti ako

Mene će veseliti ako nazoveš Sutlića, pa mu veliš da zakaže Mesiću interview kod Stankovića. Predlažem neka ga ne pita kako to da je odlikovao Gospićanina Milana Čanića Biću za kog je Levar tvrdio da je bio čvrsta karika u lancu odgovornosti za ratne zločine, za kog su govorili da je predvodio Gospićane koji su od Šuška tražili puštanje iz pritvora Tihomira Oreškovića u prosincu 1991. Kako je Mesić mogao odlikovati čovjeka koji simbolizira lokalnu ekipu za koju su i Norac i Orešković u žalbama na presudu Vrhnovnom sudu rekli da je mogla imati motiva za počiti njima pripisan ratni zločin, na što se danas nastavio HDZ-ov uglednik Pavao Miljavac rekavši da je Norac u vrijeme počinjenja nedjela iz 1991. bio pod utjecajem lokalne ekipe?


Milan Čanić Bićo prima Mesićevo odličje

Je li Mesić odlikovao ratnog zločinca, to biste nam jasno trebali reći upravo vi iz HDZ-a?

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Samo naprijed.O Bosanskoj

Samo naprijed.O Bosanskoj posavini se tek treba raspisati.Tu će se vidjeti ko je koga prodao.

Tko je glasao

A koliko si ti četnika

A koliko si ti četnika onesposobio za vrijeme rata da možeš prozivati nekoga da je prodao Bosansku posavinu?

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Ma nisu četnici bili

Ma nisu četnici bili problem,već birokratski dupelisci poput velikog ratnika Zagorca koji su kao i ti rat vidjeli na televiziji i play stationu.

Tko je glasao

kako ti kažeš garp, samo

kako ti kažeš garp, samo na televiziji i PSu...

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

A ti si na tom nivou? Ti

A ti si na tom nivou? Ti misliš da baš svai general u vojsci mora biti ratnik?
Ajme Mrak, oa daj ovakve ograničene nekako makni s ovog mjesta (ne kažem cenzura ili da se ukine demokracija), ali stvarno... pušiti te fore iz jeftinog žutila "ovaj general nije vidio ratišta a ima čin generala" je stvarno poražavajuće za ovu državu.. kakav puk je čini... SREDNJA ŠKOLA ZA SVE!!! i to odmah... I dodatno obrazovanje čitanja žutila - da prepoznaju što je istina, što konstrukcija a što teze...

SREDNJA ŠKOLA ZA SVE, i za GARPA!!!
(možda mu to malo pomogne, kad već ima interenet i emitira "svoje" mišljenje globalno. Svoje pod navodnicima jer mu ga pišu novinarčići i urednici u hrvatskom medijskom žutilu)

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Bijesni, kad tako

Bijesni, kad tako autoritativno tumačiš problematiku Domovinskog rata i prozivaš druge pitanjem koliko su četnika onesposobili, možeš li nam reći na kojem si ratištu bio 1991. i koje si funkcije obnašao? Možda je prikladnije pitanje: koliko si tada imao godina?

Tko je glasao

Jedino je važno da nisam na

Jedino je važno da nisam na tvom nivou.A te patronističke fore prodaj nekom drugom.Očigledno da nisi shvatio komentar pa ti preporučujem lobotomiju.A tvoj lažno-sarkastični komentar;"A koliko si ti četnika pobio...",na razini je prvog razreda srednje drvarske.Ajd ti lijepo natrag u klupu i piši zadaćnice.

Tko je glasao

Bio sam u ratu i pisao sam

Bio sam u ratu i pisao sam ovdje o tome. Ali sa sigurnošću mogu reći samo to da sam u ratu nehotice pregazio jednu mačku. Jest da sam pucao iz puške ali niti mi se ko javio da sam ga pogodio a bome nisam išao niti gledati.

Tko je glasao

Jedamput ću vam reći koja

Jedamput ću vam reći koja mi je zapovijed najteže pala u ratu i zbog koje sam i danas bolestan.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci