Tagovi

Paušalizacija autocesta vs. Pozitivna nula

Prije nego li se diskretni šarm nasmješenog socijaldemokratskog vojaka s kravatom u laganom kasu na Riđanu sutra finalno transformira u neoliberalnog bana s buzdovanom koji jaše urlikajućeg balkanskog King Konga, odnosno prije nego li CK SKH napokon i s olakšanjem u potpunosti izgubi suverenitet RH prepuštanjem vođenja kompletne administracije u ruke EU (jer CK SKH smatra kako EU radi Dobar posao u BIH), mogli bismo iskoristiti ove lijepe zadnje realne trenutke kako bismo raspravili jedan CK SKH otpadak koji nije škart.

Nema fiskalizacije da bi se privukao investitor. Poštujem. Zadovoljiti se sa nikad umrlom sintagmom Pozitivna nula? Nikad.

Uvedimo paušalizaciju na lokalnoj razini s garantiranim minimalnim cijenama prijevoza za dionice i regije koje imaju nižu klasu mjesečnog prometa. Npr. neka najfrekventnije dionice imaju cijenu od 2 kn po jedinici puta, a najslabije 1 kn.

Općine i gradovi imaju postotak od paušalnog iznosa kojim se oporezuje koncesionar. Ako za svibanj promet vozilima iznosi ispod npr. 3. razine prometa (10000 vozila mjesečno), lokalne jedinice dobijaju veći postotak prihoda nego za dionice gdje je 4. razina (50000 vozila).

Ove dvije mjere bi stanovništvo ili turiste privuklo na drugačije planove puta autocestom, a neke, nemali broj u ovom trenutku, na sami put autocestom.

Obveza ulaganja i održavanja za koncesionare je fiksna za duljinu autoputa. U financijskom smislu lokalne sredine možda neće izravno profitirati na značajan način, ali sama kompetitivnost i radoznalost za popratnom informacijom vezano za pojedine događaje može dodatno koristiti nužno potrebnom vraćanju vjere u moguće kvalitetne odnose privrednika i društva.

Komentari

http://www.index.hr/vijesti/c

http://www.index.hr/vijesti/clanak/slovenski-dnevnik-ekskluzivno-objavlj...
Ipak, za izvedbu ovako velikih poslova slovenski su igrači očito trebali pomoć Goldman Sachsa. Lovše je Dibeliusa u svoje planove pokušao uvući na različite načine. Pritom je spomenuo i koncesiju za hrvatske autoceste, koje je još ljetos planirala podijeliti naša Vlada. Jedan od četiri najozbiljnijih kandidata za oko 2,5 milijarde eura vrijedan posao oko autocesta bio je i Goldman Sachs.

Tko je glasao

BOMBA!!

Milanović se okolomotao eksplozivom i planira turneju Hrvatskom!

http://www.index.hr/vijesti/clanak/vlada-predstavila-interventne-mjere-r...
Uskladit će se i međustopa PDV-a na 13 posto.

UDBA vuče stari potez, usklađuje se neoliberalna politika, jebeni EU nema NIŠTA S OVIM!

Tko je glasao

Molim te da se okaniš

Molim te da se okaniš objavljivanja istih komentara na različitim dnevnicima.

Tko je glasao

BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUMMMMMM!

BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tko je glasao
Tko je glasao

Najs vojs end drams

Bonus citat
"Sve se u meni buni protiv verovanja u čuda. A s druge strane čovek se pita kakve su to sile koje uspevaju da jedno ljudsko stvorenje provedu kroz sva bespuća, okuke i strmine života, i da ga dovedu ponovo do carstva nepostojanja iz kojeg je i krenulo na taj put. I ne nalazeći odgovor, sklon je da ih, u sebi, nazove čudom." I.A.

Možda ima veze i sa dnevnikom, možda...velim.

Tko je glasao

Kako sam ipak djelomično

Kako sam ipak djelomično krivo najavio jučerašnji govor naglašavajući neoliberalni reformistički karakter koji se nije ispoljio, tako je red da pokušam ispraviti grešku analizirajući što se ipak dogodilo.

Znači, King Kong (lex Perković) jeste vozilo i jeste balkanski (lex Perković upravo jeste igra svih u regiji s EU), ali je premijer ipak odlučio da je on sam, odnosno njegova reperkusija na zemlje u regiji koje čekaju svoj ulaz u EU, dovoljan za, sad tek napokon dolazimo do ičeg što nalikuje diplomaciji, za ikakav potez koji je EU iz pristojnosti pustila ovako dugo da se odigra.

Državi slijedi navedeni gubitak suvereniteta, Vladi status Rumunjske i Bugarske, a nama antifašizam kao temelj u dvije trećine rasprava uopće i svugdje. Onaj balkanski, revidirani dok nas nije bilo.

Tko je glasao

http://www.index.hr/vijesti/c

http://www.index.hr/vijesti/clanak/izvjestaj-o-stanju-nacije-milanovic-u...

Ministarstvo financija, sa svojim upravama i službama, prionulo je urednijoj naplati poreza i poreznih dugovanja. Kad smo formirali Vladu, zatekli smo 51 milijardu kuna poreznih dugovanja. Otprilike polovica te goleme svote odnosila se na dugove aktivnih poreznih obveznika, dok je druga polovica svrstana u teško naplative dugove. Različitim metodama – od javnog objavljivanja liste poreznih dužnika do mogućnosti reprogramiranja i obročne otplate poreznog duga – dosad je Porezna uprava od dužnika naplatila oko pola milijarde kuna. Odobreni zahtjevi za reprogramiranje poreznih dugova iznose oko tri milijarde kuna za tvrtke, te nešto manje od tri milijarde kuna za građane.
3 + 3 + 0,5 = 6,5
51 : 2 = 25,5

Zašto se ostatak od 19 milijardi kuna (25,5 - 6,5) u godišnjem izvješću Vlade nije svrstao u bilo koju kategoriju različitu od, očito pogrešne, podjele na teško naplative i ostale?

Dalje pomalo, kad vidimo što je s Milanovićevim gadnim proljevom, gdje je Pliva, gdje je Belupo, gdje je strateški partner Galenika sad?!

Tko je glasao

nema nikakvih razloga da

nema nikakvih razloga da autoceste ne bi poslovale uspjesno osim loseg vodenja posla..

sve ostalo je topla voda, besmisleno i bez ikakve svrhe.. osim sto ce otuditi javno dobro od javnosti..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

nema nikakvih razloga da

nema nikakvih razloga da autoceste ne bi poslovale uspjesno osim loseg vodenja posla..
i HŽ bi možda poslovao uspješno, ali ćemo prodati Cargo koji jedini ima profit i koji uopće ne poštuje svoje obveze. Da li stvarno misliš da će se odgovornost i poštivanje obveza naglo stvoriti kad Cargo bude u stvarnim privatnim rukama, a ne u virtuelnim mafijaškim?

Tko je glasao

mislim da je privatizacija

mislim da je privatizacija takvih poduzeca cista krada javnog od gradana i drzave..

mislim da su komunikacije, dakle i ceste i zeljeznice ali i aerodromi (barem oni veliki) od posebnog nacionalnog interesa i da ih niposto ne treba privatizirati, kao ni vodu, struju, more, obalu ili kanalizaciju...

no rjesenje za uspjesno poslovanje se moze naci samo da se takve firme postave na zdravoj osnovi, bez krada u javnoj nabavi i posebno u izmisljenoj nabavi kao i u izmisljenim radnim mjestima i suludim placama ili pogodnostima za zaposlene, posebno administrativni i managerski kadar.. nista to nij eposebno inventivno, samo treba postaviti jasne kazne za sve koji zele preuzeti vodstvo takvih firmi ako im krene "ukrivo".. naprimjer osobna financijska odgovornost..

sve to zajedno je moguce tek kad se izmijene zakoni o odgovornosti javnih upravitelja, smanje zahtjevi za NOima koji su manje vise besmislica, administracijom ali i administrativnim poslovima kojih je previse, zakonom o radu koji je dijelom potpuno besmislen posebno za javna poduzeca, i prestane od javnih poduzeca raditi sponzore socijalne drzave.. jer to nije njihova zadaca vec se takve stvari financiraju iz budzeta za socijalu a ne iz javnih poduzeca direktnom obavezom..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

krivo

Prvo - neke stvari uopće ne trebaju biti temeljene na profitu - već dostupnosti svakom građanu - voda npr. Da li se to zove "prikrivena socijala" ili kako već... svejedno.

Drugo - a tko bi trebao pokrivati gubitke svih tih bajnih poduzeća do trenutka njihove velike promjene i dolaska uspješnog poslovanja? Pokrivamo ih 20 godina... i doveli smo ih do toga da imamo neke režije među najskupljiva u EU, najlošiju uslugu - a oni još nisu postali profitni... ali imaju još više zaposlenika.

Tko je glasao

mislim da su komunikacije,

mislim da su komunikacije, dakle i ceste i zeljeznice ali i aerodromi (barem oni veliki) od posebnog nacionalnog interesa i da ih niposto ne treba privatizirati, kao ni vodu, struju, more, obalu ili kanalizaciju...
Ma jesi u pravu, ali to je u slučaju koji navodiš u ostatku komentara, kad bi došlo do promjena, a do njih neće doći.

Tako da nam je opcija svake 4 godine povećavati broj zaposlenih i istovremeno povećavati grabljenje u blagajnu tih poduzeća ili privatizacija. A infrastruktura brzo i temeljito ide u nepovrat.

U Zadru, ako se ne varam, gubici vode u vodovodu iznose blizu 70%. Na dosadašnji način kako politika upravlja mi ni teoretski nemamo šanse da taj gubitak zaustavimo da ubrzo ne dođe do 75 ili 80%, a kamo li da se osmisli strategija koja bi u konačnici gubitke svela na minimum što je poželjna opcija za apsolutno sve uključene.

Status quo je status padanja.

Tko je glasao

mi mozemo samo propasti ako

mi mozemo samo propasti ako se stvari ne sloze drugacije...

sve te varijante kao spasa, slicno tome sto predlazes samo su odgoda nakon cega slijedi jos veci pad, i to i javnog i privatnog.. jer ce nastavak ponasanja po obrascu (a tvoj i slicni prijedlozi jesu isti obrazac koji i danas imamo, pa jos malo gori) nakon sto iscrpi sve javno iscrpiti i privatno te cemo na kraju ostati bez svega.. posve nemocni i bez ikakve baze na kojoj bi mogli ako ikad dodemo k pameti poceti ponovo neki suvisli zivot i kao pojedinci i kao drustvo..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

mi mozemo samo propasti ako

mi mozemo samo propasti ako se stvari ne sloze drugacije...
E vidiš, taj kondicional pušim još od Račana i zgadio mi se temeljito, naročito otkad se CK SKH u potpunosti razotkrio. Stvari se neće složiti drugačije, na autoputu radi odokativno 2000 stranačkih uzdanica, a isto je i u svim ostalim spomenutim tvrtkama i službama.

A tamo gdje možda nije tako, e tamo će da bude.

Tko je glasao

da, vjerojatno.. slijedi nam

da, vjerojatno.. slijedi nam totalitarna drzava sa "pogodnim" zaposlenicima i podrzavateljima sustava..

dakle ja ne mislim davati ili podrzavati neke prijedloge kao sto je ovaj tvoj koji u biti nista ne mijenjaju cak bi se moglo reci da ce rezultati nakon kratkog vremena "prezivljavanja" biti gori nego da danas sve ode u stecaj..

u biti je sve ovo tragicno, a najtragicnije je "stanje nacije" koja ceka svoju "pinku" ne misleci dalje od nosa... svojeg nosa, a o djeci valjda nitko ni tren..
dok je sveopce razmisljanje takvo tesko da mozemo imati politicare koji su drugaciji od ovih koje imamo, nebitno iz koje stranke.. mi smo ti koji smo stvorili hdz i sdp i sve ostale ovakvima kakvi jesu.. a mi smo i ti koji cemo vecinom podrzati rasprodaju prvo javnog a onda susjedovog.. sve dok ne dode bijeda na vlastiti prag, a onda ce poceti jaukanje: "sto su nam to napravili?" bez imalo pomisli da smo i sami u tome sudjelovali..
ne samo cekajuci pinku vec i zavideci svakome tko je nesto stvorio, kao ta zena iz tvoje price... okreni se oko sebe pa pitaj koliki ce ju proglasiti nekom vrstom lopine, bez obzira sto je dala za te pare koje su joj isplacene.. vecina nas na zalost jedva ceka nekog linica koji ce zatvoriti pekarnu na plazi, nekog hajdosa koji ce smjeniti ovog ili onog.. jer naprosto tako mislimo i tako se ponasamo..

svi sretni i zadovoljni dok se rasprodaje autocesta, jadrolinija, aerodrom.. bolnice, skole... a vrlo malo njih svjesno da su i oni osobno na redu.. vrlo vrlo brzo.. ako nikako drugacije kad pocnu iz privatnog placati sve te servise koji su do jucer bili njihovi tj. nasi..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

dakle ja ne mislim davati ili

dakle ja ne mislim davati ili podrzavati neke prijedloge kao sto je ovaj tvoj koji u biti nista ne mijenjaju cak bi se moglo reci da ce rezultati nakon kratkog vremena "prezivljavanja" biti gori nego da danas sve ode u stecaj..
Nisam ja stvorio ovaj dnevnik iz ničeg jer mi je puklo, nego je to reakcija na nefiskalizaciju autocesta i SDP-ov neuspjeh u pronalaženju kupca. Neposredno uvodim i pojam paušalizacije u raspravu, a posredno želim doći i do pojma defiskalizacije. Nije mi skroz ni cilj uvjeriti ikog da je ovo rješenje dobro, cilj je rasprava sama.

Ali kod nas rasprava već 15 godina staje točno na ovom mjestu gdje se sad nalazimo ti i ja u ovoj raspravi - mlitavo obješeni na kondicionalu!

Tko je glasao

ja nemam bas nesto dara za

ja nemam bas nesto dara za raspravu na ovi temu jer je jedino suvislo rjesenje... napraviti suvislu firmu sa suvislim sefom gdje svatko snosi odgovornost za cinjenje te zakone koji to podrzavaju..

dakle bas dobro da nisu prodali.. jer to je tek katastrofa

nikakve varijante na temu lokalnih koncesija umjesto sveopce prodaje nisu nista bolje ..

danas gubimo jos uvijek samo novce.. ali ne i cestovnu infrstrukturu, dakle nije lose ispalo za sada..

na nesrecu uspjeti ce oni u rasprckavanju i toga i jos mnogo toga pored.. i to uskoro..

i eto.. to ti je sve kaj ja o tome imam za reci..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

...nije bilo niti realno za

...nije bilo niti realno za očekivati da će u tim uvjetima netko naći stvarni interes na duge staze.
Sigurnije su državne obveznice ili trezorski zapisi RH, i pokriveni osiguranjima i garancijama a bez poduzetničkog rizika i rizika političkih promjena, i eskiviranja ulaganja u obnovu, natezanja i pregovora...a bez fikusa i sekretarice.

Tko je glasao

Misaona imenica

da, nije.. opca klima i zakoni su slozeni tako da ni uz sve pogodnosti koje bi "takav otkupljivac" dobio, nemjerljive prema ostalim "obicnim" poduzetnicima opterecenim stostruko... ne bi bile dovoljne, ni dovoljno inspirativne da bi se netko primio tog rizika...

mozda bi bilo zgodno razgovarati o temi "poduzetnicka klima", ma sto god to bilo, kad je ocigledno da ni sve podobnosti i pogodnosti i protekcije nisu dovoljne da bi netko sa stvarnim parama preuzeo "rizik poduzetnistva"..

mozda je to i zato sto stvarne pare obicno zavrse kod onih koji itekako znaju sto je poduzetnistvo i sto je rizik... kao i sto je drzava/politicka situacija u kojoj se moguce takvim apstrakcijama baviti..

u svakom slucaju, poduzetnistvo u hrvatskoj, koliko god je donjelo zgodnih neotkupa i u buducnosti mozemo promatrati iskljucivo kao

Misaonu imenicu ...

Uostalom, kad ni javne tvrtke nemaju sansu uspjeha po dosadasnjim i vjerojatno buducim, uvrijezenim pravilima i navikama, kako uopce ocekivati da bi nevezane sa politikom uopce mogle nastati ili opstati? Sto ce na kraju, naravno, uvjetovati prodaju do zadnje kapi "asfalta i cigle" jer to je ocigledno jedino sto je ovdje uobicajeno nakon politicke intervencije u svim segmentima "poduzetnistva" tj. "gospodarstva"

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Bez neke revolucionarne misli

Bez neke revolucionarne misli i želje, čisto ono realno, tvrdim da je špica pozitive koja nam se može dogoditi jedino anarhija. Živimo u pseudoanarhiji 70 godina gdje je najveći uspjeh zajebat državu, a s druge strane smo jebački moralno i socijalno osviješteni radi nesekularnog društva i eskadrile helsinških i amnesti hoštaplera.

Anarhija, ako radi ničeg, a onda zbog toga što bi 99% ostalo isto kao i sad: 90% ljudi bi nastavilo živjketi od agrara, ribolova, turizma, sporta, weba i sl. samo bi tumor kasta političara i inih morala trbuhom za kruhom.

Nama bi ostao smijeh, natalitet i ljubav.

Tko je glasao

...a što vinjete??...već provjereno...ništa revolucionarno...

Na 600 kilometara autocesta Slovenci su imali 294 milijuna eura prihoda od cestarine u 2012. U Hrvatskoj je na čitavoj mreži autocesta od 1250 kilometara na svim dionicama kojima upravljaju Hrvatske autoceste (HAC), Autocesta Rijeka-Zagreb (ARZ) te privatni koncesionari Bina Istra i AZM, uprihodovano 282 milijuna eura (bez PDV-a), javlja Poslovni dnevnik.
http://www.poslovni.hr/svijet-i-regija/slovenija-ima-dvostruko-manju-mre...
Slovenski DARS ukupno ima 1226 zaposlenih
U sustavu HAC-a je nešto više od 2800 zaposlenih
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleVie...
...iako stručnjaci tvrde da u nas vinjete nemaju šansu jer nemamo dovoljno tranzitnog teretnog prometa? ili nemamo dovoljno tranzitnog prometa možda stoga što bi ga uz drugačiji sustav naplate bilo?...i jesu li to isti stručnjaci koji tvrde da je financijalizacija tih autocesta jedino isplativo rješenje? ili bi trebali biti vječni taoci naplatnih kućica zbog toga što su, eto, već tu i što bi i kud´ bi šnjima?

Tko je glasao

:)

"... ili bi trebali biti vječni taoci naplatnih kućica zbog toga što su, eto, već tu i što bi i kud´ bi šnjima?..."
ili kud bi sa onima koji u njima sjede :) veliki dio je tu onih koji ni za šta nisu sposobni, ali imaju "jake" mamice, tatice, bilo politički bilo nekako drugo... kaj bumo šnjiman, ta neće travu pasti ili pokvariti mrsićev projekt smanjivanja nezaposlenosti :)))))))
profesor

Tko je glasao

...

Lijepo je s tuđim novcima nezaposlene pretvoriti u vječne glasače i nesposobne ljude na tržištu rada... no, što s njima kad zajednička kasa presuši?

Čuvaj se naplatne ruke, čini mi se :)

Tko je glasao

ne treba to nis ukidati, nek

ne treba to nis ukidati, nek ljudi lijepo tamo sjede.. ali registarblagajnice imaju puno vise artikala i puno vise posla i puno manju placu i uvjete.. dakle.. sasvim je jasno sto je nuznost da bi takva radna mjesta uopce mogla postojati a firma prezivjeti

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci